Principal

Dermatită

Alcool salicilic - instrucțiuni de utilizare, indicații, reacții adverse și preț

Un amestec de acid salicilic și alcool etilic se numește alcool salicilic. Pentru prima dată, acest produs antiseptic a fost obținut din scoarță de salcie și a fost folosit pentru a vindeca reumatismul. Ulterior, acidul salicilic a fost folosit în dermatologie pentru a trata leziunile cutanate externe cauzate de bacterii și germeni. Substanța aparține clasei de aromakislot cu proprietăți pronunțate bactericide, vasoconstrictoare, dezinfectante.

Ce este alcoolul salicilic

Există un număr mare de medicamente diferite care sunt incluse în fiecare trusă de prim ajutor. Printre acestea se numără o soluție alcoolică de acid salicilic. Acest produs popular poate fi găsit nu numai în seturi de prim ajutor de la domiciliu, ci și în domenii individuale ale industriei, instituțiilor medicale și cosmetologiei. Soluția de alcool salicilic este un medicament keratolitic care este utilizat pentru uz extern pentru tratarea diferitelor boli ale pielii.

structură

Acesta este un agent sintetic compus din două componente: acid salicilic, dizolvat în alcool etilic în diferite concentrații. De regulă, soluția conține 1 sau 2% din antiseptic în sine și 100 ml de etanol 70%. Reziduul fără acid este dizolvat în alcool, rezultând un produs concentrat cu un efect terapeutic pronunțat. Medicamentul are efecte antimicrobiene, dezinfectante, antiinflamatoare și îndeplinește și alte funcții:

 • se usuca acnee si acnee;
 • dezinfectează pielea;
 • îndepărtează procesele inflamatorii;
 • distruge fungi patogeni și bacterii;
 • în locul aplicării, îngustă vasele de sânge.

Utilizarea alcoolului salicilic

Medicamentul este prescris pentru patologiile infecțioase sau inflamatorii ale pielii. Folosiți cu atenție soluția. Pentru a evita reacțiile de intoleranță, este necesar să începeți tratamentul cu o soluție de alcool 1%. Soluția de alcool este utilizată pentru a trata picioarele transpirative, hiperhidroza, hiperkeratoza și psoriazisul. Uneori substanța se folosește pentru negi, dar în acest caz eficacitatea este scăzută. Indicatii pentru numirea salicilica sunt:

 • dermatită fungică și bacteriană;
 • boala picioarelor fungice;
 • eczeme;
 • cornuri și calusuri;
 • pityriasis versicolor;
 • seboree uleios;
 • acnee vulgaris;
 • diskeratoza;
 • Dementa de lichen;
 • piodermite;
 • acnee;
 • acnee;
 • erupții cutanate;
 • caderea parului.

Instrucțiuni de utilizare

Cumpărați o soluție de alcool salicilic în orice procent din concentrație de astăzi la orice farmacie. Prețul scăzut și eficiența ridicată au făcut ca drogul să fie foarte popular printre populație. În special, tinerii cumpără alcool pentru a combate acnee adolescentă, erupții cutanate și acnee. Trebuie reținut faptul că aceasta este o soluție concentrată care nu numai că poate răni pielea, dar poate provoca și arsuri profunde. Din acest motiv, auto-tratamentul este inacceptabil. Durata și frecvența aplicării salicilice trebuie să fie indicată individual de către medic.

Conform instrucțiunilor, antisepticul de alcool este utilizat pentru tratamentul local al zonei dureroase. De cele mai multe ori aplicat dotting cu un tampon de bumbac. Dacă leziunea este mică, atunci trebuie să utilizați compoziția pentru tratament 1 dată / zi. Pentru pielea sensibilă, este mai bine să utilizați medicamentul în fiecare zi. Tratamentul nu durează mai mult de 2 săptămâni. Soluția de alcool nu trebuie aplicată pe pielea sănătoasă, deoarece este probabil să deterioreze țesutul neinfectat.

Pentru acnee

Pentru a scăpa de pete negre și acnee pe față, utilizați soluție 1% de acid acetilsalicilic sau salicilic. Dacă există o mulțime de erupții, atunci produsul este aplicat pe un tampon de bumbac, apoi zonele problematice sunt șterse, în cazul în care există puțin, se utilizează un tampon de bumbac și preparatul este aplicat punctat. După tratament, așteptați 15 minute, apoi spălați-vă fața cu apă curată pentru a neutraliza acidul. Dacă rezultatul nu apare în timp, după consultarea cu un dermatolog, puteți utiliza o soluție de acid 2%.

Medicamentul va fi eficient numai atunci când acneea este cauzată de inflamația glandelor sebacee. Alcoolul ajută:

 • dezinfectarea pielii;
 • curatati si strangati porii;
 • exfolia celulele vechi;
 • să se usuce;
 • reduce secreția de sebum;
 • reduce acnee;
 • stabilizează glandele sebacee;
 • scapa de pete rosii.

Tratamentul acneei, acneei și acneei cu salicilic se poate face cu o mască de casă. Este necesar să comandați suplimentar din catalog și să cumpărați în magazinul online sau farmacie argila cosmetică. Este un cleanser bogat în minerale. Argila albastră sau albă tonifică pielea, îndepărtează toxinele, se usucă, albește, vindecă rănile. Pentru a pregăti masca pentru acnee, este nevoie de acid salicilic (1-2%), argilă albă sau albastră (1 pachet), apă. Ingredientele trebuie diluate într-o pastă groasă și aplicate de 2-3 ori pe săptămână pe fața curățată timp de 15 minute.

Utilizarea petelor pigmentare

Pigmentul care dă pielea umană o nuanță întunecată se numește melanină. Uneori este distribuită neuniform pe corp, acumulând într-un singur loc pete urâte. Ele dau pielii un aspect inestetic, forțând persoana să caute modalități de a scăpa de problemă. Pentru tratamentul petelor de vârstă se utilizează 1 sau 2% alcool salicilic de resorcinol sau alcool salicilic pentru față.

Potrivit recenziilor femeilor, utilizarea alcoolului este o mântuire pentru pielea cu probleme. Costul produsului este un penny, iar efectul utilizării sale nu este inferior procedurilor cosmetice costisitoare: tonul strălucește și se ridică, petele de pigment dispar. Înainte de a utiliza medicamentul, fața trebuie curățată de murdărie și machiaj, apoi ștergeți cu orice antiseptic.

Salicilic pe baza de alcool ajuta pe cei care au pielea grasa sau mixte (combinate). Pentru preparatele de piele uscată cu acid salicilic, acid resorcinic sau unguent sulfuric nu sunt adecvate. Cel mai simplu mod de a combate pete de pigment este să le ștergeți cu mijloace în fiecare dimineață și înainte de culcare. Cursul de tratament este de 15 zile. Cu o lipsă de eficacitate după o pauză de 5 zile, terapia poate fi repetată.

Pentru tratamentul lichenului și ciupercii pe piele

Conform instrucțiunilor, este necesară tratarea infecțiilor fungice și lichenilor pe corpul uman doar ca parte a terapiei complexe. Deoarece medicamentul are un efect bactericid și antiinflamator, acesta este adesea folosit pentru a scăpa de ciuperca de unghii. Înainte de procedură, se recomandă curățarea și aburul plăcii unghiilor. Pentru a face acest lucru, săpun-sifon, oțet sau baie de sare.

Încălzirea unghiilor va dura aproximativ 15-20 de minute. Datorită acestei proceduri, acidul salicilic va ajunge rapid la sursa de infecție și va neutraliza microorganismele patologice. După baie, plăcile de unghii trebuie uscate și se aplică soluție de alcool 5% (de 2 ori pe zi). Tratamentul fungului durează cel puțin o lună. Uneori este necesară o terapie antimicotică mai lungă (până la 6 luni).

Acidul salicilic luptă cu succes prin manifestări de lipsire a unui tip diferit. Pentru tratamentul se ia 2-3% soluție de alcool, care se aplică în zona afectată de 2 până la 4 ori pe zi. Pentru a nu usca pielea, după aplicarea preparatului, este necesară împrăștierea zonei tratate cu un strat subțire de cremă hrănitoare (este posibil pentru copii). Pentru a îmbunătăți eficacitatea acestui instrument este combinat cu gudron și unguent sulfuric.

