Principal

Negii

Cum de a vindeca alergiile

Pentru a vindeca alergiile, există multe metode, dar poate cel mai bun dintre ei este eliminarea completă a contactului cu alergenul care provoacă apariția reacțiilor alergice. Cu toate acestea, din păcate, de foarte multe ori acest lucru nu este posibil din motive foarte bune, în aceste cazuri medicamentele antialergice și imunoterapia specifică ajung la salvare.

Ce trebuie luat în considerare la efectuarea activităților de limitare a contactului cu alergenul provocator:

- Este fizic imposibil să se evite complet contactul cu polenul de plante și mucegaiuri, dar chiar și o scădere pe termen scurt a contactului cu acești alergeni poate îmbunătăți semnificativ starea generală a pacientului și poate întârzia sau elimina complet nevoia de terapie medicală.

- Prima măsură necesară este identificarea exactă a alergenului provocator. Pentru a face acest lucru, pacientul trebuie să efectueze o examinare alergologică completă, care include un test de sânge pentru prezența anticorpilor specifici, determinarea nivelului de imunoglobulină E, precum și a testelor cutanate

- Pentru a începe măsurile sezoniere pentru adoptarea în timp util a măsurilor preventive, este necesar să se cunoască calendarul de înflorire a plantelor alergice sezoniere. După verificarea calendarului de înflorire, este uneori foarte precisă determinarea factorului cauzal al alergiei.

- Este necesar să excludeți produsele cosmetice pe bază de plante (balsamuri, creme, șampoane etc.) și să întrerupeți complet întrebuințarea remediilor pe bază de plante

- Din rația zilnică de hrană excludeți complet produsele cu posibilele proprietăți ale alergenilor încrucișați

- Din camera în care există o alergie, trebuie să se elimine complet florile proaspete, precum și compozițiile și buchetele alcătuite din diverse plante uscate

- Aproape toate măsurile terapeutice și diagnostice trebuie efectuate în afara perioadei de înflorire a plantelor alergene.

- Atunci când planificați excursii sau sărbători, ar trebui să studiați mai întâi calendarul plantelor cu flori din regiunea selectată pentru a le vizita

- Dacă nu efectuați tratamentul anual de sezon de pollinoză, cu debutul fiecărui sezon de înflorire, boala va fi și mai dificilă

Măsura cea mai optimă, deși radicală pentru alergie, este de a călători într-o altă zonă climatică (iar în această zonă plantele de cauzalitate nu trebuie să crească sau perioada de înflorire sa încheiat deja sau nu a început încă) dintr-un loc permanent de reședință pentru perioada de înflorire a plantei care provoacă alergia. Dacă acest lucru nu este posibil, urmați aceste instrucțiuni:

- În timpul înfloririi mai trebuie să fie în interior

- În sezonul de înflorire nu mergeți nici în țară, în natură, în pădure etc.

- În apartamentul din timpul zilei este necesar să închideți bine toate ferestrele, deschizându-le numai după o ploaie torențială sau pe timp de noapte (conținutul de polen în aer în astfel de cazuri este minim), în timp ce curbați deschiderile cu țesătură umedă sau perdele

- În încăperea de purificare a aerului utilizați un agent de curățare cu funcție de umidificare controlată

- Dacă este necesar, purtați un aparat respirator special sau o mască medicală

- Este necesar să luați un duș mai des decât de obicei, mai ales când veniți de pe stradă

- În timpul perioadei de înflorire, operațiunile programate, vaccinările și vaccinările trebuie anulate.

Cum de a vindeca alergiile prin metode medicale?

Principalele medicamente și tacticile de tratament sunt selectate individual, luând în considerare prevalența manifestărilor clinice, severitatea și caracteristicile individuale ale pacientului. La tratarea astmului bronșic, a conjunctivitei alergice și a rinitei, acestea sunt ghidate de severitatea actuală.

Baza pentru tratamentul alergiilor ușoare este ingerarea antihistaminelor, preferând medicamentele din generațiile a doua (Zyrtec, Kistin, Claritin) și a treia (Erius, Telfast, etc.) care nu afectează rata de reacție, atenția și nu provoacă somnolență. De asemenea, avantajul lor fără îndoială este doar o singură administrare zilnică și absența dependenței de aportul alimentar. În plus, medicamentele de a treia generație au mult mai puține efecte secundare, ceea ce este deosebit de important atunci când un pacient are diverse boli cardiovasculare și alte afecțiuni.

Antihistaminicele pentru ochi și nas (Allergodil, Histimet) cu un efect topic (local) sunt adiții bune, ameliorând astfel simptome cum ar fi strănutul, descărcarea nazală, ruperea și mâncărimea, dar practic nu elimină congestia nazală. Cu congestie nazală cu cursuri scurte, preparatele locale vasoconstrictive sunt indicate (Galazolin, Naftizin, etc.).

În plus, atât în ​​picături, cât și în tablete există medicamente combinate special concepute, care includ componente vasoconstrictoare și antihistaminice. Mulți pacienți îi plac foarte mult, dar ar trebui folosiți foarte atent, deoarece acestea cauzează adesea o presiune crescută, palpitații inimii și insomnie.

Cu o alergie ușoară, dar de lungă durată la nas și la ochi, cromonele se adaugă la forma dozată locală (Optician, Hycrome, Kromoglin, Lowzol etc.), care pot fi utilizate în paralel cu antihistaminice.

În caz de severitate moderată a alergiilor sau în cazul nerealizării efectului dorit după tratamentul de mai sus, este prezentată utilizarea medicamentelor corticosteroide de acțiune locală (Benarin, Nasobek, etc.), care sunt cele mai eficiente datorită utilizării locale și a modului în care toți hormonii acțiunii sistemice sunt protejați de efecte secundare.

În cazul bolii severe, hormonii topici sunt utilizați în doze terapeutice înalte.

Cum de a vindeca alergiile prin alte metode

Metodele terapeutice non-terapeutice, cum ar fi homeopatia, exercițiile speciale de respirație, metodele fizioterapeutice și procedurile generale de întărire, climatoterapia, tratamentul spa, electroacupunctura, acupressura și acupunctura pot oferi ajutor substanțial în tratarea alergiilor.

Imunoterapia specifică. Această metodă de tratare a alergiilor este cea mai eficientă și este de a reduce treptat sensibilitatea pacientului la un anumit alergen. Principiul acestei terapii este introducerea în corpul pacientului a unor doze crescânde extrem de mici ale alergenului cauzal. Datorită imunoterapiei, se formează imunitate imunologică și clinică la contactul cu alergenul provocator, în timp ce răspunsul imun este complet absent. Imunoterapia este cea mai eficientă dacă este inițiată în primele etape ale bolii. Durata medie a acestei terapii este de la trei la cinci ani, cu toate acestea, mulți pacienți după primul ciclu încep să experimenteze îmbunătățiri considerabile.

Cum să scapi de alergii?

Ca orice altă boală, dezvoltarea alergiei este mai ușor de prevenit decât să o tratăm mult timp și dureros. Pentru a preveni dezvoltarea acestei boli, ori de câte ori este posibil, toți factorii posibili care pot duce la dezvoltarea acesteia trebuie minimizați. Chiar dacă trăiți într-o mare metropolă, este posibil să luați mai multe măsuri de prevenire mai des: aerisiți camera de mai multe ori, curățați umed, utilizați purificatoare de aer hidratante, asigurați-vă că ați ieșit din oraș pentru weekend. De asemenea, trebuie să renunțați cu siguranță la fumat și să nu abuzați de substanțele chimice de uz casnic.

