Principal

Negii

Înflorirea pielii nou-născuților: 7 reguli pentru îngrijirea unui copil cu acnee

Orice boală sau schimbare a stării friabile provoacă adesea părinții în panică. Primele zile ale vieții unui copil pot fi umbrite de apariția unor erupții cutanate pe față, cunoscute sub denumirea de înflorire a nou-născuților.

Acneea pe fața bebelușului va indica această boală. În aspect, se pare că nou-născutul este "înflorit".

Majoritatea copiilor au acnee nu numai pe față, dar uneori pe cap. Majoritatea erupțiilor vor dispărea în mod spontan în patru luni. Prin urmare, majoritatea nou-născuților nu au nevoie de tratament pentru a scăpa de acnee. În multe cazuri, acneea dispare în câteva săptămâni.

Cum arata acneea? Blossom caracteristică

 • acneea din copilarie apare ca pete roșiatice purulente sau pustule pe fața unui nou-născut. Mai ales multe dintre ele pe obraji, pe frunte sau pe nas;
 • o erupție cutanată pe fața unui copil apare de obicei în primele 2 până la 4 săptămâni după naștere;
 • acneea copiilor devine mai vizibilă atunci când copilul este instabil;
 • Toate petele de pe piele sau blisterele care apar pe fața unui nou-născut nu sunt întotdeauna inflorescențe hormonale.

Un copil poate avea formațiuni miliace - chistice din glandele sebacee. Iar acneea nou-născuților, în acest caz, pare un pic cam umflată și umflată.

Dacă petele de piele arată mai palidă și uscată, aceasta poate indica o boală a pielii cauzată de eczemă sau de dermatită seboreică.

Cauze de înflorire a pielii la nou-născuți

Experții avertizează adesea că înflorirea pielii la nou-născuți este cauzată de hormonii pe care copiii îl primesc de la mama lor la sfârșitul sarcinii.

Stimulează glandele sebacee ale copilului, provocând o erupție cutanată hormonală la nou-născuți pe bărbie, frunte, pleoape și obraji, și uneori pe cap, gât, spate și pieptul superior.

Când nivelul hormonilor materni scade, copilul se recuperează din acneea copiilor. Pielea devine netedă.

Funcționarea porilor din pielea sugarului nu este încă pe deplin stabilită, ceea ce le face o țintă ușoară pentru penetrarea murdăriei. Acest lucru contribuie la apariția acneei la nou-născuți.

Se știe că mamele care alăptează trebuie să urmeze o dietă. Dacă este adesea deranjată, poate provoca și acnee la nou-născuți.

Cum de a distinge acnee nou-născut de alergii?

Un alergolog-imunolog descrie în detaliu ce arată o erupție cutanată alergică la copiii mici și spune ce medicamente poate prescrie un medic.

Mulți părinți se îndoiesc adesea că privesc erupția pe fața copilului. Ce este asta? Nou-nascuti acnee sau alergii?

Acneea la bebeluși și erupțiile alergice sunt două condiții comune ale pielii și ambele pot apărea atunci când bebelușii au vârsta între una și șase luni.

 • ambele fenomene afectează de obicei fața. Cu toate acestea, acneea unui copil este cel mai adesea localizată în partea sa centrală, iar alergia se manifestă pe obraji și în alte părți ale corpului;
 • acneea și erupțiile alergice sunt roșii. Acneea copiilor este insuficientă și nu provoacă mancarimi. Alergia la copii se manifestă sub formă de pete mâncărite umflate;
 • Infantile acnee, de obicei, merge fără tratament special. Alergia poate însoți un copil de-a lungul vieții. Și are nevoie întotdeauna de o dietă specială, de îngrijire a pielii și de tratament de droguri în timpul exacerbărilor.

Tratamentul înfloririi la sugari

În cele mai multe cazuri, erupția hormonală la nou-născuți trece fără tratament. Unii copii pot avea acnee care persistă de câteva luni. Pentru tratarea acneei la nou-născuți, această formă încăpățânată a acneei copiilor, medicul poate prescrie o cremă sau un unguent de vindecare care va ajuta la eliminarea acneei de la nou-născuți.

 1. Nu împingeți anghila înflorită. Acneea copiilor este foarte diferită de cea a adulților sau adolescentului. Pentru a trata o boală, nu strângeți niciodată acnee pe fața copilului.
 2. Țineți fața copilului curat. Utilizați un săpun blând care nu se usucă, astfel încât pielea copilului să rămână curată și fără contaminare. Porii înfundați provoacă de asemenea acnee la sugari. Deoarece pielea unui nou-născut este foarte sensibilă - utilizați o bilă curată de bumbac înmuiată în apă caldă. Curatati usor fata cu bile de bumbac. Aceasta este metoda preferată de spălare a copilului în prezența acneei pe față.
 3. Evitați utilizarea oricăror loțiuni sau uleiuri. Cremele, loțiunile și uleiurile înfundă porii de pe suprafața pielii copilului, ceea ce contribuie la apariția acneei. Evitați utilizarea uleiurilor și a lotiunilor pielii până când acnea dispare complet.
 4. Protejați copilul de zgârieturi. Aveți grijă ca bebelușul să nu zgârie blisterele pielii sau acneea. Bebelușii trebuie întotdeauna tăiați scurt. Zgârierea erupțiilor cutanate poate agrava afecțiunea și poate duce la infecții grave ale pielii.
 5. Păstrați pielea bebelușului uscat. Nu lăsați apa să rămână pe fața nou-născutului. Umiditatea irită cosuri și face copilul mai agitat și iritabil.
 6. Curățați hainele copilului în mod regulat. Este extrem de important să curățați în mod corespunzător hainele copilului pentru a preveni colonizarea excesivă a pielii copilului de către bacterii. Asigurați-vă întotdeauna că hainele noi și prosoapele sunt spălate și călcate înainte de a le folosi pentru un nou-născut.
 7. Consumați alimente sănătoase în timp ce alăptați. În timpul alăptării, urmăriți-vă dieta. Evitați să mâncați alimente grase sau nesănătoase, deoarece acest lucru poate agrava erupția unui nou-născut. Beți multă apă, astfel încât organismul dvs. să scape de produsele nedorite și dăunătoare, iar copilul obține un flux curat de lapte matern. Mâncați o mulțime de fructe și legume proaspete, deoarece acestea pot reînvia nu numai pielea mamei, ci și copilul.
 8. Spuneți medicului dumneavoastră despre medicamentele dumneavoastră. În timpul alăptării, administrarea anumitor medicamente provoacă o erupție pe obraji la un copil.

Dacă oricare dintre medicamente provoacă alergii, medicul îl poate înlocui imediat cu un medicament alternativ.

O vizită la medic și o examinare generală reprezintă un moment excelent pentru a pune întrebări despre acneea copilului, precum și despre orice alte probleme cu care vă puteți confrunta.

Ceea ce părinții consideră că acneea poate fi o alergie la sugari pe față sau pe eczemă. Dacă se suspectează o reacție alergică, medicul va lua în considerare metode de determinare a alergenului. Erupțiile cutanate ar trebui eliminate după ce alergenul a fost detectat și eliminat din mediul sugarului. Eczemele pot fi tratate cu hidratante pentru copii.

