Principal

Clinici

Discutați despre regulile de împingere a unui cos și de a împiedica apariția unui nou

Motivele pentru care puteți sau nu puteți zdrobi acnee, sunt multe. Interdicțiile sunt asociate cu perspectiva infecției și a infecției sângelui. Mulți de multe ori nu au răbdarea să aștepte până când coșul "se îndepărtează de la sine". Dar cunoașterea, cum să stoarceți un cos, fie. Cei care doresc să elimine rapid acneea inflamată se recomandă să aștepte acneea de maturare și să o stoarce în siguranță. Sfaturile noastre vă vor ajuta să reduceți la minimum pagubele, durerea și alte consecințe neplăcute.

Strângeți acneea numai cu vârfurile albe

De regulă, un cos se maturizează în câteva zile când materia albă apare în interiorul foliculului de par uleios. Acesta este rezultatul procesului inflamator și al "rămășițelor" participanților - bacterii și celule albe din sânge. De obicei, suficientă presiune ușoară pe pielea înconjurătoare, astfel încât vârful alb să explodeze și puroul acumulat sub piele iese.

Contra de stoarcere acnee:

 1. Integritatea pielii este ruptă, iar microbii pot ataca liber rana.
 2. Cu infecție secundară crește riscul de complicații. Apoi, va fi nevoie de un tratament complex și de lungă durată.
 3. Procesul inflamator captează adesea întregul folicul de păr din jurul dermei.
 4. După acnee stoarse pot rămâne pete vizibile și cicatrici, care persistă timp de 6-12 luni.

Mulți, fără nici un motiv, se îndoiesc dacă este posibil să se facă presiune asupra acneei pe față la domiciliu. După ce conținutul este eliberat, apare o poartă de intrare pentru infecție, deci ar trebui să acționați cât mai atent posibil.

O altă problemă: poate acnee să fie zdrobită dacă nu sunt coapte? Ca urmare a unei astfel de graburi, inflamația și durerea se vor intensifica, vindecarea va fi întârziată pentru o lungă perioadă de timp. În plus, dacă comprimarea prea puternică a pielii poate sparge pereții foliculului de păr, puroul va pătrunde în țesutul și sângele din jur.

Cea mai dificilă pentru a împinge acnee pe nas, cel mai adesea pielea rămâne umflată și înroșită. O altă consecință neplăcută dacă apare o ciocnire. Puteți atașa la zona inflamată și umflată partea interioară a frunzei de aloe, puteți face o mască cu aspirină sau bicarbonat de sodiu.

Ce și cum să stoarce acnee

Există unelte speciale pentru curățarea feței, de exemplu, lingura Uno, acul Vidal. Inelul de la capătul tijei metalice este așezat pe piele astfel încât partea superioară a cosului să fie în mijloc, apoi apăsată. Fotografia prezintă modul de utilizare a acestui instrument necomplicat.

Cum se stoarce un cos pe fata (recomandari):

 1. Înainte de stoarcere, spălați-vă bine mâinile cu săpun antibacterian și multă apă. Acest lucru va reduce riscul de iritare și infecție a pielii.
 2. Îndepărtați transpirația, murdăria și machiajul în zona problemei. Curățați pielea din jurul cosului cu o soluție dezinfectantă pentru a reduce numărul de bacterii și a le împiedica să intre în dermă. Nu frecați pielea prea tare, tratați ușor cu un tampon de bumbac sau disc.
 3. Aplicați o mască de aburi pe o față bine curățată sau faceți o compresă dintr-un prosop cald și umed. Puteți înlocui aceste proceduri cu o baie de aburi cu decocții pe bază de plante. Acest lucru va deschide porii, va facilita eliberarea de sebum și va reduce probabilitatea cicatrizării. Apoi, blot pielea cu un prosop curat, uscat.
 4. Utilizați mănuși de unică folosință sau înfășurați degetele cu bucăți de bandaj steril pentru a oferi condiții antiseptice.
 5. Dacă utilizați o lingură Uno, un ac Vidal, apoi dezinfectați bine instrumentul.
 6. Apăsați pe piele în jur, dar nu atingeți capul cosului, cu excepția momentului de îndepărtare a puroiului cu un tampon de bumbac.
 7. După stoarcere, dezinfectați pielea din nou cu o soluție de alcool sau clorhexidină.

O picătură de sânge înseamnă eliberarea întregului conținut al flaconului în foliculul inflamat. Nu este nevoie să vă răniți în continuare zona umflată, altfel va exista o cicatrice. Dacă, după stoarcerea unui cos, rămâne o pată roșie, este necesar să dezinfectați pielea cu un antiseptic și să aplicați un cub de gheață învelit în tifon timp de 20-30 de secunde.

Sfaturi utile

Nu este suficient să știți cum să apăsați acneea, trebuie să puteți preveni apariția unor noi inflamații. Pentru a face acest lucru, curățați cu atenție fața dumneavoastră în fiecare zi, utilizați detergenți cu un pH de 4,5-7,3. La fiecare 2-3 zile, schimbați perna pe pernă.

Când apare acneea, țineți mâinile departe de pielea inflamată. Toate anghilele vor dispărea pe cont propriu în câteva zile fără a se stoarce. Deci, mai puține riscuri de cicatrizare și infecție.

Adesea, dermatologii și cosmetologii pe forumuri și pe site-urile de feedback își pun o întrebare: "Au strâns un cos, a apărut o tumoare. Ce sa fac? Auto-medicamentul este, de obicei, asociat cu un anumit risc. Dacă a apărut un sigiliu, este mai bine să solicitați ajutor de la un dermatolog sau salon de cosmetică.

O altă întrebare frecventă: "Cum să stoarceți un cos care nu este stors?". Acneea extrem de rezistentă este deschisă cu un ac. Înainte de aceasta, este sterilizată în alcool sau ținută deasupra flăcării timp de 10-15 secunde. Apoi, lăsați să se răcească și să străpungă ușor filmul peste vârful alb al cosului. În plus, acul nu este introdus, altfel este posibil să se deterioreze pereții foliculului de păr.

Cum de a stoarce acnee: sfaturi utile

Dermatologii și cosmetologii sunt unanimi în a afirma că nu este absolut recomandat să stoarce acnee. Cu toate acestea, dacă decideți să recurgeți la o astfel de aventură, procedura se desfășoară în conformitate cu standardele sanitare stricte. Tehnica de stoarcere a acneei nu este deosebit de dificilă, dar dacă încălcați instrucțiunile, există riscul de infecție și infecții ale sângelui. De asemenea, puteți deveni permanent proprietarul cicatricilor și a petelor purpurii care nu arată plăcut din punct de vedere estetic. Pentru a respecta pe deplin tehnologia, urmați recomandările practice.

Cauzele acneei

 • expunerea regulată la stres;
 • pielea grasă;
 • factor de mediu;
 • alimentație necorespunzătoare (feluri de mâncare prajite, sărate, afumate);
 • sistem imunitar slăbit;
 • tulburări hormonale la femei și adolescenți;
 • cosmetice incorect selectate;
 • dezhidratarea pielii;
 • genetica, caracteristicile individuale ale epidermei.

