Principal

Negii

Ce teste trebuie să luați cu acnee: importanța diagnosticului în determinarea cursului eficient al terapiei cu acnee

Acneea este o problemă destul de frecventă pe care mulți se confruntă cu nevoia de a corecta. Cu toate acestea, nu toată lumea se îndreaptă către un specialist pentru acest lucru și numai un medic poate ajuta în diagnosticarea acneei și alegerea programului de tratament terapeutic optim pentru un caz clinic. Este important să înțelegeți ce teste trebuie să faceți cu acneea, cum să interpretați în mod corect rezultatele studiului și cum le va prescrie cursul tratamentului.

De ce sunt necesare testele de acnee faciale?

Cauzele acneei pe față nu sunt atât de multe, ele pot acționa atât în ​​mod izolat, cât și în combinație. Acestea includ următoarele:

 • producerea excesivă de sebum de către glandele sebacee;
 • hiperkeratoza - strat superior superficial al pielii;
 • dezechilibru al hormonilor din sânge;
 • prezența agenților patogeni.

În ciuda numărului mic de cauze, diagnosticul de acnee este extrem de important, deoarece ajută la identificarea factorului etiologic principal și a caracteristicilor sale, în special, cât de exact este echilibrul hormonal al organismului, care agenți patogeni accelerează cursul acneei.

Dacă apare acneea pe piele, ar trebui să consultați un specialist: un dermatolog poate ajuta la stabilirea unei soluții eficiente la o problemă. În unele situații, poate fi necesar să consultați un ginecolog, endocrinolog, andrologist.

La prima admitere, un dermatolog poate efectua un test de razuire a pielii folosind microscopia. Aceasta ajută la identificarea unei cauze destul de rare de acnee, acarianul subcutanat demodex. În acest caz, specialistul atribuie imediat măsurile corective adecvate pentru combaterea chistului și întărirea sistemului imunitar.

Studiile hormonale, biochimice și altele sunt necesare în special în următoarele situații:

 • manifestări de acnee sunt observate după 20 de ani;
 • numărul de leziuni la nivelul feței și al corpului depășește 40 de focuri active (ceea ce indică o etapă târzie a acneei);
 • femeile prezintă simptome de hiperandrogenism;
 • instabilitatea ciclului menstrual la femei;
 • indicele de masă corporală a pacientului depășește valorile normale.

Toate cele de mai sus ar trebui să fie un motiv pentru tratarea imediată a medicului și să efectueze toate procedurile de diagnostic necesare.

Ce teste pentru acnee pe față: o serie de studii obligatorii

Gama de proceduri de diagnostic, al căror scop este recomandat în caz de acnee, include următoarele:

 1. Studiul florei microbiene a pielii, determinarea sensibilității la antibiotice a agenților patogeni atunci când sunt detectați.
 2. Studiul nivelurilor hormonale.
 3. Determinarea nivelului unor parametri biochimici.

Dacă se detectează un dezechilibru al microflorei pielii, efectul terapeutic va fi îndreptat spre corectarea acesteia. Înainte de numirea terapiei cu antibiotice, este necesar să se determine cea mai eficientă cale de atac pentru un caz clinic special.

Este important! Nu vă auto-medicați și alegeți singur un antibiotic. Acest lucru poate dăuna corpului, provoacă rezistență la antibiotice, precum și disbacterioză. Alegerea medicamentului ar trebui să fie încredințată unui specialist.

Medicamentele specifice sunt selectate după identificarea agentului patogen și a antibioticelor la care acesta este cel mai sensibil. Cel mai adesea principalul agent cauzal pentru acnee este Propionibacterium acnes, împotriva căruia tetraciclinele sunt eficiente.

Fiți atenți! O infecție fungică poate fi, de asemenea, atașată la procesul de infectare cu bacterii, prin urmare este necesar să se investigheze secreția dermică și pentru flora fungică. Acest lucru vă va permite să prescrieți un tratament antifungic eficient.

Studiul nivelurilor hormonale

Ce teste pentru hormoni cu acnee ar trebui să numească un medic? Asigurați-vă că investigați nivelul hormonilor sexuali, dezechilibrul de care provoacă cel mai adesea apariția acneei. Androgenii influențează intensitatea secreției glandelor sebacee și un exces de aceste hormoni determină acnee pe piele.

Trebuie să-ți amintești! La fete, nivelul hormonilor este determinat de faza ciclului menstrual, din acest motiv este important să țineți cont de recomandările medicului care vă va spune în ce zile ale ciclului este permisă donarea de sânge.

Cercetarea obligatorie privind hormonii este de a determina nivelul de testosteron și alți hormoni androgeni. O creștere a cantității acestor hormoni este observată la pubertate, precum și în hiperplazia stratului cortic al glandelor suprarenale și în cazul patologiilor tumorilor ovariene.

În plus față de androgeni, este important să donați sânge pentru a determina funcția glandei tiroide. Sunt studiați indicatori cum ar fi concentrația de tiroxină, triiodotironină și hormon tireotrop. Deviația rezultatelor din indicatorii acceptabili indică o încălcare a funcției tiroidiene, care poate provoca acnee pe piele.

Medicul poate vedea, de asemenea, necesitatea de a determina concentrația de hormon foliculostimulant (FSH). O cantitate excesivă a acestei substanțe poate indica hipofuncția gonadelor sau progresia patologiilor cancerului. De asemenea, un exces de FSH poate confirma lipsa funcționalității sistemului hipotalamo-pituitar. Un alt motiv pentru creșterea nivelului acestui hormon este ovarul polichistic.

Este important! Sindromul ovarului polichistic provoacă adesea un nivel ridicat de androgeni - hiperandrogenism la femei, care devine factorul etiologic în progresia acneei.

Prezența policistozelor poate confirma un nivel ridicat de prolactină în sânge, astfel încât scopul studiului acestui hormon este, de asemenea, recomandabil.

Spectrul de studii hormonale, care pot fi de asemenea necesare în timpul diagnosticului de acnee, include, de asemenea, teste pentru nivelul de progesteron, hormon luteinizant, cortizol.

Hormonii în limite acceptabile: care sunt măsurile de diagnosticare ulterioare?

Dacă după primirea tuturor rezultatelor analizei de fond hormonal, specialistul este convins că nu există abateri pronunțate, atunci căutarea diagnostică se face în direcția identificării altor factori etiologici. Hiperproducția secrețiilor sebacee, hiperkeratoza - acestea sunt cauzele nespecifice ale acneei, care necesită și corecție.

