Principal

Dermatită

Alergie la animale

Poate, fără excepție, copiii și mulți adulți, iubiți doar animalele de companie. Cât de frumos când, după ce veniți acasă de la serviciu, câinele dvs. credincios vă întâmpină cu o privire devotată! O pisicuta pufoasa, purtata usor, se gaseste pe genunchi.

Dar, din păcate, această plăcere nu este disponibilă pentru toată lumea. În ultimii ani, numărul persoanelor care sunt alergice la animale de companie crește rapid.

Cauzele alergiilor la animale

Alergiile pot provoca aproape toate animalele de companie. Papagalii și cobai, hamsteri și șoareci albi pot provoca alergii. Dar câinii și pisicile sunt considerați lideri clare printre "alergii de coadă".

De ce există o alergie la animale? Mulți cred că principalul motiv pentru dezvoltarea alergiilor la animalele de companie, alergenul principal al animalelor este lâna lor. Dar, în realitate, acest lucru nu este cazul.

Alergii provoacă:

 • saliva animală;
 • excrementele lor (urină, fecale);
 • pete de pe piele ("matreata").

Lana însăși nu devine un alergen aproape niciodată. De aceea, alergiile nu au sens să încerce să obțină animale cu păr scurt sau fără păr, de exemplu, pisici de sfinx. Alergenii pe care îi emit nu mai puțin decât omologii lor de blană.

Un alt lucru este că lâna devine un purtător excelent de alergeni. La urma urmei, aceeasi saliva, matreata si cele mai mici reziduuri de excremente se lipesc de par si se raspandesc cu ele in apartamentul. Lana complică, de asemenea, serios eliminarea alergenilor în timpul curățării, răspândirea în întregul apartament, înfundarea tuturor fisurilor și lipirea de haine, covoare și mobilier.

Un alt motiv pentru "alergii la animale" devine adesea. polen de diferite plante, pe care animalele de companie le aduc pe lână de la o plimbare. Dar, în acest caz, nu este atât de dificil să se calculeze adevăratul vinovat pentru dezvoltarea unei reacții alergice. La urma urmei, o alergie la polenul anumitor plante are un cadru sezonier clar, iar efectul asupra alergenilor animalelor domestice nu depinde de sezon și de vreme.

Simptomele alergiilor la animale

Alergia la animale se manifestă cel mai adesea prin simptome respiratorii și, mai rar, prin piele. Pacientul este îngrijorat de un nas curbat, de strănut frecvent, de descărcare nazală, de obicei transparentă, de congestia lui. Conjunctivita alergică este adesea observată (mâncărime și roșeață a ochilor, rupere).

Reacțiile cutanate apar de obicei la punctul de contact. În special, acestea se dezvoltă dacă un animal se zgârie sau te mușcă. Caracterizată prin înroșirea pielii, mâncărime, umflături. În cazuri mai severe, apare o erupție cutanată care se poate răspândi chiar și în organism.

Adesea, pacienții suferă de asemenea de tuse, dureri în gât, exacerbări ale astmului bronșic apar la cei care suferă de această boală (scurtarea respirației, atacurile de astm).

Prevenirea și tratamentul alergiilor la animale

Modalitatea cardinală de a face față alergiilor pentru animalele de companie este, din păcate, singura: eliminarea animalelor de companie. Merită așteptat rezultate vizibile cu o lună mai târziu. Într-o astfel de perioadă, cu condiția ca apartamentul să fie curățat în mod regulat și temeinic, camera să fie suficient eliberată de lână și praf cu alergenii blocați de ele, din reziduuri de urină, saliva și alte urme ale animalului.

Dacă refuzați categoric să vă despărțiți de animalele de companie, atunci, pentru a atenua simptomele bolii, pregătiți-vă pentru munca zilnică tare și încăpățânată pentru a menține curățenia în casă. Dvs. și cei dragi trebuie să:

 • curățați zilnic umed în casă;
 • scăldați un animal de companie cel puțin o dată pe săptămână, curățați-l în mod regulat;
 • în nici un caz nu lăsați animalul în acele încăperi în care petreceți mult timp, mai ales în dormitor;
 • cât mai des posibil pentru a aerului apartament, este, de asemenea, o idee bună să cumpărați un purificator de aer.

Amintiți-vă că îngrijirea animalelor: spălatul și pieptănatul, scoaterea toaletei, curățarea cuștii nu ar trebui să fie o persoană alergică și cei care nu suferă de această boală. Pacientul trebuie să evite orice contact cu animalul: nu îl călcați, nu lăsați animalul să se lingă, etc.

Tratamentul cu medicamente pentru alergii la animale se efectuează în conformitate cu regimurile standard. Baza terapiei este antihistaminice, iar tratamentul simptomatic este, de asemenea, prescris. În cazuri severe, poate fi necesar să se utilizeze medicamente hormonale și alte medicamente puternice, care pot fi prescrise numai de un medic. Spitalizarea poate fi necesară.

Pagina a fost utila? Distribuiți-l în rețeaua dvs. socială preferată!

Alergii la animale: simptome și tratament

Alergiile la animale se găsesc în aproximativ 15% din oameni. Sursa sa poate fi atât animale de casă, cât și animale de fermă. Dacă o persoană a crescut sensibilitatea la orice alergeni, atunci apare o reacție alergică la contactul cu aceste particule.

conținut

Ce ar putea fi un alergen

Cel mai adesea există o alergie la pisici, iar alergenii lor sunt cei mai puternici. În majoritatea cazurilor, oamenii sunt mai sensibili la proteine, care se găsesc pe epiteliul pielii, în urină și secreția glandelor sebacee ale acestor animale. În cazul pisicilor necastrați, conținutul unui astfel de alergen este mai mare decât în ​​cazul cariilor sterile sau al pisicilor. Unele reacții alergice apar la contactul cu proteina, care este conținută în matreata, saliva și serul de pisici.

Principalele alergene ale câinilor sunt izolate de lână și mătreața acestor animale. Astfel de particule sunt de dimensiuni mici și, prin urmare, sunt ușor de transportat cu aer. Este posibilă o reacție alergică la hamsteri, șobolani, cobai, șoareci, vaci, cai sau păsări de curte. Apariția semnelor de alergie nu este întotdeauna asociată cu contactul direct cu animalul, cele mai mici particule pot fi transferate, de exemplu, cu îmbrăcăminte.

Simptomele alergiilor la animale sunt cel mai adesea cauzate de:

 • atingerea animalului;
 • rămânând cu el în aceeași cameră;
 • tăvi de curățare, cuști de curățare și locuri de odihnă pentru animale;
 • atingând jucăriile sau orice alte lucruri ale animalului;
 • rămânând în aceeași cameră cu mobilier, celule, draperii și alte obiecte pe care au supraviețuit alergenii.
la conținut ↑

Semne de

Este important să știm cum se manifestă animalele alergice. Semnele ei pot apărea după contactul cu un animal de companie în decurs de 5 minute. De obicei, acestea se acumulează în 3 ore. Reacțiile de hipersensibilitate apar sub formă de rinită alergică și conjunctivită, urticarie la locul de contact cu animalul.

