Principal

Ateromul

Tratamentul dermatitei plânse

Dermatita dermatică este una dintre multele forme de inflamație, caracteristică distinctă a căruia este plânsul (eliberarea de hoor sau puroi din fisurile formate pe piele). Tratamentul dermatitei lacrimogene combină prescrierea medicamentelor, procedurile care reduc inflamația și îngrijirea igienică specială pentru zonele problematice ale pielii. Boala poate să apară la orice vârstă ca rezultat al diferitelor cauze externe și interne.

conținut

Principiile de bază ale tratamentului dermatitei plânse

Tratamentul inflamării pielii, însoțit de plâns, este complex și include următoarele domenii principale:

 • hipoalergenic dieta,
 • monitorizarea mediului pacientului
 • tratamentul topic
 • medicamente pentru administrare orală,
 • măsuri de igienă pentru îngrijirea zonelor problematice ale pielii,
 • prevenirea exacerbării bolii.

Programul de tratament este selectat individual, luând în considerare vârsta pacientului, severitatea dermatitei și prezența bolilor concomitente.

Tratamentul general

Dieta. Alimentele alergice joacă un rol important în dezvoltarea dermatitei plânse la copiii din primii 3 ani de viață, dar chiar și la adulți, dieta aduce ușurare în timpul unei exacerbări a bolii:

 1. Dermatita dermatita la sugari. Mamele ar trebui să excludă din dieta lor carne, pui, supă de pește, ridiche, usturoi, ceapă, condimente picante, să reducă cantitatea de alimente dulci consumate, sare și să reducă cu 20% cantitatea de pâine, cereale și paste făinoase. Din grupul de produse lactate sunt permise numai produse lactate. O astfel de dietă - pentru întreaga perioadă de alăptare.
 2. Copii și adulți mai în vârstă. Produsele care provoacă cel mai adesea alergii sunt complet excluse: totul este roșu, portocaliu, ciocolată, cacao, roșii, supă, mâncăruri picante, carne afumată, condimente etc. Se recomandă orez fiert și alte cereale, având în vedere toleranța lor individuală, uleiuri vegetale, mere verzi, pere, produse lactate, carne slabă (carne de vită, curcan).

Mediul înconjurător. În casă este necesar să eliminați tot ceea ce poate colecta praf - perdele grele, covoare etc. Jucăriile și cărțile trebuie depozitate numai în dulapuri cu uși care pot fi blocate, se curăță zilnic, se aerizează în mod regulat, nu se ține animalele în casă. Dacă dermatitul plâns apare ca urmare a contactului cu orice substanță chimică de uz casnic, atunci este necesar să lucrați cu această substanță numai cu mănuși.

Medicamente. De regulă, medicamentul este utilizat în cazurile în care dieta, terapia topică și controlul asupra mediului nu au adus ameliorarea așteptată. Din medicamentele pentru administrare orală se recomandă:

 • glucocorticosteroizi,
 • stabilizatoare de membrane,
 • sedative,
 • eubiotice și probiotice,
 • imunomodulatori,
 • sistem enzimele
 • medicamente antihistaminice.

În cazul aderării unei infecții secundare, se utilizează în plus antibiotice. Dermatologul care tratează această boală alege medicamente specifice și doza lor.

Tratament local

Cum să deranjați dermatitul plâns? Această întrebare este adresată de aproape fiecare persoană atunci când el sau copiii săi suferă de o asemenea boală.

Dacă există o plâns pronunțată, exudație, loțiunile sunt atribuite pentru câteva zile cu o soluție de mangan, acid boric sau soluție salină. Apoi sunt utilizate diferite paste (de exemplu, cloramfenicol), precum și coloranți (albastru de metilen și fucorcin).

Pentru a accelera regenerarea rănilor, trebuie să utilizați geluri, creme sau unguente care îmbunătățesc vindecarea pielii: bepantin, depantenol, solcoseril și altele.

Plăcile cu model de piele întărită sunt umplute cu pastă de naftalină și cu alți agenți absorbabili.

În ultimii ani, glucocorticoizii topici (THC) au devenit destul de răspândiți în tratamentul dermatitei dermice. Ele sunt disponibile sub formă de geluri, emulsii, creme, unguente și loțiuni. În practica copiilor, THC-urile non-fluorurate ale ultimelor generații sunt de obicei recomandate: Advantan, Locoid, Elocom și Afloderm. Ele pot fi folosite chiar și la copiii din primul an de viață.

Un alt grup popular de medicamente pentru tratamentul local sunt antihistaminice topice care conțin maleat de dimetindenă sau clorhidrat de difenhidramină. Cel mai adesea ele sunt prescrise copiilor mici.

Dacă s-a alăturat o infecție secundară, în plus față de coloranții de anilină, sunt prescrise medicamente cu proprietăți antibacteriene, precum și agenți combinați, de exemplu:

 • Triderm,
 • pimafukort,
 • celestoderm și altele.

În perioada de remisie a dermatitei dermice, este necesară hidratarea regulată a pielii, folosind mijloacele cosmeticelor medicale.

Tratamentul și prevenirea dermatitei plânse

Pielea unei persoane îndeplinește o funcție de protecție, dar dacă există "defecte" în organism, atunci primele semne de încălcări apar pe piele. Cel mai adesea, o scădere a imunității, tulburări metabolice este însoțită de diferite tipuri de dermatită. Dermatita dermatita este una dintre cele mai neplăcute și incomode patologii ale pielii.

Cauzele dermatitei plânse

În general, există o mulțime de tipuri de dermatită, practic fiecare dintre ele putând fi însoțită de degroșarea și crăparea pielii, formarea rănilor și suprafața plânsului. Desigur, dermatita este studiată și studiată de oameni de știință și medici, astfel încât motivele pentru dezvoltarea fiecăruia dintre ele, în principiu, sunt bine cunoscute.

Motivele pentru dezvoltarea dermatitei plânse sunt:

 1. Perturbarea tractului gastro-intestinal, bolile interne ale sistemului digestiv. Aceste patologii conduc la digestia insuficientă a alimentelor și la absorbția parțială a micro / macronutrienților și a vitaminelor. Și deja în acest context, reacția pielii se dezvoltă sub forma bolii în cauză.
 2. Hipersensibilitatea sau idiosincrazia anumitor alimente. În acest caz, dermatita deranjantă va fi o reacție alergică a organismului.
 3. Încălcări în mediul psiho-emoțional. Vorbim despre stres constant, iritație excesivă, defecțiuni nervoase și depresie - dermatita deranjantă pe acest fundal este un lucru obișnuit.
 4. Tulburări funcționale ale ficatului și rinichilor. Aceste organe sunt considerate a fi filtre ciudate ale corpului și cu disfuncție, pur și simplu nu sunt capabile să elimine toxinele și zgurii din organism. Acumularea unor astfel de substanțe nocive conduce la boala în cauză.
 5. Contactul periodic cu substanțele chimice. Aceasta se poate datora activității profesionale, iar apariția dermatitei umede poate fi afectată de contactul direct cu factorii iritanți și prin inhalarea vaporilor toxici.
 6. Prezența microflorei bacteriene în pliurile de piele. Acest factor provoacă, în special, dermatita la sugari.
 7. Răspunsul necorespunzător al organismului la luarea anumitor medicamente. Este o chestiune de tratament involuntar cu medicamente, când o alergie la ele se manifestă doar sub forma dermatitei plânse.