Utilizati cu varicela

Un medicament ieftin, dar eficient, este utilizat pentru a trata pielea în timpul viermelui. În cazurile severe de boală, atunci când există multe acnee de varicela și se festează, în mod constant spargerea, alcoolul salicilic este deosebit de necesar pentru utilizare, indiferent de vârsta pacientului. Dacă zonele stagnante nu sunt procesate, ele se vor transforma într-o formă buloasă.

Pericolul acestei condiții - pulberi persistente, care se îmbină în ulcere profunde și mari. Ei nu se vindecă mult timp și apoi părăsesc cicatricile și cicatricile crude lipsite de melanină. Forma dureroasă de varicela este cauzată de streptococi și stafilococi, care sunt eliminați din organism pentru o perioadă lungă de timp și numai în tratamentul complex, care trebuie să includă medicamente care conțin alcool.

Soluția salicilică de alcool la o concentrație standard de 1-2% cu varicela trebuie aplicată de până la 3 ori pe zi, dar cu atenție pentru a preveni arsurile. Cursul de tratament este până la eliminarea completă a bolii. Salicilic este cel mai eficient în tratarea erupțiilor cauzate de varicela clasică sau buloasă de pui. Acțiunea medicamentului:

 • îndepărtarea inflamației;
 • uscare;
 • prevenirea supurației;
 • oprirea bacteriilor patogene;
 • dezinfectare;
 • accelerarea procesului de vindecare a țesuturilor.

Din părul îngrășat

Salicilul este, de asemenea, utilizat pe scară largă în scopuri cosmetice. O parte integrantă a îngrijirii personale este îndepărtarea părului nedorit al corpului. Cel mai frecvent efect secundar al îndepărtării părului îl reprezintă îngroșarea firelor de păr individuale, indiferent de metodă (epilator, brici, gudron, ceară, răniți și altele). Se întâmplă în special în zona bikinelor, a sub-armei, membrelor inferioare. Puțin mai rar problema apare la nivelul șoldurilor, stomacului și feței.

Deși astăzi există multe instrumente pentru eliminarea firelor de păr înghițite, alcoolul salicilic sau resorcinolul este considerat cel mai eficient. Aceste medicamente într-o perioadă scurtă de timp elimină efectul secundar al epilării. Instrumentul elimină iritarea, hidratează, curăță porii, are un efect de peeling, creează efectul de peeling. În timpul procedurii, soluția de alcool are un efect antiseptic, împiedică dezvoltarea supurației în foliculul de păr.

Este mai bine să utilizați paste salicilice pentru îndepărtarea parului îngrășat, ceea ce este ușor să vă pregătiți acasă. Luați alcool 2%, glicerină și apă. Conform rețetei, trebuie să amestecați 1 lingură. l. salicilic, 0,5 cani de apă rece și 20 g glicerină. Pentru ca efectul vorbitorului să fie eficient, este necesar să-l aplicați de 1-2 ori pe zi, răspândind zona părului îngrășat. Potrivit prescripției medicului, un farmacist poate face un vorbitor la farmacie. Durata tratamentului - până la eliminarea completă a problemei.

Pot să beau acid salicilic

Este strict interzisă utilizarea în interiorul soluției alcoolice a acidului salicilic. Când este luată, membrana mucoasă este puternic afectată, iar prima scurgere a acidului va provoca o arsură gravă a organelor interne. Dacă soluția intră accidental în gură, este urgent să luați următoarele măsuri:

 • clătiți gura cu soluție de sodă (1 lingură per 300 ml apă caldă);
 • bea multa lapte;
 • ia carbon activat pentru adsorbția stomacului (1 comprimat per 10 kg / greutate);
 • pentru a curăța intestinele să facă o clismă cu apă;
 • în caz de otrăvire severă, apelați la un medic care va prescrie un tratament simptomatic.

Sarcina și alăptarea

Medicii și oamenii de știință interzic categoric utilizarea masei viitoare a acidului salicilic. Nu poate fi folosit nu numai în interior, ci și în exterior. Acidul este absorbit rapid în celulele epiteliului, pătrunde adânc în piele. Toate produsele care conțin salicilă (creme, loțiuni, unguente, geluri, coajă) pot provoca leziuni iremediabile fătului, deoarece, atunci când sunt absorbite în sânge, substanța trece ușor prin placentă.

În timp ce copilul este în stomacul mamei, corpul ei este singura sursă de nutriție. Concentrația mare de salicil, poate provoca anemie fetală sau patologie cronică a sistemului cardiovascular la un copil. Utilizarea medicamentului va afecta negativ femeia în timpul travaliului - poate provoca o scădere a activității de muncă sau contracții dureroase. O femeie în timpul nașterii nu va putea să se îndrepte în mod normal, ceea ce va duce la o lacrimă perineală puternică.

Cea mai gravă afecțiune care poate rezulta nu numai din utilizarea sistemică, dar și periodică a acidului salicilic de către o femeie însărcinată este sindromul Ray. Patologia duce la probleme cu rinichii, bolile de inima, perturbarea creierului la un copil. Sindromul poate provoca moartea chiar la copiii cu vârste cuprinse între 4 și 12 ani. De asemenea, utilizarea salicililor în timpul sarcinii sau alăptării poate provoca disfuncții reproductive la băieți.

Efecte secundare

Soluția alcoolică a acidului salicilic trebuie utilizată cu atenție, deoarece alcoolul din compoziție poate provoca reacții adverse. Reacțiile cutanate locale includ:

 • roseata severa (pielea devine virgin sau rosu aprins);
 • uscăciune cutanată crescută, peeling;
 • stres (disconfort puternic cauzat de mișcări de mimică);
 • erupții cutanate noi;
 • arsuri;
 • reacții alergice.

Aceste fenomene nu sunt motivul pentru anularea măsurilor terapeutice dacă au un grad moderat sau scăzut de severitate. Este necesar să se reducă doza de medicament și să se urmeze reacția ulterioară a corpului. Dacă reacțiile adverse trec în 1-2 zile, tratamentul poate fi continuat. În caz de conservare a manifestărilor negative, utilizarea medicamentului trebuie oprită și consultați un medic care să îl înlocuiască.

Contraindicații

Ca și în cazul oricărui medicament, alcoolul salicilic are propriile sale contraindicații:

 • hipersensibilitate la componente;
 • alergic la acidul salicilic;
 • fertilitate (sarcină);
 • alăptarea (lactație);
 • rinichi sau insuficiență hepatică;
 • copilarie;
 • suprafețe deschise ale plăgilor;
 • intoleranță la medicament.

Este important să se știe că acidul salicilic poate fi utilizat în scopuri cosmetice numai în prezența unei piele uleioase sau combinate. Oamenii care au pielea care este predispus la uscăciune, este mai bine să alegi un alt produs. Atunci când se aplică salicilic, este necesar să se ia în considerare faptul că medicamentul descris nu interacționează cu toate medicamentele. Din acest motiv, este necesar să se recurgă la tratamentul cu acest medicament numai după consultarea cu un dermatolog.

Alcoolul salicilic este vândut în sticle de sticlă de 25 și 40 ml. Puteți stoca medicamentul timp de 3 ani. După deschiderea flaconului, alcoolul este valabil numai pentru o lună, deoarece are tendința de a eroda. Dacă a apărut sediment în flacon sau sa produs un miros neplăcut, atunci produsul nu poate fi utilizat. Cel mai bun loc pentru a stoca este un loc uscat, rece, care nu este pătruns de razele soarelui.

Puteți cumpăra drogul la orice farmacie. Costul variază ușor în funcție de volumul medicamentului și de procentaj. Prețul mediu în farmacii din regiunea Moscova:

Alcool salicilic

analogi

Prețul mediu online *: 15 p.

Unde să cumpărați:

Instrucțiuni de utilizare

Alcoolul salicilic este un remediu accesibil și eficient pentru eliminarea problemelor cutanate.

Adesea instrumentul este folosit în lupta împotriva acneei și acneei.

Soluția alcoolică a acidului salicilic are proprietăți antiseptice, antibacteriene, antifungice și antiinflamatoare excelente, costă un penny și se vinde în fiecare farmacie.

