Principal

Dermatită

Acnee: cauze și modalități de eliberare

Probleme cu fața și cu pielea, întotdeauna lovite de stima de sine și de senzațiile umane. Coșurile neplăcute cu ulcerații arată sincer respingător, forțându-vă să vă urăsc reflecția în oglindă. Deci, sa vedem ce este acneea si cum sa o tratezi?

Ce este acneea?

Pe pielea oamenilor cresc parul. Sunt ei, sau mai degraba glandele lor si formeaza acnee. Fotografia prezintă structura părului și plasarea acestuia în piele. Este punga de grăsime care, atunci când este înfundată cu celule moarte ale stratului superior, duce la formarea de acnee.

Femeile au de obicei acnee pe spatele umerilor, umeri, piept și față. La bărbați, majoritatea acneei se acumulează în zona feței. Ele sunt, în general, mai predispuse la formarea de acnee datorită creșterii producției de hormon sexual testosteron. Permite glandelor să exercite mai mult sebum activ, agravând astfel situația.

De asemenea, femeile ar trebui să acorde atenție inflamației glandelor sebacee care rezultă, deoarece după vârsta de 25 de ani poate indica încălcări ale organelor interne, inclusiv probleme cu fond hormonal.

Apariția acneei la adolescenți este considerată normală - aceasta este o dovadă a formării finale a corpului, care este reglementată de o eliberare mare de hormoni și, prin urmare, afectează sănătatea pielii (a se vedea fotografia de mai jos).

În plus față de locația tipică pe piept, pe spatele unei femei și pe fața unui bărbat, acneea poate apărea și pe cap - mai exact la joncțiunea pielii goale și a părului. Acesta este un tip special de acnee care poate fi clasificat separat.

Cauzele acneei

Cauzele acneei la oameni sunt diverse, dar sunt împărțite în două categorii generale: formate sub influența factorilor externi și interni.

 • Reacțiile alergice contribuie la apariția acneei. Funcționează astfel: țesături sintetice cu vopsea slabă, produse cosmetice proaste cu alergeni, pulberi ieftine de spălare pot provoca iritații, ceea ce pune presiune asupra psihicului, forțând o persoană să pieptească locurile afectate. Din cauza zgârieturilor și fisurilor din piele, o infecție poate intra în ele, ceea ce va provoca acnee.
 • Obiceiuri rele. Fumatul otrăvește întregul corp, alcoolul elimină apa, strică stomacul, împiedică umplerea corpului cu substanțe utile, stimulează glandele sebacee. Obiceiul de a mânca în locuri de fast-food, de a bea băuturi carbogazoase, de a consuma o mulțime de alimente bogate în calorii, contribuie, de asemenea, la secreția de sebum, zgură de corp.
 • Stres constant. Acest stat presupune mobilizarea tuturor resurselor corpului, munca sa la putere deplină, care nu numai că îl poartă, ci și cauzează o eliberare mai activă a grăsimilor.
 • Expunere lungă și regulată la soare. Din acest motiv, temperatura corpului se ridică, eliberează o cantitate mare de transpirație pentru ao stabiliza și a preveni supraîncălzirea și, în același timp, glandele sebacee funcționează mult mai activ. În aparență, pielea devine strălucitoare și uleioasă, porii sunt deschiși, astfel încât atunci când praful, murdăria și alți iritanți ajung pe ele, se formează comedo-uri închise.
 • Îmbrăcăminte tare. Țesuturile care se potrivesc perfect se freacă pielea și închid accesul pielii la oxigen și la funcționarea normală, ceea ce duce și la formarea de acnee.
 • Igiena necorespunzătoare. Lipsa procedurilor zilnice de apă duce la înfundarea porilor cu murdăria și particulele keratinoase ale pielii și, prin urmare, contribuie la formarea de acnee.

Creșterea activității glandelor sebacee pe față și pe corp poate fi cauzată și de factori interni:

 • Probleme cu sistemul endocrin. Consecința lor este o încălcare a secreției de hormoni, care poate contribui la o secreție crescută de sebum și formarea de comedoane, acnee.
 • Sarcina contribuie, de asemenea, la apariția acneei pe spatele unei femei - acest lucru se datorează perturbărilor hormonale cauzate de schimbări ale corpului în timpul transportului copilului.
 • Pubertate, care este, de asemenea, caracterizată prin eliberarea necontrolată a hormonilor în timpul formării finale a organismului adult.
 • Boli ale tractului gastrointestinal, sistemul genito-urinar, de asemenea, conduc la apariția acneei. Nu munca corectă a acestor corpuri se încheie cu faptul că zgurii nu sunt îndepărtați de modul în care se presupune că acestea și corpul încearcă să scape de ei prin transpirație și acesta este un mediu favorabil pentru formarea acneei.
 • Lipsa de vitamine, în special B5.

Factorii interni depind în principal de stabilitatea hormonală, prin urmare, în perioadele în care acest factor de risc este crescut, merită să fii mai atent la pielea ta și să-ți menții forma.

Cum se formează acneea?

Înainte de a vă gândi la tratamentul acneei pe față sau în alte părți ale corpului, trebuie să înțelegeți cum apar și se dezvoltă. Acneea "Life" este împărțită în trei etape principale:

 • Apariția unei probleme. Pentru un motiv sau altul, porii se înfundă cu sebum și formează un comedo. Astfel de evenimente sunt absolut nedureroase și nu întotdeauna vizibile imediat. De obicei, este pe ele și nu acordă atenție. El vine în două tipuri:
  • Deschis - acestea sunt puncte de obicei negre. Ele se deosebesc clar de piele. Este timpul să se blocheze, dar nu se închide pe partea de sus a pielii, astfel încât grăsimea vine în contact cu oxigenul și devine negru.
  • Închis. Porii sunt umpluți cu grăsime sub stratul superior al pielii și arată ca o ușoară umflare a pielii. Astfel de formațiuni au o nuanță lăptoasă și sunt deosebit de invizibile.
 • Pentru ca un cos să apară, comedo-ul trebuie să devină inflamat, adică o infecție intră în el. În funcție de tipul și locația sa, acneea poate fi diferită. Iată principala acnee:
  • Propinobacteriile din acnee descompun grăsimile și contribuie la inflamarea țesuturilor înconjurătoare. Aceasta duce la formarea de papule. Astfel de acnee poate crește în mod activ pentru a lua forme mai grave;
  • O infecție stafilococică care contribuie la dezvoltarea ulcerului sau, cu alte cuvinte, a pustulelor, poate fi adăugată la sebumul înfundat. Aceasta este o formă severă de acnee care contribuie la formarea de cicatrici urâte după vindecare;
  • Acneea necrotică se află la baza foliculului, prin urmare are consecințe grave și cicatrici care seamănă cu variole vindecate. Contribuie, de asemenea, la formarea de pustule;
  • Acneea acneei are un accent de inflamație în celulele adipoase. După îndepărtarea puroiului, acesta se vindecă mult timp și lasă cicatrici puternice;
  • Nodul acnee este o rețea de accrete profundă, pură acnee. După ce se vindecă, "tumefacții" tangibile - formațiuni chistice rămân pe piele;
  • Există o așa-numită formă fulminantă, care se manifestă ca urmare a unei perturbări grave a corpului, în special a tractului digestiv. Acneea se dezvoltă rapid, se transformă într-un pustule și formează țesut necrotic. Consecințele sunt vizibile și cicatrici profunde. În numărul copleșitor de cazuri, această formă se dezvoltă la tineri, dar fetele pot fi, de asemenea, predispuse la această boală, care are loc într-o formă foarte complexă și dureroasă.
 • După un curs de tratament, cicatricile sunt caracteristice pentru fiecare tip de piele. În forme ușoare, acestea sunt cicatrici atrofice mici, abia vizibile, în cazuri grave, cicatrici și formațiuni bine marcate.