Fiți atenți! Desigur, bolile cronice inflamatorii din organism, disbioza intestinală pot acționa ca și cauze indirecte ale acneei. Cu toate acestea, ele pot contribui numai la progresia patologiei și nu pot fi cauza ei.

Pentru a corecta factorii care agravează evoluția bolii, este necesar să se identifice natura lor. În acest scop, este prescrisă analiza biochimică a sângelui.

Deci, analiza a ceea ce trebuie sa treci, cand acneea pe fata si corpul deranjeaza pacientul? Gama de parametri biochimici, a căror studia poate fi necesară, include următoarele:

 • glucoză;
 • profilul lipidic;
 • enzime: alanin aminotransferază, fosfatază alcalină;
 • creatinină;
 • uree.

Conform rezultatelor analizelor, un dermatolog poate trimite un pacient la consultări cu specialiști specializați.

Costul estimat de analiză

Prețurile aproximative pentru cercetarea necesară în diagnosticul acneei sunt prezentate în tabelul de mai jos. Costul, în cea mai apropiată clinică pentru dvs., poate să difere de cele de mai jos.

În acest caz, prescrie teste pentru acnee

Articolul următor: Acneea din ouă

Dacă pe față sau pe spate apar 1 sau 2 cosuri, acest lucru nu este un motiv de îngrijorare.

Dar există oameni pentru care erupțiile cutanate devin o problemă reală.

Vorbim despre acnee, când acneea se răspândește pe tot corpul, dar este mai localizată pe obraji, pe frunte, pe bărbie și pe spate.

 • Toate informațiile de pe site sunt doar pentru scopuri informaționale și nu reprezintă un manual pentru acțiune!
 • Numai medicul vă poate furniza DIAGNOSTICUL EXACT!
 • Vă îndemnăm să nu vă autoprotejați, ci să vă înregistrați la un specialist!
 • Sănătate pentru tine și familia ta!

În acest caz, acneea multiplă nu este doar un defect cosmetic, ci cel mai probabil o manifestare a procesului patologic care apare în organism.

Pentru ce medic trebuie să se refere la astfel de pacienți și ce trebuie testat?

Tipuri de acnee

Există trei tipuri de acnee:

 1. afectarea cutanată obișnuită la adolescență;
 2. medicamentele apar ca rezultat al răspunsului organismului la administrarea medicamentului;
 3. Profesioniștii se numără printre persoanele ale căror activități profesionale se desfășoară în locuri cu o atmosferă foarte poluată: petrol, praf, gudron etc.

Acne vulgaris apare ca rezultat al înfundării pielii.

În majoritatea cazurilor, acestea afectează pielea fetelor și băieților în perioada pubertății, când nivelul lor hormonal se schimbă semnificativ.

După aceasta, pielea se poate schimba și activitatea glandelor sebacee crește.

Nu mai puțin cauză importantă a apariției acneei adolescentului este creșterea nivelului de hormoni steroizi, care provoacă o creștere a numărului de glande sebacee.

 • Ca urmare a creșterii activității androgenelor, densitatea și vâscozitatea secrețiilor secretate cresc, ceea ce înfundă porii.
 • Problema este agravată de bacteriile care trăiesc în foliculii de păr. Când încep să se înmulțească activ, apare acneea.

Fotografie: anghile comune

Cauzele lui

Dacă mai multe acnee apare pe spate și față, precum și pe alte părți ale corpului și nu sunt tratabile cu produse de îngrijire antibacteriană, trebuie să consultați un medic.

Pentru a determina cauza unor astfel de erupții, pacientul va fi prescris teste de sânge, răzuire a pielii și alte tipuri de cercetare.

 • Mai des, acneea hormonală apare pe corpul uman atunci când fluctuațiile nivelului de hormoni apar pe fundalul disfuncționalității anumitor organe și sisteme.
 • Tulburările endocrine provoacă adesea glandele suprarenale, ovarele, tiroida și hipotalamusul.

Alte cauze ale acneei pot fi:

 • perturbarea sistemului digestiv, a ficatului sau a vezicii biliare;
 • microflore patogene pe piele;
 • metabolismul lipidic;
 • gusa;
 • Demodekoz - activitate activă a bifazului subcutanat Demodex.

Foto: Demodicoza secolului

În plus, nutriția proastă și îngrijirea necorespunzătoare a pielii pot declanșa acnee.

adolescenți

În băieți și fete, principala cauză a acneei este creșterea hormonală, care este experimentată de corpul fiecărui adolescent într-o anumită perioadă.

Starea pielii se deteriorează datorită secreției crescute de sebum și blocării canalelor glandelor sebacee, care este rezultatul unei creșteri accentuate a nivelului androgenilor.

Pentru adolescenți, ereditatea este un factor important în acnee.

Dacă părinții au avut o mulțime de acnee pe față și înapoi în timpul pubertății, copilul se va confrunta probabil cu această problemă în timpul pubertății.

Foto: adolescenta acnee

La femei

Multe femei raportează acnee înainte, în timpul sau după câteva zile după menstruație.

Acest lucru se datorează reacției individuale a organismului la fluctuațiile nivelului de hormoni steroizi, care depinde de ciclul menstrual.

Dacă o femeie nu are o predispoziție la acnee, atunci în perioada de creștere a nivelului acestor hormoni pe piele pot apărea doar câțiva cosuri. Această reacție cutanată este considerată normală și nu necesită diagnostic și tratament suplimentar.

Dacă există o astfel de predispoziție, atunci apare o cantitate semnificativă de elemente inflamate.

Dacă problema acneei vă îngrijorează o femeie de peste 28 de ani, trebuie să consultați un medic, să treceți testele necesare și să urmați procedurile de diagnostic necesare.

Acneea la această vârstă este un semn al bolilor grave care cauzează dezechilibre hormonale în organism.

Cauza acneei la femei de peste 28 de ani poate fi:

 • procese inflamatorii;
 • ovar polichistic.

Foto: femeile gravide predispuse la acnee

O insuficienta hormonala grava poate aparea dupa un avort.

Uneori femeile gravide suferă de erupții cutanate inflamate din cauza modificărilor hormonale, dar acneea se dezvoltă foarte rar în această perioadă.

Ce hormoni provoacă formarea

În testele pentru hormoni sexuali care sunt prescrise de un dermatolog, endocrinolog sau ginecolog, indicatorii cei mai informativi pentru determinarea cauzelor acneei sunt hormonii steroizi și testosteronul.

steroizi

Hormonii steroizi, în special, androgenii, au o mare influență asupra glandelor sebacee.

Acestea sunt hormoni sexuali masculini care sunt produși în organism, indiferent de sex.

