Principal

Variola de vită

Ce teste trebuie să luați cu acnee: importanța diagnosticului în determinarea cursului eficient al terapiei cu acnee

Acneea este o problemă destul de frecventă pe care mulți se confruntă cu nevoia de a corecta. Cu toate acestea, nu toată lumea se îndreaptă către un specialist pentru acest lucru și numai un medic poate ajuta în diagnosticarea acneei și alegerea programului de tratament terapeutic optim pentru un caz clinic. Este important să înțelegeți ce teste trebuie să faceți cu acneea, cum să interpretați în mod corect rezultatele studiului și cum le va prescrie cursul tratamentului.

De ce sunt necesare testele de acnee faciale?

Cauzele acneei pe față nu sunt atât de multe, ele pot acționa atât în ​​mod izolat, cât și în combinație. Acestea includ următoarele:

 • producerea excesivă de sebum de către glandele sebacee;
 • hiperkeratoza - strat superior superficial al pielii;
 • dezechilibru al hormonilor din sânge;
 • prezența agenților patogeni.

În ciuda numărului mic de cauze, diagnosticul de acnee este extrem de important, deoarece ajută la identificarea factorului etiologic principal și a caracteristicilor sale, în special, cât de exact este echilibrul hormonal al organismului, care agenți patogeni accelerează cursul acneei.

Dacă apare acneea pe piele, ar trebui să consultați un specialist: un dermatolog poate ajuta la stabilirea unei soluții eficiente la o problemă. În unele situații, poate fi necesar să consultați un ginecolog, endocrinolog, andrologist.

La prima admitere, un dermatolog poate efectua un test de razuire a pielii folosind microscopia. Aceasta ajută la identificarea unei cauze destul de rare de acnee, acarianul subcutanat demodex. În acest caz, specialistul atribuie imediat măsurile corective adecvate pentru combaterea chistului și întărirea sistemului imunitar.

Studiile hormonale, biochimice și altele sunt necesare în special în următoarele situații:

 • manifestări de acnee sunt observate după 20 de ani;
 • numărul de leziuni la nivelul feței și al corpului depășește 40 de focuri active (ceea ce indică o etapă târzie a acneei);
 • femeile prezintă simptome de hiperandrogenism;
 • instabilitatea ciclului menstrual la femei;
 • indicele de masă corporală a pacientului depășește valorile normale.

Toate cele de mai sus ar trebui să fie un motiv pentru tratarea imediată a medicului și să efectueze toate procedurile de diagnostic necesare.

Ce teste pentru acnee pe față: o serie de studii obligatorii

Gama de proceduri de diagnostic, al căror scop este recomandat în caz de acnee, include următoarele:

 1. Studiul florei microbiene a pielii, determinarea sensibilității la antibiotice a agenților patogeni atunci când sunt detectați.
 2. Studiul nivelurilor hormonale.
 3. Determinarea nivelului unor parametri biochimici.

Dacă se detectează un dezechilibru al microflorei pielii, efectul terapeutic va fi îndreptat spre corectarea acesteia. Înainte de numirea terapiei cu antibiotice, este necesar să se determine cea mai eficientă cale de atac pentru un caz clinic special.

Este important! Nu vă auto-medicați și alegeți singur un antibiotic. Acest lucru poate dăuna corpului, provoacă rezistență la antibiotice, precum și disbacterioză. Alegerea medicamentului ar trebui să fie încredințată unui specialist.

Medicamentele specifice sunt selectate după identificarea agentului patogen și a antibioticelor la care acesta este cel mai sensibil. Cel mai adesea principalul agent cauzal pentru acnee este Propionibacterium acnes, împotriva căruia tetraciclinele sunt eficiente.

Fiți atenți! O infecție fungică poate fi, de asemenea, atașată la procesul de infectare cu bacterii, prin urmare este necesar să se investigheze secreția dermică și pentru flora fungică. Acest lucru vă va permite să prescrieți un tratament antifungic eficient.

Studiul nivelurilor hormonale

Ce teste pentru hormoni cu acnee ar trebui să numească un medic? Asigurați-vă că investigați nivelul hormonilor sexuali, dezechilibrul de care provoacă cel mai adesea apariția acneei. Androgenii influențează intensitatea secreției glandelor sebacee și un exces de aceste hormoni determină acnee pe piele.

Trebuie să-ți amintești! La fete, nivelul hormonilor este determinat de faza ciclului menstrual, din acest motiv este important să țineți cont de recomandările medicului care vă va spune în ce zile ale ciclului este permisă donarea de sânge.

Cercetarea obligatorie privind hormonii este de a determina nivelul de testosteron și alți hormoni androgeni. O creștere a cantității acestor hormoni este observată la pubertate, precum și în hiperplazia stratului cortic al glandelor suprarenale și în cazul patologiilor tumorilor ovariene.

În plus față de androgeni, este important să donați sânge pentru a determina funcția glandei tiroide. Sunt studiați indicatori cum ar fi concentrația de tiroxină, triiodotironină și hormon tireotrop. Deviația rezultatelor din indicatorii acceptabili indică o încălcare a funcției tiroidiene, care poate provoca acnee pe piele.

Medicul poate vedea, de asemenea, necesitatea de a determina concentrația de hormon foliculostimulant (FSH). O cantitate excesivă a acestei substanțe poate indica hipofuncția gonadelor sau progresia patologiilor cancerului. De asemenea, un exces de FSH poate confirma lipsa funcționalității sistemului hipotalamo-pituitar. Un alt motiv pentru creșterea nivelului acestui hormon este ovarul polichistic.

Este important! Sindromul ovarului polichistic provoacă adesea un nivel ridicat de androgeni - hiperandrogenism la femei, care devine factorul etiologic în progresia acneei.

Prezența policistozelor poate confirma un nivel ridicat de prolactină în sânge, astfel încât scopul studiului acestui hormon este, de asemenea, recomandabil.

Spectrul de studii hormonale, care pot fi de asemenea necesare în timpul diagnosticului de acnee, include, de asemenea, teste pentru nivelul de progesteron, hormon luteinizant, cortizol.

Hormonii în limite acceptabile: care sunt măsurile de diagnosticare ulterioare?

Dacă după primirea tuturor rezultatelor analizei de fond hormonal, specialistul este convins că nu există abateri pronunțate, atunci căutarea diagnostică se face în direcția identificării altor factori etiologici. Hiperproducția secrețiilor sebacee, hiperkeratoza - acestea sunt cauzele nespecifice ale acneei, care necesită și corecție.

Fiți atenți! Desigur, bolile cronice inflamatorii din organism, disbioza intestinală pot acționa ca și cauze indirecte ale acneei. Cu toate acestea, ele pot contribui numai la progresia patologiei și nu pot fi cauza ei.

