Principal

Ateromul

Se fierbe piciorul

Arderea piciorului, numită și boilă, este o boală inflamatorie acută și poate provoca multe inconveniente și, în plus, este plină de complicații grave dacă nu există un tratament adecvat.

Informații generale

Un furuncul apare în foliculul de păr datorită introducerii unor astfel de bacterii pyogenice ca Staphylococcus aureus în foliculul de păr. Nimeni nu este asigurat împotriva apariției furunculului pe picior, totuși, cei cu risc crescut sunt cei care nu sunt suficient de buni pentru igiena personală, au slăbit imunitatea și unele boli asociate.

Cauzele unei fierbe pe picior

Cauza principală de fierbere la nivelul piciorului sunt bacteriile pyogenice. Aceste microorganisme se găsesc pe pielea aproape a fiecărei persoane, dar pentru a le penetra în furuncul de păr și a provoca un proces inflamator purulent, sunt necesari câțiva factori asociați.

Cauzele unei fierbe pe picior

Acestea includ:

 1. leziuni micro și leziuni ale pielii;
 2. imunitate slăbită;
 3. beriberi;
 4. contaminarea pielii datorită unei igiene slabe;
 5. diabetul zaharat și o serie de alte boli.

Separat, ne vom concentra pe punctul de microtrauma a pielii. Nu trebuie neapărat să fie tăieri cu sângerare. Astfel de microtraume pot apărea datorită frecării cu lenjeria de corp și îmbrăcămintea exterioară. În plus, acestea sunt inevitabile în timpul procedurilor cosmetice, cum ar fi depilarea părului. Pentru a reduce riscul de fierbere după ele, la sfârșitul procedurii ar trebui să se dezinfecteze pielea.

O cauză foarte comună a boililor pe picior este dieta nesănătoasă și, ca o consecință, o lipsă de vitamine și oligoelemente benefice.

Fotografie de fierbere pe jos

Simptomele unei fierbe pe picior

Sărutul pe picior are o formă destul de acută și, de la apariția primelor simptome, până la formarea unui fiert, poate dura mai puțin de o zi. Ce ar trebui să acorde atenție?

Simptomele unei fierbe pe picior

În stadiul inițial, furunculul de pe picior este foarte asemănător cu cosul comun și este o umflătură ușor roșiatică. Diferența caracteristică este că, cu o presiune ușoară cu un deget, apar o durere destul de ascuțită și o senzație de arsură.

Alte simptome de fierbere a piciorului includ o deteriorare generală a sănătății, o scădere a performanței și apatie generală și poate apărea o febră.

Cum face furunculul pe picior

După apariția simptomelor primare, fierberea piciorului continuă să se dezvolte foarte repede. Un cimbris dintr-un fiert are o formă conică, culoarea variază de la alb la verzui, iar în mijloc devine un vârf negru de vin, care este partea superioară a tijei necrotice.

Cum face furunculul pe picior

În același timp, începe supurația, care poate fi destul de puternică.

Cu un tratament adecvat, după aproximativ cinci zile, fierberea pe picior se deschide în mod spontan, iar puroiul de pe el, împreună cu tulpina, iese în afară, lăsând în urmă suficientă rană, care poate fi destul de adâncă.

Cum să tratezi un fiert pe picior

Tratamentul unui fierbere pe picior este cu atât mai simplu cu cât este mai devreme când este pornit. În stadiul inițial, furuncul este bine tratat cu medicamente atât de simple și ieftine, precum unguentul ihtiol sau rețetele medicinale tradiționale.

Cum să tratezi un fiert pe picior

După detectarea fierbei, tratați zona din jurul acesteia cu alcool medicinal sau peroxid de hidrogen pentru a ajuta la stoparea dezvoltării infecției.

Amintiți-vă că în nici un caz nu ar trebui să încercați să deschideți sau să stoarceți singur fierberea - acest lucru este aproape garantat pentru a conduce la o inflamație și mai mult, și, de asemenea, este posibilă dezvoltarea furunculozei - în care fierul nu devine singur, dar apare en masse.

Pentru tratamentul cel mai calitativ al fierbei pe picior, cel mai bine este să contactați un medic care va da ajutor calificat și va trece o serie de teste care vor ajuta la determinarea cauzei rădăcinii și a agentului patogen care a condus la apariția unui fierbere la nivelul piciorului.

După ce furunculul de pe picior se deschide spontan, este necesar să se trateze cu atenție rana formată, să se elimine resturile de puroi din ea și să se dezinfecteze. Până în momentul în care rana de la fierbere se vindecă, este necesar să o tratăm cu un unguent Levomekol și, după un timp după aceea, cu mijloace cosmetologice care să împiedice apariția unei cicatrici de fierbere.

În acele cazuri în care nu apare deschiderea spontană a fierbei sau riscul de complicații este mare, se efectuează o operație pentru a deschide fierul chirurgical. Se efectuează într-un spital cu anestezie locală.

Complicații ale fierbei pe picior

În cazul unor complicații la fierberea piciorului, infecția începe să se răspândească pe tot corpul prin sistemul circulator.

Complicații ale fierbei pe picior

Cele mai periculoase complicații cauzate de fier la picior sunt sepsisul, până la șocul septic și îngrădirea pacientului la comă.

Tromboflebita se produce ca urmare a inflamației și formarea cheagurilor de sânge în vene, care, dacă se detașează de pereți, poate duce la consecințe grave.

Inflamația ganglionilor limfatici și a limfangitei.

Prevenirea fierberii piciorului

Pentru a evita formarea de fier pe picior, ar trebui să urmați o serie de reguli destul de simple.

Prevenirea fierberii piciorului

Principalul mijloc de prevenire pe picior este, în primul rând, respectarea regulilor de igienă personală, precum și o alimentație adecvată.

Luați-o regulă pentru a folosi un prosop separat pentru picioare, iar pentru răni, chiar și cele minore, asigurați-vă că efectuați tratamentul și dezinfectarea.

Conduceți un stil de viață activ și exercițiu, care vă va ajuta să vă mențineți o bună imunitate și bunăstare generală și să vă protejați nu numai de boils, ci și de multe alte probleme.

Leziunile cutanate ale pielii cu ulcere

Apariția boils este asociată cel mai adesea cu prezența infecțiilor bacteriene în organism. Ele pot apărea pe orice parte a corpului uman în care există un folicul de păr. Adesea, există un fiert pe picior. De ce apare, care sunt semnele ei, cum să tratăm o astfel de educație? Să vedem.

Principalele caracteristici ale patologiei

Mai întâi de toate, este necesar să aflăm ce constituie o furuncă sau, pur și simplu, chiryak. Aceasta este o formare purulentă care apare pe corp ca rezultat al microorganismelor patogene care intră prin canalele de păr în foliculul de păr. Apare acolo un proces inflamator, care este întotdeauna însoțit de supurație a rănii.