De ce nu apăsați acneea nu este recomandată

 1. Cicatrici și cicatrici. După cum am menționat mai devreme, stoarcerea acneei cauzează deteriorarea straturilor interioare și exterioare ale pielii. Ca rezultat al acțiunii mecanice, funcțiile de regenerare ale epidermei slăbesc. Dacă puroiul a fost parțial stors (rădăcina a rămas înăuntru), riscați să rămâneți pentru totdeauna cu o cicatrice. Corecția cu laser va ajuta la corectarea situației.
 2. Infecție. Adesea, oamenii tind să stoarcă exact acele acnee care au un cap alb (abces). După manipularea cu succes, o cavitate (rănită) rămâne pe suprafața pielii prin care bacteriile pot pătrunde cu ușurință. Prin urmare, infecția își începe dezvoltarea. Aceasta afectează o zonă în creștere, dăunând pereții vaselor de sânge și capilarelor. Infecția sângelui începe automat, deoarece nu puteți opri fluxul de sânge.
 3. Puncte criminale. Nu întotdeauna stoarcerea acneei la domiciliu se termină cu formarea de cicatrici adânci și infecții de sânge. În majoritatea cazurilor, procedura lasă pe spatele purpuriu pete, care sunt în continuare deghizate cu pudră, bază tonală, corectori.

Ce poate stoarce acneea

 • Pustulele (cosuri cu cap alb) se numesc comedoane. Neoplasmele reprezintă un blocaj al porilor din cauza congestiei sebacee. De regulă, aceste defecte sunt persoane cu piele grasă din natură. Glandele sebacee funcționează atât de repede încât blocajul este aproape imposibil de controlat. Descărcarea rezultată este amestecată cu praf și cu epiteliu keratinizat, rezultând astfel că apar comedoane. Coșurile de acest fel pot fi stoarse, urmând toate precauțiile.
 • Există un alt tip de acnee numită papule. Tumoarea nu este decât roșeață în zona acumulării de puroi. Papulele prezintă o suprafață mare de leziuni roz, care indică dezvoltarea infecției în canalele sebacee. Acnee de acest tip nu poate stoarce afară, nu eliminați radacina, ci doar agravați situația. În cele din urmă, apar cicatrici ale pielii.
 • Un cos numit "pustule" este cauza principală a formării de comedone. Cu toate acestea, puroul se acumulează în straturile inferioare ale epidermei, astfel încât să-l stoarceți singur, nu va funcționa. În caz contrar, o infecție subcutanată se poate dezvolta într-o inflamare gravă care provoacă infectarea sângelui.
 • Greșeli frecvente la eliminarea acneei

  Mulți oameni fac greșeli, ceea ce poate provoca deteriorarea pielii. Înainte de îndepărtarea mecanică a acneei, citiți greșelile obișnuite.

  1. Înainte de procedură, fetele nu expun întotdeauna pielea mâinilor la dezinfecție, ci în zadar. În procesul de extrudare, atingeți zona din jurul coșului, în unele cazuri rana este atinsă cu unghii. Pentru a preveni posibila infecție, spălați-vă mâinile cu săpun antibacterian înainte de procedură, apoi ungeți cu antiseptic. Ștergeți zona de tratament cu alcool sau loțiune de peroxid. Dacă este posibil, utilizați mănuși sterile sau tampoane cosmetice (de unică folosință).
  2. O altă greșeală obișnuită este extrudarea acneei, care nu este coaptă. În tumori de acest tip de puroi nu este încă format, exact ca rădăcina este profundă. Nu puteți stoarce un cos, dar vă puteți deteriora doar dermul. De asemenea, atunci când încercați să stoarceți picături de puroi de mai jos, ceea ce va complica în mod semnificativ îndepărtarea în continuare a comedo-ului. Dacă pe suprafața pielii se poate observa o tuberculă înroșită fără cap alb, așteptați până la maturizarea finală, apoi continuați cu manipulările.
  3. Stoarcerea cosurilor în stadiul inflamației este o altă greșeală majoră. Se caracterizează prin faptul că tumoarea are deja un cap alb, dar zona din jurul comedonei are o nuanță roșiatică. Dacă ați încercat să eliminați un cos, în timp ce procedura este însoțită de durere, opriți manipularea. Așteptați momentul în care, atunci când apăsați pe un cos, nu veți simți durerea.
  4. Există cazuri în care îndepărtarea unui neoplasm al puroiului nu este complet. Rădăcina rămâne în interior, a doua zi coșul devine vizibil reddens și își începe din nou dezvoltarea. Pentru a elimina această eroare, este necesar să stoarceți comedo-ul până când substanța supt începe să iasă după puroi. Veți simți, de asemenea, că rădăcina a ieșit - un cluster solid de culoare albă.
  5. Adesea, oamenii dezinfectează pielea numai înainte și după stoarcerea cosului, dar astfel de acțiuni sunt parțial eronate. Dacă tumoarea este mare și "dificilă" (greu de îndepărtat), veți avea nevoie de multă putere și răbdare. În acest caz, depozitați cu tampoane sterile și alcool salicilic. Ștergeți comedo-ul cât mai des posibil.

  Tehnica stoarce acnee

  1. Dezinfectați-vă pe mâini înainte de a continua eliminarea unei tumori. Pentru a face acest lucru, spălați-le cu săpun antibacterian, aplicați un antiseptic sau ștergeți cu vodcă / alcool medicinal. Uscați cu un prosop curat, perie cu pulbere de talc, pus pe mănuși sterile.
  2. Trateaza zona in care acneea va fi stoarsa. Îndepărtați praful, murdăria, machiajul (în cazul în care procedura se face pe față). Ștergeți zona din jurul comedonei cu o soluție de peroxid de hidrogen sau clorhexidină. În acest fel, reduceți riscul de infecție. Nu apăsați prea tare pe piele, pentru a nu provoca inflamații.
  3. După curățare, faceți o mască fierbinte. Pentru a face acest lucru, atașați la zona tratată cu o cârpă de tifon înmuiată într-o infuzie fierbinte de mușețel sau salvie. Dacă doriți, puteți face o baie bazată pe plante medicinale sau puteți lua un duș fierbinte. O astfel de mișcare vă va permite să eliminați rapid acumularea de grăsime și puroi, fără a provoca apariția cicatricilor. Îndepărtați dermul cu un prosop uscat, continuați cu manipularea.
  4. Așa cum am menționat mai devreme, procedura se efectuează în mănuși sterile medicale. Dacă nu le aveți, împachetați bandajele în jurul vârfurilor degetelor. Dacă pentru extrudare se utilizează o paletă specială ("Uno") sau un ac, dezinfectați instrumentele. Începeți să le ardeți cu apă clocotită, apoi ștergeți cu alcool sau peroxid.
  5. Folosind degetul mare și arătătorul, stoarceți pielea pentru a nu atinge capul cosului. Apăsați în jos, așteptați momentul în care comedonul izbucnește și pumnul iese din el. Continuați să stoarceți pliul de piele, după puroi rădăcina va ieși. Aceasta nu întrerupe manipularea, apăsați pe zona din jurul cosului pentru a provoca eliberarea de miros.
  6. Sângele indică faptul că tot conținutul a ieșit din cavitatea foliculului. Finalizați procedura, cosul este extrudat cu succes Ștergeți zona de tratament cu un tampon steril umezit cu alcool sau peroxid / clorhexidină. Luați un cub de gheață, înfășurați-l într-un bandaj, fixați-l la zona tratată timp de 1 minut. Rece va scuti inflamația și roșeața.
  7. Lubrifiați pielea cu orice agent de regenerare cu proprietăți bactericide. Unguentul Vișnevski, Streptocid, Ichthyol Gel, Levomekol, Metrogil, Danzil etc. sunt potrivite. Aplicați produsul conform instrucțiunilor, compoziția va usca pielea și va vindeca rana.

