Principal

Negii

Cum să tratați acneea cu unguent de zinc

Acneea sau inflamația glandelor sebacee este o problemă foarte frecventă. Variantele soluției sale au inventat multe, dar puțin, care ajută cu adevărat la depășirea acneei sau, cel puțin, la reducerea parțială a manifestărilor sale. În același timp, au existat mult timp instrumente excelente de farmacie care și-au dovedit eficacitatea. Asemenea medicamente merită un ban. Unul dintre acestea - unguentul de zinc împotriva acneei - datorită eficacității sale și costului redus este o adevărată panaceu pentru acneea juvenilă pentru un număr mare de adolescenți și adulți cu tulburări hormonale care suferă de asemenea de această problemă cosmetică.

Oricine nu este familiarizat cu acțiunea sa, se poate îndoiala dacă unguentul de zinc pentru acnee ajută sau este o reclamă obișnuită?

Care este baza utilizării unguentului de zinc pentru acnee

Compoziția medicamentului este foarte simplă. Pentru 10 părți de vaselină obișnuită, se adaugă 1 parte zinc. Acest oligoelement este natural pentru corpul uman. Mai mult decât atât, este extrem de important pentru el, deoarece:

- este un catalizator biologic activ pentru un număr mare de procese metabolice;
- controlează la nivel celular sinteza a sute de enzime cele mai importante care efectuează toate procesele din corpul nostru;
- reglementează metabolismul energetic;
- activează creierul, care este responsabil pentru memorie, receptori de gust, etc;
- controlează producția de sebum de către organism;
- accelerează procesele metabolice în dermă;
- chiar și grosimea părului nostru și duritatea unghiilor depind direct de zinc și nu numai starea excelentă a pielii.

De ce unguentul acneic de zinc este atât de puțin cunoscut.

Efectul benefic al zincului asupra pielii a fost observat de mult timp de către dermatologi și cosmetologi. Pe baza ei, și a fost creat un număr mare de tot felul de medicamente pentru acnee, acnee roșie acnee, pete negre. Toate acestea sunt destul de scumpe, deoarece costurile lor includ costurile de marketing.
Unguentul de zinc pentru acnee este un obișnuit, accesibil tuturor produselor farmaceutice, care a rămas în umbre numai datorită "ne-trimiterii prin poștă". Nu ambalaje luminoase, milioane de campanii publicitare și alți factori care măresc prețul drogului. Numai produs pur, simplu și unic de eficient.

Cum unguentul de zinc ajută împotriva acneei

Medicamentul acționează în 100 de cazuri din 100. Acest lucru se explică prin legile naturale care reglementează activitatea corpului și a pielii în special. Zincul controlează astfel activitatea glandelor noastre sebacee. În timpul pubertății și în timpul pubertății, pur și simplu nu este suficient pentru a pacifica corpul care violează explozia hormonală.
Pentru a rezolva problema acneei, pielea trebuie să fie "alimentată" treptat cu zinc. Tot ceea ce face acest micro-element uimitor se va face.

Tratamentul cu acnee cu unguent de zinc oferă rezultate excelente:

- reduce producția de sebum în glande, care înfundă conductele lor și formează un dop, care, de fapt, sunt aceleași acnee;
- dezinfectează suprafața pielii, reducând numărul microbilor implicați în formarea acneei;
- Usuca epiderma, eliminand stralucirea si imbunatatind culoarea pielii;
- îndepărtează perfect inflamația pe față și pe corp, ceea ce este deosebit de important pentru adolescenții cu piele sensibilă;
- datorită activării metabolismului, pielea este mai elastică;
- Are un efect excelent de regenerare.

Unghiul de zinc pentru pete de acnee ajuta?

Zincul de zinc și urmele de acnee sunt extrem de eficiente: din cauza proprietății de creștere a metabolismului, zincul contribuie la o vindecare mai rapidă a tot felul de microtraume, care rămân adesea după deschiderea acneei. Chiar dacă o persoană are deja urme asemănătoare cu drogul, acestea vor deveni din ce în ce mai puțin. Pielea se va regenera pur și simplu și va reînnoi.

Instrucțiuni de utilizare acnee zinc unguent

Aplicați produsul într-un strat foarte subțire pe piele curată. Nu este necesar. Nu utilizați niciodată unguent de zinc împotriva acneei ca bază pentru machiaj! Cel mai bine este seara, înainte de a merge la culcare, să vă spălați bine fața și să aplicați preparatul pe el. Pe zone inflamate, poate fi aplicată o cantitate ușor mai mare de medicament. În dimineața, inflamația va dispărea.

Unguentul de zinc împotriva acneei este destul de sigur, astfel încât poate fi folosit destul de des: de până la 5-6 ori pe zi. Principalul lucru nu este să îl amesteci cu ceilalți, în special cu mijloace tonale și corective.

Acum înțelegeți cum să utilizați acest medicament de farmacie, trebuie doar să cumpărați un tub și să începeți tratarea pielii.

Nu vă grăbiți să vă bateți Botoxul!
Masca de colagen special concepută vă va economisi bani pe fotografii scumpe scumpe. Instrumentul reduce vizibil vârsta cu 10 ani.
Efectul puternic de hidratare și netezire a pielii, îmbunătățește tenul și îngustă porii mărit.
Vreau să știu mai mult pentru această mască

Articole recomandate pe această temă:

Tratamentul acneei pe fața unui unguent salicilic
Cum se aplică pentru dezinfectarea și uscarea acnei salicil-zinc și sulf-salicilic pastă.

Cum poate acnee unguent să fie tratate cu acnee și cum este eficient?
În farmacie găsiți două medicamente - unguente sulfuroase și sulf-zinc, ambele care dau un rezultat bun în tratamentul erupției cutanate pentru adolescenți, ulcerelor subcutanate.

Utilizarea unguentului Vișnevski din acneea internă subcutanată
Balsam liniment este un medicament familiar și dovedit de-a lungul deceniilor, care "dezvăluie" suprapunerile profunde bine.

Cum de a îmbunătăți pielea pimlică problematică cu unguent ihtiol
Instrumentul se referă la antiseptice, dar nu cu mult timp în urmă a început să fie utilizat pentru a elimina acneea (acnee tinerească, inflamații interne).

Ce unguent este eficient împotriva semnelor de acnee

În timpul vârstei de tranziție, acneea și acneea pe față sunt cea mai frecventă problemă pentru majoritatea oamenilor - în plus, astfel de formări pe piele pot apărea în timpul sarcinii și din cauza produselor cosmetice de calitate slabă. Pentru a combate această problemă, s-au dezvoltat sute de creme diverse, unguente, tonice, măști și alte produse farmaceutice și cosmetice. Cu toate acestea, după ce problema acneei pare a fi rezolvată, una nouă apare sub forma unor urme ale acestor procese inflamatorii, care în cosmetologie sunt cunoscute ca post-acnee.