Cum de a vindeca alergiile la un copil? Copiii de la o vârstă fragedă nu ar trebui să introducă produse alergice în dietă, deoarece protecția imună a copilului în această perioadă este încă formată. Multe produse (lapte de vacă, ciocolată, grâu, ouă, arahide etc.) reprezintă un pericol crescut pentru copii. Acesta este motivul pentru care alergologii, alături de nutriționiști, recomandă insistent să hrănească sugarii în primul an de viață exclusiv cu laptele matern (hrana suplimentară trebuie administrată foarte atent și treptat), deoarece laptele matern este principalul agent profilactic pentru copiii cu alergii.

Statisticile privind răspândirea alergiilor sunt cu adevărat înspăimântătoare. Cu doar un deceniu în urmă, pe Pământ, aproximativ 25% din populație a suferit de alergii, astăzi această cifră a depășit deja pragul de 35% (în zone metropolitane mai mari de 55%) și dacă urmăriți îndeaproape tendința emergentă, această cifră va continua să crească. Primul loc în reacțiile alergice este puternic ocupat de tractul respirator, este de 65% din toate cazurile. Alimentele alergice sunt observate la 20% dintre pacienți și au un al doilea loc ferm. Troica cu 5% închide alergia la medicamente. Restul de 10% au reprezentat toate celelalte tipuri de reacții alergice.

Cum poți vindeca alergiile pentru totdeauna?

Cum de a vindeca alergiile pentru totdeauna? Această întrebare este adresată tuturor celor care suferă de manifestări de reacții alergice în grade diferite.

O alergie este răspunsul organismului la nivelul de trai, un mediu de mediu sărac, o nutriție de calitate slabă. În ultimul deceniu, numărul persoanelor care suferă de această boală a crescut rapid. Acest proces este influențat nu numai de factori externi, ci și de predispoziția genetică. Din nefericire, fiecare al cincilea copil este alergic. Oamenii de știință din multe țări studiază această problemă și încearcă să găsească remedii eficiente pentru vindecarea ireversibilă a simptomelor.

Cauze și simptome de alergii

Boli alergice răspândite cu mare viteză în rândul populației, iar alergenii înșiși joacă un rol semnificativ în acest sens. Recent, numărul lor a crescut atât de mult încât este aproape imposibil să le excludem din viața de zi cu zi.

Apariția reacțiilor alergice poate fi afectată de o serie de motive:

 • produse alimentare;
 • medicamente;
 • polen și plante în jos;
 • păr de păr;
 • praf de casă;
 • cosmetice;
 • detergenți.

Principalele simptome care apar în cursul bolii sunt în general aceleași. Acestea se manifestă prin congestie nazală, tuse, strănut, descărcare nazală. În unele cazuri, poate exista o erupție pe corp, o mâncărime severă. Dacă nu este tratată, boala poate duce la complicații grave. Cel mai periculos este șocul anafilactic, care poate fi fatal.

Modalități de a scăpa de o reacție alergică

Problema apariției alergiilor deranjează mulți. Este posibil să vindeci alergiile pentru totdeauna? Cei care sunt serioși în lupta împotriva alergiilor ar trebui să fie răbdători și să depună mult efort pentru atingerea scopului, deoarece există șanse.

Pentru a scăpa de alergii, trebuie să stabiliți cauza apariției acesteia. Un alergist vă va ajuta să faceți față acestei situații. El va prescrie teste, va efectua teste și va determina alergenul care determină un răspuns inadecvat al organismului. La domiciliu, un alergen poate fi determinat prin monitorizarea atentă a reacției organismului după eliminarea treptată a ingredientelor suspecte din dietă.

Un mare sortiment de droguri, care este publicat în mod activ în ziare și la televiziune, nu este capabil să elimine cauza unei reacții alergice. El se luptă doar cu simptomele ei.

Deci, cum să scapi de alergii pentru totdeauna? Singura modalitate de a scăpa de alergii în oricare dintre manifestările sale nu există. Dar există multe metode care pot ajuta. Principalul lucru aici este o mare putere de voință, deoarece în majoritatea cazurilor va trebui să schimbați nu numai obiceiurile, ci și dependențele.

Există mai multe metode de combatere a alergiilor.

Metoda imunoterapiei specifice este mult mai eficientă decât administrarea antihistaminelor, deoarece permite, dacă nu permanent, apoi pentru o perioadă lungă de timp pentru a scăpa de boală. Acesta constă în faptul că alergiile în doze mici introduc în mod regulat un anumit tip de alergen, urmată de o creștere treptată a cantității de medicament. Esența metodei este de a stimula sistemul imunitar, care în cele din urmă conduce la stabilitatea sa.

Pe parcursul lungilor studii, cercetătorii au concluzionat că apariția frecventă a reacțiilor alergice este direct legată de microflora benefică din intestin. Mulți nu înțeleg cât de bune bacterii pot ajuta la prevenirea dezvoltării bolilor.

Care este microflora intestinală benefică? Datorită numărului mare de microorganisme, este capabil să producă vitamine, aminoacizi, enzime, hormoni din alimentele care intră în stomac, îmbunătățind astfel imunitatea. Funcțiile sale includ neutralizarea microorganismelor dăunătoare și patogene.

Atunci când microflora stomacului se află într-o stare sănătoasă, nu este dificil să-și îndeplinească sarcinile și să se ocupe efectiv de atacarea bacteriilor dăunătoare. Dar dacă, din anumite motive, activitatea vitală din microflora benefică a stomacului este perturbată, atunci bacteriile patogene penetrează imediat în ea. Ele pot nu numai să se înmulțească rapid, dar și să afecteze membrana mucoasă, să încalce funcția de barieră. Ca rezultat, microflora este slăbită, care poate transmite cu ușurință alergeni nocivi în organism. Microbii patogeni înșiși încep să producă în mod activ substanțe care cauzează reacții alergice.

Pentru ca sistemul imunitar să fie întotdeauna normal, trebuie să respectați o nutriție adecvată. Dieta presupune în mod necesar produse cu o cantitate mare de fibre și fibre dietetice. Acestea includ cereale integrale, legume proaspete și fructe, pâine de tărâțe și produse lactate. Se recomandă evitarea supraîncălzirii. Este necesar să beți multă apă, să vă asigurați zilele de repaus o dată pe săptămână.
Îngrijirea regulată a intestinelor și nutriția adecvată nu numai că vor îmbunătăți activitatea microflorei, ci și vă vor ajuta să uitați de reacțiile alergice pentru totdeauna.

Imunomodulatoarele ajută la restabilirea sistemului imunitar, care, la rândul său, luptă împotriva moleculelor penetrante ale alergenilor. În multe cazuri, această metodă oferă rezultate pozitive, iar boala se retrage.

În nici un caz nu se poate auto-medicina. Toate medicamentele de modelare ar trebui să numească un medic după o examinare aprofundată.

Plasmafereza este o altă metodă care poate elibera pacientul de alergii pentru totdeauna. Procedura de purificare a sângelui trebuie efectuată numai într-o clinică cu o bună reputație și sub supravegherea unor profesioniști cu experiență. Nu este necesară tratarea frivolă a condițiilor de mai sus, deoarece în timpul transfuziei este posibilă intoxicația cu sânge.

Este necesar să se curețe corpul de helminți, deoarece în majoritatea cazurilor ele devin cauza unor manifestări alergice necontrolate, excretând produsele activității lor vitale în organism și astfel otrăvind-o. A prescrie un remediu eficient poate medicul curant.

Folosind toate metodele de mai sus, nu uitați că viața fără alergii este o muncă permanentă pe corpul vostru.

Sfaturi și trucuri

Un rezultat pozitiv poate fi obținut dacă alte condiții sunt îndeplinite în afara procedurilor prescrise.

În cazul unei reacții alergice la praf, este necesar să faceți curățenie umedă în fiecare zi, să reduceți numărul de lucruri care acumulează praf în casă, să aduceți în permanență pături, perne și o saltea la aer curat. Nu-i rău să faci curatator de abur.