Acneea neplăcută a bebelușului dispare de obicei la 6 luni, lăsând pielea frumoasă a copilului.

Fiți conștienți de faptul că acneea copiilor nu lasă urme permanente, spre deosebire de acneea adolescentă. Nu provoacă probleme viitoare de acnee.

Cauzele și simptomele acneei la nou-născuți. Metode moderne de tratament și prevenire a erupțiilor cutanate la copii

Pielea bebelușului semnalează adesea schimbări în sănătatea sa. Din acest motiv, părinții sunt foarte îngrijorați atunci când văd orice erupție pe ea.

Desigur, atunci când apar modificări ale pielii unui nou-născut, este necesar să se contacteze imediat un pediatru, dar nu întotdeauna părinții au o oportunitate similară, sau unul dintre părinți crede că totul va trece de la sine.

Acneea este una dintre posibilele cauze ale erupțiilor pe pielea nou-născuților. Cu toate acestea, foarte des ambii părinți și pediatrii confundă această erupție cutanată cu o erupție cauzată de o reacție alergică a organismului.

Luați în considerare ce reprezintă această patologie și aflați cum să determinați dacă o alergie sau o acnee la nou-născut?

Cauzele acneei la copii

De fapt, acneea apare de obicei din alte motive.

Conform statisticilor, în cazul acneei nou-născuți se observă la aproximativ 20% dintre copii și cel mai adesea cauzată de următoarele motive:

 • Restructurarea sistemului hormonal al nou-născutului, provoacă creșterea producției de sebum.
 • Acțiunea hormonilor mamei este încă prezentă în sângele nou-născutului.

Acneea nou-născuților nu se aplică bolii infecțioase (contagioase). Mai mult, această condiție nu poate fi chiar numită boală. Este mai degrabă o stare funcțională a corpului copilului, cauzată de procesul de adaptare la noile condiții.

Acneea acneei se dezvoltă cu vârste cuprinse între 3 luni și 6 luni. De regulă, este provocată de un dezechilibru hormonal, care constă într-o creștere a producției de androgeni de către glandele suprarenale. De obicei, acest tip de acnee se dezvoltă la băieți.

Dacă acneea la un copil apare sub formă gravă, această boală este declanșată cel mai adesea de o creștere puternică a conținutului de sulfat de dehidroepiandrosteron în sânge. Unii autori consideră că riscul de a dezvolta acnee la un nou-născut crește dacă părinții copilului (sau unul dintre ei) suferă de acnee.

Imagine clinică

Erupții la nou-născuți:

 • Natura erupțiilor cutanate - pustule purulente și papule.
 • Acneea apare în primele săptămâni sau chiar în zilele de viață.
 • Comediile nu sunt de obicei observate (dar pot apărea comedoane închise și deschise).
 • Intensitatea erupției cutanate este moderată, acneea nou-născuților nu provoacă copilului suferință fizică.
 • Localizarea erupției cutanate - pielea bărbiei, frunții, obrajilor. Uneori, cosurile se găsesc pe gât, pe pleoape, pe scalp și pe pieptul superior.
 • De regulă, cosurile dispar fără urmă după o perioadă de 1 până la 3 luni, mai puțin frecvent o erupție cutanată durează până la un an.

Trăsături distinctive ale acneei nou-născute de la alergii

 • Pielea inflamată de alergii, mâncărime, astfel încât bebelușul este îngrijorat, obraznic, pieptănând acnee. Atunci când erupția acneei nu deranjează copilul și comportamentul său nu este diferit de cel obișnuit, el doarme bine și mănâncă.
 • Apariția erupțiilor cutanate cu alergii și acnee are diferențe semnificative. Când apare o reacție alergică, pe pielea unui nou-născut apare o erupție roșie mică sau pete roșii mari și nu există vârfuri purulente albe. Acneea pare acnee, fundul roșu, vârfuri purulente albe în partea de sus.
 • În caz de alergii, modificări ale scaunului copilului, vărsături, dureri abdominale, formare severă a gazelor, roșeață a obrajilor, precum și peste tot corpul nou-născutului, puteți vedea pete dure.
 • Cel mai adesea, acneea apare pe frunte, obrajii sau capul unui nou-născut. Manifestări alergice se găsesc în anumite locuri (obrajii, spatele, fesele) sau în întregul corp al copilului.

diagnosticare

Este extrem de important să se poată distinge acneea de alergii, cum ar fi dermatoza, urticaria și căldura prickly.

La un copil care se hrănește cu lapte matern, se poate dezvolta o reacție alergică datorită faptului că mama ei care a alăptat a mâncat alimente care sunt alergeni. În viitor, cauza dezvoltării alergiilor poate fi intoleranța individuală la copilul anumitor alimente sau încălcarea regulilor alimentelor complementare.

Căldura căldurii se dezvoltă datorită faptului că nou-născutul este prea mușchiat și se transpiră în haine. Sweat irită pielea, aceasta provoacă o erupție cutanată.

Principala diferență între acnee și căldura boltă este localizarea erupției cutanate.

De asemenea, trebuie să evaluați natura erupției cutanate, alergiile și căldura boltă nu este însoțită de cosuri purulente și atunci când copilul are acnee, copilul are o erupție cutanată sub formă de comedoane și pustule.

tratament

Este necesar doar să începeți tratamentul dacă starea pielii se înrăutățește și dacă manifestările nu dispar după 3 luni.

Nu este recomandată categoric tratamentul acneei la nou-născuți pe cont propriu, deoarece utilizarea medicamentelor nepotrivite poate agrava starea, iar tratamentul cu laser al acneei nu este de obicei efectuat.

Sfat! În nici un caz nu încercați să stoarceți cosurile, deoarece pielea nou-născutului nu are încă o protecție suficientă, astfel încât riscul de a dezvolta inflamații crește foarte mult acolo unde cosul a fost stors.

Pentru tratamentul acneei la nou-născut, mai ales dacă boala progresează, trebuie utilizate retinoide, agenți bactericizi și hormonali.

În plus, medicul poate prescrie medicamente care conțin trimetoprim, eritromicină, retinoizi sau triclosan.

Nici unul dintre aceste medicamente nu poate fi utilizat fără prescripție medicală.

Corpul nou-născutului nu sa adaptat încă la administrarea de șocuri de droguri, astfel încât utilizarea medicamentelor la nou-născut fără prescripție medicală reprezintă un pericol grav și părinții ar trebui să înțeleagă acest lucru.

Nu este strict recomandat să se utilizeze în tratamentul cremelor și uleiurilor din grăsimi acneice. Baza uleioasă a acestor agenți contribuie la înfundarea porilor, prin urmare utilizarea lor va agrava situația. Fără prescripție, nu trebuie să utilizați un astfel de remediu aparent inofensiv ca bepanten. Acest medicament poate usca doar cosuri, dar nu le va ajuta sa le vindece.

