Principal

Ateromul

Este periculos?

Atunci când un neg apare pe talpă, pe degetul sau pe alt loc, îi dă proprietarului nu numai disconfort vizual, ci și durere, mai ales dacă este în mod frecvent frecat sau rănit.

Dar problema unor astfel de creșteri ale pielii nu este numai că acestea sunt în exterior neplăcute.

În unele cazuri, acestea pot reprezenta un risc serios pentru sănătatea umană.

 • Toate informațiile de pe site sunt doar pentru scopuri informaționale și nu reprezintă un manual pentru acțiune!
 • Numai medicul vă poate furniza DIAGNOSTICUL EXACT!
 • Vă îndemnăm să nu vă autoprotejați, ci să vă înregistrați la un specialist!
 • Sănătate pentru tine și familia ta!

Ce este

Negrul de pui din popor a dat un fel de nume - fundul de pui, dar există și un alt nume, mai puțin comun - spanacul.

Este un tip obișnuit de neoplasm benign de natură benignă, dar cu traume obișnuite există un risc mic de reîncarnare a unei astfel de creșteri a cancerului de piele.

Cum arată

Astfel de formațiuni apar pe picior, palme, degete, mai puțin susceptibile de a crește în pleoape.

 • Ele sunt de culoare galben-gri, în stadiul inițial de formare ele sunt netede, dar devin dură în timp ce cresc.
 • În mijlocul negii este papila, de unde crește piciorul vertical, deși în majoritatea cazurilor apar multe astfel de creșteri, datorită cărora spina, când este văzută în detaliu, arată ca și conopida.
 • Un negru situat pe picior (partea plantei) este adesea confundat cu porumb uscat, deoarece în această zonă este supus unei keratinizări excesive. Aici stratul superior constă dintr-un număr mare de celule moarte ale dermei.
 • Tulpina unei astfel de negi este absentă: se ridică la 1-2 mm deasupra pielii și are o bază largă, înrădăcinată în straturile profunde ale dermei.
 • Dacă fundul de pui este aburit și curățat cu atenție de pe stratul superior, atunci puteți vedea mici puncte negre pe suprafața sa - capilarele înfundate.

Structura (schema)

Partea superioară a papilomului este o mică parte a formațiunii în sine, deoarece adesea rădăcinile de negi sunt mai mari decât partea lor vizibilă, de mai multe ori.

Foto: diagrama Structură Wart

Acestea germinează adânc în dermă, deci este nevoie de mult timp și efort pentru a elimina complet vârful.

Cauzele lui

Principalul motiv pentru care fundul de pui apare pe piele este infecția cu papilomavirusul uman.

Acest lucru se poate întâmpla în următoarele condiții:

 • transmiterea de la purtătorul virusului în timpul contactului tactil (strângere de mână, sărutare), nerespectarea regulilor de igienă personală, folosirea încălțămintelor, prosoapelor, lenjeriei și a altor obiecte;
 • transpirație excesivă, care se aplică mai mult picioarelor;
 • pielea uscată a picioarelor, îngrijirea necorespunzătoare a acestei zone;
 • deformarea piciorului: os os rupte, curbura degetelor;
 • pantofi necorespunzători sau incomod;
 • picioare plate;
 • afectarea pielii picioarelor sau a mâinilor în care agentul patogen poate intra;
 • tulburări de țesut trofic ca urmare a unor boli grave: diabet zaharat, a patra etapă a venelor varicoase, ateroscleroza etc.

Toate motivele enumerate vor duce la apariția unui veruci dacă o persoană a slăbit imunitatea locală și generală.

Dacă totul este în ordine cu sistemul imunitar, atunci riscul de papilom este minim și, dacă nu, organismul va copleși în curând virusul și creșterea va trece fără ajutor.

Dacă neghina de pui crește rapid în mărime și aceleași negi apar lângă ea, atunci aceasta indică o activitate ridicată a papilomavirusului.

simptome

Foto: apariție

Identificați independent faptul că aveți un fund de pui pe braț sau pe picior, prin următoarele simptome caracteristice - descrieri ale negi:

 • la început, formarea are o suprafață netedă, dar pe măsură ce crește, devine greu, dur, cu un strat superior cheratinos;
 • pentru a atinge fundul de pui greu, contururile sale sunt marcate clar, în dimensiune poate ajunge la doi centimetri;
 • fiind pe picior sau pe picior, doare din cauza frecării constante atunci când se plimbă desculț sau în pantofi;
 • papiloma crește cu 1-2 mm deasupra pielii, dar uneori crește la dimensiuni mari;
 • forma este rotundă sau ovală, cu o activitate mare a virusului, un număr mare dintre ei poate apărea - papilele fiice cresc, unele dintre ele vor începe să crească împreună.

Prin aceste semne, este posibil să se facă distincția dintre calicele obișnuite de tip natoptysh sau uscate de la negii de pui.

diagnosticare

Dacă apar papilome pe picioare sau pe picioare, pe picioare sau pe pleoape, trebuie să contactați clinica, unde un specialist nu numai că diagnostice și confirmă diagnosticul, dar și recomandă cum să retragă o astfel de educație.

Foto: dermatoscopie

În instituția medicală, diagnosticul de papilomă se bazează pe două proceduri:

 1. dermoscopie, atunci când celulele din stratul cornificat al neoplasmei sunt luate pentru analiză;
 2. test de sânge pentru papilomavirus uman.

Din punct de vedere vizual la admiterea primară, dermatologul ajută la determinarea faptului că este o negică, o caracteristică caracteristică - absența unui model de piele la nivelul locului de creștere și puncte negre vizibile atunci când se răstoarnă stratul superior - tromboza capilarelor.

Ce este periculos

La prima vedere, un veruc inofensiv poate provoca o boală periculoasă - cancer de piele. Un astfel de rezultat este posibil dacă:

 • o persoană încearcă în mod constant să taie, să curețe educația;
 • o rănesc în timp ce mergea, frecându-și pantofii;
 • smulge sfarcurile de pe suprafata negi.

Degenerarea malignă în astfel de cazuri se poate dezvolta la persoanele predispuse la cancer.

Foto: leziuni ale neoplasmului

Deși riscul de a dezvolta cancer este destul de mic. Dar, în ciuda acestui fapt, papiloamele trebuie vindecate în timp pentru a reduce acest risc la zero.

Chicken Wart Treatment

Cum să obțineți negii de pui pe picior, pe braț sau pe alt loc?

Cea mai bună soluție este să contactați imediat dermatologul, care va efectua diagnosticarea necesară și va prescrie tratamentul adecvat imediat după ce apare.