Furunculul este localizat cel mai adesea pe față, spate, abdomen, extremități inferioare și superioare, pe organele genitale externe. Ele nu există în acele locuri în care părul lipsește: în zona piciorului (pe talpă) și pe palmele mâinilor.

patogenia

Cum apare furunculul pe picior? Mecanismul dezvoltării sale constă în infectarea foliculului de păr. Sistemul imunitar începe să reacționeze, trimițând corpuri albe în centrul de inflamație, care, formând puroi, contribuie la distrugerea infecției și la îndepărtarea ei din organism. Agenții patogeni sunt astfel de agenți patogeni:

 • stafilococ (în primul rând, specii de aur, precum și specii epidermice și saprofite);
 • unii streptococi (grupa beta hemolitică A).

De ce apare un furuncul pe picior? O condiție prealabilă este prezența unei infecții bacteriene. Intră în organism în mai multe moduri:

 1. Prin sânge. Infecția este cauzată de prezența pe corp a diferitelor leziuni ale pielii (răni, zgârieturi, microcrasări, arsuri) prin care bacteriile penetrează cu ușurință în organism. Infecția poate apărea, de asemenea, ca urmare a manipulărilor medicale: intervenții chirurgicale, transfuzii de sânge donatoare și injecții cu seringi non-de unică folosință. Este posibil să obțineți o infecție în saloanele de înfrumusețare, saloane de coafură, săli de tatuaj.
 2. Cu sex neprotejat.
 3. De la mamă la copil. Infecția are loc în timpul dezvoltării fetale sau în timpul nașterii.
la conținut ↑

Provocarea factorilor

Infecția poate fi în corpul uman pentru o perioadă suficient de lungă și nu se manifestă. Numai în prezența anumitor factori bacteriile sunt activate, încep să se înmulțească și să provoace un proces inflamator. Printre acești factori se numără:

Imunitate redusă. Se poate întâmpla din mai multe motive:

 • hipovitaminoza (de exemplu, din cauza malnutriției);
 • boala supresiva a sistemului imunitar (HIV);
 • hipotermie prelungită;
 • suprasarcină fizică;
 • epuizarea mentală și stresul;
 • boli de sânge;
 • boli metabolice (diabet);
 • prezența neoplasmelor maligne;
 • otrăvire cu medicamente și diverse substanțe chimice;
 • efect asupra imunității anumitor medicamente datorită utilizării lor pe termen lung (citostatice, imunosupresoare);
 • obiceiuri proaste (în special abuzul de alcool, droguri).
 • Disfuncție hormonală. Cel mai adesea ele apar la adolescenți în timpul pubertății, la femeile gravide, la femei în timpul menopauzei, la vârstnici.
 • Nerespectarea igienei personale.
 • Adesea, fierberea pe picior apare din cauza traumei frecvente a pielii, care apare datorită rasei sau depilării. Poate să apară în orice parte a piciorului în care există foliculi de păr (chiar și în genunchi și în zona picioarelor). În același timp, lipsa de igienă sau lipsa picioarelor contribuie la apariția unui fierbere.

  manifestări

  Cum de a recunoaște un ulcer pe picior? Pentru a face acest lucru, trebuie doar să acordați atenție educației. Are semne în funcție de stadiul de dezvoltare:

  1. Infiltrarea fazelor. În primul rând, pe picior apare un cos mic, în centrul căruia se distinge un abces purulent. În jurul ei apar roșeață și umflături, adesea călcâie și dureri.
  2. Suppurarea fazelor. Timp de câteva zile, fierberea pe picior crește datorită supurației plăgii. Durerea se intensifică, pielea din jurul fierbei este albastră și fulgi. În acest stadiu, se poate distinge o tijă necrotică.
  3. Faza de vindecare. După deschiderea fierbei, puroul se separă și tija stă ferm în rană. Trebuie să fie îndepărtată, apucând ferm marginea. Adesea, mai multe ramuri se îndepărtează de ea, care ar trebui, de asemenea, eliminate. Mai departe, la locul abcesului, poate fi observat un ulcer care vindecă treptat și cicatrizează. După aceea, se formează o cicatrice.

  Deseori apariția boils, în special în stadiul de formare activă a puroiului, este însoțită de o deteriorare a bunăstării umane. Poate avea o febră mare, o slăbiciune a corpului și o durere în zona abcesului. Aceste simptome dispar după deschiderea fierbei și descărcarea masei purulente și a tijei necrotice.

  Metode de tratament și prevenire

  În cazul în care un furuncle apare pe picior, ar trebui să fie tratate. Prin ea însăși, nu trece. Metodele de tratare a unui abces sunt diferite. Dacă supurația este solitară, atunci tratamentul la domiciliu este posibil, dar dacă starea de sănătate a pacientului se deteriorează rapid, atunci este mai bine să consultați un specialist.

  Recent, am citit un articol care povestește despre un instrument natural eficient "Papilight" de la negi și papilome. Cu acest medicament, puteți să eliminați FOREVER papilomii și negii atât în ​​interiorul cât și în exterior

  Nu eram obișnuit să am încredere în informații, dar am decis să verific și să ordon de ambalare. Am observat schimbările o lună mai târziu: papiloamele mele au dispărut. Soțul timp de două săptămâni a scăpat de negi pe mâini. Încearcă-o și tu, și dacă cineva este interesat, atunci link-ul la articolul de mai jos.

  Medicamente eficiente

  Tratamentul cel mai frecvent utilizat de droguri. Aceasta constă în următoarele acțiuni:

  1. În cazul infiltrării, locul rănirii trebuie încălzit (căldură uscată) și dezinfectat. În timp ce fierberea pe picior nu este complet maturată, este tratată cu antiseptice (de exemplu, iod sau verde strălucitor) pentru dezinfectarea locului de localizare a abcesului. De asemenea, pentru a ameliora durerea și a înmuia țesuturile ar trebui încălzite.
  2. Pentru a accelera deschiderea fierului și evacuarea puroiului, se aplică mijloace speciale. De exemplu, unguentul Vișnevski, Levomekol. De asemenea, medicina tradițională oferă, ca alternativă, aplicarea la capul frunzelor de aloe sau frunze de kalanchoe. Unguentul se aplică pe un bandaj curat și se aplică în zona afectată, apoi se înfășoară bine cu o cârpă sau bandaj. Se recomandă schimbarea acestui bandaj la fiecare câteva ore.
  3. După deschiderea fierului, este necesar să scoateți puroiul și tija de pe rană. Această procedură este efectuată cu mâini curate (este mai bine să le tratezi cu peroxid de hidrogen).
  4. Cand tot puroiul este plecat, tija si procedeele sale sunt indepartate, rana este tratata cu peroxid de hidrogen, iar pe margini si pe piele se aplica antiseptice (iod, verde stralucitor).
  5. Pentru a evita formatiile noi, este necesar sa lubrifiati pielea din jurul ranii cu agenti antibacterieni (zinc sau Sintomitsinovaya unguent).