Compoziție și formă de eliberare

Alcoolul salicilic este un amestec de alcool etilic și acid salicilic în diferite concentrații. Acidul salicilic a fost obținut mai întâi din coaja de salcie și utilizat pentru tratarea reumatismului. După ceva timp, a început să fie utilizat pentru tratamentul leziunilor externe cauzate de activitatea microbilor și a bacteriilor.

Acest acid aparține clasei de aromakislot cu un efect vasoconstrictor pronunțat, proprietăți bactericide și dezinfectante. Alcoolul salicilic este utilizat exclusiv în exterior pentru tratarea suprafeței afectate, în timp ce îndeplinește următoarele funcții:

 • dezinfectează pielea;
 • se usuca la acnee si la negru;
 • ameliorează inflamația;
 • distruge bacteriile și ciupercile patogene;
 • îngustă navele de la locul de aplicare.

Soluția de alcool este disponibilă în flacoane de sticlă întunecată de 24 și 40 ml. În funcție de concentrația ingredientelor active, se disting 1% și 2% alcool.

NOTĂ! Pentru combaterea acneei și acneei, se utilizează doar 1% și 2% alcool, deoarece o soluție mai concentrată poate provoca arsuri profunde și poate trauma pielea.

Când se aplică?

Alcoolul salicilic este utilizat în principal pentru controlul acneei și acneei, dar în unele cazuri poate fi utilizat și pentru alte boli de piele care necesită dezinfectarea zonei afectate (ca parte a tratamentului combinat). Indicatiile pentru numirea medicamentului sunt:

 • boli fungice ale picioarelor;
 • eczeme;
 • dermatită bacteriană și fungică;
 • zosterian;
 • psoriazis;
 • calusuri și porumb;

Acesta este uneori folosit pentru negi, dar există mult mai eficiente remedii.

Utilizați soluția trebuie să fie foarte atenți. Se recomandă începerea aplicării cu alcool 1%, deoarece sunt posibile reacții de intoleranță.

Cum să aplicați?

Alcoolul salicilic este utilizat numai pentru tratamentul local al zonei bolnave. Aplicația cea mai frecventă folosită cu un tampon de bumbac (dacă vorbim despre leziuni mici, cum ar fi negi sau acnee).

Aplicați compoziția pe piele o dată pe zi. Dacă pielea este sensibilă, de exemplu pe față, cel mai bine este să aplicați în fiecare zi. Tratamentul nu trebuie să dureze mai mult de 14 zile.

La îndepărtarea calusurilor și porumbului, preparatul trebuie aplicat de 3-4 ori pe zi. În același timp, o dată pe zi, trebuie să aruncați picioarele în apă fierbinte și să procesați porumbul cu piatră ponce sau cu un instrument special.

Este important! Nu se recomandă aplicarea compoziției pe pielea sănătoasă, deoarece există o probabilitate mare de deteriorare a țesutului neinfectat ca urmare a unei arsuri.

Când se tratează o ciupercă de piele, alcoolul salicilic este prescris uneori ca adjuvant - înmoaie pielea și promovează o mai bună penetrare a unguentelor antifungice.

Contraindicații

Alcoolul salicilic nu trebuie utilizat pe suprafețe de piele cu o arie largă de afectare, precum și cu reacții de hipersensibilitate crescută la etanol sau acid salicilic.

Sarcina și alăptarea

Soluția alcoolică a acidului salicilic nu pătrunde în laptele matern și nu este absorbită în fluxul sanguin general, prin urmare nu poate dăuna fătului sau copilului. Potrivit mărturiei medicamentului pot fi utilizate în perioadele specificate.

supradoză

În cazul utilizării locale, cazurile de supradozaj nu sunt înregistrate. Cu toate acestea, este necesar să se respecte măsurile de precauție: sticla cu compoziția trebuie așezată pe o suprafață plată solidă pentru a preveni înclinarea acesteia în zone deschise ale corpului. Dacă totuși apare o situație neplăcută și o cantitate mare de soluție se găsește pe piele, clătiți imediat locul de contact cu apa curgătoare și aplicați un unguent medical. După primul ajutor, contactați un specialist.

Efecte secundare

Deoarece soluția conține alcool, pot apărea reacții cutanate locale care indică iritații. Acestea includ:

 • - roșeață severă (pielea devine roșu aprins sau burgundă);
 • senzație de arsură;
 • peeling și uscăciunea crescută;
 • stresul pielii (mișcările imediate cauzează disconfort).

Aceste fenomene nu constituie un motiv pentru a anula tratamentul în cazurile în care acestea au o severitate slabă sau moderată și, de asemenea, trec după 1-2 zile. Dacă nu se întâmplă acest lucru, utilizarea fondurilor trebuie întreruptă.

depozitare

Spre deosebire de cele mai multe medicamente, care sunt păstrate la o temperatură care nu depășește 25 de grade, alcoolul salicilic trebuie păstrat în intervalul de la 10 la 18 grade. Trebuie să se țină seama de faptul că copiii și animalele de companie nu au acces la depozitare. Perioada de valabilitate - 3 ani.

opinii

(Lăsați-vă feedback în comentarii)

[su_quote cite = "Olga, 21"] Bunica mea mi-a spus despre alcoolul salicilic când eram adolescent și sufeream de acnee. Apoi, medicamentul mi-a ajutat să scap de problemă în doar două săptămâni - în acest timp cosurile s-au uscat, au scăzut considerabil în dimensiune și după alte 3-4 săptămâni au dispărut complet (în această perioadă nu am folosit medicamentul). Acum se utilizează periodic când apare acneea pe față sau pe spate. Apropo, atunci când un cos este proaspăt, 2-3 zile de tratament sunt suficiente și trece fără nici un semn. Pentru astfel de bani, este, în general, visul oricărei fete. [/ su_quote]

[su_quote cite = "Konstantin, 34 de ani"] folosesc întreaga familie alcool salicilic. Fiica mea luptă cu acnee cu ajutorul lui (și trebuie să spun, foarte bine), și el a ajutat-o ​​pe soția sa să-l ia pe negru de pe braț. Este adevărat. Ea a aplicat-o în combinație cu alte mijloace concepute special pentru a elimina negi. Și procesez calusurile cu alcool salicilic. Se aplică de mai multe ori pe zi pe porumb (după aburirea atentă), iar după 3-4 zile, pur și simplu îndepărt pielea bolnavă într-o zonă sănătoasă. Toci după o astfel de procedură este într-adevăr ca un copil de la o reclamă. Vă sfătuiesc să încercați dacă cineva are aceleași probleme. [/ su_quote]

* - Valoarea medie în rândul mai multor vânzători în momentul monitorizării nu este o ofertă publică.

Acid salicilic - instrucțiuni de utilizare

Acidul salicilic este adesea folosit pentru a scăpa de acnee, porumb, ciuperci și alte defecte ale pielii - instrucțiunile de utilizare a produsului (pulbere și alcool) conțin informații despre indicații, compoziție, contraindicații. Medicamentul antiinflamator este considerat unul dintre cele mai ieftine, dar eficiente metode de tratare a acneei. În plus, ajută la reducerea acneei, eliminarea petelor negre și albirea pielii.

Ce este acidul salicilic

În medicină, fenolul sau acidul salicilic este un medicament antiseptic medicinal care are efecte keratolitice, antiinflamatorii și antimicrobiene. În plus, instrumentul respinge și înmoaie stratul exterior al pielii, arătând efectul peelingului. Se utilizează frecvent în dermatologie, cosmetologie pentru tratamentul psoriazisului, acneei, petelor negre, precum și pentru tratamentul rănilor cu arsuri. Soluția de alcool a acidului salicilic are un cost redus, dar în același timp luptă eficient cu multe defecte ale pielii, motiv pentru care este foarte popular.

structură

Componentele unui medicament antiinflamator depind de forma eliberării și concentrarea medicamentului. Pulberea conține cristale pure ale substanței active fără aditivi. În plus, se produce o soluție de alcool 1% și 2%. Compoziția lor este după cum urmează:

Formularul de eliberare

Medicamentul antiinflamator este disponibil sub formă de pulbere, care este un cristale albe inodore. Mijloacele sunt bine dizolvate în apă, soluții petroliere, alcool. Pulbere de vânzare în pachete de 10, 25, 50 g, are un preț rezonabil. O formă mai cunoscută de eliberare a acidului salicilic este soluția de alcool 1 sau 2%, ambalată în sticle de sticlă întunecată de 10, 25, 40, 100 ml.

proprietăţi

Alcoolul cu fenol are multe efecte benefice, datorită a ceea ce este folosit ca măști, loțiuni, instrumente punctuale. În plus, ajută la obținerea efectului de peeling, curățarea pielii de particule în exces. Pulbere și soluție de alcool de acid salicilic au următoarele proprietăți:

 • antimicrobiene;
 • la nivel local iritant;
 • anti-inflamator;
 • keratolitic;
 • antipruriginoasă;
 • dedurizare.

Ce ajută

Acidul salicilic în soluție pulbere și alcoolică ajută la tratarea arsurilor, ajută la normalizarea funcțiilor glandelor sebacee și a altor probleme ale pielii, cum ar fi:

 • eczeme cronice;
 • seboree uleios;
 • psoriazis;
 • porumb;
 • suprafete de transpiratie ridicate;
 • hiperkeratoza;
 • puncte negre;
 • acnee;
 • vârste;
 • boli inflamatorii și infecțioase ale pielii.

Contraindicații

Înainte de a aplica instrumentul cu efect antiinflamator, ar trebui să fiți familiarizați cu contraindicațiile alcoolului salicilic. Acestea includ următoarele stări:

 • intoleranța individuală a ingredientului activ;
 • copii cu vârsta de până la 12 luni;
 • perioada de lactație;
 • sarcinii;
 • insuficiență renală;
 • excesul de uscăciune a pielii.

Efecte secundare

În cazul utilizării externe a agentului, pot să apară efecte secundare, a căror apariție este necesară pentru a trece la un medicament cu un procent mai mic sau pentru a opri utilizarea agentului. Reacții negative posibile:

 • senzație de arsură;
 • mâncărime;
 • hiperemie locală;
 • iritarea pielii;
 • reacție alergică;
 • erupție cutanată;
 • o creștere a inflamațiilor.

Instrucțiuni de utilizare

În funcție de tipul de problemă, doza, metoda și cursul tratamentului diferă. În acest caz, există recomandări generale care trebuie respectate atunci când se utilizează alcool fenolic:

 • doza zilnică nu trebuie să depășească 10 ml pentru adulți sau 1 ml pentru copii;
 • dacă este posibil, aplicați produsul local, evitând tratamentul mai multor zone în același timp;
 • înainte de utilizare, curățați pielea de produse cosmetice, impurități.

Tratamentul acneei

Acidul salicilic împotriva acneei a fost folosit de mai multe decenii, reușind să se stabilească ca remediu eficient în această perioadă. Dacă există puțini cosuri, înmuiați un tampon de bumbac în soluție și ardeți-l cu inflamații. După 15 minute, clătiți alcoolul fenol cu ​​apă. În cazul în care aveți numeroase erupții, ștergeți ușor fața cu un tampon umezit, încercând să nu excesați excesul de piele. Pentru cel mai bun efect, se utilizează acid glicolic sau acid boric cu acid salicilic. Cursul tratamentului durează 1,5-2 luni de utilizare sistematică.

Acid salicilic din pete negre

Pentru persoanele cu piele grasă, alcoolul cu fenol poate fi o adevărată mântuire: instrumentul curăță profund porii și previne apariția grăsimilor, ceea ce cauzează pete negre. Acest efect este posibil datorită capacității medicamentului de a dizolva proteina, care permite creșterea intensității reînnoirii pielii, îndepărtarea dopurilor grase. Pentru a obține efectul, este necesar să ștergeți pielea de cel puțin 3 ori pe săptămână, după care aplicați un tonic sau cremă hidratantă pe față. Cursul de tratament durează atâta timp cât nu atingeți rezultatul dorit.

Din porumb

Alcoolul din fenol elimină perfect celulele moarte ale pielii moarte. Utilizarea fondurilor depinde de tipul de cornuri:

 • Formațiile sunt impregnate cu o soluție, înmuierea lor. Când fugeți, faceți comprese pe timp de noapte.
 • Pentru porumbul umed, unguent de fenol sau pulbere este adecvat, care este diluat în apă într-o pastă. După ce amestecul este aplicat pe zona afectată și un plasture este atașat deasupra.
 • Pentru tratamentul natoptyshy se potrivesc orice formă de fonduri. După aplicarea acestuia pe piele, preparatul trebuie îndepărtat cu piatră ponce sau cu o perie tare.

Pot să beau acid salicilic

Alcoolul salicilic este strict interzis pentru a fi ingerat, deoarece atunci când este luat, membranele mucoase ale organelor interne sunt grav afectate. Prima aburire a acidului provoacă arsuri severe ale mucoasei orale. Dacă soluția a intrat în mod aleatoriu, trebuie luate următoarele măsuri:

 • clătiți-vă gura cu soluție de sifon;
 • bea lapte în cantități mari;
 • pentru adsorbția stomacului pentru preluarea cărbunelui activ;
 • faceți o clisme cu apă curată pentru a curăța intestinele;
 • în caz de plecare puternică mergeți la spital.

Utilizarea la copii

Atunci când se tratează leziunile cutanate la copii, este necesar să se evite tratamentul simultan al mai multor zone. În aceste scopuri, alegeți numai alcool salicilic de 1% și 2%, fără a utiliza alte forme de eliberare. Cu toate acestea, unele defecte ale pielii la copiii mici sunt tratați prin alte mijloace - forme mai agresive ale substanței. Deci, doar unguent fenol este utilizat pentru tratamentul negi. În plus, trebuie reamintit faptul că până la 12 luni, utilizarea oricărui mijloc bazat pe această componentă este contraindicat pentru un copil.

În timpul sarcinii

Utilizarea acidului salicilic în cosmetologie în timpul sarcinii este strict interzisă de medici. Și aceasta se aplică nu numai soluției alcoolice și pulberii, ci și tuturor produselor cosmetice care conțin această componentă, nici măcar ca substanță activă. Întrucât salicilicul este inclus în grupul de medicamente pentru aspirină, care sunt considerate potențial periculoase în timpul sarcinii, acidul fenolic afectează negativ și purtarea unui copil.

O astfel de interdicție se datorează absorbției profunde și rapide a agenților salicilici în piele și în sânge. Medicamentul este transferat copilului viitor cu sânge, afectând dezvoltarea acestuia și afectând sănătatea. În plus, salicilicul poate provoca anomalii congenitale ale sistemelor cardiovasculare și ale sistemului urinar. În acest caz, un astfel de efect asupra fătului are nu numai o utilizare sistematică, dar și periodică a medicamentului.

Interacțiune medicamentoasă

Acidul salicilic mărește permeabilitatea pielii, ceea ce crește absorbția medicamentelor pentru uz extern. În plus, soluția pătrunsă în piele sporește efectele secundare ale agenților hipoglicemiani orali, metotrexatului, derivaților sulfoniluree. Incompatibile cu medicamentele cu acid salicilic sunt considerate oxid de zinc și rezorcinol.

Acid salicilic remedii

Pentru tratamentul acneei, petelor negre și a altor probleme legate de cosmetologie, puteți utiliza nu numai o soluție de alcool sau o pulbere, ci și produse pe bază de acid fenolic:

 • Loțiune. Au aceleași proprietăți ca și originalul, dar nu conțin alcool. Deci, pielea uscată devine mai dificilă. Alegeți o loțiune în funcție de tipul de piele.
 • Unguent. Mijloacele sunt considerate eficiente, dar trebuie utilizate cu prudență pentru a evita arsurile și uscarea puternică.
 • Geluri. Folosit pentru curățarea zilnică a pielii de la murdărie în exces, unsoare.
 • Exfoliantă. Conține acid fenolic și acid glicolic. Prin această combinație, puteți obține o curățare profundă, dar aveți grijă și urmați instrucțiunile, altfel pot exista consecințe neplăcute.

Instrucțiuni speciale

Nu se recomandă utilizarea acestui instrument pentru tratamentul verucilor. În plus, nu ștergeți semnele de identificare ale acidului salicilic și zonele de piele din jurul organelor genitale. Dacă soluția de alcool a apărut pe membrana mucoasă, trebuie să spălați bine această zonă a pielii cu o cantitate mare de apă. Absorbția acestei substanțe poate crește odată cu inflamația, hiperemia și contactul cu plăgi plângând. Medicamentul antiinflamator nu are nici un efect asupra managementului vehiculelor și mașinilor.

Soluția antiseptică și pulberea pot fi achiziționate la magazinul online și la orice farmacie din orașul dvs. Prima opțiune este adesea preferabilă deoarece există un catalog de produse mai larg, există recenzii ale clienților și posibilitatea de a comanda un instrument cu un cost mai mic. Puteți afla cât de mult costă acidul salicilic într-o farmacie și pe site-uri cu produse farmaceutice, de la masă:

Modalități de utilizare a alcoolului salicilic

Astăzi, există un număr mare de o mare varietate de medicamente care sunt incluse în kit-ul de prim ajutor. Unul dintre aceste remedii este alcoolul salicilic. Acest medicament este foarte simplu în compoziție, ieftin, dar în același timp este extrem de popular. Acest produs poate fi găsit nu numai în trusele de prim ajutor pentru uz personal, dar și în spitale, precum și în industriile selectate. Acest articol conține toate informațiile necesare privind compoziția și metodele de aplicare a acestui agent farmacologic.

Compoziția alcoolului salicilic și proprietățile sale

Trebuie remarcat faptul că alcoolul salicilic este un agent sintetic care are forma unei soluții. Preparatul descris constă numai din două componente care asigură efectul medicamentelor. Acest produs este acid salicilic dizolvat în alcool etilic. În ceea ce privește sinteza produsului, acidul este ușor și fără reziduuri dizolvați în alcool, formând un amestec concentrat cu un efect pronunțat.

Acidul salicilic se obține prin combinarea fenolatului de sodiu cu dioxidul de carbon. Pentru producerea de substanțe utilizate la temperatura de 180 de grade, după care produsul de degradare este tratat cu acid clorhidric. Agentul sursă rezultat are un număr de proprietăți care vă permit să aplicați cu succes această soluție concentrată de alcool în scopuri cosmetice, precum și pentru tratamentul rănilor.

Astfel, medicamentul are o acțiune pronunțată antiinflamatorie, antimicrobiană și dezinfectantă. Din acest motiv, este un instrument fiabil și eficient și a primit recunoașterea și popularitatea ridicată.

Pentru ce se utilizează: indicații de utilizare

Datorită gamei largi de proprietăți, alcoolul salicilic este utilizat în terapie cu scopuri diferite. Principala metodă de aplicare este tratamentul integrităților afectate, unde există leziuni, procese inflamatorii, erupții, ciuperci etc. Astfel, un anumit produs poate fi aplicat în următoarele situații:

 • culoare lichen;
 • tip dermatologic inflamator de natură infecțioasă;
 • leziuni fungice ale picioarelor;
 • acnee;
 • eczeme;
 • piodermite;
 • caderea profunda a parului;
 • psoriazis etc.

Trebuie remarcat faptul că instrumentul descris este destul de popular în scopuri cosmetice, unde este utilizat pentru peeling chimic. Această curățare vă permite să eliminați petele negre, să uscați pielea, să vă lămuriți tonul, precum și să scăpați de peelingul dermei.

Instrucțiuni pentru utilizarea alcoolului salicilic

După cum este descris mai sus, alcoolul salicilic este un medicament destul de frecvent de acțiune cosmetică largă, care poate fi cumpărat la fiecare farmacie. Este necesar să se înțeleagă că concentratul descris are o acțiune destul de agresivă, astfel că întrebarea "este posibil să beți un anumit medicament" dispare de la sine. Pentru tratamentul eficient, soluția trebuie utilizată într-un mod special, respectând cu strictețe instrucțiunile și proporțiile, dacă este necesară reducerea concentrației produsului. Din acest motiv, principalele recomandări privind utilizarea alcoolului salicilic în diverse scopuri sunt descrise mai jos.

Cum să utilizați acnee pe față

Pentru tratamentul acneei faciale se utilizează alcool salicilic. În aceste scopuri, o soluție de 1-2 procente este perfectă, dacă procesele inflamatorii sunt locale și au o manifestare pronunțată, puteți utiliza o soluție de 3-5 procente. Pentru a utiliza acidul, este necesar să se umezească un tampon de bumbac în produs și să se trateze problema pielii. Pentru leziuni unice, va trebui doar să umeziți un tampon de bumbac și să-l utilizați pentru a arde acneea. Merită să vă amintiți că, după tratarea pielii, este necesar să neutralizați acidul, folosind apă curentă obișnuită. Alcoolul salicilic trebuie utilizat cu precauție, deoarece agentul este agresiv și poate provoca arsuri.

Utilizarea petelor pigmentare

Procedura de nivelare a tonului pielii și de eliminare a petelor de vârstă cu alcool salicilic este destul de populară, deoarece este însoțită de un efect corectiv vizibil. Pentru a implementa procesul cosmetic, trebuie să achiziționați 1%, maximum 2% acid salicilic. În conținutul tubului este necesar să se înmoaie un tampon de bumbac sau o bucată de vată de bumbac și apoi să se trateze cu atenție pielea feței.

Evitați zona din jurul ochilor și buzelor. Este de remarcat faptul că utilizarea medicamentului descris este posibilă numai cu un tip de piele uleios și mixt. Într-o situație cu straturi uscate, soluția de alcool nu va fi eficientă, ci, dimpotrivă, va duce la peeling, arsuri, acnee etc.

Pentru tratamentul lichenului și ciupercii pe piele

Este demn de remarcat faptul că medicamentele antimicotice populare costă o mulțime de bani, dar nu toată lumea știe că un astfel de remediu simplu ca alcoolul salicilic poate fi un instrument eficient în lupta împotriva problemei descrise. Cu toate acestea, nu va fi suficient să se facă numai cu alcool, deoarece tratamentul antifungic ar trebui să aibă un aspect complex. Acidul salicilic, cu vopsea sau vierme, trebuie utilizat de două ori pe zi. În medie, tratamentul durează cel puțin două săptămâni. Pentru punerea în aplicare a măsurilor terapeutice ar trebui să fie umplut pad de bumbac cu o soluție la unu și de a elabora cu atenție toate leziunile.

Utilizati cu varicela

Alcoolul salicilic este destul de popular și eficient în lupta împotriva varicelei. Alcoolul din beton contribuie la vindecarea rapidă a cosurilor, reduce semnificativ mâncărimea, elimină inflamația. Soluția este utilizată cu succes împreună cu Zelenka și alte preparate specializate. Acidul salicilic trebuie aplicat cu atenție, într-un mod punctat, umezind un tampon de bumbac în alcool și apoi tratând suprafața cosului. În timpul varicelei, remedierea reală este numai pentru primele câteva zile în timp ce mâncărimea este severă. Atunci când dorința de zgârietură dispare, utilizarea soluției nu va mai fi atât de productivă.

Din părul îngrășat

Un remediu destul de popular pentru părul îngrășat este vorbitorul salicilic, care poate fi ușor pregătit acasă. Acesta trebuie folosit de una sau două ori pe zi, ceea ce nu va fi doar tratamentul problemei, ci și prevenirea fenomenului în viitor. Un alcool salicilic de două procente, glicerină și apă curgătoare vor fi necesare pentru a face vorbitorul. Astfel, conform rețetei, trebuie să diluați o lingură de acid salicilic cu jumătate de pahar de apă și să adăugați glicerină diluată în același loc. Este de remarcat faptul că apa trebuie să fie neapărat rece cu o temperatură apropiată de zero. Glicerina, la rândul său, va înmuia acțiunea vorbitorului, restabilind echilibrul hidric al pielii după un efect agresiv.