În timpul creșterii hormonale, numărul lor crește semnificativ și reacțiile chimice sunt declanșate, ceea ce provoacă o secreție activă a glandelor sebacee.

Sebumul devine destul de gros, pentru a ieși liber prin conductele sebacee.

 • Blocajul lor apare și apar microcomedore pe piele, care în cele din urmă se transformă în comedoane închise sau deschise.
 • Sebum rămâne în canale și cosuri apar pe piele.

Un studiu al conținutului lor a arătat că bacteriile propionice proliferează activ acolo, care în mod obișnuit se află întotdeauna în glandele sebacee, dar în timpul funcționării normale și sebumul nu dăunează.

Foto: pot apărea erupții cutanate cu un nivel crescut de androgeni.

testosteron

Este produsă la femei și bărbați, dar aparține hormonilor sexuali masculini.

Se stabilește dependența: cu cât nivelul testosteronului este mai ridicat, cu atât este mai mare probabilitatea apariției acneei.

Producția sa crescută este observată în timpul creșterii hormonale - pubertate, sarcină etc.

Aici un rol major este jucat de predispoziția genetică: dacă părinții au avut o mulțime de acnee pe pielea lor, atunci copilul poate să apară la un moment dat în viața lor.

Acest lucru se datorează copierii ereditare a nivelurilor hormonale.

Ce alți indicatori joacă un rol

Studiind rezultatul analizei hormonilor, medicul atrage atenția asupra următorilor indicatori:

 1. folicul-stimulator hormon. Funcția sa principală este reglementarea maturării spermei la bărbați și a foliculului la femei;
 2. luteinizant. Este indispensabilă pentru funcționarea sistemului reproducător, a producției de testosteron la bărbați și a estrogenului la femei;
 3. estradiol. Se referă la hormonii sexuali feminini, dar este produs la ambele sexe de către glandele suprarenale, la bărbați, testiculele sunt responsabile pentru secreția lor, iar la femei - ovarele.

Endocrinologul va acorda atenție și nivelului hormonilor următori:

Video: "Cum să scapi de acnee"

Întrebări și răspunsuri

Principala întrebare a multor adolescenți, a părinților lor și a altor grupuri ale populației - ce hormoni trebuie să fie testați pentru acnee?

Dar, în același timp, există și alte puncte de interes pe care le vom încerca să le lămurim mai departe.

Ce doctor să contactezi

Mulți pacienți cu apariția unui număr mare de acnee pe corp se duc să vadă un dermatolog.

Dar pentru a identifica adevărata lor cauză, cel mai probabil, veți avea nevoie de sfaturi și de alți profesioniști.

 • Deci, cât de des acnee are o natură hormonală, asigurați-vă că trimiteți pacienți cu astfel de probleme unui endocrinolog.
 • Tulburările hormonale pot fi declanșate de bolile organelor genitale feminine, astfel încât toate femeile trebuie să viziteze ginecologul în plus.

Are pulbere pentru acnee pe față? Află aici.

Adesea, pacienții sunt consultați la un gastroenterolog, deoarece acneea poate apărea pe fundalul bolilor organelor digestive.

Uneori această manifestare are disbioză intestinală.

Ce teste au acnee?

Dacă apare acneea pe corp care nu poate fi tratată cu agenți antibacterieni, trebuie luate următoarele teste:

 1. analiza generală și biochimică a sângelui, care poate indica disfuncționalitatea anumitor organe interne;
 2. test de sânge pentru CSR;
 3. culturi culturale - răzuirea pielii pentru a determina microflora patogenă pe piele;
 4. analiza hormonilor tiroidieni;
 5. analiza hormonilor sexuali.

Pentru a determina tactica tratamentului antibacterian, este prescris un test suplimentar pentru a verifica răspunsul organismului la antibiotice.

Înainte de efectuarea testelor, pacientul este avertizat cu privire la pregătirea necesară, care trebuie să îndeplinească următoarele condiții:

 • toate testele sunt luate numai pe stomacul gol dimineața;
 • femeile trebuie să ia hormoni sexuali în a 5-a, a 6-a sau a 7-a zi a ciclului menstrual;
 • pentru această zi, nu puteți avea relații sexuale, să jucați intens sport și să efectuați lucrări fizice grele.

Foto: sânge venos este luat pe stomacul gol.

Este întotdeauna necesar

Uneori, un dermatolog poate prescrie un tratament bazat pe o examinare externă a pacientului.

Pentru a trece testele pentru acnee obligatoriu prescrise în următoarele cazuri:

 • dacă tratamentul primar prescris de dermatolog nu ajută timp de 2 săptămâni sau mai mult;
 • dacă acneea a apărut într-o fată sau femeie cu semne evidente de tulburare hormonală: creșterea părului facial, obezitatea etc.
 • dacă tratamentul cu antibiotice nu a funcționat. În acest caz, se suspectează foliculita gram-negativă.

Ce poate arăta rezultatele

Testele de sânge oferă o evaluare a activității organelor interne.

 • Astfel, aceste rezultate pot indica boli existente ale ficatului sau vezicii biliare, care pot provoca acnee.
 • O analiză a hormonilor la femei și bărbați evidențiază tulburări endocrine.
 • Astfel, hormonii tiroidieni indică caracterul adecvat al funcționării sale, iar în cazul abaterilor de la normă, pacientul necesită un tratament complex.
 • Hormonii sexuali la pacienții cu acnee pe corp sunt adesea supraestimați, în special pentru hormonii sexuali masculini.

Aceste date permit nu numai să înțeleagă cauza acneei, ci și să găsească un tratament adecvat.

Foto: examinare de către un dermatolog

Ce trebuie făcut dacă fondul hormonal este normal

În acest caz, pacientul ar trebui să consulte un gastroenterolog.

 • Poate acnee cauzate de boli ale tractului gastro-intestinal. Medicul va selecta o dietă adecvată și va prescrie preparate benefice din stomac și intestine.
 • În unele cazuri, apare un număr mare de acnee atunci când acarianul subcutanat Demodex este activ. Un dermatolog poate diagnostica acest diagnostic după ce a făcut o răzuire a pielii.
 • Dacă acneea este rezultatul unei îngrijiri necorespunzătoare a pielii cu probleme, atunci trebuie să consultați un dermatolog cu privire la această problemă și să alegeți pentru dvs. produsele de îngrijire.

tratament

 • Dacă cauza acneei este un dezechilibru hormonal în organism, pacientul va fi luat cu terapie medicamentoasă, pe baza căreia hormonii sunt produși în organismul deasupra normei sau, dimpotrivă, sunt la un nivel scăzut.
 • Femeile sunt de multe ori prescrise contraceptive orale, ele nu numai că reglează echilibrul hormonal în organism, ci și normalizează ciclul menstrual.
 • Dacă focarele inflamației sunt prea pronunțate, iodul obișnuit ajută la accelerarea vindecării pielii. Acesta trebuie aplicat cu un punct de tampon de bumbac pe fiecare coș.
 • Cu erupție extensivă și un număr mare de leziuni inflamatorii pe piele prescrise medicamente antibacteriene. Într-un timp scurt, tetraciclina antibiotică ajută la acnee. Este destul de puternic, dar efectul utilizării sale este deja vizibil după câteva zile.