Pentru a corecta factorii care agravează evoluția bolii, este necesar să se identifice natura lor. În acest scop, este prescrisă analiza biochimică a sângelui.

Deci, analiza a ceea ce trebuie sa treci, cand acneea pe fata si corpul deranjeaza pacientul? Gama de parametri biochimici, a căror studia poate fi necesară, include următoarele:

 • glucoză;
 • profilul lipidic;
 • enzime: alanin aminotransferază, fosfatază alcalină;
 • creatinină;
 • uree.

Conform rezultatelor analizelor, un dermatolog poate trimite un pacient la consultări cu specialiști specializați.

Costul estimat de analiză

Prețurile aproximative pentru cercetarea necesară în diagnosticul acneei sunt prezentate în tabelul de mai jos. Costul, în cea mai apropiată clinică pentru dvs., poate să difere de cele de mai jos.

În acest caz, prescrie teste pentru acnee

Articolul următor: Acneea din ouă

Dacă pe față sau pe spate apar 1 sau 2 cosuri, acest lucru nu este un motiv de îngrijorare.

Dar există oameni pentru care erupțiile cutanate devin o problemă reală.

Vorbim despre acnee, când acneea se răspândește pe tot corpul, dar este mai localizată pe obraji, pe frunte, pe bărbie și pe spate.

 • Toate informațiile de pe site sunt doar pentru scopuri informaționale și nu reprezintă un manual pentru acțiune!
 • Numai medicul vă poate furniza DIAGNOSTICUL EXACT!
 • Vă îndemnăm să nu vă autoprotejați, ci să vă înregistrați la un specialist!
 • Sănătate pentru tine și familia ta!

În acest caz, acneea multiplă nu este doar un defect cosmetic, ci cel mai probabil o manifestare a procesului patologic care apare în organism.

Pentru ce medic trebuie să se refere la astfel de pacienți și ce trebuie testat?

Tipuri de acnee

Există trei tipuri de acnee:

 1. afectarea cutanată obișnuită la adolescență;
 2. medicamentele apar ca rezultat al răspunsului organismului la administrarea medicamentului;
 3. Profesioniștii se numără printre persoanele ale căror activități profesionale se desfășoară în locuri cu o atmosferă foarte poluată: petrol, praf, gudron etc.

Acne vulgaris apare ca rezultat al înfundării pielii.

În majoritatea cazurilor, acestea afectează pielea fetelor și băieților în perioada pubertății, când nivelul lor hormonal se schimbă semnificativ.

După aceasta, pielea se poate schimba și activitatea glandelor sebacee crește.

Nu mai puțin cauză importantă a apariției acneei adolescentului este creșterea nivelului de hormoni steroizi, care provoacă o creștere a numărului de glande sebacee.

 • Ca urmare a creșterii activității androgenelor, densitatea și vâscozitatea secrețiilor secretate cresc, ceea ce înfundă porii.
 • Problema este agravată de bacteriile care trăiesc în foliculii de păr. Când încep să se înmulțească activ, apare acneea.

Fotografie: anghile comune

Cauzele lui

Dacă mai multe acnee apare pe spate și față, precum și pe alte părți ale corpului și nu sunt tratabile cu produse de îngrijire antibacteriană, trebuie să consultați un medic.

Pentru a determina cauza unor astfel de erupții, pacientul va fi prescris teste de sânge, răzuire a pielii și alte tipuri de cercetare.

 • Mai des, acneea hormonală apare pe corpul uman atunci când fluctuațiile nivelului de hormoni apar pe fundalul disfuncționalității anumitor organe și sisteme.
 • Tulburările endocrine provoacă adesea glandele suprarenale, ovarele, tiroida și hipotalamusul.

Alte cauze ale acneei pot fi:

 • perturbarea sistemului digestiv, a ficatului sau a vezicii biliare;
 • microflore patogene pe piele;
 • metabolismul lipidic;
 • gusa;
 • Demodekoz - activitate activă a bifazului subcutanat Demodex.

Foto: Demodicoza secolului

În plus, nutriția proastă și îngrijirea necorespunzătoare a pielii pot declanșa acnee.

adolescenți

În băieți și fete, principala cauză a acneei este creșterea hormonală, care este experimentată de corpul fiecărui adolescent într-o anumită perioadă.

Starea pielii se deteriorează datorită secreției crescute de sebum și blocării canalelor glandelor sebacee, care este rezultatul unei creșteri accentuate a nivelului androgenilor.

Pentru adolescenți, ereditatea este un factor important în acnee.

Dacă părinții au avut o mulțime de acnee pe față și înapoi în timpul pubertății, copilul se va confrunta probabil cu această problemă în timpul pubertății.

Foto: adolescenta acnee

La femei

Multe femei raportează acnee înainte, în timpul sau după câteva zile după menstruație.

Acest lucru se datorează reacției individuale a organismului la fluctuațiile nivelului de hormoni steroizi, care depinde de ciclul menstrual.

Dacă o femeie nu are o predispoziție la acnee, atunci în perioada de creștere a nivelului acestor hormoni pe piele pot apărea doar câțiva cosuri. Această reacție cutanată este considerată normală și nu necesită diagnostic și tratament suplimentar.

Dacă există o astfel de predispoziție, atunci apare o cantitate semnificativă de elemente inflamate.

Dacă problema acneei vă îngrijorează o femeie de peste 28 de ani, trebuie să consultați un medic, să treceți testele necesare și să urmați procedurile de diagnostic necesare.

Acneea la această vârstă este un semn al bolilor grave care cauzează dezechilibre hormonale în organism.

Cauza acneei la femei de peste 28 de ani poate fi:

 • procese inflamatorii;
 • ovar polichistic.

Foto: femeile gravide predispuse la acnee

O insuficienta hormonala grava poate aparea dupa un avort.

Uneori femeile gravide suferă de erupții cutanate inflamate din cauza modificărilor hormonale, dar acneea se dezvoltă foarte rar în această perioadă.

Ce hormoni provoacă formarea

În testele pentru hormoni sexuali care sunt prescrise de un dermatolog, endocrinolog sau ginecolog, indicatorii cei mai informativi pentru determinarea cauzelor acneei sunt hormonii steroizi și testosteronul.

steroizi

Hormonii steroizi, în special, androgenii, au o mare influență asupra glandelor sebacee.

Acestea sunt hormoni sexuali masculini care sunt produși în organism, indiferent de sex.

În timpul creșterii hormonale, numărul lor crește semnificativ și reacțiile chimice sunt declanșate, ceea ce provoacă o secreție activă a glandelor sebacee.

Sebumul devine destul de gros, pentru a ieși liber prin conductele sebacee.

 • Blocajul lor apare și apar microcomedore pe piele, care în cele din urmă se transformă în comedoane închise sau deschise.
 • Sebum rămâne în canale și cosuri apar pe piele.