Preparate pe bază de acid salicilic

Deoarece acidul salicilic, ca ingredient activ, este un agent eficient antiinflamator, antiseptic și antibacterian, acesta este inclus în compoziția unei largi varietăți de medicamente. Drogurile bazate pe substanța descrisă pot fi prezentate sub formă de loțiuni de comprimate, pastă, pulbere sau salicilică. Dintre medicamentele din grupul salicilic, trebuie evidențiate următoarele produse:

 • Pastă Lassar;
 • "Unguent Teymur";
 • "Akviderm";
 • "Viprosal";
 • „Diufilam;
 • Saledez, etc.

Sarcina și alăptarea

Instrucțiunile pentru produsul descris nu conțin informații specifice care să indice posibilitatea utilizării alcoolului salicilic în timpul sarcinii sau alăptării. Cu toate acestea, potrivit experților, într-o perioadă atât de sensibilă pentru corpul feminin, este necesar să se abțină de la procedurile medicale implementate cu ajutorul alcoolului salicilic. Medicamentul poate avea un impact negativ asupra copilului, ducând la întreruperea dezvoltării, precum și otrăvirea fătului.

Contraindicații

În ciuda concentrației destul de înguste a unui medicament anume, pe lângă efectul pozitiv, acesta poate afecta negativ organismul. Din acest motiv, există anumite limitări care descriu situațiile în care utilizarea alcoolului salicilic este nedorită.

Cea mai importantă contraindicație este creșterea sensibilității pielii. Mai mult, în cazul în care capacele se îndepărtează, atunci este extrem de nedorit să se utilizeze un anumit alcool ca agent de peeling - acest eveniment are un efect devastator asupra capacelor, declanșând procesele de îmbătrânire prematură.

Este important să rețineți că, în scopuri cosmetice, acidul salicilic poate fi utilizat numai cu un tip de piele uleios sau combinat. Toate fetele care au o dermă uscată și umedă ar trebui să găsească un alt produs de îngrijire. Este necesar să se ia în considerare faptul că medicamentul descris este "ostil" față de alte medicamente, din acest motiv nu trebuie să recurgeți la tratamentul cu alcool salicilic dacă alte medicamente sunt implicate în procesul terapeutic.

opinii

Masha: Am mici inflamații pe față, din când în când, iar acest lucru se întâmplă în momentul cel mai neadecvat. Folosesc alcool salicilic: am pus-o pe un tampon de bumbac și proces tot ce apare - dimineața era ca și cum nimic.

Darina: Cu un singur alcool salicilic, am reușit să îmi ușurez tonul pielii, eliminând astfel culoarea pielii neuniformă - pur și simplu.

Ira: Piele foarte uleoasă a feței, așa că înainte de a merge la culcare, șterg pielea cu un fleece cu acid salicilic.

Acid salicilic

Descrierea datei de 20 mai 2015

 • Denumirea latină: acid salicilic
 • Codul ATC: D01AE12
 • Ingredient activ: acid salicilic (acid salicilic)
 • Producător: Pharmstandard OJSC, Tula Pharmaceutical Factory LLC, Rusia FF Viola CJSC, Farmak OJSC, Ucraina Fabrica de preparate medicale Borisov, Belarus

structură

O sută de grame de soluție de alcool conține 1 sau 2 grame de acid salicilic.

Ca excipient în compoziția medicamentului este 70% alcool etilic.

O sută de grame de unguent conține 2 sau 3 grame de acid salicilic, precum și jeleu de petrol în cantitate de până la 100 grame.

Formularul de eliberare

Formele farmacologice ale medicamentului:

 • soluție alcoolică de acid salicilic (1%, 2%, 3%, 5% și 10%, disponibilă în sticle de sticlă de 25 sau 40 ml);
 • unguent cu acid salicilic (2%, 3%, 4%, 5% și 10%, 25 de grame sunt ambalate în cutii de sticlă întunecată sau tuburi de aluminiu).

Acțiune farmacologică

Antiseptic pentru uz extern. Ea are un efect local iritant, keratolitic și antiseptic. Acesta previne defalcarea proteinelor în aminoacizi, suprimă inflamația, ajută la curățarea suprafeței plăgii și accelerează vindecarea țesuturilor.

Farmacodinamică și farmacocinetică

Când este folosit ca remediu local, are un efect antiseptic distorsionant, iritant și slab. În concentrații scăzute provoacă keratoplastică, cu efect keratolitic înalt.

Concentrația plasmatică a acidului salicilic atinge un maxim după 5 ore de la aplicarea medicamentului pe piele sub un pansament ocluziv. În forma sa nemodificată, aproximativ 6% din cantitatea totală absorbită a substanței este excretată în urină, în timp ce cea mai mare parte este excretată sub formă de produse metabolice.

Indicații pentru utilizare

Ca agent monoterapeutic și ca parte a preparatelor combinate, agentul este utilizat:

Contraindicații

Vârsta copiilor (unguent cu acid salicilic) și sensibilitatea individuală la medicament. Soluția poate fi utilizată la copiii cu vârsta peste 12 luni.

Efecte secundare

Posibile reacții locale și alergice.

Acid salicilic: instrucțiuni de utilizare

În conformitate cu instrucțiunile privind acidul salicilic, soluția este utilizată extern. Se recomandă tratarea suprafeței afectate de două ori pe zi.

Medicamentul este aplicat cu un tampon de bumbac. Pentru a trata o zonă cu dimensiunea unui palmier, nu mai este nevoie de mai mult de 5 ml de soluție. Cea mai mare doză pentru adulți - 2, pentru copii - 0,2 grame pe zi. Cursul de tratament nu este mai mare de 7 zile.

În practica otorinolaringologică, se recomandă ca soluția să fie instilată în urechea bolnavă de două ori pe zi, cu 6 picături.

Pentru acnee, se utilizează de obicei 1% acid salicilic. Soluția de două și trei procente este potrivită numai pentru persoanele cu piele grasă. În prezența mai multor remedii pentru acnee este aplicat un punct pe fiecare dintre ele. Dacă există multe acnee, este indicată ștergerea întregii suprafețe a pielii cu un tampon de bumbac umezit cu o soluție.

Procedura continuă până la apariția unei senzații ușoare de furnicături. După tratament, fața poate fi clătită cu apă pentru a neutraliza acțiunea acidului.

În cazul bolii Deverzhi, psoriazisului, seboreei, ihtiozelor, este indicată utilizarea de 2% a acidului salicilic sub formă de unguent. În inflamația severă, medicamentul trebuie diluat cu vaselină de petrol de 2-4 ori. Multitudinea de aplicații - de 1-2 ori pe zi. După tratamentul de peeling continuă utilizarea altor mijloace.

Pe suprafața plăgii unguentul este aplicat într-un strat subțire. Suprafața tratată este acoperită cu tifon steril. Se permite, de asemenea, să se pună un șervețel înmuiat în unguent pe o rană.

Înainte de a aplica un bandaj, trebuie să deschideți blisterele, să curățați rana de țesuturile necrotice și să-l spălați cu un antiseptic.

Pansamentul se recomandă să fie schimbat la fiecare 2 sau 3 zile, până când rana este complet curățată de masele purulente și necrotice. Durata tratamentului poate varia de la 1 la 3 săptămâni.

supradoză

interacțiune

Acidul salicilic este capabil să mărească permeabilitatea pielii pentru alte medicamente pentru utilizare locală și, prin urmare, să-și mărească absorbția.

Acidul salicilic absorbit poate potența efectele secundare ale derivaților de sulfoniluree, ai agenților hipoglicemiani orali și Methotrexatului.

Soluția este incompatibilă farmaceutic cu oxidul de zinc (formează salicilat de zinc insolubil) și cu rezorcin (formează amestecuri de topire).

Condiții de vânzare

Condiții de depozitare

Depozitați într-un loc protejat de lumina soarelui și de umiditate (pentru unguent). A nu se lăsa la îndemâna copiilor. Temperatura de depozitare pentru soluție - până la 15 ° C, pentru unguent - până la 20 ° C.

Perioada de valabilitate

Soluția este considerată adecvată pentru utilizare în termen de 3 ani, unguent - în termen de 2 ani de la data emiterii.

Instrucțiuni speciale

Ce este acidul salicilic?

În Farmacopeea, acidul salicilic este descris ca o substanță slab inodoră, slab solubilă în apă rece, care poate fi sub formă de ace fără culoare și miros sau o pulbere cristalină albă.