Postacne - cauzele apariției

Pentru a înțelege exact cum să rezolvăm problema acneei și acneei, este necesar cel puțin în termeni generali să înțelegem cauzele dezvoltării acestor formațiuni. Principalul motiv pentru dezvoltarea acneei este disfuncționalitatea glandelor sebacee, care produc un secret numit sebum - acoperă suprafața pielii cu un strat subțire, îl înmoaie și normalizează compoziția microflorei. Dar, cu tot felul de factori de natură internă și externă (întreruperi hormonale, blocarea conductelor glandelor cu produse cosmetice) secreția secretului este dificilă. Sebu își schimbă consistența, devine mai gros și nu poate sta pe suprafața pielii feței și începe să se acumuleze în canale, extinzându-le. Aceasta este prima etapă a unui complex de tulburări, care apoi duce la dezvoltarea acneei și post-acneei.

După aceea, porii și canalele mărunțite ale glandelor cu conținut de grăsime devin o țintă ușoară pentru diverse microorganisme care încep să se hrănească cu sebum. Reproducerea lor masivă provoacă reacția organismului (inflamația) a cărei intensitate depinde de mulți factori - caracteristicile individuale, natura microflorei, activitatea glandelor sebacee. Reproducerea microorganismelor și reacția inflamatorie determină vasodilatație locală, edem și distrugerea parțială a țesuturilor. În acest stadiu se observă acnee - zone locale de inflamație.

Lupta împotriva semnelor de acnee sub formă de cicatrici și pete trebuie începută deja în acest stadiu. Cel mai simplu unguent antiinflamator sau antiseptic poate reduce semnificativ inflamația și distrugerea țesutului pielii, ceea ce, în consecință, va reduce semnificativ severitatea post-acneei.

În cele din urmă, după ce inflamația dispare, începe o recuperare treptată a zonelor afectate. Poate să apară ca fiziologic, adică cu restabilirea structurii normale a pielii feței (ca urmare a unor urme de acnee și acnee, pur și simplu nu rămâne) și într-o oarecare măsură diferită. De exemplu, vasele lărgite ca urmare a inflamației nu se pot întoarce la starea lor anterioară, care este cauza unor pete roșii persistente. La locul fostei acnee după dispariția inflamației se produce adesea țesut conjunctiv grosier, care este cauza dezvoltării diferitelor cicatrici. Când inflamația poate stimula, de asemenea, reproducerea celulelor pigmentare ale pielii - melanocite. Aceasta duce la dezvoltarea de pete maronii la locul inflamației.

Metoda de eliminare a postacnei depinde de tipul unei astfel de încălcări. Acest lucru este valabil și pentru alegerea unguentului pentru combaterea semnelor de acnee și a acneei - în prezent nu există nici un remediu universal pentru toate aceste încălcări.

Unguente împotriva diferitelor tipuri de post-acnee

În funcție de tipul de semne de acnee, este necesar să se folosească diferite mijloace pentru a le elimina. De obicei, postacne este împărțită în două grupuri mari - pete și cicatrici, care sunt un tip special de cicatrice. În plus, fiecare dintre aceste grupuri are propriile soiuri, de exemplu, aceiasi specialisti de cicatrizare disting intre doua si patru tipuri.

Pete vasculare

Una dintre cauzele comune de post-acnee sub forma de pete roșii și puncte este expansiunea patologică a vaselor de sânge în zona inflamației vindecate. Odată cu dezvoltarea acneei, extinderea vaselor de sânge asigură faptul că substanțele biologic active intră în centrul patologic al celulelor sistemului imunitar. Dar, în unele cazuri, după încetarea inflamației, vasele "uită" să se contracte, ceea ce provoacă apariția unor pete roșii persistente. Pentru a elimina o astfel de încălcare pe față, aplicați următoarele unguente și geluri:

 1. Badyaga forte. Acest instrument bazat pe alge conține multe ace microscopice din silice. Datorită acestui fapt, în timpul aplicării remedierii, are loc un "masaj de acupunctură" la nivel microscopic, care dilată oarecum vasele de sânge. Dar trebuie, de asemenea, să restrângă contrariul? Faptul este ca, dupa o astfel de stimulare, corpul cauta sa returneze vasele in starea initiala si in acelasi timp poate reduce si arteriolele dilatate patologic. Pentru a elimina petele roșii, o mică cantitate de unguent trebuie aplicată pe pielea feței și se freacă circular ușor pe întreaga suprafață. După 20 de minute, rămășițele unguentului sunt spălate cu apă caldă, această procedură se repetă de 2-3 ori pe săptămână până când petele dispar.
 2. Panthenol. Acest instrument sub formă de unguent și spumă are un efect excelent de regenerare. În același timp, una dintre fețele efectului regenerator al Panthenolului este normalizarea circulației sângelui în țesuturi, astfel încât poate elimina expansiunea patologică a vaselor. Aplicați unguentul trebuie să fie zilnic pe pielea feței.

Astfel de pete pot duce eventual la alte tulburări vasculare ale pielii feței - telangiectasia sau vene spider. Astfel de condiții nu pot fi eliminate doar prin unguente, va fi necesară intervenția în cosmetologia hardware.

Pigmenți pete

Sub influența inflamației și alți factori (de exemplu, radiațiile ultraviolete), melanocitele încep să se dezvolte mai activ în jurul acneei și cicatricilor după ele. În cele din urmă, acest lucru duce la apariția de pete de pigment maron și urme de acnee. Uneori există o altă situație - reproducerea celulelor pigmentare încetinește și apoi o lumină mai ușoară decât restul zonei pielii apare în jurul cicatricilor și acnee vindecată. Următoarele unguente sunt utilizate pentru combaterea acestor afecțiuni:

 1. Skinoren - singurul ingredient activ al acestui instrument este acidul azelaic. Ea are un efect de normalizare asupra metabolismului pigmental în piele și încetinește reproducerea excesivă a melanocitelor. În cazul spoturilor pigmentare, acest unguent este aplicat punctat, direct pe zonele de hiperpigmentare, de 2 ori pe zi.
 2. Nu aprindeți zonele de hiperpigmentare în jurul cicatricilor și a cicatricilor de acnee și a cremelor care conțin acid kojic.
 3. În cazul în care semnele de acnee arata ca zone cu pigmentare redusă, devine mult mai dificilă corectarea problemei cu ajutorul unguentelor. Cel mai adesea, cosmetologii recomanda sa imbunatateasca metabolismul pigmentului pe intreaga fata cu ajutorul unguentelor si cremelor cu vitaminele A, E si alti nutrienti.