Dacă sunteți alergic la părul de animale, flori de interior, ar trebui să încercați să eliminați alergenul din viața de zi cu zi.

Dacă sunteți alergic la alimente, nu trebuie să mâncați alimente interzise care cauzează semne de boală.

Este necesar să se excludă din dietă băuturi carbogazoase, ciocolată, citrice, cafea, produse lactate. Acest lucru va contribui în viitor la prevenirea dezvoltării unor noi reacții alergice.

Dacă sunteți alergic la produse cosmetice, trebuie să renunțați la produsele de calitate scăzută și să acordați prioritate produselor de îngrijire a corpului și a hipoalergenelor.

Alergiile care au dobândit caracter pot fi vindecate pentru totdeauna.

Dar acest lucru va necesita un caracter puternic care nu vă va permite să vă retrageți de la obiectiv. Cei care au moștenit o reacție alergică, nu disperați. Luarea de măsuri preventive va contribui la reducerea numărului de focare.

alergie

Prin alergie termenul medicii moderni înseamnă imunnopatologicheskuyu reacția hipersensibile a organismului la o varietate de substanțe cu o caracteristică simptome neplăcute care pot afecta semnificativ calitatea vieții și să conducă la o serie de probleme de sanatate cronice.

Ce cauzează și cum să lupte? Puteți citi despre acest lucru și multe alte lucruri în articolul nostru.

motive

Cauza principală a acestei alergii - imunnobiologicheskaya reacție specifică în care o pereche de a interacționa în mod activ antigene și anticorpi sau limfocite T și anticorpi cu leziunea celulară locală în domeniu. Acesta apare ca răspuns la un iritant specific, așa-numitul alergen, care poate fi orice substanță atât a mediului intern cât și a mediului extern.

În ultimii 100 de ani, numărul manifestărilor de alergie la oameni crește în progresul aritmetic. Oamenii de știință și medici asociază acest lucru cu procesele de globalizare, urbanizare și progres tehnologic. În primul rând, utilizarea activă a produselor din industria chimică la domiciliu și la locul de muncă, ale căror componente pot acționa atât ca alergeni, cât și ca bază pentru eșecurile muncii tuturor sistemelor corporale.

Rezultatele statisticilor din ultimele decenii sunt, de asemenea, interesante - în țările dezvoltate și bogate, oamenii suferă de alergii mai des decât în ​​țările lumii a treia. Acest fapt este legat cu masa obiceiurile de igienă sverhtschatelnoy - aplicarea continuă a dezinfectanți, șampoane, săpunuri și alte produse similare, reduce semnificativ nivelul de contact cu sistemul imunitar, grupurile de anticorpi intacte. Imunitatea "netransmisă" în caz de stres dă o reacție complet atipică și formează premisele pentru apariția alergiilor.

Unii cercetători compară, de asemenea, alergiile și ereditatea - părinții alergici au cu 20% mai multe șanse să aibă copii cu aceeași problemă.

Tipuri de alergii

Mai jos, enumerăm alergenii tipici stimulatori, reacția în care se găsește cel mai adesea printre pacienții cu această problemă.

Alimente alergice

Una dintre cele mai frecvente probleme - o serie de produse sau componentele lor pot provoca o reacție alergică. Cereale, fructe, ouă, anumite legume și multe altele. De obicei, alergiile la anumite alimente sunt detectate chiar și în copilărie, totuși, există cazuri când apare la vârsta de 30 de ani.

Alergia la lână

Părul de păr poate fi un alergen puternic dacă intră în membranele mucoase. În primul rând, această problemă este legată de pisicile și câinii pufoase și nu există o soluție simplă de găsit aici - singura cale de ieșire este de a opri contactul cu animalul și a scăpa de el.

Alergia rece

În perioada de toamnă-iarnă, un număr de oameni suferă de alergii la frig. Chiar fluctuațiile mici ale temperaturii, vântului rece și alți factori de mediu pot deveni un fel de declanșare termică la începutul unui proces negativ.

Proteina alergică

Destul de des, alergenii sunt proteine ​​găsite în vaccinuri, plasma donatorilor și chiar laptele de vacă banal. Hipersensibilitatea de acest tip este foarte neplăcută, dar, pe cât posibil, prin limitarea contactului cu alergenul și respectarea tuturor instrucțiunilor medicului, vă puteți simți relativ confortabil.

Alergii nervoase

Formă secundară specifică de alergie cauzată de stres și sentimente severe. De obicei trece după stabilizarea stării nervoase, dar poate apărea din nou într-o situație similară. Simptomele neurologice acționează în acest caz ca un fel de alergen.

Pollen sau alergie la praf

Un alt alergen grav, în aproape 30% din cazuri, sunt componente fine - praf și polen. Ambele tipuri de stimuli intră destul de ușor pe membranele mucoase ale căilor superioare și chiar inferioare, provocând o serie de manifestări negative.

Alergie la medicamente

Aproape toate medicamentele moderne au un număr de reacții adverse, în plus, chiar și în cazul respectării dozelor și recomandărilor medicului. Manifestări alergice complexe de la iritația pielii până la angioedem și chiar șoc anafilactic - aveți grijă!

Alergie pentru a trăi microorganisme și paraziți

Sporii, ciupercile, helmintele nu numai că irită sistemul imunitar, ci pot aduce și alte boli și probleme în organism.

Insectă alergie

Un tip foarte frecvent de alergie, care duc adesea la simptome alergice și patologice grave. Alergenii tipici sunt acarienii, păianjenii, gândacii / prusacii, precum și insectele / viestele de albine.

Alergie la latex și produse chimice

Contactul periodic cu produsele din industria chimică, chiar și la persoanele sănătoase, poate provoca iritații și mâncărimi, fără a menționa pacienții cu predispoziție la alergii. Singura decizie corectă în această situație este de a le exclude complet din viața de zi cu zi sau de a le înlocui cu altele mai "moi" și mai sigure.

Simptome de alergie

Simptomele alergiei includ o gamă largă de o mare varietate de manifestări, într-un fel sau altul, afectând negativ o persoană.

Forme respiratorii

 1. Mâncărime în pasajele nazale.
 2. Îndemn constant să strănuți.
 3. Rasește nasul cu descărcare clară.
 4. Tuse uscată regulată.
 5. Râzând în plămâni.
 6. Bătăi de sufocare.

Forme vizuale

 1. Umflarea în jurul organelor de viziune.
 2. Lacrimare.
 3. Arsură și iritarea ochilor.

Formele dermatice

 1. Uscăciunea și peelingul pielii.
 2. Roșeața și mâncărimea epiteliului.
 3. Puffiness și schimbarea de transparență / culoarea pielii.
 4. Blistere și erupții cutanate de tip eczemă.

Formulă de tract GI

 1. Constipație și diaree.
 2. Quincke se umflă.
 3. Colicii.
 4. Vărsături și greață.

În absența tratamentului calificat corespunzător și în cazul contactului frecvent cu alergenul, se pot dezvolta complicații și reacții grave, dintre care cel mai periculos este șocul anafilactic. Are o persoană voma constantă și defecare excesivă, are o erupție roșie sau albăstrui pe tot corpul său, urinează involuntar? Este o stare negativă însoțită de dificultăți de respirație, crampe sau pierderea conștienței? O nevoie urgentă de a căuta ajutor medical!

Diagnosticul alergiilor

Este aproape imposibil să determinați alergenul la o persoană și chiar la un medic, pe baza unui simplu examen extern și a plângerilor pacientului. De aceea, medicina modernă are un set întreg de instrumente și o serie de teste pentru a identifica substanța / componenta care determină răspunsul hipersensibil al sistemului imunitar la stimul.