Există, de asemenea, o diviziune a gravității acneei:

 1. Forma luminii este formarea de comedoane deschise;
 2. Comedoanele închise și papulele sunt moderate până la acnee;
 3. Forma severă este pustule și papule în cantități mari.

În funcție de forma gravității și cauzele acneei, se selectează tratamentul și un specialist. Problemele mici pot fi eliminate și cosmeticianul, iar zonele afectate mari ar trebui tratate de un dermatolog.

Cum poate fi acnee vindecat?

În medie, tratamentul acneei pe față și pe corp durează aproximativ șase săptămâni. Primele rezultate notabile încep doar după 4 săptămâni, iar în cazuri complicate pot dura până la 4 luni de influență activă asupra zonelor afectate. Există diferite medicamente care sunt folosite pentru a elimina acneea.

Acnee remedii

Benzoil peroxid. Acest instrument este necesar pentru distrugerea bacteriilor din zona infecției. Se referă la tratamentul local, ajută în mod eficient și este folosit în prezența acneei și acneei cu acnee. Dacă există doar ultima - medicamentul nu va fi eficient. Se utilizează în combinație cu alte produse antiacneice. Disponibil în mai multe forme - gel, unguent și așa mai departe.

Acid salicilic. Este necesar să eliminați stratul superior, cornificat, care înfundă celulele pielii. De asemenea, acest instrument dizolvă dopurile care sunt formate din grăsime și le curăță. Disponibil în diferite forme și cu concentrații diferite. Este mai puțin eficace decât alte mijloace și este bine adaptată prevenirii în timpul pubertății.

Retinoizii. Mai puțin mediatizat, dar mai eficient decât acidul salicilic. Ele sunt derivate din vitamina A și sunt utilizate pentru a elimina comedones din porii și acnee resorb. Eficace atunci când există doar acnee sau combinarea lor cu acnee. Combinat cu antibiotice sau peroxid de benzoil. Merită să considerăm că instrumentul nu poate fi utilizat în timpul sarcinii.

Acid azelaic. Este necesară combaterea bacteriilor și îndepărtarea pielii moarte care înfundă porii. Utilizate independent și ca parte a altor medicamente. Disponibil sub formă de gel și cremă.

Medicamente cu sulf. Ajutați la scăderea inflamațiilor acneei. Când prezența puroiului nu mai este eficientă. Creșterea eficienței peroxidului de benzoil, în comparație cu alte mijloace, este destul de inutilă și are un miros neplăcut.

De asemenea, cu acnee, pot fi folosite diferite antibiotice. Acest lucru poate fi fie un tratament local, fie un efect asupra întregului corp uman. Primul este folosit aproape întotdeauna în prezența inflamației - ajută la combaterea infecțiilor. Al doilea este necesar în cazurile extreme în care nici o altă terapie nu a ajutat și o intervenție mai activă trebuie inițiată pe parcursul bolii (de obicei aceasta este o formă chistică).

Injecțiile cu cortizon sunt făcute în zona leziunilor cutanate mari și ajută la evitarea intervențiilor chirurgicale. Ele contribuie la îmbunătățirea aspectului și, prin urmare, acneea nu lasă cicatrici mari. Este un steroid antiinflamator pe care doar un medic îl poate prescrie și administra.

Există, de asemenea, anumite proceduri care vor reduce defectele cosmetice după vindecarea acneei. Aceștia sunt numiți de un medic sau cosmetolog în funcție de stadiul, complexitatea și tipul bolii.

Prevenirea acneei

Având în vedere conceptul de acnee, ce este și cum să-l tratați, merită menționat și prevenirea apariției acestora. Este necesar să se înceapă de la începutul adolescenței - când activitatea glandelor sebacee pe față și corp este deosebit de puternică și corpul nu poate face față curățării și reglarea grăsimii în pori. În același timp, dacă acneea a apărut deja pe față, merită tratată, în funcție de scenă, fie la doctor, fie la cosmetician.

 • Purificarea porilor. Deoarece acneea se formează datorită blocării foliculilor de păr, este necesară curățarea temeinică a pielii particulelor moarte. Este necesar să se efectueze regulat (o dată sau de două ori pe săptămână, în funcție de tipul pielii) o spălare la domiciliu. Acest lucru se poate face numai pe pielea neinflamată, cu un maxim de comedoane închise, altfel există riscul de "răspândire" a inflamației în zonele neafectate prin micro-zgârieturi.
 • Este necesar să curățați în mod regulat pielea de praful și murdăria care cad pe ea în timpul zilei. Pentru a face acest lucru, este mai bine să folosiți compoziții cosmetice potrivite pentru piele, deoarece săpunul și apa curgătoare de la un robinet îl depășesc și fac producția de grăsime mai activă. Este important să spălați machiajul pe timp de noapte.
 • Nu trebuie să purtați haine strânse, pentru a permite contactul cu zonele afectate ale feței de eșarfe, gulere și alte țesături care pot să infecteze, și mai irită pielea.
 • În timpul adolescenței sau în timpul transpirației pentru o piele sănătoasă, este vital să se mențină o dietă adecvată și să se bea multă apă curată, fără limite adiționale și să se evite alimentele grase și picante.
 • Trebuie să încercați un pic mai puțin nervos și să urmați timpul petrecut în soarele deschis - un bronz moderat va ajuta chiar și în lupta împotriva acneei, excesive doar agrava situația.
 • Este important să se monitorizeze activitatea stomacului, pentru a preveni disbacterioza, în special în cazul unor riscuri ridicate - de exemplu, atunci când se administrează antibiotice.

