Principal

Negii

Indicatii pentru tratamentul dermatitei cu unguente hormonale - lista celor mai eficiente si mai sigure cu preturi

Dermatita este foarte frecventă și afectează atât copiii cât și adulții: este răspunsul organismului la stimulii externi și la dezechilibrul intern, care este exprimat pe piele. Pentru alergii ușoare, sunt prescrise diverse medicamente pe bază de plante, antifungice și antibacteriene, iar pentru leziunile cutanate mai puternice, unguentele hormonale pentru dermatită ajută - medicamente puternice care trebuie luate numai sub supravegherea unui medic. Să analizăm în detaliu tipurile și caracteristicile lor de aplicare

Dermatita cutanată a pielii

Unguentul hormonal pentru dermatită este prescris în cazuri extreme atunci când medicamentele non-hormonale locale nu funcționează sau când boala amenință sănătatea pacientului. Rezistența efectului distinge medicamentele slabe, medii și puternice, toate acestea pot fi prescrise în combinație cu antibiotice, alte unguente și creme. Când agenții hormonali sunt eficienți:

 • în cazul reapariției bolilor;
 • cu dermatoză atopică, alergică, de contact;
 • în inflamații acute (în special în timpul formei de contact a dermatitei);
 • cu risc de apariție a eczemelor;
 • cu neurodermită, eritem, erupție alergică.

Unguentele anormale ale pielii pot avea efecte secundare puternice (temporare, sistemice), alergii secundare, dependență și chiar dăunează organismului - ar trebui folosite cu precauție extremă, respectând cu strictețe toate regulile cursului. Astfel de fonduri sunt interzise copiilor sub șase luni, unii - până la 2 ani, în plus, au un număr de contraindicații permanente:

 • sarcinii;
 • perioada de alăptare;
 • boli cu transmitere sexuală;
 • tuberculoza;
 • infecții și viruși;
 • acnee, scabie;
 • helminthiasis, paraziți;
 • intoleranță individuală (fiecare medicament trebuie verificat înainte de începerea cursului).

Pentru copii

Copiii cu eczeme și dermatite de contact sunt adesea prescrise medicamente hormonale dintr-o nouă generație: ele practic nu sunt absorbite în sânge, ceea ce minimizează apariția efectelor secundare periculoase. Un alt remediu eficient pentru copii este antihistaminicele, care inhibă acțiunea în același mod ca și hormonii, dar cu un efect mai redus asupra organismului. Ei funcționează bine pentru tratamentul erupțiilor alergice pe pielea feței, a mâinilor și a picioarelor.

Sunt permise corticosteroizi pentru copii supuși unui control strict al dozei și duratei tratamentului; fiecare medicament trebuie verificat de un dermatolog prin metoda testului cutanat. Dacă un copil mic are așa numita dermatită de scutec, erupții cutanate pe piele moale sau varicelă - este mai bine să alegeți alte unguente antiinflamatoare, preparatele hormonale nu vor fi foarte eficiente.

Pentru adulți

Terapia hormonală pentru adulți nu este la fel de înfricoșătoare cum cred mulți. Agenții hormonali moderni, realizați pe baza versiunilor anterioare, au un rezultat bun și nu suportă consecințele dacă sunt luate corect. Stabilizeaza activitatea celulelor si "ingheata", elimina procesul inflamator. Este necesară alegerea formei medicamentului:

 • pentru piele uscată, sunt necesare unguente de hormon gras din dermatită;
 • pentru dermatoza plâns - crema de uscare;
 • emulsii moi, gelurile sunt potrivite pentru pielea delicată a feței, gâtului, urechilor.

Lista unguentelor dermatitei

Clasificarea unguentelor hormonale de la dermatită are loc în funcție de clasa medicamentului (de la slab la potențial), de principalele componente și indicații. Componentele hormonale sunt hidrocortizonul, flumetasona, betamethazona, clotrimazolul, deoxometazona și altele, pot fi fie în formă pură sau în combinație cu alte substanțe (acid salicilic, gentamicină, pantenol, lidocaină).

se usuce puțin

Pentru a face ca acțiunea hormonilor glucocorticoizi să fie mai completă, compoziția unguentelor include agenți de uscare: zinc, pastă de zinc, unguent salicilic și analogii acestora. Preparatele complexe de uscare sunt Lorinden A și C, Vipsogal, Diprosalik. Multe medicamente hormonale se pot usca ca o acțiune suplimentară, non-primară, cu excepția celor destinate să hidrateze și să înmoaie zone uscate, scalabile (Elobase, Lokobase, Advantan).

corticosteroid

Acesta este un grup de medicamente hormonale puternice care conțin glucocorticosteroizi: suprimă producția de histamină, ameliorează rapid inflamația și mâncărimea, luptă împotriva bolii la nivel celular. De asemenea, ele au efecte antifungice și antibacteriene, ameliorează supărarea; utilizat pentru eczeme, pioderme, psoriazis, dermatoză severă și infecție asociată. Denumirile principale din această categorie de substanțe active:

 • Hidrocortizonul: Pimafukort, Latikort, Kortomitsetin, Oksikort, Gioksizon, Sopolkort, Korteid, Futsidin.
 • Betametazonă: Akriderm, Beloderm, Celestoderm, Betazon, Belogent, Betacortal, Diprospan, Kuterid, Diprosalik.
 • Triamcinolonă: Triacort, Ftoderm, Polkortolon, Ftorokort, Kenalog, Berlikort, Nazakort.
 • Flumetazonă: Localasen, Sinaflan, Sinalar, Flucinar, Lorinden, Ultralan.

antipruriginoasă

Aproape orice unguent hormonal pentru afecțiuni ale pielii ameliorează în mod eficient mâncărime datorită efectului antihistaminic, care suprimă activitatea bacteriană și elimină manifestările sale. Asemenea unguente includ medicamente cu triamcinol (Kenacort, Ftorocort, Triacort), clobetasol (Dermoveit, Clovet, Skip-cap), alclometazonă (Afloderm poate fi utilizat pe față și pe organele genitale).

Unguentele hormonale sunt dăunătoare

Beneficiile și efectele nocive ale medicamentelor hormonale sunt aproape echivalente, dar dacă sunt aplicate corect și dozate, atunci cele mai multe dintre consecințe pot fi evitate. Principala regulă: cursul terapiei nu trebuie să fie lung, dar ar trebui să fie finalizat treptat, reducând dozajul și intervalele dintre doze. Medicamentele corticosteroidice pot fi dependente, rezistente la bacterii, dacă tratați alergii pentru o perioadă lungă de timp cu un remediu. Ce efecte secundare pot avea diferite medicamente hormonale?

 • dermatită repetată;
 • arsuri, alergii, mâncărime;
 • erupții cutanate, căldură înțepenită, acnee;
 • activarea infecțiilor fungice;
 • hipertricoză;
 • hipopigmentare;
 • atrofia pielii, dilatarea vasculară;
 • Sindromul Cushing;
 • adrenal.