De două ori pe zi trebuie să spălați fața nou-născutului cu apă caldă. După o zi, puteți să vă spălați fața cu săpun pentru bebeluși. După finalizare, trebuie să vă blocați fața cu un prosop curat, moale.

Prosoapele pentru copil trebuie personalizate, trebuie să le schimbați des.

Cu toate acestea, având grijă de igienă, nu trebuie să mergeți prea departe. Părinții ar trebui să înțeleagă că cauza apariției acneei nu este o îngrijire rea, ci o muncă intensă a glandelor sebacee. Deci, nu puneți un obiectiv pentru a obține o sterilitate completă.

Metode populare

Folosiți vrăjitoarele pentru a șterge fața copilului. Se recomandă în special să ștergeți fața după ce bebelușul se trezește, deoarece într-un vis, copiii transpiră adesea și acest lucru poate duce la faptul că vor exista mai multe erupții cutanate.

perspectivă

Cu acest tip de acnee, prognosticul este de obicei bun. De obicei, acneea nou-născuților trece fără urme de la 1 la 3 luni. Acneea acneei are un curs mai lung. Se întâmplă ca manifestările de acnee să apară după 4-5 ani.

Copiii care suferă de acnee severă pentru sugari pot prezenta acnee la adolescență.

profilaxie

Cu toate acestea, este realist să se accelereze recuperarea și să se reducă intensitatea inflamației.

O piele curată vă va ajuta:

 • Susținerea imunității și terapia cu vitamine.
 • Igiena și curățarea pielii.
 • Băi regulate de soare și aer.

Încercați să împiedicați nou-născutul să aibă probleme de sănătate, caz în care copilul va fi mai ușor să facă față acneei.

Ce trebuie să știe părinții?

Acneea la nou-născuți nu este o problemă igienică. Uneori, copiii se nasc cu cosuri pe față, astfel încât apariția erupțiilor nu depinde de calitatea îngrijirii. Părinții nu trebuie să-și facă griji că există vina lor în educația copiilor la un copil.

Apariția de cosuri obișnuite nu provoacă disconfort sau durere copiilor. Durerea poate fi cauzată numai de apariția acneei conglobate, dar într-o formă atât de gravă de acnee apare destul de rar.

Nu există nicio legătură între cosuri la nou-născuți și posibila apariție a acneei la adolescență. Dar dacă erupția apare mai târziu, atunci copilul matur se va confrunta cu problema acneei. Acest lucru este posibil mai ales dacă forma infantilă a bolii este severă, s-a format o formă de acnee sferică.

Nu este strict recomandat să vă tratați singur copilul. Chiar și utilizarea cremei pentru copii poate exacerba problema. În nici un caz nu ar trebui să încercați să stoarceți sau să îndepărtați în alt mod cosurile de pe pielea nou-născutului, din acest motiv se poate dezvolta o reacție inflamatorie.

Acnee de nou-nascuti (acnee). Cum să nu confundați cu alergiile

Copilul are doar câteva zile, este complet mic și neajutorat și deodată a apărut o erupție cutanată sau mici cosuri pe corpul mic? Părinții, uneori și un medic pediatru, consideră că este dificil să se stabilească dacă aceasta este o alergie sau așa-numita acnee a nou-născuților. Prin urmare, este important să știți ce este acneea, cum arată, cum să o deosebiți de alergii și cum să o tratați (și dacă este necesar să o tratați deloc).

Ce este acneea?

Acneea nou-născuților se manifestă sub formă de acnee, roșu, cu un vârf purulen alb, foarte asemănător cu acneea juvenilă (a se vedea fotografia de mai sus). Ei pot sări pe obraji, pe frunte, pe nas, pe cap, chiar pe urechi, mai puțin pe gât și pe spate. Erupția nu provoacă mancarimi, nu dă copilului nici un disconfort. Apare la 25-30% dintre copii. Denumirea medicală este pustul cefalic neonatal.

Cauzele lui

Unii părinți cred că acneea a apărut din cauza îngrijirii necorespunzătoare a copilului, nerespectarea normelor de igienă. Nu este. Cauza acneei este un exces de hormoni materni în sângele friabilelor, precum și munca imperfectă a glandelor sebacee ale copilului, care nu au timp să facă față sarcinii crescute în timpul modificării hormonale a corpului.

Trebuie să tratez?

Acneea nou-născuților nu este o boală infecțioasă sau alergică (este o erupție hormonală), nu este nevoie să o tratați.

Acneea nu este contagioasă.

Nu este nevoie sa imprastiati eruptia care a aparut cu vopsea verde, fucorcin, clorofilipit, mangan si orice alt antiseptic. Este mai bine să ștergeți cu ușurință zonele afectate cu un decoct de tren sau musetel. Păstrați pielea copilului curat și uscat. Poți să smuli cosuri cu un unguent "bepanten" o dată la fiecare 3-4 zile (unguentul va usca erupțiile cutanate).

Acordați atenție: este imposibil să stoarceți cosuri purulente. Recuperarea de la acest lucru nu va merge mai repede, dar inflamația se va intensifica, o infecție poate intra în rană. La locul acnei stoarse după vindecare pot rămâne cicatrici urâte.

Acneea dispare singură după ce hormonii maternali sunt complet eliminați din corpul copilului și activitatea sistemului hormonal revine la normal. Procesul de vindecare poate dura de la două săptămâni la o lună și jumătate. După acnee nu vor fi urme (desigur, dacă nu ați încercat să le stoarceți).

Pediatrul consultativ este necesar în orice caz. El va face diagnosticul corect, va oferi sfaturi despre îngrijire și tratament. Este foarte ușor să confundați acneea cu manifestările de alergii alimentare sau urticarie. Și alergiile și urticaria trebuie tratate!

Nu confunda acnee cu alergiile.

 • Apariția de cosuri cu acnee și alergii este semnificativ diferită. Dacă pe pielea bebelușului apare o alergie, apar pete roșii mari sau o mică erupție cutanată roșie, lipsesc vârfurile purulente albe. Acneea pare acnee, fundul roșu, vârfuri purulente albe în partea de sus.
 • Piele alergică inflamată, fetița este îngrijorată, pieptănând acnee, obraznic. O erupție cutanată cu acnee nu deranjează copilul, el se comportă, ca de obicei, mănâncă bine și doarme.
 • Acneea apare cel mai adesea pe obraji, pe frunte sau pe capul bebelusului. Manifestări alergice pot fi observate în unele locuri (pe fese, spate, obraji) și pe tot corpul bebelușului.
 • În cazul alergiilor, se pot schimba scaunele copilului, roșeața obrajilor, pete dure peste tot în organism, formarea severă a gazelor, durerea abdominală și vărsăturile.

Este important! Am citit despre alergii alimentare (manifestări, simptome, tratament)

Cum se pot preveni alergiile:

Dacă copilul are o alergie, tratamentul trebuie efectuat strict sub supravegherea unui medic.