Doctorii dermatologi împart condiționarea dermatitei în câteva subtipuri: profesionale, fungice, de uz casnic și bacteriene - totul depinde de motivul dezvoltării bolii.

Simptomele dermatitei plânse și diagnosticarea ei

Medicii observă că imaginea clinică a bolii în cauză este variabilă în natură - simptomele depind în mod direct de vârsta pacientului. Merită să vă amintiți următoarea gradare:

 1. Dermatita derma la un copil sub 3 ani: pe piele apar ulcerații și crăpături, pe care se formează apoi cruste. Cel mai adesea, faltele cotului și genunchiului, fața sunt expuse la o leziune patologică și numai în cazuri foarte rare sunt simptomele bolii considerate pe corp.
 1. Dermatita urâtă la copiii cu vârste cuprinse între 3 și 12 ani. Boala se va manifesta ca o erupție cutanată în interiorul palmelor, gâtului și pe faltele membrelor. La această vârstă, înfrângerea pielii se caracterizează prin roșeață, umflare, apariția papulelor și îngroșarea stratului superior.

Vă rugăm să rețineți: o erupție cutanată cu boala luată în considerare la vârsta de 3-12 ani este întotdeauna plâns, nu răspunde la tratament pentru o lungă perioadă de timp și după dispariție lasă pete întunecate pe piele.

 1. Dermatita dermatică la vârsta de 12-18 ani. În principiu, pacienții de această vârstă vor avea aceleași simptome de dermatită deranjantă, ca și în cazul grupului de vârstă specificat anterior. Dar există o diferență în cursul bolii - semnele sale pot să dispară brusc fără urmă, dar ele pot apărea brusc. În plus, în cazul în care există o agravare rapidă a dermatitei deranjante, atunci zonele afectate ale pielii au limite mai extinse.
 2. Dermatita dermatică la adult. Boala este localizată cel mai adesea în armpits, pe față și pe gât, pe încheieturi. Dermatita plângetoare la această vârstă se caracterizează prin roșeață excesiv de puternică, apariția unei erupții cutanate veziculoase, care este apoi deschisă și se formează ulcere de natură plângândă.

Boala in cauza este foarte des confundata cu eczema, dar aceste doua boli au o diferenta semnificativa: patologia in cauza este localizata in straturile adanci ale pielii si este insotita de edem intens si eczema este localizata in straturile superficiale ale pielii, deci nu este marcata de edem marcat.

Dermatita dermatita poate fi diagnosticata prin urmatoarea imagine clinica:

 • microcărcările apar pe piele cu conținut de caracter purulente și chin;
 • erupții în formă de papule și vezicule apar pe piele;
 • acneea poate fi detectată în zonele cu leziuni ale pielii cu conținut purulent;
 • zonele afectate puternic umflate.

Dacă medicul pune la îndoială diagnosticul de dermatită deranjantă, atunci pacientul este răzuit din zona afectată a pielii și un test de sânge pentru testarea în laborator și confirmarea diagnosticului.

Tratamentul dermatitei plânse

În primul rând, trebuie să aflați cauza dermatitei deranjante și să eliminați factorul iritant - acest lucru va împiedica agravarea bolii, răspândirea leziunilor pe zonele curate ale pielii. În general, tratamentul bolii în cauză constă în următoarele măsuri:

 • igiena zonelor afectate deja ale pielii;
 • numirea medicamentelor antiinflamatorii;
 • numirea antihistaminelor (tratament antialergic).

Dacă trebuie să eliminați simptomele alergice, pacientul este prescris antihistaminice moderne - de exemplu, Tavegil, Telfast. Ele se disting prin absența efectelor secundare sub formă de somnolență, amețeli și slăbiciune, astfel încât acestea să poată fi folosite "fără a întrerupe munca".

Pentru a scuti pacientul de disconfort și durere în locurile specifice de leziuni, medicii prescriu unguente cu acțiune antiinflamatorie, antibacteriană, antifungică - unguentele / cremele pe bază de zinc sunt optime.

Pentru uscarea pielii, puteți aplica fondurile din categoria "medicină tradițională" - vorbim despre decoctul de mușețel și coaja de stejar, care sunt folosite pentru loțiuni pe zonele afectate.

Vă rugăm să rețineți: dacă dermatitul plâns este însoțit de formarea veziculelor și / sau a papulelor cu conținut lichid, disecția lor trebuie efectuată numai într-un cadru spitalicesc. În caz contrar, riscul de infectare a pielii afectate este foarte mare.

Foarte des, boala în cauză are loc pe fundalul tulburărilor sistemului digestiv - poate fi o boală a organelor sale de natură cronică sau acută, otrăvire alimentară. În acest caz, medicii încearcă mai întâi să trateze boala de bază cu agenți antibacterieni sau antivirali (în funcție de etiologia patologiei), apoi pacientului i se prescriu medicamente care pot restabili microflora intestinală. Numai după un curs de astfel de tratament direct poate începe tratamentul dermatitei plânse, dar, de obicei, trece de la sine, deoarece cauza bolii pielii este eliminată.

Măsuri preventive

Pentru a evita dezvoltarea dermatitei plânse, trebuie să urmați recomandările medicilor privind prevenirea:

 • să respecte strict normele de igienă personală;
 • evitați tulburările nervoase, stresul și depresia, dacă este necesar, puteți și ar trebui să căutați ajutorul unui psiholog sau neuropatolog;
 • timp pentru a efectua tratamentul bolilor organelor interne;
 • dieta de control și dieta pentru a evita tulburările sistemului digestiv;
 • dacă aveți alergii, excludeți contactul cu alergenii.

Dacă un pacient a aplicat la timp asistența medicală profesională pentru dermatita plâns, atunci tratamentul competent va împiedica dezvoltarea unei forme acute a bolii în cronică. Dacă dermatita plânsă a presupus deja o formă cronică, atunci în perioadele de remisiune, pacienții trebuie să-și întărească imunitatea și să respecte cu strictețe toate recomandările și prescripțiile medicului curant.

Yana Alexandrovna Tsygankova, recenzor medical, medic generalist la categoria cea mai înaltă calificare

5,133 vizualizări totale, 2 vizualizări astăzi

Tratamentul și prevenirea dermatitei plânse

Pielea umană îndeplinește funcții de protecție, dar dacă există o scădere a imunității sau o expunere prelungită la orice substanță agresivă, activitatea de protecție a pielii este afectată semnificativ și apar diferite tipuri de dermatită.

motive

Dermatita dermatică este un fel de leziune a pielii destul de inconfortabilă și neplăcută.

Diferența sa principală este eliberarea fluidelor, a sângelui și chiar a masei purulente de fisurile formate în zonele afectate.