Este necesară tratarea cuprinzătoare a papiloamelor: terapia cu medicamente ar trebui să fie efectuată împreună cu metode radicale.

Există câteva rețete cu care puteți scăpa de negi de pui la domiciliu, dar această terapie este, de obicei, mai prelungită și după aceasta adesea recidivează.

Trebuie să existe un control al medicului în tratamentul papiloamelor la copii și persoanele cu afecțiuni cronice severe: vene varicoase, diabet etc.

În instituția medicală

Foto: îndepărtarea cu laser a creșterii

Într-un cadru spitalicesc, pacienților cu negi pe corp li se oferă o eliminare radicală a acestora utilizând următoarele tehnici:

 1. terapia cu laser este cea mai rapida si cea mai sigura cale de a elimina negii de pui. Procedura se bazează pe acțiunea unui fascicul laser pe un neoplasm, care se evaporă în straturi, iar în locul lui rămâne un mic loc, care dispare în timp;
 2. criodestrucția este o tehnică care permite îndepărtarea unei acumulări cu ajutorul azotului frig - lichid. Celulele papilomului mor instantaneu și cad. După procedura, un blister va rămâne în locul expunerii, care va trece în 7 zile. În tot acest timp este interzis să-l atingi. Dezavantajul acestei proceduri este că, după aceasta, există recurențe și poate rămâne și cicatrice;
 3. electrocoagularea - o modalitate de a scapa de negii de pui folosind un curent de înaltă frecvență. Celulele neoplasmului mor rapid și formează o crustă, sub care se formează o nouă piele sănătoasă. Dar tehnica nu este potrivită pentru a scăpa de negi la nivelul piciorului, deoarece electrocoagularea permite doar arderea papiloamelor superficiale. Există o probabilitate mare de cicatrizare;
 4. terapia cu unde radio este o metodă modernă și sigură de eliminare a neoplasmelor benigne folosind un cuțit radio. Acest instrument arde vasele de sânge și toate capilarele mici în timpul funcționării, ceea ce împiedică răspândirea virusului papilomavirusului prin sânge;
 5. chirurgie excizie. Această tehnică este folosită în principal numai pentru a îndepărta papiloamele mari, deoarece după aceasta rana se vindecă mult timp și rămâne o cicatrice.

Foto: aplicarea undelor radio

În fiecare caz, medicul va alege modul de a scăpa de creștere, luând în considerare caracteristicile individuale și dorința pacientului.

medicamente

 • Baza tratamentului cu droguri ia medicamente antivirale cum ar fi Acyclovir, Imiquimod și analogii lor. Principiul acțiunii unor astfel de medicamente este redus la distrugerea papilomavirusului uman în sânge și creșterea pielii. După o terapie de succes, popul de pui va dispărea singur.
 • În plus, prescriu medicamente care vizează contactarea cauterizării negilor: acestea sunt unguente, creme, soluții și plasturi. Ele se bazează pe substanțe care au un efect dăunător asupra țesuturilor anormale și, dacă nu sunt urmate, pot arde pielea sănătoasă.

Foto: medicamente pentru negi

Ei și-au dovedit eficacitatea împotriva papilomilor:

Nu uitați să protejați pielea sănătoasă în timpul fiecărei utilizări, deoarece astfel de produse includ azotatul de argint, fenolul, alcalii caustice, acidul salicilic - substanțe nesigure, atunci când se lucrează cu ce grijă și măsură trebuie luate.

Înainte de a utiliza astfel de mijloace, se recomandă evacuarea zonei de producere a cauterizării și numai apoi aplicați medicamentul.

Sunt negii transmiși prin atingere? Află aici.

Pentru a accelera procesul de vindecare, dermatologii prescriu adesea imunostimulatori, care, datorită forțelor proprii ale corpului, contribuie la moartea virusului.

Aceste medicamente pentru uz local includ:

 • Crema de Imiquimod;
 • Vifon unguent;
 • Panavir gel.

Pentru a întări imunitatea globală, pot fi numiți Iziprinol, Kipferon sau medicamente similare care stimulează producerea de interferon.

Video: "Cum să scapi de negi pe mâini"

Remedii populare

Cum să scapi de papilome pe mâini sau picior acasă?

Trebuie să utilizați una dintre rețetele populare dovedite, care, cu utilizarea regulată, vor da un rezultat pozitiv.

rostopască

Acesta este un remediu natural universal pentru îndepărtarea diferitelor creșteri pe piele.

Sucul de celandine trebuie sa lubreteze fundul de pui de doua ori pe zi, se recomanda folosirea sucului din acea parte a plantei, care este mai aproape de radacina.

Foto: aplicarea sucului de celandină

Dacă celandina este greu de găsit, atunci o puteți înlocui cu o păpădie sau euphorbia.

Înainte de o astfel de procedură, spike-ul trebuie să fie aburit și usor tăiat. Apropo, extractul de celandină este vândut în farmacii, astfel încât acest instrument eficient este disponibil pe scară largă.

Usturoiul

Această plantă este recomandată pentru a fi consumată cu boli virale (gripa, ARVI etc.), astfel încât să poată depăși cu ușurință papilomavirusul uman.

Ei trebuie să folosească în conformitate cu următoarea rețetă:

 1. seara, aburiți vârful în apă fierbinte și tăiați partea keratinoasă cu foarfece de unghii, care trebuie tratate cu alcool în prealabil;
 2. coajați un cățel de usturoi mic și tăiați-l în 2 jumătăți, atașați-l la papilom cu partea tăiată;
 3. fixați ferm usturoiul cu un tencuială adezivă și lăsați-l pe toată noaptea;
 4. dimineata, repeta procedura in acelasi fel si pleaca pana seara;
 5. un curs de terapie cu usturoi - 2-4 saptamani, pana cand negii cad.

Foto: tratamentul cu usturoi

Dacă nu este posibil să umbli cu usturoiul toată ziua, atunci trebuie să faci procedura cel puțin pentru noapte, dar durata tratamentului poate crește.

rugăciuni

Cum să scapi de negi cu ajutorul lui Dumnezeu?

 • Preoții spun că nu este necesar să căutați o rugăciune "specială", este necesar să cereți vindecare de la inimă de la Cel Atotputernic, prin urmare, cuvintele pentru petiție vor fi alese de la sine.
 • Mulți oameni confirmă faptul că rugăciunea sinceră ajută la scăderea nu numai a vârfului, ci și a multor alte boli.

Puteți încerca să vorbiți de negi, folosind "vrăji" speciale.