  Cum sa scapi de acnee in 1 zi

  1. Carbon activat. Luați 12-15 comprimate, zdrobiți-le într-o miez într-un mod convenabil (pistil bucătărie, linguri). Se amestecă cărbune cu o cantitate mică de apă curată pentru a obține o masă groasă. Adăugați 5 gr. gelatină, lăsați să se umflească compoziția. Aplicați o mască, aplicați un bandaj steril pe partea de sus. Așteptați 45 de minute, scoateți ușor compresa și spălați-o cu apă caldă. Repetați pașii la fiecare 6 ore. Cărbunele are proprietăți absorbante, trage puroi și contribuie la maturarea timpurie a acneei.
  2. Peroxidul de hidrogen. Medicamentul usuca pielea, are proprietati antiinflamatorii si antiseptice. Cumpărați concentrația de peroxid de 3-6%, dacă doriți, puteți utiliza clorhexidina cu același indicator. Aplicați o cantitate mare de compoziție într-un bandaj îndoit cu mai multe straturi, atașați-l la cos și lipiți cu bandă adezivă. Așteptați 20 de minute, îndepărtați, aplicați un unguent regenerant. Efectuați terapia 1 dată în 7 ore.
  3. Acid acetilsalicilic. Pentru prepararea medicamentelor antiinflamatorii, veți avea nevoie de 5-7 comprimate de aspirină. Puneți-le în pudră, diluați cu apă potabilă până la starea de ovăz. Ștergeți pielea cu un tonic, folosind un tampon de bumbac pentru a lubrifia zona cu peroxid de acnee. Răspândiți agentul pe comedone, așteptați uscarea, îndepărtați cu apă curată. Repetați manipularea 1 în 6 ore.

  Dezinfectați zona din jurul comedoanelor, purtați mănuși sterile. Asigurați-vă că cosul este copt, continuați cu manipularea. Strângeți creionul astfel încât rădăcina neoplasmului să fie în mijloc. Așteptați până când apare nodul, lubrifiați zona tratată cu peroxid.

  Cum de a stoarce acnee

  Acneea este o infecție frecventă care apare pe piele. Este un fel de patologie care necesită eliminare. Pentru îndepărtarea corectă, trebuie să știți regulile pentru eliminarea leziunilor și să le respectați în mod clar. Faptul că înlăturarea va avea loc acasă, spune deja foarte mult. Și sterilitatea nu ar trebui să fie mai rău decât în ​​departamentul chirurgical.

  Eliminarea inflamației

  Acnee - formațiuni inflamatorii care se produc sub influența factorilor interni externi. Ele reprezintă o trăsătură distinctivă a adolescenței. Observând erupții cutanate abundente, cosurile mici ar trebui să remedieze această problemă, folosind medicație, metodă preventivă și independentă de îndepărtare a erupțiilor cutanate. Pentru utilizarea unguentelor există un manual, consultație cu un medic. Eliminarea independentă a problemei ridică întrebarea: cum să stoarceți educația.

  Trebuie să știți că puteți urma câteva reguli simple pentru a vă ajuta să scăpați de erupțiile cutanate. Aderă la nuanțe, puteți evita consecințele neplăcute care rezultă din eliminarea incorectă a erupțiilor cutanate. Îndepărtarea necorespunzătoare promite apariția unei tumori, formări inflamatorii acute, mai multă erupție cutanată. Respectarea regulilor de igienă - cheia succesului. Procedura ar trebui să fie benefică, să facă față mai curată. Apariția unei probleme indică nerespectarea regulilor.

  Secvența acțiunilor

  Eliminând erupția cutanată, trebuie să știți succesiunea acțiunilor efectuate de procedură, componente auxiliare care au un efect pozitiv asupra stării pielii:

  • curățarea mâinilor;
  • verificați disponibilitatea inflamației pentru extrudare;
  • depistarea chinului;
  • dezinfectare repetată.

  Cum de a stoarce un cos pe piele va ajuta regulile enumerate. Urmând instrucțiunile, puteți obține efectul dorit.

  Prima regulă - cosurile de pe față trebuie apăsate cu mâini curate. Dezinfecția joacă un rol imens în eliminarea proceselor inflamatorii ale pielii. Spălați-vă bine mâinile cu apă și săpun. Înainte de auto-îndepărtare, este necesară îndepărtarea murdăriei de sub unghii. Degetele ar trebui să fie curate. Dirt provoacă răspândirea inflamației. Mâinile spalate pot face lucrurile să se înrăutățească. Posibil risc de otrăvire a sângelui. Eliminați transfuziile de sânge, utilizarea pe termen lung a antibioticelor. Procesul nu are senzații plăcute.

  Trebuie să urmați regulile de igienă. Ținerea mâinilor curată va fi un succes. Dacă doriți, puteți purta mănuși medicale. Utilizând obstrucția garantată a inflamației infecțioase, un rezultat reușit. Nu uitați să respectați regula specificată. Indicația este de bază, începe procedura.

  A doua regulă va indica modul de stoarcere a acneei, verificarea pregătirii pentru auto-îndepărtare. Este necesar să pregătiți o persoană în avans pentru procedură. Este necesar să se elimine zona afectată a preparatelor cosmetice, folosind un mijloc de îndepărtare a machiajului. Fața curățată trebuie să fie aburită. Erupțiile vor fi mai ușor de eliminat. Baia trebuie să fie la temperatura camerei. Puteți adăuga decoct de mușețel. Îndepărtează roșeața, eliminând simptomele inflamatorii. Baia durează douăzeci de minute. Procedura trebuie șters ușor cu un prosop. Utilizați mișcări de scufundare. Pielea nu trebuie deteriorată. Vor fi iritații. După baie, trebuie să vă asigurați că inflamația este gata să fie eliminată. Inflamația trebuie să fie sublimă. În partea de sus a puroi se formează, având o culoare galbenă și albă. Semnele caracterizează pregătirea pentru eliminare. Stingeți cu grijă. Nu împingeți prea tare. Va exista o cicatrice. Mișcarea ușoară va ajuta la eliminarea inflamației.

  Stoarcerea acneei pe piele este necesară înainte de apariția lui ichor - un lichid roșu palid, care caracterizează eliminarea finală a tijei. Sucker mărturisește corectitudinea procedurii, extrudarea reușită. Lipsa aspectului indică producerea defectuoasă a puroiului. Este necesar să se ajungă la o ieșire finală. Enzima se usucă repede.

  O rană deschisă necesită o dezinfecție constantă. După stingerea unei inflamații, este necesară dezinfectarea constantă a unei plăgi. Infecția are consecințe neplăcute. Puteți folosi alcool, peroxid de hidrogen. Rana trebuie tratată cu antiseptice. Utilizarea lotiunilor pe bază de plante este o alternativă la îngrijirea pielii inflamate. Utilizarea măștilor vă va ajuta să eliminați rana, să eliminați roșeața, să faceți pielea sănătoasă, curată.

  Auto-îndepărtarea vă va ajuta să răspundeți la întrebarea: cum să stoarceți un cos pe piele, să faceți epiderma sănătoasă, curată, frumoasă. Utilizând corect metoda, eliminați întrebarea: cum să stoarceți un cos pe fața dumneavoastră. Principalul lucru - respectarea regulilor, care nu se abate de la ordinea de punere în aplicare. Ignorarea instrucțiunilor conduce la consecințe neplăcute. Acestea din urmă necesită o îndepărtare atentă, tratament lung. Trebuie să fiți atent când efectuați procedura la domiciliu.

  efecte

  O modalitate eficientă de a răspunde la întrebarea: cum să stoarceți acneea pe piele fără a respecta instrucțiunile are consecințe negative:

  1. Educație repetată.
  2. Apariția cicatricilor.
  3. Nebulozitatea pielii.
  4. Educație purulentă.

  Văzând consecințele, trebuie să solicitați ajutor de la un specialist calificat. Medicul va determina o metodă sigură de eliminare a formărilor inflamatorii.