În orice caz, apariția erupției ar trebui să alerteze părinții, astfel încât, fără întârziere, să-i arătați specialistului la copil. Urmați recomandările sale, păstrați pielea bebelușului uscat și curat, arată răbdarea și, treptat, capetele purulente se vor usca, apoi roșeața va dispărea și pielea delicată a bebelușului va deveni din nou curată și sănătoasă.

Se repetă! Acneea nu este periculoasă și nu provoacă disconfort copilului.

Rețineți: în plus față de acnee la nou-născuți (de exemplu, copiii de la naștere până la prima lună), există acnee, care apare la copii după vârsta de trei luni și peste. Are aceeași bază hormonală și poate dura foarte mult - chiar până la trei ani.

Pentru studiul obligatoriu:

Acnee pe față la nou-născuți: semne de "inflorire", tratament și reguli pentru îngrijirea pielii unui copil

Adesea, mamele observă erupții caracteristice pe fața unui copil - aceasta este acneea la nou-născuți. Locul lor de amplasare: cap și față. În exterior, tumorile seamănă cu acneea tinerească, reticulul vascular vizibil, dând o culoare caracteristică. Oamenii numesc acest fenomen de inflorire a pielii, iar medicii pediatri îi avertizează pe părinți că au de-a face cu pustule cefalice neonatale sau cu acnee la nou-născuți. Este ușor pentru un specialist să-i distingă de manifestarea unei alergii: erupția cutanată are o culoare roșie la baza cu o tranziție la perla alba. Acneea nou-născuților nu afectează organismul, erupțiile afectează fruntea, obrajii, nasul, uneori urechile și gâtul copilului.

Pediatrul este destul de ușor pentru a diagnostica acneea copiilor, deoarece are o localizare caracteristică, culoare și densitate

La nou-născuți, înflorirea pe față are una din următoarele forme:

 • papule;
 • comedone - mici cosuri albe (recomandăm să citiți: cosuri pe fața unui nou-născut);
 • ulcere.

Patogenia și frecvența erupțiilor cutanate

Mecanismul de acnee la copii, la fel ca la adulți, este același: cel mai adesea este inflamația canalelor glandelor sebacee. Înflorirea nou-născuților poate fi observată la aproximativ 2-3 săptămâni de viață, în cele din urmă erupțiile cutanate trec prin trei luni. Uneori, o astfel de erupție cutanată hormonală se dezvoltă chiar și în perioada prenatală, iar copilul "înflorește" la aproximativ 6 luni, iar pentru manifestări severe - până la un an.

Cauzele de formare înfloritoare și nesănătoase:

 1. În istoria copiilor acnee - o schimbare în fondul hormonal al femeii. În ultimul trimestru al sarcinii, mama viitoare crește nivelul de estrogen - acest hormon este responsabil pentru producerea de grăsimi subcutanate. Copilul, în primele zile de viață, "moștenește" un nivel ridicat al hormonului mamei.
 2. Cu alăptarea, procesul de transfer al estrogenului de la mamă la copil continuă. Mommies ar trebui să aleagă cu grijă doar alimente sănătoase, să evite stresul. Cortizolul este un hormon care intră în corpul unei asistente feminine în perioada neliniștilor, experiențelor, afectează negativ metabolismul, crește producția de sebum.
 3. Incapacitatea glandelor sebacee ale nou-născutului de a regla corect. Excesul de sebum duce la blocarea canalelor, pe fața și gâtul sugarului apare o erupție specifică (recomandăm citirea: un nou-născut are o erupție pe față). Potrivit dr. Komarovsky, acneea copilului trece fără urmă de 3-6 luni de viață a copilului. Boala poate fi văzută pentru prima dată și mai târziu diagnosticată de specialiști atunci când copilul are vârsta de 1 lună (recomandăm citirea: dezvoltarea copilului la o lună). Fotografia arată ce este localizarea pustulelor, structura lor, culoarea. Părinții sunt de asemenea capabili să distingă acneea nou-născuților de alte manifestări patologice ale pielii la un copil.

Dacă pielea se spulberă, așa cum spune Komarovski în școala video, apar la copiii de un an și mai în vârstă, nu au legătură cu diagnosticul de acnee. Contactați un dermatolog pediatru, alergist, pentru a identifica natura, provoca și a obține un tratament adecvat al erupțiilor cutanate.

Cum sa distingi acneea de alergii?

Cele două probleme începând cu "A" sunt foarte asemănătoare. Dacă acneea nu necesită asistență medicală de urgență sau chiar se îndepărtează complet fără tratament medical, alergiile necesită intervenție promptă de către specialiști calificați și diagnostic precis.

Părinții pot să-și asume doar ce fel de erupție cutanată s-au găsit în filmele lor, analizând imaginea bolii din fotografiile altor copii:

 • Dacă vedeți un "aisberg roșu-alb" care include nuanțe de mătase (o replică exactă a acneei adolescentului) - relaxați-vă: aceasta nu este o alergie. Este suficient să simplificați dieta mamei, să urmați dieta copilului - problema va dispărea de la sine, deoarece vorbim de acnee.
 • Schimbarea pielii nu provoacă mâncărime, apetitul copilului nu se deteriorează. El doarme bine, vesel, jucaus - și acnee.
 • Cu alte modificări ale pielii copilului neliniștite, lacrimogene, încercând să coacă piepteni. Diagnosticul posibil - alergii. Grăbește-te pediatrului și încredere-l în el.
 • Pete roșii au "îngrămădit" corpul copilului: nu numai fețele și gâtul au fost afectate, ci și pliurile nazolabiale. Acnee "ascuns" pe șolduri, spate, fundul copilului - fără tratament, acestea nu vor dispărea. Fiți pregătiți pentru procedurile pe termen lung ale sistemului, definiția unui alergen, selectarea alimentației artificiale.
 • Dacă ați observat nu numai modificări ale pielii, ci și rugozitate, piele uscată, scaunul copilului supărat - cât mai curând posibil, contactați medicul pediatru.

Tratamentul și prevenirea

Există un mare "sedativ" pentru părinți: dacă un copil are un diagnostic de acnee, acesta va trece de la sine, nu ar trebui tratat. Copilul va "depăși problema", mama își va adapta dieta și stilul de viață. Copilul vă va încânta cu o piele curată, delicată și netedă, la 3-4 săptămâni după identificarea problemelor legate de acnee infantilă.

A face fără tratament se va dovedi în cazul respectării anumitor reguli:

 • Începeți cu voi, mumii: vă recomandăm dieta potrivită, stilul de viață sănătos, atitudinea optimistă;
 • cu grijă grija pentru pielea delicată a nou-născutului - îmbăierea zilnică în apă fiartă sau în apă curgătoare cu ierburi;
 • acum întăriți copilul cu soare, aer, apă;
 • observați modul activ al motoarelor pentru sugari.
Băile de aer sunt o condiție prealabilă pentru menținerea sănătății pielii și scăderea acneei. Acestea trebuie să fie efectuate zilnic

Ce este interzis cu erupții cutanate?

Există o mare ispită pentru părinți să rezolve problema erupțiilor pustuloase sau a comedoanelor închise prin mijloace mecanice - luați-o și stoarceți-o. Cu siguranta NU! Veți crește zona de erupție cutanată, obținând o întreagă colonie de papule pe fața copilului. De aici calea directă către un dermatolog pediatric și tratamentul pe termen lung.

