Principal

Variola de vită

Tratamentul acneei la adolescenți

Acnee la adolescenti - Acneea provoaca o boala a pielii care duce la acnee sau acnee. Cea mai comună formă de acnee este acne vulgaris (acnee vulgaris) - o erupție care afectează pielea multor adolescenți. Apariția acneei este cauzată de modificările hormonale care apar în timpul pubertății.

Simptomele acneei la adolescenți

Acneea la adolescenți apare cel mai adesea pe față, pe piept și pe spate. La adolescenți, acneea apare de obicei pe frunte, nas și bărbie. Este cauzată de creșterea producției de sebum - o substanță uleioasă care se formează în glandele sebacee sub suprafața pielii. Glandele sunt asociate cu foliculi de păr, prin care fluxul de sebum se revarsă pe piele și acționează ca un hidratant natural.

Dacă foliculii de păr sunt blocați de epiteliul și bacteriile keratinizante, apare acneea. Majoritatea glandelor sebacee sunt localizate pe față, pe gât, în spate.

Foarte des, simptomele de acnee apar în timpul pubertății (pubertate), când se înregistrează o creștere a nivelului hormonului sexual masculin - androgen. Nivelul său ridicat duce la supraproducția sebumului. Uneori sebumul este combinat cu celule moi, lipicioase ale epidermei și bacteriilor care de obicei trăiesc pe piele. Amestecul lor permite bacteriilor să crească în foliculi înfundați. Când se întâmplă acest lucru, se formează o plută tare, numită comedo.

Tipuri de acnee și negru

Tipurile de acnee și puncte negre sunt strict clasificate în funcție de caracteristicile lor externe. În funcție de tipul de anghilă, poate fi prescris un tratament mai mult sau mai puțin adecvat. Comedo (anghilă) - folicul de păr mărit are următoarele forme:

 • negru anghilă - comedo, care atinge suprafața pielii și arată negru;
 • alb - comedo, care este sigilat cu keratina, o proteină fibroasă produsă de celulele pielii, are o culoare albă.

În plus, formarea de acnee pe piele este de următoarele tipuri:

 • papule - formate mici, roșii care pot fi dureroase la atingere;
 • pustule - elemente pline de puroi ale unei erupții cutanate cu o bază roșie;
 • noduli - formațiuni mari, dureroase, adânci în piele;
 • chisturi - forme dureroase, pline de puroi, adânci în piele, care pot fi cicatrizate.

Acneea se formează atunci când bacteriile sunt implantate în foliculul de păr. Foliculul deteriorat își pierde forța și erupe, eliberând sebumul, bacteriile, celulele pielii și leucocitele în țesuturile din jur. Cicatricile apar atunci când celulele pielii noi par să înlocuiască cele deteriorate. Cel mai grav tip de acnee sunt nodulii și chisturile.

Cauzele acneei la adolescenți

Cauzele acneei în adolescență pot fi foarte diferite, variind de la încălcări ale igienei personale și se termină cu factori predispozitivi interni. Există anumiți factori de risc care contribuie la apariția mai accentuată a acneei:

 • vârstă (cel mai frecvent apare acneea în timpul adolescenței);
 • boli (anumite afecțiuni hormonale, cum ar fi sindromul ovarului polichistic);
 • modificări hormonale: acneea poate apărea înainte de menstruație. Creșterea hormonului masculin androgen în timpul pubertății (observată la bărbați și femei). Băieții au acnee, de regulă, este mai greu decât fetele;
 • hereditate: unii oameni sunt mai predispuși genetic la această boală;
 • medicamente: steroizi și medicamente dopante, contraceptive orale, antibiotice, antidepresive și tranchilizante, preparate pe bază de litiu, pot provoca acnee;
 • cosmetice (cosmeticele de ulei pot bloca foliculii de păr).

