Principal

Herpes

Human papillomavirus

Papilomavirusul uman (HPV) este o infecție umană foarte specifică din familia Papovaviridea, care are capacitatea de a infecta și transforma celulele epiteliale. Mai mult de o sută de tipuri de HPV au fost identificate, dintre care 35 infectează tractul urogenital al unei persoane, provocând deteriorarea epiteliului integrat al pielii și membranelor mucoase ale organelor genitale.

Fiecare a șasea persoană este un purtător de papilomavirus - acest lucru este indicat în datele OMS. Infecția provocată de virusul papilomavirus este o verucă (condilom) și aparține grupului bolilor infecțioase virale, care se caracterizează prin apariția pe piele și a mucoaselor a tumorilor papilomatoase. HPV este caracterizat de forma sa cronică cu recidive constante.

motive

De ce se dezvoltă papillomavirusul uman și ce este? Agentul cauzal este un virus care infectează stratul superior al pielii și membranelor mucoase ale organelor genitale. Transmiterea acestor virusuri este posibilă numai de la persoană la persoană, infecția apare la contactul cu pielea sau membranele mucoase ale unei persoane bolnave.

Infecția cu papilomavirus uman poate să apară:

 1. Cu contact sexual. Potrivit Asociației Medicale Internaționale, papilomavirusul este una dintre cele mai frecvente boli cu transmitere sexuală, ceea ce reprezintă mai mult de 60% din cazuri.
 2. La naștere. Infecția poate fi transmisă la naștere de la mamă la nou-născut, care este apoi plină de infecție cu HPV sau cu boala papilomatoză laringiană.
 3. Cu autoinoculare. Poate apărea autoinfecția atunci când regulile de igienă de bază nu sunt respectate: îndepărtarea părului sau bărbierirea.
 4. Căi interne. Papillomavirusul uman are o mare supraviețuire și, pentru o perioadă lungă de timp, poate fi stocat într-un mediu cald și umed din locuri publice, cum ar fi toalete, băi, săli de sport și bazine de înot. Infecția are loc prin diferite leziuni ale pielii direct la contact, prin utilizarea articolelor de igienă personală sau în locuri publice.

Diferite tipuri de HPV cauzează sau participă la dezvoltare:

 • displazie cervicală (62%);
 • cancerul de col uterin preinvaziv și invaziv (38%);
 • tractul genital verucilor genitale, tractul urinar (51%);
 • 10% dintre femeile sănătoase din punct de vedere clinic sunt purtători ai HPV;
 • 85% dintre pacienții cu veruci genitale tipice ale organelor genitale externe au examinat focare suplimentare de infecție cu HPV ale vaginului și colului uterin în forme severe și mai puțin pronunțate.

Aceste date ne permit să luăm în considerare pacienții cu infecții cu papilomavirus al căilor sexuale ca un grup cu risc crescut de a dezvolta carcinom intraepitelial al colului uterin.

clasificare

Se aplică următoarea clasificare:

 1. HPV, manifestarea cărora sunt diferite tipuri de veruci (HPV 1-5):
 2. Negi plantari (arată ca un calus), acestea sunt 1-4 tipuri de HPV;
 3. Negii plat sunt 3, 10, 28, 49 tipurile HPV;
 4. Negii uzuali sunt tipul 27 de HPV.
 5. HPV care afectează vulva, vaginul, organele genitale, colul uterin și căile respiratorii sunt 6, 11, 13, 16, 18, 31, 33, 35 tipuri de HPV.
 6. HPV, a cărui leziune sub formă de erupție este asociată cu starea de boală precanceroasă (risc oncogen ridicat HPV), este HPV 39 și alte tipuri.

După cum puteți vedea, aceste tumori benigne sunt capabile să se formeze oriunde pe corp:

 • gâtul;
 • fata;
 • sub piept;
 • în axile;
 • pe organele genitale;
 • pe membranele mucoase ale organelor interne, ale cavităților orale și nazale.

Nevoia de tratare a papilomavirusului uman se datorează faptului următor. Tulpina este un parazit intracelular care nu este capabil de reproducere independentă. În aceste scopuri, el folosește celulele corpului uman. Virusul poate parasitic pentru o lungă perioadă de timp, introducându-și propriul ADN în cromozomi umani. Activitatea sa vizibilă este observată pe fondul imunității reduse.

Perioada de incubare

Perioada de incubație este lungă: de la o jumătate de lună la mai mulți ani. Pentru infecția cu papilomavirus se caracterizează printr-un curs ascuns (latent). O persoană poate fi simultan infectată cu mai multe tipuri de papilomavirusuri. Sub influența diferiților factori, virusul este activat, reproducerea acestuia este sporită, iar boala intră într-o etapă a manifestărilor clinice.

În cele mai multe cazuri (până la 90%), auto-vindecarea are loc în decurs de 6-12 luni, în alte cazuri se observă un curs recurent cronic prelungit cu un posibil proces malign (în funcție de tipul de virus).

Simptomele de papilomavirus uman

Imunitatea umană este suficient de puternică pentru a depăși virusul într-un stadiu incipient al dezvoltării acestuia. În majoritatea cazurilor, boala nu se dezvoltă. Cu toate acestea, după o perioadă de timp, după câteva luni, ani sau chiar decenii, oamenii pot prezenta unele simptome de infecție cu papilomavirus uman.

Există mai multe grupuri de boli cel mai frecvent cauzate de HPV:

 1. Negii sunt rotunde, mai rigide decât creșterile corpului cu un diametru de 2 mm până la 1 cm. Limitele verucilor sunt foarte clar delimitate, există niște negi care au formă neregulată. Sunt dure la atingere și pot avea culori diferite. Cel mai adesea se formează pe locurile unde pielea este cel mai afectată: pe mâini, genunchi sau coate.
 2. Negi plantari. Acestea se dezvoltă atunci când sunt infectate cu virusuri de tip 1 și 2 în acele locuri unde pantofii sunt frecați sau presați pe picioare. Pielea de la locul negii devine mai groasă, negi nu are limite clare.
 3. Negi genitali sunt niște negi care apar, de regulă, pe membranele mucoase și pe pielea organelor genitale: capul penisului și pielea preputului la bărbați, pielea labiilor la femei. Ele pot apărea, de asemenea, în vezică, uretra, cervix, vagin, pe piele din jurul anusului, în gură. În exterior, aceste verucilor genitale arată ca niște formațiuni convexe mici, marginile lor sunt neuniforme (arătând ca și conopida). Această boală este cauzată de tipurile de papilomavirus uman 6 și 11.
 4. Papuloză bovenoidă. Negi plat plat (cum ar fi negi plate) apar în jurul organelor genitale. Cel mai adesea se dezvoltă la bărbați, partenerii sexuali în continuă schimbare. Chemat de tipurile - 16, 18, 31, 33, 42, 48, 51, 54.

Orice infecție virală care se află în corpul uman (și HPV se referă la acestea) este activată numai cu o scădere a imunității.

Human papillomavirus: fotografie

Pentru a afla ce arată papillomavirusul uman în diferite manifestări, am pregătit o selecție cu o fotografie.

Simptomele de papilomavirus uman la femei

Infecția poate să apară într-o formă latentă și poate provoca dezvoltarea de papilomii genitali. Negi genitale apar în special la femeile cu vârste cuprinse între 15 și 30 de ani.

Principalul pericol de a dezvolta o boală cauzată de tipurile 16 și 18 este dezvoltarea cancerului de col uterin. Cancerul de col uterin reduce speranța de viață cu o medie de 26 de ani. Din punctul de vedere al dezvoltării cancerului, doar virusul care a fost în organism timp de mai mult de un an devine periculos.