Dar este recomandat să faceți acest lucru numai pe o lună descrescătoare.

profilaxie

Pentru a vă proteja de apariția unor astfel de creșteri neplăcute ale pielii, trebuie să urmați recomandări simple:

 • purtați numai încălțăminte naturală și confortabilă;
 • nu folosiți lucrurile pentru uz public în locuri publice;
 • pedichiura pe toata durata saptamanii si pedichiura, in timp ce in stadiile initiale este mai bine sa folositi serviciile profesionistilor;
 • dacă o persoană suferă de deformarea picioarelor, atunci nu are nevoie să neglijeze tălpile ortopedice și corectorii de descărcare;
 • dacă există crăpături pe picioare sau pielea din această zonă este prea uscată, trebuie să faceți băi calde de picioare cu plante medicinale, utilizați creme nutritive. Toate rănile trebuie procesate imediat;

Foto: Baie de plante pentru picioare

 • să mențină imunitatea generală și să mențină un stil de viață sănătos.

Întrebări și răspunsuri

După ce ați aflat în detaliu despre negii de pui, ar putea fi în continuare câteva întrebări importante.

Cum să pui piciorul copilului

Acest lucru se poate face prin toate metodele de mai sus, care au fost discutate mai sus pentru eliminarea papilomului la adulți: medicamente antivirale și imunomodulatoare, unguente, plasturi, soluții.

În copilărie, îndepărtarea radicală poate fi efectuată în orice mod adecvat.

Sunt negii plantari contagiosi? Află aici.

Pot sa taie negii cu foarfece? Citiți mai departe.

Dar orice tratament pentru un copil ar trebui să fie prescris numai de un dermatolog.

Este posibil să eliminați iodul

Acest agent antimicrobian este foarte potrivit pentru îndepărtarea fundului de pui, dar trebuie aplicat în mod regulat - de 2-3 ori pe zi.

Tratamentul cu iod va fi lung, dar eficient.

Wart fund de pui - elimina o dată pentru totdeauna!

Care este "fundul de pui"?

Cea mai frecventă dintre negi este soiul, care este popular numit "pui zhopka". Cel mai adesea apare pe tălpi. O altă localizare poate fi palma și zona dintre degete. Arată ca o grămadă de conopide - formarea unei structuri aspre cu marginile neuniforme, puncte caracteristice negre și înfundate cu vasele mici de sânge.

Când este așezat pe taluzurile unei astfel de negi, la prima vedere, seamănă cu un calus normal uscat, expus la o keratinizare excesivă. Stratul de piele de deasupra negilor constă din celule de piele moarte.

Dacă aburiți pielea și îndepărtați stratul corneum, sub acestea puteți observa o tumoare cu patch-uri întunecate în centru. Fiind localizat pe picioare, negii îi dau proprietarului senzații destul de pronunțate: împiedică mersul pe picioarele goale și în pantofi.

Cauza bolii este papilomavirusul uman. Principalele moduri de transmitere sunt gospodăria și contactul. Infecția se produce în încălcarea normelor de igienă, atunci când se folosesc prosoapele, pantofii, prin strângere de mână.

Creșterea deosebit de intensă a verucilor se observă la acei oameni care au transpirație excesivă a picioarelor, picioarele plate, purtați pantofi înghesuite. Și tratamentul în acest caz devine mai lung.

Când apare un neg de orice loc, persoana se confruntă cu o alegere: "să se vindece sau va pleca"? Desigur, acum puteți găsi o mulțime de informații că unele tipuri de veruci nu pot fi tratate, cu timpul ei trec de unul singur.

Wart lângă unghie

Cu toate acestea, merită luată în considerare tratamentul. Odată ajuns în corpul unei persoane sănătoase, virusul papilloma nu se înmulțește sau, mai degrabă, se află într-o stare inactivă. Apariția negilor indică întotdeauna o slăbire a sistemului imunitar. Negii sunt adesea inflamate, fiind poarta de acces la alte tipuri de infectie in organism.

Un alt pericol reprezentat de negi este posibilitatea de a transforma acest neoplasm benign într-unul malign. Desigur, nu toate negi duc la cancer, dar uneori apar astfel de situații. În ceea ce privește puiul de gâscă zhopka, în special situat pe tălpi, este necesar să-l tratați. Fără tratament, nu va funcționa! În plus, ele sunt adesea rănite - acesta este un factor de risc pentru debutul proceselor maligne.

Tratamentul verucilor

Baza de tratament sunt procedurile efectuate într-o instituție medicală. Tratamentul cu medicamente poate fi utilizat. În plus, există multe metode de medicină tradițională pentru a rezolva această problemă.

Atunci când alegeți o metodă, trebuie remarcat faptul că tratamentul acestor veruci este destul de complex și de lungă durată. Cu cele mai multe tratamente, răbdarea și perseverența sunt necesare. Dupa auto-tratamente se produc adesea recidive, negi se reapare. Prin urmare, este mai rațional să solicitați ajutor medical.

În plus, tratamentul persoanelor cu boli cronice (de exemplu, diabetul zaharat), precum și tratamentul copiilor trebuie să fie în mod necesar efectuate cu participarea unui medic.

Îndepărtarea negilor într-o unitate medicală

Medicina modernă are următoarele metode de eliberare radicală din această boală:

 1. îndepărtarea prin laser (coagulare cu laser)
 2. curent electric (electrocoagulare)
 3. azot lichid (criodestructare)
 4. chirurgie excizie
 • Terapia pulsată cu laser este utilizată pe scară largă. Metoda se bazează pe cauterizarea capilarelor sanguine ale negi. În cele din urmă, moare. De obicei, o singură procedură este suficientă pentru a scăpa de un neg.
 • Metoda de crioterapie sau de criodestrucție: după înghețarea neoplasmului cu azot lichid, apare blistere, apoi în decurs de cinci până la șapte zile, negii moare și sunt respinși. Procedura este însoțită de mici senzații dureroase.
 • O altă metodă de tratament a verucilor, utilizată pe scară largă în instituțiile medicale - electrocoagularea. Se bazează pe efectele curentului electric și ale temperaturii înalte. Eficace în cazurile cele mai dificile.
 • Îndepărtarea chirurgicală a negii este rar utilizată acum. Metoda constă în îndepărtarea neregului cu o cantitate mică de țesut sănătos care îl înconjoară. Procedura se efectuează sub anestezie locală. Dezavantajul metodei este durerea. În plus, după un astfel de tratament, cicatrici se formează pe piele.