Remedii populare

Populare și destul de eficiente în lupta împotriva acneei sunt unele rețete populare.

Foto: mască de argilă albă

Cele mai populare dintre ele sunt:

 1. loțiune de origine realizată din aceeași cantitate din următoarele componente este foarte populară: otet de mere de cidru, vodcă și extract de cimbru;
 2. decoction de frunze de mesteacăn sau muguri. Ei trebuie să șterge fața după curățarea prealabilă. Decocția de mesteacăn inhibă activitatea microbilor;
 3. îndepărtează bine extractul de mușețel de inflamație, combinat în aceleași proporții cu uleiul de camfor. Această compoziție ar trebui să șterge pielea în fiecare zi.
 4. măști din argilă cosmetică: verde, alb, negru, albastru;
 5. 1 parte de miere amestecată cu 1 parte din tinctură de calendula în alcool. Ștergeți fața după procedura de curățare;
 6. bine ajuta lotiune de la suc de frunze de aloe.

Poate acnee de semințe de floarea soarelui să apară pe față? Află aici.

Cum de a reduce inflamația acneei peste noapte? Citiți mai departe.

Ce hormoni sunt testate pentru acnee

Cauzele patologiei

Contextul hormonal, care este asociat cu încălcări ale apariției acneei, se schimbă sub influența unor astfel de motive:

 • încălcarea regimului alimentar (predominanța alimentelor grase și prăjite din meniu);
 • îngrijirea necorespunzătoare a pielii (în special utilizarea cosmeticelor, care conțin compuși hormonali);
 • Patologia GI;
 • stres, care afectează negativ sistemul endocrin;
 • modificări legate de vârstă în organism;
 • climat nefavorabil;
 • utilizarea pe termen lung a medicamentelor cu steroizi;
 • predispoziția genetică (tendința copilului de a crește producția de testosteron poate fi transmisă de la părinți);

Soiuri de acnee

Acneea de la hormoni poate fi diferită. Medicii disting mai multe tipuri de acnee:

 • comedo (cosul alb) este un dop de grăsime care înfundă porii. Acesta cauzează adesea un proces inflamator. Sunt închise și deschise. În cel de-al doilea caz, plută nu este localizată în interiorul porului (punct negru). Wen se formează în stratul profund al pielii. Eliminarea lor este destul de dificilă;
 • papule - se dezvoltă după ce o infecție se conectează la dopul sebaceos. Zona afectată a pielii este înroșită în acest caz. Dacă îl apăsați, persoana simte disconfort și durere;
 • pustule - tipul de anghilă care conține puroi. Este localizat pe suprafața pielii ca un punct alb;
 • nodular acnee chistica - sunt un grup de formatiuni de dimensiuni mici care sunt conectate una cu alta prin canale fistuloase;
 • fulminant - acestea sunt considerate cea mai severă formă de patologie, deoarece afectează părți mari ale pielii. Rezultatul dezvoltării unei astfel de erupții este febra și durerea. Este aproape imposibil să se facă față patologiei fără asistență medicală calificată.

Cu apariția oricărui tip de acnee de mai sus, este necesar să consultați un specialist.

Caracteristici diagnostice

Dacă o persoană are acnee din cauza tulburărilor hormonale, va trece cu tărie aceste teste:

 • examinare generală și biochimică a sângelui;
 • analiza pentru a determina procesul patologic infecțios;
 • cercetarea sensibilității la anumite tipuri de antibiotice (dacă este necesar).

De asemenea, trebuie să aflați ce hormoni afectează acneea. Pentru a face acest lucru, o persoană este luată testele corespunzătoare. Mulți pacienți încearcă să scape de acnee, stoarcandu-i afară folosind creme antiseptice, unguente, remedii folclorice. Cu toate acestea, pentru a scăpa de cauzele patologiei, nu vor ajuta.

Ce teste va trebui să treacă

Prezența părului mic pe buza superioară poate vorbi despre hirsutism

Prezența dezechilibrului hormonal este indicată de unele semne. Dacă este disponibil, un dermatolog va recomanda o analiză a nivelului hormonilor din sânge.

Testele hormonale ar trebui să fie luate în cazul în care există manifestări de hirsutism. Acest termen se referă la creșterea excesivă a părului masculin la femei.

În hirsutism, părul terminal apare la fete pe buza superioară, bărbie, piept, partea superioară a spatelui, abdomenul, fesele și coapsele interioare.

Terminalele sunt fire de păr care pot crește peste 2 ani, ajungând la o lungime considerabilă. Gradul de creștere a părului depinde și de sensibilitatea foliculilor de păr la androgeni.

Aceasta se poate datora unor factori ereditari.

Nivelul ridicat de androgeni cu acnee poate indica excesul de greutate. Atunci când producția excesivă de hormoni masculini scade sensibilitatea la insulină.

Rezistența la insulină și metabolismul carbohidraților determină creștere necontrolată în greutate. Când excesul de greutate scade cantitatea de proteine ​​specifice - globulinele care leagă steroizii sexuali (SSSG), care transporta androgenii.

Ca rezultat, apar un număr mare de hormoni sexuali masculi liberi, care se transformă în metaboliți intracelulare cu activitate ridicată.

De exemplu, testosteronul este transformat în dihidrotestosteron, a cărui activitate este de 2 ori mai mare.

Excesul de androgen provoacă tulburări menstruale. Prin urmare, raportul dintre hormoni la femeile cu cicluri neregulate trebuie verificat.

O caracteristică caracteristică a unei concentrații ridicate de hormoni sexuali masculini este localizarea acneei în partea inferioară a feței, în plus, pielea grasă cu pori mărită.

Testele hormonale sunt prescrise pentru persoanele care au încercat cu mult și fără succes să vindece acnee cu medicamente.

Acneea este un semn al dezechilibrului hormonal după 20 de ani. Hiperpigmentarea și coagularea pielii în pliuri (acantoză neagră) indică prezența neregulilor.