  Uneori, un abces pe picior poate fi recurent, când, după vindecarea unei fierbe, apare alta lângă ea (poate mai multe). Apoi, doctorii diagnostichează furunculoza. Această condiție este foarte nedorită, deoarece tratamentul acesteia este semnificativ complicat și întârziat. În acest caz, pacientul trebuie să urmeze un curs de terapie cu medicamente. Aceasta constă în utilizarea unor astfel de medicamente:

  • antibiotice (pentru a elimina infecția): Cefixime, Amoxiclav;
  • imunostimulante (pentru a îmbunătăți imunitatea): Imunal;
  • purificatoare de sânge (de exemplu drojdie de bere);
  • de vitamine.

  Un astfel de tratament se efectuează în spital sub supravegherea medicului curant. El determină durata terapiei și atribuie o listă de proceduri și medicamente necesare. Dacă metodele descrise nu ajută și dezvoltarea bolii este amenințată de sepsis, atunci se aplică o metodă de tratament chirurgical, care implică deschiderea unui abces și curățarea cavității din puroi.

  Prevenirea bolilor

  Prevenirea bolilor este întotdeauna mai ușoară decât tratarea acesteia. Prin urmare, respectând câteva reguli simple, puteți reduce la minimum riscul de fierbere. În primul rând, este necesar:

  • tratarea bolilor care pot provoca o slăbire a sistemului imunitar;
  • respectați regulile de igienă personală (mai ales după bărbierit și depilarea picioarelor);
  • dacă apar leziuni ale pielii (răni, zgârieturi, tăieturi), acestea trebuie tratate cu antiseptice în timp;
  • duceți un stil de viață corect (mâncați bine, jucați sport, evitați stresul, scăpați de obiceiurile proaste).

  O consecință frecventă a apariției chiriei este furunculoza (formarea multiplă de fier). În cazul în care se dezvoltă, este mai bine să contactați un medic experimentat cu boli infecțioase, care va ajuta să facă față infecției și să prevină apariția de complicații. În acest caz, auto-medicația poate duce la o serie de complicații. Dintre acestea, cele mai periculoase sunt abcesul (supurație extensivă a țesuturilor moi) și sepsis (infecția sângelui).

  O fierbere a picioarelor apare când există bacterii patogene în organism (în special stafilococi). Acesta este localizat în locuri unde există păr, astfel încât nu există nici un astfel de lucru pe talpa picioarelor. Sifonii pot fi vindecați acasă, cu condiția să nu existe contraindicații pentru acest lucru. În cazul asistenței în timp util, boala are un prognostic favorabil.

  Cauzele unei fierbe pe picior


  O furunculă pe picior este o inflamație serioasă, purulentă a foliculului de păr. Boala este de obicei localizată în acele zone ale pielii care sunt predispuse la frecare frecventă, vătămare. Cel mai adesea se produce o fierbere pe picior în piciorul inferior, mai puțin pe șolduri.

  Prezența acestei boli este dificil de confundat cu oricare altul. Boala de pe picior este o ciocnire de culoare roșie, a cărei mărime crește rapid. La atingere este strâns, dureros. Pe măsură ce crește cosul, începe să se formeze un puroi și ulterior o tijă necrotică.

  Conținutul purulent al unui cos poate spontan să se deschidă și să se toarne. Boala este însoțită de dureri severe, febră, frisoane. În detaliu, pentru a lua în considerare furuncul care a apărut pe un picior, este posibilă o fotografie.

  Cauzele problemei

  Vinovatul bolii este bacteria pyogenică a stafilococului. Ei penetrează prin rană, crack, pieptene, care formează ulterior un infiltrat. Motivele pentru apariția fierberii pe picior pot fi mai multe.

  1. Imunitate slabă.
  2. Frecvente boli respiratorii.
  3. Nerespectarea igienei personale.
  4. Sanitizarea incorectă a tăieturilor, abraziunilor, fisurilor.
  5. Transpirație excesivă, erupție cutanată.
  6. Diabetul de tip 2.

  Ce simptome însoțesc formarea unei fierbe pe toe? Există mai multe etape:

  • inițial, boala se simte prin apariția unui mic nodul dureros, există o ușoară roșie, umflare, o privire mai atentă la tubercul poate arăta un păr;
  • după 1-2 zile, începe să se formeze un punct galben, crește treptat și se întinde, fierberea pe picior devine mai mare (devine mai puțin dureroasă, crește temperatura, durerile de cap se asociază, febra);
  • apoi apare o deschidere spontană a abcesului, apare conținutul său cu adaos de sânge (adesea abcesul trebuie deschis operațional, umflarea piciorului poate fi observată după tăierea fierbei);
  • După ce rana este curățată de țesut necrotic, începe o perioadă de vindecare, urmată de o cicatrice mică.

  Principalele tipuri de boală

  După cum știți, o fierbere poate apărea în orice parte a corpului, precum și între picioare. Există mai multe tipuri:

  • un singur fierbere;
  • carbuncle: un abces de dimensiuni mari, care afectează mai multe foliculi de păr simultan, în timp se coagulează pentru a forma un abces mare al pielii mai multe locuri);
  • acnee erupție cutanată: inflamația afectează straturile mai profunde ale țesutului, erupția cutanată este o mulțime de abcese dense mici care se deschid;
  • sinuzelul sinusurilor: locul obișnuit al localizării este pliabil interjagodic, nodulul dă pacientului dureri și disconforturi severe, în special în timpul ședinței;
  • pură hidradenită: este o rădăcină multiplă a pielii, cauzată de un proces inflamator în glanda sudorubică (locația obișnuită a ulcerului în zonele abdominale și axilare, caracteristica principală fiind absența unei tije necrotice).

  Aceste boli sunt periculoase, mai ales dacă un fiert pe picior apare la un copil. În toate cazurile, boala este însoțită de secreții purulente, care pot intra cu ușurință în sânge și se pot răspândi pe tot corpul.

  Ca urmare, pacientul poate dezvolta intoxicații cu sânge, peritonită, meningită și un număr mare de alte boli care pun viața în pericol.

  Auto-tratarea unui fierbere pe corp, fata, sau picior poate duce la consecințe triste. Stoarcerea este strict interzisă.

  Amintiți-vă că, sub presiunea degetelor, o parte din puroi nu merge în afară, ci în interiorul țesuturilor moi, precum și în sânge. Infecția se răspândește rapid prin sânge, infectând întregul corp.

  Tratamente aplicabile

  Dar dacă fierberea se formează între picioare? În acest caz, în orice caz, nu este necesară implicarea în auto-tratament. Acest aranjament al abcesului este cel mai periculos, deoarece există organe genitale la care infecția poate penetra cu ușurință. În cazul în care se produce o fierbere între picioare, atunci tratamentul său este cu atât mai mult în valoare de medici încrezători.

  Dacă sunteți determinat să vă implicați în auto-tratament, este recomandabil să încercați numai în stadiul inițial al bolii. În acest caz, unguentul lui Vișnevski ajută bine, dar cu condiția ca nodulul să înceapă doar să se formeze, nu există febră, nici o răceală. Odată cu apariția inițială a fierbei pe picior, este posibil să se efectueze tratamentul prin pregătirea comprimatelor și unguentelor acasă.