Punctele întunecate sunt o tulburare obișnuită după acnee cauzată de sarcină sau de probleme hormonale care au apărut în timpul maturității. Teenage acnee și acnee, chiar și pronunțat, de obicei, nu prezintă efecte similare.

Cicatrici și cicatrici

După ce microorganismele colonizează glanda sebacee și inflamația începe, se produce distrugerea parțială a țesutului pielii. Când procesele inflamatorii se diminuează, repararea țesuturilor începe, dar nu întotdeauna acestea sunt regenerate în întregime, unele dintre celulele pielii de pe față sunt înlocuite cu fibre de țesut conjunctiv. În exterior, se pare că formarea de cicatrici și cicatrici ca urme de acnee. În acest caz, cosmetologii disting mai multe tipuri principale de cicatrici după acnee pe față:

 1. Atrofică. Aspectul acestor cicatrici este destul de caracteristic - acestea sunt situate sub nivelul pielii și, prin urmare, arata ca "gropi" sau urme de variolă transferată. Deoarece pielea la locul acestor cicatrici devine mai subțire, vasele de sânge pot adesea străluci prin ea. Prin urmare, cicatricile atrofice sunt adesea combinate cu acest tip de post-acnee, ca pete roșii.
 2. Normotrofic - cel mai favorabil tip de cicatrici după acnee pe față. Acestea nu diferă în grosime de pielea principală și arată ca niște dungi și picături de culoare albă. În majoritatea cazurilor, nu este necesară îndepărtarea lor, ele însăși fiind înlocuite complet cu țesutul uzual de piele de-a lungul timpului.
 3. Hipertrofica. Cu acest tip de cicatrizare, volumul țesutului conjunctiv depășește ușor cantitatea de țesut normal. Asemenea cicatrici ieșesc ușor deasupra suprafeței pielii, adesea complicate de pete roșii și pigmentate. Nu este întotdeauna posibil să se facă față cu astfel de urme de acnee numai cu unguente sau creme.
 4. Cheloid. Cea mai gravă formă de cicatrizare, care se dezvoltă cu o anumită predispoziție a corpului. În același timp, se dezvoltă o cantitate imensă de țesut conjunctiv grosier, a cărui volum este mult mai mare decât cantitatea de piele deteriorată în timpul inflamației. Este adesea imposibil să le eliminați numai cu ajutorul unguentelor, nu se poate face fără cosmetologie hardware și chiar chirurgie plastică.

Eficacitatea medicamentelor pentru cicatrizarea acneei este adesea cauza unor discuții aprinse. Recenzile aceluiași medicament pot varia semnificativ de la o persoană la alta, deoarece structura și rata de dezvoltare a țesutului conjunctiv este diferită. Următoarele unguente sunt aplicate cel mai adesea împotriva acestei forme de post-acnee:

 1. Kontratubeks. Acest medicament multicomponent încetinește dezvoltarea celulelor țesutului conjunctiv (fibroblaste) și promovează exfolierea celulelor epidermice. Potrivit experților, utilizarea acestui instrument va elimina rapid cicatricile normale. Se crede că este și prevenirea dezvoltării cicatricilor hipertrofice și cheloide. Din păcate, eficacitatea acesteia cu cicatrici hipotrofice este destul de scăzută. Aplicați-l local, frecându-l ușor în țesutul cicatrician o dată pe zi noaptea, cursul unui astfel de tratament este de aproximativ o lună.
 2. Unguent de zinc, unguent salicilic, gel conținând syntomcin. Toate aceste fonduri sunt foarte accesibile din cauza costurilor reduse. Ei normalizează metabolismul în țesuturile pielii, au un efect de lustruire și peeling, prin urmare, elimină în mod cuprinzător toate formele de semne de acnee sub formă de pete și cicatrici. Utilizarea acestor unguente este, în general, aceeași - acestea sunt aplicate pentru marcarea acneei timp de aproximativ o oră și apoi spălate cu apă caldă.
 3. Dermatiks. Acestea și preparatele similare formează un film subțire de protecție pe suprafața cicatricilor. Din acest motiv, este mai puțin iritat de factorii de mediu externi (aer, schimbări de temperatură, radiații ultraviolete). Această iritare provoacă adesea dezvoltarea cicatricelor hipertrofice și cheloide. Asta este, Dermatiks nu atât de mult ajută la eliminarea semne de acnee, deoarece împiedică dezvoltarea de cicatrici hipertrofice vizibile.
 4. Fermenkol. Acest unguent conține enzimele digestive ale animalelor, aceste substanțe biologic active fiind capabile să descompună colagenul și alte componente ale țesutului conjunctiv grosier. Dar nu ar trebui să utilizați singur acest instrument, este mai bine să consultați cu un specialist înainte de asta. În acest caz, medicul poate recomanda efectuarea unei electroforeze cu acest unguent - atunci eficiența procedurii crește de mai multe ori.

Formarea cicatricilor este cea mai neplăcută consecință a acneei și a acneei, mai ales la femei. Prin urmare, problema eliminării lor este tratată de mulți specialiști de diferite specialități - dermatologi, cosmetologi, chirurgi plasticieni și alții. Din nefericire, este posibil să se facă față în mod eficient acestor forme de post-acnee cu ajutorul unguentelor și cremelor numai în cazul cicatricelor proaspete și necomplicate.

Prevenirea semnelor de acnee

Începutul dezvoltării diferitelor forme de post-acnee nu este în proces de vindecare a inflamației, dar mult mai devreme - în stadiul de dezvoltare a acneei. Prin urmare, tactica corectă de comportament în prezența unei astfel de probleme poate duce la faptul că acneea se va vindeca fără urme și nu sunt necesare fonduri suplimentare.

 1. În nici un caz nu pot stoarce acnee pe cont propriu. Acest lucru dăunează în continuare țesutului, ceea ce determină dezvoltarea cicatricelor și a cicatricelor pronunțate.
 2. Ar trebui să vă spălați în mod regulat cu tonice liniștitoare și antiseptice.
 3. Pentru combaterea acneei, este imperativ să se utilizeze componente antiinflamatorii (acid salicilic și altele). Este foarte bine dacă sunt combinate cu substanțe antibacteriene. Un exemplu de un astfel de unguent este Zenerit pe bază de acid salicilic și antibiotic eritromicină.
 4. Când pielea grasă, tendința de formare a comedonilor, în cazul acneei existente nu se pot folosi creme de pudră și fundație. Ele creează un film aerisit pe suprafața pielii, creând condiții pentru reproducerea mai rapidă a microorganismelor și răspândirea inflamației.
 5. În perioada de acnee acută și alte leziuni cutanate inflamatorii, este necesar să vă limitați timpul la soare și să evitați vizitarea paturilor de bronzare. Radiațiile ultraviolete, care afectează pielea iritată a feței, pot duce la dezvoltarea unor forme de pigment acneic.