De obicei, în primul rând, pentru tratament, alegeți metode nedureroase care nu lasă cicatricile. Dar pentru tratamentul verucilor plantare, caracterizat printr-un curs persistent, medicul poate combina diferite metode. De exemplu, în cazurile avansate, negiul este tratat mai întâi cu criodestrucție și, apoi, chirurgical, îndepărtând o parte din țesutul afectat.

medicamente

În plus față de metodele de eliberare radicală din această boală, există multe modalități de tratament conservator. Acestea implică utilizarea complexă a medicamentelor și vizează, pe de o parte, distrugerea virușilor și, pe de altă parte, consolidarea imunității locale și generale.

În primul rând, folosește un mijloc care are un efect de cauterizare. Ele sunt disponibile sub formă de soluții, unguente, creme, plasturi. De exemplu, pheresol și verrucicid (soluții bazate pe fenol), super-curățare (soluție pe bază de alcalină caustică), salipod și mediplast (plasturi care conțin acid salicilic), lyapis (conține azotat de argint uscat).

Atunci când utilizați medicamente cu efect de cauterizare, este necesar să studiați cu atenție instrucțiunile atașate. Trebuie avut grijă când luați măsuri pentru a proteja pielea sănătoasă în timpul procedurii. Utilizarea necorespunzătoare a acestora este plină de arsuri!

În al doilea rând, medicamentele din grupul de imunostimulante sunt utilizate. De exemplu, unguent Viferon, cremă imiquimod, gel Panavir. În cazuri deosebit de dificile, pentru a întări apărarea imună, medicul poate prescrie un medicament în pilule, de exemplu, izoprinozină. Aceste medicamente conțin componente antivirale (de exemplu, interferon) sau stimulează producerea organismului propriilor interferoni, citokine.

În al treilea rând, puteți elimina un negru, de exemplu, folosind medicamentul "Cryo Pharma". Acționează ca o crioterapie, înghețând tumoarea. Relativ sigur când este folosit singur. Cursul de tratament al medicamentelor este de aproximativ două săptămâni. Dar, uneori, poate dura două sau trei tratamente pentru a scăpa de un neg. Apoi, timpul pentru tratament va dura mult mai mult. De asemenea, recomandăm citirea: preparate pentru eliminarea verucilor.

Cum sa scapi de metodele folclorice?

Trebuie remarcat faptul că tratamentul metodelor folclorice mai lungi. Având în vedere că medicina tradițională recomandă utilizarea plantelor medicinale, este mai bine să se trateze în vara sau la începutul toamnei.

Utilizată pe scară largă în tratamentul acestei boli de țesut. Cel mai puternic efect de vindecare are sucul conținut în partea de rădăcină a plantei. Arata negi mai bine de suc proaspat taiate plante. Poate că pregătirea de unguente se bazează pe ea.

Pentru a îndepărta un negat cu ajutorul sucului de țânțar proaspăt, este necesar să se umezească suprafața cu apă caldă și este mai bine să se absoarbă în apă sărată. Aplicați o picătură de suc de celandină la un negru umed. În același timp, este necesar să evitați contactul cu sucul pe pielea sănătoasă - puteți obține o arsură. Schimbarea culorii negii, întunecarea acesteia sugerează că tratamentul este eficient.

Pentru a prepara un unguent sau extract de celandină, trebuie să strângeți sucul de plante colectate după ploaie. Pentru a prepara unguentul, sucul este amestecat cu jeleu de petrol sau glicerină. Pentru a extrage sucul, după ce s-a așezat timp de două zile, amestecat cu vodcă (pentru un litru de suc să ia 500 ml de vodcă).

Unguentul și extractul de celandină pot fi folosite pentru tratarea verucilor pe tot parcursul anului, dar eficacitatea lor este mai mică decât cea a sucului proaspăt.

O altă metodă de tratament este decoctarea ramurilor de brad. Pentru a pregăti bulionul, tăiați ramurile molidului (-15 cm lungime), adăugați apă și fierbeți timp de aproximativ cinci minute și apoi răciți puțin. Din acest bulion trebuie să faceți baie în fiecare zi. Deja după o săptămână, vor apărea primele rezultate - senzațiile dureroase vor dispărea, iar negii vor începe să se întunece și să se usuce. Dar pentru o vindecare completă prin această metodă este nevoie de cel puțin o lună și jumătate de luni.

Unele surse recomandă combinarea diferitelor metode de tratament pentru o mai mare eficiență. De exemplu, în chiar zile - grăsimea cu sucul de celandină, în zilele ciudate - frecați negii cu coaja tăiată de cartofi verzi. În plus, la fiecare trei zile pentru a face baie de decoct de molid.

Aveți posibilitatea să tratați negii prin împrăștierea acestora cu lapte proaspăt sau suc de păpădie de patru până la cinci ori pe zi. Sau puneți mălai de frunze de calanchoe pe un neg. Bandajele se schimbă zilnic. Într-o săptămână, negii vor dispărea.

 • Slice un mar de soiuri acru (de exemplu, Antonovka) freca negelul de trei până la patru ori în timpul zilei.
 • Pentru comprese sau lubrifierea verucilor, puteți utiliza o perfuzie puternică (sau decoct) de pelin.
 • O altă rețetă: țineți becul în oțet timp de cel puțin două ore și apoi fixați-l pe negru peste noapte.

Măsuri preventive

Pentru a preveni boala, este necesar să urmați cu atenție regulile de igienă, de multe ori să spălați mâinile și să tratați rănile pe piele la timp. Contaminarea și integritatea pielii trebuie efectuate în mănuși de protecție. Important este o alimentație bună și un stil de viață sănătos.

Cum să scapi de negi de pui

Un negru este o tumoare mică, inofensivă, care poate provoca disconfort și chiar duce la boli grave ale pielii. Wart "fundul de pui" este destul de popular printre oameni. Ele au diferențe caracteristice față de creșterile obișnuite.

Tratamentul acestor tumori necesită o perioadă lungă de timp și îngrijiri suplimentare pentru a nu provoca recidive, boli concomitente și cancer de piele.

Ce este?

În oameni, neghina de pui este numită "pui zhopka". Dar există un alt nume mai puțin cunoscut - spike. Acesta este un neoplasm benign de natură benignă.

Dacă astfel de negi sunt adesea răniți, pot cauza cancer de piele.

Cauzele lui

Principalul motiv pentru răspândirea negelui piciorului de pui este infecția corpului uman cu virusul papilloma.

O astfel de infecție poate să apară:

 1. în timpul contactului direct cu un purtător de virusuri;
 2. în caz de nerespectare a normelor de igienă personală;
 3. vizitarea unor locuri de adunare în masă a oamenilor;
 4. transpirație excesivă;
 5. îngrijirea necorespunzătoare a picioarelor, în principal pentru picioare;
 6. microfracții în piele;
 7. diabet zaharat;
 8. ateroscleroza;
 9. a patra etapă a venelor varicoase.