Testări ale pielii

Metoda clasică de diagnostic, dacă pacientul nu a identificat încă tipul de alergen. Principiul său este administrarea subcutanată a iritanților potențiali și așteptarea unui răspuns adecvat. De regulă, testele cutanate sunt efectuate pe spate, precum și părți individuale ale antebrațului.

Folosind un instrument de zgâriere, o soluție cu particule de un posibil alergen este aplicată în zona locală a epiteliului - de la una la douăzeci de varietăți într-o singură analiză. În cazul în care reacția este pozitivă (umflare sau roșeață după o perioadă scurtă de timp) și este prezent componenta dorită.

Analiza adăpostului pentru anticorpi

O metodă mai puțin traumatică, dar mai lentă este colectarea și analiza ulterioară a sângelui venos pentru numărul de anticorpi IgE specifici. De obicei, această metodă este suplimentară și clarifică atunci când cel puțin un grup de alergeni posibili este stabilit.

Unii experți consideră că este mai puțin fiabil, deoarece o modificare a concentrației de anticorpi poate fi cauzată de diferiți factori (inclusiv bolile externe) și utilizând analiza descrisă este imposibil să se evalueze severitatea unei posibile reacții alergice. În unele cazuri (de exemplu, cu utilizarea constantă a corticosteroizilor sau antihistaminelor), aceasta poate fi principala, dacă este imposibil să se efectueze teste clasice cu un grad ridicat de certitudine.

Teste de aplicație

Acestea sunt o variantă optimizată a probelor de piele destinate determinării alergenului care cauzează numai reacții patologice la nivelul pielii. Amestecurile cu potențiali alergeni se aplică pe o placă metalică specială, după care se fixează pe spate timp de două zile și se așteaptă reacția patologică corespunzătoare de către medici. Un mod convenabil, deși foarte specializat.

Teste provocatoare

Testul cel mai radical, dar și de încredere, al cărui esență constă în introducerea directă a unui potențial alergen în organism - prin injectare sau prin înghițire. Se poate efectua numai în spital, sub supravegherea constantă a medicilor, care poate opri o posibilă reacție alergică și chiar șoc anafilactic dacă este necesar.

Tratamentul alergiei

Fulgi cura alergiile medicina moderna nu poate inca. Întregul complex de măsuri terapeutice propuse vizează eliminarea contactului cu alergenul și inhibarea manifestărilor negative ale hipersensibilității.

Eliminarea completă sau parțială a contactului cu alergenul

Dacă există o posibilitate, în primul rând medicul va sfătui să elimine complet alergenul identificat sau, cel puțin, să-i limiteze interacțiunea cu corpul pacientului. Filtrarea și umidificarea aerului, expulzarea animalelor dintr-un apartament, selectarea atentă a substanțelor chimice utilizate în viața de zi cu zi și la locul de muncă, refuzul de a folosi un număr de produse, alegerea dulapului drept și, în unele cazuri, chiar schimbarea locului de ședere sunt acțiuni tipice în această situație.

Terapia de droguri

 1. Antihistaminicele. Blocante de histamină, care sunt catalizatori pentru manifestările externe ale sindromului. Acestea sunt utilizate atât pe termen scurt (în perioada crizelor și exacerbarilor), cât și pe termen lung (prevenirea apariției simptomelor negative). Medicamentele clasice din acest grup sunt loratadina, clemensinul, cetirizina, zyrtecul. În cazul utilizării prelungite, este necesară dezvoltarea unui regim individual și a dozei, deoarece antihistaminicele au un număr de efecte secundare.
 2. Decongestionante. Vasoconstrictor picături și spray-uri nazale pentru utilizare pe termen lung. Ele ușurează respirația, mai ales în cazul alergiilor sezoniere la polen, plante, praf. Reprezentanții clasici sunt oxitazolina, xilometazolina. Ca și antihistaminice, ele necesită un regim special de primire și odihnă între cursuri, deoarece, cu o utilizare constantă, efectul pozitiv este redus (pentru a obține rezultatul dorit sunt necesare tot mai multe doze), iar rinita medicamentului poate forma și un proces patologic invers de congestie nazală.
 3. Inhibitori ai leukotrienelor. Astfel de medicamente blochează reacțiile leucotriene care determină umflarea și inflamarea căilor respiratorii. Se utilizează, de obicei, pentru astm bronșic, dar, de asemenea, utilizat pentru a elimina simptomele acute ale unei game largi de alergii. Un reprezentant tipic este unul singular.
 4. Corticosteroizii. Se utilizează pentru tipuri complexe de alergii cu potențial pericol de șoc anafilactic. Medicamentele hormonale de acest tip sunt tablete (dexametazonă, prednison) și forme lichide (spray-uri de mometazonă, fluticazonă), respectiv pentru utilizare orală generală și locală.

imunoterapie

O metodă alternativă de desensibilizare, esența căreia constă în introducerea treptată a alergenului în organism, cu adaptarea sa ulterioară la sistemul imunitar, care începe să se obișnuiască cu anticorpii stimulului și să nu dea un astfel de răspuns violent.

Se efectuează numai în spital, necesită actualizări periodice sub formă de doze de întreținere, dar dă un efect pe termen lung (de la unu la cinci până la zece ani).

Tratamentul remediilor populare

Trebuie remarcat imediat că majoritatea rețetelor de medicamente tradiționale pentru alergii oferite de publicul larg fie nu sunt eficiente, fie pot provoca reacții alergice. Mai jos, vom lista cele mai fiabile și mai sigure, dar ele pot fi utilizate numai după consultarea cu terapeutul și alergologul!

 1. Fierbeți un tren uscat ca ceaiul și utilizați băutura în loc de această băutură timp de câteva luni.
 2. Luați în proporții egale rădăcinile de brusture și păpădie, zdrobiți bine. Două linguri de amestec turnați trei cupe de apă fiartă la temperatura camerei și lăsați timp de 12 ore într-un loc întunecat, apoi puneți soba timp de 10 minute (foc lent) și fierbeți. Răciți supa, împingeți-o și consumați ½ ceasca de până la cinci ori pe zi timp de o lună.
 3. Se prepară o lingură de planta uscată de celandină în ½ litru de apă, se lasă să bea timp de patru ore. Bea un sfert de ceasca de doua ori pe zi timp de trei luni.
 4. Luați o lingură de tinctură de mămăligă și valeriană, se diluează cu un litru de apă și se calmează de 4-5 ori pe zi. Ajută la reacția la polenizarea plantelor.

Dieta alergică

Nu există o dietă specifică pentru alergii. Un alergolog, un nutriționist sau un terapeut pe baza unui alergen identificat se confirmă pentru a exclude produsele individuale sau grupurile lor. În unele cazuri, chiar și în absența alergiilor alimentare, unele feluri de mâncare sau componentele acestora ar trebui să fie limitate în rația lor zilnică - de exemplu, dacă sunteți hipersensibil la polen, este de dorit să aruncați nucile și mierea; dacă sunteți alergic la aspirină, puteți să limitați dieta fructelor care conțin acid salicilic; împotriva răspunsului imun puternic la insecte va ajuta la respingerea produselor cu cochilii chitinice etc.

În orice caz, schema de putere exclusivă trebuie să fie selectată individual de către specialistul participant!

profilaxie

Din păcate, nu există măsuri preventive care să prevină complet apariția alergiilor. Cu toate acestea, ar trebui să se țină seama în continuare de anumite recomandări pentru a minimiza riscurile posibile ale unei probleme:

 1. Evitați substanțele care cauzează alergii.
 2. Păstrați casa curată. Curățați și ventilați camera în mod regulat.
 3. Folosiți numai îmbrăcăminte sintetică hipoalergenică și substanțe chimice pentru uz casnic, dacă este posibil, înlocuindu-le cu omologii naturali.
 4. Încercați să nu cedați stresului sau depresiei - "declanșează" multe procese negative, dintre care există alergii.