  Aici este reteta pentru ceapa coapta si compresa de sapun:

  • cap de ceapă;
  • săpun de rufe.

  Instrucțiuni de utilizare.

  1. Ceaiul se coace.
  2. Răciți săpunul cu o răzătoare fină.
  3. Se amestecă două bucăți de ceapă cu o bucată de săpun.
  4. Suspensia rezultată sa răspândit uniform.
  5. Comprimați atașamentul la zona afectată a pielii.
  6. Schimbați dressingle în fiecare zi.

  Iată o altă rețetă care este folosită nu numai pentru boala însăși. Acesta va elimina în mod eficient umflarea de la picior, care apare de obicei după îndepărtarea promptă a fierbere.

  Rețetă pentru compresia gălbenușului de ou:

  • gălbenuș de ou;
  • lingură de lingură;
  • yarrow, calendula, mușețel 1 st. o lingură.

  Instrucțiuni de utilizare.

  1. Se prepară un pahar de apă clocotită.
  2. Insistați la oră.
  3. Umpleți tulpina și răciți ușor.
  4. Se amestecă ouă brută cu miere.
  5. Adăugați câteva linguri de bulion.
  6. Se amestecă totul bine.
  7. Se pune amestecul în mod egal.
  8. Aplicați compresorul timp de 3-4 ore.
  Metode recomandate de prevenire


  O boală este întotdeauna mai ușor de prevenit decât de a vindeca. Dacă aveți o tendință de formare frecventă a abceselor, luați act de următoarele recomandări:

  • asigurați-vă că respectați regulile de igienă personală, în special în timpul lunilor de vară;
  • tratarea în timp util a răcelilor, a bolilor respiratorii care slăbesc sistemul imunitar;
  • treceți printr-o examinare completă a corpului;
  • vizitați un imunolog, chirurg, ORL;
  • atunci când primiți abraziuni, răni, crăpături, asigurați-vă că le tratezi și le dezinfectați;
  • evitați hipotermia, supraîncălzirea.

  Se fierbe piciorul

  O fierbere pe picior este o formare specifică a pielii caracterizată prin eliberarea și respingerea puroiului și necrozei țesuturilor moi în jurul foliculului de păr inflamat, a glandei sebacee și a țesuturilor adiacente pe membrele inferioare. O astfel de inflamație este cauzată de bacteriile de Staphylococcus aureus, produsele de descompunere ale acestora fiind descompuse de puroi.

  Sapunurile, de regulă, se găsesc pe acele părți ale pielii, care sunt adesea supuse la frecare și suferă leziuni mecanice (de exemplu, gât, spate, spate, mâini, fese, genunchi). Atunci când o bacterie de Staphylococcus aureus intră în rănire sau microcrackul pielii (de exemplu, la ras sau după epilare, dacă părul a crescut în piele), procesul de furunculoză începe rapid. În decurs de 2-3 zile, un cos mic crește până la dimensiunea ouălui unui porumbel. Inițial, apare un noduli mic, deranjant, cu părul în centru. În câteva zile, un infiltrat (lichid) se acumulează în nodul datorită proceselor necrotice și un pustule apare în centrul furunculului (ca un crater al unui vulcan). La deschiderea pustulelor după așa-zisa "îmbătrânire" a fierului, nucleul de puroi iese din "crater" împreună cu țesuturile moarte înconjurătoare, în loc de care se formează un ulcer. Un astfel de ulcer este întârziat în timp, dar o cicatrice rămâne pe piele. În cazul în care furunculul avea o dimensiune considerabilă și a fost poziționat în așa fel încât a afectat vizual fața sau partea vizibilă a pielii, puteți contacta un cosmetolog sau un chirurg plastic pentru eliminarea ulterioară a țesutului cicatricial (astăzi acest lucru se face neoperator prin expunerea la un fascicul laser sau crio).

  Codul ICD-10

  Cauzele de fierbere pe jos

  Așa cum sa menționat mai sus, fierbe pe picior sunt localizate în locuri de frecare crescută și o acumulare mare de foliculi de păr. Unul dintre aceste locuri este suprafața picioarelor (zona de pe picior inferior, sub genunchi, pe șolduri și chiar pe fese). Cauze, de regulă, sunt leziuni ale pielii (micro răni), leziuni ale pielii cu bacterii streptococice aurii, anemie, deficiențe de vitamine, diabet de tip 1 și de tip 2 (cu diabet, furunculoză adesea devine un proces cronic), alcoolism și hipotermie prelungită. Un fier se dezvoltă după o lovitură sau vânătaie a piciorului, adesea la locul abraziunii sau zgârieturii profunde. În special, sportivii suferă de furunculoză, ale cărei picioare sunt adesea expuse la microtraume și abraziuni. Odată cu "zgârierea" constantă a unei răni sau a abraziunii, apare infecția planificată, care este cauza furunculozei la nivelul piciorului. Acesta este așa-numitul caz izolat de fierbere, când "chiryak" apare de câteva ori în viață, în principal datorită rănilor sau infecțiilor directe. Un alt lucru, dacă boilele apar unul după altul, de mult timp. Aceasta este o boală numită "furunculoză", a cărei natură nu este pe deplin înțeleasă. Cu toate acestea, cauza principală a furunculozei cronice este o tulburare metabolică în organism și diabet.

  Simptomele unei fierbe pe picior

  Odată cu dezvoltarea unui fierbere pe picior, pielea bogată în foliculii de păr începe să provoace mâncărime și mâncărime. De-a lungul timpului începe o durere mai localizată: se formează o furunculă, la început similară cu un cos mare. Diagnosticarea fierberii pe picior este absolut simplă și bine vizualizată: pe măsură ce fierberea se dezvoltă, zona afectată de pe piele a piciorului începe să se "îngroape" și să se învârtă. Mulți au observat o pulsație notabilă în picior, care se oprește de îndată ce fierberea este "coaptă". Cel mai adesea, fierbele apar pe fese, pe suprafața interioară a coapsei și între picioare. Fierul dintre picioare oferă multe senzații dureroase până când îmbătrânește, deoarece frecare constantă în timpul mersului îi dăunează în mod constant capului. În acest caz, atunci când fierberea este localizată între picioare sau (chiar mai rău) la baza organelor genitale, nu ar trebui să căutați modalități populare de tratare a acesteia, dar este mai bine să contactați chirurgul pentru o previziune: tratament conservator sau chirurgical. Amintiți-vă că un chiryak lângă organele genitale poate provoca o funcționare defectuoasă a sistemului reproducător.

  Boil-ul pe picior trece prin acest ciclu de viață:

  1. Inflamație (o formă mică de țepi, care nu are limite clare în primele zile, apoi cosul începe să crească și să iasă dincolo de piele, în același timp, mâncând, mâncând și vă deranjează).
  2. Suprafața și necroza (așa-numita "maturare" a fierbei, urmată de eliberarea "tijei" cu țesuturile puroi și necrotice adiacente foliculului de păr inflamat).
  3. Vindecarea (formarea "craterului" fierbinte, curățarea rănii, urmată de cicatrizarea locului unde se fierbe).