Alergiile la animalele de companie sunt de obicei însoțite de:

 • congestie nazală și mâncărime în ea, strănut;
 • evacuarea secrețiilor apoase din nas;
 • mâncărime și arsură în ochi;
 • ochii umezi;
 • apariția înroșirea pielii, umflături și erupții cutanate sub formă de blistere, însoțite de mâncărime;
 • tuse, scurtarea respirației și bronhospasmul care apare la persoanele cu astm după inhalarea alergenilor.

Principiile tratamentului

Pentru ca terapia să fie cea mai eficientă, este necesar să se limiteze sau să se elimine cât mai mult posibil contactul cu alergenii la care sensibilitatea crește. Tratamentul alergiilor la animale trebuie efectuat ținând cont de gravitatea și forma bolii, precum și de caracteristicile individuale ale pacientului. Singura metodă care vă permite să modificați sensibilitatea la alergeni și să preveniți dezvoltarea în continuare a alergiilor - imunoterapie specifică alergenilor. În timpul unui astfel de tratament, alergenii sunt introduși în corpul uman, iar concentrația lor crește treptat, rezultând rezistență la acestea.

Poate numirea de medicamente din mai multe grupuri farmacologice. Acestea includ:

 • H blocante1-receptori histaminici;
 • glucocorticoizi;
 • stabilizatori de membrane de celule mast;
 • agenți vasoconstrictori.

Stabilizatorii membranei celulare pot fi utilizați sub formă de inhalare (cromoglicat de sodiu) și ingerate (ketotifen). Atunci când utilizați aceste medicamente au inhibat eliberarea de mastocite a substanțelor care sunt implicate în dezvoltarea reacțiilor alergice. Cromoglicatul de sodiu este produs sub formă de aerosol, soluție sau capsule speciale pentru inhalare. Ketotifen eliberat în comprimate și sirop.

Agenții vasoconstrictori pot fi prescrisi pentru tratamentul reacțiilor alergice. Acestea includ, de exemplu, oximetazolina, xilometazolina și nafazolina. Dar este imposibil să utilizați în mod constant aceste medicamente nazal sub formă de spray și picături, deoarece rinita se poate dezvolta. Aceste fonduri se recomandă să fie utilizate cu doar câteva minute înainte de introducerea corticosteroizilor în nas. Puteți utiliza vasoconstrictor sub formă de picături pentru ochi.

H blocante1-histamine și glucocorticoizi

Antihistaminicele blochează receptorii de histamină din organism (un neurotransmițător, cu un efect crescut de care apar manifestări alergice). Acest grup de medicamente este împărțit în trei generații. Suprastin, pipolfen, diazolin și clemastin sunt medicamente de primă generație. Produsele de generație secundară (de exemplu, astemizol, azelastină, loratadină) sunt mai preferate pentru utilizare deoarece produc mai puține reacții adverse.

A treia generație de antihistaminice (levocetirizină, hifenadină și altele) sunt mai eficiente. Ele nu au un efect toxic asupra mușchiului inimii. Blocanții receptorilor histaminici sunt produși sub formă de tablete, picături (în nas și ochi), spray nazal, precum și soluție injectabilă în mușchi. Administrarea intramusculară a medicamentelor este efectuată, de obicei, ca parte a tratamentului de urgență și în tratamentul cazurilor severe.

Alergia la blana animalelor, excreția lor și epiderma pielii pot fi o indicație pentru numirea medicamentelor cu corticosteroizi. Prin congestie nazală și strănut, acești agenți hormonali sunt utilizați ca spray (beclometazonă, triamcinolonă, budesonidă și altele). Pentru simptomele de conjunctivită, pot fi utilizate unguente pentru ochi și suspensii care conțin hormoni. Glucocorticoizii pot fi utilizați cu antihistaminice.

Cum să limitați contactul cu alergenul

Dacă sunteți alergic la animale la copii sau la adulți, atunci medicii recomandă evitarea contactului cu astfel de animale de companie. Dacă există un câine sau o pisică în familie și există semne de alergii, atunci este mai bine să dați animalele. În cazurile în care acest lucru nu este posibil din nici un motiv, trebuie respectate anumite reguli. Acestea din urmă vor ajuta la reducerea apariției reacțiilor alergice sau la prevenirea dezvoltării acestora.

 • Curățați cu atenție după animal și cel puțin o dată pe săptămână să-i curățați așternutul.
 • Spălați regulat cu un dezinfectant locul unde cel mai adesea se află animalul de companie.
 • Instalați un filtru special de aer uscat, care va menține bine alergenii.
 • Nu permiteți animalelor să urce pe mobilier și în pat. Pentru pături, fețe de pernă și saltele, este recomandat să purtați acoperiri cu praf și să le spălați în mod regulat.
 • Alegeți elemente simple de decor pentru a acumula mai puțin praf cu alergenii. Este important să nu uitați să le curățați în mod regulat. Nu cumpărați acoperiri și covoare care să păstreze rătăcirea și rătăcirea animalelor de companie.
 • Purtați o mască când vă îngrijiți de un animal de companie.
 • De două ori pe săptămână sau mai des pentru a curăța casa. Cel mai bine este să folosiți un aspirator cu filtre HEPA.
 • Curățați-vă bebelușul o dată pe săptămână folosind șampoane speciale de înaltă calitate.

Dacă sunteți predispus la alergii, este recomandat să alegeți animalele hipoalergenice (animale care nu provoacă alergii). De exemplu, puteți încerca să aveți o chinchilla sau o reptilă. Dacă apar reacții alergice, este recomandabil să consultați un medic. Specialistul după examinare va oferi toate recomandările necesare și va prescrie tratamentul cel mai adecvat.

Alergia la animale este tratabilă! Nu vă veți mai fi frică de pisici și câini în șase luni!

Cu ajutorul ALT în 2018, este posibil să se vindece complet alergiile la animale la 6 luni de la începerea tratamentului. Remisiunea pe termen lung este de 79%

Alergiile la animalele de companie pot apărea în orice perioadă de viață, atât la copii, cât și la adulți. Potrivit statisticilor, 44% din populație este alergică la animalele de companie. Printre toate cauzele alergiilor, acest lucru este impresionant de 30%.

Alergia la animale (așa-numita epidermă) este o reacție nu numai la lână, ci și la resturile de piele moarte (matreata). Cauza reacții alergice nu pot numai pisicile epiteliului sau caini, cat si saliva lor, sebum, excremente, urină. Dar cel mai adesea alergeni sunt: ​​lână de câine, pisică sau oaie.

De regulă, simptomele unei alergii la un animal apar în câteva minute după contactarea cu un animal de companie sau după ce se află în aceeași cameră cu acesta. Cu toate acestea, există, de asemenea, o reacție alergică întârziată, care se manifestă după 12-48 de ore, când este posibil și nu se reamintește contactul cu animalele.

Manifestări de alergii la animale:

încălcarea respirației libere, congestionarea, mâncărimea și arsura în nas;

bătăi de strănut și descărcări mucoase grele din nas;

roșeață, mâncărime a ochilor, rupere;

tuse uscată paroxistică;

dermatita de contact: roșeață, erupție cutanată, prurit în timpul contactului direct cu animalele.

Prevenirea alergiilor de păr pentru animale de companie

Mai întâi trebuie să învățați că nu există animale complet hipoalergenice (pisici și câini care nu provoacă alergii)!