Cum să tratați alergiile cutanate la adulți și copii - o abordare integrată

Alergia - flagelul societății moderne. Se întâmplă la adulți și copii.

La copii, alergii alimentare sunt mult mai probabil să apară din cauza imaturității sistemului digestiv. Adulții reacționează la polen, praful de uz casnic, condițiile dăunătoare de muncă și multe altele.

Boala este adesea manifestată de o erupție cutanată.

Terapia trebuie să fie cuprinzătoare, iar procesul de tratament are loc sub supravegherea unui medic.

Alergia apare când sistemul imunitar reacționează la o substanță ca un obiect agresiv.

Principalele tipuri de manifestări ale erupțiilor cutanate alergice

Dermatita atopică

Considerată o boală din copilărie. Manifestat ca urmare a unei reacții alergice la alimente și obiecte din jur (haine sintetice, jucării moi, praf de uz casnic).

urticarie

Se produce ca o reacție la stimuli (chimici, fizici).

eczemă

Starea de piele complicată, cu tratament precoce sau incorect.

toksikodermiya

Se dezvoltă ca urmare a acțiunii toxice a substanțelor chimice.

Lyell și sindromul Stevens-Johnson

Boală severă. Se dezvoltă cu intoleranță la unele medicamente. Caracterizată de dezvoltarea necrozei epidermei. Manifestările alergice pe piele se caracterizează prin roșeață, erupție cutanată, mâncărime și umflături.

Cauzele bolii și eliminarea acestora

Pentru a face acest lucru, studiem istoricul bolii, colectăm date despre bolile alergice din familie, efectuăm analize de sânge, facem teste cutanate.

Erupțiile apar ca o reacție la:

 • Produse. Există mai multe grade de alergenitate alimentară. Mai frecvent există o reacție la miere, nuci, citrice, ciocolată, unele tipuri de pește.
 • Lână animale.
 • Mâncări de insecte.
 • Plante. Florile cu flori sunt mai puțin susceptibile de a provoca o reacție. Dintre străzile alergenice sunt ragweed, plop (jos), quinoa și altele în timpul perioadei de înflorire.
 • Produse chimice. Produse chimice de uz casnic, medicamente, coloranți, arome și multe altele. Deseori apare la persoanele care lucrează în industrii periculoase.
 • Praf.
 • Materiale de constructii.

În plus față de cele de mai sus, există o alergie fizică (frig, căldură, frecare, vibrații și așa mai departe).

Pe fondul stresului, oamenii dezvoltă blistere, pete sau înroșirea pielii - o reacție alergică la hormonii de stres.

Baza tratamentului de succes este identificarea și eliminarea factorului de pornire.

Atunci când alergiile alimentare necesită excluderea alergenului din dietă.

În cazul schimbării chimice a locului de muncă sau în utilizarea echipamentului de protecție fiabil atunci când se lucrează cu substanțe chimice.

Persoanele care sunt alergice la lână nu ar trebui să fie ținute într-o casă de animale. Sau alegeți pietre care nu produc o reacție.

Dacă sunteți alergic la polen, ar trebui să utilizați antihistaminice în timpul perioadei de înflorire a plantei.

În cazul alergiilor fizice - pentru a proteja pielea de factorul iritant.

Tratamentul medicamentos

Medicamentul pentru alergii este selectat de către un medic.

Regimul de tratament în fiecare caz este individual și depinde de severitatea și cauza bolii.

În cele mai multe cazuri, alergiile sunt o boală cronică, dar cu un tratament adecvat, se pot obține perioade lungi de remisiune.

În plus față de imunitate, dezvoltarea alergiilor afectează activitatea ficatului. Dacă organismul nu se descurcă cu eliminarea toxinelor - se produce o reacție. Și nu numai pielea devine acoperită cu o erupție cutanată, dar și organele interne - astfel corpul semnalează o problemă.

Este necesară tratarea nu a manifestării externe, ci a bolii.

antihistaminice

Histamina este un hormon care reglementează procesele vitale din organism. Una dintre acțiunile importante este defensivă. Oferă flux sanguin în zona afectată.

Este inactiv în starea normală, dar atunci când un alergen este ingerat, leziuni, stres, intoxicații toxice, histamina este activată, cantitatea sa crește. În stare liberă, provoacă spasm, scădere a presiunii, umflare, stază de sânge, palpitații, stază de sânge, erupție cutanată, mâncărime.

Antihistaminicele blochează eliberarea histaminei.

Există trei generații de medicamente:

avorta

Medicamentele din prima generație elimină rapid reacția alergică. Dar provoca somnolență. În cele mai multe cazuri, dați un efect pe termen scurt.

Acestea includ: Tavegil, Diazolin, Allregin, Suprastin, Clorfenamină, Dimedrol.

Al doilea

A doua generație de medicamente sunt absorbite lent, dar dau un efect de durată. Nu aveți un efect sedativ, ci provocați o tulburare a ritmului cardiac.

Acestea includ: Loratadină, Claritină, Tinset, Allergodil, Cetirizină, Alezion, Fenistil, Ceratadină, Terfenadină.

treilea

Preparatele din a treia generație sunt dezvoltate pe baza produselor de prima și a doua generație - ele sunt produse ale metabolismului lor. Substanțele din preparate sunt mai purificate.

Mijloacele ultimei generații practic nu produc efecte secundare și au efect lung. O doză este suficientă pentru o zi.

Acestea includ: Levocetirizină, Desloratadină, Karebastin.

Medicamente sedative

Situațiile stresante afectează starea întregului organism. Ca rezultat al unor experiențe nervoase pe termen lung, imunitatea scade - numărul celulelor imune scade. Stresul nu provoacă boală, ci este un factor favorabil pentru dezvoltarea alergiilor.

Dacă este necesar, se recomandă sedarea. Alegerea medicamentului și a dozei depinde de starea pacientului. Există diferite tipuri de sedative:

 • Preparate pe bază de plante monocomponente. Au un efect sedativ ușor. Instrumente populare bazate pe valeriană, mămăligă, sunătoare, menta.
 • Preparate din mai multe tipuri de plante. Valemidin (valeriană, păducel, gastei, menta), Percy (balsam de lamaie, valeriana, mentă), Novo-Passitum (sunătoare, balsam, păducel).
 • Fonduri bazate pe fenobarbital. Valocordin, Corvalol - vasodilatatoare, au un efect sedativ antispasmodic și pronunțat.
 • Medicamente care compensează lipsa oricărui element din organism. De exemplu, o lipsă de magneziu este o cauză obișnuită a suprasolicitării nervilor. Magne-B6, Magnelis B6, Glicină, Vitamina C.
 • Antidepresive. În cazuri severe, medicii prescriu medicamente puternice: Proriptilin, Desipramină, Clomipramină, Amitriptilină și altele.
 • Tranchilizante.

Preparatele din plante dau un efect bun, cu o durată lungă de tratament. Substanța trebuie să se acumuleze în organism.

Tratamentul va fi eficient numai după eliminarea cauzei stresului. Medicamentul trebuie selectat împreună cu medicul. Multe medicamente sedative afectează rata de reacție și nu pot fi utilizate atunci când lucrează cu mecanisme.

sorbenți

În tratamentul alergiilor, sorbenții sunt importanți împreună cu antihistaminicele. Substanțele colectează și elimină toxinele care se formează în organism sub acțiunea alergenilor. Luați sorbenți în perioada acută și pentru prevenție.

Acțiune alergică:

 • Acestea absorb alergeni chiar și în tractul gastro-intestinal;
 • lega toxinele, împiedică intoxicația;
 • eliminați substanțele toxice din organism;
 • reduce povara asupra rinichilor și a ficatului;
 • prevenirea disbiozelor;
 • îmbunătățirea alimentării cu sânge a organelor și regenerarea țesuturilor deteriorate.