Din păcate, aceste boli la femei sunt adesea asimptomatice până la ultimele etape, în care eficacitatea tratamentului este redusă semnificativ.

Simptomele papilomavirusului uman la bărbați

Pentru bărbați, papilomavirusul uman este mai puțin periculos decât pentru femei. Cel mai adesea aceștia sunt purtători pasivi. Probabilitatea de a dezvolta cancer este mult mai mică.

HPV la bărbați poate provoca verucilor genitale pe preput, glandă sau căpăstru. O astfel de educație trebuie eliminată de urgență, deoarece interferează nu numai cu respectarea igienei personale, ci și cu activitatea sexuală.

profilaxie

Listați principalele direcții de prevenire a infecției cu papilomavirus uman la om:

 • măsuri de igienă personală în locuri publice;
 • un stil de viață sănătos care susține imunitatea la un nivel înalt;
 • modul corect de lucru și odihnă;
 • cultură fizică moderată;
 • luând vitamine, fructe, sucuri;
 • doar un partener sexual (în mod ideal);
 • utilizarea prezervativului în timpul actului sexual.

În prezent, există vaccinuri împotriva virusului papilomavirus uman: Gardasil și Cervarix. Vaccinul Gardasil este eficient împotriva tipurilor HPV 6, 11, 16 și 18 (protejează împotriva cancerului de col uterin și a verucilor genitale), iar vaccinul Cervarix este eficient împotriva tipurilor 16 și 18 ale HPV (protejează împotriva cancerului de col uterin, dar nu și a condiloamelor).

Tratamentul papilomavirusului uman

În prezent, nu există nici un medicament antiviral care să determine dispariția papilomavirusului uman din organism.

Interferonii diferiți (referon, cicloferon și alții) și interferonogeni (poludan, prodigiosan și alții) pot reduce verucile deja existente, dar nu reduc frecvența formării unor noi. Prin urmare, principala metodă de tratare a papilomavirusului uman rămâne eliminarea negilor prin metode chimice sau chirurgicale.

Iată principalele metode pentru eliminarea țesutului papilloma:

 1. Radiosurgical. Electrodul cu unde radio distruge tumoarea, coagulează vasele. Apoi este necesar un dressing antiseptic.
 2. Laser. Formă fără contact și fără sânge. În locul papilomului îndepărtat rămâne o crustă sub care are loc vindecarea. Contra - riscul de recurență, costul ridicat, necesitatea de a mătura cicatricile rămase.
 3. Electrocoagulare. În ceea ce privește eficiența, rezultatele și prețurile, metoda este similară celor două metode anterioare.
 4. Chirurgicale. Aceasta este o operație cu anestezie locală.

Înainte de începerea tratamentului, adresați-vă medicului dumneavoastră:

 1. Ce tratamente sunt disponibile la clinica unde vă aflați în tratament?
 2. Cât costă fiecare tratament și care sunt posibilele complicații?
 3. Operația va fi dureroasă?

Trebuie subliniat faptul că îndepărtarea papiloamelor nu trebuie considerată un remediu complet pentru infecția cu papilomavirus uman, deoarece în acest caz persoana nu încetează să mai fie un purtător de virus, adică în câțiva ani polipii papilari ar putea să apară din nou. De aceea, pentru a împiedica medicii să recomande efectuarea recuperării întregului organism.

cryocautery

Criocoagularea (cauterizarea cu azot lichid) este o metodă rapidă și eficientă de tratare a verucilor genitale. Procedura poate fi ușor dureroasă și neplăcută, dar acest lucru rar îngrijorează pacienții.

Criocoagularea verucilor se efectuează în mai multe ședințe timp de câteva săptămâni. Eliminarea completă a verucilor apare la 75-80% dintre pacienții care au suferit toate procedurile.

Recomandări către pacienți

Nu trebuie să încercați să diagnosticați și să tratați singur virusul papilomului uman.

 1. În primul rând, trebuie să alegeți metoda potrivită.
 2. În al doilea rând, există întotdeauna riscul de confundare a verucilor genitale cu o tumoare malignă.

Este mai bine să nu riscați și să vă încredințați sănătății profesioniștilor - aceasta vă va asigura o viață sexuală lungă și fericită. Viața sexuală în timpul tratamentului cu virusul papilomavirusului se oprește până la recuperarea completă. Necesită screening și, dacă este necesar, partener de tratament.

Ce este papilomavirusul uman

Organizația Mondială a Sănătății a studiat HPV, deoarece virusul papilomavirus uman este chemat în curând și a aflat că a infectat mai mult de 60% dintre oamenii de pe Pământ. Mai mult, unii dintre ei sunt doar purtători, iar în altele se manifestă sub formă de papilomatoză cutanată, mucoase, dar în unele cazuri, papilomavirusul uman provoacă degenerare celulară și cancer.

O astfel de prevalență ridicată și oncogenicitatea acestui virus a provocat un interes deosebit pentru medici și oameni de știință. Dezvoltarea unui vaccin împotriva virusului papilomavirus uman a fost mult timp în curs de desfășurare. Distruge HPV în cele din urmă eșuează, deși există deja modalități de a le detecta, și chiar și un vaccin. Dificultățile în lupta împotriva virusului apar din particularitățile răspândirii și lipsei de medicamente, pentru o vindecare completă. Ce este un papilomavirus uman, cum să nu se infecteze, simptomele bolii, de ce constă tratamentul, caracteristicile cursului său la femei și bărbați, precum și măsurile preventive - vom lua în considerare astfel de întrebări.

Cum se transmite virusul papilomavirus uman?

Mulți sunt interesați de cum să se infecteze cu papilomavirus uman? În mod surprinzător, vă puteți infecta în moduri diferite, ceea ce contribuie la răspândirea virusului pe glob. Virusul este transmis de la o persoană la alta prin contactul zilnic, adică este imposibil să se evite infecția datorită faptului că o persoană nu poate trăi în afara societății și nu poate folosi obiecte de uz casnic.

Cel mai rău lucru este că chiar și un nou-născut poate primi acest virus de la mamă în timpul nașterii, când trece prin canalul de naștere. În multe cazuri, acest lucru este detectat în primii ani de viață, când copilul are papilome în gură și pe piele.

Cum se transmite și se răspândește papilomavirusul uman? De cele mai multe ori, vă puteți infecta în următoarele cazuri.

 1. Dacă nu se respectă igiena personală. Când aceleași lucruri sunt folosite de mai mulți oameni. De exemplu, un prosop, papuci, haine. Acest lucru poate fi atribuit, și nu o prelucrare suficientă a mâncărurilor după utilizare.
 2. Când vizitați locurile publice. Pot fi băi, saune, piscine. Chiar și instituțiile medicale sunt sursa infecției cu papilomavirus uman dacă nu respectă standardele pentru tratamentul spațiilor și uneltelor cu dezinfectanți.
 3. La contactul cu transportatorul virusului. Anumite tulpini ale virusului se pot infecta chiar și cu o strângere de mână. Și relațiile apropiate? În timpul actului sexual cu un purtător, infecția poate apărea chiar și cu prezervativul, deși într-o oarecare măsură reduce riscul de infectare, dar nu complet. Dacă există o purtătoare de HPV în familie, atunci probabilitatea ca restul familiei să fie infectată este foarte mare.

Desigur, există HPV care afectează anumite organe și țesuturi, însă prevalența lor în rândul populației cauzează adesea boala. Dar ce se întâmplă cu cei 40% din populația în care virusul nu este detectat? Faptul este că virusul nu poate supraviețui întotdeauna într-un corp puternic, există factori care contribuie la supraviețuirea acestuia.