  Dacă a trecut mai mult de o săptămână de când ați observat simptomele de fierbere și boala "pimple" nu "coace", provocând tot mai multe dureri și disconfort, trebuie să contactați un chirurg. El va deschide cu grijă fierberea până când va deveni o problemă serioasă. Trebuie remarcat faptul că, odată cu trimiterea la chirurg, recuperarea are loc rapid și trece cu puțin sau deloc impact asupra stării generale a corpului.

  Cine să contactați?

  Cum să tratăm un fiert pe picior?

  În cazul în care fierberea pe picior nu necesită intervenție chirurgicală (care poate fi evaluată numai de către chirurg!), Este suficient să se adere la următorul regim de tratament: înaintea fiecărui contact cu fierberea, trebuie să vă spălați bine mâinile cu săpun sau să le dezinfectați cu un antiseptic (poate conține alcool) focalizarea fierbei poate fi o infecție. Atâta timp cât fierberea pe picior nu este coaptă, este necesar să se aplice un unguent antiseptic pe suprafața fierbătorului dezinfectat anterior cu peroxid de hidrogen în fiecare dimineață și seară. Nu trebuie să cumpărați un unguent care conține un antibiotic pe cont propriu: dacă fierberea nu este într-o stare neglijată, antisepticele se vor descurca cu ea. După dezinfecție și aplicarea unguentului, închideți furunculul cu un bandaj dens de tifon. Nu este necesar să reamintim că un pansament de tifon trebuie să fie curat și de unică folosință (tifon steril pentru pansamente este vândut în fiecare farmacie). Aceste manipulări trebuie efectuate înainte de fierbere. După ce a ieșit tija de fierbere, este necesar să dezinfectați rana cu peroxid de hidrogen și atunci când rana se usucă și începe să se strângă, este posibil să lubrifiați jugul de rană cu o soluție de verde sau iod.

  În cazul în care fierberea pe picior este de dimensiuni considerabile, nu se maturizează mult timp (mai mult de o săptămână) și se află într-un loc în care poate provoca complicații în țesuturile și organele adiacente (de exemplu, un fiert în zona abdominală), trebuie să contactați imediat un chirurg. Medicul va anestezia incizia de fierbere și vă va ușura poziția: după eliberarea puroiului din rană, procesul de vindecare nu va dura mult timp să aștepte. Chirurgul va dezinfecta și aplica un pansament steril. În prezența durerii severe, în special în momentul maturării fierului, puteți lua o pastilă anestezică la o rată de 5-6 ore (No-shpa, Imet, Analgin, Spazmalgon). Nu luați analgezice mai mult de 2 zile, deoarece în această perioadă durerea ar trebui să dispară. O fierbere la picioarele unui copil este tratată numai de un medic, de cele mai multe ori nu este doar o infecție, ci rezultatul unei boli reci sau autoimune. Dacă aveți adesea fierbe - trebuie să contactați un imunolog, un test de sânge pentru zahăr și biochimie, precum și să vă revizuiți rutina și dieta zilnică. Și nu uitați să evitați hipotermia! Să vă binecuvânteze!

  Cauzele, simptomele și tratamentul de fierbere pe picioare

  Boilele (sau chirya) sunt o inflamație locală a pielii în jurul foliculului de păr și a glandei sebacee, care se formează în cazul în care bacteria de Staphylococcus aureus cade sub piele, rareori streptococ. Un furuncle pe picior este deosebit de obișnuit datorită părului pronunțat. În plus, picioarele - acesta este locul în care abraziunile, zgârieturile, rănile, în special la copii și persoanele implicate în sport.

  Ca și în cazul oricărei boli infecțioase, este mai bine să se trateze fiertele sub supravegherea unui medic. Cu toate acestea, tratamentul la domiciliu este, de asemenea, posibil sub rezerva anumitor reguli.

  motive

  Care sunt motivele pentru care apare o furunculă pe picior?

  • Încălcarea integrității pielii pe picioare: abraziuni, tăieturi, zgârieturi. Stafilococul, care nu poate penetra pielea, are acces direct în organism.
  • Imunitatea puternică este capabilă să trateze infecția însăși, chiar dacă a intrat în interior. În cazul în care organismul este slăbit, nimic nu poate interfera cu boala care cauzează bacterii. Motivul pentru slăbirea sistemului imunitar poate fi o boală anterioară, malnutriție (de exemplu, dietă), stres.
  • Nerespectarea igienei personale. Dezinfectarea precoce a rănilor și zgârieturilor.
  • Combină mușcături de insecte pe picioare.
  • Unele boli cronice, cum ar fi diabetul, probleme cu funcționarea glandelor, tulburări metabolice.
  • Hipotermia.
  • Situația este agravată de frecarea intensă a pielii la nivelul interiorului picioarelor și coapsei atunci când mersul pe jos.

  simptome

  Dezvoltarea sau maturarea fierbei are loc în etape.

  În primul rând, apare pe picior un mic punct roșu, senzațional de mâncărime. Poate exista o senzație ușoară de furnicături. După o perioadă scurtă de timp, se formează un mic nodul sub piele, care poate fi simțit cu degetele. Pielea din această zonă se umflă. Apare un bump (uitați-vă la fotografie).

  Câteva zile mai târziu, se formează un infiltrat în centrul tuberculului - o acumulare de puroi (leucocite moarte) intercalate cu sânge. Se produce necroza țesuturilor vecine, care se extinde spre interior - se formează un nucleu purulent al formelor de fierbere, care se extind destul de adânc. În partea superioară a tuberculului este vizibil un mic cap galben al acestei tije. Această etapă este însoțită de creșterea durerii și umflături. Boala poate ajunge la un diametru de nuc (3-4 cm). Furunculul de maturare este prezentat în fotografie.

  Dacă procesul continuă normal, intervenția chirurgului nu este necesară, totul se întâmplă acasă. O săptămână mai târziu, fierberea este pe deplin coaptă și se rupe. Din ea vine puroi. Un ulcer ramane in locul chiriei si este intarziat pentru a forma o cicatrice alba. În fotografie puteți vedea traseul rămas după fierbere.

  tratament

  Tratamentul pentru fierberea piciorului depinde de:

  1. privind natura procesului inflamator (cu sau fără complicații);
  2. privind starea generală a pacientului (febră, stare generală de rău, prezența bolilor suplimentare, sarcină);
  3. din prezența sau absența altor furunculi pe corp (acest lucru este important, deoarece există riscul de a fi necesar să se trateze nu chirya individuală, ci furunculoza sistemică).