Spre deosebire de bărbați, femeile trebuie să fie testate în anumite zile.

Oamenii pot face analiza în orice moment. După pubertate, nivelul hormonilor la bărbații sănătoși rămâne aproximativ același. La femei, raportul dintre hormoni variază în funcție de stadiul ciclului menstrual.

Pentru a obține date obiective privind concentrația de hormoni în sângele femeilor, analizele se fac în anumite zile ale ciclului menstrual. Ce hormoni să ia și în ce zi, medicul va determina.

Intervalul 5-7 al ciclului menstrual este de obicei potrivit pentru colectarea sângelui. Se consideră din prima zi de la debutul menstruației.

De asemenea, este adecvată perioada de la 21 la 23 de zile a ciclului. În acest moment, este adesea prescrisă retestarea nivelurilor de progesteron.

Pentru a elimina influența factorilor externi asupra rezultatului, nu se recomandă să mâncați alimente cu 2-3 ore înainte de colectarea sângelui. Este necesar să se oprească utilizarea medicamentelor tiroidiene și steroid hormonale timp de 2 zile înainte de studiu.

Trebuie să abandonăm orice activitate fizică cu 24 de ore înainte de analiză. Este de dorit în acest moment să faceți o zi liberă pentru a minimiza probabilitatea unei situații stresante sau a unei suprasolicitări psiho-emoționale. Cu 3 ore înainte ca testul să nu poată fi fumat.

Dacă un nivel crescut de androgeni este detectat la femei, sunt prescrise antiandrogenii. Drogurile inhibă producția de sebum cu 60-65%. În cazuri severe, medicamentele cu glucocorticosteroizi pot fi recomandate.

Atunci când sunt detectate încălcări grave ale corpului, pacientul este referit la un medic generalist, un endocrinolog sau un ginecolog pentru cercetare și diagnostic specializat. Tratamentul bolii subiacente va ajuta la restabilirea stării de sănătate a pielii.

Fiecare dintre specialiștii de mai sus, după o examinare adecvată la birou, va scrie instrucțiuni pentru teste sau proceduri care vor ajuta la identificarea posibilei cauze a leziunilor cutanate. Nu vă temeți de numărul de examene și faceți timp să le transmiteți.

Un dermatolog sau medic, căruia îi va prescrie o sesizare, va prescrie în mod necesar un test de sânge comun și detaliat. Această procedură identifică procesele inflamatorii în organism, boli virale, infecții bacteriene, boli ale sângelui, ficat;

Tulburările hormonale apar la persoanele de toate vârstele și nu doar la adolescenți. Ei pot provoca:

 • stres;
 • patologiile organelor interne;
 • procese inflamatorii;
 • sarcinii;
 • alăptării;
 • oprirea contraceptivelor orale;
 • luand steroizi de catre sportivi;
 • alte motive.

Atunci când diagnosticați cauzele acneei, este important să treceți testele pentru hormoni steroizi și nivelurile de testosteron. Mai des decât atât, aceste două substanțe provoacă acnee.

Dar eșecurile în producerea de estradiol, cortizol, hormon de stimulare a foliculului, prolactină și alți hormoni afectează de asemenea calitatea pielii.

Hormoni steroizi

Acest grup de hormoni includ corticosteroizi, androgeni (masculi) și estrogenici (femei). Este de remarcat faptul că ambele grupuri de hormoni sunt produse atât în ​​corpul masculin cât și în cel al femeilor, însă nivelul lor pentru fiecare sex este diferit.

O influență specială asupra stării pielii are hormonii masculini.

Mecanismul de formare a acneei poate fi simplificat după cum urmează. Din anumite motive, producția de sebum crește sau modificările sale de calitate, ceea ce duce la înfundarea canalelor sebacee.

Situația poate fi agravată de organismele patogene care trăiesc pe piele, nerespectarea regulilor de igienă personală și bolile concomitente. Masculii hormoni afectează direct activitatea glandelor sebacee, accelerând producerea secretului lor, care devine mai gros.

Epiderma nu face față creșterii sarcinii și nu are timp să aducă sebum la suprafață.

Nivelul testosteronului

Această substanță biologic activă este, de asemenea, un hormon sexual masculin și mecanismul său de acțiune asupra pielii este similar cu cel descris mai sus. Această substanță este responsabilă de dorința sexuală, de formarea caracteristicilor sexuale secundare la băieți și fete și este responsabilă de agresiune.

Nivelul acestei substanțe depinde în mare măsură de predispoziția genetică. Prin urmare, dacă tatăl în tinerețea lui a suferit erupții cutanate, este probabil că fiul nu are o lovitură la această problemă.

Unii medici sunt sceptici în privința administrării hormonilor, menționând punctul lor de vedere că nivelul acestor substanțe se schimbă și depinde de:

 • starea de spirit;
 • putere;
 • stare emoțională;
 • fazele ciclului menstrual (la femei);
 • luând anumite medicamente;
 • raport sexual;
 • activitatea fizică și alte condiții.

Prin urmare, analiza arată nivelul hormonilor la un anumit moment, dar după o oră poate fi complet diferită. Pentru a minimiza eroarea în analiză, urmați aceste reguli:

 • prelevarea de probe de sânge efectuată pe stomacul gol dimineața;
 • analiza hormonilor sexuali la femeile care iau anumite zile din ciclul menstrual;
 • în ajunul procedurii elimina efortul fizic și sexul.

Care ar putea fi cauza acneei dacă testele hormonale sunt în ordine:

 • Dacă se stabilește că nivelul tuturor hormonilor este în limite acceptabile, atunci se dorește cauza acneei în tractul digestiv și dieta. Boli ale organelor digestive duc la faptul că substanțele sunt absorbite în sângele care nu intră în ea în condiții obișnuite. Dimpotrivă, nutrienții nu sunt absorbiți în cantitatea potrivită, ceea ce înseamnă că nu ajung la organele care au nevoie de ele și la nivelul pielii. Un exces de toxine poluează porii, iar lipsa substanțelor necesare reduce funcțiile protectoare ale pielii și capacitatea de regenerare.
 • Activarea acarienilor cutanate Demodex provoacă erupții specifice, numite demodicoză. Acest microorganism se hrănește cu celule moarte ale epidermei și sebumului. În canalele și foliculii sebaceți, leagă larvele și, în mod normal, nu provoacă disconfort, ci face parte din microflora. Dar când activați activitatea glandelor sebacee, începe să se înmulțească rapid, devenind cauza cosurilor roșii.
 • Aureus. Un alt microorganism care trăiește pe piele și membranele mucoase ale unei persoane, provocând inflamații purulente, fierbe, foliculită. Acnee cauzată de o creștere a populației acestei bacterii neplăcute, inflamată, dureroasă, cu conținut purulente. Pus în astfel de cosuri este mirositor, în culoare - gri sau verzui. Erupția provocată de acest microorganism este extinsă și tinde să se răspândească rapid. Pentru a detecta o infecție cu stafilococi, se analizează conținutul de cosuri.
 • Acneea produce ignoranță banală a regulilor de igienă. Această curățare insuficientă a pielii și un exces de proceduri de curățare. Prin urmare, dacă testele sunt normale, atunci este important să acordați atenție îngrijirii feței și corpului. Alege tipul de piele potrivit. Să învețe nu numai să curățească, ci să hrănească și să tonifiască epiderma, să normalizeze regularitatea procedurilor de îngrijire. Îngrijirea inadecvată contribuie la infestarea porilor, formarea de pete negre, îmbătrânirea pielii, căderea. Uscăciunea excesivă sau formarea excesivă de sebum.

Caracteristici ale tratamentului și prevenirii

Dacă hormonii afectează negativ starea pielii umane, este posibil să se facă față patologiei numai prin echilibrarea acestora. Este important să se respecte dieta corectă, care va conține un minim de zahăr și grăsimi.

Tratamentul trebuie prescris nu numai de endocrinolog. Toate sistemele din organism sunt strâns legate, astfel încât persoana va avea nevoie de consultare suplimentară de la o ginecolog (femeie), andrologist.

Nu trebuie să sperați că rezultatul tratamentului acneei hormonale va fi rapid, deoarece pentru a obține echilibrul necesar nu este atât de ușor. Terapia generală implică următoarele acțiuni:

Atenție! Când apare acneea, trebuie să contactați un dermatolog pentru asistență specializată. Medicul va explica ce specialiști ar trebui să viziteze, să vă trimită un test pentru hormoni și t / d. Ce hormoni trebuie să treci poate fi de asemenea sugerat de un ginecolog sau de un endocrinolog.

După identificarea cauzei bolii, un specialist poate prescrie un tratament cu medicamente hormonale care să restabilească nivelurile hormonale.

Fotografia 20 - Medicul va prescrie hormoni

Adesea, acești aceiași agenți sunt contraceptive hormonale, dar trebuie să fie alese corect, ținând cont de rezultatele testelor.

Foto 21 - Contraceptivele trebuie alese în funcție de rezultatele testelor.

În plus, un specialist poate recomanda:

Important: medicamentele hormonale necontrolate pot agrava situația. Vizitele anterioare la un specialist și obținerea rezultatelor testelor sunt necesare.

Plicuri hormonale de acnee

Tratamentul acneic cu medicamente hormonale implică utilizarea a două grupe de produse:

· Antiandrogenii.

Medicamentele cu gluco-corticosteroizi pot fi prescrise numai în cazurile severe de acnee, deoarece acestea afectează negativ funcționarea sistemului imunitar uman. Aceasta duce la o răspândire și mai mare a infecției. Cu toate acestea, atunci când este vorba despre:

· Acnee cu formare de abces,

atunci nu există altă alegere. Aceste medicamente sunt administrate pe cale orală, fie intramuscular, fie intravenos, în strictă conformitate cu prescripțiile medicului.

Al doilea tip de hormoni pentru acnee (antiandrogenii) este folosit numai pentru a trata femeile. Barbatii sunt strict contraindicati.

Antiandrogenii inhibă producerea de glande sebacee în interiorul foliculilor de păr, sebum, în unele cazuri chiar 60-65%, distrugând astfel cauza acneei.

Antiandrogenii sunt utilizați atât independent, cât și ca parte a contraceptivelor orale.

Teste pentru hormoni pentru acnee la femei

De ce sunt necesare testele de acnee faciale?

Cauzele acneei pe față nu sunt atât de multe, ele pot acționa atât în ​​mod izolat, cât și în combinație. Acestea includ următoarele:

 • producerea excesivă de sebum de către glandele sebacee;
 • hiperkeratoza - strat superior superficial al pielii;
 • dezechilibru al hormonilor din sânge;
 • prezența agenților patogeni.


În ciuda numărului mic de cauze, diagnosticul de acnee este extrem de important, deoarece ajută la identificarea factorului etiologic principal și a caracteristicilor sale, în special, cât de exact este echilibrul hormonal al organismului, care agenți patogeni accelerează cursul acneei.

Dacă apare acneea pe piele, ar trebui să consultați un specialist: un dermatolog poate ajuta la stabilirea unei soluții eficiente la o problemă. În unele situații, poate fi necesar să consultați un ginecolog, endocrinolog, andrologist.

Demodex este un acarian subcutanat care poate declanșa acnee.

La prima admitere, un dermatolog poate efectua un test de razuire a pielii folosind microscopia. Aceasta ajută la identificarea unei cauze destul de rare de acnee, acarianul subcutanat demodex.

În acest caz, specialistul atribuie imediat măsurile corective adecvate pentru combaterea chistului și întărirea sistemului imunitar.
.

Studiile hormonale, biochimice și altele sunt necesare în special în următoarele situații:

 • manifestări de acnee sunt observate după 20 de ani;
 • numărul de leziuni la nivelul feței și al corpului depășește 40 de focuri active (ceea ce indică o etapă târzie a acneei);
 • femeile prezintă simptome de hiperandrogenism;
 • instabilitatea ciclului menstrual la femei;
 • indicele de masă corporală a pacientului depășește valorile normale.

Toate cele de mai sus ar trebui să fie un motiv pentru tratarea imediată a medicului și să efectueze toate procedurile de diagnostic necesare.

Costul estimat de analiză

Pentru analiza parametrilor hormonali și biochimici, sângele este luat dintr-o venă.

Gama de proceduri de diagnostic, al căror scop este recomandat în caz de acnee, include următoarele:

 1. Studiul florei microbiene a pielii, determinarea sensibilității la antibiotice a agenților patogeni atunci când sunt detectați.
 2. Studiul nivelurilor hormonale.
 3. Determinarea nivelului unor parametri biochimici.

Dacă se detectează un dezechilibru al microflorei pielii, efectul terapeutic va fi îndreptat spre corectarea acesteia. Înainte de numirea terapiei cu antibiotice, este necesar să se determine cea mai eficientă cale de atac pentru un caz clinic special.