Strict vorbind, există multe tipuri de dermatită și majoritatea dintre ele pot cauza fisuri și ulcere cu eliberarea de lichid. Boala se bazează, de obicei, pe mai mulți factori:

 • Toate tipurile de tulburări digestive, boli, tulburări ale tractului gastro-intestinal. Toți acești factori provoacă divizarea insuficientă a alimentelor în componente energetice, alimentația nu este absorbită și apare o reacție sub formă de leziuni ale pielii;
 • Tulburări funcționale la nivelul ficatului sau rinichilor;
 • Reacția alergică a caracterului alimentar;
 • Stări cronice de stres, tulburări nervoase, depresie;
 • Contactă prin profesie cu diverse substanțe cu un nivel ridicat de alergenicitate (plante, produse chimice, cosmetice, animale). Cu alte cuvinte, persoanele care lucrează cu alergeni sunt în mod deosebit în pericol de a obține o dt alergică sau un contact simplu și, în consecință, dermatita deranjantă, ca una dintre manifestări;
 • Predispoziție ereditară la boală, în special în cazul formei atopice;
 • Prezența microflorei bacteriene, care provoacă formarea bulelor în zonele afectate. Subiect pentru sugari cu dermatită pentru scutece;
 • Alergii la medicamente sau reacții la administrarea anumitor medicamente.

Dermatologii subdivizi dermatita deranjată în mai multe soiuri etiologice: forme bacteriene, de uz casnic, ocupaționale sau fungice.

Simptomele și diagnosticul

Imaginea simptomatică a dermatitei plânsești este în mare măsură determinată de vârsta pacientului:

 • La copiii cu vârsta sub 3 ani, boala se manifestă prin apariția ulcerului și a fisurilor, care mai târziu formează cruste pe suprafața leziunilor. Pentru copiii mici din această vârstă, locurile caracteristice ale afecțiunii sunt cel mai adesea coturile cotului și genunchilor, fața și, în cazuri rare, se formează leziuni pe corp.
 • La pacienții cu vârsta cuprinsă între 3 și 12 ani, dermatita deranjantă este caracterizată de o erupție pe spatele palmelor, gâtului și în locurile de falduri ale membrelor. În acest caz, leziunile cutanate se caracterizează prin roșeață și umflături puternice, pe care se formează fisuri și papule, ceea ce duce la compactarea stratului de piele. Această erupție cutanată devine umedă pentru o lungă perioadă de timp și este dificil de tratat, iar după aceasta există pete întunecate caracteristice.
 • Pentru copiii cu vârste cuprinse între 12 și 18 ani, aceleași semne sunt identice cu cele din grupa de vârstă anterioară. Dar, la această vârstă, simptomele bolii pot dispărea pe cont propriu sau se pot înrăutăți brusc. În ultimul caz (în timpul exacerbării), zonele de leziuni se extind semnificativ.
 • La un adult, dermatitul plâns este localizat în principal în pliurile de piele, în gât și pe față, pe glezne, în regiunea carpatică și pe mâini, caracterizat de eritem și erupție cutanată veziculară, care după disecție devine erodat și plânge ulcere.

Fotografii ale dermatitei umede:

[su_spoiler title = "Atenție! Conținutul poate fi neplăcut pentru vizualizare. "]

Dermatita dermatita este uneori confundata cu eczemele, dar ele au diferente semnificative: dermatita se formeaza in straturile profunde ale pielii, prin urmare se caracterizeaza prin edeme mai semnificative, iar eczemele sunt leziuni superficiale. În general, dermatita plânsului este diagnosticată în prezența unei astfel de imagini clinice:

 • Apariția microfracturilor și a crăpăturilor profunde ale pielii, cu descărcare purulentă și rădăcină;
 • Apariția unei erupții pe suprafața pielii, caracterizată prin prezența papulelor și veziculelor;
 • Acnee purulentă;
 • Umflarea zonelor afectate.

Pentru a confirma diagnosticul, dacă este necesar, se efectuează un test de piele și un test de sânge, după care medicul prescrie tratamentul necesar.

tratament

Principalul principiu terapeutic pentru dermatită este eliminarea factorului iritant pentru a opri răspândirea leziunilor.

În general, direcția de tratament a dermatitei de plâns este complexă și combină:

 1. igiena zonelor afectate;
 2. tratament antiinflamator;
 3. tratament antialergic.

Pentru a opri simptomele alergice, antihistaminicele sunt prescrise, cum ar fi Telfast, Claritin sau Tavegila. Este de remarcat faptul că cele mai noi medicamente din acest grup nu cauzează deloc atenție și tulburări de somnolență, prin urmare, în timpul tratamentului, pacientul poate conduce calm un mod normal și obișnuit de viață.

Adesea, terapia implică utilizarea medicamentelor locale, cum ar fi unguentele hormonale (Akriderm, Diprosalik, Sinaflan, Advantan, Elokom, etc.). La copii, este mai bine să nu se utilizeze astfel de agenți, ci să se acorde prioritate unguentelor pe bază de zinc - au un efect antibacterian, antifungic, antiinflamator eficient.

Se recomandă, de asemenea, tratarea suprafețelor afectate de dermatită, infuziile de coajă de stejar sau de mușețel farmaceutic. Astfel de proceduri contribuie la uscarea pielii. Dispozitivele Furatsilinovye dau un efect similar.

Soluția de iod nu trebuie utilizată pentru a trata zonele afectate, este adecvată doar pentru a sparge marginile rănilor pentru a împiedica răspândirea în continuare a procesului infecțios.

Este important! Dacă cursul patologiei este însoțit de formarea de vezicule, atunci aceste bule trebuie deschise conform cerințelor antiseptice și aseptice. Aceste manipulări trebuie efectuate numai de către un specialist în condițiile sterile ale sălii de tratament. Cu natura neurologică a dermatitei plânse, este indicată numirea unor remedii sedative de plante precum Valerian, Motherwort, Glycine, tinctura de bujor, Novo-Passit, Persen etc.

Dacă etiologia bolii este asociată cu patologiile organelor tractului gastro-intestinal, atunci tratamentul este îndreptat spre tratamentul bolii subiacente. Un astfel de tratament este adesea însoțit de respectarea regimului dietetic, care implică eliminarea produselor alergice (citrice, ciocolată, ouă, miere, etc.).

Dacă dysbacterioza este cauza bolii, atunci se recomandă să se ia preparate prebiotice cum ar fi Probifor sau Linex și, de asemenea, să se adauge produse din lapte acru în meniul zilnic.

După restaurarea microflorei intestinale, toate manifestările dermatitei dermice se diminuează treptat. Terapia cuprinzătoare, la discreția medicului, poate fi completată cu proceduri fizioterapeutice pentru apă, terapie cu nămol, electroforeză, terapie magnetică, tratament cu laser etc.

profilaxie

Pentru a evita dezvoltarea dermatitei plânse sau pentru a preveni reapariția acesteia, este necesar să se îndeplinească câteva condiții simple:

 • Respectați regulile de igienă personală;
 • Eliminați tulburările nervoase, depresia și stresul, evitați situațiile asociate cu astfel de afecțiuni;
 • Mănâncă rațional;
 • Persoanele dependente de alergen ar trebui să excludă toate contactele posibile cu factori alergici;
 • Tratamentul în timp util al patologiilor organelor interne, cu apariția primelor simptome de dermatită, trebuie să contactați imediat un specialist.