Cauzele infecției

În ce cazuri o persoană devine infectată cu HPV sau devine purtător este ușor de determinat. Sistemul nostru imunitar se luptă împotriva oricăror elemente străine care cad pe piele sau în corp.

Când o cantitate mică de virus intră într-un corp sănătos, cu o imunitate bună, celulele imune o distrug și infecția nu se produce. Dar dacă o persoană este slăbită, are tulburări metabolice și metabolice.

Un virus este infectat dacă este:

 • scăderea imunității generale;
 • tulburări hormonale;
 • stres, suprasolicitare;
 • o dietă nesănătoasă;
 • boli care cauzează tulburări metabolice și metabolice;
 • sarcina, deoarece organismul este de restructurare și modificări hormonale.

Care este pericolul de papilomavirus uman, dacă este atât de greu să eviți infecția cu acesta?

Tipurile de tulpini și bolile pe care le provoacă

Au identificat mai multe tulpini de HPV, fiecare dintre ele fiind adaptat pentru a trăi în anumite celule umane. Multe tulpini, de exemplu, 2, 4, 26, 29, 57 cauzează apariția unor veruci comune pe piele. Alții pot provoca dezvoltarea verucilor genitale (6, 42, 11, 54), dar, în același timp, tulpinile 6 și 11 pot fi identificate în tractul respirator sau în cancerul plămânilor, gâtului și capului.

Capacitatea unui virus de a crește probabilitatea de a dezvolta o tumoare prin schimbarea celulelor corpului uman se numește oncogenicitate. Prin urmare, printre virusurile papilloma umane, există tulpini care nu au această capacitate, iar atunci când sunt infectate, o persoană are negi, papiloame pe piele și pe membranele mucoase. Ele pot fi, de asemenea, periculoase, dar ele sunt ușor de tratat chirurgical. După îndepărtarea lor, ele se recuperează rar și, prin urmare, aparțin neoplasmelor benigne.

Papilomavirusul uman de tip oncogen deosebit de mare afectează cel mai adesea organele reproductive ale femeilor. Tulpinile care o provoacă sunt papilomavirusul uman de tip 16 și 18. Pentru a provoca cancer, poate fi atribuită și 31, 39, 35, 33 și multe alte tulpini. Prin urmare, ei încearcă să le identifice la femeile cu screening HPV.

Prezența unor astfel de tulpini în corpul unei femei poate duce la boli oncologice grave, cum ar fi cancerul de col uterin sau carcinomul cu celule scuamoase.

Simptomele bolii

Semnele bolilor cauzate de papilomavirusul uman sunt diferite. Depinde de tulpina cu care a fost infectat persoana. Când sunt infectați cu o tulpină care provoacă apariția papilomelor și a verucilor, acestea apar pe piele și pe membranele mucoase, dar acest lucru nu este singurul semn. Cum altfel este virusul papilomavirus uman? Una dintre cele mai izbitoare manifestări ale HPV sunt verucile genitale. Acestea sunt formațiuni mastoide de culoare roz, mai des acestea sunt mai ușoare decât mucoase, dar uneori au o culoare mai strălucitoare. Adunând într-un grup de câteva piese, ele arătau ca un inflorescență de pieptene sau de conopida. Detectarea lor indică faptul că pacientul are HPV care trebuie tratat.

Simptomele papilomavirusului uman la bărbați pot fi diferite de cele găsite la femei. Desigur, acest lucru se datorează structurii diferite a organelor lor reproductive. Mucoasa vaginală, cervix, mai favorabil virusului. Există viermi genitali, care pot fi renăscuți, maligne. Aspectul lor, precum și modificări ale pielii, mucoasei orale - simptome evidente ale papilomavirusului uman.

Semne ale infecției cu papilomavirus uman la femei

Papilomavirusul uman la femei afectează membrana mucoasă a organelor reproducătoare, colul uterin. Uneori, polipii, a căror dezvoltare este, de asemenea, asociată cu HPV, se pot forma și în uter, care la femei tinere pot provoca sângerări și infertilitate. Dar și mai periculos este capacitatea virusului de a influența celulele mucoasei și de a le schimba.

Unele tipuri extrem de oncogene de papilomavirus uman la femei sunt capabile să schimbe celulele mucoase pe colul uterin, provocând displazie și aplazie. Această reproducere necontrolată, care în mai mult de jumătate din cazuri conduce la dezvoltarea unei tumori maligne. Cel mai frecvent cancer de col uterin este cauzat de virusul papilomavirus uman de tip 16 sau 18.

De asemenea, sunt adesea descoperite viruși de tip 6, 11, care contribuie la formarea de veruci ascuțite și plate - acestea sunt considerate o boală precanceroasă, deoarece acestea sunt adesea precedate de displazie. Tratamentul constă în îndepărtarea obligatorie a acestora, urmată de o examinare histologică a țesutului sub microscop.

Pericolul este papilomavirusul uman și în timpul sarcinii. Deși virusul nu penetrează lichidul amniotic și astfel nu poate infecta copilul, există o probabilitate mare de infecție dacă o femeie are niște condiloame genitale în vagin. Apoi, copilul se poate infecta în timpul nașterii, ceea ce duce la apariția de papilomatoză orală a cavității orale, faringelui.

Tratamentul împotriva virusului papiloma în timpul sarcinii nu este efectuat, deoarece medicamentele pot avea un efect advers asupra fătului. Numai în al treilea trimestru pot fi prescrise anumite medicamente antivirale. Prin urmare, dacă intenționați să rămâneți gravidă, atunci trebuie să faceți o inspecție și să fiți testat pentru diverse infecții, astfel încât să nu dăuneze copilului dumneavoastră.

Infecția cu papilomavirus uman la bărbați

Human papillomavirus la bărbați este, de asemenea, de multe ori, dar datorită diferențelor în structura organelor genitale, afectează de obicei pielea din jurul anusului și mucoasei rectale.

În aceste zone, se dezvoltă verucile genitale și adesea duc la cancer rectal scuamos.

Metode de detectare a papilomavirusului uman

O oncogenitate ridicată a unor tulpini de HPV necesită detectarea lor în timp util. În acest scop, s-au dezvoltat mai multe teste care permit detectarea virusului dacă concentrația sa în țesuturi este ridicată și poate cauza degenerarea acestuia. Există, desigur, un test pentru examinarea citologică a celulelor (PAP), care este inclus într-o serie de măsuri preventive pentru examinarea femeilor, dar o examinare citologică este capabilă să arate celule deja schimbate și această analiză nu este specifică pentru HPV.

Testele de laborator pentru virusul papilomavirus uman se numesc testul HPV. Acesta diferă de testul PAP prin faptul că se realizează prin intermediul unei reacții în lanț a polimerazei (PCR). Vă permite să izolați și să studiați ADN-ul virusurilor de un anumit tip și concentrația lor în materialul colectat.

Cum de obicei iau un test pentru papilomavirusul uman la femei? Acest lucru se realizează de obicei prin răzuire din colul uterin, mai puțin frecvent din uretra sau din canalul cervical. Acest test este foarte specific și vă permite să identificați nu numai tipul de virus, ci și concentrația acestuia în țesuturi. Este prezentat testul:

 • când verucile genitale se găsesc în zona genitală și anus;
 • dacă, ca urmare a testului PAP, este detectată degenerarea celulară (displazia);
 • în timpul unei examinări profilactice.

Detectarea virusului în timpul testului HPV nu indică întotdeauna cancer. Astfel, în absența displaziei, femeia rămâne sub observație și testul este repetat după 6 luni. Detectarea repetată a HPV, în special tulpinile 16 și 18 foarte oncogene, indică riscul de a dezvolta o tumoare oncologică în cervix și necesitatea tratamentului. Pentru tratamentul cu medicamente antivirale și imunomodulatoare. Examinarea trebuie repetată, deoarece o concentrație ridicată a acestor tulpini sugerează că pacientul este în pericol.