  Dacă factorii de mai sus vorbesc despre cursul normal al procesului inflamator, tratamentul fierbinților pe picior este efectuat acasă folosind metode conservatoare:

  • În stadiul inițial, când au apărut numai primele semne de inflamație, puteți trata boala acasă prin tratarea cu alcool, acid boric și arderea cu iod sau verde strălucitor. Uneori, aceste măsuri de tratament sunt suficiente pentru a opri procesul inflamator.
  • În cazul în care formarea furuncle continuă, atunci trebuie să-l ajute să se coacă cât mai curând posibil. Pentru a face acest lucru, aplicați comprese de încălzire. La domiciliu, puteți folosi pentru tratare cu mijloace improvizate: un ou fiert sau un cartof este perfect ca o căldură uscată. De asemenea, puteți încălzi sarea, o înfășurați într-o cârpă și aplicați fierberea.
  • Când infiltrați începe să se formeze, puteți utiliza unguent de tragere (de exemplu, unguent Viṣnevsky). Aceste remedii ajută să pui mai repede. Ichtiolul sau alte unguente antiseptice pot fi, de asemenea, utilizate.
  • Dacă fierberea pe picior dăunează rău, atunci nu trebuie să renunți la analgezice.
  • În cazul unui fierbere la nivelul piciorului, pot apărea probleme suplimentare cu tratamentul dacă apare inflamația în interiorul coapsei sau piciorului. Fricțiunea constantă poate provoca deteriorarea capului fierbătorului - și acesta este riscul răspândirii infecției sau al introducerii unei noi. Prin urmare, dacă apare o fierbere între picioare, este recomandat să încercați să evitați frecare. La domiciliu, puteți atașa o bucată de tifon uscat pliată de mai multe ori și se fixează bine cu un tencuială.
  • Dacă procesul se desfășoară în conformitate cu scenariul, atunci undeva la o săptămână fierberea ar trebui să treacă. O cantitate imensă de puroi va curge din ea până când va ieși întregul nucleu al fierului. Pentru a facilita acest proces, pot fi aplicate pansamente cu unguente precum Rescue, Oflokain. Pentru dezinfecția la domiciliu, ar trebui să păstrați întotdeauna o sticlă de peroxid de hidrogen la îndemână.
  • După un abces, rana rezultată trebuie tratată cu peroxid, apoi se aplică o compresă cu un unguent antibacterian (eritromicină, tetraciclină).

  Tratamentul la domiciliu este recomandabil să se efectueze dacă procesul de maturare a fierbei durează aproximativ 7-10 zile, starea generală a pacientului este normală și nu există nici o amenințare cu trecerea boililor singuri la forma de furunculoză.

  Când este mai bine să vezi un doctor?

  Uneori fiertele trebuie tratate sub supravegherea unui medic. Tratamentul în staționar va fi indicat în următoarele cazuri:

  1. Dacă fierberea nu se maturizează mult timp. În acest caz, acesta poate începe să fie tratat cu ajutorul încălzirii fizioterapiei, ceea ce va accelera procesul. Uneori este recomandabil să aveți o soluție chirurgicală de fierbere. În acest caz, se face o mică incizie cu un bisturiu, se îndepărtează puroul, se efectuează un tratament antiseptic și antibacterian.
  2. Dacă boala a apărut într-un loc "periculos" (aproape de organele genitale, într-un loc de frecare constantă a pielii). Este necesar să se treacă teste de sânge astfel încât medicul să poată determina cel mai eficient antibiotic care va ajuta corpul mai puternic în lupta împotriva infecțiilor.
  3. Dacă starea generală a pacientului sa deteriorat (temperatura a crescut, ganglionii limfatici sunt inflamați, apare o durere de cap). Aceste simptome pot apărea datorită dezvoltării complicate a infecției. În acest caz, ar trebui să opriți tratarea fierbinte la domiciliu și imediat să solicitați ajutor de la specialiști.
  4. Dacă boala a apărut la un copil sau la o femeie însărcinată sau care alaptează. Acesta este un motiv bun pentru a merge la medic imediat pentru a evita complicațiile.

  Se fierbe pe picior - de ce apare și ce să facă?

  Cea mai obișnuită manifestare a stafilogenei, care reprezintă mai mult de 40% din cazurile de referire la un dermatolog, este fierberea. Aceasta este o infecție specifică a foliculilor de păr ai naturii purulent-inflamatorii. Boala se caracterizează prin implicarea instantanee în procesul patologic al glandelor sebacee și sudoripare, precum și prin debutul rapid al necrozei țesuturilor moi.

  Cauza bolii este penetrarea bacteriilor stafilococice în cavitatea foliculului de păr. Săriți abcesul pe orice parte a corpului uman care are părul. Dar cel mai adesea există o furunculă pe picior. Acest lucru se datorează prezenței părului gros, frecării crescute și traumei mai frecvente a pielii decât alte părți ale corpului.

  Agentul cauzator și cauzele bolii

  Staphylococcus aureus - cauza formării boils Boala se manifestă în principal ca un furuncle al stratului exterior al pielii. Bacteriile de aur, mai puțin alb, stafilococ sunt capabile nu numai să pătrundă în cavitatea foliculului, ci și să dezvolte mijloacele de trai ferme prin reducerea activității răspunsului imun.

  Insidiositatea unui microb, din cauza căruia apare furunculul pe picior, este că bacteriile stafilocotice sunt prezente întotdeauna în cantități mici pe pielea umană. Copleșitor, acestea sunt tulpini condiționate patogene, pe care sistemul imunitar nu le permite să-și activeze activitatea vitală.

  Și la confluența condițiilor favorabile, Staphylococcusul dezvoltă rapid o activitate viguroasă, penetrandu-se mai întâi în foliculii de păr și apoi, cu un tratament inadecvat sau fără el, fiind transportat prin sânge către alte organe.

  Motivele pentru apariția furunculului purulent-necrotic al capacului exterior pot fi exogene și endogene. Orice factor care afectează în mod negativ activitatea sistemului imunitar poate provoca inflamații purulent-necrotice. Prin urmare, fierberea pe picior sau pe deget apare mai des în perioada toamna-iarnă, când crește riscul de hipotermie și crește frecvența răcelii.

  Provocatorii exogeni (externi) ai fierbei sunt:

  • Zgârieturi, tăieturi, abraziuni ale pielii;
  • Leziuni frecvente ale picioarelor;
  • Permanentă contaminare cu compuși chimici sau praf organic din cărbune, ciment sau var;
  • Scratching după o mușcătură de insecte;
  • Nerespectarea sistematică a igienei personale.

  Factorii endogeni (interni) care contribuie la formarea unui fierbere sunt:

  • Malnutriție, epuizare;
  • anemie;
  • obezitate;
  • Transpirație crescută;
  • Tulpina sau stresul nervos;
  • Afecțiuni endocrine;
  • Boli ale sistemului digestiv;
  • Tulburări vasculare;
  • Intoxicarea cu alcool.

  Tipurile și caracteristicile fluxului de fierbere pe picior

  Furuncul sau abcesul pielii. Localizarea fierberii pe picior nu este considerată a fi o situație atât de periculoasă ca atunci când apare un abces pe față sau pe cap. Cu toate acestea, furunculul pe picior este o boală destul de periculoasă, care necesită o atenție deosebită și nu tolerează o abordare amatorică a tratamentului.