Când pediatrul a confirmat diagnosticul de acnee al unui nou-născut, uitați de uleiuri, loțiuni pentru îngrijirea pielii copilului. În categoria interzisă, de asemenea, se încadrează:

 • Zelenka;
 • soluție de mangan;
 • iod;
 • antibiotic unguent;
 • pulbere;
 • creme hormonale.

Urmând recomandări simple, după bunul simț și sfatul nostru, veți trece cu ușurință perioada periculoasă de "înflorire" și apariția acneei la copii.

Rețineți - numai primele șase luni de viață a unui copil pot duce la probleme de acnee. Manifestările târzii ale erupțiilor cutanate sunt simptome ale altor boli la sugari. Un apel în timp util către experți va reveni asupra sănătății copilului tău!

Acneea nou-nascutilor - cauze, simptome, diagnostic, cum sa tratezi si ce este interzis sa faci

Un copil mic este o adevărată fericire care are nevoie de îngrijire și îngrijire constantă. Uneori se întâmplă ca pe fărâmături să apară mici cosuri, erupții cutanate. Nu părinții foarte experimentați consideră că această erupție cutanată este cauzată de alergii, dar medicii diagnostichează acneea la nou-născuți, în formă asemănătoare acneei. Ce să facem în astfel de cazuri, de ce apare boala, cum să o distingem de o reacție alergică și care tratament este corect? Răspunsurile la aceste întrebări ar trebui să fie cunoscute tuturor părinților care au întâlnit această problemă.

Ce este acnee nou-născut?

Acneea nou-născuților este o boală comună care apare la aproximativ 30% dintre copii. Numele medical al erupției cutanate este pustul neonatal. În aparență, erupția cutanată este un mic cos, care amintește de acnee adolescentă. Poate arata ca pustule mici, galbene sau rosiatice, cu un top alb. Erupția cutanată este desfășurată în principal pe frunte, obraji, bărbie, vărsarea copilului. Cu acnee, bebelușul nu suferă disconfort - erupția nu are mancarime, nu doare. Asemenea cosuri nu vor deranja copilul.

Cauzele lui

Mulți părinți, când apare o problemă similară (acnee) la un copil, asociază acest lucru cu nerespectarea igienei copilului, ceea ce nu este adevărat. Pustul cefalal neonatal este o stare funcțională a nou-născutului, este asociată cu adaptarea la alte condiții de viață, este un fel de reacție a corpului la un nou regim. Influența acneei poate să apară din primele săptămâni de viață, la vârsta de trei luni și să continue până la vârsta de șase luni. Apariția acneei este mai frecventă pentru băieți.

Ea provoacă un dezechilibru hormonal excesiv, care constă în activitatea glandelor suprarenale în dezvoltarea androgenelor. Estrogenul hormonal, produs de mamă în timpul ultimului trimestru de sarcină și în timpul travaliului, activează acumularea de grăsime subcutanată de către copil. De asemenea, provoacă acnee. Trebuie remarcat că, după nașterea unui copil, glandele sudoriptice încep să funcționeze, totuși ele nu sunt capabile să "funcționeze" în primele etape ale vieții în modul obișnuit pentru un adult.

Simptome și semne

Toată erupția la un copil se stinge după câteva luni, în cazuri rare poate dura până la un an. Semnele și simptomele sunt următoarele:

 • erupții cutanate localizate pe fața copilului (de cele mai multe ori fruntea, obrajii, nasul, mai puțin frecvent apar pe tot corpul sau se duc la gâtul copilului);
 • culoare roșie sau galbenă, cu un vârf pustular albic, asemănător cu acneea;
 • ele apar ca o erupție mică, sunt situate aproape una de alta, dar nu se îmbină într-un loc mare, intensitatea este moderată;
 • natura erupțiilor cutanate - papule și pustule purulente, rareori pot deschide sau închide comedoane.

Cum să distingi înflorirea de alergii la nou-născut

Erupțiile cutanate la nou-născuți (numite uneori și înflorire) au diferențele sale față de pete alergice, căldură toracică, dermatită. Ele sunt după cum urmează:

 1. Alergia este însoțită de mâncărime constante, copilul încearcă să pieptească un cos. Copilul devine neliniștit, poate fi obraznic, dureri de stomac suferă, uneori are gaze, uneori vărsături.
 2. Alergiile pe piele apar ca pete roșii sau erupții cutanate mici, fără pustule albe, pe obrazul roșu al feței.
 3. Pielea copilului este afectată în locuri care nu sunt caracteristice acneei: pe spate, pe brațe, pe picioare.

Hormonul acneic la nou-născuți este adesea confundat cu căldură înțepenită, motiv pentru care neglijează scălderea zilnică, sugarii reangajați: copilul începe să supraîncălzească, transpirația și acest lucru afectează negativ starea pielii. Este posibil să se facă distincția numai cu erupții cutanate în locuri unde nu se produce acnee. Boala la un copil se răspândește mult mai repede decât acneea infantilă. Doar un doctor poate distinge dermatita de acnee.

Când să vezi un doctor

Contactați un medic, în orice caz. Chiar dacă părinții au stabilit în mod independent că copilul nu suferă de dermatită, orice formare de erupție cutanată este un motiv pentru a contacta un specialist, mai ales dacă apare după un an. Alergie, dermatită - acestea sunt boli care provoacă multă disconfort copilului. Pentru a ajusta contextul hormonal, pentru a proteja copilul de dezvoltarea intoleranței individuale la anumite alimente în viitor, primele simptome trebuie să vizitați nu numai un pediatru, ci și un alergolog, un dermatolog.

Tratamentul cu acnee nou-născut

Acneea la copiii copilariei, după ajustarea fondului hormonal al copilului, hormonii maternali vor ieși complet din corpul bebelușului, vor dispărea fără urmă. Erupția cutanată nu este o boală alergică sau infecțioasă, prin urmare tratamentul special nu este necesar. Cu toate acestea, există modalități de a accelera procesul de vindecare. În general, perioada de recuperare a copilului durează de la 2 săptămâni până la 1,5 luni.

Pentru ca acneea să nu cauzeze consecințe, nu trebuie să folosiți verde strălucitor, ștergeți zonele deteriorate ale pielii copilului cu o soluție de permanganat de potasiu, clorofillipt sau orice alt antiseptic. Nu puteți folosi unguente uleioase, creme. Baza densă a acestor produse va bloca porii și glandele, ceea ce va agrava situația. În ceea ce privește un astfel de instrument ca bepanten, este de asemenea interzisă utilizarea acestuia fără a se consulta un medic. Permis să folosească unguent de zinc sau drogul "Sudokrem". Aceste unelte uscate în mod eficient acnee.