  Inflamația repetată are durere, caracterizată prin roșeață. Încercați, strângeți din nou, puteți provoca apariția chiriei - o formare infecțioasă inflamatorie, aducând dureri puternice. Stoarcerea frecventă provoacă furunculoză. Boala infectează sângele, pielea. Va dura mult timp pentru a scăpa de inflamație.

  Un efect puternic asupra pielii poate lasa cicatricile. Cicatricile rămân pentru o lungă perioadă de timp. Ștergerea este aproape imposibilă. Aveți nevoie de ajutorul unui cosmetician care aplică terapia cu laser. Eliminarea unguentelor nu va produce efect. Cicatricile nu sunt decorații umane. Cicatrice urât urât schimbarea aspectului, formând o suprafață accidentat. Pentru a evita, trebuie să știți cum să stoarceți corect acneea cu o dermă curată și sănătoasă. Informațiile vor avea un impact pozitiv, vor ajuta la menținerea sănătății și frumuseții.

  Apariția tuberozității - un semn de extrudare improprie a formărilor inflamatorii. Se ridică ca un cos fără conținut intern. Sunt prezente mici umflături, care se disting pe piele. Merită să știți cum să stoarceți acneea pe piele. Aceasta va ajuta la evitarea consecințelor neplăcute, va menține epiderma sănătoasă. Rugozitatea nu este eliminată prin metode populare, trebuie să mergeți la un doctor.

  Cazuri de smoală apărut au apărut tumori. Mai întâi există formațiuni purulente. Încercarea de a stoarce formează o tumoare - Wen. Necesită intervenție chirurgicală. Nu pot fi tratate chirurgical. Au dimensiuni mari, dau durere atunci când sunt atinse. Stoarcerea dobândește o dimensiune mai mare. Tăierea, lăsarea cicatricilor. Este necesară monitorizarea, eliminarea acneei într-un mod independent. Poate duce la consecințe neplăcute. Eliminarea consecințelor va fi dificilă. Persoana va regreta decizia de auto-eliminare a erupției cutanate. Merită să începeți procedura. Se cântărește pro, contra, asigurați-vă că urgența procedurii. După ce sa gândit, după ce ați luat o decizie, puteți începe manipularea la domiciliu, consultați un medic.

  Măsuri preventive

  Pentru a preveni erupțiile cutanate, puteți utiliza măsuri preventive. Aplicația nu va fi dificilă. Faceți epiderma curată. Nu este nevoie de o procedură de îndepărtare la domiciliu, de consum de droguri.

  Este necesar să se spele cu grijă. Temperatura apei este determinată de tipul de piele. Pielea uscată - necesită apă caldă, uleioasă - rece. Nu vă frecați fața cu un prosop, puteți provoca iritații. Este necesar să încercați să utilizați mai puține produse cosmetice, să iritați pielea, să provocați o reacție alergică. Trebuie să mănânci bine, să iau vitamine. Alimentele sănătoase saturează organismul, saturând cu substanțe nutritive, vitamine. Stabilizează starea pielii, îmbunătățește metabolismul.

  concluzie

  Ce puteți face dacă ați strâns un cos, va ajuta la normele de dezinfecție de mai sus, ajutând la eliminarea riscului de inflamație infecțioasă. Principalul lucru este siguranța procedurii. Manipularea nu ar trebui să aducă probleme, se întreabă ce trebuie să facă în cazul în care trebuie să stoarceți educația. Igiena, siguranța - regulile principale în timpul manipulării.

  Medicii avertizează! Se stabilește un sistem șocant, care reprezintă mai mult de 74% din bolile pielii - o procedură de injectare parazitară (Acacid, Lyamblia, Toccapa). Hidroxizii dau afectiuni colosale organismului, iar primul face greva sistemului nostru imunitar, care ar trebui sa protejeze organismul de diferite boli. Șeful Institutului de Parazitologie a împărtășit secretarului cum să-i scape rapid și să-i curățeze cu pielea, este suficient. Citiți mai departe.

  Cum să stoarceți corect acneea și acneea

  Medicii sunt categorici: este imposibil să stoarce acnee, dar 99% din oameni continuă să facă acest lucru. Cum de a stoarce un cos în mod corect și fără a afecta sănătatea?

  De ce se stoarce acneea?

  Pimple, de fapt - un abces sub piele.

  Ce este el?

  Prin pori, transpirația și alte fluide fiziologice (de exemplu, sebumul) din epidermă sunt eliberate. Un cimbru apare când dopul de grăsime înfundă porii și secretul interior nu poate ieși: există o acumulare de lichid sub piele. Într-un astfel de mediu, microorganismele patogene se înmulțesc rapid și începe procesul inflamator, care este însoțit de roșeață, umflare și acumulare de puroi.

  Ce ajută la extrudare?

  Atunci când se scoate puroiul, abcesul este eliminat și începe procesul de regenerare tisulară.

  Ce se întâmplă dacă nu strângeți un cos?

  Dacă vă dați un cos, atunci abcesul se va deschide când se maturizează. În acest caz, va trebui să mergeți câteva zile cu o astfel de "decorare" inestetică.

  Potrivit medicilor, trebuie să așteptați până când abcesul este coaptă și curățat singur. În acest caz, procesul va avea loc în termeni optimi pentru organism, iar complicațiile uzuale pot fi evitate: apariția unei cicatrici pe piele, răspândirea infecției și procesul inflamator subcutanat.

  De ce sunt medicii împotriva stoarcerii acneei?

  Atunci când este expus la un abces, lichidul inflamator poate să coboare, să se varsă sub piele și să intre în circulație sistemică sau generală. În acest caz, are loc un focar extins al inflamației. Acest proces afectează bunăstarea generală: crește temperatura, există o slăbiciune, frisoane și un sentiment de indispoziție.

  Este deosebit de periculos să stoarceți acneea în zona triunghiului nazolabial - din această zonă fluxul de sânge merge direct în creier.

  Sepsisul pe orice scală este un test serios pentru organism. Sepsisul general (otrăvirea sângelui) - poate fi fatal. Există cazuri în istoria medicinei în care stingerea acneei a provocat moartea prematură. Astfel, faimosul compozitor A. Scriabin a murit la 43 de ani ca rezultat al infecției, care a început din cauza stoarcerii unui cos pe fața lui.

  Consecințele auto-tratamentului nu sunt întotdeauna atât de periculoase. Dar, cu siguranta, toata lumea va gasi o cicatricea mica, un stomac pe fata sau un asterisc pe piele dintr-un cos umplut in adolescenta. Eforturile excesive în auto-tratamentul de comedone poate provoca leziuni ale pielii, care va dura pentru totdeauna.

  Se întâmplă adesea că, după o "operație" acasă fără succes, fluidul inflamator se răspândește sub piele și, în loc de o acnee, apar mai multe abcese.

  Când se poate stoarce acneea?

  Scoateți acnee deja coapte, care a apărut pronunțat alb purulent "cap". Dacă abcesul este roșu, inflamat și doare să-l atingi - nu îl puteți stoarce.

  Uneori, în stadiul de maturizare, puteți usca fiorul, dacă îl uscați cu grijă noaptea cu o soluție de alcool antiseptic: 1-2% salicilic sau acid boric, iod sau alcool medicinal - în sens invers, folosind un tampon de bumbac.

  Cum să înlăturați un cos în casă

  Cum de a stoarce acnee acasă fără consecințe neplăcute? Se bazează pe un algoritm de acțiuni pe care cosmetologul o folosește la curățarea pielii.

  Ce este necesar?