În formele acute, aderența strictă la toate recomandările medicale asigură eliminarea rapidă a manifestărilor simptomatice și vindecarea completă a bolii. Dacă dermatita umedă a trecut în forme cronice, atunci în timpul remisiunii sale este extrem de important să se efectueze o terapie de imunitate consolidată.

Dermatita dermatita: caracteristicile bolii si tratamentul

Leziunile cutanate indică o funcționare defectuoasă a corpului și o scădere a imunității datorită expunerii agresive la mediu. Factorii externi și interni provoacă dezvoltarea uneia dintre cele mai neplăcute forme de boli ale pielii - dermatita plânsului. Această afecțiune se caracterizează prin apariția pe corp a rănilor, de la care se eliberează ior sau puroi. Pacienții de orice vârstă sunt supuși bolii: atât bărbați, cât și femei. Tratamentul patologiei necesită o abordare integrată și instrumente adecvate.

Principalele cauze ale apariției bolii

Dermatita dermatică se dezvoltă pe fondul unei disfuncții stomacale și intestinale. Capacitatea de a rupe proteinele, grăsimile, carbohidrații și microorganismele benefice cu micro- sau macronutrienți este afectată, alimentele nu sunt digerate complet. Există o acumulare de substanțe toxice, care se manifestă prin înfrângerea epidermei. Funcționarea necorespunzătoare a rinichilor, a ficatului, a pancreasului agravează situația.

Alți factori care declanșează formarea ulcerului umed pe pielea umană includ:

 • Stresul frecvent, iritația, stările depresive determină instabilitatea fondului emoțional și, ca o consecință, apariția bolilor de piele.
 • Intoleranța anumitor alimente provoacă o reacție alergică la alimente.
 • Luarea medicamentelor poate manifesta simptome de dermatită (ca efect secundar).
 • Expunerea directă la substanțe chimice la locul de muncă sau la inhalarea fumului toxic declanșează dezvoltarea patologiei. De asemenea, substanțele chimice de uz casnic alergenice pot penetra straturile profunde ale dermei, provocând umflături și roșeață.
 • Reproducerea unei infecții fungice sau bacteriene în faldurile corpului conduce la apariția unor zone infectate cu bule infectate. Pielea suferă cel mai mult de frecare constantă pe haine sintetice sau de lână, pantofi, curele. O condiție prealabilă pentru creșterea microflorei patogene, cu o transformare ulterioară în dermatită, sunt microfragurile sau zgârieturile epiteliului.
 • Ecologia adversă a zonei de locuit are un efect negativ asupra pielii umane.

În funcție de cauză, se disting tipurile de boală:

 • profesională;
 • pyococcal (bacterian);
 • fungice;
 • de uz casnic.

Dintre numeroasele subspecii, forma de dermatită atopică umedă este considerată separat. Există un risc crescut de a dezvolta o boală la un copil dacă se observă probleme dermatologice la ambii părinți.


În acest caz, impulsul pentru dezvoltarea patologiei poate fi:

 • funcționarea defectuoasă a sistemului nervos;
 • distonie vasculară;
 • utilizarea produselor netradiționale;
 • se deplasează într-o țară cu diferite condiții climatice;
 • expunerea la substanțe cu o alergenică ridicată (produse cosmetice, extracte de plante, contact cu animale).

Cursul de patologie la un adult

Dermatita dermatică se caracterizează prin formarea unei leziuni în straturile profunde ale dermei și prin apariția unei inflamații semnificative a pielii. Principalele simptome ale bolii sunt:

 • erupții cutanate sub formă de vezicule pe suprafața pielii;
 • separarea fluidului (nodulului) de vezicule (în caz de infecție, se eliberează puroi);
 • umflarea pielii.

La pacienții adulți, boala se manifestă prin roșeața și iritarea excesivă a epidermei, pe care se formează treptat veziculele care se formează, transformându-se în ulcere mici și eczeme cu o crustă crăpată. Leziunile cutanate sunt localizate în astfel de locuri:

 • pliurile corpului natural;
 • pe spatele mâinilor și picioarelor;
 • pe glezne;
 • în pliurile articulare;
 • pe față sau pe gât.

Inflamația în zonele deschise cauzează, de asemenea, disconfort psihologic la o persoană bolnavă. Faza acută de patologie este însoțită de mâncărime severă, senzație de arsură, senzație de strângere a zonei afectate. În fotografie, pacienții au adesea răni umede.

Principiile de a scăpa de dermatită plâns

Măsurile destinate eliminării bolii sunt complexe și includ:

 • dieta hipoalergenică specială;
 • igiena zonelor afectate ale corpului;
 • consumul de droguri;
 • aplicarea de droguri locale de acțiune.

În plus, încearcă să elimine impactul negativ al mediului și al altor factori externi.

Soluții medicale tradiționale

Printre medicamentele principale pentru tratament, antihistaminicele și antiinflamatoarele pentru dermatită plăcută sunt selectate mai întâi pentru a elimina mâncărimile și iritarea:


Unguent hormonal puternic:

Numit în caz de boală severă și absența unui efect terapeutic din partea altor produse farmaceutice.

Pentru a elimina sputa puternic pronunțată, este mai bine să utilizați preparatele sub formă de emulsie sau cremă.

Pentru pacienții tineri, utilizarea acestor fonduri este inacceptabilă. Îndepărtarea simptomelor externe ale dermatitei copiilor se realizează cu ajutorul unguentelor bazate pe zinc, care au proprietăți antibacteriene, antiinflamatorii, de vindecare.

Preparatele sigure sunt:

Recuperarea pacientului depinde de corectitudinea identificării cauzei care a provocat răspândirea dermatitei plânse. Dacă sunt diagnosticate afecțiuni neuralerale, medicamentele sedative (sedative) vor contribui suplimentar la tratarea bolii:

În patologia tractului gastrointestinal, sunt excluse produsele alergice:

Dacă dermatita se dezvoltă într-un copil în timpul alăptării, mama copilului ajustează dieta.

Disbacterioza, care poate provoca leziuni cutanate, este eliminată cu ajutorul probioticelor (Linex, Bifidumbacterin). În plus, trebuie să mănânci produse lactate fermentate.

În cazul producției continue de spută, se folosesc gadget-uri de uscare și comprese pe baza unor astfel de preparate:

După uscarea crustelor, se aplică soluții de colorare (Zelenka, fukortsin) sau unguent universal Levomekol. Iodului i se permite să proceseze numai marginile zonelor afectate pentru a preveni o creștere a zonei de piele inflamată.

Dacă dermatitul plâns este însoțit de formarea bulelor mici, acestea trebuie deschise în condiții sterile. Procedura este efectuată de un dermatolog. După aceea, suprafața plăgii este tratată cu dezinfectanți care conțin coloranți de anilină.

Dacă este necesar, procesul de tratament al dermatitei este stabilit prin proceduri fizioterapeutice:

 • terapie magnetică;
 • electroforeză;
 • expunerea la laser;
 • nămolul terapeutic.