Cu cât dimensiunea câinelui este mai mică, cu atât mai puține alergene emite în spațiul din jur. Cu cat are mai putina lana o pisica sau un caine, cu atat mai putine alergeni creeaza ca urmare a activitatii vitale. Dar nu este încă posibilă eliminarea completă a alergenilor de la animalele din casă. Chiar dacă scoateți pisica sau câinele din cameră, alergenii rămân în el timp de până la șase luni!

Prin urmare, alergiile vor dezamăgi răspunsul la întrebarea: "Pe ce animale nu sunt alergii?". Nu există animale de companie. Pisicile fără blană (rasa de sfinx) provoacă alergii la secrețiile lor la o dimensiune mai mică decât bărbații ei acoperiți cu lână.

Ce să faci alergii, cum să scapi de alergii la părul de animale în 2018?

Recomandarea neechivocă a alergologului pentru alergii epidermice - nu pentru a obține animale de companie și de a nu intra în contact cu acestea. Și deja trăiesc în casa de pisici și câini trebuie să fie resetat departe de ei înșiși, pentru că Tu creezi o adevărată amenințare la adresa sănătății tale!

Dacă ați observat semne de alergie la animalele copilului dumneavoastră sau la copilul dumneavoastră, este mai bine să uitați imediat tratamentul simptomelor bolii cu ajutorul:

 • Medicamente antihistaminice și pilule din publicitate la televizor (Kestin, Loratadin, Zyrtek, Suprastin, etc.);
 • Unguente și creme ungomonale și non-hormonale (Advantan, Elokom, Fenistil, etc.);
 • Diverse remedii populare pentru tratament la domiciliu;
 • homeopatie;
 • Bunici vindecători și psihic.

Toate acestea nu afectează cauza bolii și au doar un efect temporar. Mai devreme sau mai târziu, veți avea o agravare a cursului bolii până la trecerea la astm bronsic.

O tehnologie medicală unică, autolimfocitoterapia (vezi mai jos), va ajuta la vindecarea totală a alergiilor la parul animal la copii și adulți în 2018.

Probleme ale unui pacient alergic la animale:


 • Deteriorarea calității vieții din cauza funcției respiratorii afectate

 • Incapacitatea de a păstra casele de pisici, câini, hamsteri și alte animale

 • Excluse: o vizită la circ, grădina zoologică, călărie

 • Restricționarea activităților profesionale legate de contactul cu animalele

 • Metoda clasică ASIT pentru alergii la pisici sau câini nu este utilizată din cauza lipsei de alergeni terapeutici.

Autolimofitoterapia tratează cu succes cauza alergiilor animale (pisici, câini etc.)!

Autolimfotsitoterapiya „(prescurtat ALT) este larg utilizat în tratamentul pacienților cu diferite forme de boli alergice de peste 20 de ani, metoda brevetata in 1992.

Copiii sunt tratați cu alergie Alt la pisici și câini după 5 ani.

Adulții pot trata alergiile la blană de pisică sau câine, chiar și la pensionare.

Metoda „Autolimfotsitoterapii“, cu excepția tratamentului „alergie animalelor“ este utilizat pe scară largă în: dermatita atopică, urticaria, angioedemul, astm bronșic, rinită alergică, polinoza, alergii alimentare, alergie la alergeni de uz casnic pe animale de companie, alergii si frig si razele ultraviolete (fotodermatita).

Metoda ALT este în afara concurenței, deoarece ASIT (imunoterapie specifică alergenilor) pentru alergii la animale nu se efectuează.

Esența metodei "ALT" este de a folosi propriile celule imune - limfocite pentru a restabili funcția imună normală și a reduce sensibilitatea organismului la diferite alergene.

Cu ajutorul ALT, puteți trata simultan alergii la mai mulți alergeni diferiți, de exemplu, la părul animal și la praful de casă, la polenul și pisicile copacilor etc.

Autolimofitoterapia se efectuează în ambulatoriu, într-un birou de alergologie, în scopul și sub supravegherea unui alergolog-imunolog. Limfocitele sunt izolate dintr-o cantitate mică de sânge venos dintr-un pacient în condiții sterile de laborator.

Limfocitele selectate sunt injectate subcutanat în suprafața laterală a umărului. Înainte de fiecare procedură, pacientul este examinat în scopul prescrierii individuale a dozei de autovaccin administrat. În plus față de limfocitele proprii și soluția salină, autovaccina nu conține nici un medicament. Regimurile de tratament, numărul și frecvența celulelor imune injectate depind de severitatea bolii. Autolimfocitele se administrează în doze crescătoare treptat, cu un interval între injecții de la 2 la 6 zile. Cursul de tratament pentru alergia la pisici sau câini este: 6-8 proceduri.


 • 1. - Colectarea sângelui 5 ml.

 • 2.- Izolarea autolimfocitelor

 • 3.- Examinarea de către un alergist
  și determinarea dozei de autovaccină

 • 4. Injecția subcutanată a limfocitelor proprii

Normalizarea funcțiilor sistemului imunitar și scăderea sensibilității organismului la alergenii părului de câine sau pisică are loc treptat. Abolirea terapiei simptomatice de susținere se realizează treptat și sub supravegherea unui alergist. Pacientului i se oferă posibilitatea de a efectua 3 consultații gratuite repetate în termen de 6 luni de la observație după terminarea cursului tratamentului cu metoda "Autolimfitoterapie".

Eficacitatea tratamentului este determinată de caracteristicile individuale ale sistemului imunitar. Acest proces depinde într-o anumită măsură de respectarea de către pacient a recomandărilor alergologului în timpul perioadei de tratament și de reabilitare.

Vă puteți familiariza cu posibilele contraindicații aici.

Alergie la animale

Alergia la animale este considerată una dintre cele mai frecvente din lume printre formele de reacții alergice. Studiile arată că numărul persoanelor care suferă de alergii la blana animalelor, firele de par lor, pene, pene, salivă, fecale, si glandele sebacee, crește în fiecare an.

Alergiile animale: cauze

În prezent, numărul persoanelor care suferă de o reacție similară variază de la 11 la 76,5%, în funcție de locul de reședință. O formă deosebit de comună de alergie la copii este la animale, deoarece sistemul imunitar al copilului este foarte vulnerabil, iar corpul copiilor este mai susceptibil la alergeni decât la un adult.

Alergia la blana animalelor: cauze

Majoritatea oamenilor cred că este vorba de lână, în jos și sub acoperire a animalelor domestice, care pot provoca alergii. De fapt, nu este. Bazat pe o eroare similară, multe da naștere alergic la pisici fara par (Sphinx), câine (chineză Crested) și rozătoare (porci de guinea, slab și șobolani goi), în speranța că va fi capabil de a evita alergii la blana animalelor. Cu toate acestea, o reacție atipică a corpului se manifestă în continuare, provocând proprietarului animalelor multe probleme.

Cauzele reacțiilor alergice la animalele de companie sunt alergenii proteici speciali produsi de animale. De obicei, ele nu conțin păr, și piele, matreata, secreția de albumină serică a glandelor sebacee, saliva, urina, fecale ale animalului.