Este permisă numai tratarea pielii bebelușului cu un decoct de mușețel sau de o serie de produse farmaceutice. În același timp, este necesar să se asigure că soluția nu este prea puternică și fierbinte. Ștergeți cu o cârpă moale, un tampon de bumbac. Igiena este obligatorie: în plus față de frecarea cu infuzii din plante, după o zi, fața copilului trebuie spălată cu săpun pentru copii. Cu toate acestea, părinții ar trebui să înțeleagă că cauza acneei în glandele sebacee, activitatea lor activă, prin urmare, pentru a atinge sterilitatea completă nu merită. Asigurați-vă că pielea copilului rămâne întotdeauna uscată și curată.

Dacă nu există nicio îmbunătățire în cazul acneei, nu este posibilă realizarea restructurării sistemului hormonal al copilului, este important să se înceapă un tratament special în timp util. Pentru stabilirea diagnosticului se efectuează dermatoscopie, bacterioscopie și măsurarea pH-ului. După examinare, medicul va determina tratamentul optim. A interzis orice tip de auto-medicație.

Cel mai eficient mijloc: medicamente care conțin peroxid de benzoil, eritromicină, trimetoprim sau triclosan. Dozajul trebuie respectat cu strictețe, deoarece medicamentele nu pot numai să exagereze pielea - dozele de șoc sunt un pericol grav. Dacă apar fierbe sau se observă deteriorarea stării copilului, este necesară terapia antibacteriană și tratamentul pielii cu preparate antiseptice speciale. Medicul, pe lângă terapia principală, va prescrie aportul de vitamine și agenți care susțin menținerea imunității.

Ce este acnee nou-născut?

Aproximativ 25% dintre părinți se confruntă cu acnee la nou-născuți. Acneea pe fața unui copil, având aspectul de pustule mici, este adesea percepută de adulți ca un semnal că sănătatea friabilelor nu este în regulă, așa că mama și tata începe imediat să caute cauza cosurilor și modalități de a scăpa de ele. Dar poate acnee infantilă într-adevăr provoca rău unui corp mic, și merită încercat să trateze astfel de erupții cutanate?

Ce cauzeaza acnee la sugari?

În majoritatea cazurilor, acneea pe fața unui copil are o natură hormonală. Adesea apar chiar și în perioada prenatală de dezvoltare, iar la naștere există deja focare de erupție cutanată pustulară pe capul bebelușului. Acest lucru sugerează că hormonii mamei au afectat direct corpul copilului: în trimestrul 3, nivelul de estrogen al femeii, care este responsabil pentru producerea de sebum, crește în mod dramatic. După naștere în primele săptămâni de viață, acest hormon continuă să funcționeze în corpul sugarului, determinând o producție crescută de grăsimi de către celulele epidermei. Creșterea greșelii duce la înfundarea porilor și a pustulelor la nou-născut. Cel mai adesea, acnee albă poate fi observată pe fața unui copil, dar în unele cazuri, acneea la sugari pare ca puncte negre.

În același timp, sistemul hormonal al copilului în sine este reconstruit, ceea ce poate spori și activitatea glandelor sebacee ale pielii copiilor. Promovează apariția acneei albe pe fața feței nou-născute și a funcției insuficient dezvoltate a epidermei. În câteva luni după naștere, multe sisteme vitale ale copilului continuă să se îmbunătățească și este firesc ca, în acest stadiu, celulele dermei să nu poată regla complet producția de sebum și să reziste porilor înfundați.

Video: erupție cutanată

Trebuie să tratez?

Acneea la un nou-născut nu prezintă niciun pericol pentru sănătatea copilului, nu îi provoacă durere și disconfort și, prin urmare, nu necesită tratament. În cele mai multe cazuri, cosuri purulente și puncte negre pe fața copilului trec pe cont propriu de îndată ce copilul are 2-3 luni. În unele cazuri, acneea copiilor persistă timp de până la 6 luni, iar pentru unii copii aceasta durează până la un an, dar chiar și aceasta este considerată o variantă normală dacă coșurile pe față nu dau disconfort copilului și nu sunt însoțite de inflamație.

Principala regulă pentru părinții unui copil cu acnee infantilă, spune: stricarea pustulelor este, în orice caz, imposibilă! Acest lucru este plin de apariția unui proces inflamator, răspândirea infecției și apariția cicatricilor pe pielea copilului. De asemenea, nu lubrifiați cosurile pe fața unui copil cu orice fel de antiseptice - verde strălucitor, fucorcin, iod și altele. Pentru a vindeca o erupție cutanată hormonală cu ajutorul acestor fonduri nu va funcționa, dar este foarte posibil să provoace leziuni ale pielii.

Nu încercați să eliminați acneea pe fața sugarilor și a diferitelor unguente. În această situație, chiar și cea mai comună cremă pentru copii ar trebui exclusă, deoarece are o textura destul de uleioasă și densă și poate bloca porii și mai mult, provocând apariția unei noi acnee pe fața sugarilor. Orice medicamente pentru uz extern sunt autorizate să folosească numai așa cum este prescris de un specialist.

În primul rând, părinții ar trebui să-i arate copilului medicului pediatru pentru a se asigura că cosurile care apar pe capul nou-născutului sunt într-adevăr copii. Dacă medicul confirmă diagnosticul, atunci mama și tata va trebui să aștepte până când sistemul hormonal al copilului se va stabiliza și va urma recomandări simple care vor ajuta la accelerarea procesului de scăpare a pustulelor la nou-născut.

Acneea pe fața unui copil nu este un motiv pentru a renunța la măsurile obișnuite de igienă și la rutina obișnuită a vieții. Bebelușii trebuie să se îmbăieze zilnic, cu o atenție specială acordată persoanei în care este localizată, de obicei, acneea la copii. Chiar dacă părinții nu efectuează proceduri de apă în fiecare zi, de două ori pe zi este necesar să ștergeți fața copilului cu apă fiartă curată sau decoct de plante de mușețel și un șnur. Trebuie amintit faptul că fețele negre, anghilele și milii la nou-născuți nu sunt o boală infecțioasă, ci un fenomen fiziologic, prin urmare nu este necesar să se izoleze copilul. Dimpotrivă, băile regulate de aer și de soare sunt foarte utile pentru eliminarea pustulelor la un nou-născut, deci trebuie să petreci suficient timp pentru o plimbare, iar acasă, pentru câteva minute, să-ți așezi copilul gol în zonele însorite ale camerei.

De regulă, erupția cutanată a nou-născuților se stinge după câteva săptămâni dacă părinții respectă recomandările medicale și nu încearcă să accelereze în mod artificial dispariția pustulelor la nou-născuți cu ajutorul medicamentelor sau extrudării. De-a lungul timpului, acneea albă se usucă, iar pete roșii împreună cu puncte negre dispar. Dacă pustulele de pe fața unui nou-născut nu dispar pentru o lungă perioadă de timp și sunt însoțite de o inflamație severă, copilul trebuie prezentat medicului și, dacă este necesar, este administrat un tratament adecvat.

Alergie sau acnee?

Foarte adesea părinții sunt interesați de modul de a distinge acneea de nou-născuți de alergii. Diferențierea acestor fenomene este într-adevăr foarte importantă: în cazul unei reacții alergice, coșurile pe fața unui nou-născut sunt doar o manifestare externă a intoleranței la orice produs și, în timp ce alergenul afectează negativ sistemele interne ale corpului copilului, este necesară tratarea bolii.