Utilizarea rețetelor populare

Instrumente bine dovedite:

 • Burete de mușețel farmaceutic și scoarță de stejar. Soluția de tratament este permisă pentru ștergerea zonelor afectate de mai multe ori pe zi.
 • De la remedii populare pentru mâncărime severe, o compresă umezită într-o infuzie de muguri de mesteacăn ajută.
 • În stadiul inițial al apariției bulelor, se poate prepara un decoct de celandină.
 • Sage, calendula, șnur, conuri de hamei au proprietăți de uscare și de curățare. Pe baza acestor plante se prepară preparate din plante și se fac loțiuni terapeutice.
 • Dacă crăpăturile încep să se ude foarte mult, puteți remedia problema cu ajutorul cartofilor brute: masa frecat este plasată într-o pungă de tifon și fixată în zona dorită peste noapte.

Cât de periculoasă este eczema plâns, care sunt simptomele și metodele de tratament?

Eczemul plâns (adevărat, idiopatic) este dermatoza, care duce la afectarea cronică a pielii și se manifestă prin simptome caracteristice, cum ar fi formarea erupțiilor veziculoase pe piele, umplut cu lichid seros. Principalul loc de localizare a erupției cutanate este partea superioară și inferioară, dar în unele cazuri, procesul poate fi dificil, cu afectarea unor suprafețe mari ale corpului. Imaginea bolii este atât de specifică încât vă permite cu ușurință să faceți diagnosticul corect fără a implica metode de cercetare suplimentare.

Eczemul plânge nu este contagios, nu este transmis de la persoană la persoană, dar are o natură persistentă a cursului și este dificil de tratat, revenind la recăderi repetate. Exacerbările eczemelor sunt periculoase prin faptul că, la revenirea bolii, sunt afectate noi zone ale pielii și o creștere a procesului inflamator duce la riscul de a ataca o infecție secundară. Care este cauza provocării dezvoltării dermatozelor? Ce metode de tratament există și este posibil să se atingă o stare de remisiune persistentă și să se învingă boala?

Cauzele bolii

O varietate de motive poate provoca dezvoltarea eczemelor plânse. Factorii neurogenici, infecțio-alergici, ereditari, endocrini-metabolici contribuie la apariția patologiei.

În majoritatea cazurilor, baza pentru dezvoltarea dermatozelor este insuficiența imunologică și imunitatea redusă din cauza bolilor cronice (natura infecțioasă, bacteriană, virală). În plus, cauza care contribuie la apariția bolii poate fi:

 • Factorul genetic
 • Boli ale organelor interne (tractul gastrointestinal, ficat, rinichi, pancreas)
 • Afecțiuni ale sistemului nervos
 • Tulburări hormonale, tulburări ale glandei tiroide (hipertiroidism, diabet zaharat).
 • Suprasolicitarea, stresul, traumatizarea situațiilor de viață psihică
 • Predispoziție la reacții alergice
 • Factori fizici (traumatisme ale pielii)
 • Factorii chimici (contactul cu substanțele chimice nocive)

Tendința pentru această boală determină în mare măsură starea de sănătate generală a pacientului. Prezența focarelor de infecție cronică, funcționarea defectuoasă a organelor și sistemelor corporale, contactul cu alergenii, situațiile stresante - toți acești factori afectează în mod negativ sistemul imunitar și devin mecanismul de declanșare care provoacă dezvoltarea dermatozelor.

Simptomele eczemelor plânse

Eczemul plâns pe mâini începe cu înroșirea pielii și formarea pe suprafața ei a unor zone inflamate și umflate. Procesul inflamator este însoțit de apariția unor erupții cutanate cu bule (vezicule), umplute cu lichid seros. Pruritul poate fi atât de intens încât provoacă insomnie și defecțiuni nervoase. Erupțiile cutanate sunt predispuse la răspândirea rapidă, cu bulele deschise rapid, formând eroziune punctuală (fântâni eczematoase) care produc exudat seros.

Excreția secreției provoacă formarea zonelor de plâns și răspândirea leziunilor. După o anumită perioadă de timp, pe locul deschiderii și uscarea veziculelor se formează cruste grosiere, pielea devine uscată și apare peeling. În loc de leziuni rezolvate rămân zone pigmentate de culoare închisă care diferă de pielea sănătoasă.

Principala caracteristică caracteristică a eczemelor plângând este prezența simultană a leziunilor pe piele în diferite stadii de dezvoltare (elemente vezicule, eroziune plâns, leziuni acoperite cu o crustă uscată). În absența unui tratament adecvat, boala dobândește rapid un curs cronic în care perioadele de calm sunt înlocuite de un proces inflamator acut. Eczema cronică poate dura ani întregi, susținând că este recidivă periodică și severă.

Eczemul plâns pe picioare are aceleași simptome, dar este adesea însoțit de adăugarea unei infecții bacteriene sau fungice. Infecția secundară se poate dezvolta atunci când pielea este rănită datorită zgârieturilor permanente. Inflamarea pielii provoacă o dorință irezistibilă de a piepteni un loc de mâncărime, ca urmare a apariției microfragilor, devenind poarta de intrare pentru infecție.

Aderarea unei infecții fungice la eczemele umede de pe picioare poate fi cauzată de transpirația sporită, care provoacă purtarea șosetelor sintetice, pantofii din materiale care nu permit pielea să "respire".

La copii, eczema, în plus față de membre, este adesea localizată în scalp, pe față, bărbie, spate și piept. Imaginea clinică la copii este aceeași ca la adulți, dar evoluția bolii este adesea complicată prin adăugarea unei infecții secundare. Este dificil pentru un copil să explice că zonele de mâncărimi nu trebuie pieptărate, ca urmare a faptului că, atunci când microorganismele intră în microfraguri, se observă infecția zonelor afectate.

Eczemul plânge la copii apare adesea pe fondul reacțiilor alergice la produsele alimentare, medicamente sau este rezultatul diatezei exudative și al astmului bronșic.

Un punct important în tratamentul eczemelor este eliminarea mâncării, care cauzează un disconfort semnificativ. Mâncărime persistente duce la tulburări de somn, capacitate redusă de lucru și provoacă defecțiuni nervoase. Ce metode de tratament sunt folosite pentru a elimina simptomele de eczeme plâns? Este medicina modernă capabilă să facă față eficient bolii și să ofere un rezultat pozitiv de durată?

tratament

Terapia cu succes pentru eczema plâns este imposibilă fără identificarea și eliminarea cauzelor principale ale bolii. În primul rând, este necesar să se trateze comorbiditățile, să se elimine posibilele alergene și iritante, contactul cu care cauzează apariția simptomelor de eczeme.

În stadiul inițial al tratamentului, pacientul trece printr-un curs de terapie sensibilizantă, care va contribui la menținerea sănătății și la întărirea apărării organismului. În aceste scopuri, se recomandă injectarea intramusculară a soluțiilor de calciu, sodiu și magneziu. Pentru a curăța organismul, se utilizează diuretice (diuretice) și enterosorbante (Polysorb, carbon activ), care ajută la eliminarea toxinelor. Complexele vitamin-minerale, preparate injectabile de vitamine din grupele A, E, B, numirea agenților imunomodulatori vor ajuta la menținerea sănătății și la întărirea sistemului imunitar.