Un test pozitiv HPV cu displazie cervicală de gradul al doilea necesită intervenție chirurgicală, și anume îndepărtarea uterului, operația se numește extirpare. Nu numai țesuturile afectate ale uterului sunt îndepărtate, dar în unele cazuri este necesară îndepărtarea tuburilor și ovarelor uterine. Acest lucru este necesar dacă există suspiciune de metastază a tumorii. Computerizata, imagistica prin rezonanta magnetica, PET-CT ajuta la identificarea metastazelor timpurii.

Tratamentul papilomavirusului uman

Atunci când un virus papilomavirus uman este detectat la femei, tratamentul este cel mai adesea chirurgical. Papiloamele aflate sub presiune sunt îndepărtate prin excizie, uneori puturizare cu laser, electrocoagulator sau crioterapie. Studiul histologiei țesuturilor ar trebui făcut pentru a preveni reîncarnarea într-un cancer. Prin urmare, metoda de crioterapie, cu condiloame genitale nu este întotdeauna indicată, deoarece celulele sunt deteriorate mai mult prin această îndepărtare, ceea ce poate duce la o analiză eronată.

Cu negi plat, care se găsesc cel mai adesea pe cervix sau pe mucoasa vaginală, efectuați o biopsie. Adică, iau o bucată de țesut pentru analiză și dacă nu există displazie, atunci condilomul este tăiat împreună cu țesutul din jur. Când este detectată degenerarea celulară, este necesară o operație mai radicală și, în unele cazuri, extirparea.

Cum altfel poate fi tratat un papilomavirus uman? Atunci când nu există displazie celulară, sunt prescrise medicamente antivirale. Înainte de alocare, este necesar să se determine tipul de virus, deoarece schemele de destinație și medicamentele utilizate pentru acestea sunt diferite pentru diferite tipuri de virusuri. Luarea de medicamente antivirale fara prescriptie medicala nu are sens, deoarece multe dintre ele sunt ineficiente cu unele tipuri de HPV. În același timp, este necesar să se utilizeze un tratament nespecific, care vizează creșterea imunității generale.

Este posibil să se vindece papilomavirusul uman? Din păcate, este imposibil să scapi complet de ea. Fiind infectat o singură dată, o persoană rămâne un purtător pentru tot restul vieții sale. Poți doar să-i reduci activitatea și, pentru aceasta, este necesar să elimini cu promptitudine papilomii, condiloamele, să luați medicamente antivirale, pe care medicul le va prescrie și, cel mai important, să ajute organismul să depășească virusul în sine. Un stil de viata sanatos nu este un cuvant usor, o persoana care isi monitorizeaza sanatatea, mananca in mod corespunzator, intra in sport, crescand astfel imunitatea sa. O imunitate bună poate preveni infecția și poate împiedica dezvoltarea virusului în organism în condiții de liniște care provoacă boli.

Va face un tratament popular

Dacă se găsește un papilomavirus uman într-o femeie, atunci tratamentul cu remedii folclorice este imposibil!

Folosirea remediilor folclorice se face bine cu papilele pe piele sau negi, atât de mulți încearcă să vindece condiloamele în același mod. Acest lucru este periculos și, în unele cazuri, cauzează efectul opus, sporind displazia uterină. Îndepărtarea trebuie efectuată în clinici medicale, pentru a efectua în mod necesar un studiu histologic al materialului pentru displazie.

Dintre remediile populare pot fi utile acele care ajută la îmbunătățirea imunității globale. Multe dintre ele pot fi, de asemenea, folosite la copii pentru a evita infecțiile virale în viața de zi cu zi.

Profilaxie specifică și nespecifică

În ceea ce privește metodele de prevenire nespecifică, aceasta, desigur, igiena, regulile de comportament în locurile publice, creșterea imunității generale și nevoia de a evita sexul promiscuu.

Metodele de profilaxie specifică sunt vaccinurile care au fost dezvoltate de mai mult de 30 de ani. În prezent, există un vaccin "Gardasil", care este folosit pentru vaccinarea copiilor și a fetelor tinere înainte de activitatea sexuală. Vaccinul poate fi utilizat de la 9 ani. La adulți, rezultatul vaccinării nu are efect, deoarece vaccinul nu funcționează atunci când infecția a apărut deja. Vaccinul Gardasil vizează 4 dintre cele mai comune tulpini de papilomavirus uman, și anume 16, 18 și 6, 11. Și dacă sunteți deja infectat cu oricare dintre aceste tipuri de virusuri, vaccinarea va ajuta la evitarea infecției cu ceilalți.

Papilomavirusul uman, în special unele dintre tipurile extrem de oncogene, conduce adesea la dezvoltarea unei tumori maligne, așa că trebuie să consultați un medic în timp util dacă bănuiți că ați suferit o infecție și ați efectuat controale regulate. În nici un caz nu se poate face un singur medic, deoarece există multe observații atunci când displazia celulară a crescut în timpul tratamentului propriu, ceea ce a modificat semnificativ prognosticul bolii și ar putea duce la metastaze.

Ce este ICP și cum să îl tratați

Papilomavirusul uman (HPV) este o infecție care, de obicei, este transmisă sexual. Și mulți oameni sunt infectați cu acest virus, dar nu toată lumea chiar suspectează despre asta, deoarece infecția nu ar putea să arate semne. În cele mai multe cazuri, virusul HPV trece prin el însuși, dar uneori acest virus poate provoca formarea de veruci (negi pe piele și mucoase) și, uneori, chiar declanșează tumori de cancer.

Determinarea independentă a prezenței HPV este imposibilă, mai ales dacă nu există semne. Și pentru a identifica infecția, se efectuează teste speciale și examinări, care fie confirmă virusul, fie indică prezența altor boli, fie anunță o "alarmă falsă".

Oricum, dacă vă confruntați cu această infecție neplăcută sau mai degrabă cu consecințele ei, tratamentul cu HPV trebuie inițiat cât mai curând posibil. Desigur, este imposibil să eliminați complet virusul, ca și în cazul unei singure infecții, acesta va fi întotdeauna în corpul uman. Cu toate acestea, nu trebuie să vă faceți griji în legătură cu acest lucru, deoarece absența condiloamelor indică faptul că virusul este "adormit", prin urmare, nu prezintă nici o amenințare. Dar, totuși, ar trebui să vizitați periodic un medic, astfel încât, în caz de "trezire" efectele HPV, în timp pentru a le elimina.

De regulă, tratamentul celulelor modificate cu un virus trebuie efectuat chirurgical (laser-cononizare, diatermoconizare, criodestrucție, amputare a uterului), dar pentru un tratament mai eficient, medicul poate prescrie medicamentele și unguentele corespunzătoare. De asemenea, este extrem de necesar să vă monitorizați sănătatea în ansamblu, deoarece virusul începe de obicei să se manifeste în momentele în care corpul dumneavoastră este slăbit.

Și, bineînțeles, ar trebui să știți că, în nici un caz, nu încercați să eliminați singuri peți. În primul rând, poate provoca consecințe mai grave. În al doilea rând, puteți pune infecția în rană. În al treilea rând, este foarte dureros. Dar metodele moderne din clinici vă vor permite să scăpați de negi nu numai fără durere, ci și cu prevenirea posibilelor riscuri. În plus, profesioniștii nu au numai cunoștințe suplimentare, ci și experiență, așa că nu vă fie frică să le aveți încredere în problemele dvs. La urma urmei, singura modalitate de a face față infecțiilor.