Un studiu al conținutului lor a arătat că bacteriile propionice proliferează activ acolo, care în mod obișnuit se află întotdeauna în glandele sebacee, dar în timpul funcționării normale și sebumul nu dăunează.

Foto: pot apărea erupții cutanate cu un nivel crescut de androgeni.

testosteron

Este produsă la femei și bărbați, dar aparține hormonilor sexuali masculini.

Se stabilește dependența: cu cât nivelul testosteronului este mai ridicat, cu atât este mai mare probabilitatea apariției acneei.

Producția sa crescută este observată în timpul creșterii hormonale - pubertate, sarcină etc.

Aici un rol major este jucat de predispoziția genetică: dacă părinții au avut o mulțime de acnee pe pielea lor, atunci copilul poate să apară la un moment dat în viața lor.

Acest lucru se datorează copierii ereditare a nivelurilor hormonale.

Ce alți indicatori joacă un rol

Studiind rezultatul analizei hormonilor, medicul atrage atenția asupra următorilor indicatori:

 1. folicul-stimulator hormon. Funcția sa principală este reglementarea maturării spermei la bărbați și a foliculului la femei;
 2. luteinizant. Este indispensabilă pentru funcționarea sistemului reproducător, a producției de testosteron la bărbați și a estrogenului la femei;
 3. estradiol. Se referă la hormonii sexuali feminini, dar este produs la ambele sexe de către glandele suprarenale, la bărbați, testiculele sunt responsabile pentru secreția lor, iar la femei - ovarele.

Endocrinologul va acorda atenție și nivelului hormonilor următori:

Video: "Cum să scapi de acnee"

Întrebări și răspunsuri

Principala întrebare a multor adolescenți, a părinților lor și a altor grupuri ale populației - ce hormoni trebuie să fie testați pentru acnee?

Dar, în același timp, există și alte puncte de interes pe care le vom încerca să le lămurim mai departe.

Ce doctor să contactezi

Mulți pacienți cu apariția unui număr mare de acnee pe corp se duc să vadă un dermatolog.

Dar pentru a identifica adevărata lor cauză, cel mai probabil, veți avea nevoie de sfaturi și de alți profesioniști.

 • Deci, cât de des acnee are o natură hormonală, asigurați-vă că trimiteți pacienți cu astfel de probleme unui endocrinolog.
 • Tulburările hormonale pot fi declanșate de bolile organelor genitale feminine, astfel încât toate femeile trebuie să viziteze ginecologul în plus.

Are pulbere pentru acnee pe față? Află aici.

Adesea, pacienții sunt consultați la un gastroenterolog, deoarece acneea poate apărea pe fundalul bolilor organelor digestive.

Uneori această manifestare are disbioză intestinală.

Ce teste au acnee?

Dacă apare acneea pe corp care nu poate fi tratată cu agenți antibacterieni, trebuie luate următoarele teste:

 1. analiza generală și biochimică a sângelui, care poate indica disfuncționalitatea anumitor organe interne;
 2. test de sânge pentru CSR;
 3. culturi culturale - răzuirea pielii pentru a determina microflora patogenă pe piele;
 4. analiza hormonilor tiroidieni;
 5. analiza hormonilor sexuali.

Pentru a determina tactica tratamentului antibacterian, este prescris un test suplimentar pentru a verifica răspunsul organismului la antibiotice.

Înainte de efectuarea testelor, pacientul este avertizat cu privire la pregătirea necesară, care trebuie să îndeplinească următoarele condiții:

 • toate testele sunt luate numai pe stomacul gol dimineața;
 • femeile trebuie să ia hormoni sexuali în a 5-a, a 6-a sau a 7-a zi a ciclului menstrual;
 • pentru această zi, nu puteți avea relații sexuale, să jucați intens sport și să efectuați lucrări fizice grele.

Foto: sânge venos este luat pe stomacul gol.

Este întotdeauna necesar

Uneori, un dermatolog poate prescrie un tratament bazat pe o examinare externă a pacientului.

Pentru a trece testele pentru acnee obligatoriu prescrise în următoarele cazuri:

 • dacă tratamentul primar prescris de dermatolog nu ajută timp de 2 săptămâni sau mai mult;
 • dacă acneea a apărut într-o fată sau femeie cu semne evidente de tulburare hormonală: creșterea părului facial, obezitatea etc.
 • dacă tratamentul cu antibiotice nu a funcționat. În acest caz, se suspectează foliculita gram-negativă.

Ce poate arăta rezultatele

Testele de sânge oferă o evaluare a activității organelor interne.

 • Astfel, aceste rezultate pot indica boli existente ale ficatului sau vezicii biliare, care pot provoca acnee.
 • O analiză a hormonilor la femei și bărbați evidențiază tulburări endocrine.
 • Astfel, hormonii tiroidieni indică caracterul adecvat al funcționării sale, iar în cazul abaterilor de la normă, pacientul necesită un tratament complex.
 • Hormonii sexuali la pacienții cu acnee pe corp sunt adesea supraestimați, în special pentru hormonii sexuali masculini.

Aceste date permit nu numai să înțeleagă cauza acneei, ci și să găsească un tratament adecvat.

Foto: examinare de către un dermatolog

Ce trebuie făcut dacă fondul hormonal este normal

În acest caz, pacientul ar trebui să consulte un gastroenterolog.

 • Poate acnee cauzate de boli ale tractului gastro-intestinal. Medicul va selecta o dietă adecvată și va prescrie preparate benefice din stomac și intestine.
 • În unele cazuri, apare un număr mare de acnee atunci când acarianul subcutanat Demodex este activ. Un dermatolog poate diagnostica acest diagnostic după ce a făcut o răzuire a pielii.
 • Dacă acneea este rezultatul unei îngrijiri necorespunzătoare a pielii cu probleme, atunci trebuie să consultați un dermatolog cu privire la această problemă și să alegeți pentru dvs. produsele de îngrijire.

tratament

 • Dacă cauza acneei este un dezechilibru hormonal în organism, pacientul va fi luat cu terapie medicamentoasă, pe baza căreia hormonii sunt produși în organismul deasupra normei sau, dimpotrivă, sunt la un nivel scăzut.
 • Femeile sunt de multe ori prescrise contraceptive orale, ele nu numai că reglează echilibrul hormonal în organism, ci și normalizează ciclul menstrual.
 • Dacă focarele inflamației sunt prea pronunțate, iodul obișnuit ajută la accelerarea vindecării pielii. Acesta trebuie aplicat cu un punct de tampon de bumbac pe fiecare coș.
 • Cu erupție extensivă și un număr mare de leziuni inflamatorii pe piele prescrise medicamente antibacteriene. Într-un timp scurt, tetraciclina antibiotică ajută la acnee. Este destul de puternic, dar efectul utilizării sale este deja vizibil după câteva zile.