Prețul de unguent dermatita

Medicamentele pe bază de corticosteroizi costă foarte mult: compoziția și efectul lor puternic determină costul ridicat, dar puteți alege droguri prin mijloace. Există multe analogii ruse care nu sunt inferioare calității medicamentelor europene. Medicamentele hormonale pot fi cumpărate în orice farmacie, în magazinele online, o utilizare mică, necontrolată a drogurilor este încercată să oprească alegerea, deși încă nu necesită o rețetă pentru cumpărare. Prețuri aproximative pentru unele medicamente din regiunea Moscovei:

Unguente și creme dermato-hormonale și non-hormonale

În prezent, unguentele non-hormonale și dermatitele hormonale pot fi utilizate pentru a scăpa de simptomele externe. Mulți experți nu sunt de acord cu privire la beneficiile acestor grupuri de droguri. Unii iau în considerare cele mai eficiente medicamente non-hormonale, în timp ce altele consideră că terapia cu hormoni poate avea cel mai mare efect pozitiv asupra pacientului.

Cel mai eficient unguent hormonal

Lista agenților hormonali este destul de extinsă și include multe medicamente, cele mai utilizate fiind:

ADVANTAN (unguent, smântână, emulsie). Acest medicament este prescris pentru ameliorarea simptomelor la dermatită atopică, alergică și de contact. Principalul ingredient activ este metilprednisolona aceponat, care acționează ușor pe piele. Prețul mediu al medicamentului este de 300-400 ruble.

Recenzii: recenziile existente privind acțiunea Advantan sunt foarte contradictorii. Unii consideră că este o salvare din cauza simptomelor alergice și inflamatorii, în special la copiii mici. Pentru o altă categorie de pacienți, nu are un efect suficient și, dimpotrivă, agravează evoluția bolii.

FLUZINAR (gel, unguent). Medicamentul este prescris pentru dermatita seboreică și atopică. Este de asemenea prescris pentru eritem, psoriazis etc. pentru pacienții adulți și copiii cu vârsta mai mare de 2 ani. Ingredientul activ este acetonida fluocinolonă. Categoria medie de preț variază de la 175-200 de ruble.

Recenzii: datorită evenimentelor adverse minime, în special la copii, cea mai mare parte a unguentului a primit un număr mare de recenzii pozitive. Există mult mai puține declarații negative, dar acest lucru se datorează în principal administrației necorespunzătoare a medicamentului.

Futsikoort (unguent, smântână). Unguent este utilizat în mod activ în bolile dermatologice, care sunt complicate de infecțiile bacteriene. Cel mai adesea, Fucicort este prescris pentru dermatită atopică, seboreică și de contact, precum și lupus eritematos, eczemă și herpes. Unguent este utilizat cu prudență în cazul pruritului perianal și genital, cu pansamente ocluzive, leziuni semnificative ale pielii și erupții cutanate. Costul unguentului este de 400-450 ruble.

Recenzii: indică eficacitatea unui agent extern, care pentru mult timp oprește simptomele alergice. Efectele secundare minime permit utilizarea acestuia pentru tratamentul pe termen scurt al copiilor.

LOKOID (cremă, unguent). Lokoid include butirat de hidrocortizon, care, cât mai repede posibil, ameliorează procesul de inflamare, umflare și mâncărime. Medicamentul este prescris pentru tratamentul bolilor de piele superficiale. Și, de asemenea, în următoarele cazuri:

 • eczeme;
 • psoriazis;
 • cu dermatită atopică, seboreică și de contact.

De regulă, efectul după tratament este menținut pentru o lungă perioadă de timp, asigurând un efect decongestionant, antipruritic și antiinflamator. Cursul tratamentului este ales individual și depinde de gravitatea bolii și de starea generală a pacientului. Prețul mediu al Lokoid este de 260-300 de ruble.

Recenzii: pacienții notează că acest medicament îi ajută pe alții mai bine decât ceilalți în tratament, dar trebuie folosit cu prudență, deoarece la unii utilizatorii prelungiți de utilizare a unguentului și cremei provoacă, dimpotrivă, apariția unei forme hormonale de dermatită.

TSHELODODERM (cremă, unguent). Acest unguent aparține corticosteroizilor și este prescris în tratamentul dermatitelor seboreice, de contact, radiații, atopice și alte tipuri de dermatită. Perfect elimină pruritul și hidratează pielea. Unguentul este aplicat într-un strat subțire și este aprobat pentru utilizare la copii de la 6 luni, deoarece corpul copiilor este mai susceptibil la medicamente hormonale. Prețul drogului este de 230-370 de ruble.

Recenzii: pacienții apreciază eficacitatea medicamentului, dar rețineți că pentru a obține un rezultat stabil necesită o utilizare regulată. De regulă, efectele secundare sunt destul de rare.

PRINCIPIU (unguent, tablete, soluții injectabile). Prednisolonul se caracterizează prin activitate relativ scăzută, cu evenimente adverse minime. Este prescris pentru bolile alergice de natură inflamatorie cu etiologia non-microbiană.

În plus, indicațiile pentru utilizarea unguentului sunt:

 • neurodermită limitată;
 • este prescris pentru dermatita atopică, de contact și alergică;
 • cu lupus eritematos discoid;
 • psoriazis, eczemă, eritrodermie;
 • toxică, urticarie.

Anulați medicamentul trebuie să fie treptat, cu o scădere ușoară a dozei. Este important să menționăm prețul relativ scăzut al unguentului Prednisolone, care este de 15-20 de ruble pe tub.

Opinii: Opinia pacienților determină efectul pozitiv după aplicarea unguentului, cu toate acestea, pacienții observă că, după stabilizarea stării generale, se recomandă efectuarea unei terapii alternative.

ELOKOM (unguent, loțiune, cremă). Acesta este un medicament hormonal sintetic care ameliorează în mod eficient inflamația, mâncărimea dureroasă, reduce exudatul fluid (în sânge, puroi și lichid seros). Nu este recomandat pentru îmbibare. Când se utilizează la nivel local, Elok practic nu este absorbit în sânge, prevenind efectele negative asupra organismului. Prețul mediu - 550r.

Recenzii: părerile despre acțiunea unguentului sunt destul de diferite. Unii nu au ajutat, în timp ce alții (în special mamele tinere) au remarcat impactul său pozitiv. În diverse forumuri, pacienții împărtășesc opiniile lor despre Elokoma, concentrându-se asupra faptului că în timpul tratamentului este necesară o dietă, ceea ce provoacă unele inconveniente.

FLUOROCORT (unguent). Medicamentul este prescris pentru utilizare în următoarele cazuri:

 • neurodermită, psoriazis;
 • eczemă acută și cronică;
 • dermatita de contact;
 • Boala lui Leiner;
 • eritrodermie exfoliativă;
 • mușcătura unui insect stinging;
 • otita externă neinfecțioasă.

În combinație cu pansamentele ocluzive, efectul sistemic al medicamentului este probabil să apară, prin urmare, este necesară o atenție sporită, în special în tratamentul copiilor. Costul variază între 160 și 200 de ruble.