Ce este pnp

HPV este o colecție de microorganisme de natură virală, aparținând genului de papilomavirusuri, conținând în compoziția lor o moleculă de ADN dublu catenar. Locul principal de reproducere și existența virusului este stratul bazal al pielii. Virusul HPV este extrem de infecțios, precum și capacitatea de a declanșa mecanismele de formare a proceselor tumorale la om. Nu este exclusă posibilitatea vindecării spontane a acestei patologii, fapt confirmat de cazurile clinice înregistrate. În acest moment, un vaccin special care vizează prevenirea infecției cu acest tip de virus a fost inventat și introdus pe scară largă în practica medicală.

Ce este HPV?

Papilomavirusul uman sau HPV este un microorganism aparținând virușilor care este larg răspândit în întreaga lume și este cunoscut ca un rezultat al capacității sale de a contribui la dezvoltarea bolilor oncologice, precum și la manifestarea simptomelor precum condilomul, negi.

Cel mai adesea, virusul HPV este diagnosticat la femeile aparținând grupei de vârstă de până la 30 de ani. Sa constatat că destul de des o femeie nu poate chiar să ghicească despre prezența virusului în corpul ei, datorită faptului că de cele mai multe ori nu prezintă semne clinice. Ocazional, detectarea infecției cu acest tip de microorganisme este detectată când este îndreptată să ia teste pentru infecții cu transmitere sexuală, dintre care multe laboratoare au recomandat, de asemenea, să investigheze posibilitatea prezenței acestui virus. O problemă deosebit de relevantă este luată în considerare în cazurile de suspiciune de prezență de HPV în timpul sarcinii.

Cum poate fi asociat acest tip de infecție cu dezvoltarea proceselor tumorale? În prezent, știința cunoaște aproximativ 130 de specii ale acestui virus. Și conform datelor fiabile, aproximativ 30 dintre acestea aparțin HPV cu risc ridicat. Au fost identificate 2 tipuri de virusuri, dintre care emit HPV oncogenic și HPV scazut oncogen. Reprezentanții cu cancer oncogen sunt capabili să provoace dezvoltarea de veruci în organism, precum și unele procese patologice benigne în colul uterin al unei femei.

HPV riscul oncogen, și anume, oncogenic, duce în majoritatea cazurilor la dezvoltarea unei leziuni maligne. De asemenea, sunt izolate așa-numitele tipuri sigure ale virusului, care în nici un caz nu pot provoca modificări ale celulelor epiteliale, fie de natură benignă sau malignă.

Definiția HPV în termeni de oncogenitate este după cum urmează:

- Papilomavirusul uman sigur este de la 1 la 3 și 5 tipuri.

- HPV oncogenic cu risc crescut de a dezvolta mutații în celule este de tip 18, 16, 33, 31, 35, 45, 58, 56, 68, 39 și 70.

- HPV oncogen cu un risc scăzut dar posibil de a dezvolta procese tumorale sunt 6, 11, 42, 43 și 44 de tipuri.

Sa stabilit că o persoană poate fi un purtător de HPV cu risc ridicat, dar numai cu o combinație de un anumit număr de anumiți factori în organism poate începe procesul mutațiilor maligne.

Ca rezultat al studiilor, sa constatat că acest virus poate provoca dezvoltarea unei astfel de boli maligne la bărbați, cum ar fi cancerul de vezică urinară și cancerul de penis. Baza acestui proces este capacitatea virusului de a declanșa mecanisme mutaționale în celule.

Există mai multe modalități de a transmite HPV, care provoacă un procent ridicat al răspândirii sale în rândul populației:

- Calea sexuală este cea mai cunoscută și principală cale de transmitere în rândul acestui tip de microorganism, ceea ce înseamnă și contactul sexual anal și oral;

- Calea gospodăriei, datorită stabilității virușilor în mediul extern și în prezența rănilor sau abraziunilor, vă puteți infecta cu ușurință cu un virus chiar și în locuri publice, cum ar fi piscina.

- Transmiterea virusului de la o mamă infectată la făt în timpul livrării naturale;

În plus, o persoană poate contribui el însuși la răspândirea virusului în corpul său în procesul de bărbierit, îndepărtarea părului.

Deși procentul de infecție în timpul contactului sexual nu este 100%, este totuși ridicat și atinge 66%. Momentul de la infecția directă până la manifestarea oricărui semn se poate întinde chiar și timp de câțiva ani, ceea ce uneori face imposibilă determinarea momentului și, ca urmare, o persoană a devenit un purtător al acestui virus.

Cel mai adesea, procesul oncologic rezultat din infecția cu HPV cu risc crescut se manifestă la vârsta de 50 de ani. Baza patogenezei sale este dezvoltarea treptată a modificărilor displazice în organele genitale feminine, cu formarea finală a cancerului de col uterin manifestat clinic. Dintre toate tipurile de risc oncogen HPV, tipul 18 și tipul 16 sunt cele mai periculoase în acest sens.

Simptomele și semnele de HPV

După cum sa menționat mai sus, în multe cazuri, virusul HPV în timpul infecției poate persista o lungă perioadă de timp în corpul unui bărbat sau femeie, nu poate cauza simptome clinice și nu apare deloc. În cazul unei reduceri semnificative a răspunsului sistemului imunitar uman, el se poate declara mai întâi sub forma dezvoltării anumitor semne de infecție. Aceste manifestări pot apărea în perioada minimă de la momentul infectării - este de 3 luni sau mai mult.

În cursul bolii, se disting patru stadii generale, dintre care toate cele de mai sus sunt observate numai atunci când sunt infectate cu un virus aparținând unui tip oncogen:

- Etapa 1 este caracterizată printr-un curs latent, când este posibilă detectarea virusului numai atunci când se efectuează metode speciale de diagnostic de laborator;

- Etapa 2 este însoțită de simptome clinice sub formă de formațiuni emergente pe piele;

- Etapa 3 este însoțită de restructurare intracelulară sub formă de koilocitoză;

- Etapa 4 se caracterizează prin manifestarea mutațiilor în celule și dezvoltarea cancerului invaziv.

Toate tipurile cunoscute de HPV sunt implicate în dezvoltarea diferitelor tipuri de formațiuni pe piele, în orofaringe și în zona genitală a bărbaților și a femeilor.

Simptomele HPV, cum ar fi formarea de negi, vulgar, plat, planar, precum și dezvoltarea epidermodysplasia verruciform, sunt cel mai adesea diagnosticate pe piele.

Negii plat sunt cauzați ca urmare a deteriorării corpului uman de către tipurile de virusuri 28, 49 și 10. Acestea sunt elemente de culoare corporală papulară, cel mai adesea formând pe gât, față, membre. Ele se caracterizează printr-o tendință de formare a erupțiilor în grup.

Vulgara sau comune verucile sunt foarte frecvente, în special la copii, și sunt cauzate de tipuri de virus de la 26 la 29, precum și de tipul 41, 49, 57, 63, și 65 și 75 la 77. Este o de culoarea pielii papule, cupola în formă, pentru care se caracterizează prin creșterea și întunecarea treptată cu dobândirea rugozității. Cel mai adesea, ele pot fi diagnosticate pe mâinile copiilor. De regulă, acestea sunt situate în grupuri și destul de rar, dar pot provoca disconfort sub formă de durere sau arsură.

Negii plantari sunt localizați în zona tălpilor și sunt cauzați de tipurile de virusuri de la 1 la 4. Acestea sunt formații destul de dure cu straturi keratotice, care se caracterizează printr-o tendință de creștere activă spre exterior și adânc în piele. Simptomatic, ele provoacă durere la mers și adesea seamănă cu aspect de porumb.