  • Antiseptic: tinctură de alcool regulat sau salicilic sau de calendula;
  • Bandage sau șervețele de tifon (medicale);
  • peroxid de hidrogen;
  • vata de vata;
  • bumbac;
  • remediu pentru tratamentul rănilor: iod, verde strălucitor, Baziron...

  Realizați procedura seara, astfel încât roșeața trece în timpul nopții, iar urmele de extrudare sunt șterse.

  Dacă a apărut întrebarea: cum să stoarceți acneea? - atunci procedura este aceeași ca și pentru acnee. Trebuie doar să pre-aburiți pielea cu șervețele umede calde timp de un sfert de oră.

  Secvența acțiunilor

  1. Tratamentul mâinilor și feței. Spălați bine mâinile cu săpun. Fața se spală folosind un gel special sau o spumă, iar zona cu probleme este șters cu un antiseptic.
  2. extrudare. Degetele sunt înfășurate cu șervețele de tifon (bucăți de bandaj) și presate pe piele în apropierea abcesului: în primul rând în jos și apoi în sus. Nu puteți împinge prea tare și pentru o lungă perioadă de timp - dacă, după mai multe manipulări, un abces nu se deschide, înseamnă că nu a ajuns încă la maturitate. Presiunea excesivă va cauza deteriorarea epidermei sau a vaselor de sânge, rezultând o cicatrice sau asterisc pe piele. Ca urmare a presiunii, se va deschide un abces, va veni puroi, apoi sânge și sânge transparente. Acest lucru înseamnă că conductele interne sunt complet curate. Dacă după un timp, puroul acumulează din nou puroi, procedura se repetă.
  3. Tratamentul rănilor. Abcesul stors este spălat cu peroxid de hidrogen și tratat cu iod, verde strălucitor, Baziron...
   Rana este acoperită peste noapte cu o crustă care o protejează de infecție. Este de dorit să aibă grijă de crustă - sub ea pielea se regeneră complet. În cazul în care crusta este deteriorată, o cicatrice poate rămâne în locul ei.

  Strângeți acneea este foarte nedorită. Dacă acest lucru este încă necesar, trebuie luate toate măsurile pentru tratamentul antiseptic al pielii în timpul și după procedură.

  Este posibil să zdrobiți (eliminați, îndepărtați) acneea de pe față și nas acasă?

  1. Unele reguli pentru îngrijirea pielii
  2. Curățarea feței la domiciliu
   1. Ce trebuie să știți despre stoarcerea acneei
  3. Curățarea interioară
  4. Instrumente speciale

  Unele reguli pentru îngrijirea pielii

  Pentru a scăpa de acnee pentru totdeauna aveți nevoie de:

  • urmați o dietă;
  • îngrijiți corespunzător pielea.

  În cazul în care pielea este predispusă la inflamații, este necesar să renunțați la produsele grase, sărate, picante și roșii, iar în schimb puteți să vă bucurați de fructe, legume și alte alimente sănătoase.

  Curățarea feței la domiciliu

  Este aproape imposibil sa cureti complet porii prin mijloace chimice, asa ca intrebarea de a stoarce acneea vine in mintea tuturor si este foarte dificil sa negi aceasta dorinta. Mai mult decât atât, îndepărtarea calitativă a acneei prin alte mijloace este posibilă numai în condițiile salonului, cu utilizarea echipamentului scump. Prin urmare, chiar și cosmetologii folosesc deseori curățarea mecanică standard, care oferă și efectul maxim.

  Și pentru a scăpa, de exemplu, de anghilele albe care apar pe obraji, temple, sub ochi și chiar pe nas, se poate face numai prin stoarcere. Dar efectuarea procedurii la domiciliu este nedorită deoarece poate provoca o infecție. În special nu se recomandă să se stoarce mecanic acneea albă și inflamată acasă.

  Strângeți acnee pe față la domiciliu este permisă, dacă nu sunt inflamate, adică puteți curăța numai puncte negre.

  Procedura se desfășoară în 5 etape:

  1. 1. O față se fierbe peste apa fiartă. Este posibil să zdrobiți comedoanele numai atunci când porii sunt deschise.
  2. 2. Înainte de a începe să zdrobiți acneea, trebuie să vă spălați și dezinfectați bine mâinile, în special unghiile.
  3. 3. Apoi, după ce ați dezinfectat pielea, puteți începe să stoarceți cosurile cu degetele. Strângeți-le cu unghii este permisă dacă le înfășurați anterior cu o cârpă groasă, umezită cu soluție de acid salicilic.

  La domiciliu, pentru a elimina acneea, puteți utiliza și o bucla cosmetică, dar pentru aceasta este important să o puteți utiliza corect, altfel procedura va fi și mai periculoasă decât curățarea mâinilor.

  1. 4. La sfârșitul curățării, trebuie să ștergeți fața cu loțiune și să faceți o mască liniștitoare.

  Ce trebuie să știți despre stoarcerea acneei

  Cei care, în ciuda interdicției categorice de a elimina acneea la domiciliu, au decis să facă față acestei probleme, ar trebui să știe că este deosebit de periculos să se preseze în zona triunghiului nazolabial. Capilarele din această zonă merg către creier și, prin urmare, este posibilă o infecție dacă procedura este efectuată fără succes.

  Este posibil să stoarceți numai anghilele maturate, altfel riscul de a "conduce" conținutul este chiar mai profund. Ca rezultat: procesul inflamator se va intensifica, în plus, riscul de infecție va crește.

  Un specialist cu experiență, în plus față de îngrijirea zilnică și un curs de antibiotice, va oferi cu siguranță să folosească rețete folclorice sigure pentru îndepărtarea acneei negre (neinflamatoare). Sarea cu smantana sau suc de cartofi cu miere aplicata pe fata aburata va elimina comedoanele nasului nu mai rau decat alte mijloace agresive.

  Curățarea interioară

  Cosmetician pe problema de a elimina acnee, va oferi curatare mecanică sau peeling. Peeling nu dă rezultate atât de evidente ca curățarea, și, prin urmare, este îndepărtarea mecanică, care este cea mai populară măsură. Cu toate acestea, nu se interferează cu celălalt și este de dorit să treceți prin ambele proceduri.

  Curățarea mecanică va curăța profund porii, iar peelingul chimic sau ultrasonic va elimina chiar și culoarea pielii pe față și va întări sistemul imunitar. Procedura se desfășoară în mai multe etape:

  1. 1. Curățirea.
  2. 2. În fierbere sau în abur.
  3. 3. Tratamentul cu loțiune.
  4. 4. Curățare (stoarcere). Stoarcerea acneei în condițiile salonului se face cu ajutorul unui instrument special - bețe pentru îndepărtarea acneei. Acesta vă permite să curățați porii de murdărie și excesul de grăsimi rapid și puțin traumatizant.

  Instrumente speciale

  Un baston pentru îndepărtarea acneei, numit și o lingură, este o unealtă pe două fețe care constă din două bucle: plate și convexe. Partea plană îndepărtează comedoanele de pe nas, frunte și bărbie, iar cea convexă este utilizată pentru acnee albă și inflamată. Există, de asemenea, unelte cu buclă și un ac ascuțit. Acesta din urmă este conceput pentru a elimina acnee albă și purulentă pe față.

  Extrudarea comedoanelor în locuri greu accesibile, specializate în cabină, se poate efectua cu degetele, înfășurate în servetele. Adesea, în sălile de cosmetologie, această procedură este efectuată manual, deci nu se poate spune că este posibilă stoarcerea corectă a acneei doar cu ajutorul unui instrument special. Alegerea mijloacelor depinde de cosmetician, iar calitatea curățării depinde de abilitățile sale.

  Cum să apăsați acneea? Pas cu pas

  Când ești complet legat.