Alergenii, cum ar fi Fel d 1 m (la pisici), Can f 1 și Can f 2 (la câini) sunt cea mai frecventă cauză de alergii. Datorită dimensiunilor mici și a greutății microscopice, alergenii sunt ușor de transportat prin aer, cad pe îmbrăcămintea umană și pe piele, sunt capabili să se așeze pe alimente. Capacitatea lor de a se răspândi pe calea aerului cauzează adesea alergenii în locuri în care animalele de companie a priori nu pot fi - în birouri, în instituții de învățământ și chiar în avioane.

În plus față de calea de inhalare, pătrunderea alergenilor în corpul uman, acestea pot provoca vătămări prin:

 • contactul (de la contactul cu animalele);
 • alimentar (cu alimente și băuturi);
 • în timpul mușcăturilor (transmisia are loc cu saliva de companie).

Ce animale de companie pot fi alergice?

Cele mai periculoase pentru persoanele sensibile la alergii sunt animale precum:

 • Pisici. Animalele cu rase și animale sterilizate provoacă alergii mult mai puțin frecvent decât animalele care nu sunt expuse. În același timp, pisicile sunt considerate mai alergene decât pisicile.
 • Câini (indiferent de rasa, dimensiunea și lungimea stratului).
 • Cai.
 • Vaci.
 • Oi.
 • Iepuri (atât cameră decorativă, cât și comerț).
 • Caprele.
 • Cobai, șoareci, șinși și hamsteri.

Următorul fapt este interesant: tendința de alergie la acest animal este dependentă în mare măsură de zona de reședință. De exemplu, în regiunile în care creșterea animalelor este bine dezvoltată (în special creșterea oilor, caprelor și cailor), mai puțini oameni suferă de manifestări atipice cauzate de contactul cu o pisică sau o pisică. Cu toate acestea, ratele de alergie a animalelor sunt mult mai mari în aceste zone.

Există animale de companie care nu cauzează alergii? Da. De exemplu, acestea includ reptile, pești de acvariu și broaște țestoase.

De ce există o alergie la blana animalelor?

Alergii la animale: simptome

Cum se manifestă alergia animală și pentru cât timp se poate înțelege că aveți senzație de sensibilizare?

Răspunsul organismului la alergeni produse de animale se poate manifesta din organele respiratorii, din tractul gastro-intestinal și din membranele mucoase și din piele. Cel mai adesea, primele simptome pot apărea mai devreme de 10-15 minute după contactul cu alergenul. Cu toate acestea, există și un scenariu întârziat al dezvoltării reacției: primele semne pot apărea în 3-4 ore după contact. În acest caz, apariția simptomelor are loc treptat.

Cele mai frecvente simptome de alergie la blana animalelor, puf, urină și alte deșeuri sunt:

 • Congestie nazală, nas curbat.
 • Strănut.
 • Dureri în gât.
 • Tuse uscată.
 • Astm atacuri.
 • Respirație dificilă, dificultăți de respirație.
 • Roșeața ochilor, umflarea lor.
 • Lacrimare.
 • Arderea sub pleoape, fotofobie.
 • Erupția pe piele, formarea de papule mici, mâncărime, arsură, hiperemie.

Interesant, simptomele pot apărea nu numai prin contactul direct cu animalul de companie, dar și prin contactul cu bunurile sale (un castron pentru hrană, jucării, lenjerie de pat, o tavă, o cușcă, o leșie).

Simptomele alergiilor animale la copii nu sunt mult diferite de cele ale adulților. Singura diferență este în timpul necesar pentru manifestarea lor: datorită faptului că corpul copiilor este mai slab, primele semne ale unei reacții atipice se produc de obicei mult mai repede decât la adulți.

Diagnosticul alergiilor

După ce ați descoperit semnele unei reacții alergice descrise mai sus în dvs. sau pe cei dragi, trebuie să contactați un specialist, un alergolog sau un dermatolog.

Medicul va efectua teste cutanate (scarificare sau teste prin injectare), ceea ce va ajuta la confirmarea sau respingerea presupunerii că pacientul este alergic la alergenul animalului și nu la nici un alt iritant. Pentru aceasta, de obicei, este injectată o mică doză de alergen standard derivat din păr, matreata sau epiteliul unei pisici sau unui câine. Dacă, ca rezultat al textelor, se formează o papule cu un diametru de aproximativ 6 mm, este foarte probabil ca o persoană să experimenteze cu adevărat sensibilizarea alergenilor animalelor domestice.

Pot fi efectuate teste imunoglobulinice sau așa-numitele teste de provocare.

Prevenirea și tratamentul alergiilor la animale

Principalele măsuri preventive pentru persoanele care suferă de sensibilizare la acești alergeni vor fi abandonarea ideii de a începe un animal de companie. Dacă ați adus deja un animal și nu intenționați să scăpați de el, încercați să reduceți contactul cu acesta și să efectuați următoarele măsuri preventive:

 • Zilnic efectuați curățarea umedă în încăpere și în locul păstrării animalelor de companie cu ajutorul dezinfectanților.
 • Respectați regulile de igienă personală.
 • Utilizați un umidificator și un filtru de aer.
 • Ventilați camera în mod regulat.
 • Aruncați mocheta.
 • Purtați mănuși de cauciuc atunci când curățați celulele, curățați lenjeria de pat sau pieptănați substratul.

În ceea ce privește tratamentul, medicul prescrie medicamentul potrivit pentru testare. Acesta este de obicei un antihistaminic și anti-astm. Pentru a elimina rapid simptomele pielii (iritații, erupții, roșeață), puteți utiliza emolienții La Cree - creme, geluri și emulsii. Ele în mod eficient înmoaie și hidratează pielea, ameliorând mâncărimea și arderea.

Alergiile animalelor de companie

Alergiile la animalele de companie sunt una dintre cele mai frecvente afecțiuni alergice, cauzate de intoleranța la antigene de lână, pene, particule de piele sau deșeuri de animale de companie. Simptomele depind de modul în care alergenul intră în organism - cel mai adesea, mâncărime, rupere, congestie nazală, strănut, durere în gât. Definiția patologiei se face prin studierea istoricului vieții pacientului, diagnosticarea specifică fiind efectuată folosind teste alergice. În timpul tratamentului, excludeți contactul cu sursa alergenului, prescrieți antihistaminice și terapia de desensibilizare.

Alergiile animalelor de companie

Intoleranța sau alergia la animalele de companie este o condiție comună, în ultimii ani au existat un număr tot mai mare de cazuri de boală. Acest lucru se datorează îmbunătățirii metodelor de diagnosticare și creșterii numărului de animale de companie în general - potrivit statisticilor, pisicile, câinii sau alte animale conțin 30-80% din familii. Cel mai adesea, o boală alergică este înregistrată la copii, boala poate să apară la orice vârstă și să dispar brusc după o anumită perioadă de timp. Conform unor date, cel puțin 15% din populația totală a Pământului este supusă dezvoltării patologiei. O proporție mică a cazurilor este reprezentată de persoanele implicate în activități agricole - îngrijirea vacilor, a caprelor și a păsărilor de curte. Epidemiologia reflectă prevalența contactului cu alergenii - incidența este mai mare în țările în care mai mulți oameni țin animalele de companie.