Este important! Nu vă auto-medicați și alegeți singur un antibiotic. Acest lucru poate dăuna corpului, provoacă rezistență la antibiotice, precum și disbacterioză. Alegerea medicamentului ar trebui să fie încredințată unui specialist.

Medicamentele specifice sunt selectate după identificarea agentului patogen și a antibioticelor la care acesta este cel mai sensibil. Cel mai adesea principalul agent cauzal pentru acnee este Propionibacterium acnes, împotriva căruia tetraciclinele sunt eficiente.

Fiți atenți! O infecție fungică poate fi, de asemenea, atașată la procesul de infectare cu bacterii, prin urmare este necesar să se investigheze secreția dermică și pentru flora fungică. Acest lucru vă va permite să prescrieți un tratament antifungic eficient.

Studiul nivelurilor hormonale

Ce teste pentru hormoni cu acnee ar trebui să numească un medic? Asigurați-vă că investigați nivelul hormonilor sexuali, dezechilibrul de care provoacă cel mai adesea apariția acneei.

Androgenii influențează intensitatea secreției glandelor sebacee și un exces de aceste hormoni determină acnee pe piele.
.

Trebuie să-ți amintești! La fete, nivelul hormonilor este determinat de faza ciclului menstrual, din acest motiv este important să țineți cont de recomandările medicului care vă va spune în ce zile ale ciclului este permisă donarea de sânge.

Prezența părului mic pe buza superioară poate vorbi despre hirsutism

Prezența dezechilibrului hormonal este indicată de unele semne. Dacă este disponibil, un dermatolog va recomanda o analiză a nivelului hormonilor din sânge.

Testele hormonale ar trebui să fie luate în cazul în care există manifestări de hirsutism. Acest termen se referă la creșterea excesivă a părului masculin la femei.

În hirsutism, părul terminal apare la fete pe buza superioară, bărbie, piept, partea superioară a spatelui, abdomenul, fesele și coapsele interioare.

Terminalele sunt fire de păr care pot crește peste 2 ani, ajungând la o lungime considerabilă. Gradul de creștere a părului depinde și de sensibilitatea foliculilor de păr la androgeni.

Aceasta se poate datora unor factori ereditari.

Nivelul ridicat de androgeni cu acnee poate indica excesul de greutate. Atunci când producția excesivă de hormoni masculini scade sensibilitatea la insulină.

Rezistența la insulină și metabolismul carbohidraților determină creștere necontrolată în greutate. Când excesul de greutate scade cantitatea de proteine ​​specifice - globulinele care leagă steroizii sexuali (SSSG), care transporta androgenii.

Ca rezultat, apar un număr mare de hormoni sexuali masculi liberi, care se transformă în metaboliți intracelulare cu activitate ridicată.

De exemplu, testosteronul este transformat în dihidrotestosteron, a cărui activitate este de 2 ori mai mare.

Excesul de androgen provoacă tulburări menstruale. Prin urmare, raportul dintre hormoni la femeile cu cicluri neregulate trebuie verificat.

O caracteristică caracteristică a unei concentrații ridicate de hormoni sexuali masculini este localizarea acneei în partea inferioară a feței, în plus, pielea grasă cu pori mărită.

Testele hormonale sunt prescrise pentru persoanele care au încercat cu mult și fără succes să vindece acnee cu medicamente.

Acneea este un semn al dezechilibrului hormonal după 20 de ani. Hiperpigmentarea și coagularea pielii în pliuri (acantoză neagră) indică prezența neregulilor.

Spre deosebire de bărbați, femeile trebuie să fie testate în anumite zile.

Oamenii pot face analiza în orice moment. După pubertate, nivelul hormonilor la bărbații sănătoși rămâne aproximativ același. La femei, raportul dintre hormoni variază în funcție de stadiul ciclului menstrual.

Pentru a obține date obiective privind concentrația de hormoni în sângele femeilor, analizele se fac în anumite zile ale ciclului menstrual. Ce hormoni să ia și în ce zi, medicul va determina.

Intervalul 5-7 al ciclului menstrual este de obicei potrivit pentru colectarea sângelui. Se consideră din prima zi de la debutul menstruației.

De asemenea, este adecvată perioada de la 21 la 23 de zile a ciclului. În acest moment, este adesea prescrisă retestarea nivelurilor de progesteron.

Pentru a elimina influența factorilor externi asupra rezultatului, nu se recomandă să mâncați alimente cu 2-3 ore înainte de colectarea sângelui. Este necesar să se oprească utilizarea medicamentelor tiroidiene și steroid hormonale timp de 2 zile înainte de studiu.

Trebuie să abandonăm orice activitate fizică cu 24 de ore înainte de analiză. Este de dorit în acest moment să faceți o zi liberă pentru a minimiza probabilitatea unei situații stresante sau a unei suprasolicitări psiho-emoționale. Cu 3 ore înainte ca testul să nu poată fi fumat.

Dacă un nivel crescut de androgeni este detectat la femei, sunt prescrise antiandrogenii. Drogurile inhibă producția de sebum cu 60-65%. În cazuri severe, medicamentele cu glucocorticosteroizi pot fi recomandate.

Atunci când sunt detectate încălcări grave ale corpului, pacientul este referit la un medic generalist, un endocrinolog sau un ginecolog pentru cercetare și diagnostic specializat. Tratamentul bolii subiacente va ajuta la restabilirea stării de sănătate a pielii.

Tratamentul acneei hormonale

Atenție! Când apare acneea, trebuie să contactați un dermatolog pentru asistență specializată. Medicul va explica ce specialiști ar trebui să viziteze, să vă trimită un test pentru hormoni și t / d. Ce hormoni trebuie să treci poate fi de asemenea sugerat de un ginecolog sau de un endocrinolog.

După identificarea cauzei bolii, un specialist poate prescrie un tratament cu medicamente hormonale care să restabilească nivelurile hormonale.

Fotografia 20 - Medicul va prescrie hormoni

Adesea, acești aceiași agenți sunt contraceptive hormonale, dar trebuie să fie alese corect, ținând cont de rezultatele testelor.

Foto 21 - Contraceptivele trebuie alese în funcție de rezultatele testelor.

În plus, un specialist poate recomanda:

Important: medicamentele hormonale necontrolate pot agrava situația. Vizitele anterioare la un specialist și obținerea rezultatelor testelor sunt necesare.

Plicuri hormonale de acnee

Tratamentul acneic cu medicamente hormonale implică utilizarea a două grupe de produse:

· Antiandrogenii.