De asemenea, dacă o persoană are un sistem imunitar slăbit, poate fi afectată de virusul papilomavirus. Dacă imunitatea este suficient de puternică, riscul de infecție este minim.

Cum arata aceste tumori?

În exterior, aceste tumori au o nuanță galben-gri.

Consiliu de la E. Malysheva.

Negi și papilome dispar din rădăcină - nu aveți nevoie de pilule! Scrieți o rețetă simplă, dar eficientă, care vă va ajuta să scăpați de un astfel de diagnostic neplăcut o dată pentru totdeauna. Trebuie doar să frecați în dimineața normală.

În prima etapă, verucile sunt netede, dar pe măsură ce cresc, devin dureroase. În mijlocul fundului de pui există o papilă, de unde crește piciorul vertical.

Când creșterile astea cresc, ele devin ca și conopida.

Pe picior, un astfel de negi poate fi adesea confundat cu o porumb obișnuit, deoarece în acest loc puiul de zhopka este supus unei keratinizări excesive.

Stratul superior al piciorului de pui gălbui este format din multe celule moarte ale dermei.

Vezi:

Dacă fundul de pui este aburit și curățat cu atenție stratul superior, atunci puteți vedea mici puncte negre pe suprafața acestuia - acestea sunt capilari înfundate.

Locuri de educație

Astfel de tumori pot apărea pe degete, palme, picior, rareori pot crește pe pleoape.

Film interesant:

simptome

Puteți identifica independent faptul că aveți un fund de pui pe picior sau pe braț. Următorii factori vă vor ajuta:

 • În prima etapă, tumoarea va avea o suprafață netedă, dar de îndată ce începe să crească, aceasta va deveni dură, tare, cu un strat keratinizat.
 • În diametrul fundului de pui poate ajunge până la 2 cm.
 • La atingere, un astfel de neoplasm este solid și contururile acestuia sunt vizibile.
 • Wart pui de fund poate răni, dacă este pe picior sau pe degetul de la picior, ca atunci când mersul pe jos va fi frecată în mod constant.
 • Deasupra suprafeței pielii, o astfel de creștere crește cu 1-2 milimetri, dar uneori mai mare.
 • În exterior, ele par a fi niște condiloame obișnuite de formă rotundă sau ovală. Dacă virusul este activ, atunci pot exista mai multe astfel de tumori și pot crește împreună.

Modalități de tratare a verucilor de pui

Cea mai corectă decizie în cazul unui astfel de negi se va întoarce imediat la un dermatolog care poate efectua un diagnostic individual și poate prescrie un tratament specific.

Tratamentul verucii de pui este cuprinzător. Sunt necesare terapii medicamentoase și metode radicale.

Există multe modalități de a trata fundul de pui. De asemenea, puteți scăpa de acasă, dar un astfel de tratament va necesita mai mult timp și diligență și poate fi, de asemenea, însoțit de recurențe.

Medicamente de farmacie

În stadiul inițial al tratamentului, este necesar să se stocheze medicamente antivirale pentru a distruge virusul papilloma în sânge și în tumorile de piele. Astfel de medicamente pot fi Imiquimod, Acyclovir și analogii lor. După o astfel de terapie, fundul de pui poate dispărea singur.

Compoziția acestor medicamente include substanțe care acționează asupra țesuturilor patologice. Dacă nu sunteți atenți în aplicarea lor, puteți obține o arsură puternică și profundă.

Cele mai eficiente medicamente care vizează tratamentul verucilor sunt:

Instrucțiunile pentru utilizarea acestor medicamente puteți găsi pe site-ul nostru, folosind căutarea în partea de sus a paginii.

Înainte de a începe să utilizați oricare dintre aceste unelte, trebuie să faceți aburirea locului de căuterizare și numai apoi aplicați medicamentul.

Prin operație

Tratamentul chirurgical al verucilor este prescris de către medic după un diagnostic. Există mai multe tehnici pentru a scăpa de negi "fundul de pui":

Medicina populara

Cea mai eficientă modalitate de a trata maladiile în casă este utilizarea sucului de celandină. O astfel de plantă este aproape în fiecare curte.

Compoziția sa are substanțe toxice, deci trebuie să fiți foarte atenți în utilizarea sa și să vă asigurați că sucul nu intră în pielea sănătoasă.

Sucul de celandine trebuie sa fie lubrifiat de fundul de pui de 2 ori pe zi. Celandina poate fi înlocuită cu ușurință de euphorbia sau păpădia, dacă este dificil să găsiți celandină.

Al doilea mod, nu mai puțin eficient, este usturoiul. Este necesar să se abureze uterul și să se curățească stratul superior.

 1. Luați 1 cățel mare de usturoi, tăiați în jumătate și tăiați partea atașată la fundul de pui.
 2. După ce ați luat un tencuială și fixați peste noapte.
 3. Repetați procedura dimineața, lăsând întreaga zi.

Durata tratamentului este de două până la patru săptămâni, până când dispar negrul. Mai multe retete cu usturoi sunt aici.

Conspirațiile aparțin, de asemenea, metodelor folclorice. Chiar și în cele mai vechi timpuri, oamenii au vorbit despre orice boală asupra alimentelor, obiecte de uz casnic.

Acum, acest tratament nu este mai puțin popular decât utilizarea de medicamente sau intervenții chirurgicale.

Conspirația pe măr

Aveți nevoie de un fir de mătase și un măr mic. Apple a tăiat firul în două jumătăți. Luați fiecare jumătate din măr și frecați negii, apoi adăugați cele două jumătăți împreună. Apoi, trebuie să legați două jumătăți de măr și să vă îngropați adânc în pământ. De îndată ce mărul începe să putrezească în pământ, negii vor ieși din piele.

Rezultatul va apărea în interval de două până la trei săptămâni.

Plot pe coada de pui

Această conspirație trebuie făcută pe lună descendentă. Este necesar să tăiați coada puiului și să vă asigurați că au fost tăiate glandele galbene. După aceea, ungeți fundul de pui negru și îngropați-l într-un loc unde animalele nu pot găsi coada. Când coada se transformă în humus, verucile vor ieși din corp.

Plot pe cartofi

Este necesar să tăiați cartofii în jumătăți egale. Aruncați o jumătate peste umărul stâng într-un loc pustiu, frecați negii cu cealaltă jumătate și îngropați-o în pământ.