Remedii populare

Populare și destul de eficiente în lupta împotriva acneei sunt unele rețete populare.

Foto: mască de argilă albă

Cele mai populare dintre ele sunt:

 1. loțiune de origine realizată din aceeași cantitate din următoarele componente este foarte populară: otet de mere de cidru, vodcă și extract de cimbru;
 2. decoction de frunze de mesteacăn sau muguri. Ei trebuie să șterge fața după curățarea prealabilă. Decocția de mesteacăn inhibă activitatea microbilor;
 3. îndepărtează bine extractul de mușețel de inflamație, combinat în aceleași proporții cu uleiul de camfor. Această compoziție ar trebui să șterge pielea în fiecare zi.
 4. măști din argilă cosmetică: verde, alb, negru, albastru;
 5. 1 parte de miere amestecată cu 1 parte din tinctură de calendula în alcool. Ștergeți fața după procedura de curățare;
 6. bine ajuta lotiune de la suc de frunze de aloe.

Poate acnee de semințe de floarea soarelui să apară pe față? Află aici.

Cum de a reduce inflamația acneei peste noapte? Citiți mai departe.

Ce teste trebuie să iau pentru acnee?

Prin terapia externă, mulți reușesc să facă față și să îmbunătățească în mod semnificativ starea pielii. Dar acest lucru este posibil dacă dificultățile au fost temporare și puteți face fără tratament special pe termen lung.

Indicații pentru examinare

Dacă preparatele pentru tratamentul extern și metodele tradiționale de curățare a intestinelor, împreună cu îngrijirea și nutriția adecvată nu au un efect pozitiv, atunci cauza acneei este o perturbare mai gravă a organismului. Pentru a le elimina, o persoană va avea nevoie de un tratament amănunțit, în fața căruia va trebui să facă diverse teste pentru a identifica cauzele apariției acestora.

Ce cercetări pot atribui? Inițial, pacientului i se recomandă mai multe teste: un test de sânge pentru CSR și o analiză globală. În plus, pot fi prescrise teste suplimentare de laborator:

 • examinarea pielii pentru infecția microbiană;
 • probă pentru androgeni (hormoni) și numărul lor;
 • verificați răspunsul la diferite tipuri de antibiotice, care este necesar pentru numirea cursului optim de terapie.

Lista de analize

Primul și cel mai frecvent examen pentru această boală este examinarea dermatologului și răzuirea pielii. De exemplu, acarianul subcutanat Demodex poate fi plasat pe piele, iar apoi tratamentul va viza eliminarea acestuia și activarea acțiunilor de întărire a sistemului imunitar. Cu toate acestea, această cauză este extrem de rară și adesea prezența acestei boli este localizată mai adânc.

Studiile pot fi prescrise înainte de numirea terapiei și, de obicei, motivul poate servi unor factori precum:

 • erupția cutanată a început după 20 de ani;
 • prezența ciclurilor menstruale neregulate la femei;
 • posibila prezență de acantoză neagră;
 • pacientul este supraponderal.

Fiecare dintre aceste probleme indică anumite probleme în corpul pacientului.

Care, în primul rând, să predați cercetările decide medicul curant. Dintre acestea pot fi următoarele opțiuni:

 • cercetarea privind infecțiile microbiene;
 • analize hormonale și biochimice;
 • studiul reacțiilor la diferite tipuri de antibiotice și altele.

În adolescență, pentru a stabili tratamentul pentru acnee, mai întâi prescrie un studiu al hormonilor sexuali. Acestea pot afecta semnificativ starea generală a pielii și pot provoca formarea de androgen. Manifestarea unei cantități excesive de androgeni poate fi o cauză directă a acestei boli.

Atunci când se prescrie o analiză a hormonilor sexuali, este necesar să se ia în considerare o serie de factori. Principalii sunt reprezentanții sexului mai slab - aceasta este perioada ciclului menstrual.

Preparatele pentru tratamentul acneei sunt prescrise numai după analize hormonale.

Rezultatele cercetării

Conform rezultatelor, medicul va fi capabil să stabilească toate motivele și să afle exact ce se întâmplă în corpul pacientului. Dacă rezultatele testelor de sânge indică faptul că în corpul pacientului sunt prezente anumite patologii ale organelor interne, atunci pacientul este trimis medicului potrivit și este prescris tratamentul necesar.

În plus, un dermatolog poate lua o analiză asupra studiului culturilor culturale, care determină prezența sau absența florei microbiene pe pielea pacientului. Dacă sunt prezente astfel de microorganisme, atunci, în acest caz, terapia trebuie efectuată cu antibiotice.

Atunci când se constată o deteriorare a microflorei pielii, tratamentul este prescris pentru a vindeca pielea. Înainte de a prescrie un curs de antibiotice, investighează reacția organismului și numai apoi alege medicamentul optim pentru pacient. Stabilind un curs de antibiotice, ar trebui să fii un profesionist și să nu-ți auto-medichezi pentru a nu provoca daune ireparabile la funcționarea rinichilor, a ficatului și a altor organe. Având în vedere că microorganismele situate pe pielea dvs. pot prezenta o rezistență sporită la anumite grupuri de medicamente care pot provoca, de asemenea, efecte secundare.

Dacă rezultatul analizei este normal și acneea nu dispare, dermatologul va trebui cel mai probabil să-și trimită pacientul la un endocrinolog. În acest caz, pot exista probleme în funcționarea glandei tiroide. Apoi, pacientul va trebui să efectueze teste pentru hormoni de stimulare a tiroidei.

Uneori rezultatele testelor arată că cauzele acneei pot fi probleme în organism cu intestine, ficat, procese inflamatorii cronice și alte consecințe similare.

Acnee - această educație, care poate fi nu numai manifestări cutanate, ci și rezultatul dezvoltării patologiilor sistemelor interne.

Prin urmare, pentru a face teste pentru a stabili natura acnei este necesar să nu pierdeți o boală gravă.

Ce hormoni afectează acneea la femei?

Pielea noastră este o oglindă a întregului organism, patologiile care apar în interiorul unei persoane, aproape imediat reflectate pe piele. Pielea afectată în mod special cu dezechilibru hormonal, la cea mai mică abatere de la norma privind cosurile pielii apar. Cel mai adesea, erupțiile cutanate sunt observate la adolescență, când există o modificare hormonală activă a organismului. Acneea și hormonii la femei sunt adesea asociate cu o perioadă de zile critice, dar de obicei apare o erupție cutanată și dispare în 3-4 zile după încheierea ciclului menstrual. Unele femei suferă de acnee pe față până la limită de vârstă, bineînțeles, tulburările hormonale sunt, de asemenea, de vină. Luați în considerare ce teste sunt necesare pentru a determina dacă hormonii sunt normali? Dar, în primul rând, ce sunt acneea hormonală și de ce se deranjează adesea femeile?