Alte cauze de acnee care contribuie la manifestarea bolii sau o fac mai grea:

 • iritarea mediului (poluarea aerului și umiditatea ridicată);
 • frecarea (frecarea viguroasă a pieii sau frecarea constantă din rucsaci sau gulere strânse);
 • igienă personală (curățarea excesivă și prea intensă a pielii).

Factorii care previne acneea includ:

 • produse din ciocolată și alimente grase;
 • stresul emoțional, stresul.

Diagnosticul acneei la adolescenți

Acneea la adolescenți poate fi diagnosticată prin examen fizic, istoric de viață și boală. O atenție deosebită este acordată informațiilor despre îngrijirea pielii, dieta, medicamentele, factorii provocatori și tratamentele anterioare. Testele de sânge nu sunt de obicei necesare dacă nu sunt suspectate tulburări hormonale.

Examenul fizic include examinarea feței, a gâtului, a umerilor, a spatelui și a altor zone de acnee. Iluminatul special este utilizat pentru a studia zona afectată pentru a vedea următoarele:

 • tipul de elemente morfologice și zona de deteriorare;
 • cât de profund este afectată pielea;
 • prezența unei reacții inflamatorii locale;
 • prezența cicatricilor sau a pielii cu o culoare modificată.

Tratamentul acneei la adolescenți

Tratarea acneei la adolescenți implică reducerea producției de sebum, eliminarea celulelor moarte ale pielii și uciderea bacteriilor cu medicamente și produse de îngrijire a pielii. Natura tratamentului depinde de gravitatea bolii.

Tratamentul medicamentos al acneei la adolescenți

Agenții topici sunt utilizați pentru a trata acneea la adolescenți, fără semne de inflamație, inclusiv o reducere a formării unei noi acnee. Asemenea medicamente precum tretinoina, peroxidul benzoic, adapalena, acidul salicilic pot fi utilizate. Tretinoina este deosebit de eficientă deoarece îmbunătățește reînnoirea și înlocuirea celulelor pielii. Dacă este prezent un proces inflamator, se pot adăuga antimicrobiene la regimul de tratament. După 2-4 săptămâni, există, de obicei, o tendință pozitivă.

Astfel de mijloace disponibile în general sunt folosite ca creme, geluri, loțiuni. Acestea includ antibiotice cum ar fi eritromicina, clindamicina (Cleocin-T) și meclociclina (Meclan); și comedolitice (agenți care înmoaie dopuri și pori deschise), cum ar fi tretinoin (vitamina A), acid salicilic, adapalen (Differin), resorcinol și sulf. De asemenea, sunt utilizate substanțe care acționează atât ca comedolitici, cât și ca antibiotice: peroxidul de benzoil, acidul azelaic (Azelex) sau peroxidul benzoic plus eritromicina (benzamicina). Pentru tratamentul acneei la adolescenți, aceste medicamente pot fi utilizate de la câteva luni până la un an.

Medicamentele se aplică după spălarea cu săpun, de mai multe ori pe zi, pe toată suprafața leziunilor cutanate. Reacțiile adverse posibile includ roșeață ușoară, peeling, iritație, uscăciune, sensibilitate crescută la lumina soarelui, care necesită utilizarea de protecție solară.

Medicamente pentru administrare orală: antibioticele sunt administrate zilnic timp de 2-4 luni. Medicamentele utilizate includ tetraciclină, eritromicină, minociclină (Minocin), doxiciclină, clindamicină (Cleocin) și trimetoprim / sulfametoxazol (Bactrim, Septra). Reacțiile adverse posibile includ reacții alergice, indigestie, infecții candidale vaginale, amețeli și decolorarea dinților.

Scopul tratării acneei moderate severe este reducerea modificărilor inflamatorii și prevenirea formării unei noi acnee. Un tratament eficient este tretinoina topică, împreună cu un antibiotic topic sau oral. Combinația de peroxid de benzoil și eritomicină pentru uz extern este, de asemenea, foarte eficientă. Rezultatul este observat de obicei în 4-6 săptămâni, dar tratamentul se efectuează în 2-4 luni.