Marturii: Pacienții susțin că FluoroCort este destul de eficient și ușor tolerat, fără evenimente adverse.

Lorinden. Are efecte antipruritice, antimicrobiene, antiinflamatorii și antialergice. Unguentul este prescris pentru dermatofite, micoze și infecții bacteriene. Cursul de tratament este de aproximativ 10-14 zile. Lorinden preț 250-320 de ruble.

Recenzii: în funcție de pacienți, acest medicament este cel mai solicitat și, cel mai bine, elimină simptomele negative. Cu toate acestea, există un număr mic de oameni care consideră că efectele pozitive ale lui Lorinden sunt destul de scurte.

AKRIDERM (unguent). Unguentul hormonal este prescris pentru dermatită alergică, soare, seboreică, atopică și de contact. Numit pentru ameliorarea simptomelor externe ale bolii. Preț 550-700 de ruble.

Recenzii: medicamentul elimină rapid simptomele externe, foarte economice și cu o cantitate minimă de evenimente adverse. Dezavantajele includ o categorie de preț ridicată, ceea ce face ca Akriderm să nu fie disponibil pentru anumite categorii de bolnavi.

Unguent non-hormonal

Caracteristicile comparative ale hormonali și non-hormonali indică faptul că, cu ajutorul medicamentelor non-hormonale, se obține un efect pozitiv pe o perioadă lungă de timp. Cu toate acestea, ele practic nu produc evenimente adverse, cu excepția sensibilității individuale a unei persoane la componentele unguentului.

Lista celor mai frecvente medicamente non-hormonale include:

EPLAN (cremă). Acest medicament este utilizat pentru a trata diferite forme de dermatită eczematoasă, mușcături de insecte, psoriazis, herpes, arsuri și eczeme microbiene. Ea elimină în mod activ puffiness, ameliorează mâncărime și este capabil să exercite un efect preventiv asupra iritației chimice. Costul Eplanului este de 180 de ruble.

Recenziile: unguentul este sigur și adesea folosit pentru a trata leziunile cutanate la copii (abraziuni, tăieturi, etc.). Eplan este la fel de bun pentru ambele răni infectate și pentru a scăpa de dermatită.

BEPANTINE (cremă, loțiune, unguent). Bepanthen este prescris pentru dermatită de diferite tipuri pentru a neutraliza pielea uscată, mâncărime și scăderea eritemului. Destul de des, medicamentul este utilizat ca agent profilactic pentru erupții cutanate la copii, deoarece creează un film de protecție pe piele și regenerează repede țesutul pielii. Costul medicamentului este de 570 r.

Opinii: Opinia utilizatorului despre unguent este în mare parte pozitivă. Mulți confirmă eliminarea completă a simptomelor negative externe în decurs de o săptămână de la utilizarea Bepanten. În special, feedback-ul bun provine de la mamele tinere pe care Bepanten le scapă de fisurile mamelor. Ele apar adesea atunci când alăptează un copil.

SKIN-CAP (cremă, gel, șampon, aerosol)

Cap-cap formează o serie întreagă de medicamente antimicrobiene, anti-proliferative și antiinflamatoare. Acest medicament a fost recunoscut empiric ca fiind cel mai eficient și mai sigur pentru pacienți.

Un capac de piele este prescris pentru a scăpa de dermatită atopică, seboreică și scutec. În plus, unguentul și crema sunt utilizate pentru eczeme, seboree, psoriazis și uscăciunea crescută a pielii. Costul mediu al unui agent extern este de 800 -1450 p.

Opinii: Numeroase recenzii indică o tendință pozitivă atunci când se utilizează o serie de astfel de medicamente. În plus, pacienții indică eficacitatea șamponului și aerosolului anti-numbing Skin-Kap. Recenzările negative sunt cauzate de categoria de preț a medicamentului.

EXODERIL (unguent, cremă). Acest medicament este un agent antifungic eficient și este cel mai adesea prescris pentru o cauză inexplicabilă a procesului inflamator pe piele. Acest medicament este utilizat pentru candidoza pielii, pitiriile și pentru dezvoltarea de inflamații. Prețul mediu este de 380 de ruble.

Mărturii: pacienții susțin că acest medicament are cel mai bun efect în timpul tratamentului complex. Au fost identificate reacții alergice.

RADEVIT (unguent, cremă). Radev este prescris pentru tratamentul dermatitei de contact, atopică și alergică pentru ameliorarea simptomelor negative pe suprafața pielii. Elimină mâncărimea, inflamația și are un efect de înmuiere asupra pielii feței și a mâinilor, în special la copii. Crema și unguent au un bun efect de regenerare și reparație. Preț - 370r.

Recenzii: numeroasele opinii ale pacienților confirmă tolerabilitatea bună a unguentului. Femeile susțin că, în plus față de efectele medicamente ale bolilor de piele, utilizarea pe termen lung a Radevita ajută la scăderea ridurilor și a acneei pe față.

GISTAN-N (unguent, cremă). Acest medicament este destinat utilizării externe și se referă la suplimente alimentare, care sunt prescrise pentru dermatită atopică și alergică. În plus, Gistan-N ameliorează perfect mâncărimea, inclusiv după mușcături de insecte. Cu toate acestea, în orice caz, nu ar trebui să fie confundată cu un agent non-hormonal similar (Gistan-H cu adăugarea de hormoni), așa că trebuie să examinați cu atenție compoziția medicamentului înainte de utilizare. Prețul mediu este de 150 -190 de ruble.

Feedback: un efect pozitiv este observat în tratamentul copiilor. Pacienții raportează că terapia cu Gistan-N este foarte eficientă, dar pentru aceasta ar trebui utilizată corect și regulat. Răspunsul negativ atunci când se utilizează unguent și cremă nu este marcat.

Analogii de unguente și creme scumpe

 • Advantan - Metipred (190 p.), Atoxil (150 p.);
 • Futsikort - Akriderm Ghent (140 de ani);
 • Lokoid - hidrocortizonul (25-30 r);
 • Celestoderm - cremă Betaderm (135 r.), Belogent (90 r.);
 • Elokom - unguent Avecort (162 r.), Momat (130r.);
 • Lorinden - Flumetazon + clioquinol (160r);
 • Akriderm - Betametazonă (176r);
 • Bepanten - dexpanthenol (129r);
 • Cap de piele - zirconiu de pirition (600r),
 • Exoderil - unguent salicilic (27 de freți), cremă Fungerbin (348 rub);
 • Radevit - Videstim (168 r.), Unguent retinoic (250 r.).

Trebuie amintit că pentru a scăpa de simptomele tuturor tipurilor de dermatită, preparatele externe nu sunt suficiente! Măsurile terapeutice ar trebui să se desfășoare pe scară largă, iar medicamentele locale sunt importante în astfel de terapii.

Este important de menționat că glucocorticosteroizii sunt utilizați numai în cazuri extreme, cu ineficiența medicamentelor non-hormonale, care sunt prescrise în primul rând. O condiție prealabilă este observarea atentă de către medic în timpul procesului de tratament.