Ce sunt erupțiile hormonale

Desigur, există multe motive pentru care apare acneea pe față, dar astăzi vom analiza perturbațiile hormonale. Dacă principala medicație și alte metode nu ajută la scăderea erupțiilor cutanate, atunci medicul prescrie teste pentru hormoni. Mulți pacienți pun aceleași întrebări, dar trebuie să facem această cercetare, pentru aceasta aflăm cum dezechilibrul hormonal afectează manifestările acneei? Și cum să recunoști acnee hormonală?

Amintiți-vă că, dacă organismul este afectat cel puțin un organ intern, atunci imediat există o schimbare a nivelurilor hormonale, care de obicei conduce la o secreție crescută a glandelor sebacee.

Secretul devine foarte vâscos și gros, în urma căruia observă înfundarea porilor, sebumul se acumulează în canale și provoacă inflamații.

Cel mai adesea, patologiile următoarelor organe provoacă o fluctuație a nivelului de hormon în organism:

 • creier;
 • ovarele;
 • glandele suprarenale;
 • glandele endocrine;
 • hipotalamus.

Eșecurile în activitatea acestor organe afectează apariția erupțiilor cutanate. Toate inflamațiile sunt împărțite în mai multe tipuri:

 • puncte negre sau comedoane, care sunt un capac de grăsime închis cu cap negru, apar mai ales pe triunghiul nazolabial;
 • capacele corneale sebacee, în interiorul cărora se află puroi, rezultă din infecția dermului, imunitatea începe să reziste la bacterii, ca urmare a acumulării conținutului purulent, închide de obicei pielea (acneea subcutanată) sau are o ieșire sub forma unui așa-numit crater;
 • inflamația în pustule, care poate apoi crește, apoi se estompează, are și conținut purulente. În perioada acută, există roșeață a pielii în jur, îngroșarea la locul inflamației, astfel de erupții se vindecă pentru o lungă perioadă de timp și sunt dificil de tratat.

Cea mai neplăcută situație cauzată de întreruperea hormonală este o combinație de pustule și papule, care pot forma focare extinse de leziuni ale pielii, adesea după astfel de inflamații, cicatrici și cicatrici rămân.

Pielea este o oglindă a corpului

La locul leziunilor cutanate de pe față, este posibil să se determine patologia organelor care au provocat o insuficiență hormonală. Acneea și hormonii la toate femeile sunt legate între ele, dar un astfel de organ suferă cu ușurință, doar privindu-se fața:

 • fruntea - organele tractului digestiv sau vezica urinară, între sprâncene - ficatul suferă;
 • whisky, urechi, aproape de urechi - rinichi;
 • obrajii - organe respiratorii;
 • bărbie - creșterea hormonală (mai ales în zilele femeilor);
 • zona din jurul gurii - boli ale cavității bucale.

Acum, ia în considerare ce serie de teste pentru hormoni pentru acnee ar trebui să fie testate mai întâi?

Analizele de bază

Deci, ce hormoni trebuie să facă cercetare, dacă erupția cutanată nu poate fi tratată? Este demn de remarcat faptul că nu este suficient doar să mergem și să donezi sânge pentru hormoni, este necesară o examinare completă, mai mulți specialiști să fie consultați: un endocrinolog, un ginecolog, un dermatolog. Ce teste vor fi prescrise de medici după o examinare mai detaliată a pacientului.

Scopul examinării cuprinzătoare este de a determina ce hormoni afectează acneea într-un caz particular. Toate femeile pot avea cauze diferite ale erupțiilor cutanate.

Hormonii provoacă inflamații

Pentru a identifica cauza erupției cutanate, trebuie să determinați hormonii să transmită analiza lor. Să ne familiarizăm cu două tipuri de hormoni care afectează erupțiile cutanate, modificarea nivelului de producție provoacă acnee:

 1. Androgeni legate de tipul de hormoni steroizi. Mai ales nivelul lor crește în adolescență. Acestea sunt hormonii masculini, dar în cantități mici sunt și ei produși de corpul feminin. În timpul pubertății, celulele secretoare încep să lucreze în mod activ, ceea ce declanșează producția de sebum într-o consistență groasă. Canalele de piele devin blocate, apar microcomedoci, care în timp încep să se inflame și în locul lor apar comedoane închise (subcutanate) sau ieșesc sub forma unui crater. Astfel de dopuri pur și simplu nu permit sebum să iasă.
 2. Un astfel de hormon masculin, ca și testosteronul, se produce și în corpul feminin. Adesea, secreția crescută de testosteron la femei este o cauză genetică. Cu cât nivelul testosteronului este mai ridicat în organism, cu atât apare mai multă acnee la femei.

Indicatori cheie

Deci, ce fel de teste aveți dacă îngrijorați de acnee: acesta este în esență un test de sânge pentru hormoni. În acest studiu, experții iau în considerare următorii indicatori:

 • hormon luteinizant responsabil pentru funcționarea normală a întregului sistem de reproducere;
 • folicul-stimulator hormon, care afectează maturarea foliculului la femela;
 • estradiolul este un hormon la femeile care este produs de foliculii ovarieni sau de glandele suprarenale.

Este vorba de schimbări în producerea acestor hormoni care vor afecta dezvoltarea acneei. Și acum vom învăța cum să ne pregătim pentru analiza hormonilor pentru acnee?

Pregătirea pentru studiu

Ce se preda hormonii este acum cunoscută. Dar pentru ca rezultatul să fie mai fiabil, trebuie să urmați câteva reguli simple înainte de a efectua un test de sânge:

 • sângele este luat pe stomacul gol și dimineața;
 • nu este recomandat să se angajeze într-o muncă fizică grea sau să se manifeste stres psiho-emoțional pentru o zi;
 • femeile trebuie testate în ziua 5 sau 7 de la debutul ciclului menstrual.

Și cel mai important: fără dulciuri. Este de remarcat faptul că insulina crescută poate fi cauza leziunilor localizate pe piele. Iar creșterea acestuia este asociată cu o cantitate mare de glucoză în organism, deoarece este produsă în mod specific pentru producția de zaharuri. Consumul de alimente dulci în cantități nelimitate conduce la creșterea producției de insulină, care transformă glucoza în glicogen. Excesul de glicogen este transformat în acizi grași, numiți trigliceride. Trigliceridele declanșează producerea de glande sebacee, ceea ce duce la formarea de acnee pe piele.

Amintiți-vă că tratamentul pentru acnee ar trebui să fie prescris numai de către un medic după studierea rezultatelor testelor de sânge pentru hormoni. Acum există un număr imens de medicamente care pot salva o femeie din această problemă neplăcută, de exemplu, Aknekutan. Dar numai după o examinare cuprinzătoare a prescris medicamente.