  Există multe cazuri când, după tratamentul cu metode interne, fără a se consulta un dermatolog, au existat semne de complicații severe, cum ar fi tromboflebita, tromboza venelor mici și mari, limfadenită, sepsis.

  Motivele pentru riscul ridicat de complicații după ce un fierbere la una din extremitățile inferioare s-au sărit în sus sunt înrădăcinate în trăsăturile structurale ale sistemului vascular al picioarelor, structura anatomică a căreia are mulți factori care contribuie la stagnare, formarea cheagurilor de sânge și răspândirea infecției.

  Spre deosebire de bolile similare în etiologie, un fier are capacitatea neplăcută de distribuție nelimitată, cu implicarea țesuturilor înconjurătoare în procesul patologic. Miezul abcesului, alcătuit din elementele necrotice ale foliculului de păr și din reziduurile de bacterii, se formează pe fundalul celulelor deja moarte. Acest proces este însoțit de schimbări semnificative în structurile din jur. În mod specific, modificarea are loc pe fondul defalcării masive a celulelor roșii din sânge și a eliberării elementelor tromboplastice. Prea multe trombocite duc la hipercoagulare sau coagulopatie cu o scădere accentuată a activității fibrinogenului, ceea ce determină încetinirea fluxului venos de sânge și formarea cheagurilor de sânge în vasele mici și mari.

  Structura liberă a cheagurilor de sânge este predispusă la o infecție rapidă stafilococică. Mai ales de multe ori riscul crește atunci când încercați să scăpați de fierbere pe picioarele dvs. prin stoarcere. În acest caz, foarte mult puroiul nu vine la suprafață, ci se întinde spre interior prin membrana deteriorată, infectând țesuturile înconjurătoare și răspândind corpul cu flux sanguin.

  Prin tipul de furuncul pe piciorul inferior, șold sau deget, acesta poate fi acut sau cronic. Pentru evoluția acută a bolii se caracterizează formarea unuia sau mai multor noduri patologice, formarea rapidă a pustulelor purulente și deschiderea sa independentă în timpul prescris.

  Tratamentul necorespunzător sau absența completă a acestuia conduce la răspândirea agentului patogen, la scăderea semnificativă a activității sistemului imunitar și la trecerea bolii într-o formă cronică recurentă. În același timp, există un risc ridicat de exacerbări frecvente cu formarea de ulcere nu numai pe picioare, ci și în alte părți ale corpului. Multe cazuri când, după ce s-au sărit în prima furuncă, au fost stoarse forțat, iar rana a fost tratată analfabetic și nu a fost urmat un tratament adecvat, boii au început să apară regulat cu întreruperi minore.

  Simptome și tratamente

  Boala pe picior, precum și formațiuni similare, cu orice altă localizare, de exemplu pe deget, spate sau nas, se dezvoltă în conformitate cu schema standard, trecând prin etapele de infiltrare, necrotizare și vindecare. În fiecare etapă este necesar un tratament adecvat.

  infiltrare

  Din momentul penetrării stafilococului în cavitatea foliculară, se formează o infiltrație în decurs de 1 până la 2 zile. Un noduli mic, înconjurat de piele hiperemică. Educația este însoțită de un sindrom de durere ușoară fără febră și stare generală de rău.

  În acest stadiu, se prestează în principal preparate topice, de exemplu:

  • Alcoolul 70%,
  • Soluție de iod 5%,
  • Soluție verde strălucitoare,
  • Peroxidul de hidrogen 3%,
  • Soluție puternică de permanganat de potasiu.

  Situl de acumulare purulentă este frecat cu aceste soluții de mai multe ori pe zi. Uneori, cu teste de sânge alarmante, tratamentul este suplimentat cu UHF, terapia magnetică și radiațiile ultraviolete.

  În nici un caz nu ar trebui să se aplice o compresie de încălzire în zona afectată. Atmosfera umedă, caldă creată de bandaj, contribuie, în mod ideal, la creșterea rapidă și reproducerea bacteriilor.

  În acest stadiu al bolii, pentru formarea rapidă a abcesului și a tragerii pumnului, se prescriu anumite mijloace de medicină tradițională, de exemplu, cum ar fi:

  • Tort de miere
  • Ulei din arbore de ceai,
  • Ulei de eucalipt.

  Ulei de arbore de ceai

  Melleuca, așa cum se numește arborele de ceai în patria sa din Australia, are o serie de calități unice care sunt utile în combaterea unei infecții bacteriene. Uleiul, obținut din frunze de arbore de ceai, inhibă activitatea multor bacterii, este deosebit de eficient împotriva stafilococului.

  Ulei de eucalipt

  Uleiul de eucalipt a fost cunoscut de mult timp și este renumit pentru proprietățile sale antibacteriene și antiseptice.

  Aplicarea eucaliptului sau a uleiului de arbore de ceai la nivelul pielii peste locul inflamației de câteva ori pe zi ajută la accelerarea maturizării papulei. Perioada de la momentul în care furunculul a sărit pe un deget, tibie sau coapsă, până când a fost deschis prin aceste mijloace, poate fi redus la 1 zi.

  necroză

  În acest stadiu, miezul este format în jurul unei acumulări purulent-necrotice, țesuturile foliculului și topita glandei sebacee. Aceasta se manifestă prin creșterea durerii și a extinderii zonei hiperemice. Abcesul dobândește limite clare, se extinde deasupra suprafeței pielii, iar pe suprafața sa se pot distinge contururile tijei.

  Procesul este însoțit de o creștere a temperaturii corpului și apariția simptomelor de intoxicație generală, cum ar fi durerea de cap și slăbiciunea.

  Tactica tratamentului în această etapă implică imobilizarea membrelor, mai ales dacă fierberea a sărit pe deget. În cazul afectării extensive a țesutului, se efectuează o procaină sau o blocare antibacteriană. De asemenea, pentru a accelera eliberarea tijei, pot fi prescrise pansamente uscate cu pulbere salicilică de sodiu, unguent Vihnevsky, unguent ihtiol sau eritromicină.

  cicatrizare

  După deschiderea abcesului și ieșirea tijei, se formează o cavitate ulcerativă. În acest moment, simptomele neplăcute care însoțesc fierberea la picior scapă. Rana este tratată cu soluții antiseptice și pansamentele sunt aplicate cu astfel de unguente ca:

  În cazul în care fierberea nu este deschisă o perioadă lungă de timp și hiperemia și alte simptome cresc, intervenția chirurgicală este indicată.

  De la autor

  Un furuncul pe picior, în orice parte a acestuia, reprezintă un pericol serios de a dezvolta tromboflebită, limfadenită, sepsis și alte boli grave. Țesuturile vasculare și articulare pot fi implicate în procesul patologic. Cu un tratament greșit sau în absența acestora, această formă de stafilocer poate duce la dizabilitate.

  Prin urmare, atunci când apar primele semne de fierbere, nu puteți să vă auto-medicați, trebuie să contactați imediat un dermatolog și să urmați cu strictețe numirile acestuia.