Urmând aceste sfaturi simple, puteți transfera cel mai ușor dezvoltarea acneei pe fața dumneavoastră și evitați apariția de urme după vindecarea lor.

Ce acnee post acnee de ales?

Unguentul selectat corespunzător din post-acnee vă permite să faceți față petelor și cicatricilor pe piele.

Este foarte important să studiați cu atenție compoziția instrumentului și să urmați cu strictețe instrucțiunile de utilizare.

Ca supliment la utilizarea unui preparat farmaceutic, este necesar să se asigure o îngrijire completă a pielii și să se revizuiască nutriția acesteia.

Caracteristicile terapiei

Pentru a face față post-acneei, este foarte important să asigurăm îngrijirea completă a pielii. Pentru a face acest lucru, se recomandă să respectați următoarele reguli:

 • Este interzis să stoarceți singuri acneea;
 • aplicați produsul pe pielea curată și uscată;
 • tratarea petelor este recomandată în vara sau toamna;
 • în timpul terapiei, zonele afectate ale dermei trebuie protejate împotriva radiațiilor ultraviolete;
 • în plus față de unguente, este util să se aplice produse care conțin vitamina C.

Pentru a accelera procesul de restaurare a pielii, ar trebui să vă revizuiți dieta. Meniul ar trebui să fie dominat de fructe și legume proaspete. În acest caz, carnea afumată, alimentele grase și prăjiturile ar trebui abandonate.

Preparate farmaceutice pentru post-acnee

Preparatele farmaceutice pentru pete și urmele de acnee includ acid salicilic, glicolic, azelaic. Mijloacele cu componente antibacteriene și oxid de zinc sunt foarte populare.

Formularea este în general recomandată pentru a fi văzută și repetați procedura de mai multe ori pe zi.

Ichthyol unguent

Ichthyol unguent de la postacne se descurcă perfect cu acneea subcutanată și vă permite să scăpați de petele care rămân după erupție cutanată. Componenta activă a produsului este ihtiol, care este extras din rășină. Unguentul se ocupă cu succes de leziuni și diferite patologii ale pielii.

Medicamentul trebuie aplicat la punctul afectat al zonei. Păstrați compoziția recomandată timp de cel puțin 2 ore. Pentru a obține efectul maxim, instrumentul se folosește numai după curățarea profundă a dermei.

Zincul unguent

Acest element are proprietăți antimicrobiene pronunțate, deoarece unguentul cu conținutul său este utilizat în mod activ pentru tratarea acneei și eliminarea efectelor acesteia. Acest instrument elimină cu succes inflamația, le usucă și ajută la rezolvarea semnelor de acnee.

Postacne zinc unguent poate fi aplicat de mai multe ori pe zi. Se recomandă aplicarea unei structuri cu un strat subțire. În acest caz, puteți elimina excesul cu un tampon de bumbac după 20 de minute.

Heparin unguent

Acest instrument face față cu succes microorganismelor subcutanate. Datorită eliberării de sodiu, este posibil să se reducă inflamația și să se realizeze o acțiune antitrombotică. De asemenea, medicamentul are un efect analgezic local. Această unealtă se ocupă cu succes de cicatrici și cicatrici.

Unguentul heparină Postacne trebuie aplicat pe pielea curată bine. Pentru a face acest lucru, puteți utiliza o soluție de alcool sau un tonic. Instrumentul trebuie aplicat de mai multe ori pe zi în zonele afectate ale dermei. Terapia trebuie să dureze aproximativ 7 zile.

Calendula

Acest instrument se descurcă cu poșta, deoarece conține vaselină. Această componentă activează procesul de reparare a țesuturilor. În plus, unguentul are proprietăți antiinflamatorii și bactericide.

Calendula conține caroten. După intrarea în organism, este transformat în vitamina A și ajută la reducerea pielii grase.

Vițnevsky unguent

Compoziția acestui instrument conține numai substanțe naturale - ulei de ricin, gudron de mesteacăn, xenoform. Componenta din urmă are proprietăți antibacteriene pronunțate.

Mijloacele diferă acțiunea antiseptică, înmuiere și restabilire. Îndepărtează perfect pielea.

Unguentul Vișnevsky este aplicat cu un tampon de bumbac. Trebuie să fie umezită cu un mijloc și aplicată pe zona afectată a pielii, apoi fixată cu tencuială și lăsată peste noapte. Procedura se efectuează seara.

solkoseril

Compoziția acestui instrument este un extract din sângele vițeilor, care este eliberat din proteine. Producătorii susțin că ameliorează circulația sângelui, promovează regenerarea pielii, crește producția de colagen și stimulează creșterea celulelor.

Unguent Solcoseryl vă permite să îmbunătățiți procesele metabolice în țesuturi și să accelerați procesul de recuperare. Deoarece medicamentul reușește cu succes cu pete și cicatrici de acnee.

Se recomandă aplicarea produsului după curățarea pielii. Acest lucru ar trebui făcut de 1-2 ori pe zi. O cantitate mică de medicament este aplicată în zonele afectate ale dermei. Cursul de tratament este de 1-2 luni.

Sintomicină unguent

Componenta activă a agentului este cloramfenicolul. Această substanță ajută la eliminarea inflamației, distrugerea microflorei patogene și prevenirea răspândirii bacteriilor.

De asemenea, în compoziție este prezent și uleiul de ricin, care hrănește derma cu vitamine și minerale și, de asemenea, are un efect ușor de luminat.

Sintomicin unguent de la post-acnee se aplică pe pielea curată cu un strat gros. Instrumentul este recomandat să păstreze 1-3 ore. Această procedură este recomandată zilnic.

Methyluracilum

Post-acne Unguentul de metiluracil este folosit destul de des. Acest instrument are un efect de vindecare și contribuie la activarea proceselor de regenerare tisulară. În plus, unguentul de metyluracil are un efect antiinflamator.

Se recomandă aplicarea compoziției pe pielea afectată. Doza specifică trebuie selectată de către un medic. Durata tratamentului este de la 1 săptămână până la 1 lună.

Arnica

Unguentul homeopatic Arnica conține în compoziția de tinctură arnica D1 de munte în cantitate de 10 g la 100 g. Vaselina este de asemenea prezentă în acest agent.

Datorită utilizării medicamentului, este posibil nu numai să se facă față post-acneei, dar și să se reducă manifestările inflamației, să se obțină un efect hemostatic și să se accelereze vindecarea rănilor.

Se recomandă punerea mijloacelor de 1-2 ori pe zi. Pentru a obține rezultate stabile, se efectuează 2 cursuri de terapie pe tot parcursul anului. Durata fiecăruia dintre acestea trebuie să fie de cel puțin 2 luni.