Acneea nu este o boală mortală și care pune viața în pericol, dar are un impact social puternic, poate distruge o carieră și chiar viața. Este necesar ca adolescenții să fie instruiți să se îngrijească de copilărie sau să aibă grijă de tratamentul și restaurarea pielii la orice vârstă, deoarece viața fără acnee este mult mai frumoasă.

Tratamentul acneic: ceea ce este, cauzele bolii și remedii pentru pielea cu probleme pe față

Se crede că pielea problemă - mulțimea adolescenților și elevilor. Cand adolescenta a trecut fara probleme, dar odata cu aparitia maturitatii, apare acneea, oamenii sunt fortati sa se ocupe de acnee - ce este, cum sa depaseasca problema. Pentru a rezolva situația actuală, trebuie să examinați temeinic problema și să obțineți sfaturi de specialitate.

Acnee - cauze

De ce apar acneea pe fata si pe corp? Starea principală, dar nu singura - predominanța în organism a testosteronului hormonal. Acesta este nivelul său în timpul perioadei de pubertate, care împiedică adolescenții să trăiască în mod normal și să provoace acnee. La un adult, nivelurile hormonale se stabilizează, iar defectele cutanate dispar pe cont propriu, fără asistență.

Cu toate acestea, medicii cred că stresul poate provoca o erupție pe piele, imunitate redusă, focare latente de infecții și boli ale tractului gastro-intestinal. Cele mai frecvente cauze de acnee includ:

 • utilizarea de machiaj ieftin pentru piele;
 • utilizarea suplimentelor alimentare de steroizi;
 • lipsa de vitamine în organism;
 • slabă igienă a pielii;
 • scăderea generală a imunității;
 • modificări ale echilibrului hormonal înainte de menstruație la femei;
 • schimbările climatice de la frig la cald cu umiditate ridicată;
 • focare interne de infecții și boli inflamatorii.

Independent căutați cauza acneei este inutilă. Pentru cei mai experimentați dermatologi, acest lucru durează mai mult de o zi. Medicii, de asemenea, nu recomandă întârzierea problemei, dar căutați ajutor cât mai curând posibil: obțineți testul, supuși ultrasunetele organelor interne și diagnosticați toate sistemele corpului. Tratamentul precoce va ameliora rapid acnee pe față, pentru a preveni roșeața, cicatrizarea pielii și răspândirea ulterioară a bolii.

Tipuri de acnee

Descrieți într-un cuvânt ce este acneea, este imposibil. Boala de piele este polimorfă, iar listarea simptomelor va duce la zeci de pagini. Pentru ușurință, a fost adoptată următoarea clasificare:

 • Acnee vulgaris, sau cosul comun. Capetele negre de pe piele sunt mici puncte negre pe față. Cele închise arată ca niște tuberculi plini de conținut albicioasă.
 • Papule - cosuri roșii pe față fără puroi. Această acnee dispare fără urmă în câteva zile.
 • Pustule - acnee purulente în tot corpul, apare adesea pe pielea de lângă papule.
 • Adância acnee este o acnee de dimensiuni mari, conținut dens și dureroasă la atingere. Nu există conținuturi purulente înăuntru.
 • Acneea chistică poate afecta nu numai obrajii și fruntea, ci și părți mari ale corpului: spate, umeri, picioare. Acestea sunt focare mari, umplute cu puroi, care, după vindecare, lasă cicatrici, pigmentare, pori extinse pe piele. Cauza apariției acestor acnee este adesea psoriazisul pustular.

Tratamentul acneei

Lupta împotriva acneei asupra corpului trebuie să înceapă imediat, fără a aștepta ca pielea să apară defecte cosmetice brute. Deși se bazează pe rezultate rapide după câteva proceduri încă nu merită. Chiar și atunci când a fost posibilă stoparea completă a inflamației glandelor sebacee pe piele, dermatologii nu pot garanta că nu vor apărea noi focare de acnee. În ceea ce privește modul de tratare a acneei pe față, bărbie, corp, atunci pot exista mai multe opțiuni:

 1. Când este cunoscută sursa problemei, tratamentul este simplu - eliminați cauza.
 2. Problemele comune ale corpului pot fi corectate cu ajutorul unui medic, al medicamentelor, al dietei.
 3. Nu uitați de produsele simple de îngrijire a pielii: măști, loțiuni, creme.
 4. Cel mai roditor va fi terapia complexă: utilizarea de geluri și unguente, antibiotice.

Acnee pe față

Ca tratament local, medicii sugerează pacienților săi să utilizeze loțiuni, creme și geluri. La selectarea fondurilor ar trebui să fie abordate cu atenție. Nu numai că produsul se potrivește perfect tipului tău de piele. Este la fel de important să alegeți unguent din acnee pe fața compoziției. Alegeți între componente cum ar fi:

 • Peroxidul de benzoil - ucide bacteriile care contribuie la inflamarea foliculilor pilosi pe piele.
 • Acidul salicilic - dizolvă porii înfundați, exfoliază celulele moarte și curăță pielea.
 • Retinoizii sunt derivați ai vitaminei A. Ei nu blochează doar acneea pe față, ci ajută la îndepărtarea rămășițelor lor din pori.
 • Acidul azelaic este o substanță antibacteriană, se găsește ca o componentă suplimentară a acidului salicilic sau a retinoizilor.

O opțiune eficientă când 2-3 componente sunt prezente în compoziția unguentului selectat. Toți se completează reciproc și lucrează minunat în perechi. Cu toate acestea, rețineți că, pentru a obține rezultate, este necesar să se utilizeze medicamente în mod strict în conformitate cu instrucțiunile producătorului. De regulă, cursul tratamentului variază între 4 și 8 săptămâni, iar efectul de tratament unic nu aduce atingere.

Tratamentul cu antibiotice pentru acnee

Puteți vindeca și preveni complet acneea. Pentru aceasta, în plus față de unguente, trebuie să utilizați medicamente - antibiotice pentru acnee. De la erupții minore, acestea sunt prescrise pentru uz extern, fac parte din cremă sau tonic. În cazul leziunilor severe, medicamentele trebuie tratate din interior. Printre cremele, gelurile, unguentele antibiotice s-au dovedit bine:

Oricare dintre ele poate fi cumpărat la farmacie, fără prescripție medicală. Selectarea medicamentelor orale fără consultarea unui dermatolog este imposibilă. Doar medicul va determina cu acuratețe doza și numărul de zile de administrare a pastilelor. Rețineți: consumul de antibiotice la discreția dvs. este nedorit. Ei nu se pot descurca cu acneea și pot provoca daune semnificative corpului.