ARTICOLUL ESTE IN RUBRICA - boli, dermatite.

PARTICIPAȚI-VĂ LA ARTICOLUL - "Unguente și creme pentru dermatită hormonală și non-hormonală"

Când eram mic, am mâncat multe dulciuri, de atunci am alergeni - este ciocolată, de asemenea citrice, nuci și miere. Și ador în ciocolată. Și plătesc pentru asta prin eliminarea dermatitei pe față și pe gât (dar eu nu încep boala, de îndată ce revărc Losterin și beau antihistaminic tsetrin și de fiecare dată când îmi promit că nu mă mai las să mai fac dulciuri, )

Naftaderm este un medicament testat. Unguentul non-hormonal, ajută efectiv împotriva psoriazisului și a altor boli ale pielii. După eliberarea fazei acute, puteți unge câteva săptămâni. Și a asigurat remiterea pe termen lung.

Am dermatita pe fundalul alergiilor la ouă. Și avem ouă peste tot, în special proteine ​​... În general, trebuie să întâlnim periodic reacții cutanate extrem de neplăcute. Din tot ce am încercat, Comfoderm sa recomandat bine. Îndepărtează foarte repede mâncărimea și fulgi, pielea revine la starea normală în doar câteva zile. Nu există nici o dependență, așa că totul este așa cum ar trebui.

Adăugați un comentariu Anulați răspunsul

Copyright © 2016 Alergie. Materialele de pe acest site sunt proprietatea intelectuală a proprietarului site-ului internet. Copierea informațiilor din această resursă este permisă numai cu o legătură completă activă cu sursa. Înainte de a utiliza materialele, consultația cu un medic este obligatorie.

Unguentele, cremele și gelurile se referă la tratamentul dermatitelor topice.

Dermatita se numește inflamarea pielii - un organ situat în corpul uman cel mai superficial și alimentat de o rețea extinsă de vase. Atunci când integritatea pielii nu este ruptă și are un pH acid, acesta îndeplinește bine funcția de barieră și nu permite absorbția substanțelor absorbite pe suprafață. Este necesar să se dezvolte inflamații sau inflamații microbiene sau alergice rezultate din arsură - pielea devine permeabilă la diferite substanțe. Această proprietate este folosită de dermatologi, selectând unguent din dermatită.

Trebuie spus că, deși procesele generale care apar în timpul inflamației pielii sunt similare, mecanismul lansării lor este diferit. Prin urmare, este foarte important ca tratamentul local pentru tratamentul acestuia să fie ales corect și, de asemenea, să țină seama de schimbările care există în țesutul integumentar în momentul de față. Să ne gândim la ce unguente și creme eficiente pot fi folosite pentru fiecare tip de dermatită.

Unele terminologie

Dermatita alergică - apare ca răspuns la contactul cu pielea cu unul dintre factorii (produse chimice de uz casnic, cosmetice, medicamente aplicate local, metale, suc de plante). În acest caz, ca răspuns la acest contact, mai multe imunoglobuline sunt eliberate deodată, iar roșeața și veziculele apar pe piele, însoțite de mâncărime. Aceasta este dermatita de contact alergic. Mai des se numește pur și simplu "contact".

Există, de asemenea, dermatită alergică atopică sau doar atopică. Aceasta este o boală cronică care apare ca răspuns la ingestia unei substanțe care determină eliberarea de anticorpi, alimente, căi respiratorii sau sânge. Contribuie la apariția dermatitei atopice, inflamației, predispoziției genetice, infecțiilor cronice, sarcinii patologice, bolilor organelor digestive. Zone de roșeață și mâncărime apar pe orice parte a corpului, mai des pe față și pe palme, dar pot fi localizate pe tot corpul.

Dacă roșeața pielii, umflarea acesteia, apariția de bule pe ea, umplute cu lichid limpede sau sângeros, sunt asociate cu expunerea la o substanță chimică agresivă, razele ultraviolete, o substanță fierbinte sau rece, aceasta este și dermatita. Numele său va reflecta natura factorului inflamator (de exemplu, solar).

Când inflamația pielii a apărut pe fondul muncii intensive a glandelor sebacee, în produsul căruia bacteriile din Malassezia s-au înmulțit puternic, aceasta este dermatita seboreică. Manifestările sale sunt speciale. Acestea sunt focare roșii clar definite, acoperite cu cântări galbene greu detașabile. Locurile de inflamație tind să crească progresiv și se îmbină între ele. Pielea bogata in glandele sebacee este afectata: fata, scalpul, pieptul si spatele; în cazuri severe, fosa axilară și faltele inghinale.

Principiile tratamentului topic al dermatitei atopice

Luați în considerare alegerea unui medic pentru un remediu local pentru dermatită.

Dacă inflamația se manifestă prin umflarea și o suprafață umedă

Aici tratamentul local constă în comprese cu o soluție slabă de permanganat de potasiu sau o soluție apoasă de acid boric. De asemenea, utilizate în farmacie pregătitoare vorbitori.

După o compresie sau un vorbitor, gelurile de la dermatită, bazate pe un antihistaminic, sunt suprapuse pe zona inflamată. Acesta este "Fenistil-gel" sau "Psilobalzam". Atunci când zona inflamată încetează să devină foarte umedă, pentru a accelera vindecarea acesteia, se utilizează o cremă de dermatită precum "Bepanten" ("D-panthenol"), care, absorbit de piele, se transformă în vitamină și este inclusă în metabolismul normal al celulelor pielii, stimulând divizarea lor. În loc de produse dexpanthenol, gelul Actovegin sau Solcoseryl poate fi utilizat. Aceste medicamente non-hormonale îmbunătățesc nutriția dermatitei cauzate de țesutul cutanat.

Tratamente hormonale

Dacă dermatita alergică afectează zonele mari sau dacă antihistaminicele locale nu au efect (în același timp, persoana a exclus efectele asupra pielii alergenului), se prescriu unguente de steroizi. Acestea conțin analogi fabricați de laborator ai hormonilor glucocorticoizilor, ale căror "originale" produc glandele suprarenale. Aceste produse locale au o activitate antialergică, anti-edem și antiinflamator pronunțată.

Unguentele corticosteroide utilizate pentru dermatita alergică, împărțite la severitatea efectului lor asupra:

 1. Slab: hidrocortizon și unguent prednison.
 2. Atuuri medii: Afloderm, Dermatop, Fliksotid, Lokoid.
 3. Strong: "Kutivate", "Flutsinar", unguent și cremă "Advantan", unguent "Triamcinolone", unguent și cremă "Elokom" și "Celestoderm-B".
 4. Foarte puternic: "Dermoveit" sub formă de cremă sau unguent, "Halciderm".

Aceste unguente trebuie prescrise de un medic. El va indica câte zile poate fi utilizat (de obicei, un medicament puternic este utilizat timp de cel mult 3 zile, în timp ce medicamentele cu activitate "slabă" sunt de până la o săptămână), el vă va spune cum să-l anulați treptat, pentru a nu vă strica pielea prin anularea bruscă a unui corticosteroid local.