Conspirația pentru carne

Un astfel de rit trebuie făcut pe lună în scădere. Este necesar să tăiați o bucată de carne cu mărimea unui neg. După aceea, frecați tumoarea și spuneți următoarele cuvinte:

"Carnea va putrezi - negii vor dispărea."

Apoi îngropați carnea departe de casă.

Este periculos sau nu?

Puiul de fund poate contribui la cancerul de piele. Acest lucru este posibil în cazul în care o persoană încearcă în mod constant să taie sau să curețe o tumoare, de multe ori rănind-o atunci când mers pe jos, frecându-l.

Porumb "pui zholka": cauzele apariției, metodele de tratament, fotografiile

Porumbul cu numele neobișnuit "pui zholka" sau așa cum se mai numește și "fundul de pui" (fundul) este o pecete pe picior sau pe brațul unui aspect extrem de neplăcut.

Și, pe lângă defectele estetice pe care un blister le dă apariția unei persoane, fundul de pui este, de asemenea, foarte dureros.

În articol vom examina mai îndeaproape această varietate de porumb, vom afla ce cauzează acest neoplasm cutanat, care sunt simptomele acestuia.

De asemenea, vom înțelege cum să tratăm puiul zholku: să examinăm în detaliu metodele medicale și folclorice, să ne familiarizăm cu măsurile de prevenire a acestui neoplasm.

Porumb sau negi?

Faptul este că cauza formării tuturor cornurilor este externă: cel mai adesea este fricțiunea. Dar cauza de negi - interne, cel mai adesea este papilomavirus. Acesta este motivul pentru care este corect să considerăm puiul de gâscă un neg.

Caracteristici externe

După cum sa menționat deja, puiul de gâscă zhopka din exterior reprezintă o vedere foarte neplăcută. Se pare ca o tumora de crestere (uneori foarte masiva), asemanatoare cu capul de conopida datorita mai multor straturi. Aceste straturi sunt creșteri ale pielii cornifite care ies în sus și în lateral.

O caracteristică distinctă a puiului zhopki de la alte tipuri de veruci sunt punctele negre situate pe suprafața sa. Forma acestei formări a pielii este un cerc, în mod necesar ridicat peste suprafața pielii ca un crater plat de vulcan.

Fotografie "pui zholki"

Simptomele unui neoplasm

Miezul neoplasmului începe să depășească straturile de piele keratinizate, iar în curând devine imposibil să pierdeți zhopka de pui. În mod special, puteți acorda atenție tumorii, dacă este localizată pe zone strategice ale pielii: tocuri, picioare, locuri unde pielea se freacă de pantofi.

Puiul zhopka are inițial o suprafață netedă, netedă, dar în timp, stratul superior devine dur, neuniform. Contururile verucilor "mature" sunt marcate clar, diametrul de obicei nu depășește 2 cm. Pe măsură ce porumbul crește, porumbul își schimbă culoarea, transformându-se inițial de la roz la galben-gri-galben.

Important: un simptom extrem de neplăcut și, din păcate, aproape obligatoriu, este durerea când apăsați calusul.

diagnosticare

Pentru a diagnostica cu exactitate acest neoplasm și pentru a prescrie un tratament adecvat, se recomandă să contactați un specialist în bolile de piele. Este necesar să se facă teste, să se efectueze o examinare a corpului, să se preleveze probe de biomaterial pentru cercetare sub microscop.

De regulă, se efectuează o procedură așa-numită dermoscopie. Procedura implică îndepărtarea stratului cornos superior de pe negru și examinarea acestuia sub microscop, precum și utilizarea reactivilor speciali. În cadrul procesului de cercetare, un specialist acordă atenție prezenței capilarelor în formare: acest lucru ne permite să distingem o negiasă de un corn normal.

Dacă se constată existența unui negat, organismul este examinat pentru prezența virusului papilomavirus - cauza imediată a acestui neoplasm.

Există vreun pericol?

Imediat reasigura cititorii, deoarece educația de pui din Zhopka, periculoasă pentru sănătate și viață, nu este - acesta este un fapt dovedit științific și confirmat de diverse studii.

Uneori, neoplasmul trece chiar pe cont propriu fără ajutorul din afară.

Acest lucru se întâmplă de obicei atunci când o persoană crește imunitatea cu mijloacele disponibile: întărirea, consumul de vitamine, renunțarea la obiceiurile proaste și alte moduri simple.

Cu toate acestea, lipsa de estetică a acestei negi este o condiție gravă pentru generarea de diverse complexe la om cu privire la aspectul lor. Sunt afectate în special femeile care sunt importante pentru a fi frumoase de la cap până în picioare.

Mai mult decât atât, chiar dacă negi este încă mică, aceasta poate crește până la o dimensiune considerabilă, și este posibil să se formeze lângă ea și alte câteva veruci asemănătoare. Prin urmare, este necesar să se trateze imediat fundul de pui, imediat ce a fost observat.

Deși acest neoplasm este benign în natură, totuși, cu traume obișnuite, acesta poate fi renăscut în cancer.

Cauzele lui


Așa cum a fost deja recunoscut oficial de medicina mondială, cauza directă a formării negilor numită "fundul de pui" este papilomavirusul uman (HPV). Trebuie să spun că acest virus este un fenomen comun și este observat în 60% din populația lumii.

Cu toate acestea, cu o imunitate puternică, virusul poate afecta întreaga viață a unei persoane fără să se manifeste. Cu toate acestea, în cazul în care sănătatea sa stricat, virusul se manifestă imediat într-o formă sau alta: fundul de pui este doar una dintre posibilele manifestări.

În plus față de imunitatea slabă, factorii care cauzează formarea de negi sunt următorii:

 • instabilitatea individuală a organismului față de virus;
 • transpirație excesivă;
 • pantofi prea înghesuiți din material care nu respiră;
 • piele microtrauma;
 • unele boli hormonale și vasculare de natură cronică: diabet, ateroscleroză, hipertensiune, etc.

Virusul poate fi transmis prin contact direct, prin microtrauma pielii în sânge.

Mărimea virusului papilloma este foarte mică, astfel încât acesta intră foarte rapid și ușor în corp chiar și prin ochi invizibili și crăpături, tăieturi, răni imperceptibile.

Deformarea piciorului, care a dus la formarea osului proeminent - este, de asemenea, una dintre cauzele probabile ale negi.

Uneori picioarele plate pot provoca această problemă.

Tratamente tradiționale

Fundul de pui este de dorit să se trateze în mod tradițional, mai ales dacă tumora are o dimensiune semnificativă sau mai multe.