Ce teste trebuie să faceți cu acneea

Unii cosuri pe față și pe corp, de obicei, nu provoacă anxietate și sunt vindecați acasă prin căderea peste braț. Și numai atunci când amploarea problemei o va transfera din categoria "se va trece de la sine" în categoria "Voi da orice bani pentru un mijloc eficient", apare întrebarea, la care medic trebuie să contactez.

Când trebuie să mergi la spital?

Acneea nu este o problemă cosmetică, ci doar o manifestare externă a proceselor care se produc în interiorul corpului. Corpul uman este inteligent, reacționează cu durere, alergii, greață, erupții cutanate și alte căi neplăcute față de factorii care interferează cu munca și amenință sănătatea. Aceste manifestări sunt mai puternice și mai dezgustatoare, cu atât mai mare este amenințarea. Prin urmare, dacă un cos poate fi ignorat, atunci o împrăștiere a acneei, care a apărut brusc, ar trebui să fie alertă și să devină un motiv de îngrijorare. După ce ați învățat să vă ascultați propriul corp, vedeți dacă dintr-o dată erupția este o alergie la un produs alimentar sau la un produs cosmetic? Este de obicei ușor să dai seama de acest lucru, deoarece astfel de reacții apar rapid și este ușor să ghiciți relația. Aceste acnee dispar după eliminarea factorului iritant și nu necesită tratament special, cu excepția limitării contactului cu alergenul. Excepțiile sunt cazuri exotice de alergie la produse și substanțe care sunt greu de refuzat: medicamente specifice, apă, transpirație proprie și așa mai departe.

Uneori, acneea apare și dispare singură după un timp. Poate fi inducerea în eroare a faptului că problema sa rezolvat, iar corpul sa confruntat cu ea însăși. Dacă acestea nu sunt acnee adolescentă, care, în majoritatea cazurilor, dispar după ce hormonii se opresc, atunci probabilitatea unei recăderi este ridicată și se va întâmpla în următoarea perioadă de exacerbare a bolii sursă primară.

Ce doctor aveți pentru acnee?

Contactați salonul de înfrumusețare, în speranța de a rezolva problema acneei, este o greșeală. Acneea nu este un defect de piele, ci o boală care necesită o soluție cuprinzătoare bazată pe constatările mai multor specialiști. Un bun cosmetolog este capabil să elimine efectele acneei după un tratament adecvat. Pentru a strânge, a reîmprospăta, a satura pielea care și-a pierdut elasticitatea și a uscat cu medicamente. Dar pentru a elimina cauza de acnee nu este în competența sa. Nu recurge la serviciile unui "specialist" care promite să vă vindece problema printr-un traseu cosmetologic. Aruncând o mulțime de bani, veți obține un rezultat temporar și rădăcina patologiei va progresa în acest moment.

Dermatologul, în funcție de tipul, de complexitatea erupțiilor cutanate și de alte semne, îl va îndruma către alți specialiști specializați.

 • Gastroenterolog. Nu este neobișnuit ca erupțiile cutanate să fie rezultatul unor organe digestive anormale. Astfel de patologii conduc la faptul că prin piele se elimină mai multe toxine, cu care nu poate face față, reacționând cu acneea;
 • Endocrinolog. Hormonii sunt cea mai frecventă cauză a acneei, de aceea, accesul la acest medic este inevitabil și este al doilea număr după vizitarea unui dermatolog. Nu numai că acest medic va trata adolescenții în timpul pubertății, deoarece este dificil să afecteze hormonul androgen responsabil pentru formarea unei acnee tinere;
 • Ginecologului. Inflamația pielii la femei, în special la adulți, este uneori cauzată de probleme ginecologice. Fluctuațiile de fond hormonal, provocând reacții dermatologice, pot fi cauzate de: formarea polipilor, abordarea menopauzei sau menstruației, precum și alți factori pe care doar acest doctor le poate identifica.

Ce teste va trebui să treacă

Fiecare dintre specialiștii de mai sus, după o examinare adecvată la birou, va scrie instrucțiuni pentru teste sau proceduri care vor ajuta la identificarea posibilei cauze a leziunilor cutanate. Nu vă temeți de numărul de examene și faceți timp să le transmiteți.

Un dermatolog sau medic, căruia îi va prescrie o sesizare, va prescrie în mod necesar un test de sânge comun și detaliat. Această procedură identifică procesele inflamatorii în organism, boli virale, infecții bacteriene, boli ale sângelui, ficat;

 • Același specialist va prescrie un test de sânge pentru biochimie. Cu ajutorul său, puteți primi informații despre activitatea organelor interne: vezica biliară, ficat, rinichi, pancreas;
 • Dacă, într-o conversație cu un medic, sa descoperit că, în plus față de erupțiile cutanate extinse, pacientul este îngrijorat de frecvente boli respiratorii, slăbiciune generală, boli cronice, apoi este prescris un test de sânge pentru infecția cu HIV;
 • Erupții specifice, ulcere, papule multiple sunt simptome ale sifilisului secundar, prin urmare, cu manifestări similare ale pielii, este adesea prescrisă o analiză pentru RSC;
 • Bacteriile care trăiesc pe piele și în condiții obișnuite nu provoacă neplăceri, uneori devin agresive. O creștere accentuată a populației pe suprafața epidermei duce la boli caracterizate prin erupții cutanate. "Sparge lesa" poate pielea Demitex acarian, Staphylococcus aureus, bacterii acnee și alte microorganisme. Pentru a identifica un tip specific de microorganisme patogene, un dermatolog prescrie o răzuire a culturii culturale;
 • Problemele din glanda tiroidă, din cauza lipsei de iod, duc la întreruperea producției de hormoni. Schimbarea numărului acestora afectează starea pielii și conduce la formarea de ulcere. De aceea, uneori endocrinologul prescrie o analiză a cantității de hormoni tiroidieni, pentru a determina starea și calitatea muncii;
 • În ciuda varietății de cauze ale acneei și a altor reacții cutanate, dezechilibrul hormonal duce printre ele. Este vorba despre hormonii sexuali care provoacă acnee adolescentă și provoacă adesea acnee la adulți de ambele sexe. Prin urmare, testele pentru hormoni sexuali fac parte integrantă din diagnosticul problemelor dermatologice.

Ce hormoni sexuali fac analiza acneei?

Tulburările hormonale apar la persoanele de toate vârstele și nu doar la adolescenți. Ei pot provoca:

 • stres;
 • patologiile organelor interne;
 • procese inflamatorii;
 • sarcinii;
 • alăptării;
 • oprirea contraceptivelor orale;
 • luand steroizi de catre sportivi;
 • alte motive.