Cauzele alergiilor la animale

Etiologia alergiei este similară cu alte afecțiuni alergice cu transmiterea sau transmiterea aerului unei substanțe provocatoare (de exemplu, polinoză). Pentru un motiv sau altul, pacientul are o reacție imunologică pervertită ca răspuns la penetrarea substanțelor străine de natură proteică. În această patologie, sursa acestor compuși este internă sau, mai rar, animale de fermă. Datorită contactului frecvent și strâns cu animalele de companie, alergia la acestea se caracterizează printr-un curs cronic lung, care poate fi complicat de alte condiții imunologice. Antigenele provocatoare pot fi conținute în secreții:

 • Elementele de acoperire. Particulele din lână, fulgi de piele sau pene conțin cel mai adesea substanțe care cauzează manifestări alergice. Având o dimensiune mică și o greutate redusă, ei pot să stea în aer pentru o lungă perioadă de timp, să pătrundă în tractul respirator. Pooh și lână pot fi, de asemenea, fixate în țesăturile și pui de covor - ceea ce explică menținerea alergiilor, chiar și după eliminarea comunicării cu animalele.
 • Ekzoparazity. Uneori, alergenii se găsesc în organisme parazite asupra integrelor animalelor (purici, acarieni microscopici). Adesea, acest tip de patologie apare brusc și dispare după tratamentul animalului.
 • Produse uzate. Fecalele sau urina anumitor specii de animale pot conține substanțe provocatoare. Cel mai adesea apare o alergie după curățarea tăvilor, a celulelor sau a terariilor și este limitată la simptomele cutanate. Uneori, apariția alergenilor în secreții este asociată cu bolile animalelor de companie.

Diverse substanțe care fac parte din șampoane, medicamente de uz veterinar, produse de curățare pentru celule pot declanșa, de asemenea, apariția simptomelor alergice. O astfel de variantă a stării patologice poate fi diagnosticată greșit ca fiind alergică la animale. Factorii predispuși la dezvoltarea bolii sunt prezența tulburărilor imunologice, a altor afecțiuni alergice (de exemplu astmul bronșic), vârsta copiilor. Încălcarea îngrijirii animalelor contribuie la apariția patologiei - acumularea de potențiali alergeni în cantități mari poate provoca o reacție chiar și la o persoană sănătoasă. În același timp, contactul cu animalele din copilăria timpurie (mai puțin de 2 ani) reduce riscul de alergie în viitor datorită dezvoltării toleranței imunologice la anumite antigene.

patogenia

În ciuda diversității manifestărilor clinice, reacția la alergenii animalelor domestice se desfășoară de-a lungul aceleiași căi patogenetice - reacții de hipersensibilitate de tip imediat. La primul contact cu antigeni ai integrelor animalelor, paraziți sau secreții ale acestora, organismul devine sensibilizat. Substanțele provocatoare sunt recunoscute de sistemul imunitar și se formează împotriva lor anticorpi de clasa E (IgE). Imunoglobulinele sunt absorbite pe suprafața membranelor bazofile tisulare (mastocitele), făcându-le sensibile la alergeni. Aceste celule joacă un rol central în dezvoltarea ulterioară a stării patologice.

La contactele ulterioare, legarea alergenilor la IgE, localizată pe membranele bazofilelor. Aceasta activează aceste celule imunocompetente și stimulează procesul degranulării lor - eliberarea histaminei, serotoninei și prostaglandinelor în spațiul intercelular. Acești compuși contribuie la extinderea vaselor de sânge și la creșterea volumului fluidului intercelular, irită terminațiile nervoase sensibile. Aceasta se manifestă prin simptome tipice ale alergiei - înroșirea, umflarea țesuturilor, mâncărime, disconfort, exudarea crescută a mucusului sau a lacrimilor. Uneori cantitatea de histamină eliberată este atât de mare încât duce la reacții sistemice (șoc anafilactic) - o scădere bruscă a tensiunii arteriale, spasme ale tractului respirator.

Simptomele alergiilor la animale

Manifestările de alergii sunt destul de diverse, determinate în mare măsură de tipul de intoleranță, de natura alergenului și de distribuția acestuia în mediul pacientului înconjurător. În cele mai multe cazuri, antigenii animalelor de companie se răspândesc prin aer, penetrează cu ușurință în tractul respirator superior și în conjunctiva ochiului. Există congestie nazală, rupere, strănut, roșeață și mâncărime ale ochilor. Adesea, durerile de cap și disconfortul din gât se alătură acestor manifestări, uneori răgușeală. Pacienții cu astm bronșic pot prezenta tulburări de bronhospasm 20-30 de minute după inhalarea aerului care conține alergeni.

La unii pacienți, se manifestă manifestări ale pielii datorate contactului direct cu animalele sau produsele lor metabolice. De regulă, urticaria în zona de contact a pielii cu o substanță provocatoare este detectată, uneori se dezvoltă în alte părți ale corpului. Durata conservării eritemului, pruritului și a altor simptome depinde de reactivitatea organismului și de numărul de alergeni din mediu. Deseori există o evoluție combinată a manifestărilor alergice oculare, respiratorii și cutanate. Unele dintre ele pot apărea sub formă de dermatită de contact printr-o reacție de hipersensibilitate de tip întârziat (HRT), observată mai des la persoanele care îngrijesc animalele de fermă sau la angajații grădinilor zoologice.

La pacienții care au o sensibilizare puternică față de antigenele animale, simptomele alergice se pot dezvolta în absența unui contact direct. Principalele și cele mai frecvente alergene ale pisicilor (Fel d1 și Fel d2) și câinii (Can f1 și Can f2) pot fi transportate prin haine și alte obiecte ale proprietarilor. Pentru persoanele cu sensibilitate ridicată, un astfel de contact mediat este suficient pentru dezvoltarea unui complex caracteristic al alergiilor caracteristice. Posibilitatea interacțiunii indirecte cu compușii provocați este importantă în examinarea diagnosticului de patologie.

complicații

Complicațiile grave pentru această stare alergică nu sunt tipice, cu toate acestea, riscul apariției lor crește odată cu ignorarea simptomelor bolii și a contactului permanent cu alergenii. La persoanele cu astm bronșic, reacția poate duce la bronhospasm sever și la funcții respiratorii insuficiente. Sindromul nazoconjunctival alergic poate fi complicat de o infecție bacteriană secundară a membranelor mucoase, provocând rinită purulentă-inflamatorie sau conjunctivită. În cazuri extrem de rare, contactul cu antigenele animale dezvoltă șoc anafilactic, care este o condiție care pune viața în pericol. Un curs lung de rinită alergică poate provoca hiperplazia mucoasei nazale și apariția polipilor.

diagnosticare

Identificarea acestei afecțiuni în alergologie necesită compararea unei cantități mari de date anamnestice, clinice și de laborator. Acest lucru vă permite să stabiliți relația dintre prezența unui animal de companie și apariția manifestărilor patologice, iar tehnicile de laborator oferă o oportunitate de a confirma și clarifica diagnosticul. Diagnosticul poate fi dificil, deoarece la unii pacienți complexul de simptome apare o vreme după ce o pisică sau câine apare în casă. Diagnosticul alergiilor se face în conformitate cu următorul algoritm:

 • Ancheta și inspecția generală. La examinare se manifestă manifestări caracteristice nespecifice ale alergiei - urticarie, roșeață conjunctivală, rupere, complicații ale respirației nazale. Atunci când interogarea este determinată de prezența sau absența contactului cu animalele în ultimele zile și în perioadele anterioare. La intervievarea pacientului, este de asemenea posibil să se determine relația dintre simptome și animalele de companie și, prin urmare, să se ajusteze planul pentru alte măsuri de diagnosticare.
 • Tehnici de laborator. În general, testele de sânge prezintă, de obicei, modificări minime - o ușoară creștere a ESR, a eozinofiliei și a altor semne de inflamație alergică. Testele specifice arată o creștere semnificativă a nivelului de imunoglobuline tip E, ceea ce indică un tip anafilactic de reacție de intoleranță.
 • Teste alergologice. Standardul de aur pentru diagnosticarea alergiilor animale este testarea alergiei cutanate - aplicarea, testul PIRM. De obicei, determinați reacția organismului la alergeni comuni de câini, pisici, păsări (în funcție de animalul în care pacientul este în contact).