De origine, sorbentii sunt împărțiți în sintetice (Enterosgel) și naturale (carbon activat, Atoxyl, Smekta, Polifan, Polysorb).

Medicamentul, doza și durata tratamentului sunt determinate de medic. Regula generală de ingestie a sorbentului este de a lua între mese. Cu 2 ore înainte sau 2 ore după mese. Beți multă apă. Nu combinați cu alte medicamente - sorbentii elimină o parte din substanțe și reduc efectul medicamentului.

Medicamente hormonale

Medicamentele hormonale reduc rapid și eficient simptomele alergiilor. Acțiunea se bazează pe suprimarea producției de anticorpi la alergeni. O caracteristică neplăcută a acestor fonduri este dependența organismului. Ca urmare, este necesar să se mărească în mod constant doza. Este necesar să se utilizeze hormoni local și oral, dozați și prescrise strict de un medic. După aplicarea unguentelor hormonale, medicamentele non-hormonale devin ineficiente. Prin urmare, hormonii sunt prezentați în cursuri scurte pentru a ușura severitatea bolii. Dacă este necesar, utilizarea pe termen lung trebuie să alterneze diferiți agenți hormonali.

În tratamentul erupțiilor cutanate alergice, unguentele locale de hormoni sunt mai des folosite. Dar, în cazul unor afecțiuni grave, sunt posibile steroizi orali sau injectabili.

Cele mai frecvent utilizate sunt: ​​hidrocortizonul, prednisolonul, aflodermul, ftorocortul, fuzidermul, dermoveitul, sinalar.

Tratamentul topic al erupțiilor alergice

 • Antipruritic. Phenytil, Psilo-Balsam.
 • Unguent antibacterian. Levomekol, Fucidin, Levocin, Unguent de zinc.
 • Mijloace care sporesc regenerarea pielii. Radevit, Actovegin, Solkoseril.
 • Agenți de vindecare și de protecție bazați pe pantenol. Bepanten, Pantester.
 • Emolienți și hidratanți. Mijloace pe bază de lanolină.

Aplicați comprese și loțiuni cu calendula, coaja de stejar, propolis și alte medicamente pe bază de plante. În plus, utilizarea de soluții: Dimexide, Delaskin și altele.

antibiotice

Infecțiile slăbesc sistemul imunitar și pot servi drept catalizator pentru o reacție alergică. Dacă, pe fondul unei alergii, se identifică focare de infecție cronică (inclusiv caria, boli ale tractului respirator superior, boli ale pielii), este necesar să se efectueze un tratament cu antibiotice.

Un agent antibacterian trebuie ales cu grija pentru a nu agrava alergiile.

Stimulanți ai imunității

Eșecurile imune provoacă dezvoltarea reacțiilor alergice. Pentru a îmbunătăți imunitatea, sunt prezentate procedurile pentru întărirea corpului general (întărirea, stilul de viață sănătos) și imunomodulatoarele.

Complexe de vitamine

Balanța normală a vitaminelor și a mineralelor în caz de alergii este perturbată. Pentru a le restabili este nevoie de recepția unor complexe specializate. Dar din cauza abundenței coloranților, aromelor, aromelor și a unui număr mare de oligoelemente în compoziție, aceste medicamente pot agrava reacția alergică. Este necesar să selectați un preparat complex hipoalergenic. Este recomandabil să luați scula cu o mică compoziție de vitamine în porții mici. Preferați vitaminele care trebuie luate de 3 ori pe zi, mai degrabă decât o singură dată.

Deficitul și excesul de vitamine este dăunător. Caracteristica preparatelor vitaminice - cresc riscul alergiilor la antibiotice și viceversa. Nu se recomandă combinarea consumului de medicamente antibacteriene cu complexe de vitamine.

fizioterapie

Procedurile de fizioterapie stimulează procesele de recuperare ale organismului. Nu poate fi folosit în perioada de exacerbare. La copii, efectul fizioterapiei este mai pronunțat decât la adulți.

Aplicați electroforeza cu medicamente, fonoforeză și iradiere cu radiații ultraviolete. Fezabilitatea fizioterapiei este determinată în fiecare caz în parte.

O metodă eficientă de tratare a alergiilor este speleochamber. Aceasta este sala de sare.

Baie de mare și nămol

Apa mării este bogată în minerale. În plus, soluțiile saline elimină umflarea. În cazul alergiilor este util să înotați în apa de mare. La domiciliu, puteți adăuga sarea de mare în baie. Astfel de proceduri vindecă pielea. Îmbunătățiți vindecarea, aveți un efect antibacterian.

Tratamentul cu namol este, de asemenea, indicat pentru alergii. Nămolul acționează ca un masaj: crește circulația sângelui și metabolismul, promovează eliminarea toxinelor din organism, elimină stagnarea sângelui și a limfei și îmbogățește pielea cu microelemente.

Aplicații parafinale

Când comprimatele de parafină cresc fluxul de sânge, dilatarea vaselor de sânge și a capilarelor. Parafina are efect antiinflamator, reduce pufarea, elimină spasmul și restabilește țesutul.

Terapia cu parafină este utilizată în tratamentul neurodermotității.

Remedii populare

Alegerea medicamentelor tradiționale pentru tratamentul alergiilor este foarte mare. Nu folosiți multe rețete simultan. Este mai bine să alegeți medici dovediți și consultați în prealabil. Efectul remediilor populare este mai mare atunci când este combinat cu terapia medicamentoasă. Este important să înțelegeți că, odată cu tendința la alergii, plantele medicinale în rețete populare pot înrăutăți starea. Recepția începe cu cantități mici și monitorizează reacția organismului.

Mijloace populare pentru administrarea orală:

 • Sucurile naturale normalizează metabolismul. Aplicați proaspete din țelină, morcovi, cartofi, castraveți, sfecla.
 • Decoltarea conurilor de molid și a mugurilor.
 • Infuzie de flori de urzica.
 • Colecție de salvie, urzică, pelin, sunătoare, șarpe, plană, centaură, coaptă și ienupăr.
 • Decocția și infuzarea de transă.
 • Bomboană cu celandină.
 • Zabrus - substanța cu care albinele sigilează fagurea. Ajută la multe boli.
 • Propolis.
 • Shilajit.

Mijloace externe de medicină tradițională pentru erupții cutanate alergice:

 • Baie și loțiuni cu bulion de serie, musetel, frunze de dafin.
 • Lubrifiați zonele de erupție cutanată de cătină.
 • Infuzia de anghinare din Ierusalim pleaca pentru a sterge zonele de eruptie cutanata.
 • Se comprimă pe zonele afectate cu ceai negru, salvie, musetel, șnur. Aplicați la erupții pe față.
 • Ștergeți erupțiile cu alcool diluat sau vodcă.
 • Unguent de gudron și vaselină.

dietă

În tratamentul alergiilor, este important să se respecte principiile nutriției adecvate, să se excludă alimentele alergice. Reduceți consumul de produse care conțin un număr mare de aditivi.

Excludeți din dietă: alcool, citrice, nuci, miere, ouă, pește, ciocolată, condimente, carne de pui, cafea, roșii, dulciuri, ciuperci.

Este util să folosiți: supe cu carne slabă, cereale, cartofi, produse lactate, verdețuri, mere coapte, legume proaspete verzi.

Caracteristicile tratamentului erupțiilor cutanate alergice la copii

Alergiile la copii sunt mai frecvente cu vârsta cuprinsă între 2 și 6 ani. Asociat cu imaturitatea sistemelor corporale. Boala va trece fără a lăsa urme în timp ce cresc cu o dietă, evitând contactul cu alergenul, tratamentul în timp util și competent al exacerbărilor.