Vom vorbi despre cele mai utilizate metode tradiționale de a scăpa de această problemă.

cryolysis

Această metodă este o îndepărtare a negienei cu azot lichid.

Metoda nu este ieftină, uneori puțin dureroasă, dar eficientă.

Simultan cu îndepărtarea țesuturilor afectate, azotul lichid dezinfectă zonele sănătoase din apropiere, prevenind astfel penetrarea infecției.

cu laser

Este, de asemenea, o metodă extrem de eficientă de combatere a fundului de pui și este foarte rapidă.

Un specialist cu experiență are nevoie de câteva minute pentru a elimina complet o tumoare urâtă de pe piele.

Simultan cu îndepărtarea răului, țesuturile adiacente sănătoase sunt cauterizate, ceea ce previne inflamarea și supurația lor. Această procedură vă permite să scăpați complet de puiul zhopki complet într-o sesiune.

electrocauter

Această procedură este o tăiere a negii cu o unealtă specială care utilizează un curent electric.

El ajută nu numai să vindece un calus, ci și să-l scape pentru totdeauna.

Decupare mecanică

Dacă punerea în aplicare a metodelor de mai sus este imposibilă dintr-un anumit motiv, specialistul poate efectua o mini-operare a planului chirurgical prin îndepărtarea negiului proeminent cu un bisturiu.

Este clar că procedura este efectuată în condiții de anestezie: de regulă, la nivel local.

Dacă cauza unei negii este o boală gravă de natură cronică, tratamentul neoplasmului trebuie efectuat numai sub supraveghere medicală. Activitatea în acest caz este inacceptabilă.

agenți de farmacie

Este important să știți că astfel de instrumente pot fi folosite acasă numai dacă negi nu a atins încă o dimensiune semnificativă, a apărut recent și nu provoacă disconfort apreciabil.

tencuieli

Un astfel de instrument de farmacie, ca un tencuială, poate fi, de asemenea, un mijloc eficient de a scăpa de fundul de pui, deși nu prea repede.

De obicei, plasturele adecvate pentru tratamentul unui neoplasm dat se fac pe bază de unguent salicilic sau același acid. Din păcate, plasturele este capabil să elimine numai manifestarea externă a verucilor, cu toate acestea, el nu poate distruge papilomavirusul.

Tratamentul se efectuează după cum urmează: un tencuiu special este lipit de formare de sus și fixat cu un tencuială obișnuită. Este necesară schimbarea unealtă la fiecare 12 ore. Problema va fi rezolvată în aproximativ două săptămâni.

În plus față de plasturele pentru tratamentul puiului zhopki, poate fi de asemenea utilizat unguent cu acid salicilic. Această substanță poate înmuia stratul cornificat de piele, precum și pentru a elimina procesul inflamator.

Aplicați unguentul este necesar de trei ori pe zi până când clipa dispare complet. Recuperarea are loc la aproximativ 3-4 săptămâni după începerea aplicării unguentului.

Unguentul oxolinic poate ajuta la scăderea virusului papilomului.

Metode populare


Pe lângă aceste metode tradiționale de rezolvare a problemei, pot fi aplicate metode tradiționale de tratament. Vom spune despre unele dintre ele în detaliu.

rostopască

Sucul acestei plante medicinale are proprietăți puternice de cauterizare și antiinflamatoare.

Trebuie să recunosc că este, de asemenea, mai degrabă caustic, deci încercați să nu obțineți suc pe pielea sănătoasă.

Aplicați sucul de celandină este necesar, picurându-i direct în centrul negii. Procedura trebuie efectuată de 2-3 ori pe zi până la dispariția formării pielii.

lămâie

Pentru a pregăti un mijloc de combatere a puiului zhopka, este necesar să insistăm coaja a două lămâi într-o jumătate de cești de esență de oțet (70%).

După cum înțelegeți, lichidul rezultat va avea rareori proprietăți corozive. Insistați pe medicamente timp de o săptămână, tremurând ocazional.

Soluția rezultată lubretează negii de două sau trei ori pe zi până când este complet distrusă.

Măsuri preventive

Ce puncte trebuie să știți pentru a evita apariția pe piele a unui pui de răchită din zăpadă.

 1. În primul rând, este foarte important să respectăm regulile de bază ale igienei: mai ales în căldura verii, atunci când picioarele se transpiră.
 2. De asemenea, este necesar să se aplice măsuri de consolidare a sistemului imunitar. După cum știți, virusul papilloma se manifestă numai dacă sănătatea este slăbită, așa că vitaminele din băutură, imunomodulatoarele, preparatele din plante pentru a crește imunitatea.
 3. Pentru a nu deveni infectați cu papilom, luați măsuri de precauție în locuri publice: nu mergeți fără pantofi în piscină, baie generală, saună, nu folosiți lucruri personale ale străinilor.

Consolidați-vă sistemul imunitar, faceți sănătatea dumneavoastră întotdeauna, și nu numai în timpul bolii - și apoi un negru neplăcut care are un nume la fel de neplăcut nu vă va amenința.

Producem negii de pui pe jos

Pui negru (sau pui de fund) - o piele benigna pe piele, cu o nuanta galben-gri si margini zimtate. Nu adaugă frumusețea proprietarului, dar există și alte vicii ale acestei "nenorociri". Adesea doare și crește, provocând o anxietate considerabilă. Dar cu un astfel de dezastru poți face față! Dacă vă aflați la o pierdere și nu știți cum să obțineți negii de pui pe picior sau cum să scăpați de negii de pui pe picior, citiți mai departe. Acest articol vă va spune cum să tratați o negi cu remedii tradiționale și folclorice.

Cum să obțineți negii de pui pe jos

Ce este negii de pui

Pentru a lupta împotriva unui dușman, trebuie să-l cunoașteți prin vedere. Acest adevăr incontestabil se aplică nu numai oamenilor. Combaterea bolii prin toate mijloacele.

Negru de pui - nu un porumb, așa cum mulți cred. Abordarea clasică a compatrioților noștri "oh, a sărit, ce poate fi uns" cu eliminarea verucilor de pui nu are nimic în comun. Numai tratament.

Ele sunt adesea localizate pe picior, picior, mână, deget. Este păcat să le găsiți pe pleoape. În verucile comune numite pui zhopka din cauza asemănării cu... anusul unui pui. Unii oameni compară creșterile cu boabe încolțite sau muguri de conopidă. Negi au o suprafață de relief și o culoare gălbuie. Sub stratul superior sunt vizibile puncte întunecate care indică înfundarea vaselor de sânge. De-a lungul timpului, puiul de gâscă zhopka crește, crește și se înrădăcinează profund în piele.