Formula structurală a acidului salicilic este

Formula empirică este C7H603. Denumirea sistematică a compusului este acidul 2-hidroxibenzoic.

recepție

Pentru prima dată substanța a fost izolată în 1838 de coaja de salcie. Prin urmare, denumirea sa tradițională este acidul salicilic: în latină cuvântul "salcie" sună "salix". Descoperirea aparține chimistului italian R. Piria.

Omul de știință a reușit să împartă salicina glicozidică amară conținută în coaja de salcie în două părți, pentru a arăta că componenta sa acidă (acidul salicilic) are proprietăți de vindecare valoroase, determină compoziția sa chimică și o sintetizează cu succes. Aceasta poate fi considerată prima purificare a substanței care a declanșat dezvoltarea medicamentului Aspirină.

Pentru utilizare medicală (chimic pură și într-o formă stabilă), probele de acid acetilsalicilic au fost obținute pentru prima dată la 10 august 1897 de către omul de știință german F. Hoffman.

Derivații de acid salicilic sunt salicilatul de metil, acetilsalicilatul de lizină, acidul acetilsalicilic, salicilamida, mesalazina, colina și salicilații de sodiu.

Proprietăți chimice

Proprietățile chimice ale compusului se datorează prezenței hidroxilului fenolic, a miezului benzenului și a grupării carboxil în molecula de acid salicilic.

Numai gruparea carboxilică intră în reacție cu carbonații de metale alcaline. Ca rezultat, se formează săruri - salicilați.

Cu alcalii, cu o cantitate suficientă din acestea, ambele grupări hidroxil și carboxil intră în reacție.

Sub acțiunea acizilor asupra alcoolilor (de exemplu, metil) în prezența acizilor minerali, se formează esteri ai grupării COOH.

Atunci când o substanță interacționează cu anhidridele acide sau halogenurile acide, hidroxilul fenolic reacționează. Reacția acidului salicilic (c. Acid) cu anhidridă sau clorhidrură de acid acetic (etanoic) permite obținerea acidului acetilsalicilic.

Când interacționează cu clorura de fosforil, se formează anhidrida acidului salicilic.

Dacă clorura acidă rezultată reacționează cu fenolul, se obține ester fenilic al acidului salicilic, care este utilizat în medicină ca dezinfectant. Caracteristica principală a instrumentului este că nu se supune hidrolizei în mediul acid al stomacului și se dezintegrează numai în tractul intestinal.

Pentru producția industrială de salol cu. acid și fenol sunt încălzite în clorură de fosforil.

Miezul benzenic al compusului poate intra în reacții cu H2S04, HNO3, halogeni și alți reactivi electrofili. Efectul grupului OH formează nucleul aromatic. acidul este mult mai activ la aceste reacții în comparație cu miezul benzenic al acidului benzoic C (H5COOH).

C. Acidul reacționează ușor cu o soluție apoasă de brom, în timp ce C6H5COOH nu discolorează apa de brom în condiții similare.

Pentru a obține acidul n-aminosalicilic (PAS), care este unul dintre cei mai semnificativi derivați ai c. acizi, ca materie primă, rezorcinol. Inițial, resorcinolul este afectat de amoniac (NH3), care permite obținerea meta-aminofenolului. Apoi, meta-aminofenolul este carboxilat în PAS prin reacția lui Kolbe-Schmitt.

Proprietăți fizice

Pulberile / cristalele sunt dificil de solubil în apă rece, dar ușor solubile în apă fierbinte, dietil eter, etanol. Puțin solubil în disulfură de carbon. Solubilitate în apă (g / l): 0 ° C; 20 ° C - 1,8; 60 ° C - 8,2; 80 ° C - 20,5 ° C.

Reacții calitative pentru determinarea acidului salicilic

C. Acidul și majoritatea derivaților săi dau o colorare intensă în purpuriu cu săruri de fier Fe + 3 (fier feric). Pentru a efectua reacția, luați o cantitate mică de pulbere cu. acid și se scurge pe el o soluție ușor diluată de clorură de Fe + 3.

Soluție cu acid, în care au fost adăugate câteva picături de sulfat de cupru (Cu2S04) când s-au încălzit, dând o culoare verde străvezie de smarald.

Cobert poate fi, de asemenea, utilizat pentru a detecta o substanță. Pentru a se prepara, se adaugă cu grijă 3 picături de formalină în 3 ml de H2SO4 concentrat.

Un pic de acid salicilic se pune pe o sticlă de sticlă, după care se adaugă 2 picături de H2S04 și, în câteva minute, 1 picătură de reactiv Cobert. Ca urmare a acestei reacții, pulberea ar trebui să devină roză.

Ce este acidul salicilic în cosmetologie?

Acidul salicilic a fost folosit cu mult timp și foarte mult în cosmetologie. Are proprietăți antibacteriene, tratează bine leziunile cutanate inflamatorii, o usucă, dar nu provoacă iritații.

Eficiența acidului salicilic pentru față datorită proprietăților keratolitice ale medicamentului - instrumentul exfoliază perfect straturile de celule vechi ale pielii moarte, pătrunde adânc în pori și elimină blocarea canalelor excretoare ale glandelor sebacee, ajutând astfel la scăderea petelor negre și a acneei.

În plus, medicamentul este utilizat:

 • pentru decojire;
 • împotriva firelor de păr încolțite;
 • din porumb;
 • ca agent de peeling pentru tocuri;
 • de la negi;
 • de la natoptyshy.

Acidul salicilic pentru acnee trebuie luat la o concentrație de 1% (maxim 2%). Utilizarea unei soluții prea concentrate poate provoca iritații severe.

Trebuie reamintit faptul că soluția acidului salicilic pentru acnee este adecvată numai persoanelor cu piele normală și grasă. Nu se recomandă utilizarea acestui produs pentru persoanele cu piele uscată și fragilă.

Unii încearcă să reducă severitatea acestor fenomene prin aplicarea unei creme hidratante pe piele după aplicarea unei soluții de alcool. Cu toate acestea, tratamentul în acest caz, cel mai probabil, nu va fi suficient de eficient: pelicula grasă va crea o barieră protectoare pentru microbi și, la rândul său, nu va elimina inflamația.

Recenzile indică faptul că utilizarea acneei cu soluție salicilică oferă rezultate excelente, dar pe termen scurt. De obicei, după câteva luni de utilizare a produsului pentru față și corp, pielea se "obișnuiește". Prin urmare, între cursurile de tratament este necesar să se ia pauze scurte.

Dacă există o mică acnee, soluția este reperată. Dacă zona afectată este extinsă, zonele cu probleme sunt șterse cu un tampon umezit cu produsul. Este mai bine să luați mai multe tampoane pentru a nu răspândi infecția.

Salicicul poate fi folosit ca un instrument independent, și ca parte a diferitelor cutii de chat. Pentru a le prepara pentru acidul salicilic, se adaugă levomycetin, streptocid, alcool camfor, tinctură de calendula, tricopol, eritromicină, oxid de zinc, sulf și soluție de acid boric.

Rețete populare pentru vorbitori de casă pentru acnee:

 • 50 ml de soluție de acid salicilic, 7 mg de tablete pulverizate de streptocid, 7 g de sulf și 50 ml de soluție de acid boric;
 • ambalare aspirină, ambalare cloramfenicol, tinctură de calendula (înainte de utilizare, amestecul este perfuzat timp de 24 de ore);
 • 10 comprimate de streptocid, 4 comprimate de cloramfenicol, 30 ml de acid salicilic, 80 ml de alcool camfor;
 • 1 sticlă de alcool salicilic, 2 comprimate de cloramfenicol și trihopol.

Toți vorbitorii înainte de utilizare ar trebui să fie bine șocați.

Pentru ca efectul să fie durabil, pe lângă tratamentul acneic local, se recomandă:

 • să revizuiască dieta și să o facă mai echilibrată;
 • scapa de obiceiurile proaste care afectează negativ starea pielii;
 • suferă un curs de terapie hormonală;
 • îngrijirea regulată a pielii;
 • să conducă un stil de viață activ.

În cosmetologie, acidul salicilic poate fi de asemenea utilizat ca agent principal al compozițiilor de peeling. Procedura permite nu numai îndepărtarea stratului de celule moarte, dar și începerea procesului de producere a elastinei și a colagenului.