Următoarele semne vă vor ajuta să determinați exact ce este cauza apariției acneei la nivelul capului la sugari - acnee de nou-născuți sau o alergie:

 1. Hormonul acneic la un copil este foarte similar cu adolescenta acnee: au un centru alb înconjurat de o margine roșie. Uneori, acneea la nou-născuți este însoțită de apariția de pete negre. Erupțiile alergice arată ca niște cosuri roșii și nu au conținut purulente.
 2. Acneea albă la nou-născut este cel mai adesea localizată pe bărbie, obraji, frunte, mai puțin pe urechi și pe gât. O erupție cauzată de intoleranța la un anumit produs poate să apară în orice parte a corpului.
 3. Coșurile la sugari, cauzate de acțiunea hormonilor, nu provoacă niciun disconfort copilului: nu mănâncă și nu interferează cu copilul. Petele alergice se pot desprinde, mancarimi si pot determina copilul sa se agite. Adesea, din cauza lor, copilul este deranjat de pofta de mâncare și de somn.
 4. Acneea purulentă pe fața unui nou-născut nu este însoțită de alte simptome, în timp ce intoleranța individuală la alimente poate provoca probleme digestive, modificări ale scaunului, dureri abdominale și formare de gaze.
 5. Acneea acută la sugari apare cel mai adesea în primele 2-3 luni de viață, iar erupțiile de natură alergică pot însoți copilul timp de mai mulți ani.

Având în vedere aceste simptome, părinții vor putea recunoaște cu ușurință că acneea sau alergia la nou-născut este o sursă de erupție cutanată, dar este util să contactați un medic pediatru pentru a confirma ipotezele lor.

Totul despre glande
și sistemul hormonal

Una dintre cauzele posibile ale unei erupții pe piele la nou-născuți este acneea. Aceste acnee seamănă cu acneea și apar cel mai adesea pe fața unui copil în primele săptămâni de viață. Fără copii cu probleme de erupție nu se livrează, mâncărime nu provoacă.

Cauzele lui

Printre principalele cauze ale acneei la sugari, doctorii numesc criza hormonala. Se produce datorită hormonilor maternali care rămân în corpul copilului.

Hormonii provoacă o activitate activă a glandelor sebacee, în urma căreia acestea produc o cantitate mare de sebum. Rezultatul acestui proces este blocarea porilor și apariția acneei hormonale la nou-născuți.

Acneea nou-născuților apare în primele săptămâni de viață a bebelușului

Erupțiile la un copil pot să apară în termen de trei săptămâni de la naștere. În general, cosurile dispar într-o lună (maximum - 4 luni). Acneea la nou-nascuti dispare complet la sfarsitul cresterii hormonale. În viitor, nu afectează problemele de piele la adolescenți.

Este important! În nici un caz, cosurile nu pot nici să stoarce, nici să se rupă! Astfel de acțiuni pot deteriora pielea și pot provoca infecții, ceea ce va duce la supurație și boli grave ale pielii.

Manifestări clinice

Deci, ce este acneea la nou-născuți? În aparență, cosurile seamănă cu adolescenta acnee. Natura erupțiilor cutanate - pustule purulente sau papule. În aparență, este un spot roșu cu un vârf alb. Acneea este situată de obicei una lângă alta, dar într-un singur loc nu se îmbină.

Este important! Aceste erupții nu aduc nici o îngrijorare copilului.

Părmurile apar în primele zile sau săptămâni de viața unui copil, cel mai adesea pe nas, pe frunte, pe bărbie, pe obraji, uneori în spatele urechilor sau pe părul părului. Acneea nou-născuților poate fi localizată în alte părți ale corpului, de obicei pe gât sau pe pieptul superior.

Acneea poate fi localizată nu numai pe fața copilului, ci și pe gât, umerii și pieptul superior.

Acnee sau alergii?

Odată cu apariția unor erupții caracteristice părinților, înainte de a vă asigura că totul merge singur, trebuie să vă asigurați că copilul nu are o erupție alergică. Deci, cum să distingem acnea de nou-născuți de alergii?

 • Mai întâi de toate, trebuie să vă amintiți că alergia de contact se manifestă în locul în care alergenul a intrat în contact. Erupția alergică alimentară apare nu numai pe față, ci și pe brațe, picioare și burtă a copilului. Acneea la nou-nascuti este localizata in principal pe fata.
 • Alergiile sunt, de obicei, însoțite de prurit sever și de apariția simptomelor asociate: indigestie, modificări ale scaunelor, colici. Când un copil are o erupție cutanată virală, temperatura poate crește și starea generală se înrăutățește. Acneea nu provoacă anxietatea copilului, comportamentul său nu se schimbă.

Consiliul. Medicii sugerează că, pentru a determina acnee la nou-născuți sau alergii alimentare, uitați-vă la fundul copilului. Dacă există o alergie alimentară, atunci se va manifesta cu siguranță acolo erupții caracteristice.

tratament

Cum de a trata acnee nou-născut? Tratamentul special nu este necesar dacă pisicile trec singure în termen de trei luni. Dacă după această perioadă erupția nu numai că nu trece, ci devine mai mult, tratamentul este obligatoriu. Metodele de tratament și medicamente ar trebui să numească un medic.

Acneea nu provoacă probleme copilului. Numai mama este supărată din cauza erupțiilor strălucitoare de pe fața copilului.

Reguli generale de igienă

Pentru ca acneea la nou-născuții de pe față să treacă cât mai repede posibil, este necesar să se respecte regimul de igienă. Acesta include următoarele elemente:

 • Clătirea zilnică a feței bebelușului cu apă caldă curată (de până la două ori pe zi).
 • Utilizați numai produse pentru copii în timpul îmbăierii.
 • Utilizați pentru prosoape numai prosoape individuale.
 • Evitați contactul cu fața nou-născutului în lumina directă a soarelui.
 • Curse frecvente în aerul proaspăt.
 • Aerisirea periodică a camerei pentru copii.

Când trece acneea la nou-născuți? Aceasta se întâmplă de obicei după câteva săptămâni, dar această condiție poate dura până la câteva luni. Totul depinde de rata normalizării fondului hormonal din corpul copilului.

Tratamentul cu medicamente

Tratamentul cu medicamente pentru acnee pentru nou-născuți pe față trebuie inițiat numai dacă erupția nu dispare după trecerea a trei luni de la apariția primei acnee. Aceasta este de obicei asociată cu infecția erupției cutanate.

Înainte de tratarea acneei la nou-născuți, trebuie să vă consultați medicul pediatru district pentru sfaturi.

În astfel de cazuri, medicul prescrie medicamente bactericide sau hormonale sau retinoide (medicamente pentru vitamina A). Cel mai mare efect este utilizarea cremelor pe bază de peroxid de benzoil. Dar ele ar trebui folosite numai cu permisiunea medicului și foarte atent, deoarece aceste fonduri pot usca pielea bebelușului.