Dacă o infecție a intrat în zona dermatitei

Când puroiul începe să iasă din zona inflamată sau conținutul bulelor devine albicioasă, un dermatolog trebuie, de asemenea, să prescrie o cremă pentru tratamentul local al dermatitei atopice cu infecție secundară asociată, deoarece pot exista 3 opțiuni:

 1. Un agent care conține numai un antibiotic (eritromicină, unguent cu tetraciclină);
 2. Prepararea locală combinată a unui antibiotic sau antiseptic în asociere cu un agent non-hormonal: Levomekol (un antibiotic + agent vindecător), Oflokain (un antibiotic + anestezic);
 3. Agent antibiotic combinat, component antifungic și hormon: Triderm, Pimafukort.

Tratamentul dermatitei atopice

Deoarece această patologie cauzează mai multă anxietate în copilărie, luați în considerare ce grup de unguente dermatitice se utilizează pentru a trata copiii.

Medicamente combinate hormonale și hormonale

Cu astfel de medicamente locale începe tratamentul copiilor cu exacerbări ale dermatitei atopice. Pornirea terapiei poate începe cu aceleași remedii dacă boala este severă.

Calculul pentru numirea următoarelor:

 • Cu exacerbarea bolii, când focarele de roșeață sunt mici, apar numai pe trunchi și la extremități, lista unguentelor hormonale din dermatită constă în medicamente cum ar fi 1% cremă de hidrocortizon, unguent prednisolon. În cazul în care nu există umezeală "Afloderm" sau "Lokid", atunci când zona inflamată se umezește, este mai bine să utilizați mijloacele "Fliksotid", "Afloderm" sub formă de cremă.
 • Dacă exacerbările sunt severe (severitatea este determinată de dermatolog) și inflamația este localizată pe piele a corpului, a feței și a extremităților, este necesară începerea tratamentului cu medicamente cum ar fi Advantan (dacă este umed, sub formă de emulsie sau cremă, dacă nu, sub formă de unguent ), "Celestoderm B", "Elokom" (cu înmuiere, sub formă de loțiune sau cremă), "Triamcinolone", "Polkortolon", "Mometazonă furoat".

Frecvența aplicării este aleasă de către medic. De obicei, "Advantan" pentru copii de la șase luni poate fi aplicat o dată pe zi, "Afloderm" - de două ori pe zi, "Lokoid" - de până la 3 ori pe zi. "Elokom" poate fi utilizat numai de la vârsta de 2 ani, o dată pe zi, cursul este de până la o săptămână.

Cu o reducere semnificativă a severității erupției cutanate în dermatita atopică, nu se recomandă anularea rapidă a terapiei locale. Este mai bine să mergeți la curs, să lubrifiați zonele afectate de 2 ori pe săptămână timp de 1-2 săptămâni, în alte zile folosind produse hidratante și nutritive.

Dermovayt, Galtsinonid, Haltsiderm, Diflucortolone valerate, care au un efect puternic, de lungă durată și o adâncime maximă de penetrare, sunt unguentele utilizate în dermatită la adulți și copii cu vârsta peste 14 ani, așa cum este prescris de un medic.

Unguentele hormonale pentru acnee, boli fungice și bacteriene ale pielii, scabie, herpes și zona zoster, tuberculoza sunt contraindicate. Acestea nu pot fi utilizate în cazul apariției dermatitei alergice după vaccinare. Pentru copiii sub un an și în timpul sarcinii, aceste fonduri nu sunt prescrise. Pentru copiii sub 7 ani, unguentele și cremele cu steroizi trebuie prescrise de un medic.

 • dacă dermatita sa dezvoltat pe mâini, se aplică câte 3 unități de remediu pe fiecare mână (1 unitate este cantitatea plasată pe falangele degetului arătător al aceleiași persoane);
 • pe picior - maxim 1 unitate;
 • pe zona inghinala - 1 unitate pe fiecare parte;
 • pe corp - un maxim de 14-15 unități.

Unguentele hormonale faciale nu sunt prelucrate. Se recomandă utilizarea numai a hidratantelor și a inhibitorilor de calcineurină.

Dacă se suspectează că o floră fungică sau bacteriană este atașată de zone de dermatită, sunt prescrise unguente în care există un medicament antibiotic și antifungic: Triderm, Pimafukort.

creme hidratante

La copiii sub 7 ani, crema hormonală nu este aplicată direct pe pielea inflamată, ci pe o emollentă pre-lubrifiată - o substanță cu un conținut suficient de grăsime care, atunci când este aplicat, formează un film pe piele. Pentru emolentă bună includ Emolium, Topikrem, La Roche-Pose, crema Mustel Stelatopiya.

Acesta din urmă este o emulsie cremă de ingrediente naturale, ușor distribuită pe pielea unui copil și uscată în câteva minute. Poate fi folosit nu numai ca o "bază" pentru un remediu hormonal, dar și între aplicarea steroizilor topici și înainte de a ieși afară, în special în timpul sezonului rece. Emulsia cremă Emulsie Emulsie contribuie, de asemenea, la eliminarea pruritului care apare la dermatita atopică.

Utilizarea Mustel Stelatopia poate fi înlocuită de pregătirea lui Physiogel AI, puteți să o alternați. Physigel constă, de asemenea, din lipide care formează membrane, identice cu cele prin care pielea intactă este protejată de influențele externe. Elimină mici manifestări ale dermatitei atopice, ameliorează iritarea și mâncărimea.

Astfel de medicamente, emolientă - cel mai bun unguent pentru dermatită în timpul sarcinii. Ele sunt o alternativă excelentă atunci când există contraindicații la tratamentul cu unguente hormonale.

Este necesar să se aplice emolienți de cel puțin 3 ori pe zi, precum și după baie. La fiecare 3-4 săptămâni se recomandă schimbarea acestora, pentru a evita reducerea efectului terapeutic.

Alte medicamente non-hormonale

Cu această boală la copii, la adulți, la femeile gravide, se prescriu unguente non-hormonale de dermatită. Ele pot fi diferite:

 1. "Eplan". Ingredientul activ este glicolul, care are efecte de vindecare, bactericidă și analgezică. Nu există indicații privind utilizarea în timpul sarcinii și alimentației.
 2. "Bepanten" ("Pantoderm", "Dexpanthenol", "D-panthenol"). Absorbit de celulele pielii, se transformă în acid vitaminic - pantotenic, care accelerează vindecarea pielii. Poate fi utilizat în timpul sarcinii și alăptării.
 3. Unguentul pentru dermatita cu zinc ("Unghiul de zinc" si "Desitin" pe baza de oxid de zinc, "Zinocap" bazat pe pirition de zinc) are efecte anti-inflamatorii, antibacteriene si antifungice bune. Ei bine, folosit în înmuiere. În timpul sarcinii și alimentației, așa cum este prescris de un dermatolog.
 4. Inhibitori de calcineurină (creme Elidel și Protopic). Acestea inhibă eliberarea de substanțe care provoacă manifestări alergice pe piele, reducând severitatea inflamației. Ele sunt folosite pentru prelucrarea gâtului, pliurilor, pielii. Protopic este un unguent optim antipruritic pentru dermatită. Aceste medicamente nu sunt folosite pentru erupții herpetice, prezența verucilor genitale sau a verucilor pe piele, în timpul tratamentului cu radiații ultraviolete. Nu se recomandă în timpul sarcinii și alăptării.
 5. Radevit este un unguent pe bază de vitamine (D2, E și A), care are un efect antiinflamator, înmuiere, elimină pruritul.
 6. Gistan este un supliment alimentar local bazat pe extracte de plante medicinale, dimeticonă și betulin.
 7. "Fenistil gel", pe baza substanței antihistaminice dimetindena maleat. Are proprietăți antipruritice și anestezice locale.
 8. "Losterin". Se bazează pe dexpanthenol (este mai mare), uree (înmoaie pielea), acid salicilic (înmoaie pielea, elimină inflamația).
 9. "Naftar" este lubrifiant pe bază de ulei de naftalină. Are efect anestezic, înmuiere, antiseptic.
 10. În cazul dermatitei infectate și pentru prevenirea acesteia la copii de la 3 luni, se utilizează Dermazin pe bază de sulfanilamidă antiseptic - sulfadiazină de argint. Este eficient împotriva unui număr mare de microbi, elimină plânsul slab. Se aplică pe o pânză de tifon care este aplicată pe site-ul dermatitei numai după ce pielea inflamată este spălată cu apă și uscată cu tifon steril.

Anterior, a fost recomandată pe scară largă o astfel de cremă dermatită ca Skin-Kap, care a fost poziționată ca un preparat complex non-hormonal, care are activitate antiinflamatorie, antifungică și antibacteriană. Nu a fost încă prevăzută o cercetare fiabilă care să nu conțină hormonul glucocorticoid, propionatul de clobetasol.

Tratamentul leziunilor cutanate seboreice

Principalul unguent pentru dermatita seboreică este antifungic: "Ketoconazol", "Nizoral", "Sebozol", "Nizorex", "Mykozoral". Pielea afectată este recomandată a fi tratată cu agenți de reglare a kerato (de exemplu, Mustel Stelaker). În cazuri speciale, adăugați pasta "Sulsen", unguent hidrocortizon, dar preferința în tratamentul acestui tip de dermatită este dată metodelor fizioterapeutice.

Terapia inflamatorie solare

Din dermatita soarelui, este prescris un unguent pe bază de glucocorticoizi: "Fluorocort", "Polcortolone", "Beta-Metazonă". După reducerea inflamației, zonele afectate sunt tratate cu cremă Bepantin sau analogii acesteia.

Dermatita eficientă pentru copii

Apariția dermatitei la copii și adulți este asociată cu mulți factori. Deci, pot fi probleme externe, interne, ereditare. Manifestarea dermatitei poate fi atât locală, cât și generală și are un anumit caracter, semne, consecințe.

Dermatita la copii poate avea cauze externe sau interne.

Scurtă descriere a bolii

Dermatita include o varietate de leziuni ale pielii care apar din diferite motive. Tratamentul bolii la copii ar trebui să fie sub supravegherea unui medic și analizat cu atenție. Apoi, veți afla de ce un copil se îmbolnăvește cu dermatită și cu ce ajutor să rezolvați problema. De ce apare dermatita? Cauzele bolilor de piele nu se iau în considerare. Acestea includ:

 • stare de stres;
 • slăbirea sistemului imunitar;
 • chimice, termice, arsuri solare și degerături.

O boală cum ar fi dermatita a pielii este declanșată de două tipuri de factori. Externe includ:

 • frecare;
 • utilizarea de alergeni de contact (cosmetice, uleiuri);
 • alergică la îngheț;
 • Deteriorarea UV;
 • efectul razelor x;
 • expunerea la substanțe chimice;
 • începutul florilor înflorite.

Medicii includ factori interni:

 • orice întreruperi hormonale;
 • tulburări metabolice;
 • lipsa de vitamine;
 • ciocolată și abuz de cafea;
 • antibiotice.

Uneori, apariția bolilor nu este asociată cu nici unul dintre factorii de mai sus. Acest lucru se datorează eredității, predispoziției genetice. Copiii mici sunt mai frecvent afectați de dermatită dacă unul dintre părinți este alergic. Datorită sensibilității și stabilității individuale ale corpului, dermatita poate fi evitată. Pentru a determina cauza este de a lua primul si cel mai important pas spre un tratament eficient.

Abuzul de ciocolată poate provoca dermatită

Cum de a identifica dermatita?

Conectarea dermatitei cu inflamațiile și alergiile este puternică, deoarece boala uneori se înrăutățește în timpul unui anumit sezon și trece într-o formă acută. Există două tipuri de simptome ale bolii. Simptome constante sunt cele care apar pe piele, indiferent de cauza. De exemplu, acest eveniment:

 • mâncărime, care poate fi atât de intens și slab, dacă există erupții cutanate mâncărime persistentă și slab, acesta este un semn de dermatita atopica, dermatita de contact - simptome potrivite și leziuni;
 • erupție cutanată / eczemă: dermatita are o anumită localizare - cel mai adesea, este pielea feței, a capului, a părților, a bustului;
 • roșeață - umplere ridicat de sange capilare: o formă acută a bolii - este neclară roșeață și umflături, dermatită cronică roșeață, uneori ciudat, împingând la fel ca la fața locului roșu, veți vedea cum paleste;
 • peeling;
 • inflamații exudative;
 • îngroșarea pielii;
 • fisuri.

Pentru simptome suplimentare non-permanente includ plângeri individuale care sunt detectate după un sondaj, analiză, cercetare.

Dermatita la un copil poate fi vizibil mâncărime

Tipologia dermatitei

Tipurile de dermatită din medicina modernă nu se bazează pe degete. Mai jos am colectat cele mai frecvente tipuri de boală și descrierea lor succintă.