Pentru stoparea procesului acut, se folosesc antihistaminice din a treia generație, care diferă prin minimul efectelor secundare. Acestea sunt mijloace precum Loratadin, Dezal, Tavegil, Diazolin, care sunt administrate pe cale orală sub formă de tablete. Antihistaminicele ajută la reducerea procesului inflamator și dispariția mâncării dureroase. Regimul și doza de tratament sunt selectate de un medic-dermatolog.

Se calmeaza sistemul nervos, amelioreaza iritarea si tensiunea nervoasa va ajuta la sedative si antidepresive. Pentru a elimina insomnia, se recomandă numirea pastilelor și sedativelor slabe.

Dacă boala este severă, este indicată utilizarea corticosteroizilor (prednison, betametazonă). Medicamentele hormonale opresc rapid principalele simptome ale bolii și atenuează starea pacientului, dar ele nu pot fi folosite pentru o perioadă lungă de timp, deoarece pot provoca efecte secundare nedorite. În cazul aderării unei infecții secundare (bacteriene, fungice) în tratamentul complex, se includ agenți antibacterieni sau antifungici.

Tratamentul topic al eczemei ​​plânse este tratarea zonelor afectate cu unguente conținând componente antiinflamatorii și antibacteriene (salicilic, sulfuric, gudron, unguent boric, cremă Lorinden C, unguent cu azotat de argint). În mod tradițional, pentru uscarea parcelelor de plâns, se utilizează loțiuni cu dimexid, permanganat de potasiu (permanganat de potasiu), acid boric (2%), nitrat de argint și fucorcin.

Pentru a elimina simptomele de eczeme pe fata sau pe scalp, este mult mai convenabil sa folositi aerosoli. Preparatele de corticosteroid Polkortolon și Oksikort sub formă de aerosoli sunt populare. Acestea oferă o oportunitate de a opri rapid și eficient procesul inflamator.

Toate tipurile de pulberi, soluții dezinfectante și astringente (rezorcinol, soluție de tanin) ajută la eliminarea eroziunii plânse. După dispariția înmuiere, pentru tratarea zonelor uscate se aplică măști pe bază de apă, apă pe bază de alcool sau pe bază de ulei. Cremele și pastele de răcire (tar-naftalan, zinc-ihtiol, boric-zinc-naftaline) sunt utilizate pe scară largă. În cazul unei piele accentuată îngroșată și a unui proces inflamator cronic, sunt prescrise unguente care au efecte absorbabile, antiinflamatorii și de vindecare (naftalan, unguent ihtiol, fracțiunea ASD).

După ce procesul inflamator este eliminat și simptomele dispar, pacientul este prescris un curs de tratament fizioterapeutic, folosind o mare varietate de metode de tratament pentru a consolida un rezultat pozitiv. Următoarele proceduri sunt utilizate pe scară largă:

 • Terapia cu ozon
 • fototerapie
 • Terapie prin laser
 • crioterapia
 • Terapie magnetică

Procedurile care utilizează alge marine (talasoterapie) și împachetări cu noroi curativ sunt foarte populare. Baie cu efect bun cu sare de mare, parafină. Sistemul nervos normalizeaza cursul de acupunctura si luarea decocturilor de plante medicinale. Consolidarea și îmbunătățirea corpului, sporirea apărării acestuia, sprijinirea tratamentului în stațiunile de pe litoral (Pyatigorsk, Sochi, Tskaltubo).

Un rol important în complexul măsurilor terapeutice îl are ajustarea nutriției. În multe cazuri, dezvoltarea eczemelor este asociată cu o reacție alergică la alimente. În astfel de cazuri, dieta hipoalergenică ajută la eliminarea simptomelor bolii și îmbunătățirea stării. Se bazează pe excluderea din dietă a alimentelor care pot provoca o reacție alergică. Acestea includ:

 • citrice
 • Boabe roșii (căpșuni, zmeură, cireșe, cătină albă)
 • Băuturi carbogazoase dulci
 • Produse care conțin arome și coloranți artificiali
 • Oua de pui
 • fructe de mare
 • Condimente, condimente
 • Ciocolată, cafea

În plus, se recomandă limitarea aportului de sare, abandonarea produselor picante, afumate marinate, conserve și cârnați. Din meniu trebuie să excludeți dulciuri, făină și produse de cofetărie, carne grasă și pește, alcool. Acesta va beneficia de o creștere a dietei legumelor și fructelor proaspete, a produselor lactate, folosirea salatelor cu ulei vegetal, cereale (hrișcă, ovaz, orez), carne și supă de legume. Recompensarea recomandată cu regimul îmbunătățit de băut. Ar trebui să beți cel puțin 2 litri de lichid pe zi. Acest lucru va ajuta la curățarea corpului de toxine. Puteți bea ca de obicei băuturi și apă minerală, băuturi fructe, sucuri, ceaiuri pe bază de plante și verzi.

Complexul de măsuri terapeutice, inclusiv tratamentul medicamentos, ajustarea stilului de viață și a alimentației, poate face față în mod eficient simptomelor bolii, poate elimina disconfortul și poate oferi un rezultat pozitiv de durată.

Tratamentul eczemei ​​plânse cu remedii folk la domiciliu

Ca o completare la principalele metode de tratament, puteți folosi rețetele de medicină tradițională. Multe dintre ele au fost testate timp de decenii și elimină fiabil simptomele neplăcute ale eczemei ​​plânse. Phytobatii, loțiuni și comprese cu decoct de plante medicinale, ingerarea pe bază de plante medicinale cu efect antiinflamator au un bun efect terapeutic.

Pentru a diminua umflarea și inflamația, se folosesc comprese de cătină de mare și ulei de brad. Efectele benefice au o baie cu sare de mare si lotiuni cu muraturi de castravete. Băile minunate cu un decoct de mușețel, fleece, coajă de stejar, șarpe și ace de pin oferă un efect excelent de întărire generală. Pentru a elimina mâncărimile și pentru a ușura iritarea, puteți adăuga uleiuri esențiale la baie: ceai, lavandă, ylang-ylang.

Zonă umedă bine umezită de comprese din var și ulei vegetal ars. Ingredientele pentru prepararea amestecului se iau în proporție de 1: 1.

Un efect pronunțat antiinflamator are un unguent cu adăugarea de plante medicinale. Pentru prepararea sa luați o lingură de frunze uscate de ceai de salcie, brusture, flori de mușețel. Colectarea pe bază de plante se toarnă 200 ml apă și se evaporă la căldură scăzută timp de 30 de minute. După ce amestecul se îngroașă, se filtrează, se răcește și se amestecă cu o lingură de glicerină și unt. Unguentul preparat în acest mod este aplicat pe zonele afectate ale corpului de 2-3 ori pe zi.

Medicina tradițională recomandă decocții de plante medicinale pentru administrare orală, care ajută la reducerea procesului inflamator și are un efect de întărire asupra organismului. În aceste scopuri, puteți folosi un decoct de urzică, viburnum, celandină, salvie.