Tratamentul cu laser pentru acnee

După ce cauza principală este rezolvată, merită să recurgeți la capacitățile tehnicii și să eliminați cicatricea de acnee vulgaris sau de pete de pigment cu ajutorul unui laser. Cu toate acestea, procedura nu poate fi atribuită categoriei de metode accesibile ieftine pentru a elimina efectele problemelor cutanate. Tratamentul cu laser pentru acnee va costa pacientului o cantitate substanțială, dar efectul poate fi văzut imediat.

Combaterea efectelor laserului va fi la nivelul celulei. Esența operei sale este de a stimula producerea de colagen. Substanța trebuie să înceapă procesul de reînnoire a celulelor și regenerarea tisulară a pielii. Cu aceste sarcini astăzi face față 2 tipuri de laser: fracționată și dioxid de carbon. Ambele metode sunt adesea oferite în clinicile moderne de cosmetologie.

Nutriție cu piele rea

Pentru a acnee plecat pentru totdeauna nu uita de elementele de bază ale nutriției adecvate. Dieta pentru acnee sugerează că trebuie să eliminați complet din dietă:

 • condimente picante, prăjite, grase;
 • produse de cofetărie;
 • soda dulce;
 • băuturi pe bază de hamei;
 • ciocolată.

Dacă aveți probleme de piele, va trebui să faceți fără produse lactate. Chiar și opțiunile cu cel mai mic conținut de grăsimi conțin testosteron și hormoni asemănători insulinei care pot crește acneea pe față și pe corp. În schimb, este mai bine să alegeți alimente sănătoase cu fibre și vitamine:

 • legume, fructe;
 • verdeață;
 • pește de mare;
 • cereale integrale.

Video: cum să scapi de acnee pe față

Informațiile prezentate în articol sunt doar pentru scopuri informaționale. Materialele articolului nu necesită auto-tratare. Numai un medic calificat poate diagnostica și recomanda tratamentul pe baza caracteristicilor individuale ale unui anumit pacient.

Acnee pe cauze de față

O boală a glandelor sebacee, caracterizată prin blocarea și inflamarea foliculilor de păr, se numește acnee (acnee) sau acnee. Varietatea cauzelor și manifestărilor clinice ale acneei, apariția frecventă la vârste diferite, cauzată de problemele cosmetice, face ca această boală să fie relevantă pentru mulți profesioniști din domeniul medical. Elementele principale pentru acnee sunt acneea pustulară și papulară, comedoanele, nodulii și cavitățile chistice. Într-un tratament eficient al acneei, o abordare individuală și integrată joacă un rol important.

O boală a glandelor sebacee, caracterizată prin blocarea și inflamarea foliculilor de păr, se numește acnee (acnee) sau acnee. Varietatea cauzelor și manifestărilor clinice ale acneei, apariția frecventă la vârste diferite, cauzată de problemele cosmetice, face ca această boală să fie relevantă pentru mulți profesioniști din domeniul medical.

Conceptul de "boală de acnee" reflectă dependența cauzală a manifestărilor pielii de starea generală a corpului. La începutul acneei, un rol important îl au infecțiile, tulburările aparatului genetic, endocrin și imun, tulburările digestive și neuropsihiatrice.

Acneea se manifestă la aproape orice vârstă: de la perioada neonatală până la vârsta înaintată. Anterior, acneea a fost considerată o problemă pur adolescentă, dar în ultimele decenii, cazurile de acnee la pacienții cu vârsta între 25 și 35 de ani au devenit mai frecvente. Cea mai comună formă de acnee este acneea juvenilă, observată la pacienții cu vârste cuprinse între 12 și 24 de ani, în aproape 90% din cazuri. Exprimarea acneei aduce o mulțime de sentimente despre apariția lor persoanelor de orice sex și vârstă.

Semne, simptome de acnee

Depunerile de acnee din acnee sunt reprezentate de comedoane închise și deschise, acnee papulară și pustulară, formațiuni nodulare și chistice. Comedoanele închise sunt noduli neinflamatori de culoare albă care nu au acces la suprafața pielii. Acumularea suplimentară în porii a secreției glandei sebacee, a celulelor epiteliale, a pigmentului, a prafului conduce la formarea de comedoane deschise, având un vârf negru care se extinde deasupra suprafeței pielii. Localizarea tipică a comedoanelor este pielea frunții și a bărbiei.

Aderența suplimentară la blocajele existente ale foliculului pilos al procesului inflamator conduce la apariția de papule-acnee pustulară, iar în forme severe - cavități chistice, acnee flegmonoasă și necrotică. Anghilă papulară (lat "Papula" - nodul, cosul) - înălțime, tubercul dens peste piele cu dimensiunea unui mazăre de culoare roșiatic-albastră. Papulele multiple dau un aspect neuniform al pielii. Papulele pot suferi o dezvoltare inversă sau o tranziție ulterioară la pustule. Acneea pustulară ("Pustula" lat - abces) - un flacon dureros, cu conținuturi purulente mai puțin decît consistența papulei. Mici, cu pânã la 5 mm în diametru, pustulele vindecã, de obicei, fãrã urme, dupã ce pustulele mari de multe ori rãmân defectele cicatrice.

Dezvoltarea ulterioară a elementelor inflamatorii ale acneei poate duce la apariția nodurilor și a cavităților chistice. Nodurile sunt infiltrate mari (cu un diametru mai mare de 5 mm), localizate în dermă și țesutul gras subcutanat. Odată cu dezvoltarea inversă, nodurile se dezintegrează, se ulcerează și se vindecă cu o cicatrice. Chisturile sunt formații abdominale, pline de puroi, de culoare purpuriu-albăstrui. Vindecarea chisturilor are loc și cu formarea cicatricilor.

Mecanismul de dezvoltare a acneei

Mecanismul de acnee se datorează acțiunii reciproce a 4 factori:

 1. Creșterea excesivă a secreției glandelor sebacee. Hipersecreția sebumului duce la scăderea proprietăților sale bactericide și la modificarea consistenței. Secretul glandelor sebacee devine dens, formând blocaje de circulație în canale și blocându-le. Se observă adesea în perioada de pubertate rapidă la adolescenți și în ultima săptămână a ciclului menstrual la femei.
 2. Hiperkeratoza foliculară. Baza dezvoltării hiperkeratozei foliculare este întreruperea procesului normal de reînnoire constantă a celulelor foliculare ale părului. Îngroșarea stratului superficial de excitat al foliculilor de păr, împreună cu dopurile sebacee, creează un obstacol suplimentar în calea ieșirii glandelor sebacee.
 3. Acneea bacteriană acneică propionică (Propionibacterium acnes). Microorganismele care trăiesc în număr mare pe pielea oamenilor sănătoși, în anumite condiții, pot provoca reacții inflamatorii acute. Plutele de cornee sebacee ale foliculilor de păr reprezintă un mediu favorabil pentru reproducerea îmbunătățită și viața activă. Rolul principal în apariția acneei aparține acneei bacteriene propionice.
 4. Inflamatia. Reproducerea activă a bacteriilor acide propionice conduce la răspunsul țesutului și la dezvoltarea inflamației în ele.