Un medicament pentru tratamentul acneei severe, isotretinoin (Accutane) pentru administrare orală, reduce producția de sebum și vâscozitatea celulară. Acesta este cel mai preferat tratament pentru acnee severă, cu chisturi și noduli, utilizată cu antibiotice. Acesta este administrat în decurs de 4-5 luni și oferă o luptă pe termen lung împotriva bolii la 60% dintre pacienți. Dacă se recurge la acnee, 20% dintre pacienți pot avea nevoie de un curs repetat de izotretinoin, în timp ce alte 20% pot obține rezultate pozitive folosind medicamente topice sau antibiotice orale. Cu toate acestea, există efecte secundare semnificative ale acestui medicament, incluzând: o agravare temporară a fluxului de acnee, piele uscată, sângerare din nas, vedere încețoșată, niveluri crescute de enzime hepatice, grăsimi și colesterol din sânge. De asemenea, medicamentul provoacă hipertensiune intracraniană benignă și schimbări de dispoziție. Recepția isotretinoinei este contraindicată în timpul sarcinii, deoarece provoacă malformații congenitale ale fătului.

Femeile care sunt active sexual și primesc isotretinoină trebuie să utilizeze o metodă de contracepție fiabilă pentru a evita sarcina, în plus, utilizarea contracepției nu trebuie oprită în decurs de o lună de la întreruperea tratamentului cu isotretinoin.

Antiandrogenii, medicamente care blochează sinteza androgenului, sunt utilizate pentru a trata femeile a căror alte terapii nu au adus rezultate pozitive. Anumite tipuri de contraceptive orale și hormoni sexuali feminini (estrogeni) reduc activitatea hormonală în ovare. Alte medicamente (spironolactona și corticosteroizii) reduc activitatea hormonală în glandele suprarenale. Tratamentul poate dura până la 4 luni.

Corticosteroizii orali, sau medicamente antiinflamatorii, sunt tratamentul preferat pentru tipuri foarte severe de acnee distructivă, numită acnee fulminantă. Acest formular apare în principal la tineri. Conglobați acneea este caracterizată printr-un proces inflamator foarte sever și include numeroase, adânci, noduli inflamatori care lasă cicatricile pronunțate după vindecare. Tratamentul lor include isotretinonul și corticosteroizii.

Tratamentul alternativ al acneei și acneei

Unele proceduri chirurgicale și medicale menite să atenueze fluxul de acnee și cicatrizarea vindecării:

 • extragerea de comedon: anghila este îndepărtată din por, cu o unealtă specială;
 • peeling chimic: acidul glicolic este folosit pentru curățarea straturilor superioare ale pielii pentru a reduce cicatricile;
 • dermabraziunea: îndepărtarea epidermei și a dermei papilare prin răzuire;
 • transplant: cicatricile profunde sunt excizate, zona este restaurată cu grefe de piele mici;
 • administrarea directă a corticosteroizilor la acneea inflamată;
 • injecții cu colagen: cicatricile mici sunt eliminate prin introducerea colagenului.

Tratamentele alternative pentru acnee și acnee includ auto-îngrijire adecvată: curățarea corespunzătoare pentru a preveni pielea grasă ridicată; o dietă bine echilibrată; refuzul de a accepta alcool, produse lactate, tutun, cofeină, zahăr.

Tratamente suplimentare cu plante cum ar fi rădăcină de brusture (Arctium lappa), trifoi roșu (Trifolium pratense) și ciulin de lapte (Silybum marianum), precum și substanțe nutritive cum ar fi acizi grași esențiali, vitamina B complexă, zinc, vitamina A și crom. Remedii din China pe bază de plante pentru acnee, care includ semințe Monnier (Cnidium monnieri) și floare de caprifoi (Lonicera japonica).

Prevenirea acneei la adolescenți

Nu există metode garantate pentru a preveni acneea de la acnee la adolescenți, dar manifestarea bolii poate fi minimizată prin respectarea următoarelor reguli: