Principal

Dermatită

Analiza HPV: când și cum să treci, descifrând rezultatele

Pentru o persoană modernă, îngrijirea sănătății trebuie să devină o prioritate în asigurarea unei calități înalte a vieții. În plus, știința permite studierea pericolelor potențiale ascunse. De exemplu, testarea HPV face posibilă detectarea unui virus mortal înainte de a începe munca distructivă.

Papiloame: estetica aspectului

Aspectul în majoritatea absolută a cazurilor reprezintă baza comunicării de înaltă calitate, reușită între oameni. Defectele repulsive în aparență sunt adesea dificil de depășit obstacolele în calea comunicării. Și papiloamele sunt unul dintre acei dușmani. Ele pot fi localizate pe zone ale corpului care sunt ascunse de ochii curioși sau pot apărea pe față, pe gât. Îndepărtați papiloamele și uneltele de farmacie și metodele bunicii. Dar, înainte de a elimina o educație urâtă, este necesar să faceți o examinare - o analiză pe HPV pentru a vă asigura că nu există nici un virus patogen care să provoace mari tulburări și să conducă la o boală gravă și apoi la moarte.

Care sunt papiloamele?

Papilomii și negii sunt creșteri neplăcute care apar pe piele și pe membranele mucoase ale unei persoane. Acestea sunt cauzate de locuitorii microcosmosului, adiacent unei persoane - ciuperci, viruși.

Papiloamele sunt o manifestare externă a problemelor interne. Și uneori virusul poate trăi cu ușurință în corpul uman, fără a se manifesta. Dar trebuie doar să suporți stresul sever, o răceală, să schimbați clima - și vă rog, tumorile inestetice "au sărit" prin corp.

Mulți cred că nu este nimic teribil în acest caz, iar papiloamele ar trebui pur și simplu eliminate într-o instalație specializată de cosmetologie. Da, este imposibil să scapi de aceste formațiuni în exterior, dar uneori este aproape imposibil să se recupereze de la virusul care le-a generat. Foarte des, clienții saloanelor de înfrumusețare sunt îngrijorați numai de apariția HPV la femei. Că este, de asemenea, o amenințare gravă la adresa sănătății și a vieții, puțini oameni cred.

Ce este HPV?

Analiza pentru HPV este efectuată pentru a identifica problema cât mai curând posibil și pentru a încerca să o rezolvi calitativ. Papilomavirusul uman (HPV), sau papilomavirusul uman (HPV), este un gen destul de extins de papilomavirusuri (Papovaviridae). Prin știință se stabilește că acest rezident al microproiectului este rezistent la căldură și conține ADN.

Astăzi, această boală este considerată una dintre cele mai frecvente infecții cu transmitere sexuală. Potrivit Organizației Mondiale a Sănătății, în rândul persoanelor de vârstă fragedă (cu vârsta cuprinsă între 18 și 40 de ani), HPV este infectat cu aproximativ 80%. Virusul infectează epiteliul și membranele mucoase ale pielii, inclusiv genitalia, laringele, cavitatea orală și membranele mucoase ale ochiului.

Este transmisă prin HPV în principal prin contact sexual. Aceasta ar trebui să includă diferite tipuri de sex. Ele pot fi, de asemenea, infectate prin contactul cu pielea apropiată sau prin contactul membranelor mucoase cu zone infectate ale pielii și ale membranelor mucoase. Nou-născuții sunt infectați atunci când trec prin canalul de naștere. Apoi dezvoltă papilomatoza respiratorie a laringelui.

Oamenii de știință au identificat mai mult de 100 de tipuri de papilomavirus uman (HPV), dintre care mai mult de 40 sunt capabili să provoace leziuni organelor urogenitale, anusul la femei și bărbați și, de asemenea, provoacă verucilor genitale pe piele.

De ce e atât de rău virusul?

S-ar părea teribil în virusul papilomului uman "liniștit", dacă manifestările externe sunt îndepărtate cu ușurință în timpul unei proceduri cosmetice? Este vorba despre amenințarea potențială a celulelor canceroase în contextul vieții acestui "copil". Oamenii de știință împart papilomavirusurile în trei tipuri:

 • non-oncogene HPV (1, 2, 3, 5 genotipuri);
 • risc scăzut de carcinogen (NCR) al HPV (6, 11, 42, 43, 44 genotipuri);
 • un risc crescut de cancerigen (SRS) al HPV (16, 18, 31, 33, 35, 39, 45, 51, 52, 56, 58, 59 și 68 genotipuri).

Apariția tumorilor benigne poate provoca un grup de viruși de al doilea tip, care include 5 genotipuri. Principalele tipuri sunt 6 și 11 tipuri de HPV, acestea fiind detectate în 90% din toate infecțiile. Cea mai frecventă manifestare externă a activității vitale a acestui grup de viruși este condiloamele acuminate (Condylomata acuminata). Pot să apară, de asemenea, verucile keratotice, verucile papulare sau verucile Bushuke-Levenstein.

Cel de-al treilea grup de papilomavirus uman este un grup de risc oncogen ridicat. Conține 15 genotipuri, iar ponderea de 16 și 18 tipuri reprezintă 70% din toate infecțiile.

Medicina modernă a demonstrat deja rolul activ al HPV în apariția cancerului de col uterin, cancerul anusului, cancerul vaginului, vulva, oncologia penisului, precum și cancerul laringelui și cavității bucale.

ADN-ul virusului trece prin două etape în celulă: etapa episomală (etapa productivă) și cea integrată. În prima etapă se produc noi viruși. Aceasta provoacă implicarea celulelor noi în procesul patologic și formarea unei tumori benigne pe piele. Apoi, virusul începe să fie introdus în ADN-ul celulei, provocând o supraexprimare a oncoproteinelor E6, E7, care servește ca modificări precanceroase. Această etapă necesită intervenția medicamentelor și tratamentul de calitate.

Acei pacienți care sunt desemnați pentru a testa prezența virusului se întreabă de unde să efectueze testul HPV. Medicul îi poate răspunde. Deși aproape toate instituțiile medicale moderne au echipamentul necesar de diagnosticare pentru a efectua astfel de studii.

Când trebuie să iau testul pentru virusul "urât"?

Analiza riscului oncogen HPV va permite timp pentru a identifica o potențială amenințare la adresa sănătății și a vieții. Este transmisă într-un singur mod - de la persoană la persoană, înrădăcinată în straturile adânci ale pielii. Micro-periculozitatea periculoasă din straturile superioare ale epiteliului reproduce și influențează patologic mecanismul diviziunii celulare, care provoacă apariția tumorilor pielii.

Omenirea ar trebui să-și amintească deja că HPV este o infecție cu transmitere sexuală și că probabilitatea infectării cu ea este în continuă creștere. Papiloamele și condiloamele sunt doar semnele exterioare ale bolii. Dar baza sa oncologică patologică nu este vizibilă cu ochiul simplu.

Doar o examinare calitativă este capabilă să determine care virus a provocat apariția negi, papiloame sau negii pe piele și pe mucoase. Adesea, oamenii se întreabă dacă trebuie să fie testați pentru HPV. Răspunsul este da. La urma urmei, virusul este capabil să fie transmis de la persoană la persoană în moduri diferite:

 • în timpul actului sexual neprotejat;
 • în contact strâns al pielii și membranelor mucoase, pe care sunt mici răni și crăpături, de exemplu, când se sărute;
 • în timpul nașterii naturale de la mamă la copil;
 • mod de uz casnic din cauza nerespectării regulilor de igienă personală - în baie, saună, toaletă, piscină.

Toată lumea de la o vârstă fragedă ar trebui să știe că utilizarea articolelor de igienă personală ale altor persoane este strict interzisă!

Virusul din mediul extern nu trăiește mult timp, dar este suficient pentru el să găsească un nou adăpost.

Oamenii de stiinta au descoperit ca infectia cu aceasta boala nu depinde de caracteristicile genetice. Numai sexul neprotejat, nerespectarea patologică a regulilor de igienă personală și imunitatea scăzută pot provoca soluționarea cu succes a virusului în corpul uman.

Trebuie reținut faptul că HPV la femei este prima cauză a cancerului de col uterin cel mai frecvent întâlnit. Dacă există o dorință sau o mărturie pentru a fi supuse unei examinări, trimiterea la teste este emisă de medicul curant. El decide, de asemenea, care dintre metodele de diagnostic vor fi eficiente în acest stadiu. Există mai multe tipuri de examinări care pot detecta prezența virusului papilomavirus uman.

colposcopie

Colposcopia este efectuată pentru a examina femeile cu ajutorul unui dispozitiv special - un colposcop compus dintr-un dispozitiv binocular și un dispozitiv de iluminat. Acesta vă permite să inspectați pereții vaginului și colului uterin pentru prezența focarelor de infecție pe mucoasă. Colposcopia extinsă cu utilizarea testelor speciale este utilizată pentru a diferenția formațiunile oncologice și pentru frotiu și biopsie pentru cercetări ulterioare.

Metoda citologică

Analiza HPV folosind microscopul se efectuează pe un eșantion de frotiu prelevat din vagin și determină prezența și numărul anumitor celule - diskeratotitov și koilocite, care servesc ca indicator al activității papilomavirusului uman. Rezultatele sunt diferențiate pe clase:

 • Gradul 1-2 nu înseamnă modificări virale;
 • Gradul 3 necesită diagnosticări suplimentare;
 • Gradul 4-5 indică prezența unor modificări maligne.

Metoda histologică

Dacă o femeie are o examinare mai aprofundată a prezenței virusului și a consecințelor activității sale vitale în organism, atunci medicul va prescrie un examen histologic. Se efectuează pe o biopsie - un eșantion foarte mic de țesut examinat sub microscop. Această metodă vă permite să vedeți celulele modificate afectate de virus.

Anticorpi pentru HPV

Un test de sânge pentru HPV este capabil să detecteze prezența anticorpilor la acesta. Este o modalitate eficientă de a diagnostica infecția în primele etape. La urma urmei, anticorpii apar ca urmare a penetrării unui micro-dăunător în organism. Dezavantajul acestui studiu este incapacitatea de a determina tipul de virus și, prin urmare, potențialul său pericol.

Digene-test

Cea mai recentă și destul de precisă analiză pentru testul HPV - Digene. Vă permite să determinați la un moment dat tipul de virus, concentrația sa cantitativă. Acest lucru este important. Tipul de virus este un indicator al oncogenicității și, prin urmare, o potențială amenințare la adresa sănătății pacientului. Studiul se bazează pe răzuirea membranei mucoase a vaginului sau a uretrei.

Reacția în lanț a polimerazei

PCR astăzi este una dintre cele mai comune metode de diagnosticare a diferitelor boli, inclusiv a papilomavirusului uman. Vă permite să investigați diverse materiale biologice, să detectați în ea ADN-ul virusului și să trageți concluzii despre infecție. Această metodă necesită o mulțime de experiență de la un specialist, deoarece nerespectarea algoritmului PCR va conduce la un rezultat fals.

Caracteristicile testelor pentru HPV

Deci, medicul a prescris un studiu privind HPV. Cum se face analiza? Oricare ar fi metoda de diagnosticare aleasă de medic, va fi fără durere pentru pacient. Doar un ușor disconfort se poate manifesta în timpul unor manipulări.

Experții recomandă efectuarea unui test de sânge pentru HPV pe stomacul gol. De obicei, gardul este făcut dimineața, ceea ce înseamnă că nimic nu este mai bine seara. Este recomandabil să renunțați la alcool și alimente picante timp de 2-3 zile înainte de a lua testul. Desi unii experti spun ca alcoolul, mancarea si timpul zilei nu afecteaza semnele vitale ale papilomavirusului uman.

Dacă materialul este luat de la organele genitale, atunci limitările în pregătirea pentru analiză sunt:

 • eșecul în 2-3 zile de act sexual;
 • refuzarea cu câteva zile înainte de analiză a utilizării igienei intimate antibacteriene;
 • Cu 2 ore înainte de administrarea frotiului, se recomandă să nu urinați.

Pentru femei, limitarea este menstruația și 2-3 zile după terminarea acesteia. Medicamentele contraceptive administrate în vagin, și acest unguent, supozitoare, geluri, pot afecta rezultatele. De aceea, ele trebuie abandonate cu câteva zile înainte ca frotiul sau biopsia să fie colectate.

Decodarea rezultatelor analizei pe HPV

Analiza HPV la bărbați și femei este o modalitate bună de a identifica problema și de a preveni dezvoltarea acesteia. Decriptați rezultatele numai profesioniști calificați. Toate recomandările din afara instituției specializate sunt doar cu scop informativ și nu ar trebui să provoace auto-tratamente.

Papilomavirusul uman este potențial periculos pentru persoanele de orice sex și vârstă. Se observă că până la 30 de ani în majoritatea cazurilor de infecție apare așa-numita dezvoltare inversă - virusul dispare din organism, fără a avea timp să-l facă rău. Dar cu cât pacientul este mai în vârstă, cu atât este mai mare riscul reîncarnării unei infecții virale în cancer.

Cel mai adesea puteți să răspundeți la întrebări privind citirea rezultatelor testului Digene. Ele sunt simple. Dacă există o inscripție "ADN nu este detectată" pe formularul primit cu rezultatele examinării, atunci putem vorbi despre absența completă a virusului. Dar pot exista și alte note. Inscripția "mai mică de 3 Lg" indică prezența unui virus în organism într-o concentrație neglijabilă. Rezultatul "3-5 Lg" indică faptul că numărul de agenți patogeni este potențial periculos. Dar inscripția "mai mult de 5 Lg" caracterizează concentrația virusului ca fiind foarte mare.

Mulți pacienți sunt interesați de cât de mult este făcut analiza HPV. Răspunsul depinde de tipul diagnosticului și de capacitățile instituției medicale. De obicei, rezultatele pot fi obținute după 2-3 zile.

Ce înseamnă rezultatele?

Decriptarea analizei HPV este efectuată într-un laborator clinic numai de către un specialist. Pentru pacient, explicațiile sunt:

 • expresia "valori de referință" înseamnă un rezultat - virusul nu a fost detectat;
 • dacă inscripția citește "rezultat pozitiv", atunci în biomaterial este detectat un virus oncogen ridicat, iar riscul de a dezvolta cancer de col uterin sau alte neoplasme este foarte mare;
 • inscripția "rezultat negativ" poate fi explicată după cum urmează: nu au fost detectate tipuri oncogene de virusuri, dar există posibilitatea de a fi infectate cu alte tipuri de HPV.

Ce poate afecta rezultatul

Nu întotdeauna rezultatele sondajului conțin informații fiabile. Factorul uman poate juca o glumă crudă. Tehnicianul de laborator poate prelua incorect materialul și apoi poate încălca condițiile de depozitare. Este posibil să nu existe niciun rezultat din cauza cantității mici de virus care nu poate fi determinată prin această metodă sau prin intermediul unui astfel de echipament. Există și alte nuanțe.

Contaminarea materialului poate determina rezultate fals pozitive. În orice caz, este mai bine să reluați toate analizele după o anumită perioadă de timp.

Note importante

Papilomavirusul uman este, fără îndoială, foarte periculos și viclean. Dar oamenii ar trebui să-și amintească faptul că nu întotdeauna infecția HPV duce la cancer. De asemenea, trebuie remarcat faptul că, în unele cazuri, infecția are loc printr-un complex de virusuri și nu prin nici un fel. Pentru diagnosticul fiabil, trebuie efectuată o examinare completă, permițându-vă să faceți diagnosticul cât mai exact posibil și să alegeți o metodă de tratament.

Tratamentul cu HPV

Destul de des, diagnosticul de HPV la femei. Ce este? O astfel de întrebare este adresată celor care nu au auzit niciodată de o astfel de problemă. Papilomavirusul uman provoacă în unele cazuri cancerul organelor urogenitale, laringelui și cavității bucale.

La o vârstă fragedă, există cazuri frecvente de vindecare spontană a HPV. Dar vârsta înaintată servește ca un stimulent pentru dezvoltarea complicațiilor sub formă de cancer. Este imposibil să o vindeciți cu ajutorul medicamentelor de la infecția cu o infecție virală astăzi - nici un medicament nu dă un rezultat absolut. Prin urmare, baza tratamentului este terapia simptomatică și antivirală, precum și tehnicile de imunostimulare.

Testarea HPV în conformitate cu metoda aleasă de medic este o modalitate de a afla despre sănătatea dumneavoastră și potențiala amenințare sub forma unui virus. Pentru a realiza o astfel de anchetă ar trebui să se afle în complex pentru a obține rezultatul cel mai fiabil și, dacă este necesar, un tratament calitativ.

Teste pentru infecția cu papilomavirus uman

Human papillomavirus este foarte controversat. HPV poate fi aproape asimptomatic la unii oameni, în timp ce în altele poate apărea cu un curs complex și senzații extrem de neplăcute. Dacă o persoană suferă de disconfort în prezența semnelor de boală, atunci îi sunt prescrise teste pentru infecția cu papilomavirus uman. De asemenea, testele HPV sunt oferite femeilor gravide și altor categorii de cetățeni. Mai multe informații despre analiza papilomavirusului și decodificarea acestuia - în articolul nostru următor.

Descrierea HPV

Papilomavirusul uman (HPV), virusul papiloma uman (HPV) aparține familiei de papovavirusuri (Papovaviridae), un gen de papilomavirusuri. Este un virus mic, care conține ADN, termostabil. Este cea mai frecventă infecție cu transmitere sexuală: conform unor date, până la 80% din populație este infectată la o vârstă fragedă. Virusul prezintă tropism pentru epiteliul pielii, membranele mucoase ale organelor genitale și ale altor organe (laringe, cavitate orală, mucoasă conjunctivală).

Principalul mod de transmitere este contactul sexual, inclusiv sex anal, oral, din păcate, utilizarea prezervativelor nu protejează împotriva infecției cu acest virus. Este posibil să se transfere prin contactul apropiat al pielii, membranelor mucoase cu zone infectate. Un factor important în infecția nou-născutului cu dezvoltarea ulterioară a papilomatozei respiratorii a laringelui este infecția atunci când trece prin căile sexuale în timpul livrării. Astăzi, mai mult de 100 de tipuri de papilomavirus uman (HPV) sunt cunoscute și mai mult de 40 dintre acestea pot provoca leziuni ale tractului anogenital (genitale și anus) ale bărbaților și femeilor și apariția verucilor genitale.

Papilomavirusurile pot fi împărțite în 3 grupe principale:

 • non-oncogene HPV (1, 2, 3, 5 genotipuri);
 • risc scăzut de carcinogen (NCR) al HPV (6, 11, 42, 43, 44 genotipuri);
 • un risc crescut de cancerigen (SRS) al HPV (16, 18, 31, 33, 35, 39, 45, 51, 52, 56, 58, 59 și 68 genotipuri).

HPV cu risc scăzut de cancerigenă (HPV NCR): un grup de viruși care conduce la leziuni benigne, reprezentate de 5 genotipuri, dar cele principale sunt 6 și 11, care reprezintă până la 90% din toate infecțiile cu aceste virusuri. Cele mai frecvente manifestări clinice ale HPV NKR sunt verucile genitale (Condylomata acuminata).

Există și alte tipuri de veruci genitale: Negii keratoizi cu localizare pe piele uscată, veruci papulare cu localizare pe epiteliul complet keratinizat, veruci gigantici Bushke-Levenstein (găsiți la pacienții cu imunitate celulară redusă sau în timpul sarcinii).

Condiloamele endouretrale sunt localizate în uretra, adesea combinate cu condiloame ordinare, și apar în mod predominant la bărbați. Condiloamele cervicale sunt adesea combinate cu condiloame genitale: negi exotici, endofitici (plane).

HPV cu risc ridicat de cancerigenă (HPV HCR): un grup de tipuri de risc carcinogen ridicat este reprezentat de 15 genotipuri, dintre care cele mai frecvente sunt zece: 16, 18, 31, 33, 35, 39, 45, 52, 58, 59. În același timp, iar 18 tipuri reprezintă 70% din toate cazurile de infecție și aceste tipuri au un potențial carcinogen ridicat, în ceea ce privește 18 genotipuri, există o rată ridicată de detectare a adenocarcinoamelor.

ADN-ul viral poate persista în celulă în două forme: episomal (etapa productivă) și integrată (stadiu integrat). În stadiul epizomal, apare o producție îmbunătățită de noi virusuri, care contribuie la implicarea celulelor noi în procesul patologic, dar celulele nu pierd controlul asupra apoptozei și această etapă se caracterizează prin modificări benigne ale epiteliului. Stadiul integrat este etapa în care virusul este inserat în genomul celulei și conduce la supraexprimarea oncoproteinelor E6, E7, este asociat cu modificări precanceroase și necesită tactici adecvate pentru tratarea pacientului.

Infecția cauzată de papilomavirusul uman are mai multe trăsături importante, fără a ține seama de faptul că utilizarea testării HPV este asociată cu o serie de dificultăți în interpretarea rezultatelor.

Pe de o parte:

HPV este cel mai comun ITS (până la 80% dintre tineri sunt infectați cu acest virus);

 • când sunt infectate, cele mai multe femei (aproximativ 80%) sunt vindecate de HPV în interval de 9-15 luni de la momentul infecției fără proceduri medicale (adică dacă repetați testul de genotipare, genotipul HPV detectat anterior sau o schimbare în spectrul genotipurilor) poate să dispară într-un an. Odată cu vârsta, auto-eliminarea este redusă semnificativ;
 • Infecția și boala HPV nu sunt SYNONYMS! Infecția conduce la dezvoltarea precancerului într-o mică proporție de femei infectate (aproximativ 0,5%);
 • de la infecție la dezvoltarea precancerului și a cancerului de col uterin, în medie, 10-20 ani trec. Odată cu vârsta, capacitatea de a elimina virusul scade, respectiv crește riscul de dezvoltare a precancerului și a cancerului;
 • nu există metode eficiente de tratament în stadiul infecției latente (nu există nicio modificare în imaginea citologică și / sau colposcopică, dar se detectează un virus).
 • Pe de altă parte:

  • HPV este principala cauză a cancerului de col uterin. Femeile infectate au un risc de cancer de 300 de ori mai mare. Nu s-au dezvoltat numai metode de profilaxie secundară (screening cervical pentru detectarea stadiilor precanceroase), ci și vaccinarea primară a fetelor și băieților în vârstă de 9-12 ani;
  • infecția este insidioasă și, deseori, nu provoacă nici o plângere pacientului și nu este detectată la examinare înainte de a intra în stadiul cancerului invaziv;
  • Manifestările clinice ale infecției cu papilomavirus cu risc ridicat pot fi mascate de alte afecțiuni ale tractului urogenital, ceea ce nu le permite să fie detectate în timp, utilizând metode tradiționale.

  Din caracteristicile enumerate ale infecției cu papilomavirus uman, rezultă că:

  1. Un rezultat pozitiv al testului pentru prezența unui virus trebuie interpretat ca:

  • Participarea pacienților la un grup cu risc crescut de dezvoltare a cancerului de col uterin;
  • necesitatea unor proceduri de diagnostic aprofundate pentru a stabili stadiul actual al infecției, excluderea displaziei severe și a cancerului de col uterin;
  • necesitatea monitorizării infecției (persistenței) în absența manifestărilor clinice sau subclinice.

  2. Un rezultat negativ al testului este interpretat ca absența riscului de displazie severă și de cancer.

  Diagnosticul de laborator. Diagnosticul infecției cu HPV este determinat de manifestările clinice și de obiectivele clinice de estimare a riscului de apariție a neoplasmelor maligne asociate cu HPV.

  Metode de laborator pentru diagnosticarea infecției cu HPV:

  • metode directe: evaluarea prezenței coilocitelor în frotiuri citologice (sensibilitate scăzută la diagnosticare); detectarea prezenței markerilor proliferării p16 / ki 67; metode moleculare (analiza PCR), care se desfășoară în format de testare calitativă și cantitativă cu posibilitatea de genotipare, determinarea genotipurilor NCR și WRC a HPV;
  • metodele serologice nu sunt utilizate pentru diagnosticarea infecției cu HPV.

  Când se prescriu teste pentru HPV

  HPV este un virus papilloma care este transmis numai de la persoană la persoană. Se înrădăcinează în straturile mai profunde ale pielii, iar reproducerea sa are loc în straturile superioare ale epiteliului. Prin captarea celulei, virusul "rupe" mecanismul normal al împărțirii. Deci există tumori.

  HPV este considerat unul dintre cele mai frecvente virusuri cu transmitere sexuală. Este ușor pentru ei să se infecteze - medicii spun că în ultimele decenii numărul infectate a crescut de aproape zece ori.

  Fapte și cifre

  Mai mult de o sută de soiuri ale virusului sunt cunoscute. Dintre acestea, circa 40 cauzează neoplasme (condiloame) pe membrana mucoasă a organelor genitale. Unele specii nu duc aproape nici un rău organismului, dar anumite subtipuri sunt oncogene și pot provoca dezvoltarea cancerului.

  Manifestările acestor virusuri sunt diferite. Tipul HPV 1-4 provoacă negii pe partea plantară a picioarelor, aceste tumori seamănă cu porumbul. Tipurile HPV 10, 28 și 49 sunt vinovate de apariția verucilor plate. HPV 27 provoacă creșterea verucilor comune. HPV 6, 11, 13, 16, 18, 31, 33, 35 provoacă verucile genitale și papilomii. Cele mai periculoase tipuri de HPV sunt 30, 39, 40, 42, 43, 52, 55, 57-59, 61, 62, 67-70. Ele produc neoplasme care sunt clasificate ca precanceroase.

  Trebuie să fii testat pentru HPV? Cel mai probabil, da. Mai ales dacă sunteți în pericol. Human papillomavirus este transmis în diferite moduri:

  • cu contact sexual neprotejat. Poate fi transmis și în timpul sarutului, dacă există răni în gură sau pe buze;
  • în timpul nașterii - de la mamă la copil;
  • mod de uz casnic. Este posibil să se infecteze virusul papiloma dacă nu se respectă regulile de igienă din saună, piscină, toaletă, când se utilizează periuța de dinți, rasul, vasele, prosoapele, în special dacă există deteriorări ale membranelor mucoase și ale pielii. În afara corpului, acest virus nu trăiește mult timp, dar suficient pentru a infecta o persoană.

  Nu există o predispoziție genetică pentru acest virus. Riscul de infectare crește odată cu nerespectarea regulilor de igienă, ignorând mijloacele de protecție în timpul sexului, precum și imunitatea redusă. Modelele rele de asemenea slăbesc corpul și îl fac mai vulnerabil.

  Ce teste pentru HPV există și cum sunt efectuate?

  De obicei, un ginecolog, un urolog sau un dermatolog va emite o sesizare pentru analiza HPV. Astăzi, există multe modalități exacte de a afla nu numai prezența virusului papilomavirus uman în sânge, ci și de a determina dacă aparține tipului care este - inofensiv sau periculos.

  colposcopie

  Aceasta este o examinare vizuală a colului uterin, cu un dispozitiv special - un colposcop. Acesta vă permite să examinați în detaliu membranele mucoase, să măriți imaginea de mai multe ori și să observați papilomii, dacă există.

  Metoda citologică

  Examinarea cu microscop. Rezultatele clasei 1-2 înseamnă că totul este în ordine, iar cu rezultatele din clasa 3 este prescris un examen suplimentar (de obicei histologic), iar rezultatele claselor 4-5 indică prezența celulelor maligne. Criteriul pentru prezența infecției cu papilomavirus uman în timpul examinării citologice este prezența în frotiuri a celulelor modificate special - coilocitele și discerocitele.

  Examinarea histologică a probelor de biopsie

  Pentru acest studiu, medicul ia un eșantion foarte mic de țesut și îl examinează cu un microscop pentru prezența celulelor modificate afectate de virus.

  Detectarea anticorpilor la virusul papilomavirus uman

  Metoda de diagnosticare precoce, deoarece anticorpii apar mult mai devreme decât manifestările reale ale virusului. Cu toate acestea, acest test nu arată concentrație și nu permite determinarea tipului de virus cu precizie de 100%. Materialul pentru studiu este sânge.

  Testul digenei (amplificare)

  O metodă nouă și foarte precisă de analiză pentru HPV, care arată concentrația virusului, tipul și oncogenitatea acestuia. Materialul utilizat pentru răzuirea membranei mucoase a vaginului sau a uretrei. Testul Digen este adesea prescris împreună cu examinarea citologică pentru a obține anumite rezultate.

  PCR (non-amplificare)

  Acesta este un test comun pentru tipurile oncogene HPV. Materialul pentru analiză este un frotiu din membrana mucoasă, uneori - sânge, urină, lichid amniotic. Metoda se bazează pe detectarea ADN-ului unui virus și permite determinarea cu precizie a pacientului infectat sau nu. Un specialist experimentat și responsabil ar trebui să efectueze acest studiu, deoarece în cazul în care tehnologia nu este urmată, rezultatul poate fi fals negativ sau fals pozitiv.

  Pentru un pacient, aproape toate testele HPV sunt simple, nedureroase și non-traumatice. Dacă materialul din vagin sau uretra este luat pentru analiză, este necesară pregătirea minimă. Cu 3 zile înainte de livrarea biomaterialului, este necesar să se renunțe la utilizarea oricăror agenți antibacterieni și antivirali, precum și la agenții antibacterieni pentru igiena intimă. În ziua analizei, nu se recomandă efectuarea unor proceduri de igienă, este de asemenea recomandat să nu urinați cu 2 ore înainte de luarea materialului (în special pentru bărbați).

  Se recomandă efectuarea unui test de sânge pe stomacul gol - ceea ce înseamnă că, timp de 10-12 ore înainte de vizita la medic, este mai bine să nu mâncați nimic și să beți doar apă. De asemenea, ar fi bine să excludem alcoolul și mâncarea nesănătoasă în 2-3 zile. Atât bărbații, cât și femeile ar trebui să se abțină de la actul sexual timp de două zile înainte de a lua material.

  Decodarea rezultatelor analizei pe HPV

  Deciprați rezultatele testelor pentru HPV poate doar un medic. O idee despre forma rezultatelor și regulile de interpretare ar trebui să fie cunoscută pacientului. Cu toate acestea, amintiți-vă că tot ce se găsește pe Internet este destinat doar pentru familiarizare, dar nu pentru autodiagnosticare.

  Cele mai multe întrebări sunt rezultatele testului Digene. Dacă formularul spune că "ADN-ul nu este detectat", acesta indică absența virusului. Mai puțin de 3 Lg indică o concentrație nesemnificativă a virusului, 3-5 Lg indică o valoare clinică semnificativă, mai mult de 5 Lg indică o valoare foarte mare.

  Papilomavirusul uman este în mod special periculos pentru femei, poate provoca cancer de col uterin și alte forme de cancer. Și cu vârsta, acest risc devine mai mare. Până la 30 de ani, mai mult de 70% din bolile cauzate de papilomavirus sunt spontan reversibile. Cu toate acestea, la o vârstă mai înaintată, leziunile se regresează mult mai puțin frecvent. Cu toate acestea, papilomavirusul uman este, de asemenea, periculos pentru bărbați. În creștere în uretra, papilele pot bloca complet lumenul și pot provoca probleme grave, inclusiv impotență, infertilitate și boli oncologice.

  Testele pentru detectarea HPV și a subtipului său sunt simple de efectuat, nu necesită pregătire complexă a pacientului și așteptarea îndelungată a rezultatelor. Între timp, importanța diagnosticării precoce a leziunilor HPV este dificil de supraestimat. Tratamentul corect ales va reduce în mod semnificativ riscul de cancer.

  Ce înseamnă rezultatele?

  Valori de referință: negative.

  Motive pentru un rezultat pozitiv:

  • prezența genotipurilor HPV 31 și 33 din materialul test, care este asociat cu un risc crescut de a dezvolta cancer de col uterin și alte neoplasme ale regiunii anogenitale.

  Cauzele unui rezultat negativ:

  • absența HPV a genotipurilor 31 și 33 din materialul studiat, care nu exclude posibila infecție a HPV cu alte genotipuri.

  Ce poate afecta rezultatul

  • Un rezultat fals negativ este posibil dacă materialul este preluat și stocat în mod greșit, precum și atunci când conținutul de virus din material este sub un nivel detectabil.
  • Rezultatele pozitive false din cauza contaminării materialului.

  Note importante

  • Infecția cu HPV nu duce întotdeauna la cancer de col uterin.
  • Infecția simultană cu mai multe genotipuri HPV este posibilă.
  • Rezultatul analizei trebuie interpretat ținând cont de rezultatele studiilor citologice și histologice.

  Tratamentul cu HPV

  Deoarece în prezent nu se poate realiza o vindecare completă a infecției cu papilomavirus uman (adesea se observă o vindecare spontană, spontană), se tratează manifestările HPV și nu prezența unui virus în organism. În același timp, eficacitatea diferitelor metode de tratament este de 50-70%, iar într-un sfert de cazuri boala se manifestă numai câteva luni după terminarea tratamentului.

  În același timp, este necesar să se evite factorii care reduc imunitatea (hipotermie, stres emoțional sever, oboseală cronică, deficit de vitamină). Există studii care demonstrează efectul profilactic al retinoizilor (beta-caroten și vitamina A), vitamina C și oligoelemente, cum ar fi folații, pentru bolile cauzate de HPV.
  Printre metodele de tratare a verucilor genitale se utilizează cel mai adesea:

  Metode distructive

  Metode distructive - acesta este un tratament local destinat eliminării verucilor genitale. Există metode distructive fizice (criodestrucție, laser terapie, diatermocoagulare, excizie electrochirurgicală) și chimice (acid tricloroacetic, feresol, solcoderm), precum și îndepărtarea chirurgicală a condilomului.
  La femeile gravide pot fi utilizate metode distructive fizice și preparate ale acidului tricloroacetic. Tratamentul prin metode distructive este de dorit să fie efectuat numai în primele etape ale sarcinii, având grijă deosebită. Este necesar să se ia în considerare riscul posibilelor efecte secundare în timpul tratamentului (sângerare și infecție secundară, datorită circulației sanguine modificate, complicații toxice) și posibilitatea reapariției condiloamei după îndepărtarea acestora.

  Medicamente citotoxice

  Medicamente citotoxice - podofilină, podofilotoxină (condilină), 5-fluorouracil. Aceste medicamente sunt contracționate CATEGORIC în timpul sarcinii. Femeile în vârstă fertilă la momentul tratamentului recomandă o contracepție sigură sau un refuz al activității sexuale.

  Metode imunologice

  Cel mai adesea pentru tratamentul infecțiilor cu HPV sunt interferonii (KIPferon, reaferon, Viferon). Acestea sunt o familie de proteine ​​care sunt produse de celulele sistemului imunitar ca răspuns la stimularea virusului. Preparatele imunoglobulinelor sunt utilizate împreună cu utilizarea locală a medicamentelor. Aceste medicamente sunt utilizate în mod activ în sarcină târzie.

  Cu toate acestea, în 60% din cazuri, terapia cu interferon pe termen lung nu duce la îmbunătățirea clinică și nu împiedică infectarea HPV fetală.

  Medicamente antivirale specifice

  Medicamente antivirale specifice (cidofovir, panavir, alpirazină). Aceste medicamente nu sunt utilizate la femeile gravide cu infecție cu papilomavirus uman, datorită efectelor insuficient studiate asupra fătului. Apropo, medicamentul antiviral binecunoscut aciclovir (zovirax) nu are nici un efect asupra HPV. Dintre medicamentele locale (vaginale), contraindicate pentru utilizarea la femeile gravide, spray-ul Epigen intim și Betadine au un efect antiviral.

  Testarea HPV

  Papilomavirusul uman nu este periculos deoarece provoacă papilomii și negi. Aceste formațiuni sunt relativ inofensive. HPV este teribil deoarece poate provoca cancer. De exemplu, la femei, aceasta provoacă cancer de col uterin în 95% din cazuri. La bărbați, tipurile oncogene HPV pot provoca cancer al penisului și laringelui. De aceea, fiecare persoană care trăiește sexual ar trebui să efectueze un test HPV cel puțin o dată la 3-5 ani.

  Numai cu examinarea obișnuită efectuată de un ginecolog sau de un urolog, procesele preclinice pot fi observate la timp și boala poate fi prevenită.

  Vom spune cum să luăm testele pentru virusul papilomavirus: ce teste și examene sunt, cât sunt și ce este prescris în diferite situații.

  Conținutul articolului:

  Tipuri de proiecții HPV

  Diagnosticul infecției cu HPV poate fi făcut numai de un ginecolog, de un urolog sau de un dermatovenereolog. Prima examinare de către un medic este un examen ginecologic (pentru femei) sau un examen urologic (pentru bărbați). La examinare, medicul ia materialul pentru o varietate de teste - pentru al examina pentru prezența unui virus. De asemenea, la a doua admitere, medicul poate prescrie examinări suplimentare. Deci, în plus față de frotiu asupra HPV, o femeie poate fi în plus prescrisă o biopsie și colposcopie. Să analizăm fiecare procedură în detaliu.

  Un examen simplu începe o vizită la ginecolog sau urolog pe orice problemă. Doctorul încearcă să găsească pe corpul uman papilome sau condiloame. Cu toate acestea, o singură examinare a cervixului sau a penisului nu este de obicei suficientă pentru a face concluzii cu privire la HPV. Faptul este că în stadiul inițial, procesele precanceroase sau cancerul incipient nu sunt ușor de observat, iar prezența HPV poate să nu fie vizibilă dacă persoana nu are papilomi.

 • Răzuiți-vă pe hpv

  De regulă, este luată cu o perie specială din cervix (la femei) sau din uretra (la om). Mai mult, materialul poate fi examinat pentru HPV în diferite moduri, pe care le descriem mai jos. Acest tip de examinare este necesar pentru a confirma prezența virusului și a prezice evoluția bolii. Predarea răzuitoare poate fi un pic neplăcută, dar tolerabilă.

  Rezolvarea din colul uterin

  De exemplu, se efectuează adesea un test citologic sau un test Papanicolau (Papanicolau Papanicolau) pe materialul de răzuire.

  Acest studiu, atunci când în decopertarea determină tipul, numărul și starea celulelor mucoaselor. În funcție de imagine, determinați tipul de răzuire (medicii spun adesea "tipul de frotiu").

  Există: tip normal de frotiu, tip inflamator, tip dysplastic (precanceros) și tip oncologic (cancer).

  În toate cazurile, "nu normal" ar trebui să fie cu siguranță testată pentru infecția cu HPV.

  Examinarea citologică este preventivă. Fiecare femeie trebuie să ia cel puțin o dată la fiecare 2-3 ani o frotiu asupra citologiei.

 • Colposcopie (procedura suplimentară în funcție de rezultatele testelor)

  Aceasta este o examinare a colului uterin, cu un dispozitiv special de mărire - un colposcop. Sarcina procedurii este de a examina cu atenție colul uterin prin dispozitiv pentru a găsi în el zone infectate cu papilomavirus sau celule mutante.

  Colposcopia este simplă și extinsă. Unul simplu este un examen colposcopic obișnuit, o examinare extinsă este o inspecție cu tratament prealabil al colului uterin, cu soluții speciale.

  Cu colposcopie convențională, puteți vedea: papiloame, zone de keratinizare (sigilii), modificări ale mucoasei, formațiuni oncologice.

  Cu colposcopie extinsă, puteți vedea: zone modificate la nivel celular, care nu sunt vizibile în timpul unei inspecții de rutină. Cu colposcopie extinsă, gâtul este tratat cu acid acetic și lugol. În mod normal, este pictat în mod uniform. În procesele displazice, oncologice și alte patologice apar zone de colorare inegală.

  În acest caz, papilomii cu vârsta întreagă pe colul uterin al unei femei nu pot fi. De aceea, sunt necesare instrumente și soluții speciale cu care medicul poate distinge celulele sănătoase de celulele infectate.

 • Biopsie (procedura suplimentară în funcție de rezultatele testelor)

  O biopsie este o procedură pentru a lua o bucată mică de țesut pentru examinarea ulterioară a țesutului sub microscop. Acest studiu este necesar pentru a monitoriza starea cervicală sau a penisului și pentru a identifica HPV sau complicațiile sale în stadiile incipiente.

  Procedura biopsiei cervicale

  O biopsie este efectuată în timpul unei colposcopii utilizând un ac special. Această procedură poate fi un pic dureroasă. Cu ajutorul unei biopsii este posibil să se determine cu precizie natura procesului patologic: de la schimbări minore benigne sau până la degenerarea gravă a țesutului malign. În funcție de rezultatele biopsiei, medicul decide ce să numească persoanei - o operație sau o observare ulterioară.

  Biopsia nu este întotdeauna o procedură obligatorie. A prescrie sau nu depinde de analizele anterioare. Mult mai des se face o biopsie pentru femei decât pentru bărbați, deoarece riscul de cancer de către bărbați datorat HPV este mult mai mic.

  Doar o examinare cuprinzătoare: examenul ginecologic + răzuirea pentru HPV + examinarea ulterioară a răzuinței cu analize diferite poate da o idee reală despre prezența HPV și pericolul pe care îl are.

  Analiza HPV: Cum se examinează materialul colectat

  În total, există două tipuri de teste pentru HPV - calitative și cantitative:

  • Analiza calitativă

  Acest tip de analiză, cu care puteți determina prezența sau absența HPV, dar este imposibil să estimați câte unități ale virusului sunt în organism. O analiză calitativă este reacția în lanț a polimerazei PCR (PCR). Rezultatele acestei analize nu permit anticiparea riscului de apariție a problemelor de cancer cu o precizie ridicată. Ie virusul în sine poate fi detectat, dar este imposibil să se înțeleagă dacă este suficient în organism pentru a declanșa cancer.

 • Analiza cantitativă

  Acesta este un tip de teste care pot fi utilizate pentru a determina nu numai prezența sau absența virusului papilloma, ci și încărcătura virală (numărul de particule virale din organism). Astfel de analize includ un alt tip de PCR - PCR în timp real (RT - PCR) și test Digine (test Digene sau test de captură hibrid). Aceste teste vă permit să identificați o cantitate semnificativă de virus în organism și să înțelegeți cum va evolua boala în continuare.

  Să spunem mai detaliat despre analizele numite.

  PCR - reacție în lanț a polimerazei

  Diagnosticarea prin PCR este căutarea ADN-ului papillomavirus în celulele umane. Anticorpul HPV este codul său genetic. Dacă ADN-ul este detectat, prezența HPV în organism este considerată dovedită. Dacă nu, încă nu înseamnă absența unui virus. Este posibil ca un virus să nu fie detectat dacă nu "cădea" într-o porțiune de celule luate de la un pacient. Deși acest lucru este destul de rar, este imposibil să excludem un astfel de risc. Pentru studiile de PCR, se procedează la răzuirea materialului.

  Diagnosticarea virusului papilomavirus prin PCR este posibilă atât cu tastarea cât și fără ea. O analiză include testarea unui singur grup de virusuri (cu risc oncogenic ridicat sau scăzut).

  O examinare non-tastare oferă pur și simplu un rezultat pozitiv sau negativ pentru grupul respectiv.

  O examinare de tipare determină tipurile de HPV disponibile într-o răzuire - în cadrul grupului pentru care persoana a fost testată. De exemplu, un grup de risc oncogen ridicat include tipurile de HPV: 16, 18, 31, 33, 35, 39, 45, 51, 52, 56, 58, 59, 66, 68. Fără tastare rezultatul va fi pozitiv general; cu tastarea - pozitiv pentru tulpini specifice (de exemplu, pentru HPV 16 și 18 tipuri).

  Există, de asemenea, analize PCR separate pentru un număr limitat de tipuri de HPV. Cel mai adesea, acesta este un test pentru ADN-ul tipurilor HPV 16 și 18. HPV 16 și 18 sunt cele mai frecvente tipuri de HPV care au un potențial oncogen ridicat. Se consideră că cancerul de col uterin este cauzat de HPV 16 în 50% din cazuri și de 18% în 10%.

  În plus, există o analiză PCR generală pentru toate grupurile de virusuri - atât oncogene cât și non-oncogene. În laboratoare, o astfel de analiză poate fi găsită sub numele de "HPV Quant 21". Acest test poate detecta 21 de tipuri de ADN HPV: 6, 11, 16, 18, 26, 31, 33, 35, 39, 44, 45, 51, 52, 53, 56, 58, 59, 66, 68, 73, 82.

  Aceste tipuri de HPV sunt considerate cele mai importante pentru observație, deoarece cele mai multe ori cauzează diverse simptome - de la papilom la cancer.

  Citiți mai multe despre HPV 16 și HPV 18 într-un articol separat.

  Cât timp se face analiza: până la 3 zile lucrătoare

  Costul mediu (în Moscova):

  • fără a scrie - 290r
  • cu tastare - grupuri cu risc oncogen ridicat (aproximativ 14 tipuri) - 800r, risc scăzut (aproximativ 3 tipuri) - 400r
  • Numai HPV 16 și 18 (cu tastare) - 270r

  Rezultate și interpretarea acestora:

  Într-un studiu PCR de înaltă calitate, rezultatele sunt completate sub forma "negativ / pozitiv" sau "detectat / neidentificat":

  • "-" este negativ - înseamnă că ADN-ul virusurilor nu a fost detectat;
  • "+" Este pozitiv - înseamnă că este detectat DNPCH. În cazul în care analiza a fost tipărită, tipul de HPV care a fost detectat este indicat suplimentar.

  De exemplu: "ADN HPV 16 este pozitiv" sau "HPV tip 16 este detectat" sau "HPV 31, 35, 39, 59 este pozitiv". Aceasta înseamnă că tipul specificat de HPV este prezent în prezent în tractul genital.

  Rezultatele PCR cantitative sunt estimate în funcție de numărul de unități virale care au fost găsite în frotiu. Rezultatele pot fi după cum urmează:

  • Nu a fost detectat. În mod normal, nu ar trebui să existe HPV în tractul genital, prin urmare, valoarea normală pentru tipurile 16, 18 și altele HPV este absența acesteia.

 • Mai puțin de 3 Lg (celule HPV / 105) reprezintă o cantitate nesemnificativă de virus. Acest indicator poate indica faptul că virusul este temporar localizat pe membranele mucoase și până în prezent nu amenință sănătatea.

 • De la 3 la 5 lg (celule HPV / 105) - o cantitate destul de mare de virus. Acesta este un semnal de alarmă și indică un risc semnificativ de procese precanceroase.