  De fapt, nu este recomandat să existe presiune asupra acneei, dar sunt momente când nu ai altă alegere - o dată într-o oră și chiar în mijlocul frunții, pe vârful nasului sau pe bărbie - IT. Dacă ați intrat într-o astfel de situație și v-ați hotărât să stoarceți un oaspete neinvitat, atunci cel puțin faceți bine. Cum se face acest lucru, citiți mai jos.

  Pasul unu: luați în considerare cu atenție timpul

  Sperăm că știți că este imposibil să stoarceți un cos, dacă un punct alb nu sa format încă la vârful său. Chiar și într-o situație critică, mascați defectele mai bine, dar nu împingeți, dacă nu vedeți educația albă - pur și simplu nu este nimic de zdrobit, cosul trebuie să se maturizeze. Și dacă vă ocupați de eliminarea sa prematur, este posibil ca situația să se înrăutățească și nici o fundație nu va ajuta.

  Pasul doi: înțelegeți ce tip de erupție este

  Dacă împingeți, împingeți, împingeți, împingeți, și deja aveți sentimentul că acum vă stoarceți creierul și acest nenorocit nu strânge totul, lăsați-l în pace. Există un astfel de tip de erupție cutanată ca subcutanată - în astfel de cazuri nu există formare albă - numai pielea se ridică și, indiferent cât de mult apăsați, nu va ieși. Tot ce veți obține este o bucată mare care va trece timp de cinci zile. Singurul lucru pe care îl puteți face este să vă uscați puțin cu un unguent special.

  Pasul al treilea: Curățați-vă pielea

  Bine, ați revizuit totul, ați analizat-o și ați decis încă. Steagul este în mâinile tale, dar înainte de a lua steagul în mâinile tale, și cu el fața ta - spală-le cu atenție! În același timp, ștergeți-vă fața cu un produs de curățare. La sfârșitul zilei, veți elimina porii bacteriilor și nu le veți aduce și mai mult.

  Pasul patru: Folosiți tampoane din bumbac

  Și puteți folosi și tampoane de bumbac, cârpă sau dispozitive speciale de cosmetică pentru a elimina acneea, dacă, desigur, voi sau mama ta le aveți. De ce este mai bine să împingi așa și nu cu mâinile goale? În primul rând, nu zgâriați pielea cu unghiile, nu lăsați urme sau cicatrici pe ea și, în al doilea rând, va fi mai ușor și mai rapid să eliminați ceea ce stoarceți prin aruncarea bastoanelor.

  Pasul cinci: Aranjați-vă degetele

  Ei bine, în sensul, nu degete, ci boboci de bumbac, dar degetele de aici joacă, de asemenea, un rol important. Pe scurt, trebuie să împingeți partea de sus în sus și bețele trebuie să aibă o mică distanță de erupție cutanată. De obicei, strângem numai partea superioară, iar acest lucru este greșit - o parte din conținut rămâne în pori, iar cosul reapare.

  Pasul șase: procesează timpul

  După ce ați distrus rău un cos mic și mizerabil, rănile rămase trebuie procesate și foarte repede - bacteriile, știți, există multe bacterii în lume și sunt foarte agitați. Spalati din nou fata si apoi folositi lotiunea pentru a usca porii si a ucide in ea ce altceva ar putea ramane.

  Pasul șapte: Îți hidratezi pielea

  Ciudat, da? Apoi, vă recomandăm să uscați timpul, apoi să-l umeziți... Nu, nu suntem nebuni, acum vorbim despre cum să vă îngrijiți față în viitor. Acneea nu apare doar așa, și o cauză obișnuită este lipsa de umiditate. În plus, dacă uscați mereu timpul afectat, veți avea întotdeauna o marcă pe față. Nu vrei asta? Utilizați un balsam sau o cremă hidratantă dimineața și seara.

  Etapa a opta: Foloseste agentul de exfoliere

  Ai făcut totul exact cum ne-am sfătuit, dar ai văzut încă o urmă pe fața ta? Nu vă faceți griji - este doar o piele veche. Cumpărați-vă un agent de exfoliere sau împrumutați de la mama dvs. și spălați-vă bine fața. Pielea ta va deveni mai delicată, culoarea și tonul vor ieși și pata pe fața ta va dispărea. Nu abuza! Aceste fonduri pot fi utilizate de 1-2 ori pe săptămână. În funcție de tipul de piele.

  Cum să apăsați acneea (dacă totuși doriți să o faceți)

  Acneea nu poate fi zdrobită - orice persoană vă va spune despre acest lucru, înțelegând mai mult sau mai puțin ce se întâmplă cu pielea noastră, când apar pe ea - care nu pot fi chemați. Pe de altă parte, acest lucru se poate face dacă vorbim despre o vizită la un cosmetolog sau la un dermatolog. Doar pentru că un specialist știe cum să scape de ele corect, pentru a evita consecințele post-acnee și neplăcute cum ar fi infecția.

  Dar dacă nu poți, dar chiar vrei, atunci poți, bine? Nu în acest caz. Dar încă? Ei bine, poate că, dacă urmați sfatul specialiștilor, atunci scăparea de un cos deranjant fără probleme va funcționa cu adevărat. California, dermatologul Sandra Lee (Sandra Lee), care a devenit faimos pe YouTube pentru videoclipul ei dezgustător de fascinant sub pseudonimul Pimple Popper, ia spus lui Byrdie cum să scape de cosuri "conform științei". Și vă transmitem chiar acum.

  Albine negre și albe

  Eagle negru și alb sunt, de asemenea, cunoscute sub numele de comedones. Blackheads sunt comedoane deschise, celule moarte de pe suprafața pielii, înconjurate de pori. Faptul este că, atunci când celulele moarte sunt expuse la oxigen, se întunecă - așa apare anghila, familiară fiecăruia dintre noi. Eaglele albe sunt comedoane închise. De fapt, toate aceleași anghilă, dar acoperite cu piele. Deoarece celulele moarte nu sunt expuse la oxigen, ele apar alb (și, apropo, sunt destul de greu de văzut până când începeți să întindeți în mod specific pielea).

  "Nu recomand să striviți anghila până când nu se maturizează în final", spune dr. Lee. Orice incercare de a scapa de acnee de ambele tipuri in stadiul de maturare poate provoca comedo sa umfla si matura mai mult decat ar putea. Expertul adauga ca ambele tipuri de acnee raspund bine la produsele cu o concentratie mare de retinol aplicat peste noapte, ceea ce accelereaza innoirea pielii.

  Pustule și papule

  De obicei, ele arată ca niște umflături albe (pustule) sau roșii (papule) pe piele. Cauza cea mai frecventă a unor astfel de cosuri - care nu apar uneori una câte una, ci o "mână" sub forma unei erupții cutanate - sunt bacterii, astfel încât acestea vor fi cel mai probabil tratate cu antibiotice în cabinetul dermatologului.

  "Dacă un cos nu are un cap pronunțat și este încă sub piele, încercând să-l extragi, poți provoca iritații și chiar provoca o infecție care va face vindecarea mai dificilă", avertizează Sandra Lee. "În plus, dacă vă răniți accidental pielea în proces, atunci totul se poate termina în cicatrici dificile." De aceea, în cazul pustulelor și papulelor, expertul recomandă să meargă la un specialist care va selecta medicamente care pot face pielea curată și frumoasă.