De asemenea, pentru tratamentul acneei la nou-născuți, este posibil să se prescrie medicamente care conțin Trimetoprim, Eritromicină sau Triclosan. Corpul unui nou-născut este foarte sensibil la efectele drogurilor. Prin urmare, fără aprobarea medicului, nici un medicament nu poate fi prescris copilului singur.

De asemenea, nu smulgeți pielea copilului cu creme sau uleiuri grase. Ele se bazează pe componente cu un conținut ridicat de grăsime, care poate bloca chiar și porii pielii. Medicii nu recomandă să se aplice chiar și un unguent Bepantin pe cont propriu, deoarece nu tratează cosurile, ci doar le usucă.

Consiliul. Deși acneea este considerată a fi destul de comună printre sugari și nu le provoacă nici un rău, trebuie să îi arătați copilului pediatrul local și să nu prescrieți medicamente pe cont propriu.

Aplicarea metodelor populare

Pentru tratamentul acneei la nou-născuți se pot aplica și remedii folclorice. De obicei, în acest scop, decocțiile sunt folosite din plante medicinale, cum ar fi musetelul, calendula sau șnurul. Ei zilnic freacă fața copilului.

Cel mai bine este să faceți astfel de proceduri dimineața, după ce copilul se trezește. Adesea, într-un vis copiii transpiră foarte mult, ceea ce duce la o creștere a numărului de erupții cutanate.

Este important! Aceste băuturi trebuie folosite cu prudență, deoarece există probabilitatea unei reacții alergice care va agrava situația.

In aparitie, cosurile se aseamana cu acneea la adolescenti

Ce trebuie să știe părinții?

Nou-nascuti acnee nu este o problema de igiena copilului. Părinții nu ar trebui să se învinuiască pentru îngrijirea necorespunzătoare a pielii bebelușului. Problema este cauzată de modificările nivelelor hormonale.

Aspectul cosurilor nu provoacă îngrijorarea copilului. Acest fenomen nu are nimic de-a face cu apariția acneei la adolescenți.

Părinții nu ar trebui să se auto-medicheze, să utilizeze creme regulate pentru copii grași. Acneea nu poate fi stinsă, deoarece apariția procesului inflamator este posibilă. Orice probleme cu pielea nou-născuților ar trebui rezolvate de un medic.

Dr. Komarovsky despre acnee la nou-născuți

Copilul se naste, dar contrar intelepciunii conventionale, pielea lui trebuie sa fie delicata si curata, cosuri albicioase sau galbui - acnee - la groaza mamei si tatalui cu experienta parintiala. Acestea pot fi simple și multiple, acoperind o zonă destul de mare a frunții sau a obrajilor. Cu întrebarea cine este de vină și ce să facă acum cu aceste erupții, părinții se adresează adesea faimosului pediatru din categoria cea mai înaltă, Yevgeny Komarovsky.

Ce este?

Acneea nou-născut (pustule cefalice neonatale) nu este mai puțin frecventă. Apare în aproximativ 30% din toate vârstele nou-născute. Acneea albă sau galbenă apare în frunze pe frunte, în jurul nasului, pe obraji, pe bărbie, pe scalp. Acestea sunt cele mai comune site-uri de dislocare a acneei.

Mult mai rar erupții cutanate pot fi observate din zona urechilor și a gâtului. Evgeny Komarovsky se calmează - această erupție cutanată acută este adesea fiziologică și nu necesită tratament special.

Faptul este că copilul este influențat de hormonii reziduali ai mamei, ceea ce era natural pentru el în timpul celor nouă luni petrecute în burtă. "Instigatorul" acneei în acest caz este hormonul estrogen, produs în cantități mari în organismul matern în ultimul trimestru de sarcină și în timpul nașterii. Acesta permite copilului să obțină grăsime subcutanată și, de asemenea, contribuie la apariția acneei.

În plus, după naștere, glandele sexuale ale unei persoane noi sunt activate, acest fapt cauzează și acnee la nou-născuți. Mai ales dacă vă aduceți aminte că glandele sebacee ale copilului nu sunt încă capabile să funcționeze în modul corect "depanat".

Cel mai adesea, o asemenea erupție este prezentă la naștere sau apare în primele șase luni de viață independentă a copilului după naștere. Există o opinie destul de comună în rândul pediatrilor că acneea infantilă este o modalitate prin care pielea bebelușului să se adapteze cel mai bine la un mediu destul de agresiv în care există o mulțime de bacterii, fungi și alți agenți patogeni.

Cum să distingem de alte boli?

Părinții atenți, potrivit lui Komarovsky, sunt destul de capabili să afle singuri ce au sărit pe pielea bebelușului - cosuri neonatale sau erupții cutanate în caz de alergii. Cu o mâncare sau altă reacție alergică, erupția cutanată va apărea pe tot corpul, cu acnee la nou-născuți - numai pe față.

Și acum dr. Komarovsky însuși ne va spune ce este acneea copiilor și cum se explică această boală cu privire la regulile de îngrijire a pielii adecvate.

Erupția alergică, de regulă, dă copilului o mulțime de disconfort, mâncărime, mâncărime, copilul începe să se comporte neliniștit, acționează, plânge, fără niciun motiv aparent. Acneea nou-născuților nu produce efecte obsesive și neplăcute, copilul nu simte acest lucru.

Acneea la copii poate fi sub formă de papule (sigiliu roșiatic), comedone (erupție albică, ca și cum ar fi "erupție închisă") sau pustule (sigilii roșcate cu un vârf de lumină, puroi). În cazul unei erupții cutanate alergice, erupțiile cutanate și locurile din jurul lor au o nuanță pronunțată de culoare roșie, fără capete purulente, vârfuri albicioase.

Dr. Komarovsky recomandă ca, atunci când este detectată o erupție cutanată, să priviți îndeaproape partea preoților copilului care este întotdeauna ascunsă sub scutec. Nu intră în contact cu alergenii și, prin urmare, dacă nu există erupții acolo, atunci nu merită să vorbim despre alergii alimentare. Dacă este, atunci cel mai probabil nu este un cos inofensiv, ci o reacție alergică reală.

Vă prezentăm în atenția dvs. o altă problemă tematică interesantă a transferului Dr. Komarovsky.

Uneori, acneea este confundată cu căldură. Dacă un copil este reîncărcat, scălderea zilnică este neglijată, atunci o erupție cutanată pe față se va resimți într-adevăr inițial la acnee (numită și floare facială). Este posibil să se facă distincția prin prevalența sa - fluxul corpului se răspândește mai repede decât acneea și, de regulă, nu are capete purulente.

Mai des, acneea poate fi confundată cu dermatita. Diferența poate fi determinată doar de către un medic și, prin urmare, Komarovsky recomandă ca, în orice caz, să i se arate copilul unui pediatru.

Sfaturi de Dr. Komarovsky

După cum am spus, nu este necesar un tratament special pentru acnee la un nou-născut, dar există unele nuanțe pe care Evgeny Olegovici le recomandă tuturor mamelor tinere să le învețe și să le asimileze.