 1. Dermatita uscata este aspectul caracteristic in timpul iernii sau toamnei reci. Boala este rară la copii, dar este facilitată de prezența aerului uscat în casă, efectul înghețului asupra corpului și ereditatea. Apare pe picioare. Diferă în pielea uscată și crăpăturile.
 2. Dermatita alergică este specifică atât copiilor cât și adulților. Pentru a elimina simptomele sale, cum ar fi pata rosie, aspectul de lacrimi, mâncărime, este suficient pentru a identifica alergenul. Alergenii includ polen, produse alimentare, cosmetice, animale de companie.
 3. Dermatita de contact este similară cu specia anterioară datorită prezenței unui alergen sau iritant, precum și a contactului cu acesta. Puteți să o determinați prin roșeață locală, mâncărime ușoară, peeling.
 4. Dermatita seboreică se caracterizează prin peeling puternic, apariția de "cântare" uscate, erupții purulente.
 5. Dermatita orala este caracterizata prin aparitia de pete rosii in jurul buzelor. Acestea sunt provocate de produse cosmetice și de uz casnic.
 6. Dermatita atopică este o manifestare caracteristică ca urmare a eredității sau a slăbirii sistemului imunitar. Simptomele includ prezența petelor roșii stralucitoare, apariția mâncării intolerabile. Acest tip de adesea se transformă într-o boală cronică. Este tratat cu unguente.
 7. Dermatita infectioasa se caracterizeaza prin aparitia nu numai in afara, ci si adanc in piele. Boala apare după variolă, pojar, scarlatină. Se pare ca o eruptie cutanata sub forma de ulcer.
 8. Dermatita fungică se caracterizează prin formarea pe fondul imunității reduse, a umidității crescute, a rezistenței scăzute a pielii.
 9. O dermatită acută se caracterizează prin mâncărime severe severe și posibilitatea scurgerilor în forme cronice. Se caracterizează prin mâncărime severă, înfundarea urechii, apariția unei cruste.

Dermatita dermatita este un fenomen foarte frecvent.

Ce înseamnă "tratamentul cu succes al dermatitei"?

Tratamentul cu succes al dermatitei la copii se realizează numai cu ajutorul unguentelor de înaltă calitate și selectate în mod corespunzător. Rezistența este strâns legată de sedative și antihistaminice, care elimină orice inflamare și furnicături. Unguentul de la dermatită pentru copii poate fi utilizat numai după identificarea factorului provocator. Principala problemă în alegerea unguentului constă în faptul că fiecare medic are propria sa opinie cu privire la soluționarea problemei. Deci, unii dintre ei preferă produsele non-hormonale care sunt inofensive pentru copii. Alții aleg medicamente mai periculoase, dar eficiente, considerând că acestea sunt sigure și că nu provoacă efecte secundare. Fiecare poziție este justificată și are propria sa rațiune. Rețineți că numirea agenților hormonali pentru utilizare pe față este efectuată foarte atent.

Ce trebuie să știți atunci când alegeți un unguent?

Unguentul potrivit este o combinație pricepută de proprietăți care opresc procesele inflamatorii și împiedică mâncărimea și arderea. După ce ați identificat factorul bolii, puteți alege medicamentul potrivit. După ce a ajuns la o consultare cu un medic, el vă poate sfătui cu privire la un agent non-hormonal sau hormonal. Este recomandat să vizitați mai multe instituții medicale, să examinați informații despre fiecare unguent și să faceți o concluzie despre care dintre ele este mai bine pentru dvs. sau pentru copilul dumneavoastră. Amintiți-vă că este posibil să utilizați unguente hormonale atunci când dermatita atinge forme acute, recidive etc. L

Tratamentul este rapid, dar există un anumit risc. Puteți utiliza unguent non-hormonal pentru o perioadă lungă de timp fără consecințe dezastruoase, dar fără a observa efectul și rezultatul potrivit.

Elokom - unguent hormonal care poate fi folosit pentru copii

Esența medicamentelor hormonale

Tratamentul dermatitei virale sau de contact se efectuează nu numai cu ajutorul unguentelor, ci și cu antibiotice. Pentru o înțelegere mai clară a avantajelor și dezavantajelor muncii unguentelor individuale, acestea trebuie luate în considerare în detaliu. Când pot prescrie folosirea medicamentelor hormonale:

 • în procese inflamatorii acute pe piele, cauzând tipuri suplimentare de boală;
 • cu recadere;
 • când eficacitatea utilizării mijloacelor non-hormonale este zero;
 • cu neurodermită;
 • atunci când există un risc de eczemă;
 • cu eritem;
 • cu erupție alergică.

Folosind mijloace externe, țineți cont de o trăsătură distinctivă importantă: apariția crăpăturilor pe piele indică utilizarea de unguente și, dacă pielea este plâns de tip, crema va ajuta. Fiecare medicament hormonal poate fi clasificat după cum urmează:

 • poate avea o acțiune puternică sau slabă;
 • au o acțiune medie sau maximă.

Medicamentele hormonale slabe au mai multe avantaje:

 • ele nu contribuie la apariția unui efect secundar;
 • tratamentul continuă fără probleme.

Indiferent ce hormoni virtuți pot avea, orice medic vă poate spune despre principalele probleme pe care le vom rezolva mai jos.

 1. Apariția dependenței de droguri. Ca rezultat, agentul cauzal al dermatitei nu va "sperie" tratamentul și efectul așteptat nu va avea loc. Doctorii atribui acest lucru exercitării nervoase a pacientului de piele perfectă și catifelată. Persoanele bolnave uită despre importanța unei pauze în tratament și utilizează fondurile în mod constant. Uneori, o astfel de neglijență are consecințe rele.
 2. Apariția efectelor secundare, care pot fi găsite în orice instrucțiune. Acțiunea, conform regulilor, nu va avea consecințe negative, deoarece este necesar un studiu aprofundat.
 3. Apariția sindromului de abstinență este asociată cu încetarea bruscă a utilizării fondurilor. Acest lucru este interzis, deoarece dozajul medicamentului hormonal trebuie redus cu atenție. Uneori unguentul hormonal poate fi schimbat pentru o zi cu cremă pentru copii.

Utilizarea hormonilor fluorurați pentru copii cu vârsta mai mică de un an este contraindicată.

Pentru alții, ele sunt extrem de eficiente, dar utilizarea lor pe față, organele genitale, anusul este plină. Există cazuri când utilizarea unguentului hormonal este contraindicată și nu este negociabilă. Aceste cazuri includ:

 • alergic la orice component al unguentului;
 • prezența bolilor cu transmitere sexuală;
 • prezența herpesului, varicelei, etc;
 • o boală tuberculoasă;
 • infecție fungică;
 • perioada de gestație (parțial).

Folosirea "Advantan", "Elokoma" ca unguente hormonale de înaltă calitate este cea mai favorabilă tratamentului copiilor, deoarece reacțiile adverse apar în cazuri izolate.

Unguent Advantan rareori dă efecte secundare.

Caracteristicile medicamentelor non-hormonale

Unguentele non-hormonale sunt potrivite pentru tratarea copiilor mai mult decât cele de mai sus. Uneori, în ciuda acțiunii lor stricte, eficacitatea este similară cu cea a unui agent hormonal. Utilizarea unguentului de zinc, Phenystyl, Bepanten ajută la combaterea bolilor de piele la copii, fără să dăuneze organismului. Principalele dezavantaje ale acestor medicamente pot fi numărate:

 • Ele duc adesea la reacții alergice, prezența unei compoziții sigure nu împiedică reacția organismului.
 • De cele mai multe ori, ele nu ating rezultatul dorit. Aceste unguente non-hormonale hidratează, înmoaie, hrănesc pielea, o saturează cu vitamine, dar nu luptă împotriva agentului patogen. În cazul dermatitei de contact, drogul extern este adesea insuficient.