  Acnee și acnee chistică

  În ciuda faptului că noțiunile de "acnee" și "cosuri" sunt uneori considerate echivalente, totul nu este atât de simplu. Acneea este întotdeauna o acnee dureroasă, situată adânc sub piele. În cazurile severe, ele pot duce la formarea acneei chistice, care este chiar mai dificil de vindecat decât acneea în sine. Acest tip de leziuni ale pielii este de cea mai mare îngrijorare pentru dermatologi, deoarece este după încercări non-profesionale de a scăpa de ele pe piele care cicatrici și umflături apar, cunoscut sub numele de post-acnee. "Nu le recomand să le stoarce, deoarece în majoritatea cazurilor acest lucru duce la cicatrici", a comentat dr. Lee. Cum sa fii? Evident, alegeți grija potrivită cu proprietăți vindecătoare. Și, din nou, acest lucru ar trebui făcut cu un profesionist.

  Cum să apăsați acneea

  Mai devreme sau mai târziu, oricine are acnee își dezvoltă propria strategie de tratare a acneei bazată pe obiceiurile și disponibilitatea anumitor metode și medicamente. Cineva preferă inovațiile scumpe și de înaltă tehnologie, cineva are încredere în metodele populare de tratament, bazându-se pe eficacitatea măștilor naturale împotriva acneei.

  Indiferent de opțiunea de tratament pentru pielea cu care vă alegeți, primul lucru pe care doriți să-l faceți este să strângeți imediat o acnee urâtă!

  Și din acel moment începe o mulțime de controverse. Și cosmetologi, dermatologi și, desigur, clienții lor susțin aici. Și fiecare parte își susține în mod rezonabil poziția, iar abundența opiniilor îi confundă în final pe orice căutător al adevărului în această problemă complexă.

  Opinia oamenilor din medicină este neechivocă - este imposibil să stoarceți acneea, deoarece aceasta poate provoca progresia ulterioară a acneei și apariția multor complicații suplimentare. În special, în timpul extruziunii acneei, infecția poate intra în straturile profunde ale epidermei, ceea ce agravează inflamația curentă și, în plus, inițiază alte elemente, încă neinfectate.

  Inflamația purulentă în timpul extruziunii nu poate ieși, în sânge, provocând infecție. De aceea, acneea din zona triunghiului nazolabial necesită o atenție deosebită pentru îndepărtarea lor, deoarece din această zonă a feței, infecția poate intra ușor în creier. Și acestea sunt departe de cazuri rare... Mulți oameni au murit din acest motiv - de exemplu, celebrul compozitor Scriabin.

  Acesta este modul în care un cos inofensiv, și chiar mai mult furuncle purulent, poate fi o boală periculoasă și mortală. Țineți minte acest lucru data viitoare când vă zdrobiți acneea cu mâini murdare și fără o abilitate adecvată!

  Dar, cu toate acestea, în ciuda motivelor obiective pentru a se referi la un specialist, acnea încă stoarce acasă, chiar dacă acestea apar în cele mai periculoase locuri.

  Ei presează, deoarece este absolut insuportabil de lungă pentru a trata o zonă inflamată a pielii cu un nucleu purulent înăuntru și, de asemenea, pentru că, fără a elimina această masă, inflamația poate deveni ușor cronică și poate lăsa în urmă o cicatrice gravă, vindecare și măcinare care nu va fi atât de ușoară. Și nu deloc ieftin.

  Pe de altă parte, medicii și salariații saloanelor încă nu sunt de acord, transformând situația în favoarea lor.

  La urma urmei, ei înșiși întotdeauna stoarce acnee, deși în funcție de preț se numește curățare facială.

  Dar, spre deosebire de batjocura internă comună a pielii, în cabină toate manipulările se efectuează cu dezinfectarea corectă și cu afectarea minimă a pielii, ceea ce reduce în mod serios riscul de infecție.

  Ce să faci cu acneea? Se pare că după eliminarea fiecărui cos mic este necesar să se deschidă portofelul și să se aștepte coada pentru procedură? În mod ideal, da, mai ales dacă acneea este foarte dificilă.

  Dar există metode de stoarcere corectă a acneei la domiciliu, cât mai aproape de salon și vă vom familiariza cu aceste recomandări.

  Sperăm că aceste sfaturi vă vor ajuta să evitați efectele negative ale extrudării, să scurtați timpul de vindecare și să reduceți șansele de formare a cicatricilor.

  Deci, cosul a ajuns la maturitate, iar sentimentul tău de frumusețe cere cereri de a scăpa imediat de murdăria ta pe față.

  Gata pentru tratamente? Să mergem!

  1. Pentru a aburi pielea feței sau nu - decideți. Mult depinde de adâncimea acneei coapte, de structura pielii și de evoluția acneei. O opțiune relativ neutră - înainte de procedură, plasați un șervețel curat ușor încălzit pe față, țineți-l câteva minute, apoi îndepărtați-o și, dacă transpirați, clătiți-vă fața cu apă de vară.

  2. Spălați-vă bine mâinile. Tratați pielea cu o soluție antiseptică, mâinile - complet, cu fața - în jurul țintei de extrudare, capturând câteva centimetri de suprafață. Este adecvată clorhexidina sau chiar alcoolul salicilic. Amintiți-vă că ambele medicamente sunt piele foarte uscată și, cu utilizare frecventă în același loc, stratul superior va începe să slazit. Aveți grijă de contactul vizual.

  3. Împingeți degetele în șervețele sterile de tifon pentru a preveni deteriorarea pielii (degetele sunt păstrate pe piele pentru o perioadă foarte lungă de timp!) Și reduceți șansa de infectare.

  4. Înainte de îndepărtare, apucați o cantitate suficient de mare de piele și apăsați ușor, astfel încât presiunea să meargă ca și cum din interior. Nu apăsați cu toată forța pe care o puteți face - în caz contrar vă răniți pielea și vasele de sânge din ea, rezultând că poate apărea cu ușurință o cicatrice sau cicatrice. Dacă cosul nu este îndepărtat, atunci timpul său nu a venit încă - nu fiți zeloși, acest lucru va complica totul numai - fiți răbdători și încercați a doua zi.

  5. Strângeți ușor întregul conținut al cosului, sarcina dvs. este să scăpați de tot puroiul, dacă rămâne ceva, inflamația va începe cu o nouă forță. Dacă furia a mers - opriți împingerea.

  6. De îndată ce totul este stors, ștergeți locul cu un șervețel steril și aplicați peroxidul benzenic punctat sau echivalentul acestuia.

  7. La nevoie, după o perioadă de timp (de la o jumătate de oră) puteți aplica o mască liniștitoare și puteți folosi produsul preferat pentru îngrijirea pielii.

  Ei bine, asta e tot. Acesta este minimul recomandat, care nu este atât de greu de observat. Aveți grijă de piele și vă va răspunde în schimb!

  Vă recomandăm, de asemenea, să citiți alte articole pe această temă:

  Stoarcerea acneei și a punctelor negre: puteți sau nu puteți

  Auto-stresul acnee nu aprobă nici un medic. Cu toate acestea, mulți oameni manifestă periodic astfel de defecte pe piele, cel mai adesea apar la adolescenți. Dacă un număr mare dintre ele apar în mod regulat, au un efect psihologic, atunci este necesar un tratament.

  Efectul terapeutic se efectuează pentru a curăța și vindeca canalele glandelor sebacee, pentru a reduce numărul de bacterii de pe suprafața pielii. Adesea, este necesară o reducere a procesului inflamator în foliculii de păr.

  Factorii care contribuie la acnee

  Chiar și starea normală a pielii nu este o garanție că astfel de defecte nu se vor manifesta. Apariția lor pe corp poate fi declanșată de procesele naturale care apar constant în structura internă a pielii.

  În procesul de viață umană prin porii de piele este constant alocat de grăsime secreție. Are un efect de dedurizare și hidratare. În acest caz, apare o peliculă protectoare pe piele, împiedicând penetrarea liberă a bacteriilor.