Selectarea unui regim terapeutic este efectuată de un alergist. La vârsta copiilor, este necesară selectarea extrem de atentă a medicamentelor. Pentru a nu face rău.

Copiii au o infecție a pielii. Datorită zgârieturii erupției cutanate și a formării rănilor - căi de penetrare a bacteriilor.

Dacă apare o alergie la un copil, este imposibil să se aștepte ca acesta să treacă de la sine. Este necesar să identificați alergenul cât mai curând posibil. Tratamentul inițial este început, cu atât mai mare este probabilitatea unui rezultat fericit.

Mai multe alergii alimentare comune la lapte, unele fructe și fructe de pădure, nuci, ciocolată, pește.

Caracteristicile tratamentului adulților

La adulți, un număr mare de factori care cresc riscul de alergii: medicamente, obiceiuri proaste, stres, condiții dăunătoare de muncă.

Este important să identificați și să eliminați cauza. Din păcate, alergiile la adulți sunt cronice. Tratamentul este prevenirea exacerbărilor și prelungirea perioadelor de remisiune.

profilaxie

Un stil de viață sănătos este cea mai bună prevenire a alergiilor. Alimentele ar trebui să fie corecte și variate. Stilul de viață - activ. Nu abuzați de alimente dăunătoare și de alcool. Protejați corpul împotriva expunerii la substanțe chimice. Dacă trebuie să lucrați cu substanțe chimice, otrăvuri, metale grele - utilizați echipament de protecție.

Pentru sugari, este important să nu vă grăbiți cu suplimentele, să nu introduceți produse care nu sunt adecvate vârstei. Pentru copii și adulți este utilă mâncarea, care este caracteristică zonei de reședință.

Alergiile sunt adesea manifestate prin erupții pe piele. Tratamentul trebuie să fie cuprinzător. Începeți prin identificarea și eliminarea cauzei bolii. Se prezintă recepția preparatelor antihistaminice, sedative, vitamine, sorbenți, imunomodulatori. Fizioterapia este folosită. În plus, a folosit medicina tradițională. Un factor important în tratamentul este dieta și un stil de viață sănătos. Nu se auto-medichează. Regimul de tratament este selectat individual de către alergolog.

Cum sa scapi de atacurile cutanate alergii cutanate

Luați în considerare simptomele alergiilor, cauzele apariției acestora, precum și remediile populare eficiente pentru a ajuta la scăderea rapidă și permanentă a alergiilor cutanate la domiciliu. Și cel mai important - ieftin.

Ce este o alergie și de ce se întâmplă la om?

Alergia - o boală a sistemului imunitar, care se manifestă printr-o sensibilitate crescută a organismului la orice substanță.

Cine este alergic?
Factori de risc:
1. Ereditate
2. Imunitate redusă
3. Utilizarea antibioticelor
4. Contactele cu coloranți, substanțe chimice.

De ce apar alergiile cutanate?

Cauze: Alergiile pot fi cauzate de multe substanțe. Substanța care a cauzat alergia se numește "alergen".

Ce este alergic?
Cele mai frecvente alergeni sunt:
1. Polen de plante;
2. Produse alimentare (în special miere, ciocolată, căpșuni, citrice, lapte, brânză, ouă);
3. Lână, păr, piele, pene, matreți, cuie, saliva animală sau umană;
4. praful de locuit;
5. Medicamente (orice medicament poate deveni un alergen);
6. Produse chimice (vopsele, detergenți și produse de curățat, condimente și conservanți alimentari, insecticide)
7. Factorii fizici (rece sau soare)
8. alergeni infecțioși (viruși, microbi, toxine produse de acestea, precum și viermi și insecte)

Cauzele alergiilor.
Afecțiunile alergice sunt hiperreacțiile organismului ca răspuns la expunerea la un alergen. La persoanele care sunt predispuse la alergii, celulele imune specifice și proteinele speciale se acumulează în organism. La admitere, alergenul se combină cu ei, în timpul acestei reacții, substanțele cu proprietăți dăunătoare puternice pătrund în sânge, ceea ce provoacă o reacție alergică. Cu inflamația alergică în organe, există distrugerea structurii, umflarea, înroșirea, febra, afectarea funcției, durerea sau mâncărimea.

simptome

Simptomele alergiei depind de organul în care se dezvoltă inflamația alergică și nu depind de tipul de alergen. Formele bolii pot fi atât de diverse încât pot fi ușor confundate cu alte boli care prezintă simptome similare.

Cum sa distingi alergiile de raceli?
Diferența dintre simptomele alergiei și simptomele reci sau infecțiile respiratorii acute este că atunci când o alergie nu crește temperatura corpului, rămâne normal, secreția din nas este clară și lichidă, strănutul continuă în loturi întregi de mai multe ori la rând. Simptomele alergiei durează mult mai mult decât cu frigul.

Când apar leziuni cutanate, apar alergii cutanate - angioedem, anginaedem, angină pectorală, urticarie (erupție asemănătoare arsurilor urzică) sau dermatită atopică. Simptomele de alergii pe piele sunt pete roșii care mâncărime, erupții pe piele, cum ar fi eczemă, peeling, uscăciune, umflături și blistere pe corp.
Alergiile cutanate sunt cauzate de o mare varietate de alergeni: de la produse alimentare la produse chimice de uz casnic, cosmetice și medicamente.

Alergia sub formă de urticarie se caracterizează prin erupții cutanate pe piele, care provoacă multă durere și seamănă cu arsura urzică. Un blister este un mic edem focal cu un diametru de la câteva milimetri până la 10 cm. Alergie la nivelul pielii sub formă de urticarie are loc pe cap, pe corp, pe mâini și picioare, pe față, pe febră, pe slăbiciune generală și pe indispoziție. Simptomele dispar, de obicei, în 12 până la 24 de ore dacă alergenul a încetat să intre în organism.

Ce trebuie să faceți și cum să eliminați alergiile? Cum de a vindeca alergiile cutanate pentru totdeauna?

Există mai multe puncte cheie în tratamentul alergiilor:
1. Prevenirea contactului corpului cu alergenii. Apartamentul nu utilizează mobilier tapitat, covoare, perdele grele, perne și saltele în jos, nu păstrați animale și plante de interior, nu utilizați aerosoli. 1-2 ori pe săptămână pentru a efectua curățarea umedă a apartamentului.
2. Tratamentul cu medicamente care reduc severitatea simptomelor.
3. Desensibilizarea - reducerea sensibilității patologice a organismului la alergen (de obicei, acest lucru se realizează prin introducerea treptată a alergenului la pacient în doze crescătoare).
4. Metode de medicină alternativă - tratamentul umidității pe corp prin metode populare.

Remedii populare pentru alergii cutanate la domiciliu.

Efectele medicamentelor pentru tratarea alergiilor. Luați în considerare rețetele din ziarul Vestnik HLS, cu utilizare regulată, care vor ușura alergiile pe față și pe piele pentru totdeauna.

Cum să vindeci ierburi alergice ale pielii.