Atunci când diagnosticați cauzele acneei, este important să treceți testele pentru hormoni steroizi și nivelurile de testosteron. Mai des decât atât, aceste două substanțe provoacă acnee. Dar eșecurile în producerea de estradiol, cortizol, hormon de stimulare a foliculului, prolactină și alți hormoni afectează de asemenea calitatea pielii.

Hormoni steroizi

Acest grup de hormoni includ corticosteroizi, androgeni (masculi) și estrogenici (femei). Este de remarcat faptul că ambele grupuri de hormoni sunt produse atât în ​​corpul masculin cât și în cel al femeilor, însă nivelul lor pentru fiecare sex este diferit. O influență specială asupra stării pielii are hormonii masculini.

Mecanismul de formare a acneei poate fi simplificat după cum urmează. Din anumite motive, producția de sebum crește sau modificările sale de calitate, ceea ce duce la înfundarea canalelor sebacee. Situația poate fi agravată de organismele patogene care trăiesc pe piele, nerespectarea regulilor de igienă personală și bolile concomitente. Masculii hormoni afectează direct activitatea glandelor sebacee, accelerând producerea secretului lor, care devine mai gros. Epiderma nu face față creșterii sarcinii și nu are timp să aducă sebum la suprafață.

Nivelul testosteronului

Această substanță biologic activă este, de asemenea, un hormon sexual masculin și mecanismul său de acțiune asupra pielii este similar cu cel descris mai sus. Această substanță este responsabilă de dorința sexuală, de formarea caracteristicilor sexuale secundare la băieți și fete și este responsabilă de agresiune. Nivelul acestei substanțe depinde în mare măsură de predispoziția genetică. Prin urmare, dacă tatăl în tinerețea lui a suferit erupții cutanate, este probabil că fiul nu are o lovitură la această problemă.

Modificările nivelului de testosteron din organism pot duce la disfuncții ale glandelor suprarenale și ale hipofizei, sarcinii, adolescenței.

estradiol

cortizol

Un alt nume este popular - hormonul de stres. Este glandele suprarenale care sunt sintetizate într-o situație stresantă, în momente de furie și furie. În piele, este responsabil pentru vindecarea rănilor și a funcțiilor regeneratoare ale epidermei. Excesul său provoacă acnee și acnee.

Schimbările în nivelurile hormonale afectează negativ toate organele corpului uman. Acest lucru cauzează o încălcare a stării emoționale, funcționarea defectuoasă a organelor, inclusiv a pielii. Analizele hormonilor pot determina ce hormon este de vina pentru erupțiile cutanate și pentru a normaliza activitatea organului care este responsabil pentru sinteza sa.

Cum se obține testul corect pentru hormoni

Unii medici sunt sceptici în privința administrării hormonilor, menționând punctul lor de vedere că nivelul acestor substanțe se schimbă și depinde de:

 • starea de spirit;
 • putere;
 • stare emoțională;
 • fazele ciclului menstrual (la femei);
 • luând anumite medicamente;
 • raport sexual;
 • activitatea fizică și alte condiții.

Prin urmare, analiza arată nivelul hormonilor la un anumit moment, dar după o oră poate fi complet diferită. Pentru a minimiza eroarea în analiză, urmați aceste reguli:

 • prelevarea de probe de sânge efectuată pe stomacul gol dimineața;
 • analiza hormonilor sexuali la femeile care iau anumite zile din ciclul menstrual;
 • în ajunul procedurii elimina efortul fizic și sexul.

Dacă testele hormonale sunt normale

Care ar putea fi cauza acneei dacă testele hormonale sunt în ordine:

Teste pentru hormoni pentru acnee la femei

De ce sunt necesare testele de acnee faciale?

Cauzele acneei pe față nu sunt atât de multe, ele pot acționa atât în ​​mod izolat, cât și în combinație. Acestea includ următoarele:

 • producerea excesivă de sebum de către glandele sebacee;
 • hiperkeratoza - strat superior superficial al pielii;
 • dezechilibru al hormonilor din sânge;
 • prezența agenților patogeni.


În ciuda numărului mic de cauze, diagnosticul de acnee este extrem de important, deoarece ajută la identificarea factorului etiologic principal și a caracteristicilor sale, în special, cât de exact este echilibrul hormonal al organismului, care agenți patogeni accelerează cursul acneei.

Dacă apare acneea pe piele, ar trebui să consultați un specialist: un dermatolog poate ajuta la stabilirea unei soluții eficiente la o problemă. În unele situații, poate fi necesar să consultați un ginecolog, endocrinolog, andrologist.

Demodex este un acarian subcutanat care poate declanșa acnee.

La prima admitere, un dermatolog poate efectua un test de razuire a pielii folosind microscopia. Aceasta ajută la identificarea unei cauze destul de rare de acnee, acarianul subcutanat demodex.

În acest caz, specialistul atribuie imediat măsurile corective adecvate pentru combaterea chistului și întărirea sistemului imunitar.
.

Studiile hormonale, biochimice și altele sunt necesare în special în următoarele situații:

 • manifestări de acnee sunt observate după 20 de ani;
 • numărul de leziuni la nivelul feței și al corpului depășește 40 de focuri active (ceea ce indică o etapă târzie a acneei);
 • femeile prezintă simptome de hiperandrogenism;
 • instabilitatea ciclului menstrual la femei;
 • indicele de masă corporală a pacientului depășește valorile normale.

Toate cele de mai sus ar trebui să fie un motiv pentru tratarea imediată a medicului și să efectueze toate procedurile de diagnostic necesare.

Costul estimat de analiză

Pentru analiza parametrilor hormonali și biochimici, sângele este luat dintr-o venă.

Gama de proceduri de diagnostic, al căror scop este recomandat în caz de acnee, include următoarele:

 1. Studiul florei microbiene a pielii, determinarea sensibilității la antibiotice a agenților patogeni atunci când sunt detectați.
 2. Studiul nivelurilor hormonale.
 3. Determinarea nivelului unor parametri biochimici.

Dacă se detectează un dezechilibru al microflorei pielii, efectul terapeutic va fi îndreptat spre corectarea acesteia. Înainte de numirea terapiei cu antibiotice, este necesar să se determine cea mai eficientă cale de atac pentru un caz clinic special.


Este important! Nu vă auto-medicați și alegeți singur un antibiotic. Acest lucru poate dăuna corpului, provoacă rezistență la antibiotice, precum și disbacterioză. Alegerea medicamentului ar trebui să fie încredințată unui specialist.

Medicamentele specifice sunt selectate după identificarea agentului patogen și a antibioticelor la care acesta este cel mai sensibil. Cel mai adesea principalul agent cauzal pentru acnee este Propionibacterium acnes, împotriva căruia tetraciclinele sunt eficiente.