  Când obstrucția conductelor sebacee este activată de bacterii. Procesul inflamator începe cu formarea de puroi. Rezultatul este o erupție pe piele.

  În acest caz, fiecare persoană are o întrebare, cum să stoarceți acneea. Cu toate acestea, răspunsul depinde în mare măsură de factorii care îi fac să se manifeste și de aspectul lor. Cauzele acestor defecte la nivelul feței sau corpului sunt destul de puține. Cu toate acestea, trebuie avut în vedere faptul că nu se recomandă extrudarea petelor negre sau acneei în timpul perioadei de fertilitate (când se manifestă dezechilibrul hormonal).

  Orice cauza a inflamației sub forma unui cos poate răni. Se ridică deasupra pielii, are o culoare roșu închis sau roșu, dar poate arăta ca un punct negru. Auto-stoarcerea orice acnee duce adesea la un rezultat rău.

  Consecințele extrudării

  Destul de des, medicii și cosmetologii sunt întrebați dacă este posibil să se zdrobească singuri acneea facială, cunoscând în prealabil răspunsul lor negativ. Acești profesioniști se confruntă adesea cu consecințele unor astfel de acțiuni. Stoarcerea acneei, iar apoi tratarea rănilor cu un antiseptic este destul de simplă - la fel ca mulți.

  În același timp, nimeni nu crede că prin aceste locuri infecția penetrează. Cu daune mecanice, atunci când o persoană "o suprasolicită puțin" atunci când este apăsată, cicatricile rămân. Consecințe mai grave sunt posibile dacă stoarcerea acneei și acneei este efectuată fără respectarea normelor de igienă și a măsurilor de precauție.

  Cicatrici sau cicatrici: care este mai bine?

  Dorința de a exercita o presiune asupra acneei este un pericol, în primul rând datorită rezultatului final sub formă de cicatrici sau cicatrici. Chiar și cu respectarea factorului de sterilitate, poate nu o curățare completă a canalului subcutanat. Acest proces inflamator este mult îmbunătățit.

  În acest caz, un dermatolog va trebui să contacteze în continuare. Tratamentul prescris nu este întotdeauna capabil să elimine aspectul cicatricilor. Înainte de a stoarce un cos, în special pe față, trebuie să vă gândiți cu atenție dacă cicatricea îi va împodobi purtătorul.

  Infecție cu sânge

  O situație mai gravă apare atunci când stoarcerea acneei este însoțită de o infecție a sângelui. Ramă mică rămasă rămâne locul prin care penetrează infecția. O astfel de infecție este deosebit de probabilă în absența procesării site-ului de extrudare cu un antiseptic.

  Focalizarea inflamatorie creste rapid in dimensiune. Conținutul purulent prin vasele deteriorate și în continuare de-a lungul fluxului sanguin se răspândește în țesuturile din apropiere și apoi la organe. Infecția generală începe. Acest lucru poate apărea chiar și după dezinfecția atentă a plăgii.

  Doar un defect cosmetic

  Înainte de a stoarce un cos, mulți oameni cred că formarea de cicatrici sau infecție este o mulțime de alte persoane, mai ales că acestea sunt manifestări rare. Cu toate acestea, mici defecte cosmetice rămân cu multe. Acestea pot fi pete albastru sau pigmentare post-traumatică a pielii.

  Femeile, prin orice mijloace, încearcă să ascundă o astfel de manifestare pe față. Deseori se utilizează pulbere, "tonalka" sau blush. Din cauza acestor mijloace, procesul de supurație este intensificat. Aplicarea produselor cosmetice la o rană proaspătă este contraindicată și există foarte puține motive pentru aceasta.

  Răspunsul la întrebarea de ce este imposibil de a exercita presiune asupra acneei pe față este lista de consecințe de mai sus.

  Dacă nu le poți stoarce, atunci ce?

  Este posibilă stoarcerea acneei, rămâne o problemă stringentă de la generație la generație. Este mai bine să încredințați efectuarea unei astfel de proceduri unui specialist. Recursul la un dermatolog este necesar pentru a clarifica natura apariției multiplelor erupții cutanate.

  Acneea are mai multe soiuri. De la determinarea lor corectă depinde de decizia dacă este posibilă stoarcerea acneei de acest fel pe față. Există următoarele tipuri de acnee:

  1. Comedone deschise. Aspectul lor este de puncte negre. Dimensiunea acestui anghilă este de la unu la doi milimetri. Intensitatea culorii variază în funcție de momentul apariției acesteia. Ei se gândesc într-o întrebare frecventă cum să stoarcă punctele negre pe nas. Aceste comedone au permisiunea de a se retrage acasă. Cum să le stoarceți este descrisă mai jos.
  2. Comediile sunt închise. În aparență, ele seamănă cu tuberculi mici palpabili. Este imposibil să distrugeți anghilii de acest tip. Acest lucru necesită un instrument special și fonduri suplimentare.
  3. Papule. S-au manifestat ca urmare a infecției în comedoane. În diametru se poate ajunge la un centimetru. Nu au capul purulente. În exterior, arată ca tuberculi roșiați. În mod independent, ele nu pot fi stoarse.
  4. Pustule. Această acnee, care formează un cap alb cu "îmbătrânirea" abcesului. Pielea din jurul ei este inflamată. Apare din cauza porilor înfundați. Scoateți un astfel de cos poate fi acasă, sub rezerva măsurilor necesare.

  Reguli pentru înlăturarea automată a pimelor

  Întrebarea frecventă despre cum să stoarcă un cos intern este răspunsul - în orice fel. Cu toate acestea, acțiunea poate fi efectuată dacă este un pustule care a "maturat" și a apărut un cap alb. Pentru aceasta, trebuie respectate următoarele recomandări.

  Cum de a stoarce un cos pe fata:

  1. Când stoarceți comedoanele, este mai întâi necesar să vă aburiți pielea. Aceasta este, în acest caz, se pune întrebarea dacă este posibilă strângerea punctelor negre pe nas.
  2. Pentru deschiderea mai ușoară a pustulelor pe timp de noapte, poate fi murdară cu unguent ihtiol. Acesta este începutul răspunsului la întrebarea cum să stoarceți un coș care sa maturizat.
  3. Spălați-vă mâinile și fața cu săpun (mai bine decât gospodăria). Punctul pentru cosuri și degete ar trebui să fie murdărit cu alcool.
  4. Degetele index ale ambelor mâini pentru a înfășura un strat subțire de bandaj steril.
  5. Degetele aduc o distanță de câțiva milimetri de anghilă. Strângeți, exercitând presiune asupra "rădăcinii".
  6. Dacă, după mai multe forțe de presare, piulița sau dopul sebacee nu apar în exterior, procedura trebuie oprită. Ar trebui să faceți, de asemenea, cu apariția durerii severe.
  7. Apariția lui ichor este o dovadă a eliminării conținutului de acnee.
  8. Spălați rana cu orice antiseptic (cu excepția iodului).
  9. Nu utilizați pulbere, cremă sau blusher timp de mai multe zile.

  Trebuie reamintit faptul că numai anumite tipuri de acnee sunt lăsate să se zdrobească pe cont propriu. Efectuați anghilă stoarcere - comedoanele deschise pot fi făcute în mod independent.

  Cum să opriți împingerea acneei este o problemă fierbinte pentru adolescenți și femei tinere. Sfatul principal este să iei "voința într-un pumn" și să nu mai faci asta. Cu toate acestea, pentru multe astfel de recomandări, o implementare independentă nu este fezabilă și este necesară o vizită la psihanalist. După câteva sesiuni, nu te mai gândi la stoarcerea petelor negre.