Diagnosticarea diferențială se efectuează cu alte tipuri de boli alergice (de exemplu, polinoză, intoleranță la praful de uz casnic), patologii inflamatorii ale membranelor mucoase (rinită, conjunctivită). Distincția dintre aceste stări devine adesea posibilă numai după teste alergologice provocatoare, care sunt metoda de diagnosticare specifică.

Tratamentul alergiei la animale

Problema tratamentului cu alergie este adesea complicată de refuzul pacienților de a elimina sursa stării patologice a acestora - animalul de companie. În unele cazuri, acest lucru duce la cooperarea unui alergolog și a unui medic veterinar, împreună specialiștii pot determina natura alergenului și să-și dea seama cum să reducă eliberarea acestuia la animale. Astfel de măsuri sunt eficiente în caz de intoleranță la componentele produselor de îngrijire (șampoane, spray-uri), exoparazite sau secreții animale - este suficient să se vindece un animal de companie și să se minimizeze contactul cu excrementele (tăvile de curățare). Pe lângă eliminarea contactului cu antigene provocatoare, se disting următoarele măsuri terapeutice:

 • Terapia antihistaminică. Antihistaminicele sunt utilizate pe scară largă pentru a reduce simptomele alergiilor. Acestea pot fi administrate sub formă de tablete, picături oftalmice sau nazale și spray-uri în timpul unei exacerbări a bolii sau ca profilaxie - de exemplu, înainte de contactul intenționat cu un animal.
 • Terapia de desensibilizare. În ceea ce privește un număr de alergeni animali, este posibilă utilizarea imunoterapiei specifice (ASIT) asociată cu dezvoltarea toleranței la o substanță proteică provocatoare. Esența tehnicii este redusă la introducerea unor mici, treptat, crescânde doze de alergen timp de câteva luni.
 • Tehnici de barieră. Metode experimentale bazate pe formarea în regiunea mucoasei nazale a celui mai subțire film pe bază de celuloză sau a altor compuși în compoziția picăturilor nazale. Ca urmare, primirea alergenilor în țesut este complicată, manifestările de alergie sunt reduse. Tehnicile nu protejează pielea sau conjunctiva ochilor și, prin urmare, sunt utilizate cu o listă limitată de indicații.

După diagnosticare, pe lângă evitarea contactului cu un animal de companie, este necesară curățarea temeinică a încăperilor vii. Curatarea umedă a pardoselilor, a pereților, a mobilei se efectuează, covoarele, tapițeria și alte elemente de interior ale țesăturii sunt bătut cu grijă. De ceva timp, se recomandă instalarea de filtre pentru purificarea aerului, deoarece cele mai mici scale de piele și scame pot fi ținute în suspensie chiar și în absența câinilor sau a pisicilor.

Prognoză și prevenire

Prognosticul alergiilor la animale este aproape întotdeauna favorabil, numai la persoanele cu tendință la astm bronșic, se agravează datorită riscului de bronhospasm. Adesea, manifestările bolii în timp devin mai puțin pronunțate, chiar și fără măsuri terapeutice grave, astfel încât unii pacienți preferă să nu se despartă de animalul lor, reducând simptomele de alergie cu antihistaminice sau acceptând să conducă ASIT. Măsurile preventive ajută la reducerea concentrației alergenilor animale, reduc atât riscul apariției, cât și severitatea patologiei. Acestea includ îngrijirea meticuloasă a animalelor, folosirea purificatoarelor de aer de uz casnic, spălarea mâinilor după ce au fost lovite sau jucându-se cu un animal de companie. Este important să nu permiteți animalului pe scaun sau pe pat, în special în dormitor, să călătorească în mașină pentru a utiliza capace speciale de scaun.

Pe animale

Alergia este răspunsul imunitar hipertrofic al organismului uman la un iritant extern sau intern (alergen). Joacă rolul acestora din urmă: polenul, drogurile, alimentele, praful etc.

Alergia la părul de animale la adulți și copii, care, potrivit statisticilor medicale, se confruntă cu 15% din populația întregii planete. Din nefericire, este imposibil să se recupereze de la alergii la animale, dar tratarea simptomelor și prevenirea recidivei este destul de fezabilă. Înainte de a începe tratamentul, trebuie să aflați de ce a apărut această reacție, poate că nu este deloc o alergie și apare mâncărime datorită paraziților care au fost infectați de un animal de companie.

cauzele

Alergenul nu este numai lână, ci și particule de piele, saliva, în jos, fecale, pene etc. Cel mai adesea, răspunsul organismului apare atunci când este în contact cu animalele de companie - pisici, câini.

Grupul de risc include persoanele ale căror corpuri au focare de infecție cronică, pacienți cu tulburări metabolice și hormonale, cei care iau medicamente imunosupresoare de lungă durată (medicamente care suprimă apărarea organismului).

O reacție alergică se poate dezvolta prin contact direct cu un animal, în timpul curățării, în timp ce hrănește un animal de companie etc.

Următorii factori pot contribui la apariția unei reacții alergice:

 • predispoziție genetică;
 • funcțiile slabe ale apărării organismului (ca rezultat al bolii, pe fondul medicației, pe fondul schimbărilor regulate legate de vârstă sau al afecțiunilor endocrine);
 • intoleranța individuală la stimul.

Alergia la animalele la un adult se manifestă prin acută (erupție cutanată, tuse, nas curbat, ruptura abundentă) și forme cronice (se pot dezvolta în astm bronșic).

Cum se manifestă reacția

Principalele simptome ale alergiilor animale:

 • umflarea membranei mucoase, congestie nazală, descărcare grea a nasului;
 • lacrimare, rinită;
 • probleme ale pielii - hiperemie, mâncărime, diverse erupții (urticarie), pete roșii individuale sau împrăștiate în organism;
 • dificultăți de respirație, dificultăți de respirație, bronhospasm;
 • ochi roșeață.

Dacă alergenul este ingerat cu alimente (cel mai adesea este lână), pot apărea manifestări dispeptice - greață, vărsături, dureri abdominale, diaree. Aceste simptome sunt adesea însoțite de amețeli, o ușoară creștere a temperaturii corpului și, uneori, de febră.