Fiți atenți! O infecție fungică poate fi, de asemenea, atașată la procesul de infectare cu bacterii, prin urmare este necesar să se investigheze secreția dermică și pentru flora fungică. Acest lucru vă va permite să prescrieți un tratament antifungic eficient.

Studiul nivelurilor hormonale

Ce teste pentru hormoni cu acnee ar trebui să numească un medic? Asigurați-vă că investigați nivelul hormonilor sexuali, dezechilibrul de care provoacă cel mai adesea apariția acneei.

Androgenii influențează intensitatea secreției glandelor sebacee și un exces de aceste hormoni determină acnee pe piele.
.

Trebuie să-ți amintești! La fete, nivelul hormonilor este determinat de faza ciclului menstrual, din acest motiv este important să țineți cont de recomandările medicului care vă va spune în ce zile ale ciclului este permisă donarea de sânge.

Prezența părului mic pe buza superioară poate vorbi despre hirsutism

Prezența dezechilibrului hormonal este indicată de unele semne. Dacă este disponibil, un dermatolog va recomanda o analiză a nivelului hormonilor din sânge.

Testele hormonale ar trebui să fie luate în cazul în care există manifestări de hirsutism. Acest termen se referă la creșterea excesivă a părului masculin la femei.

În hirsutism, părul terminal apare la fete pe buza superioară, bărbie, piept, partea superioară a spatelui, abdomenul, fesele și coapsele interioare.

Terminalele sunt fire de păr care pot crește peste 2 ani, ajungând la o lungime considerabilă. Gradul de creștere a părului depinde și de sensibilitatea foliculilor de păr la androgeni.

Aceasta se poate datora unor factori ereditari.

Nivelul ridicat de androgeni cu acnee poate indica excesul de greutate. Atunci când producția excesivă de hormoni masculini scade sensibilitatea la insulină.

Rezistența la insulină și metabolismul carbohidraților determină creștere necontrolată în greutate. Când excesul de greutate scade cantitatea de proteine ​​specifice - globulinele care leagă steroizii sexuali (SSSG), care transporta androgenii.

Ca rezultat, apar un număr mare de hormoni sexuali masculi liberi, care se transformă în metaboliți intracelulare cu activitate ridicată.

De exemplu, testosteronul este transformat în dihidrotestosteron, a cărui activitate este de 2 ori mai mare.

Excesul de androgen provoacă tulburări menstruale. Prin urmare, raportul dintre hormoni la femeile cu cicluri neregulate trebuie verificat.

O caracteristică caracteristică a unei concentrații ridicate de hormoni sexuali masculini este localizarea acneei în partea inferioară a feței, în plus, pielea grasă cu pori mărită.

Testele hormonale sunt prescrise pentru persoanele care au încercat cu mult și fără succes să vindece acnee cu medicamente.

Acneea este un semn al dezechilibrului hormonal după 20 de ani. Hiperpigmentarea și coagularea pielii în pliuri (acantoză neagră) indică prezența neregulilor.

Spre deosebire de bărbați, femeile trebuie să fie testate în anumite zile.

Oamenii pot face analiza în orice moment. După pubertate, nivelul hormonilor la bărbații sănătoși rămâne aproximativ același. La femei, raportul dintre hormoni variază în funcție de stadiul ciclului menstrual.

Pentru a obține date obiective privind concentrația de hormoni în sângele femeilor, analizele se fac în anumite zile ale ciclului menstrual. Ce hormoni să ia și în ce zi, medicul va determina.

Intervalul 5-7 al ciclului menstrual este de obicei potrivit pentru colectarea sângelui. Se consideră din prima zi de la debutul menstruației.

De asemenea, este adecvată perioada de la 21 la 23 de zile a ciclului. În acest moment, este adesea prescrisă retestarea nivelurilor de progesteron.

Pentru a elimina influența factorilor externi asupra rezultatului, nu se recomandă să mâncați alimente cu 2-3 ore înainte de colectarea sângelui. Este necesar să se oprească utilizarea medicamentelor tiroidiene și steroid hormonale timp de 2 zile înainte de studiu.

Trebuie să abandonăm orice activitate fizică cu 24 de ore înainte de analiză. Este de dorit în acest moment să faceți o zi liberă pentru a minimiza probabilitatea unei situații stresante sau a unei suprasolicitări psiho-emoționale. Cu 3 ore înainte ca testul să nu poată fi fumat.

Dacă un nivel crescut de androgeni este detectat la femei, sunt prescrise antiandrogenii. Drogurile inhibă producția de sebum cu 60-65%. În cazuri severe, medicamentele cu glucocorticosteroizi pot fi recomandate.

Atunci când sunt detectate încălcări grave ale corpului, pacientul este referit la un medic generalist, un endocrinolog sau un ginecolog pentru cercetare și diagnostic specializat. Tratamentul bolii subiacente va ajuta la restabilirea stării de sănătate a pielii.

Tratamentul acneei hormonale

Atenție! Când apare acneea, trebuie să contactați un dermatolog pentru asistență specializată. Medicul va explica ce specialiști ar trebui să viziteze, să vă trimită un test pentru hormoni și t / d. Ce hormoni trebuie să treci poate fi de asemenea sugerat de un ginecolog sau de un endocrinolog.

După identificarea cauzei bolii, un specialist poate prescrie un tratament cu medicamente hormonale care să restabilească nivelurile hormonale.

Fotografia 20 - Medicul va prescrie hormoni

Adesea, acești aceiași agenți sunt contraceptive hormonale, dar trebuie să fie alese corect, ținând cont de rezultatele testelor.

Foto 21 - Contraceptivele trebuie alese în funcție de rezultatele testelor.

În plus, un specialist poate recomanda:

Important: medicamentele hormonale necontrolate pot agrava situația. Vizitele anterioare la un specialist și obținerea rezultatelor testelor sunt necesare.

Plicuri hormonale de acnee

Tratamentul acneic cu medicamente hormonale implică utilizarea a două grupe de produse:

· Antiandrogenii.

Medicamentele cu gluco-corticosteroizi pot fi prescrise numai în cazurile severe de acnee, deoarece acestea afectează negativ funcționarea sistemului imunitar uman. Aceasta duce la o răspândire și mai mare a infecției. Cu toate acestea, atunci când este vorba despre:

· Acnee cu formare de abces,

atunci nu există altă alegere. Aceste medicamente sunt administrate pe cale orală, fie intramuscular, fie intravenos, în strictă conformitate cu prescripțiile medicului.

Al doilea tip de hormoni pentru acnee (antiandrogenii) este folosit numai pentru a trata femeile. Barbatii sunt strict contraindicati.

Antiandrogenii inhibă producerea de glande sebacee în interiorul foliculilor de păr, sebum, în unele cazuri chiar 60-65%, distrugând astfel cauza acneei.

Antiandrogenii sunt utilizați atât independent, cât și ca parte a contraceptivelor orale.