Epidermisplasia verruciformă este înregistrată rareori în practica medicului, dar manifestarea persistă pe viață. Chemat tipuri de virus, cum ar fi 2, 3, 5, 8, 10, 12 și 14, 17 și 19, 20 și 25 precum și 37, 47 și 50. Manifestarea sa este formarea unui caracter elemente Warty plate sau pete hiperpigmentate în cantități mari, acoperite cu cântare. Spoturile sunt capabile să fuzioneze și sunt adesea detectate pe piept, spate, membre, gât, față, adesea caracterizate de malignitate.

În zona orofaringelului, tipurile HPV cum ar fi 6 și 7, 11, 32, 57, 72, 73 se manifestă și se caracterizează prin formarea papilomatoză laringiană, traheală și bronhioasă. Este o vegetație de culoare albă în zona mucoasei de tipul conopidei și se manifestă prin disfonie, răgușeală și dificultate în respirație progresivă.

De asemenea, în zona orofaringelui, HPV se poate manifesta ca hiperplazie epitelială focală, precum și cancerul mucoaselor.

În zona genitală se formează elemente și patologii precum verucile genitale, papuloza bouenală și neoplazia anală.

Boala Bowenal sau boala Bowen este un număr mare de papule în zona anogenitală și este cauzată de tipuri precum 34 și 35, 16 și 55.

negii Otrokonechnye - este formarea de excrescențe de formare într-un număr mare care seamănă cu conopidă, cauzate de tipurile 6, 11, 42 și 44, 54 și 55, 69, cu transmitere sexuală și afectează mucoasa, de regulă, colul uterin, labiilor inferioare, penisul preput și penisul glandului, gura uretrei, vaginul. Negi genitale pot fi, de asemenea, diagnosticate în colțurile gurii.

HPV la femei

Infecția cauzată de papilomavirusul uman poate fi nu numai pronunțată clinic, ci și ascunsă sau latentă, care se întâmplă adesea. Cel mai adesea această infecție este înregistrată la femei în vârstă de 18-30 de ani. Perioada de incubație este de 3 luni, însă, conform datelor stabilite, poate să fluctueze între 30 de zile și 1 an sau mai mult.

În cazul fluxului latent, a fost detectată capacitatea virusului de a fi în celulă în așa-numita formă integrată, caracterizată prin absența replicării particulelor virale.

În cazul manifestărilor clinice ale virusului, se observă fie manifestări ușoare care afectează modificările în celule, fie pronunțate. Celulele infectate în care virusul replică dobândesc o structură ușor diferită și se numesc coilocite. Celulele sunt reduse în dimensiune și se formează o structură perinucleară în structura lor, rezultând astfel că acestea sunt goale. În cazul prezenței diferitelor procese inflamatorii din partea sistemului reproducător la femei și în timpul infecției cu HPV, acesta din urmă se manifestă întotdeauna clinic. La femei, de regulă, se intensifică plângerile de mâncărime în zona genitală, apariția unei deversări de altă natură și arsuri. Manifestările clinice ale infecției cu HPV la femei includ, de asemenea, dezvoltarea de condilomatoză a vaginului, a vulvei și formarea de modificări anaplastice în colul uterin.

Atunci când se stabilește prezența de negi, prezumția prezenței infecției cu acest tip de virus ar trebui să iasă în top printre diagnosticele suspectate. De asemenea, adesea, erupțiile condilomatoase se găsesc la femei și în zona anală. Cu toate acestea, un procent suficient de mare de negi se formează încă pe colul uterin, care poate fi detectat doar colposcopic. Elementele formate pot provoca disconfort sub formă de sângerare din cauza fragilității sale crescute.

Au fost identificați următorii factori de risc care măresc procentul de posibilă infecție cu HPV la femei:

- inițierea timpurie a activității sexuale, refuzul de a folosi prezervative în timpul actului sexual, schimbarea frecventă și constantă a partenerilor;

- infectarea cu infecții, cum ar fi micoplasmoza, chlamydia, precum și gonoreea, trichomoniaza și altele legate de ITS;

- Modificări ale microflorei normale a vaginului la femei, care pot fi adesea asociate cu stresul, deficitul de vitamine, afectarea sistemului imunitar și alți factori;

HPV la femei, cu excepția leziunilor cutanate sub forma de negi mucoase sub forma de negi, cauzează boli, cum ar fi displazia, leucoplazia cervicală, ectopie cervical, adenocarcinom de col uterin, neoplazie intraepiteliala ale vulvei, vagin, gradul 2 si 3, precum și neoplaziile intraepiteliale cervicale de 1, 2 și 3 grade sau cancerul de col uterin.

Cei mai periculoși agenți patogeni sunt considerați HPV 18 și 16 tipuri, deoarece aceștia sunt cei care cauzează cancer de col uterin. Particularitatea acestui virus constă în faptul că o femeie nu poate presupune că este prezent în corpul ei și manifestările clinice ale malignității celulare se pot dezvolta numai în timpul menopauzei. Cu toate acestea, cu examinarea continuă și o vizită la ginecolog, este posibil să se prevină dezvoltarea patologiei nedorite în timp.

HPV în timpul sarcinii ridică multe întrebări, dispute și, uneori, predicții negative din partea medicilor cu privire la starea de sănătate a viitorului mamă și copil. Cu toate acestea, în realitate, numai acele tipuri de HPV sunt în măsură să facă rău unui copil în timpul nașterii, atât de tip 11 și tip 6. În timpul trecerii prin canalul de nastere virusurile pot infecta nou-născut cu apariția ulterioară a patologiei sale, cum ar fi papilomatoza respiratorie.

Cu toate acestea, numirea unei secțiuni cezariene planificate nu poate garanta 100% prevenirea infecțiilor, deoarece mulți doctori sugerează că aceste tipuri de virus pot trece de asemenea prin placentă.

Toate celelalte tipuri de HPV sunt complet inofensive pentru sănătatea copilului nenăscut, ca urmare a faptului că nu merită refuzat să planificați sarcina și chiar mai mult să o întrerupeți. HPV în timpul sarcinii în medicina modernă trebuie monitorizat și tratat.

HPV la bărbați

În ciuda faptului că medicii vorbesc foarte mult despre papilomavirusul uman ca motiv pentru dezvoltarea cancerului de col uterin la femei, un om poate deveni, de asemenea, infectat cu acest microorganism. Boli care în timpul replicării virusului se pot dezvolta în organismul masculin nu sunt mai puțin teribile și periculoase pentru sănătate.

Perioada de incubație, care se bazează din momentul în care virusul intră în celulele epiteliale până la apariția oricăror simptome clinice, este exact la fel ca la femeie, adică poate fi de o lună sau chiar câțiva ani. Printre factorii provocatori care pot declanșa mecanismele de replicare a virusului în celule se numără imunitatea redusă ca urmare a bolilor de lungă durată, a lipsei vitaminelor din alimente, a situațiilor stresante prelungite persistente și a unui număr mare de alți factori, STD.

Dar, la fel ca femeile, cel mai adesea HPV la bărbați are loc într-o formă latentă. În cazul unui curs subclinic al acestei infecții, în special pe fundalul altor procese inflamatorii ale deșeurilor urogenitale, pacientul se poate plânge de o senzație de arsură în timpul urinării, de apariția descărcării, de durere sau de un sentiment de disconfort în timpul actului sexual în penis.