 • Cum de a vindeca alergiile de țelină.
  Metoda de aplicare: ia 1 lingura. l. De 3 ori pe zi timp de 30 de minute înainte de mese. Ajută bine la urticarie alergică.
  Există o altă metodă de tratament cu țelină, este ușor mai puțin eficientă, dar mai ușoară: 2 lingurițe. zdrobit rădăcină de țelină miros rău un pahar de apă rece, insista 3-4 ore, tulpina și bea 1/3 ceasca de 3 ori pe zi cu o jumătate de oră înainte de mese. Cursul de tratament este de cel puțin 20 de zile. După 10 zile, cursul poate fi repetat.
  Sucul de radacina de telina va ajuta sa scapi de alergii pentru totdeauna.
 • Băi cu adăugarea de infuzie de pansine sau rozmarin sălbatic de mlaștină 4 linguri. l. ierburi se toarnă 1 litru de apă clocotită, se lasă timp de 30 de minute, se adaugă la baie.
 • Urzica pentru alergii cutanate.
  Ia 1 lingura. l. ierburi, și mai bine decât florile urzică surd, se toarnă 1 lingura. fierbere timp de 30 de minute Bea 1/2 ceasca de 4 ori pe zi. Ajută la scăderea erupțiilor cutanate alergice, urticarie.
 • Mușețel pentru alergii cutanate.
  Musetelul face bai, lotiuni, picaturi de musetel de infuzie: 2-3 linguri de flori se prepara cu apa clocotita si se agita pana se formeaza o masa paste, care se incalzeste pe o laveta curata si se aplica pe locurile afectate de pe piele.
 • Cum sa scapi de alergiile cutanate cu mușețel.
  1 linguriță fructe de mărar parfumat se toarnă 300 ml de apă fierbinte, insista timp de o oră. Luați o jumătate de cană de 3 ori pe zi pentru alergii la nivelul pielii.
 • Decocția ivyasila ameliorează pielea toracică cu neurodermatită alergică și urticarie. Supa se prepară din rădăcini și rizomii devoala la un raport de 1:10 (cu apă), se fierbe timp de 10 minute și se ia o lingură de 3 ori pe zi.
 • Korostovnik.
  Se toarnă 1 lingură. l. linguri de iarbă korostovnika câmp 1 cană apă fiartă, insista, tulpina. Bea 0,5 cani pe zi cu dermatită alergică prelungită

Cum să vindeci alergia pe față pentru totdeauna acasă.

Luați în considerare cele mai eficiente rețete de alergie, potrivit cititorilor ziarului "Vestnik ZOZH".

 • Alergie unguent pe pielea de sulf și gudron.
  Dacă sunteți alergic la față, veți ajuta la următorul unguent: sulf de 3 g pentru a deveni o pulbere. Grăsime internă 100 g pentru a se topi într-o baie de apă. Într-o cană toarnă 2 linguri. Fitosteroli de gudron de mesteacăn, se adaugă 1,5 linguri. linguri de untură topită, pulbere de sulf. Puneți focul și gătiți timp de 3 minute. Unguent de alergie este gata. Pentru a imprastia fata o data pe zi noaptea. Dimineața, clătiți cu apă caldă și săpun. Cursul este de 3 luni. (HLS 2007, № 13)
 • Cum sa scapi de alergii pe fata cu ajutorul hreanului?
  Din apă, pielea de pe față a devenit ca o scoarță de stejar. Ei au sfătuit următoarea remediu folk: grătar rădăcina de hrean, stoarceti 1 lingura. l. suc de hrean și se amestecă cu 1 lingură. l. smântână, insistă 1-2 zile. Spălați bine fața peste noapte și frecați amestecul din față. Procedați de 2-3 ori. De la alergii reușit să scape rapid de. Acest remediu popular ajută și la acnee. (HLS 2009, №23, p. 30)
 • O mască de menta cu utilizare regulată va vindeca alergiile pe față pentru totdeauna.
  De la o alergie pe fata va ajuta la urmatoarea masca: 2 linguri. l. pudra de frunze uscate de mentă se toarnă 2 linguri. l. apă caldă caldă, a obținut gruel la 60 de grade, se răcește, se aplică pe față timp de 20 de minute, acoperit cu o cârpă moale. (HLS 2004, № 1, p. 20-21).
 • Cum sa vindeci alergiile pe fata si pe piele repede - in 1 saptamana.
  Femeia a fost alergică de mai bine de 20 de ani. Întregul corp a fost zgâriat, fața a fost acoperită cu pete roșii și blistere. Doctorii de fiecare dată au prescris un medicament nou. O dată pe stradă, a fost oprită de un bărbat necunoscut și a întrebat ce era, a spus totul despre boala ei. El a sfătuit să aleagă frunzele de mesteacăn și să bea ochelari în loc de ceai. Pacientul a văzut acest ceai doar o săptămână și a uitat de alergii. Au trecut 26 de ani de atunci. nu a fost necesară repetarea tratamentului. (HLS 2011, p. 31, № 9)

Alergii la piele - rețete populare din ziarul Vestnik Stil de viață sănătos.

 • Allergy Brine.
  Dacă sunteți alergic la piele, mâncărime, puteți încerca să lubrifiați zonele erupției cu murătură de varză. Imediat vine scutire. După 5-6 proceduri, simptomele de alergie vor dispărea pentru totdeauna. (HLS 2010, №4, p. 33)
 • Tratamentul alergic cu musetel.
  3 linguri. linguri de flori de mușețel se toarnă 1 lingură. apă fierbinte, insistă, infuzie caldă clătiți erupții cutanate. Pregătiți unguentul. Acest lucru va necesita unt moale și boabe de la gropi de piersici. Acestea trebuie să fie uscate și măcinate în pulbere, amestecate cu unt 1: 1. Acest unguent poate fi înlocuit de altul - de la celandină cu smalt (1:10). Imediat după clătirea extractului cu mușețel, este o metodă de lubrifiere abundentă a erupțiilor cu unguent preparat. În această metodă, unguentul poate fi pregătit pentru utilizare ulterioară, dar mâncarea de musetel proaspăt este imediat înainte de procedură. (HLS 2007, № 13)
 • Cum de a vindeca alergiile cutanate prin metode populare?
  Atunci când leziunile cutanate alergice apar dermatită atopică, neurodermatita. Pentru a îmbunătăți starea pielii prin aplicarea unei băi cu adăugarea trenului de perfuzie și a mușețelului, sare de mare. Dacă în timpul exacerbării alergiilor pielea devine uscată, faceți comprese: 3 lingurițe. l. fulgi de ovăz se toarnă cu 1 litru de lapte fierbinte, menținută timp de 20 de minute, apoi se spală cu apă caldă și se pune o cremă de grăsime.
 • Dacă sunteți alergic la fața va ajuta la următoarea mască: 2 lingurițe. l. pudra de frunze uscate de mentă se toarnă 2 linguri. l. apă caldă caldă, a obținut gruel la 60 de grade, se răcește, se aplică pe față timp de 20 de minute, acoperit cu o cârpă moale. (HLS 2004, № 1, p. 20-21).
 • Alergie muștar.
  Clătiți mustarul uscat cu apă clocotită și ungeți locurile afectate pentru noapte. Dimineața, pielea va fi curată. (HLS 2004, №5, p. 26).
 • Tratamentul alergiei cu anghinare din Ierusalim la domiciliu.
  Faceți o infuzie puternică de frunze de anghinare din Ierusalim și ștergeți pielea afectată de alergii, faceți o baie cu această perfuzie. (HLS 2004, №15, p. 25).

Următoarele remedii de origine vor ameliora pentru totdeauna alergiile cutanate:
1. Aplicați frunzele de țelină sau unguent în zonele afectate (frunze de țelină amestecate cu unt 1: 1)
2. Pentru a face loțiuni și spălări de la infuzia de rădăcini de țelină
3. loțiuni și comprese din perfuzarea musetelului
4. serii de infuzie de baie
5. Luați în interiorul infuziei de rădăcină de țelină în apă rece (2 linguri pe 1 cană de apă, lăsați timp de 2 ore) și 1/3 cană de 3 ori pe zi. Sau luați suc de țelină pentru 2 lingurițe. De 3 ori pe zi.
6. Luați cocoșul proaspăt, uscat sau ca un decoct. Rata zilnică - 16 grame de cartofi uscați
7. Infuzie de urzică surdă (1 lingură per cană de apă clocotită, pentru a insista 20 de minute) pentru a bea 1/4 cană de 4 ori pe zi.
8. În loc de ceai, bea o perfuzie de tren (HLS 2004, No. 19, pp. 14-15).