Forma extrem de severă a unei reacții alergice la animale la copii - șoc anafilactic - semnalează dezvoltarea acesteia prin umflarea nazofaringei, palatului moale, dificultăți de respirație și chiar sufocare. O astfel de afecțiune patologică necesită asistență medicală imediată.

În plus, în contact permanent cu alergenul poate dezvolta o boală atât de gravă, cum ar fi astmul bronșic. Cursul său este însoțit de bătăi de tuse, nas înfundat, ruperea abundentă, în cazuri grave - sufocare. În absența măsurilor luate în timp, starea pacienților este agravată, astmul devine cronic și este dificil să se corecteze medicația.

Alergia la animalele de companie este cel mai probabil să se manifeste - primele semne apar doar câteva minute după contactul cu un animal de companie.

Diagnostic și tratament

Pentru a identifica alergenul și a confirma diagnosticul, medicul intervievează pacientul, face o istorie. Pacientul trebuie să treacă mai multe teste: un test complet de sânge și să treacă un alergotest (așa-numitul test de zgâriere). Conform rezultatelor unei examinări cuprinzătoare, alergologul prescrie un tratament și oferă recomandări preventive adecvate.

Cum sa lupti si ce sa faci cu o reactie alergica la parul animal la copii si adulti? Dacă sunt prezente numai manifestări ale pielii, puteți utiliza unguente locale non-steroidice (Bepanten, Glutamol, La-Cree) sau compuși hormonali (Dermoveit, Sinaflan, Elac, Lorinden) - aceștia sunt aplicați pe piele hiperemic sau sypyne.

Dacă reacția imună a organismului la alergeni a afectat, inclusiv tractul respirator superior, se recomandă administrarea unui antihistaminic sistemic - de exemplu, Suprastin, Zodak, Diazolin etc. Aceste medicamente vor face față primelor simptome de alergie în 15-20 de minute. Vasoconstrictorul va ajuta la îndepărtarea umflăturii nasului, facilitarea respirației.

Pastile pentru alergii la animale la copii și adulți dintr-o nouă generație:

 • Peritol (Cyproheptadine).
 • Fenistil.
 • Clemastine.
 • Zyrtec.
 • Claritin.
 • Telfast.
 • Ksizal.

Medicamentul în sine și dozajul acestuia trebuie selectate numai de către un medic, pe baza caracteristicilor organismului, a vârstei pacientului, precum și a formei, stadiului și severității reacției alergice.

Dacă se constată semne de alergii la nou-născut:

 • trebuie să îl izolați imediat de animalul dvs. de companie;
 • spălați bine ochii, spălați-vă pe mâini, spălați-vă fața cu apă curgătoare;
 • dacă este posibil, administrați o pilulă cu un antihistaminic slab (Suprastin, Tavegil, Loratadine), dacă aveți o erupție cutanată, utilizați unguent Bepanten sau Hydrocortisone;
 • bronhospasmul, răspândirea rapidă a urticarei pe tot corpul, edemul și tusea puternică, cu un risc ridicat de sufocare, este un pretext pentru a apela imediat o ambulanță.

Dacă apar simptome de alergie la sugari, părinții nu trebuie să se auto-medicheze și apoi să solicite ajutor medical. Specialistul va selecta picături nazale și de ochi, va prescrie un medicament adecvat antihistaminic, enterosorbenți (pentru simptome de alergii din tractul gastro-intestinal) și remedii locale (pentru a elimina manifestările alergice ale pielii).

Animalele nu provoacă alergii

Ce animal poate invidia dacă sunteți alergic? Astfel de oameni sunt pești, broaște țestoase, șameleoni, șopârle și alte reptile. De asemenea, puteți prefera chinchilla (lider printre animalele hipoalergenice), șobolani ornamentali, cobai, hamsteri.

Printre pisici există, de asemenea, "specimene" destul de sigure - sfinxuri, Cornish - rexes.

Rase de câine hipoalergenic:

 • Irlandeză apă spaniel;
 • Bichon Frise;
 • Chineză Crested;
 • terrier de grâu cu părul moale, etc.

Măsuri preventive

Imunoterapia va ajuta la prevenirea reapariției alergiilor la animale - un set de măsuri care vizează antrenarea corpului unui organism alergic la un anumit iritant. Deci, în cele din urmă, sistemul de protecție se obișnuiește cu lână, saliva, particule de piele ale unui animal de companie. În consecință, simptomele de alergie nu apar în cazul contactului ulterior cu animalul.

Alergii. În acest scop, o parte din alergen este injectată subcutanat (o dată pe săptămână) în pacient. Ca urmare, corpul "învață" să producă anticorpi la stimul, reacția de protecție în timpul contactelor ulterioare cu alergenul dispare.

În plus, pentru a preveni atacurile repetate, alergiile din viața de zi cu zi ar trebui să urmeze câteva reguli simple:

 • spălați bine mâinile cu săpun și apă după fiecare contact cu un animal;
 • locul de dormit, tava pentru animale de companie trebuie să fie îndepărtată numai cu mănuși și cu detergenți dezinfectanți;
 • Nu este recomandat să lăsați animalul în dormitor (în special pepinieră) - este mai bine să limitați spațiul pe care îl poate juca animalul de companie;
 • filtrele speciale ajută la curățarea aerului din cameră din praf, lână, particule de piele și alți potențiali iritanți; persoanele care suferă de alergii ar trebui să achiziționeze cu siguranță aceste dispozitive;
 • un animal de companie trebuie să fie prezentat în mod regulat (cel puțin o dată la șase luni) unui medic veterinar - medicul va efectua un examen, va face vaccinările necesare, va oferi recomandări privind organizarea hranei, îngrijirea animalelor de companie;
 • Animalele de companie nu ar trebui să fie în contact cu lucrurile și jucăriile copilului;
 • camera în care animalul trăiește ar trebui să fie ventilat de mai multe ori pe zi - particulele de epiteliu prezente în aer, lână și mirosul caracteristic pot provoca rapid o reacție alergică;
 • fotolii, canapele, perne sunt cel mai bine acoperite cu capace de protecție speciale (acestea ar trebui să fie spălate cât mai des posibil);
 • covoarele trebuie înlocuite cu cauciuc, covorașe de plastic - sunt mai puțin murdare, nu se acumulează lână și alți contaminanți, sunt ușor de curățat, curățați.

Numai măsurile luate în timp util și profilaxia adecvată vor ajuta la evitarea recurențelor și a complicațiilor neplăcute ale alergiilor animale - cum ar fi astm bronșic și o formă acută de reacție imună la un alergen ca șoc anafilactic.

Tratamentul alergiei la animale

Alergia este o problemă obișnuită întâlnită de un număr mare de oameni.

Alergia este o reacție neobișnuită a organismului, de multe ori un impact negativ, asupra unei substanțe care nu trebuie să provoace o astfel de reacție. O reacție alergică poate fi orice, această boală este considerată individuală. Prin urmare, dacă ați descoperit simptomele alergiei în sine, trebuie mai întâi să determinați sursa alergenului și să începeți imediat tratamentul alergiei la părul animal.