Procedura elimină semnele de îmbătrânire, acnee, comedoane, stralucirea uleioasă, scapa de pete de vârstă, chiar și tonul pielii și fac fața mai fină și mai proaspătă. Peelingul poate fi aplicat pe orice parte a corpului.

Peeling amestecuri cu acid salicilic sunt de 2 tipuri: pasta si solutie. Soluția este mai potrivită pentru pielea feței, iar pasta se recomandă să fie aplicată pe pielea mâinilor, corpului și genunchilor.

Peelingul poate fi superficial sau superficial-median. În primul caz, se utilizează un amestec cu o concentrație de 15% din substanța activă, în al doilea - cu o concentrație de 30%. Peelingul superficial vă permite să scăpați de strălucirea uleioasă și erupțiile cutanate, curățați porii înfundați și să normalizați activitatea glandelor sebacee, mediana suprafeței fiind eficientă pentru eliminarea acneei și a post-acneei.

Pentru a efectua procedura la domiciliu, trebuie să amestecați 4 comprimate de aspirină sub formă de pulbere (fără coajă) cu 1 linguriță de suc de lămâie proaspăt stors. Gruelul rezultat se aplică pe față cu un tampon de bumbac, evitând pielea din jurul ochilor și lăsat timp de 10 minute.

Pentru a scoate masca, un tampon de bumbac este umezit în apă cu sifon (bicarbonatul de sodiu neutralizează aciditatea pielii) și ștergeți fața cu ajutorul liniilor de masaj.

În practica dermatologică, sunt utilizate pe scară largă diferite paste și creme cu salicilă, în cadrul căruia, pe lângă componenta activă, există microelemente care își intensifică acțiunea. De exemplu, unguentul sulfat și salicilic nu numai că face posibilă curățarea pielii acneei, dar și luptei efective cu Demodex.

Din părul înghețat utilizați o soluție de 1-2%. Pentru a scăpa de această problemă, este suficient să vă lubrifiați zilnic de câteva ori pe zi zonele corpului în care părul nu poate penetra stratul epidermic și nu crește sub piele.

Din calusuri și cornuri acidul salicilic se utilizează cel mai bine sub forma unui unguent de 10%. Din porumb uscat, porumb și porumb, se recomandă utilizarea unui tencuială de porumb cu salicilic.

Înainte de a întări tencuiala pe calus, picioarele trebuie să fie bine aburite (cu agent antibacterian pot fi adăugate) și ștergeți uscat. Punctul inflamat este acoperit cu o bucată de ipsos de dimensiunea dorită și lăsată timp de 2 zile. Dacă este necesar, procedura se repetă de 3-4 ori, până când calusul se înmoaie și se separă complet.

Înainte de a aplica unguent, acțiunile sunt aceleași - picioarele sunt aburite și șterse. Apoi, un plasture este aplicat la locul inflamat, cu o gaură tăiată în mijloc. Acest lucru ar trebui făcut în așa fel încât calusul / natoptysh să fie deschis și zonele de piele sănătos care o înconjoară să rămână sub tencuială.

Locul Omozolyushny este tratat abundent cu unguent și acoperit cu un plasture.

Pentru tocuri, acidul salicilic este folosit cu ceară de albine și parafină. Luate în proporții egale, ceara și ceara de parafină se topesc într-o baie de apă, apoi se adaugă acid salicilic și se amestecă bine. Amestecul din mai multe straturi se aplică pe tocuri și se pune pe șosete. Cel mai bine este să lăsați o compresă pentru noapte.

În tocurile de dimineață se curăță amestecul de ceară-parafină. După aceea, se recomandă să faceți o baie de sifon și să curățați pielea cu pietre prețioase.

Pentru a scăpa complet de crăpăturile de pe picioare sunt, de obicei, câteva proceduri.

Tratamentul verucilor implică utilizarea acidului salicilic cu o concentrație de 10 până la 60%. Acidul salicilic de pe neguri este folosit sub formă de unguente, soluții și plasturi speciali. Un astfel de remediu este tencuiala salipodă, în care acidul salicilic este conținut într-o concentrație de 30%.

Înainte de a aplica soluția, trebuie să evacuați pielea pe care a apărut tumoarea. Acest lucru va înmuia pielea și va spori efectul medicamentului. Procedura se efectuează înainte de culcare, prin aplicarea medicamentului direct în zona afectată și prin evitarea suprafețelor de piele sănătoase. După tratament, negi sunt acoperite cu un bandaj sau un tencuială. Dimineața, spălați produsul.

Cu utilizarea pe termen lung a papilomului se înmoaie sub acțiunea acidului și poate fi ușor îndepărtată cu ajutorul pietrei ponce.

Unguentul pentru eliminarea verucilor se folosește în conformitate cu același principiu ca și soluția: la culcare, zona afectată a pielii este aburită, după care un strat subțire al preparatului este aplicat pe negru și acoperit cu un bandaj. Dimineața, neghina este tratată cu piatră ponce.

Continuarea tratamentului ar trebui să fie până la dispariția completă a creșterii.

Cea mai convenabilă metodă de tratare a verucii este utilizarea unui plasture. Este suficient de simplu să-l lipiți pe pielea care a fost aburată înainte și uscată de un prosop. După 2 zile, plasturele este îndepărtat, iar negiul moale este îndepărtat ușor cu piatră ponce. Procedurile se repetă până la eliminarea completă a negi.

Măsuri de siguranță

Nu aplicați soluția și unguentul pe semnele de naștere, membranele mucoase, verucile păroase, precum și pe negi care se află pe fața sau în zona genitală.

În cazul contactului cu membranele mucoase, zona corespunzătoare trebuie spălată cu multă apă.

Absorbția substanței poate crește cu afecțiuni ale pielii care apar cu leziuni pline de suprafață, hiperemie și / sau inflamație (inclusiv eritrodermia psoriazică).

analogi

Verrukatsid, Urgokor, Duofilm, Mozolin, Koplomak, unguent calcaros, Solkoderm, unguent salicilic de Sulfuricum.

Utilizarea la copii

Unguentul este contraindicat la copii. Când se utilizează soluția, este necesar să se evite tratarea mai multor zone ale pielii în același timp.

Acid salicilic în timpul sarcinii

Soluția de alcool este contraindicată în timpul sarcinii și alăptării. Femeile gravide și care alăptează pot folosi acest medicament doar ca remediu pentru porumb și calus și pe o suprafață limitată. Doza permisă - nu mai mult de 5 ml de soluție 2%.

Recenzii cu acid salicilic

Acidul salicilic și agenții bazați pe acesta sunt foarte cunoscuți de dermatologi. Avantajele tratamentului cu acid salicilic sunt disponibilitatea, eficiența ridicată și absența durerii la pacient în timpul utilizării.

Dar există și dezavantaje:

 • agenții cu salicilic sunt contraindicați la copii;
 • rezultate bune pot fi adesea realizate numai cu utilizare prelungită și sistematică;
 • În unele cazuri, înainte de a utiliza instrumentul necesită pregătire prealabilă.

Cu toate acestea, majoritatea oamenilor consideră că aceste inconveniente sunt foarte nesemnificative în comparație cu cât de bun poate fi efectul.

Cel mai mare număr de recenzii care pot fi găsite pe Internet sunt recenzii ale acidului salicilic din acnee. După analizarea acestora, putem concluziona că instrumentul cu disponibilitatea și costul redus astăzi înseamnă unul dintre cele mai eficiente.

Kerato și seborrhea care reglează șampoanele cu acid salicilic, precum și unguentele și pastele care scapă de calusuri și neguri, au câștigat nu mai puțin laudă.

Prețul acidului salicilic

Cât costă medicamentele depinde de politica de preț a producătorului, de forma eliberării și de cantitatea produsului în pachet.

Prețul acidului salicilic în farmaciile din Ucraina de la 3 la 5 UAH. pentru o soluție de alcool cu ​​o concentrație de substanță activă de 1-2%. Unguentul poate fi cumpărat în medie pentru 10-13 UAH.

În farmacii rusești, soluția pentru acnee costă de la 7 ruble și unguent - de la 15 ruble.