Cauze endogene de acnee

Baza apariției acneei este o încălcare a funcției glandelor sebacee - hipersecreția sebumului. Se produce sub influența unui număr de cauze interne și externe care creează un teren fertil pentru dezvoltarea acneei.

1. Testosteronul și acneea.

Una dintre cele mai frecvente cauze ale acneei în adolescență este schimbarea hormonală a organismului. Eliberarea activă a hormonilor steroizi, în special a androgenilor - hormonilor sexuali masculini, și la fete și băieți determină o secreție crescută a glandelor sebacee. Sebum își schimbă proprietățile, transformându-se din lichid în dens și vâscos.

Caracteristicile reacțiilor hormonale și ale pielii pot fi moștenite. Prin urmare, probabilitatea de acnee adolescentă în rândul tinerilor a căror părinți suferă de acnee este mult mai mare decât cea a colegilor lor cu ereditate necomplicată.

2. Acneea premenstruală.

Nivelul hormonilor steroizi la femei fluctuează în timpul ciclului menstrual și crește în faza finală. Cu această circumstanță este asociată cu apariția unei erupții cutanate de aproximativ o săptămână înainte de menstruație la 70% dintre femei. Chiar și aceia care nu suferă de acnee, adesea marchează apariția unei singure acnee pe bărbie în ajunul menstruației.

3. Acnee "hormonală".

Apariția acneei și a acneei în adolescență este determinată fiziologic. Cu toate acestea, dacă acneea persistă la vârsta adultă, atunci acesta este un semnal serios pentru a vă gândi la starea de sănătate. În mod tipic, prezența unei astfel de acnee indică încălcări ale producției de hormoni sexuali.

La femei, așa-numita acnee hormonală poate fi cauzată de ovare polichistice, de sarcină sau de avort, adică de condiții asociate cu schimbări drastice ale nivelurilor hormonale.

Tulburările endocrine în activitatea glandelor suprarenale sau a hipofizei afectează de asemenea apariția acneei. Astfel, starea hiperandrogenismului (un exces de hormoni sexuali masculini - androgeni) este adesea însoțită de apariția acneei. Prin urmare, pentru adulții care suferă de acnee este obligatorie nu numai vizitarea unui cosmetolog sau dermatolog, ci și o serie de teste de laborator, consultații cu endocrinolog și ginecolog (pentru femei).

4. Hyperkeratoza. Îndepărtarea stratului superficial superficial al pielii - hiperkeratoza - se poate dezvolta sub influența mai multor factori: niveluri hormonale, deficiență de vitamina A, efecte asupra pielii chimice nocive (de exemplu uleiuri lubrifiante) sau factori mecanici (frecare, presiune). Împreună cu schimbarea sebumului, îngroșările îngroșate îngroșă porii, fiind un mediu favorabil dezvoltării procesului microbian.

5. Boli ale tractului gastro-intestinal. Mulți cercetători cred că apariția acneei este direct dependentă de natura alimentelor și de starea tractului gastro-intestinal al pacientului. Intr-adevar, predominanta in dieta alimentelor carbohidrati si un deficit de aminoacizi esentiali si grasimi benefice conduc la hiperfunctionarea glandelor sebacee. În unele cazuri, corecția nutrițională poate să normalizeze secreția de sebum și să elimine acneea.

Potrivit statisticilor medicale, mai mult de 50% dintre persoane au acnee pe fundalul gastritei și dysbiozelor existente, iar alte 30% pe fondul condițiilor patologice ale intestinului. Localizarea leziunilor depinde de înfrângerea unei anumite secțiuni a tractului digestiv. Erupțiile în nas, obraji, colțurile gurii pot indica modificări ale pancreasului, în regiunea temporală - vezica biliară, deasupra buzei superioare - gros, și pe frunte - intestinul subțire. Prin urmare, starea tractului digestiv joacă un rol important în menținerea pielii sănătoase. Microflora intestinală normală, care asigură o imunitate de 70% la o persoană, împiedică formarea unei noi acnee și asigură vindecarea celor existente.

6. Microflora pielii individuale. În pielea și gura glandelor sebacee ale unei persoane sănătoase, există propionbacterii acnee și granulosum, stafiloză epidermică, acarieni, ciuperci etc. În condiții normale, acestea nu provoacă nici o problemă, dar un dezechilibru în organism (hiperandrogenie, acnee sau acnee) reproducerea și inflamarea pielii.

7. Stresul. Stresul în sine nu provoacă formarea de acnee, dar efectul său asupra stării hormonale și imunitare a corpului poate agrava acneea, provocând noi acnee și slăbind mecanismele de protecție.

8. Încălcarea sistemului imunitar. Slăbirea imunității poate fi cauzată de o serie de motive: stres, boli ale sistemului digestiv etc., dar are întotdeauna efectul de a reduce rezistența organismului la diferite efecte adverse. În contextul unei scăderi a mecanismelor de protecție a pielii, chiar și de obicei microorganismele "neutre" pot provoca daune considerabile.