Unul dintre cele mai frecvente tipuri de alergii este alergia la parul animalelor de companie. Este de remarcat faptul că alergenul în acest caz nu este lână în sine, ci saliva, bucăți de piele animală, excreția sa. Aceste particule se răspândesc în apartament, iar boala se va dezvolta chiar și fără un contact strâns cu animalul. Aceasta înseamnă că, de exemplu, pisicile chel sunt alergeni în același mod ca și cele normale, în timp ce alte declarații sunt nefondate și pot fi doar o campanie publicitară. În acest articol, vom examina simptomele și tratamentul alergiilor animale.

Pisicile, câinii și orice alte animale de companie pot deveni provocatori ai unei reacții alergice.

Este important! Se întâmplă că apar alergii din cauza animalelor de rasă cu par scurt, deoarece se dezvoltă din cauza particulelor de piele ale animalului.

O reacție anormală este cauzată de o proteină găsită în glandele sebacee. Un alt posibil alergen este insectele mici care trăiesc pe părul animalului. Acesta este cel mai problematic tip de alergie, deoarece după o lungă ședere a unui animal de companie într-un apartament, asemenea insecte se răspândeau pretutindeni, adunând în canapele, perdele și în jucăriile moi pentru copii. Dacă vă decideți să aveți un animal de casă în casa dvs., este mai bine să vă asigurați imediat că nu există nici o reacție alergică în tine și în cei care trăiesc cu tine.

O reacție anormală este cauzată de o proteină găsită în glandele sebacee.

Simptome alergice

Contactul cu o sursă de iritare determină rapid o reacție alergică. Simptomele care se manifestă sunt împărțite în două categorii: simptome generale și locale.

Prima categorie (simptomele comune) includ:

 • erupție pe piele - apare aproape imediat după contact, secerează mult, provocând disconfort sever;
 • umflarea feței, a mâinilor și a picioarelor;
 • devine dificil de respira, deoarece sistemul respirator este perturbat;
 • dificultăți de respirație;
 • congestie nazală;
 • eliberarea mucoasă;
 • tuse;
 • creșterea temperaturii corpului;
 • alte semne care sunt individuale.

Alergiile pot determina febră.

Simptomele locale sunt:

 • piept umflat, aspect în formă de butoi;
 • roșeață a ochilor, lacrimare;
 • culorile întunecate sub ochi;
 • se pliază sub pleoapa inferioară;
 • amețeli;
 • tahicardie, respirație rapidă;
 • crețuri pe nas.

Problema constă, de asemenea, în faptul că simptomele bolii nu pot apărea imediat, nu la primul contact cu animalul, ci după ce noul animal de companie a trăit împreună cu dvs. timp de mai multe luni. Apoi, când o cantitate suficientă de alergen sa acumulat în aerul unui apartament. Tratamentul alergiilor la animale ar trebui să înceapă imediat după detectarea simptomelor. Dar la oameni diferiți, simptomele pot fi exprimate, diferite cardinale, și nu devine imediat clar ce anume este cauzat de aceasta. Prin urmare, ar trebui să identificați o predispoziție la acest tip de alergii și alergii, în general, cu ajutorul testelor speciale, examinării medicale.

Este important! Dacă simptomele se găsesc în corpul dumneavoastră, ar trebui să vă spălați imediat ochii, nasul și gura. Consultați un specialist.

O reacție alergică la animale la copii apare de asemenea destul de des și se dezvoltă rapid, dar simptomele la copii și adulți diferă. Este suficient ca copiii să petreacă mai puțin de o jumătate de oră cu animalul, astfel încât să apară o reacție acută la alergen. Poate să se manifeste ca dermatită atopică.

Copiii pot avea afectat sistemul respirator

Simptomele unei reacții alergice la copii:

 • perturbarea sistemului respirator;
 • erupție cutanată, roșeață a pielii;
 • umflarea membranei mucoase;
 • frecvente strănut.

Este posibil ca o reacție alergică să apară cu o imunitate slăbită, în cursul unei alte boli, de exemplu, o răceală. De asemenea, alergiile la animalele de companie contribuie la bolile sistemului digestiv, alte reacții alergice.

Tratamentul alergiei la animale

Mai întâi trebuie să scapi de sursa alergenului, să oprești orice contact cu el. În cazul unui animal de companie, este recomandabil să-l transmiteți cuiva pentru o vreme sau chiar să găsiți un nou proprietar. Dacă alergia este puțin exprimată, această acțiune poate fi deja suficientă pentru a vindeca complet și a înceta să vă confruntați cu disconfort. În caz contrar, va trebui să utilizați medicamente. Acestea pot fi antihistaminice sau spray-uri nazale. Dacă o reacție alergică a provocat un atac de astm, ar trebui să începeți imediat să utilizați medicamente împotriva acesteia. Este mai bine să înveți numele medicamentelor direct de la un specialist care vă va ajuta să alegeți un instrument potrivit pentru cazul dumneavoastră.

Este important să se ocupe imediat de tratamentul alergiilor de blană de animale. Severitatea simptomelor poate crește odată cu contactul permanent cu sursa alergiei. Nu permiteți o astfel de dezvoltare.

Pentru ca șansa unei reacții alergice să fie de câteva ori mai mică, trebuie să monitorizați cu atenție animalele de companie.

Pentru ca șansa unei reacții alergice să fie de câteva ori mai mică, trebuie să monitorizați cu atenție animalele de companie. Spală-le și curăță-le. Dacă este un câine, apoi după fiecare mers pe jos, spălați labele. Animalele de companie, mergând periodic pe stradă, pot crește riscul de alergii, deoarece pe lângă propriile lor particule, toate tipurile de ciuperci și paraziți, polenul de plante, care este de asemenea un tip comun de alergen, se așază pe lână. Prin urmare, ar trebui, dacă există o astfel de oportunitate, să le limiteze libertatea de mișcare. Pentru a exclude plimbările în afara apartamentului și chiar în apartament, de exemplu, păstrați întotdeauna ușa camerei închise pentru a evita acumularea de particule în cameră care contribuie la o reacție alergică.

De asemenea, trebuie să efectuați o curățare constantă a apartamentului. Curățați umed în fiecare zi sau două, covoare curate, canapele, mobilier tapițat, perne, paturi de spălat, lenjerie de pat și jucării moi. În principiu, reduceți numărul de astfel de suprafețe din apartament pe care se pot acumula alergenii. Tratamentul alergiilor animale poate să nu fie necesar dacă toate aceste condiții sunt îndeplinite. Și cu o formă ușoară de alergie, este posibil să nu trebuiască să renunți la animal, să căutați un nou proprietar. Dar, în orice caz, este mai bine să limitați complet contactul cu animalul, pentru a nu transforma reacția alergică obișnuită într-o boală cronică.

Este important! Tratamentul alergiilor animale este un proces îndelungat care necesită o acțiune constantă. Chiar și după ce sursa care a provocat reacția alergică a fost transferată pe mâini noi, este necesară efectuarea mai multor curățiri generale ale camerei cu un interval mic.

Este necesar să se efectueze o curățare constantă a apartamentului.

Când cumpărați un animal, fie că este vorba de o pisică, de un câine sau de un animal de companie, ar trebui să testați-vă pe dumneavoastră și pe familia dvs. pentru alergii și să cântăriți argumentele pro și contra. Și chiar și în cazul unei decizii pozitive, în niciun caz nu uitați de curățenia casei sau de curățenia animalului însuși.