Consiliul. Înainte de a utiliza rețete folk, trebuie să obțineți aprobarea medicului curant, care va lua în considerare posibilele contraindicații și caracteristicile individuale ale pacientului.

opinii

Revizuirea №1

De câțiva ani am eczema pe picioarele mele. Asociază acest lucru cu metabolismul afectat și cu transpirația crescută. Ca rezultat al formării ulcerelor, care se umezesc în mod constant, o ciupercă sa alăturat eczemelor.

Eu vindec în mod constant, dar fără mult succes. Medicul prescrie unguente antifungice, hormoni. Boala se estompează pentru o vreme, apoi se întoarce din nou. Vreau să încerc procedura de crioterapie, spun că tratamentul rece îi ajută foarte mult.

Examinați numărul 2

Eczeme umede pe mâinile tratării remediilor populare. Nu am încredere în droguri, în special în medicamentele hormonale, pe care le prescrie medicii. Cred că răul de la ei este mai mult decât bun.

Băile de mână cu sare de mare, cu decocții de diferite plante medicinale mă ajută bine. În plus, am frotiu mâinile cu zinc și unguent boric, fac loțiuni cu muraturi de castravete, permanganat de potasiu, fucarcin. Ajută la uscarea zonelor de plâns și reduce inflamația. În plus, eu însumi, fac un unguent pe bază de glicerină și decoct de scoarță de musetel sau de stejar. Aceste unguente înmoaie pielea și elimină pruritul.

Cum să tratați dermatitul plâns: dietă, unguent, medicamente sistemice, medicină tradițională

Dermatita derma este o inflamație specifică a pielii, caracterizată prin apariția pe suprafața a zonei de înroșire, care în curând apar crăpături care emit puroi sau sânge. Boala poate apărea atunci când pielea este expusă la diverși factori: microbi, alergeni și factori externi nocivi. Motivele pot fi și boli ale organelor interne, în special ale sistemului digestiv.

Dermatita acută de plâns se poate manifesta la orice vârstă, însă manifestările ei în diferite perioade de viață sunt diferite. Tratamentul patologiei este complex, combinând consumul de medicamente sistemice și aplicarea în zonele afectate de creme sau unguente. În unele cazuri, este necesar să intervină cu un dermatolog care va deschide toate sau o parte din blistere și apoi va trata rana.

Cauzele bolii

Dermatita derma se dezvoltă datorită a două grupe de cauze - interne și externe. Primul grup include bolile:

 • stomac și intestine;
 • ficatul;
 • pancreas;
 • rinichii.

Toate aceste boli duc la faptul că în organism există substanțe "greșite" și chiar toxice care, în mod normal, nu se formează sau sunt eliminate rapid. Corpul încearcă să-i expulzeze transcutanat și, ca rezultat, este deteriorat.

Cauzele externe ale bolii inflamatorii a pielii sunt: ​​contactul cu substanțele chimice (de exemplu, la locul de muncă sau acasă), intrarea și reproducerea ulterioară pe piele a unei flori fungice sau bacteriene. Acestea din urmă sunt posibile numai în condiții de deteriorare a pielii: cu microfraguri, în acele locuri în care frecare apare pe haine, curele sau pantofi.

În funcție de cauzele care stau la baza, dermatitul plâns poate fi:

 • profesionist (apare ca urmare a contactului cu substanțele nocive la locul de muncă);
 • piococcal, atunci când a fost cauzată de o floră bacteriană;
 • ringworm (cauza sa este o ciuperca);
 • gospodărie - este dermatita plâns, care rezultă din contactul frecvent al pielii cu substanțele chimice de uz casnic.

Există, de asemenea, dermatită atopică plâns. Apare la persoanele cu predispoziții ereditare: dacă ambii părinți au această patologie, șansa de îmbolnăvire este de 81%, dacă numai un părinte este bolnav - 56%. Anumite circumstanțe provoacă apariția bolii: întreruperea sistemului nervos central sau vegetativ, alergenii pe piele (substanțe care au provocat o reacție inadecvată a sistemului imunitar), stresul cronic, alimentele neobișnuite folosite, o excursie într-un loc cu un climat diferit.

Când a apărut un contact cu un alergen la o persoană care nu are perturbări ereditare în sistemul imunitar, se dezvoltă dermatită alergică. El nu are tendința de a se repeta în mod constant, spre deosebire de omologul său atopic, cu excepția cazului în care persoana este în permanență în contact cu alergenii.

simptome

La un copil și la un adult, boala va avea simptome ușor diferite, astfel încât acestea sunt tratate separat.

Manifestări la copii și adolescenți

Dermatita umedă la sugari și copii sub vârsta de 3 ani se manifestă prin formarea de roșeață, în locul căruia curg ulcerații plângând și se eliberează un lichid limpede. Apoi, aceste zone sunt acoperite cu cruste. Zonele inflamate sunt localizate pe obraji și în spatele urechilor, pe coate și genunchi. Foarte rar, leziunile cutanate afectează trunchiul.

La copiii cu vârsta cuprinsă între 3 și 12 ani, boala se caracterizează prin apariția edemelor și roșeață la nivelul gâtului, spatelui, la nivelul coatelor și sub genunchi. La locul de înroșire, apar mai curând câteva zone roșii, bule care, deschizându-se, formează "insule" strălucitoare de culoare roz - eroziune. Apoi zonele de inflamație se sparg și devin dureroase, un lichid limpede este eliberat din crăpături.

Zonele afectate sunt foarte mâncărime. Copilul îi piește pielea, ca rezultat pune o infecție aici, și în loc de hoor, puroul începe să iasă din crăpături. Vindecarea inflamației este indicată de apariția crustelor și de reducerea roșiei. Acolo unde erau focare de dermatită plâns, petele rămân mai întunecate decât pielea înconjurătoare.

La adolescenți cu vârsta cuprinsă între 12 și 18 ani, manifestarea inflamației umede a pielii nu este mult diferită de cea descrisă mai devreme. Diferența este că zonele afectate pot dispărea spontan, sau pot crește brusc.

Manifestări la adulți

Dermatita dermatică pe corpul unui adult arată ca pete de roșeață și umflături, pe care în curând apar bule, apoi se alternează cu eroziuni și crăpături netede și netezite. Situri preferate de inflamație: pliuri naturale ale corpului, pliuri ale articulațiilor, suprafețe posterioare ale mâinilor și picioarelor. La adulți, dermatitul plâns apare și pe față și pe gât. Boala este însoțită de un sentiment de strângere, mâncărime și arsură. De asemenea, persoana suferă de un defect cosmetic.

diagnosticare

Dermatita dermatita este foarte asemanatoare cu eczema (inflamatia cronica a pielii). Diferă numai prin faptul că:

 • zonele afectate sunt umflate;
 • mai multe pete roșii și bule apar pe ele;
 • bulele pot fi umplute imediat cu puroi;
 • fisuri de diferite adâncimi apar în focarele inflamate.