Unguent retinoic

Acest produs conține o formă de vitamină A cu o activitate biologică ridicată și izotretinoină, care este adesea folosită la fabricarea diferitelor unguente. Acest instrument se ocupă cu acnee și comedones. Datorită prezenței izotretinoinei, substanța normalizează procesele de diferențiere a celulelor.

Unguentul retinoic se aplică de două ori pe zi. Pielea trebuie curățată înainte de utilizare. Compoziția este recomandată pentru a distribui un strat subțire pe zonele afectate ale epiteliului.

Sulfur unguent

Acest instrument are proprietăți pronunțate antiseptice și antiinflamatorii. Datorită utilizării sale este posibil să se facă față cu acneea și consecințele acesteia. Mijloacele includ sulf și o emulsie consistentă - apă, vaselină.

Înainte de aplicare, compoziția pielii trebuie curățată cu apă caldă și săpun și se usucă bine. Unguentul sulfat este frecat cu mișcări prudente în zonele afectate ale dermei. Aplicați produsul la culcare timp de 7-10 zile.

levomekol

Principalele ingrediente ale produsului sunt cloramfenicolul și metiluracilul. Aceste substanțe au un efect antiinflamator, reduc pufarea, curăță zonele problematice ale pielii, chiar și pe piele.

Unguent Levomekol ajută la începerea procesului de regenerare a țesuturilor afectate, care permite tratarea post-acneei.

Pentru a elimina semnele de acnee, se recomandă umiderea unui strat de bumbac în produs și fixarea acestuia pe piele timp de 20 de minute. Rezultatele vor fi vizibile a doua zi.

colac de salvare

Unguent Rescue conține numai ingrediente naturale care au multe proprietăți benefice. Astfel, uleiul de măsline are un efect de înmuiere și vindecare asupra pielii, calendula vindecă leziuni, ceara de albine asigură derma cu protecție fiabilă față de factorii externi.

Datorită prezenței vitaminelor A și E, unguentul stimulează repararea epiteliului. Acest lucru vă permite să eliminați rapid pete și cicatrici după acnee. Pentru a rezolva această problemă, unguentul trebuie aplicat cu un strat gros pe pielea afectată.

Remedii populare pentru pete

În arsenalul medicinii tradiționale există câteva unguente eficiente care ajută la abordarea post-acneei:

 1. Luați unguent de Ichtiol, Zinc și Sintomicină. Acestea ar trebui amestecate în aceleași părți și aplicate pe pielea afectată timp de 15 minute. Se recomandă să o faceți de două ori pe zi. Este necesar să spălați rămășițele de mijloace cu apă caldă, aplicând gel pentru spălare.
 2. Se amestecă în părți egale eritromicină, ihtiol și unguent de zinc. Compoziția trebuie preparată la o dată. Înainte de aplicarea pe față, pielea ar trebui să fie aburită peste decoctul de musetel și calendula. Unguentul trebuie ținut timp de 15-30 de minute. Acest instrument vă permite să eliminați rapid postacne.
 3. Se amestecă un sfert de linguriță de unguent de zinc cu 1 picătură de ulei de arbore de ceai. Această compoziție este ideală pentru proprietarii de piele grasă. Ar trebui să se aplice pe zonele curățate punctate de două ori pe zi.
 4. Se dizolvă 1 g de mumie în 1 lingură de apă fiartă. Apoi puteți adăuga 100 g de cremă pentru copii. Aplicați compusul la zonele problematice ale dermei 1 dată pe zi. În acest caz, unguentul trebuie să fie frecat ușor. Instrumentul se recomandă să fie depozitat în frigider.
 5. Pentru a face un unguent badag, trebuie să amestecați o lingură mare de pulbere cu 5 picături de peroxid de hidrogen 3%. Aplicați compoziția pe cicatrici care trebuie să indicați. Instrumentul este recomandat să păstreze 15 minute. Această substanță provoacă roșeața și peelingul pielii. Deoarece tratamentul este cel mai bine făcut înainte de sfârșitul săptămânii.

Orice remedii pentru acnee post-acnee poate provoca reacții alergice și alte efecte nedorite. De aceea, înainte de a începe tratamentul, este necesar să faceți un test de sensibilitate la piele și să consultați un dermatolog.

Unguentele post-acnee se confruntă cu succes cu semne de acnee. Datorită remedierii corecte, este posibilă eliminarea cicatricilor și a petelor. Este foarte important să utilizați medicamentul în conformitate cu instrucțiunile și prescripțiile dermatologului.

Îndepărtați urmele de acnee cu unguente de vindecare

Pielea de pe față trebuie manipulată corect. Dacă pe ea apare brusc acnee sau acnee, atunci nu este imposibil să o stoarceți, deoarece pot rămâne urme care nu pot trece mult timp.

Caracteristicile tratamentului

Este foarte important să respectați următoarele reguli:

 1. Nu puteți stoarce acneea în mod independent.
 2. Aplicați unguentul pe pielea uscată pre-curățată.
 3. Cel mai bine este tratarea petelor de acnee în perioada de vară-toamnă.
 4. În timpul tratamentului, este necesar să se protejeze pielea afectată de expunerea activă la radiațiile ultraviolete.
 5. În plus față de unguente, ar trebui să luați medicamente cu vitamina C - pentru a îmbunătăți echilibrul vitaminic al pielii.
 6. Pentru a accelera procesul de vindecare, ar trebui să aveți grijă de o nutriție adecvată.

ihtiolovaya

Acesta este un instrument excelent pentru combaterea acneei subcutanate, precum și pentru a scăpa de pete care pot rămâne după ele. Ingredientul activ aici este ihtiol, extras din rășină. Unguentul tratează cu succes multe leziuni și boli ale pielii.

Instrumentul se recomandă să impună punctului afectat și pentru câteva ore să nu se spele.

În medie, unguentul ihtiol costă între cincisprezece și patruzeci de ruble.

Este foarte important să aplicați unguent ihtiol pe piele curată - numai în acest caz, efectul va fi maxim.

zinc

Proprietățile antimicrobiene ale zincului sunt cunoscute de mult timp, astfel încât unguentul, care are acest element în compoziția sa, este utilizat cu succes pentru a trata acneea și pentru a scăpa de efectele lor. Se luptă bine cu inflamațiile stabilite, le usucă și, datorită proprietăților regeneratoare ale vaselinei, care face parte din ea, ameliorează urmele.

Aplicați unguent de zinc ar trebui să fie de mai multe ori pe zi. Aplicați cu un strat subțire uniform, îndepărtați excesul cu un strat de bumbac după 20 de minute.

Prețul unguentului de zinc este destul de acceptabil - de la 20 la 50 de ruble.

heparină

Heparin unguent ucide microorganismele subcutanate și este un luptător activ împotriva bacteriilor. Eliberat treptat de la medicament, heparina sodică ajută la reducerea procesului inflamator, are efect antitrombotic, precum și efect analgezic local. Cu cicatrici și cicatrici acnee, acest remediu minunat se descurcă cu ușurință.