Cauze exogene de acnee

 1. Cosmetice (cosmetice comedogene ca cauze de acnee). Așa-numitele cosmetice comedogene, adică înfundarea porilor și promovarea aspectului acneei: creme, pulbere, loțiuni, blush etc. pot servi și ca "provocator" pentru acnee. Substanțele comedogene includ uleiuri (porumb, nucă de cocos,, piersic, migdale, soia), lanolină, petrolatum, acid oleic, sulf, squalen, oleat de sorbitan, laurilsulfat de sodiu, mirilicil lactat etc. Acnea mascată cu ajutorul cosmeticelor agravează în continuare cursul de acnee. Prin urmare, atunci când cumpărăți produse de îngrijire și cosmetice decorative, ar trebui să alegeți produse cu inscripția: "non comedogenic".
 2. Caldura si clima umeda. Exacerbați cursul de acnee sau provoca aspectul său poate umiditate ridicată și clima fierbinte. Erupțiile sunt adesea localizate pe piept, gât, spate - zonele cele mai iritate de transpirație.
 3. Soare și ultraviolete. Ultraviolete, în doze moderate, usucă și dezinfectează acneea și un bronz soarelui mărește culoarea pielii, ascundând astfel acneea acneei. Cu toate acestea, un surplus de ultraviolete are un efect complet opus. Creșterea secreției de sebum și uscarea suplimentară a stratului corneum conduc la agravarea acneei și la creșterea numărului de acnee. Acest mecanism funcționează și atunci când se bronzează pe plaja deschisă și în solariu.
 4. Contact profesional cu substanțe toxice. Activitatea profesională a multor persoane este asociată cu contacte directe cu produsele chimice de uz casnic și industriale (de exemplu, produse petroliere, uleiuri lubrifiante, clor, etc.), care provoacă apariția acneei prin dezvoltarea hiperkeratoză a pielii și foliculilor de păr.
 5. Stoarcerea acneei. Încercările de a stoarce acneea și, prin urmare, de a scăpa de ele însele, pot duce la rezultatul exact opus. Când stoarce acneea, infecția pătrunde în straturile mai profunde ale pielii, resetează elementele non-inflamatorii, ducând la infectarea și supurația lor. Este deosebit de periculos să stoarceți acneea în fața triunghiului nazolabial, deoarece există un risc crescut de infecție care se transportă cu sânge la meninge. Curățarea facială cu scrub în timpul leziunilor cutanate inflamatorii ar trebui exclusă. Tratamentul eficient și sigur al acneei poate fi efectuat numai de un dermatocosmetolog specialist.
 6. Frecarea constantă și presiunea mecanică asupra pielii (atunci când purtați pălării, gulere strânse și alte haine) provoacă acnee în aceste zone.
 7. Acneea medicală. În tratamentul multor boli ale organelor interne folosite astăzi hormoni steroizi, determinând apariția acneei medicale. Această formă de acnee se caracterizează prin debutul brusc de acnee, care coincide în timp cu începutul administrării de corticosteroizi. Apariția acneei este, de asemenea, observată la femeile care nu mai utilizează pilule contraceptive.
 8. Curatarea excesiva. Curățenia excesivă, în mod paradoxal, poate provoca și acnee. Spălarea frecventă usucă pielea feței, scade proprietățile protectoare și exacerbează manifestările de acnee. Cu toate acestea, spălarea mâinilor ar trebui să fie regulată pentru a elimina răspândirea infecției de la sursa de inflamație pe întreaga suprafață a pielii.

Etape de acnee

În centrul dezvoltării acneei sunt încălcări ale glandelor sebacee, ceea ce duce la formarea de dopuri de corn sebaceos în conductele lor. Pe suprafața blocajelor de trafic (comedone), bacteriile patogene încep să se înmulțească activ, provocând iritații și inflamații purulente ale țesuturilor înconjurătoare. Erupțiile cutanate sunt localizate în principal în zona bărbiei, nasului, frunții, spatelui și pieptului, cea mai mare acumulare de glande sebacee. Elementele de acnee pot fi neinflamatorii (comedoane) sau inflamatorii (papule, pustule).

În funcție de gravitatea acneei, există 4 etape ale procesului.

 • Etapa 1 Formă ușoară de acnee. Se caracterizează prin prezența pe piele a comedoanelor închise și deschise, fără semne de inflamație, cu papule singulare. Tratamentul acneei în acest stadiu nu este dificil.
 • Etapa 2 Moderată acnee. Elementele de acnee pe piele sunt reprezentate de un număr mare de comedoane închise și deschise, acnee (10-20 papule) cu semne de inflamație. Prognosticul pentru vindecare în această etapă este lung (6-8 săptămâni), dar favorabil.
 • Etapa 3 Formă severă de acnee. Există aceleași semne ca în a doua etapă, dar numărul de elemente inflamatorii pe piele crește la 20-40 de bucăți. Necesită numirea unei terapii specializate.
 • Etapa 4. Formă extrem de severă de acnee. Este caracterizat de un număr mare de papule, pustule, noduri (mai mult de 40 de elemente). Necesită un tratament specializat grav.

Tratamentul acneei

Principalele sarcini

 • Prevenirea noilor comedoane. Include îngrijirea adecvată pentru pielea cu probleme și măsurile pentru îmbunătățirea generală a corpului.
 • Eliminați comedoanele existente. Se efectuează cu ajutorul preparatelor comedolitice și a extractorilor de comedo acasă sau în saloanele de înfrumusețare.
 • Reducerea secreției de sebum. Realizarea unui efect clinic tangibil este posibilă cu o scădere a secreției cu 30% sau mai mult. Medicamentele utilizate din grupul de retinoizi, hormoni - estrogen, antiandrogenii.
 • Eliminarea procesului inflamator și prevenirea răspândirii acestuia. Realizat prin utilizarea de medicamente antibacteriene la nivel extern și intern.
 • Reducerea cicatricelor cosmetice. Este produs prin metoda dermabraziunii, terapiei cu laser, crioterapiei.

Terapie combinată

 • Trecerea unui curs de proceduri în salonul de înfrumusețare, plus îngrijirea activă la domiciliu cu medicamentele recomandate.
 • Terapie externă combinată cu efecte sistemice (având efect asupra întregului corp).
 • Utilizarea medicamentelor care afectează întregul lanț al mecanismului de dezvoltare a acneei (hipersecreția sebumului, creșterea keratinizării foliculilor pilosi, reproducerea microbiană, inflamația).
 • Prezența proceselor cronice în organism (afecțiuni ginecologice, endocrine, gastrointestinale, focare ale infecției cronice) poate interfera cu tratamentul continuu al acneei și poate reduce eficiența acesteia. Prin urmare, în paralel cu tratamentul acneei ar trebui să fie tratamentul comorbidităților.

În tratamentul acneei se utilizează în prezent un număr mare de medicamente de acțiune externă.

Droguri actiune externa in tratamentul acneei

Peroxidul de benzoil are un efect puternic de keratolitic și de albire, datorită căruia a fost folosit în dermatologie pentru tratamentul ihtiozelor și pigmentării pielii de peste 20 de ani. Abilitatea sa de a "dizolva" țesuturile keratinoase și un efect antibacterian pronunțat permit utilizarea peroxidului de benzoil și pentru tratamentul acneei ușoare până la moderate. Combinația de peroxid de benzoil cu antibiotice, compuși azol, preparate de sulf ca parte a preparatelor combinate sporește semnificativ eficiența utilizării sale.

Acidul azelaic are un efect pronunțat anticomedogen, antibacterian și antiinflamator, dar nu afectează producția de sebum.

Tretinoina este un retinoid sintetic, un analog al vitaminei A. Este utilizat pentru a trata acneea extern cu ineficiența sau hipersensibilitatea peroxidului de benzoil. Elimină comedoanele existente și previne apariția unor noi prin normalizarea procesului de keratinizare a epiteliului și reducerea secreției de sebum.