Unguentele fără hormoni sunt împărțite în următoarele tipuri:

 • Antiseptic: de tip Dermatolovoy, Furatsilinovoy, unguente Dioksidinovoy, aici, de asemenea, atribuite fonduri cu antibiotice.
 • Medicamente anti-inflamatorii și antizudnye: de unguent de tip ihtiolovaya Fenistil, unguent cu zinc - aceste medicamente sunt de succes în tratamentul feței, brațelor și picioarelor la copii, demnitatea lor în absența „pobochek“ și costuri reduse: utilizarea de unguent antihistaminic ajuta erupții cutanate oprire.
 • Vindecarea și regenerarea unguentelor cu vitamine. Utilizarea Actovegin și Bepanten este frecventă în rândul medicilor pediatri. Pentru tratamentul dermatitei de contact a mâinilor și picioarelor, se utilizează unguent Solcoseryl și Methyluracil.
 • medicamente care vizează hidratarea și înmuierea: aici apare crema naturală a copiilor, dar medicamente precum Widestima, Keratolana sunt încă mai eficiente.

Trebuie remarcat faptul că luând unguent non-hormonal, durata tratamentului crește. Zincul unguent poate fi folosit pentru combaterea dermatitei copilariei timp de o lună.

În plus, nu vă puteți opri să utilizați singur unguentul - medicul întrerupe tratamentul atunci când observă dispariția celor mai mici simptome și inflamații.

Fenistil ameliorează în mod eficient mâncărimea și inflamația.

Cum să aplicați unguent dermatitei

Pentru a obține efectul în cel mai scurt timp posibil, studiați ordinea modului în care să utilizați corect crema sau unguentul.

 • De îndată ce se termină numirea medicului, examinați remediile sugerate și selectați cel mai slab. Folosiți unguentul timp de câteva săptămâni, urmărind reacțiile cutanate - în absența efectului, mergeți la medicamente puternice. Sfârșitul tratamentului trebuie să fie însoțit de un preparat slab.
 • Aplicați crema / unguent ușor, nu gros, fără frecare. Pielea trebuie să fie curată și uscată. Evitați contactul cu pielea tratată, deoarece acest lucru poate cauza deteriorarea suprafețelor slăbite.
 • Pentru inflamații pe scalp, opriți utilizarea unguentelor, înlocuindu-le cu loțiuni. În acest caz, acestea sunt mai eficiente pentru foliculii de păr.
 • Dacă starea dumneavoastră brusc începe să se înrăutățească, sunteți suspicios de o infecție - opriți imediat utilizarea tuturor medicamentelor și contactați medicul dumneavoastră.
 • În cazul în care reacțiile adverse nu trebuie "salvate" cu antihistaminice. Este suficient să schimbați unguentul în altul.

În majoritatea cazurilor, tratamentul copiilor este însoțit de antibiotice. Ei ajută la tratamentul complex al bolilor mâinilor și picioarelor. Fiecare caz este individual, deoarece auto-tratamentul este dăunător și nu este recomandat, mai ales pentru un organism neformat al unui copil.

Antibioticele sunt strict prescrise de un medic.

Cunoscute și eficiente unguente de dermatită

O mare varietate de farmacii deseori nu ne permit să găsim produsul potrivit. Sunt enumerate mai jos toate medicamentele pentru dermatită - fără hormoni, renumiți pentru performanța și popularitatea lor în rândul medicilor și pacienților. Utilizarea acestor medicamente este recomandată, deoarece acestea sunt dovedite de mulți.

 • Bepantin, care este un unguent sau cremă, este utilizat pentru a trata abraziunile, fisurile, prevenirea bolilor de piele ale feței, reacții alergice. Potrivit pentru copii și adulți.
 • Skincap, care este prezentat ca gel, șampon sau cremă. Datorită proprietăților sale antimicrobiene și antiinflamatorii, este eficient în combaterea dermatitei, psoriazisului, eczemelor.
 • Gistan, care, ca bioadditiv, poate contribui la un tratament pentru eczeme, dermatite, neurodermatite. Ajută la vindecarea mușcăturilor.
 • Elidel, a cărui utilizare este populară datorită acțiunii sale antiinflamatorii. Crema reduce imunitatea și nu este complet studiată, deoarece medicii prescriu rareori un astfel de instrument.
 • Protopic, are un efect puternic împotriva inflamației. Potrivit pentru copiii de la doi ani.
 • Losterin, care exprimă efectul anti-inflamator, antibacterian, de rezolvare. Tratamentul psoriazisului, dermatitei, eczemelor.
 • Ichthyol unguent, având un efect de resorbție. Unguentul are un efect antiinflamator insuficient, dar este eficient pentru orice tip de dermatită, deoarece scutește de mâncărime și roșeață.
 • Videostim care încetinește keratanizarea pielii. Medicamentul tratează eczeme, fisuri, abraziuni, dermatită.
 • Actovegin, promovează vindecarea formelor dificile de dermatită și reînnoirea pielii.
 • Naftaderm, a cărui utilizare pentru dermatită, ulcere, arsuri este extrem de eficientă. Proprietățile sale antiinflamatorii, analgezice, emolientă sunt izbitoare.
 • Zincop cu efect antibacterian și proprietăți antiinflamatorii. Eficient împotriva dermatitei seboreice și a psoriazisului.
 • Destin, a cărui bază de zinc tratează arsuri, răni, ulcere, herpes, dermatită.

Zinocap este utilizat pentru dermatită seboreică și psoriazis.

Mai jos veți găsi o listă de unguente hormonale care sunt medicamente puternice. În cazuri rare, utilizarea lor prelungită duce la consecințe neplăcute: hiperpigmentarea, atrofia și insuficiența suprarenală apar. Utilizare recomandată:

 • Celestoderm - unguent, eficient cu diferite dermatite, eczeme, psoriazis, uscăciune, este un mijloc ieftin;
 • Flucinara, produsă sub formă de gel și unguent - este adecvată pentru tratamentul dermatitei seboreice seboreice, atopice, seboreice, psoriazisului, lipsește: conține o substanță - acetonidă, se referă la medicamente necostisitoare;
 • Advantan, produs sub formă de unguent sau emulsie: combate orice inflamare a pielii, este eficient pentru eczeme, dermatită alergică, arsuri etc., aparține categoriei medii de preț;
 • futsikorta, lupta împotriva tuturor tipurilor de dermatită și a bolilor similare, cum ar fi lupusul, lipsirea, eczema - aparține categoriei de preț mediu;
 • acriderma, care este concepută pentru a combate multe tipuri de dermatită, psoriazis, eczemă.

Practic, toata lumea are dermatita in lumea moderna, din acest motiv rafturile farmaciilor sunt "rosii" cu diverse produse de diferite categorii de preturi, eficienta, impact. Cât de atractiv nu ar părea medicamentul, consultația cu un medic este obligatorie, deoarece auto-medicația este dăunătoare pentru sănătatea ta.

Nu fiți leneși să vă petreceți puțin timp pentru a primi instrucțiuni clare de la un specialist în viitor, ceea ce, ca rezultat, va fi primul pas în eradicarea problemei.