Înainte de a aplica un unguent cu heparină, asigurați-vă că ați curățat pielea cu o soluție de alcool sau un tonic special.

În timpul zilei, se recomandă aplicarea unei remedii de mai multe ori în zona afectată. Cursul de tratament este de aproximativ șapte zile.

În medie, unguentul cu heparină costă optzeci de ruble în farmacii.

Calendula

Acest unguent poate fi numit un remediu ideal pentru postacne, deoarece conține vaselină, care crește regenerarea țesuturilor.

Printre alte proprietati utile ale instrumentului ar trebui sa se distinga antiinflamator si bactericid.

Calendula conține caroten. Odată ce se află în organism, se reduce nivelul de ulei al pielii, transformându-se în vitamina A.

Calendula unguent costă o medie de aproximativ patruzeci de ruble.

Vishnevsky

Compoziția acestui unguent include numai remedii naturale: gudron de mesteacăn, ulei de ricin, xenoform. Acesta din urmă este bine cunoscut pentru efectul său antibacterian.

Vițnevsky unguent are un efect antiseptic, dezinfectant, înmuiere și regenerare pe piele.

În plus față de acnee și pete după ei, unguentul Vișnevsky se ocupă efectiv de ulcere și arsuri, răni și răni. În această listă trebuie adăugate înghețuri, fierbe, fierbe și diverse procese inflamatorii.

Aplicați medicamentul după cum urmează: faceți mai multe ori tifon pliat sau disc cosmetic, aplicați unguent acolo și atașați-l la zona afectată, apoi fixați-l cu tencuială și lăsați-l peste noapte. Procedura se recomandă seara după ce se face baie.

Ar trebui să fie un unguent Viṣnevsky de la douăzeci și cinci la șaizeci de ruble.

Bazat pe badyagi

Acest medicament crește intensitatea circulației sanguine la locul semnelor de acnee și are un efect de peeling.

Pentru a le face acasă, amestecați o lingură de pudră de badyi și trei până la cinci picături de peroxid de hidrogen de trei procente. Este necesar să se amestece toate ingredientele, apoi se aplică unguent pe petele de acnee, se spală după 15 minute. Această procedură trebuie efectuată înainte de culcare.

Pudra Badyag costă optzeci și patru de ruble, iar peroxidul de hidrogen costă zece ruble.

Ce efect are unguentul de zinc asupra petelor de acnee?

conținut

După acnee sau acnee pe pielea feței sau a corpului, pot apărea pete pigmentate urât și rămân cicatrici, iar unguentul de zinc vine la salvare. Pigmentarea provoacă disconfort psihologic și nu trece mereu pe cont propriu. În majoritatea cazurilor, pentru tratamentul tipurilor roșii sau a altor tipuri de pete de pe piele trebuie să se utilizeze proceduri speciale de cosmetică sau salon.

Cauze de pigmentare

Pentru ca tratamentul să fie eficient, în primul rând este necesar să se determine cauza apariției petelor de piele și numai apoi să se selecteze remedia adecvată.

Următorii factori contribuie la apariția pigmentării:

 • acnee;
 • infecție;
 • acțiune ultravioletă;
 • tratamentul acneic necorespunzător.

Acneea sau acneea determină inflamația în stratul de suprafață al pielii și afectează sinteza pigmentului de melanină. Prin urmare, cu cât inflamația este mai puternică, cu atât este mai probabil că vor fi urme vizibile. Tratamentul necorespunzător al acneei poate avea și efecte negative, mai ales dacă vă stricați propriile abcese.

Un efect similar are o infecție sau o bacterie în rana de pe piele, după care pot apărea defecte minore sub formă de cicatrici sau pete. Pigmentarea duce la o lungă ședere sub soare, deoarece pielea devine neprotejată de efectele dăunătoare ale radiației ultraviolete.

Unghiul de zinc: acțiune

Pentru tratamentul urmele de acnee la domiciliu, puteți utiliza preparate farmaceutice. Unul dintre mijloacele cele mai eficiente și mai puțin costisitoare în tratamentul bolilor de piele este unguentul de zinc.

Acest instrument are efect asupra pielii:

 • usuca;
 • vindecare;
 • protecție;
 • curata bacteriile.

Aplicarea externă a unguentului de zinc ajută la eliminarea inflamației și roșeață a pielii datorită compoziției chimice unice. Paste sau unguent de zinc conține oxidul de zinc ca component principal, care este o pulbere albă insolubilă.

Utilizarea regulată a acestui produs contribuie la întinerirea și luminarea pielii, deoarece este un antioxidant puternic.

Paste potrivită cu oxid de zinc pentru tratamentul acneei și acneei, erupții cutanate, arsuri și eczeme. Se recomandă utilizarea acestei remedii pentru vârstele de vârstă de 2 sau 3 ori pe zi. Unguentul sau pasta de zinc se aplică pe urme de acnee sau pe pielea afectată cu un strat subțire și uniform. Nu este necesară clătirea pastei sau a unguentului.

Iată câteva rețete pentru utilizare:

 1. Dacă există prea multe acnee sau sunt foarte adânci, compresele cu unguent de zinc, care se fac noaptea înainte de a merge la culcare, o vor face. Pentru a face acest lucru, aplicați unguent pe tifon sau tampon de bumbac și lipiți pe piele cu un tencuială. În dimineața, cosul va fi mult mai mic, iar roșeața va dispărea.
 2. Pentru pielea uleioasă masca adecvată de pastă de zinc și lut roz. Unguentul trebuie amestecat cu lut, astfel încât masca sa dovedit a fi groasă, apoi aplicați-o pe pielea feței cu un strat uniform timp de 15 minute. După clătire, se recomandă aplicarea unui produs de hidratare a pielii. Masca ajută la curățarea porilor și conferă feței o umbră mată.
 3. Pentru un tip mixt de piele, pastă de zinc adecvată (1 lingură de zahăr) Se amestecă cu 2 lingurițe. l. rădăcină de lemn dulce. Această mască se aplică pe față timp de 20 de minute și apoi se spală cu apă. Cu utilizarea regulată a acestei măști este posibilă îndepărtarea acneei și scăderea stralucirii uleioase a pielii. Prețul unei unități de unguent de zinc este de aproximativ 20-40 de ruble și durează câteva luni.

Contraindicații de utilizat

Pasta de zinc nu poate fi utilizată pentru persoanele cu piele sensibilă sau alergii la oxidul de zinc. În acest caz, după aplicarea produsului pe piele, pot apărea iritații, mâncărime sau înroșire. Pentru a evita o reacție nedorită, trebuie să faceți un mini-test și să aplicați un pic unguent pe piele.