Benzoil peroxidul, acidul azelaic și tretinoina sunt medicamente de primă linie în tratamentul acneei. Acestea sunt eficiente pe termen lung (de la 3 luni sau mai mult). Uneori, utilizarea lor cauzează iritarea pielii, care este de obicei eliminată prin reducerea frecvenței de aplicare pe piele sau prin reducerea concentrației. La tratarea acneei cu aceste medicamente, utilizarea in mod simultan a doi sau mai mulți agenți, precum și schimbările de temperatură și inocularea activă sunt inacceptabile.

Antibiotice topice. Utilizarea externă a antibioticelor în tratamentul acneei este recursă în cazurile în care nu există nici un efect din tratamentul cu medicamente de primă linie sau cu terapie combinată în tratamentul formelor complicate ale bolii. Dezavantajele tratării acneei cu antibiotice includ dezvoltarea efectului dependenței și insensibilității bacteriilor propionice.

Eritromicina este considerată una dintre cele mai eficiente antibiotice pentru acnee. Activitatea antibacteriană și antiinflamatorie ridicată a eritromicinei este și mai pronunțată în combinația cu zinc. Zincul, la rândul său, reduce secreția glandelor sebacee și slăbește porii, facilitând acțiunea locală a eritromicinei.

Clindamicina nu provoacă obișnuirea microflorei cutanate și este foarte activă împotriva propionibacteriilor și stafilococilor.

Antibioticele sistemice sunt aplicate pe cale orală în combinație cu terapia locală cu un grad moderat de acnee. Din antibioticele de tetraciclină, minociclina sau doxiciclina sunt mai des folosite datorită activității lor antimicrobiene ridicate, absorbției rapide și acumulării intensive în glandele sebacee. Medicamentele de clindamicină, eritromicină și sulfa sunt mai puțin utilizate în tratamentul acneei.

Tratamentul acneei cu ajutorul antibioticelor sistemice implică recepția lor pe termen lung (cel puțin o lună). În această perioadă, se pot dezvolta disbioză intestinală și vaginală, dependență susținută a microflorei pielii. Alte complicații ale antibioticelor includ leziunile ulcerative ale esofagului, ulcerul gastric, înmuierea plăcilor de unghii (onicholiza), apariția hiperpigmentării pe piele și unghii etc.

Ar trebui să se țină cont de interacțiunea dintre antibiotice și alte medicamente, astfel încât să nu se suprapună efectul lor. În cazul inexprimării sau absenței pe termen lung a efectului tratamentului cu antibiotice, trebuie avută în vedere problema schimbării medicamentului sau a retinoizilor care prescriu medicamente.

Antiandrogeni. În tratamentul acneei la femei, este posibilă o combinație de tratament extern și administrarea contraceptivelor hormonale care conțin anti-androgen sau profil estrogen. Formele severe de acnee necesită tratament combinat (extern și general).

Lipsa unui efect clinic datorat tratamentului pentru mai mult de 3 luni este una dintre indicațiile pentru administrarea de izotretinoin, un analog sintetic al vitaminei A. Avantajul acestui medicament este efectul său asupra tuturor mecanismelor acneei (creșterea secreției de sebum, hiperkeratoza foliculară, reproducerea microorganismelor, inflamația). Cursul tratamentului cu izotretinoin variază de la 4 luni la un an.

Tratamentele hardware pentru acnee sunt suplimentare și se aplică numai în stadiul comedo. Acestea includ masaj și curățare facială, crioterapie superficială, terapie cu laser, darsonvalizare etc.

Chirurgicale manipulare nu sunt utilizate pe scară largă în tratamentul acneei, pentru că duce la formarea cicatricilor dure. În tratamentul formelor de abces de acnee, este posibil să se răcească focarele purulente cu corticosteroizi.

Din experiența tratamentului complex al acneei

După cum arată practica, cel mai bun rezultat oferă o abordare cuprinzătoare în tratamentul acneei. Deoarece sa observat anterior că problema acneei este chemată să fie rezolvată în colaborare cu medicii de multe specialități, pacienții cu acnee observate trebuie să fie supuși unei examinări cuprinzătoare de către un dermatolog, gastroenterolog, endocrinolog și ginecolog. Alegerea metodelor și a duratei tratamentului a fost determinată de severitatea și severitatea acneei, ținând cont de caracteristicile individuale.

În medie, tratamentul acneei a fost de 7-8 luni. În prima etapă, a inclus tratamentul extern cu acid azelaic și gel cu metronidazol, precum și tratamentul cu doxiciclină. În plus, au fost prescrise criomasajul și darsonvalizarea. O lună mai târziu, cursul a fost efectuat peeling chimic cu acizi de fructe în doze treptat în creștere. În paralel, a fost efectuată corectarea încălcărilor descoperite în sistemele endocrine, sexuale și digestive. O lună mai târziu, o evaluare intermediară a eficacității tratamentului de acnee a arătat o tendință stabilă de îmbunătățire: dispariția leziunilor pustuloase a fost observată la 89%, o reducere a numărului de comedone la 71,2% dintre pacienți, procesul de secreție a sebumului scăzând. Ulterior, sa observat o remisiune stabilă.

Previziuni privind tratamentul acneic

Atunci când se prognozează rezultatele pe termen lung ale acneei, trebuie luate în considerare următoarele aspecte:

 • Acneea este o afecțiune cronică, necontrolabilă, deoarece o predispoziție ereditară sau factori provocatori pot provoca o nouă exacerbare, chiar dacă boala nu a fost reluată în câțiva ani. Cu toate acestea, cunoscând motivele care provoacă un nou val de acnee, puteți controla în mod clar și elimina rapid exacerbările acneei, împiedică dezvoltarea cicatricilor bruște ale pielii (acnee) și formarea de defecte cosmetice persistente.
 • Dacă boala a apărut deja, modificările de la nivelul pielii sunt ireversibile și nu va fi posibil să se atingă starea ei ideală anterioară.
 • Un curs complet de tratament pentru acnee este un proces lung, care durează de la 4 luni sau mai mult.
 • Tratamentul cu acnee se poate produce cu exacerbări ale procesului, în special în primele luni, când mecanismele de dezvoltare ale bolii sunt suprimate.
 • Este necesar să se efectueze un curs complet de tratament pentru acnee, fără întrerupere, chiar dacă a existat o îmbunătățire semnificativă. Acnee neuniformă în orice moment se poate declara o nouă agravare.

În ciuda faptului că acnee adult este boala care vă va însoți toată viața, nu disperați. Alegerea modernă a metodelor și a preparatelor de utilizare externă și sistemică poate ușura semnificativ cursul acneei, poate preveni în timp util exacerbările acesteia, evitând complicații grave și schimbări distrugătoare ale pielii. Astăzi, tratamentul acneei se efectuează în toate stadiile bolii, permițându-vă să obțineți rezultate cosmetice bune și remisiune pe termen lung.