 • > 5 Lg (celule HPV / 105) - o cantitate extrem de mare de virus. Cu acest indicator, riscul de a dezvolta procese precanceroase și cancer este foarte mare.
 • Test Digene (test Digest)

  De asemenea, testul digest vă permite să determinați ADN-ul virusului (și, prin urmare, prezența acestuia) și cantitatea acestuia. Atunci când se analizează materialul luat de la pacient, examinat sub un microscop special. Acest test necesită, de asemenea, răzuirea materialului.

  În general, ca și tipul cantitativ de PCR, testul Digest este mai sensibil și mai informativ decât PCR convențional. Dar, în același timp, este mai scump și are un dezavantaj semnificativ - cu ajutorul acestuia este imposibil să se efectueze tipărirea HPV.

  Cât durează analiza: până la 8 zile lucrătoare

  Costul mediu (în Moscova): 4000-6000r

  Rezultate și interpretarea acestora:

  Rezultatul testului este dat în unități relative. Aceste unități reflectă proporția dintre numărul de copii virale și nivelul pragului virusului. Nivelul de prag pentru acest test este de 100 mii de exemplare ale unui virus / 1 ml de material. Ie 1 unitate relativă = 100 mii de copii ale virusului ADN în 1 ml de material.

  • Dacă rezultatul este sub nivelul pragului, atunci testul va scrie "nu este detectat"
  • Dacă rezultatul este egal cu nivelul pragului sau deasupra lui, atunci ele vor pune valoarea în unități relative.

  De exemplu: "1 unități reale", "2 rel. ed "și așa mai departe.

  Conform criteriilor testului Digene, chiar o unitate relativă este o cantitate suficientă de virus pentru dezvoltarea cancerului.

  Când și cât de des trebuie supuși screening-ului pentru HPV

  Ce analiză este mai bine să treacă, determină medicul. De regulă, testele de înaltă calitate sunt trimise pentru verificările de rutină - acestea sunt mai ieftine și mai ușor de determinat dacă există sau nu un virus. Testele cantitative se efectuează dacă testele calitative s-au dovedit a fi pozitive, în cazul unui frotiu cytologic suspect sau dacă o persoană a găsit papilomi la examinare.

  Este important să înțelegem că prezența unui virus nu înseamnă o boală. Când se detectează HPV, este necesar să se examineze în continuare și să se monitorizeze cu atenție starea de sănătate a organelor genitale.

  Dacă o persoană a descoperit tipuri de HPV cu risc oncogen ridicat, el urmează un examen pas cu pas - mai întâi un frotiu citologic, apoi cu rezultate pozitive - o colposcopie, iar apoi, dacă există site-uri "patologice", o biopsie. Fiecare examinare este mai invazivă (mai profundă) decât cea anterioară, confirmă și completează diagnosticul anterior.

  Testele HPV ar trebui luate nu numai pentru papilom sau displazie cervicală, ci și pentru prevenire. La urma urmei, dacă o persoană locuiește în sex, riscul de a contracta HPV este întotdeauna acolo - precum și riscul ca acest virus să provoace dezvoltarea ulterioară a cancerului. HPV trebuie examinat în mod regulat - o dată la câțiva ani.

  Testarea HPV poate fi prescrisă în trei cazuri:

  dacă se suspectează un virus în tractul genital (contact sexual neprotejat, mâncărime și arsură în tractul genital, detectarea infecțiilor genitale, procese inflamatorii în cervix sau pe penis);

  după tratamentul pentru infecția cu HPV - pentru a verifica dacă a ajutat sau nu;

  în cadrul examinărilor (preventive) de screening pentru femei.

  Cât de des trebuie să testez pentru HPV?

  Primul test HPV trebuie luat în primele trei ani de la debutul activității sexuale. În plus, frecvența analizelor depinde de vârsta și rezultatele anchetelor anterioare:

  • Femeile mai tinere de treizeci de ani ar trebui testate pentru HPV - cel puțin o dată la 3-5 ani.
   • Cu rezultate negative, repetați în următorii 3-5 ani.
   • Dacă există rezultate pozitive, efectuați o examinare citologică suplimentară (celulele răzuite pentru a verifica prezența HPV în ele):
    • Cu o răzuire "normală" - repetați testele după 9-12 luni.
    • Cu o rătăcire "patologică" (când îmbătrânesc modificările cancerului) este prescris un examen mai detaliat - colposcopie și biopsie.

  • Femeile de peste treizeci trebuie să fie testate pentru HPV - 1 timp în 5 ani.
   • Cu rezultate negative - repetați după 5 ani;
   • În cazul rezultatelor pozitive, examinarea completă cu colposcopie și, dacă este necesar, biopsie.

  • Femeile după vârsta de 65 de ani, cu rezultate negative ale celor două teste anterioare pentru HPV și citologie, nu mai pot trece testele pentru HPV.

  • Bărbații de la începutul activității sexuale sunt recomandați să fie examinați o dată în 3-5 ani.

   Dacă rezultatele testului sunt pozitive, omul poate fi, de asemenea, examinat mai detaliat pentru a se asigura că nu există modificări precanceroase.

   Nu vă așteptați ca, dacă nu există simptome ale bolii, atunci nu există virus în organism. Este mult mai ușor, mai sigur și mai ieftin - să examinăm periodic și să împiedicăm dezvoltarea de papilomatoză sau cancer într-un stadiu incipient, decât să luptăm cu acesta - în neglijat. Cum să tratați papilele, citiți într-un articol separat.

   O examinare HPV obișnuită reduce riscul de cancer de col uterin în 90% din cazuri.

   Cum să vă pregătiți pentru testarea HPV

   Pregătirea și analiza pentru toate testele HPV sunt aceleași. Dar există o mică diferență în formarea pentru bărbați și femei.

   Cum se pregătește pentru analiză:

   Pentru femei: nu luați testul în timpul menstruației și cu 5 zile înainte. Cel mai bun moment pentru a face o analiză este prima jumătate a ciclului (prima săptămână și jumătate după terminarea menstruației). Cu două zile înainte de a lua răzuirea, este necesar să excludeți contactul sexual și vărsarea vaginală. 2 ore înainte de a lua răzuirea nu poate urina.

   Bărbați: este necesar, cu două zile înainte de orice examinare, să excludeți contactul sexual și dușul uretrei, și timp de 1,5 - 2 ore înainte de a lua ștergări sau alte proceduri, nu puteți urina.

   Regular screening-ul HPV și testarea este o parte integrantă a îngrijirii sănătății pentru fiecare persoană care face sex. La urma urmei, HPV nu este doar o infecție genitală, este un virus carcinogen foarte periculos. Testele HPV (testul PCR sau Digene) sunt o modalitate simplă și sigură de a afla despre prezența unui virus în organism și de a preveni cancerul de col uterin sau penisul în timp.