Nu se recomandă aplicarea unei paste de zinc prea aproape de membranele mucoase. În plus, este interzis în timpul tratamentului acneei cu acest instrument farmaceutic să se utilizeze în același timp și alte unguente.

În cazurile în care petele de pe piele de acnee sunt asociate cu boli ale organelor interne, îndepărtarea lor va necesita un examen medical și o terapie complexă a bolii de bază.

Alte căi de atac eficiente

Puteți scăpa de petele de piele care apar ca urmare a acneei sau acneei prin utilizarea acestor instrumente:

Puteți înlocui pasta de zinc cu un unguent salicilic, ihtiol sau sintehomicină. Toate aceste instrumente ajută, de asemenea, la eliminarea marcajelor urâte urâte și pentru a face pielea curată și netedă. Este un astfel de instrument este ieftin, dar în eficacitatea sa nu este inferior la medicamente mai scumpe.

Iată câteva dintre ele:

 • Un remediu eficient se bazează pe un organismagi. În scopul de a găti, trebuie să luați o lingura. lingurați o pulbere de corpagi și amestecați împreună cu 3 picături de peroxid de hidrogen 3%. Apoi trebuie să amestecați bine toate ingredientele și să aplicați pe pigmenti pe piele. Clătiți nevoia de corpaj după 15 minute cu apă. În timpul procedurii, poate exista o ușoară senzație de arsură, care este o reacție normală a pielii.
 • Pentru a scapa de urme proaspete care apar pe fundalul acneei, se vor ajuta la contractarea gelului. Baza acestui instrument include heparina și alantoina, care împiedică formarea de defecte de fibrină și cicatricială. Gelul accelerează procesele de recuperare, elimină roșeața și senzația de etanșeitate a pielii. Va dura cel puțin 6 luni pentru a elimina semnele profunde de acnee.

Metode tradiționale de tratare a pigmentării

În plus față de preparate farmaceutice, pentru a elimina urmele de acnee, puteți folosi mijloacele populare de medicină tradițională.

Acestea includ:

 • măști de argilă;
 • Crema de parafina;
 • patrunjel;
 • acetic.

Masca, preparată pe bază de lut alb sau verde, este considerată cea mai eficientă metodă de eliminare a pigmentării în casă. Pentru prepararea sa, trebuie să luați o lingură de pudră de lut și o lingură de pudră de scorțișoară. După amestecare, se adaugă apă la lut într-o astfel de cantitate încât se obține consistența smântânii. Masca finisată se aplică pete sau urme de acnee și apoi se spală după 15 minute cu apă.

Pentru a face o cremă de parafină, este suficient să-l topiți într-o stare lichidă și să aplicați pe zone problematice. Parafina trebuie îndepărtată după întărirea completă și apoi hidrată pielea cu o cremă hrănitoare.

Pentru a pregăti o mască de pătrunjel, va trebui să luați o lingură de plante și să o combinați cu miere. După aceea, trebuie să aplicați instrumentul pe piele timp de 20 de minute și apoi ștergeți fața cu o cârpă umedă. Masca conferă prospețime pielii și luminează zonele de pigmentare.

Lotiunea cu otet de cidru de mere este preparata din urmatoarele componente: 1 lingura. lingura de otet si 1 lingura. lingura de apa. Ready înseamnă că trebuie să ștergeți zonele afectate ale feței o dată pe zi timp de o lună. Medicamentele de uz farmaceutic sau de acasă ar trebui aplicate numai pe o față curată și uscată.

 1. Pentru a preveni apariția zonelor de pigment, se recomandă întotdeauna să se monitorizeze curățenia pielii și să se asigure o îngrijire corespunzătoare.
 2. Odată cu apariția punctelor negre sau a pustulelor, este necesară spălarea mai frecventă cu apă cu un remediu pentru pielea sensibilă și ștergerea feței cu loțiuni speciale sau tonice.
 3. În plus, în nici un caz nu ar trebui să stoarceți cosurile, deoarece acest lucru poate duce la consecințe negative sub formă de pigmentare, cicatrici sau cicatrici.
 4. Asigurați-vă că utilizați protecția solară.
 5. În cazul în care produsele tradiționale sau farmaceutice nu au efectul dorit, se recomandă să solicitați ajutorul unui dermatolog. După identificarea cauzei care stă la baza pigmentării, medicul va prescrie un tratament cuprinzător care va fi cât mai eficient posibil.
 6. Puteți, de asemenea, să faceți o consultație cu un cosmetician și să alegeți o procedură adecvată de cosmetologie.

Are un unguent de zinc pentru acnee?

Diverse erupții pe față și pe corp sunt o problemă destul de neplăcută cu care se confruntă mulți.

Datorită îngrijirii necorespunzătoare a pielii, tulburărilor metabolice sau perturbațiilor hormonale, glandele sebacee se pot inflama, formând acnee.

Adesea, pentru a scăpa de ele, o persoană trebuie să cumpere diferite pastile sau produse cosmetice scumpe care nu ajută întotdeauna.

 • Toate informațiile de pe site sunt doar pentru scopuri informaționale și nu reprezintă un manual pentru acțiune!
 • Numai medicul vă poate furniza DIAGNOSTICUL EXACT!
 • Vă îndemnăm să nu vă autoprotejați, ci să vă înregistrați la un specialist!
 • Sănătate pentru tine și familia ta!

Dar există mai multe instrumente simple și accesibile.

De exemplu, unguentul de zinc pentru acnee a fost folosit de mult timp, revizuirea utilizării sale arată că este foarte eficientă.

În ciuda prețului scăzut, acesta acționează adesea mai bine decât produsele scumpe, ajutând la curățarea pielii și la normalizarea glandelor sebacee.

Proprietățile și caracteristicile instrumentului

Componenta principală a unguentului este zincul.

De mult timp a fost considerată mineralul sănătății și frumuseții, deoarece are multe proprietăți benefice pentru piele.

Prin urmare, oxidul de zinc conține adesea unguente diverse, cremă pentru copii și pudră.

structură

Zincul de zinc are o compoziție foarte simplă.

Acesta este principalul său avantaj, deoarece absența substanțelor hormonale, a antibioticelor și a componentelor sintetice o face sigură.

În compoziția unguentului se află numai petrolat și oxid de zinc.

Cum se face

Datorită compoziției simple a unguentului de zinc nu provoacă efecte secundare.

Foto: datorită ingredientelor din compoziție, medicamentul are un efect benefic asupra pielii.

Dar are un efect benefic asupra pielii:

 • ajută la saturarea celulelor cu oxigen;
 • normalizează metabolismul grăsimilor;
 • previne acneea;
 • stimulează regenerarea celulelor;
 • curata si strange porii.

Foto: înainte și după

Beneficiile unguentului de zinc

Zincul de zinc ajută la scăderea acneei datorită proprietăților unice ale componentei sale principale.