Aceste diferențe nu sunt întotdeauna vizibile cu ochiul liber, prin urmare, pentru numirea corectă a tratamentului dermatitei plânse, este necesară diagnosticarea profesională. Ea este condusă de un dermatolog pe baza unui examen vizual și a testelor cutanate ale zonelor afectate.

tratament

Pentru a ști cum să tratați dermatita deranjantă, trebuie mai întâi să determinați cauza acestei boli și să o eliminați. În caz contrar, va fi necesar să selectați un unguent din ce în ce mai "puternic", care va elimina doar temporar simptomele, iar în timp acestea vor apărea din nou. Deci, dacă motivul este în contact cu substanțele chimice toxice, ar trebui să le opriți, să creșteți protecția atunci când lucrați cu acestea (de exemplu, purtați mănuși sau folosiți aparate respiratorii) sau chiar schimbați locurile de muncă. Dacă motivul - în cazul alergiilor alimentare, trebuie să aflați care dintre ele și eliminați-le.

În al doilea rând, tratamentul dermatitei plânse atât la adulți cât și la copii necesită aderarea la o dietă hipoalergenică. Pentru vârste și cazuri diferite, conceptul de "hipoalergenitate" este diferit.

Deci, dacă inflamația pielii sa dezvoltat la un copil care este alăptat la sân, mama care alăptează va trebui să înceteze să mai folosească:

 • condimente;
 • legume roșii, fructe și boabe;
 • fructe de mare;
 • carne afumată;
 • toate produsele care conțin cacao;
 • bulion de pește, carne și ciuperci;
 • usturoi și ceapă;
 • chips-uri;
 • băuturi carbogazoase.

Va trebui să reducă consumul de dulciuri și de pâine, iar din grupul de produse lactate nu există decât lapte acru. Aveți nevoie de dietă până la sfârșitul alăptării și dacă mergeți pe un amestec, luați doar unul care este marcat "hipoalergenic".

Dacă un copil este bolnav, căruia i sa introdus un supliment, acesta este anulat timp de 3-4 săptămâni, trecând complet la un amestec sau alăptează. Când ameliorați manifestările de dermatită plâns pentru hrănire, utilizați alte produse.

La copiii mai mari de un an și la adulți, la momentul tratamentului, toate produsele indicate pentru o mamă care alăptează sunt eliminate din dietă. Puteți mânca terci de ovăz (în special orez), paste făinoase, cartofi, carne fiartă și pește, carne slabă, mere verzi și pere.

Al treilea punct de tratament pentru dermatita deranjantă este mediul hipoalergic din jurul pacientului. Aceasta se referă la exploatația zilnică în casa de curățare umedă, difuzarea de mai multe ori pe zi, dacă este posibil - mutarea acesteia într-o cameră în care nu vor exista perdele și covoare grele, iar cărțile și jucăriile vor fi fie absente, fie depozitate în dulapuri închise.

În al patrulea rând, agenții sistemici sunt prescrise sub formă de tablete, capsule sau pulberi, în cazuri grave - sub formă de injecții:

 • antihistaminice;
 • sorbenți;
 • culturi de bacterii de acid lactic;
 • mijloace pentru menținerea imunității;
 • enzime;
 • cu supurație - antibiotice;
 • în cazuri grave, cu înfrângerea unor zone mari - medicamente hormonale glucocorticoide.

De asemenea, ar trebui aplicată cantitatea minimă de medicamente pentru tratamentul bolii care a provocat dermatită plăcută (pentru a nu provoca alergii suplimentare).

Tratament local

Aceasta este o componentă indispensabilă în tratamentul dermatitei uleioase Alegerea sa este făcută de un dermatolog pe baza simptomelor pe care le vede pe piele.

Deci, cu mici zone de deteriorare, dureri ușor pronunțate și mâncărime, se utilizează substanțe cu antihistaminice, de exemplu, emulsie Fenistil-gel sau Fenistil pentru uz extern.

Manifestări de severitate moderată ajută la îndepărtarea cremelor cum ar fi Elidel sau Protopic. Primul dintre ele este alocat copiilor de la 3 luni, al doilea de la 2 ani, și numai în doză de 0,03%. Aceste medicamente sunt un grup de inhibitori de calcineurină, și inhibă „nesănătoase“ imunitatea reacție cutanată locală, în timp ce nu afectează cântarul excitat, celulele vasculare ale pielii și acele celule care sunt responsabile pentru actualizarea (astfel, nu se produce atrofia pielii).

Pentru inflamația cu severitate moderată, precum și pentru tratamentul copiilor de la 1 an, se utilizează produse pe bază de zinc (Cap de piele, Zinocap, Sudocrem, Desitin).

Dacă inflamația este predispusă la răspândire, provoacă mâncărime severă și nu este eliminată prin preparatele de mai sus, se utilizează unguente hormonale pentru dermatitul plâns, care conțin analogi ai hormonilor suprarenali. Există un număr mare dintre ele, ele variază în funcție de concentrația expunerii și ar trebui să fie prescrise numai de un medic. Exemple de astfel de instrumente: "Fliksotid", "Elokom", "Afloderm". Pentru o înmuiere pronunțată, este mai bine să nu le utilizați sub formă de unguente, ci sub formă de cremă sau emulsie.

Dacă pielea este acoperită cu bule, acestea sunt deschise în condiții sterile, după care rănile sunt tratate cu antiseptice care conțin coloranți anilină (soluție verde strălucitor, fukortsină). Nu se utilizează iod pentru tratamentul rănilor.

Cum se trateaza boala, daca ranile emit o cantitate mare de lichid non-puroi? Pentru a face acest lucru, utilizați gadget-uri de uscare: cu o soluție slabă de permanganat de potasiu, acid boric. Puțin mai târziu, când zonele inflamate se usucă, se aplică mijloace pe bază de solubil în apă (Levomekol) și aniline.

Pentru a identifica flora fungică și bacteriană (mai ales atunci când zonele de dermatită umedă sunt localizate pe picioare), seamă se ia din zona afectată. Dacă este prezent, sunt prescrise medicamente combinate (conținând atât un antibiotic, cât și un agent antifungic și o componentă antiinflamatoare): Pimafukort, Triderm. Dacă există numai ciuperci în recoltă, utilizați 2 agenți antifungici (Ketoconazol, Mikoseptin, Ifenek) și unul dintre medicamentele antiinflamatoare: glucocorticoid, inhibitor de calcineurină sau agent pe bază de zinc.

O componentă obligatorie a oricărui tratament local sunt emolienții. Acestea nu vor permite pielea să se usuce, să-și restabilească echilibrul de grăsime și funcțiile de protecție. Acestea sunt aplicate cu 15 minute înainte de a utiliza orice alt medicament (mai ales hormonal). Acestea sunt: ​​Physiogel AI, Mustela, Topi-Krem, Aven și altele.

Metode de medicină tradițională

Poate, după consultarea unui medic, pot fi aplicate și remedii folclorice:

 1. Loțiuni cu un decoct de frunze și rădăcini de celandină - în stadiul apariției bulelor.
 2. Tratamentul regiunilor inflamate cu extract de musetel în orice stadiu.
 3. Lotiuni cu coaja de stejar - cu o inmuiere puternica.
 4. Lotiune infuzie de muguri de mesteacan - cu mâncărime severă.
 5. Cartofi brute răzuite, care sunt puse în pungi de tifon steril și fixate pe timp de noapte în zone puternic umede.