Simptomele care apar în prezența HPV în corpul omului nu diferă de semnele clinice de sex feminin. În funcție de tipul de virus prezent în celule, manifestări externe precum negi, verucile genitale se pot forma pe corp. Atunci când apare un condilom în zona genitală a bărbaților, acestea sunt mai frecvent localizate în regiunea uretrei externe, capului penisului, scrotului și preputului. Suprafața anusului este mai frecvent afectată la femei, dar această leziune se găsește adesea la bărbați. Depinde direct de comportamentul bărbaților în timpul actului sexual.

Negii de diferite tipuri, la bărbați, formează mai des pe palme, pe față, în cazul formării de erupții plane. Negii plantari, deja bazați pe numele lor, sunt localizați pe picioare.

La bărbați, o boală precum boala Bowen este adesea înregistrată. Tipul de virus care o provoacă este numerotat de la 31 la 35, 42 și 48, de la 51 la 54 și adesea de tip 16. Cel mai adesea, această patologie este caracteristică persoanelor care sunt ilizibile în contactele sexuale. Boala lui Bowen este un grup de creșteri, o formă semicirculară de diferite culori în membranele mucoase, precum și pe piele. Suprafața elementelor poate fi atât netedă, cât și dură. Această boală este adesea caracterizată de auto-regresie și de dispariția completă.

O altă patologie care se poate dezvolta la bărbații cu infecție cu HPV este papilomatoza recurentă cu o leziune a tractului respirator. Cel mai adesea, cu această patologie, laringele sunt afectate, dar adesea elementele tumorale se pot forma pe întregul tract respirator. Această patologie se manifestă prin creșterea răgușeală a vocii, deteriorarea funcției respiratorii, în special în timpul exercițiilor fizice. În cazuri avansate, se poate dezvolta spasm laringian. Potrivit unor date, această formă poate fi, de asemenea, diagnosticată la nou-născuți ca urmare a infectării lor de către mamă la naștere. Cu toate acestea, în cazul sexului promiscuu și a unei varietăți de preferințe intime, această boală afectează adesea atât bărbații adulți cât și tinerii.

HPV la bărbați reprezintă o amenințare sub forma capacității de a transforma verucile genitale într-un neoplasm malign al penisului sau anusului, în funcție de locația lor. Cele mai periculoase complicații pe care HPV le poate provoca la bărbați sunt cancerul de penis, cancerul anal și, potrivit unor surse, cancerul vezicii urinare.

Tratamentul HPV la bărbați cu medicamente prescrise, metodele de îndepărtare a elementelor formate coincid cu tratamentul la femei.

Analiza HPV

Este greșit să se diagnosticheze HPV imediat numai atunci când sunt identificate verucile genitale în zona genitală a ambelor sexe. Este necesar să se efectueze un examen de laborator cuprinzător, pe baza căruia este posibil să se detecteze prezența HPV în sânge, gradul de afectare celulară, tipul de virus și riscul apariției tumorilor maligne.

În stadiul inițial, examinarea clinică a pacientului, depistarea plângerilor. În cazul verucilor genitale sau a verucilor, este obligatoriu examinarea unei femei cu oglinzi cervicale, iar pentru bărbați poate fi recomandată uretroscopia.

Următoarea metodă la fel de importantă este citologică. Cu toate acestea, trebuie remarcat imediat că comportamentul său și rezultatul obținut depind în mod direct de metoda de prelevare a probelor, de modul în care preparatul este pregătit corespunzător pentru studiu și, bineînțeles, de calificările medicului profesionist care îl va conduce. Această metodă vă permite să identificați opțiunile pentru displazia ușoară, care cel mai adesea poate fi cauzată de HPV aparținând unui tip slab oncogen. Papilomavirusul uman care aparține unui risc ridicat de dezvoltare a oncologiei nu poate fi identificat în timpul acestei analize din cauza nespecificității sale.

Tehnica de colposcopie, precum și metoda citologică, nu pot garanta 100% un răspuns lipsit de ambiguitate în ceea ce privește prezența sau absența HPV în organism. Există astfel de semne de posibilă infecție cu acest virus, care ar trebui să alerteze medicul în timpul colposcopiei, cum ar fi dezvăluirea epiteliului alb-alb, punctuația și prezența unei zone anormale de transformare și a mozaicului. Dacă se detectează semne de leucoplazie bruta, este sigur să se presupună purtătorul acestui virus.

Atunci când examinarea colposcopică este negativă în momentul prezenței HPV, înseamnă că la momentul examinării organismul nu are procese displazice severe sau riscul dezvoltării lor este minim.

În cazul identificării sau identificării oricărei îndoieli privind HPV, se recomandă o biopsie bazată pe prelevarea unei probe de o anumită cantitate de țesut pentru o examinare microscopică ulterioară. Această metodă este considerată importantă din punct de vedere diagnostic pentru detectarea HPV.

Metoda histologică vă permite să confirmați definitiv sau să respingeți varianta de infecție HPV la pacientul examinat. De regulă, în cazul infecției cu HPV, celulele infectate cu acest tip de virus sunt detectate în materialul histologic examinat. Ei au nuclei mari, o margine strălucitoare în jurul lor, o bazofilie pronunțată. Astfel de celule tipice sunt numite coilocite și sunt un semn tipic de diagnosticare a infecției.

Metoda cea mai corectă și cea mai importantă din punct de vedere diagnostic este reacția în lanț a polimerazei sau analiza PCR. În timpul acestui studiu de laborator, puteți afla în mod fiabil dacă o persoană este sau nu contagioasă cu acest tip de virus. PCR se bazează pe determinarea ADN-ului unui virus în mediul biologic studiat, obținut de la subiect. Aceasta poate fi sânge, saliva, urină, în care este injectat un reactiv special pentru a determina virusul.

Explicația HPV se bazează pe clasificarea virusului în raport cu localizarea ocupată, precum și pe posibila probabilitate de a dezvolta tumori maligne.

Ca rezultat al numeroaselor observații, sa constatat că:

- HPV 28, 49, precum și tipul 10 provoacă formarea verucilor plate;

- HPV de tip 1 la tipul 4 contribuie la apariția verucilor plantare;

- verucile vulgare apar atunci când sunt infectate cu HPV tip 27;

- negi genitali se formează sub influența tipurilor HPV 6, 18, 16, 13, 11, 35, 33 și 31;

- HPV 40, 30, 42, 43, 55, 52, 57-59, 61 și 62, precum și de la 67 la 70, cauzează dezvoltarea de elemente precanceroase.

Definiția HPV în ceea ce privește oncogenicitatea este separarea tuturor virusurilor între astfel de grupuri, cum ar fi riscul sigur, ridicat și scăzut al oncogenității. Cele sigure sunt virusurile de tip 1, 2, 3, 5, care teoretic nu pot provoca cancer. HPV cu risc scăzut de oncogenicitate sunt tipuri de la 42 la 44, precum și 6 și 11, care uneori pot provoca formarea de patologii de cancer. Tipurile cu risc ridicat includ 16, 18, 39, 35, 33, 31, precum și 45, 56 și 58, 68 și 70, care devin adesea cauza dezvoltării tumorilor maligne.

Chiar și în absența simptomelor care indică posibila prezență de HPV în corpul uman, este util să se efectueze un examen de diagnosticare. Deoarece, după cum este bine cunoscut, este întotdeauna mai bine să se prevină boala în avans, mai degrabă decât mai târziu, după dezvoltare, să se vindece. În plus, există anumite grupuri de persoane cărora li se recomandă să fie periodic testate pentru posibila infecție a acestor tipuri de virusuri. Acestea includ:

- Persoanele care, la examinare, dezvăluie simptome de infecție cu infecții cu transmitere sexuală;

- persoane care conduc o viață intimă activă, cu schimbări frecvente de parteneri sexuali;

- femele care au fost expuse la tot felul de modificări în zona colului uterin;

- persoanele cu tumori identificate în zona genitală, precum și în cavitatea bucală;

- cupluri care planifică o sarcină.