 • Oxidul de zinc are un efect de uscare asupra pielii, accelerând vindecarea acneei și normalizând activitatea glandelor sebacee.
 • Ea adsorbeste excesul de grasime si previne multiplicarea bacteriilor.
 • Acest mineral are și un efect antimicrobian, reduce inflamația și umflarea.

Este deosebit de util folosirea unguentului de zinc pentru pielea cu probleme.

Acest instrument accelerează maturarea acneei, trage puroi și promovează vindecarea rapidă a rănilor.

Cu privire la eficacitatea acestui unguent spune fotografia înainte și după tratament. Doar 1-2 săptămâni de utilizare, iar fața este complet curățată.

Video: "Cauzele acneei și cel mai eficient remediu pentru acnee"

Indicații pentru utilizare

Zincul de zinc a fost utilizat cu succes de mult timp pentru diferite probleme dermatologice.

Utilizarea sa este eficientă în astfel de cazuri:

 • cu arsuri;
 • scuamă de scutec;
 • diverse răni, zgârieturi și ulcere;
 • eczemă și dermatită;
 • cu herpes;

Foto: medicamentul va elimina nu numai acneea, ci și reducerea manifestărilor post-acnee.

 • împotriva acneei, pete negre;
 • din urme după acnee.

Avantaje și dezavantaje

 • Spre deosebire de majoritatea produselor cosmetice și de acnee, unguentul de zinc este disponibil pentru toată lumea la un preț.
 • În plus, este consumat foarte puțin, deoarece este aplicat într-un mod punctat, prin urmare, un pachet va fi suficient pentru o perioadă foarte lungă de timp.
 • Acest unguent ajută la scăderea nu numai a celei mai multe acnee, ci și a petelor după îndepărtarea lor.
 • Utilizarea acestuia nu duce la înfundarea porilor și la creșterea pielii grase.

Dar nu toată lumea îi place un unguent de zinc.

 • Mai ales incomod este faptul că, atunci când este aplicat, nu este de dorit să se utilizeze cosmetice decorative. Acest instrument este slab absorbit, deci după aplicarea după un timp, acesta trebuie îndepărtat cu un șervețel.
 • În plus, dacă nu știți cum să aplicați corect unguent de zinc, puteți obține o reacție alergică. Deși acest lucru este rar, dar înainte de prima utilizare, merită efectuat un test pentru sensibilitatea individuală.

Instrucțiuni de utilizare din acnee

Pentru a utiliza unguentul a fost eficient, trebuie să respectați anumite reguli.

Foto: medicamentul este aplicat cu mâinile curate și curate pe pielea curată.

 • Mai întâi de toate, este necesar să aplicați preparatul pe pielea curată cu mâini curate. Acest lucru va ajuta la prevenirea unei infecții suplimentare a zonei problematice.
 • Zincul de zinc ar trebui utilizat în mod regulat timp de 1-2 săptămâni. Se recomandă aplicarea acesteia pe zonele cu probleme ale pielii de 3-6 ori pe zi.
 • Aplicați un punct de unguent doar pe acnee cu un tampon de bumbac.
 • Datorită prezenței vaselinei în compoziția sa, este puțin absorbită, deci după 30 de minute trebuie să îndepărtați resturile unui șervețel de hârtie.

Nutriție în timpul tratamentului

Medicii recomandă ca, pentru a spori eficacitatea tratamentului, luați în plus comprimate zincate.

Fotografii: produse care sunt utile în meniu

 • De asemenea, puteți include în alimentație alimente cu un conținut ridicat de acest oligoelement. Acestea sunt ouă, ficat, legume, nuci, legume verzi, pește de mare, roșii.
 • În plus, este necesar să se excludă produsele cu conținut ridicat de cupru, care neutralizează acțiunea zincului. Acesta este cacao, alune, drojdie de bere, ficat de porc.

Măști rețete antiinflamatoare

Cei care se îndoiesc dacă un astfel de medicament simplu împotriva acnei poate fi recomandat să folosească un unguent ca parte a măștilor.

Acestea sunt aplicate în zonele problematice pe timp de noapte și ajută la scăderea erupțiilor în câteva zile.

Există câteva rețete populare pe bază de unguent pe bază de zinc.

 • Luați 2 linguri de zinc, unguent 10% salicilic și 33% sulf. Adăugați 7 picături de gudron de mesteacăn, 5 picături de vitamină A și câteva picături de uleiuri esențiale de bergamot, arbore de ceai, ienupăr și rozmarin. Se amestecă bine și se depozitează amestecul în frigider.

Foto: instrumentul poate fi adăugat la masca pe bază de lut

 • Se amestecă o lingură de lut negru și roz, se diluează cu apă până la starea de densitate de smântână. Adăugați o linguriță de unguent de zinc.
 • Bateți proteina cu carnea unui mic fruct de kiwi. Adăugați 3 lingurițe de lut verde și o linguriță de unguent de zinc și ulei de măsline.

Sfaturi pentru dermatologie

Când apare acneea, medicii nu recomandă utilizarea cosmeticelor decorative și a altor produse cosmetice.

Cum să scapi de acnee pentru totdeauna acasă? Află aici.

În timpul tratamentului cu unguent de zinc, este mai bine să refuzați machiajul. Dacă acest lucru nu este posibil, atunci este mai bine să aplicați drogul pe timp de noapte sau să îl folosiți la sfârșit de săptămână.

Deci, tratamentul acneei va fi mai lung, dar inca eficace.

Înainte de a utiliza unguent de zinc, trebuie să vă dați seama cum să îl utilizați în mod corect. Nu se recomandă aplicarea medicamentului pe suprafețe puternic inflamate, răni și zgârieturi, precum și pe zona din jurul ochilor.

Și, în ciuda faptului că unguentul de zinc este considerat sigur, nu toată lumea poate să o folosească.

Uneori poate apărea o reacție alergică, care poate fi evitată dacă efectuați mai întâi un test de sensibilitate.

analogi

Industriile farmacologice și cosmetice utilizează pe scară largă zinc pentru producerea de medicamente antiacneice.

Foto: analog al medicamentului

 • Cel mai apropiat analog al acestui unguent este pasta de zinc. Diferă în consistența mai puțin grasă. Conține amidon, astfel că pasta este mai groasă, se usucă mai bine acnee.
 • Un alt medicament apropiat este un unguent de salicilat de zinc. Datorită prezenței acidului salicilic în compoziția sa, acesta are un efect antiseptic și antiinflamator mai puternic.

Costul pentru

Principalul avantaj al unguentului de zinc este prețul său. Ambalarea poate fi achiziționată pentru mai puțin de 50 de ruble.

Costul variază în limite mici, în funcție de producător și forma de eliberare.