Acnee pe față

Conținutul articolului

Erupțiile de pe față oferă pacienților o mulțime de experiențe, îi fac să se simtă nesiguri când interacționează cu ceilalți și pot cauza depresie. Pentru a evita acest lucru, trebuie să știți de ce există acnee pe față, cum să vindecați simptomele acestei boli și să eliminați cauza apariției acesteia. Veți găsi răspunsurile la aceste întrebări de mai jos.

Acnee pe față: cauze

Sub stratul de suprafață al pielii (epiderma) este derma. În acest strat sunt localizate glandele sebacee, care sunt legate prin canale subțiri cu foliculi de păr. Aceste glande produc sebum sau, așa cum se mai numește, sebum. Numărul de glande sebacee de pe față este mai mare decât în ​​alte părți ale corpului, astfel încât fața este cea care suferă cel mai mult de apariția unei erupții cutanate. În condiții normale, grăsimea este necesară pentru a proteja pielea de uscare, hidratare și hrănire, îmbunătățind proprietățile antimicrobiene, făcând elasticitatea și elasticitatea pielii.

Cu toate acestea, în unele cazuri, producția de sebum devine excesivă, iar densitatea și vâscozitatea acestuia cresc. Din acest motiv, grăsimea nu poate atinge suprafața pielii și se acumulează în gura foliculului de păr. Dacă acest proces are loc fără aderența microorganismelor patogene, pe suprafața pielii apar pete luminoase (comedoane închise) sau puncte negre (comedoane deschise). Dacă microflora patogenă penetrează gura foliculului, începe procesul inflamator.

Un alt motiv pentru care apar acnee și acnee pe față este hiperkeratinizarea. Datorită accelerării reînnoirii pielii, particulele excesive ale pielii exfoliază și înfundă foliculii de păr. Ca urmare, timpul este uitat și devine mediul ideal pentru dezvoltarea florei patogene.

Aceasta se întâmplă de obicei în timpul pubertății, când există o creștere accentuată a producției de androgeni - hormoni masculini. În plus față de pubertate, acneea apare și pe față la vârsta adultă: acest lucru se întâmplă atunci când sistemul endocrin nu funcționează, există salturi hormonale, igiena slabă a pielii și stresul.

Simptome de acnee pe față

Există următoarele tipuri de acnee pe față:

 • Elemente neinflamatoare. Acestea includ comedoane închise și deschise. Acesta este cel mai puțin periculos tip de erupție cutanată. Tratamentul lui durează de obicei foarte scurt.
 • Elemente inflamatorii. Prezentat de pustule, papule, noduri și chisturi. Papulele sunt mici umflături inflamate care se ridică deasupra suprafeței pielii, în interiorul căreia nu există cavitate cu puroi. Pustulele sunt papule inflamate, în interiorul cărora se acumulează puroi. Nodurile sunt mari (de la 5 mm în diametru) sigilii și conuri de culoare roșu-albăstrui, dureroase la atingere. Chisturi - cel mai periculos tip de acnee. Acestea sunt focare mari de inflamație umplut cu puroi. De obicei, după deschiderea lor, cicatricile și petele rămân pe piele.

Tratamentul acneei pe față: medicamente

Alegerea terapiei depinde de următorii factori:

 • vârsta și sexul pacientului;
 • natura erupției cutanate (există numai elemente neinflamatoare pe față, doar elemente inflamatorii sau este o formă mixtă a bolii);
 • (cu acnee ușoară pe față, numărul de leziuni este de aproximativ 10 comedoane, papule și pustule, iar cea mai gravă formă a bolii, numărul de elemente inflamatorii și neinflamatorii poate depăși 50 de bucăți).

Ce se face cu pielea problematica si cum se trateaza acneea pe fata este decis de un dermatolog sau cosmetolog.

De obicei, pentru tratamentul elementelor neinflamatorii au fost utilizate loțiuni, spumă și dopuri tonifiante, de înmuiere, oferind eliberare liberă de grăsime acumulată la suprafață și reducând pielea grasă. Poate fi bazat pe acizi salicilici sau azelaici și retinoizi.

În cazul în care boala de piele a feței cu acnee are o formă mai gravă și severă, metoda combinată de tratament devine rezonabilă. Aceasta implică utilizarea de agenți topici (unguente, geluri și creme) și administrarea de medicamente în interior. Drogurile pe bază de peroxid de benzoil, retinoizi și sulf sunt utilizate ca preparate locale. Dacă boala devine severă, nu se poate face fără utilizarea antibioticelor pentru acnee pe față. Acestea pot fi atribuite atât pentru ingestie, cât și pentru utilizare externă. Femeile și fetele pot fi, de asemenea, prescrise medicamente hormonale, care normalizează cantitatea de androgeni.

Modalități de eliminare a acneei pe față

Nu se recomandă auto-îndepărtarea elementelor inflamatorii. Acest lucru poate duce la răspândirea în continuare a bacteriilor și pui adânc în piele. Cum să eliminați acneea pe față în acest caz? Pentru a face acest lucru, puteți consulta un medic care va elimina puroiul acumulat cu un ac steril.

Acnee masaj facial

O altă opțiune pentru combaterea bolii - masajul Jacquet. Este efectuată de un masaj profesionist fără utilizarea de uleiuri și creme. Ca urmare a unui curs de masaj la Jacquet, focile purulente se dizolvă, funcția glandelor sebacee este normalizată, stagnarea este controlată, metabolismul celular și microcirculația sângelui sunt îmbunătățite.

Tratamentul hardware al acneei pe față: cum să cureți fața?

Terapia cu medicamente poate fi suplimentată prin metode hardware pentru a vă ajuta să scăpați de erupții cutanate. Acestea includ utilizarea de laser și fototerapie.

Acnee îngrijirea pielii facială

După îndepărtarea elementelor inflamatorii și neinflamatorii, pe piele pot să rămână cicatrici, râuri și pete. Pentru a reduce vizibilitatea lor sau pentru a scăpa complet de post-acnee, se utilizează cojile chimice, metoda de lustruire a pielii abrazive, polizarea cu laser.

Cum de a preveni acnee pe fata?

Dacă pielea are tendința de a crește grăsimile și erupțiile cutanate, este important să alegeți produsele potrivite pentru aceasta. Vă recomandăm să acordați atenție seriei STOP-ACNE - creme, curățare facială și tonic produs de La Cree. Componența acestor fonduri include un complex unic de Alpaflor Alp-Sebium, care normalizează activitatea glandelor sebacee, reducând pielea uleioasă excesivă și oferind un efect antiinflamator.