Tratamentul cu HPV

Industria farmaceutică nu a inventat încă un medicament care ar putea vindeca în mod intenționat și definitiv orice tip de HPV. Ca rezultat, tratamentul HPV la femei, la fel ca la bărbați, vizează distrugerea directă a nidusului și utilizarea medicamentelor antivirale. Conform unor informații, acest virus nu poate fi vindecat și tratamentul aplicat poate elimina doar manifestările sale. Este foarte important, chiar și după un tratament de succes, să fie supus unei examinări periodice pentru a detecta recidivele, care sunt înregistrate destul de des.

Tratamentul HPV la femei și bărbați include în primul rând distrugerea elementelor formate. Există un număr suficient de metode care pot fi utilizate în acest scop. Unele tehnici sunt dezvoltate special pentru un anumit tip de formare.

Pentru a elimina celulele umane HPV deteriorate, precum și erupțiile cutanate dezvoltate, puteți:

- O metodă de crioterapie cu o eficiență de aproximativ 60%;

- electrocoagularea cu un procent ridicat de eficacitate, dar și cu un procent semnificativ de recăderi;

- Cu ajutorul terapiei cu unde radio, pot fi îndepărtate numai elementele unice, de obicei, niște negii;

- terapia cu laser este caracterizată prin vindecarea pe termen lung a locului de expunere și, de asemenea, un nivel ridicat de erupții repetate;

- Solkoderm, un medicament care este utilizat în principal pentru a elimina verucile plantare;

- îndepărtarea elementelor care utilizează acid trichloroacetic, care se recomandă să proceseze numai regiunea anogenitală;

- îndepărtarea prin utilizarea citostaticelor cu o eficiență de aproximativ 50%.

Trebuie reținut faptul că numai utilizarea uneia dintre aceste metode nu poate duce la un tratament pentru HPV, deoarece utilizarea oricărei metode elimină numai manifestările externe ale prezenței virusului în organism.

Tratamentul HPV la femei, ca și la bărbați, trebuie efectuat cu ajutorul terapiei combinate, care include tratamentul chirurgical și numirea medicamentelor antivirale. Adesea se recomandă adăugarea la etapele de tratament listate și numirea imunomodulatoarelor care pot face procesul de tratament cât mai eficient posibil.

Printre cele mai frecvent prescrise medicamente antivirale se utilizează Genferon, Viferon, iar printre imunomodulatori se utilizează Immunomax, Licopid, Izoprinosin, Interferon.

Pana in prezent, multi oameni de stiinta au sugerat ca tratamentul HPV la barbati, precum si la femei, nu este obligatoriu. În acest sens, există două teorii: în conformitate cu primul, este imposibil să se recupereze de la HPV și va fi întotdeauna diagnosticat în corpul uman, iar potrivit celei de-a doua teorii, tratamentul trebuie să fie efectuat fără întârziere, datorită faptului că există exemple de auto-vindecare de la HPV, medicamente.

În orice caz, datorită tratamentului, sistemul imunitar uman este implicat activ în procesul de terapie și riscul de încărcare virală pe corp este redus semnificativ. Este deosebit de important să nu renunțăm la tratamentul verucilor formate, a negilor, cu aceasta într-o anumită măsură și a unei boli periculoase, cum ar fi papilomatoza laringiană. În plus, toate elementele formate aduc un defect cosmetic, care uneori forțează adversarii teoriei tratamentului HPV pentru a le elimina.

Trebuie remarcat faptul că, potrivit celor mai recente date, tratamentul HPV la bărbați este obligatoriu în cazul planificării familiale pentru sarcină, precum și în absența simptomelor clinice timp de 6 luni de la detectarea ei în sânge și a lipsei de eliminare independentă în această perioadă.

Prevenirea HPV

Prevenirea HPV se bazează pe următoarele trei metode:

- primar, care ajută la identificarea factorilor de risc, la prevenirea răspândirii infecției, precum și la dezvoltarea de vaccinuri speciale;

- secundar, care se bazează pe examinarea pacientului, contribuind la identificarea bolii în stadiul inițial;

- terțiar, care se bazează pe prevenirea dezvoltării recidivelor la persoanele tratate pentru această infecție.

La nivel de stat, se iau și o serie de măsuri preventive pentru a preveni răspândirea HPV. Această dorință de a îmbunătăți bunăstarea populației, restricționarea videoclipurilor, a publicității, care se bazează pe propaganda ascunsă a vieții sexuale de natură dezordonată, introducerea programelor de sprijinire a familiilor tinere.

La nivel medical, măsurile preventive se bazează pe efectuarea lucrărilor sanitar-educaționale în rândul populației, cu o introducere în modalitățile de transmitere a diferitelor infecții genitale, simptomele acestora, metodele de tratament și, cel mai important, metodele de contracepție barieră de la infecția lor.

Printre măsurile de prevenire individuale se numără:

- refuzul sexului promiscuu;

- utilizarea obligatorie în timpul actului sexual a unui prezervativ, deși sa stabilit că HPV poate fi transmis prin contact strâns al pielii;

- vizitați periodic un medic pentru examinare;

- menținerea unui stil de viață sănătos, sport activ;

- tratarea în timp util a bolilor identificate ale sistemului reproductiv.

În zilele noastre, două tipuri de vaccinuri sunt inventate și introduse în practica medicală, al cărui efect este de a preveni infectarea unor astfel de tipuri periculoase de HPV ca 6, 11, 16 și 18. Aceste medicamente sunt complet inofensive pentru oameni, deoarece virusurile care sunt Compoziția nu este în viață. Se recomandă desemnarea acestora atât femeilor, cât și bărbaților în vârstă de 9-17 ani, fiind permisă introducerea acestora în scopuri preventive la femeile cu vârsta sub 26 de ani.

Principalele indicații pentru introducerea acestora:

- prevenirea cancerului penisului, vulvei, vaginului;

- prevenirea dezvoltării bolilor precanceroase;

- prevenirea cancerului de col uterin;

- prevenirea formării verucilor genitale în zona genitală;

- prevenirea dezvoltării unor astfel de boli, cum ar fi papilomatoza laringiană.

Trebuie subliniat faptul că aceste vaccinări nu pot fi folosite ca tratament pentru detectarea HPV, ci doar pentru prevenire. În cazul în care prezența HPV este detectată în corpul femeii, este necesar să se efectueze inițial un tratament amplu și numai după ce acest vaccin este permis.

Vaccinarea se efectuează în conformitate cu schema: între primul și al doilea vaccin ar trebui să treacă o perioadă de 2 luni, apoi între al doilea și al treilea vaccin ar trebui să treacă 4 luni. Vaccinarea va fi considerată de succes dacă este efectuată timp de 1 an.

Introducerea acestui vaccin în timpul sarcinii este absolut contraindicată. Trebuie introdusă numai înainte de apariția acesteia. De asemenea, nu vă vaccinați în timpul unei boli, fie că este vorba de un curs acut sau de exacerbarea patologiei cronice.

Dar cel mai important, aceasta este o consultare obligatorie cu un specialist pentru a permite vaccinarea.

După vaccinare, este important să se continue examinarea periodică, deoarece vaccinul reduce riscul de cancer de col uterin cauzat de tipurile periculoase de HPV pentru dezvoltarea oncopatologiei, dar nu poate împiedica infecția cu toate celelalte tipuri de virus.

HPV - care medic va ajuta? La cea mai mică suspiciune de infecție cu orice tip de acest virus ar trebui să contacteze un astfel de doctori ca un ginecolog, urolog, dermatovenereolog.