Medicamentele cu gluco-corticosteroizi pot fi prescrise numai în cazurile severe de acnee, deoarece acestea afectează negativ funcționarea sistemului imunitar uman. Aceasta duce la o răspândire și mai mare a infecției. Cu toate acestea, atunci când este vorba despre:

· Acnee cu formare de abces,

atunci nu există altă alegere. Aceste medicamente sunt administrate pe cale orală, fie intramuscular, fie intravenos, în strictă conformitate cu prescripțiile medicului.

Al doilea tip de hormoni pentru acnee (antiandrogenii) este folosit numai pentru a trata femeile. Barbatii sunt strict contraindicati.

Antiandrogenii inhibă producerea de glande sebacee în interiorul foliculilor de păr, sebum, în unele cazuri chiar 60-65%, distrugând astfel cauza acneei.

Antiandrogenii sunt utilizați atât independent, cât și ca parte a contraceptivelor orale.

Analize de acnee și acnee

Acnee (acnee, acnee) este o problemă obișnuită. Diagnosticul se face, de obicei, fără teste, însă pentru alegerea tacticii de tratament sunt încă necesare metode suplimentare de cercetare.

Abordarea tratării acneei la un anumit pacient este în mare măsură determinată de severitatea stadiului actual al acneei. Adesea, pentru ca acneea să dispară, remediile simple externe sunt suficiente pentru a elimina acneea și pentru a îmbunătăți starea pielii, precum și acțiunile planului general de sănătate (dietă sănătoasă, igienă, scăderea nivelului de stres etc.). Cu toate acestea, dacă acneea este pronunțată sau metodele de mai sus au fost încercate, dar nu au dat rezultatul corect, atunci este necesară o analiză. Numai testele suplimentare pentru acnee ajută la găsirea principală a acneei.

Ce teste au acnee si acnee?

Răspunzând la întrebare, ce teste pentru a trece pentru acnee și acnee, indică de obicei următoarele categorii:

· Analiza pielii pe flora microbiană și prezența paraziților

· Teste de sânge biochimice;

· Ultrasunete și radiografie.

Acnee Skin Analysis

Teste cutanate pentru acnee, este de dorit să treacă înainte de începerea tratamentului. Cea mai simplă versiune a analizei acneei, care este adesea începută, este o examinare microscopică a unei răzuire a pielii efectuată de un dermatolog.

Acesta vă permite să identificați prezența Demodex-tick subcutanat, după care se fac ajustări adecvate la programul de tratament. Cu toate acestea, o astfel de cauză de acnee nu este cea mai comună. În cazul în care analiza răzuinței va descoperi orice altă încălcare a microflorei pielii, tratamentul trebuie concentrat în această direcție (în absența altor indicații).

Ca parte a analizei microflorei pielii în tratamentul acneei și acneei, este posibilă efectuarea unui test pentru sensibilitatea la antibiotice a florei patogene. Aceasta se face în caz de eșec al terapiei antibiotice prescrise anterior. Din fericire, este extrem de rar să recurgeți la această analiză, deoarece astăzi dermatologul are un arsenal de medicamente care sunt extrem de sensibile la Propionibacterium acnes. Este mult mai util să folosim empiric antibiotice de tetraciclină de înaltă performanță în caz de acnee care permite reducerea numărului de leziuni inflamatorii în jumătate de săptămână în 6 săptămâni decât să așteptăm rezultatele analizei microflorei pe piele pentru o perioadă lungă de timp și apoi să alegem antibiotice pentru a scăpa de acnee.

Teste pentru hormoni cu acnee

Testele hormonale sunt una dintre cele mai importante în determinarea cauzei acneei, deoarece este un dezechilibru hormonal care este una dintre principalele cauze ale acneei. Astfel, o creștere a nivelului androgenilor în timpul pubertății provoacă foarte des acnee și dacă testele confirmă un dezechilibru, atunci planul de tratament trebuie să țină seama în mod necesar de posibilitatea corecției sale.

Analiza hormonilor pentru acnee va fi obligatorie dacă sunt prezenți următorii factori:

· Debut relativ tardiv de acnee (pacientul are peste 20 de ani);

· Manifestarea semnelor clinice de hiperandrogenism la femei - tulburări determinate de creșterea activității hormonilor masculini (adesea manifestată ca hirsutism);

· Ciclul lunar neregulat;

· Manifestări de acantoză neagră (un tip de hiperpigmentare a pielii);

Toți acești factori indică un dezechilibru hormonal și necesită o analiză detaliată pentru a elimina cauza adevărată a acneei.

Pentru femei, testarea hormonilor pentru acnee ar trebui administrată timp de 5-7 zile de la ciclul menstrual (începând cu prima zi de la începutul menstruației). În această analiză se testează următorii hormoni: LH, FSH, testosteron, progesteron, cortizol, estradiol, prolactin, 17-hidroxiprogesteron, dehidroepiandrosteron sulfat, dehidrotestosteron, hormoni tiroidieni și globulină care leagă hormonul sexual. După aceea, în ziua 21-23 a ciclului menstrual, pacientul cu acnee trebuie să reia testul pentru nivelurile de progesteron.

În cazul în care testele de mai sus au evidențiat orice probleme care au cauzat acnee, este necesară o examinare suplimentară a pacientului cu acnee: o ultrasunete a organelor pelvine (studiul este efectuat în zilele 5-7 ale ciclului), ceea ce permite excluderea sau confirmarea sindromului ovarului polichistic, prezența tumorilor sau inflamației apendici.

Dacă există devieri în analiza hormonilor la pacienții cu acnee de ambele sexe, este necesară o examinare cu ultrasunete a glandelor suprarenale, iar la bărbați și organele genitale - prostata și testiculele. În plus, cu acnee pentru a exclude procesul tumoral în glandele suprarenale și glanda pituitară, este posibilă efectuarea unei radiografii a șoldului și a glandelor suprarenale, dar acest lucru se face numai dacă testele pentru hormoni nu sunt corecte.

Test de sânge pentru acnee

Un indicator important al sănătății cu acnee este un test de sânge biochimic. Se iau în considerare următorii indicatori: bilirubina, glucoza, ALT, colesterol, creatinină, trigliceride, uree, fosfatază alcalină. Acest test de sânge poate dezvălui o gamă largă de probleme asociate cu acneea, inclusiv inflamația cronică, afecțiunile intestinale sau hepatice, alte boli ale organelor interne. În cazul detectării anomaliilor în testul de sânge, este necesar să se consulte un specialist corespunzător, care va lucra în paralel cu dermatologul, ajutând la eliminarea adevăratei cauze a acneei.

Astfel, diagnosticul atent și testarea acneei și acneei sunt cheia succesului în tratamentul acneei.