  Cum se tratează boils pe picioare - moduri simple

  Apariția boils pe corp este o problemă neplăcută și comună. Boala este o inflamație în foliculul de păr ca rezultat al introducerii tulpinilor stafilococice în organism, de obicei maroniu auriu. Pe picior apare o fierbere cu aceeași frecvență ca și alte părți ale corpului, incluzând zona feței și a buzei. Pe picior, fierberea îi place în special să crească în zone care sunt adesea în contact cu îmbrăcămintea.

  O fierbere la picioare este la fel de obișnuită ca în alte părți ale corpului.

  Cauzele bolii

  La fel ca multe alte boli, fiertele apar pe fundalul imunității reduse. Persoanele sănătoase care trăiesc o viață activă au un risc mai scăzut de boilări decât pacienții și cei care consumă regulat băuturi tari și fum. Tulpina poate fi o lungă perioadă de timp pe corpul uman în gol, până când există un moment convenabil. Fără cunoștință de motivele pentru care se formează un chiriciu pe picior, este dificil să sperăm pentru un efect pe termen lung al tratamentului.

  Următorii factori sunt legați de formarea unui mediu favorabil pentru viața bacteriilor:

  • Nerespectarea normelor de igienă. Stafilococul, cu o bucurie mai mare, se înmulțește pe un corp murdar. Utilizarea prosoapelor, a hainelor și a produselor igienice de calitate slabă joacă un rol important.
  • Deteriorarea pielii. Bacteriile pătrund în corp prin microcrături, zgârieturi minore, abraziuni. Una dintre cele mai importante reguli de prevenire afirmă că, după apariția unui traumatism, pacientul trebuie să dezinfecteze imediat leziunea și să o acopere cu un bandaj sau bandaj.
  • Slăbirea sistemului imunitar. Imunitatea suferă de o lipsă de vitamine (dietă săracă sau o dietă teribilă), stres și boli cronice.
  • Diabetul și diferite întreruperi ale organismului duc adesea la apariția boils.

  Dacă nu tratezi fierberea la timp, se poate transforma într-o problemă serioasă de sănătate. Șanse mari de apariție a furunculozei cronice, formarea de fier în alte părți ale corpului în cantități mari. Furunculoza cronică este foarte dificil de vindecat, dacă este posibil.

  Cu o bună igienă, riscul de furcunculus este redus.

  Cum să distingi furuncul

  Este posibil să se distingă în mod independent o fierbere care a apărut pe picior de la o altă durere, deși este mai bine să lași verdictul final medicului. Formarea unui fierbere are loc în mai multe etape:

  1. În primul rând apare roșeață și umflături. În același timp, pacientul suferă de mâncărime. Formată strâns la nodul tactil. Această perioadă durează în medie 3 sau 4 zile. Etapa se numește "infiltrate".
  2. În etapa următoare, necroza, se formează un nucleu purulent. În această perioadă, o persoană suferă de o defecțiune, temperatura corpului crește, simte frisoane și simte o durere intensă.
  3. Fier crește treptat în dimensiune. În cursul normal al bolii, fierberea se întrerupe și în locul ei rămâne o rană care se transformă într-o cicatrice. Există complicații, mai ales dacă au încercat să elimine fierberea.

  Principala metodă este eliminarea fierbătorului

  Atunci când fierberea se formează pe piciorul tratamentului, este mai bine să dați în mâinile unui medic. Medicul prescrie medicamente, cel mai adesea unguente sau alcool salicilic, iod, care se aplică la fierbere. Unguentele permit fierberea să se formeze și să se rupă mai repede, apoi să se aplice medicamente de vindecare pe rană. Atunci când complicațiile sunt prescrise antibiotice sau chirurgie sub anestezie.

  Puteți elimina fierberea pe cont propriu, dacă nu uitați de prudență:

  • Nu puteți lua antibiotice fără permisiunea unui medic.
  • Încercările de a penetra o furunculă sunt interzise datorită amenințării la adresa infecției în interior, acest lucru este posibil chiar dacă instrumentele au fost decontaminate cu alcool.
  • La momentul tratamentului și recuperării după trecerea boilii, nu este necesară umiderea plăgii sau chiar mai mult pentru a se menține sub apă. Băiatul va trebui să fie amânat pentru o vreme.

  Rețetele tradiționale ajută la eliminarea fierberii, dar dacă acestea nu duc la rezultatul dorit (acest lucru se întâmplă de asemenea), trebuie să consultați un medic.

  Boil nu poate fi deschis, ar trebui să așteptați pentru descoperire naturală

  Folosiți remedii contra fierbere

  Cum de a trata un fierbere pe picior este, nu există dorința de a vizita medicul? În acest caz, metode populare vin la salvare, populare în primul rând datorită economiilor. Componentele celor mai populare rețete sunt necostisitoare:

  • Ceapă tocată. Împărțiți ceapa în felii, coaceți-le sau prăjiți fără unt. Atașați-vă la zona afectată, legați un bandaj. Schimbați la fiecare 4 ore și puteți face o compresie pentru noapte. O alternativă la ceapa - usturoi, se taie în plăci subțiri.
  • Aloe. Sapa plantei are proprietăți puternice de vindecare și ajută la combaterea multor boli, inclusiv a fierbei. Alegeți frunzele de aloe și reciclați-le cu atenție în ciuperci. Aplicați unguent în zona afectată și acoperiți cu un bandaj. Sa dovedit o compresie bună pentru noapte. O altă opțiune: un amestec de suc de aloe și ulei de măsline în aceeași proporție. La fel ca gruelul, amestecul este aplicat pe un bandaj și aplicat în zona afectată.
  • Aluat. Următoarea versiune a medicamentului este mai complicată. Aveți nevoie de o linguriță de făină și de aceeași cantitate de miere. Spargeți oul într-un bol separat și adăugați gălbenușul în făină și miere, faceți aluatul. Aplicați produsul la fierbere și asigurați-l cu un bandaj. Schimbați regulat compresa.

  Aloe ar trebui să fie zdrobit în ciuperci și atașat la fierbere

  profilaxie

  Cea mai bună modalitate de a trata boala pe genunchi este de a preveni apariția acestuia.

  • "Nutrienții noștri ar trebui să fie un agent vindecător și agenții noștri de vindecare ar trebui să fie nutrienți." Aveți grijă de nutriție. Trebuie să fie echilibrat, iar produsele să fie utile, nu dăunătoare. Meniul ar trebui să fie cât mai mic posibil, fast-food, dulce și făină.
  • Rochie în funcție de vreme: chirya apar din hipotermie.
  • Manipulați rana la timp.
  • Păstrați corpul curat și cumpărați numai cele mai bune produse de igienă. Spălați-vă pe mâini după atingerea suprafețelor murdare, nu utilizați prosoapele altcuiva, perii și alte obiecte personale, chiar dacă aparțin unor rude.

  Prevenirea va reduce șansa apariției fierbinților și tratamentul efectuat în timp va salva de la apariția unor inflamații noi.