Cauzele creșterii

HPV (Papilomavirusul uman) este cauza principală a negelui de pui. Când virusul este activat și defectele organismului nu reușesc, apare formarea pielii. Dar medicii vorbesc despre astfel de factori:

 • transpirația excesivă sau pielea uscată;
 • infecție printr-o rană sau o tăietură;
 • picioare plate;
 • purtarea de pantofi mai mici;
 • diabet zaharat, vene varicoase și boli metabolice.

Aspectul negilor de pui pe picior, picior sau alte părți ale corpului este un semnal de nereguli în organism. Prin urmare, nu vă grăbiți să scăpați de creștere, folosind doar tratamentul local (unguent, cremă). Nu abuzați de remediile populare. Doamne ferește-te să curețe sau să-ți alegi un neg. Prin astfel de acțiuni, puteți provoca cancer de piele sau otrăvire a sângelui. Acest lucru este valabil pentru persoanele predispuse la astfel de boli.

tratament

Aduceți negii de pui poate fi, dacă tratamentul este efectuat într-un complex. Este important să nu se amâne. Uitați de rusă "poate da da". Nu veți trata - nu va trece. Numai agravat și extins, în special în cazul în care locul de localizare a creșterii - picior. Chiar și atunci când bunicul tău iubit vorbește despre modul în care vorbește negii de pui, vă mulțumesc pentru îngrijirea dumneavoastră și începeți tratamentul.

Deci, pentru a vindeca un fund de pui negru și a uita de el pentru totdeauna, acționează pe ea în moduri eficiente:

 • în interior (medicamentos);
 • în exterior (toate unguentul familiar, gel);
 • în mod operativ.

Cu toate acestea, înainte de a trata o boală, diagnosticați-o. Nu căutați fotografii de negi de pui pe Internet și nu le comparați cu creșterea dvs. Faceți o întâlnire cu un dermatolog, chiar dacă este clar că există un negru de pui clasic în fața dvs. Este clar numai pentru medic. Mai întâi, efectuați un test de sânge pentru HPV. Deci, găsiți cauza problemei care v-a văzut și începeți tratamentul. În al doilea rând, permiteți medicului să efectueze dermatoscopie. Aceasta este o metodă modernă de diagnosticare a leziunilor cutanate. Este sigur și fără durere. Cresterea crescuta a neregului cu un dermatoscop, medicul va evalua caracteristicile si gradul de neglijare.

Tratamentul medicamentos

Pentru a scapa odata pentru totdeauna de negii de pui, lupta nu numai cu efectul, ci si cu cauza. Și ea este în tine. Prin urmare, sarcina numărul 1 este de a scăpa de HPV și de a crește rezistența corporală. Utilizarea agenților imunomodulatori și antivirali cu un spectru larg de acțiune (interferon, kipferon, viferon și altele asemenea) a fost justificată.

Nu uitați de geluri și unguente. Pentru tratamentul local al verucilor de pui, utilizați unguent Panavir și Viferon. Din fericire, alegerea este minunată. Dar nu prescrie medicamente pentru tine. Doar un medic poate determina ce instrument va face față în mod eficient creșterii și nu va provoca complicații. Cum altfel puteți să scăpați de negii de pui?

Tratamentul chirurgical

Pentru a elimina o crestere, lupta cu puiul zhopka cu metode radicale:

 1. Moxibustion Burnout. Undele radio afectează vasele deteriorate, îndepărtează condilomul și opresc răspândirea acestuia.
 2. Tratamentul cu laser. Faza laser distruge negii, împiedicându-i să se extindă. Una dintre metodele cele mai de succes de a scăpa de negi.
 3. Înghețarea cu azot lichid. Blochează celulele afectate, formând o bule de apă care nu poate fi rănită. Este nevoie de o săptămână mai târziu, dar o cicatrice poate fi în locul ei. Numai formatele superficiale pot fi eliminate.
 4. Curent de ardere. Arde celulele afectate de negi. În locul puiului zhopki, apare o crustă, dar mai târziu rămâne numai pielea elastică și sănătoasă. Metoda de ardere a curentului este potrivită pentru a trata verucile de pui care nu au avut timp să ia rădăcini adânci. Nu se utilizează în tratamentul verucilor pe picior.
 5. Intervenție chirurgicală. Se folosește pentru a elimina verucile foarte mari. Este potrivit pentru cei care au lăsat problema să-și urmeze cursul sau pentru o lungă perioadă de timp angajată într-un tratament ineficient de auto-tratament.

Cum de a elimina negii de pui nu sunt metode populare? Cele mai eficiente metode sunt primele două. Utilizarea unui cuțit radio sau a unui laser împiedică apariția unor veruci repetate și nu lasă cicatrici. Perioada de restabilire a integrității pielii nu depășește două săptămâni.

Cum de a vindeca negii de pui folosind metode populare

Eficace în eliminarea negilor de pui - metodele tradiționale de tratament. Dar puteți încerca să eliminați tumoarea acasă.

Wart plantar sau "fundul de pui": cum să vindeciți?

Papilomavirusul uman, care penetrează în corp prin mici fisuri sau tăieturi ale pielii picioarelor, poate provoca veruci plantari. Aceasta este o educație benignă, cunoscută sub numele de "fundul de pui". Cum să tratezi această problemă și dacă trebuie să faci ceva, aflăm mai jos. Cu toate acestea, oamenii ar trebui să fie conștienți de faptul că spinele (acesta este un alt nume pentru o afecțiune) sunt o creștere benignă care afectează în principal tălpii picioarelor. În cea mai mare parte, astfel de veruci nu prezintă o amenințare gravă, dar dacă acestea provoacă disconfort, acestea ar trebui eliminate. Ce metode să faceți, citiți articolul.

cauzele

Înainte de a înțelege diagnosticul de "pui de fund", cum să tratăm o boală, trebuie să înțelegeți factorii de aspectul său. Deci, cauza verucilor plantare este o infecție umană cu un virus. Și poate fi luat în zone comune (baie, saună, piscină) cu respectarea insuficientă a normelor de igienă personală.

De ce un astfel de nume - "fundul de pui"?

În popor, numele unui negru plantar nu este accidental: a fost din cauza aspectului pe care oamenii l-au început să o numească așa. În medicină, această boală are un nume diferit - "spike". "Chicken Ass" are o culoare galbenă, în interiorul ei este o papilă mică, din care apar formațiuni verticale. În exterior, arată ca un anus de pui, de aici și numele.

Thorny apare în principal pe picioare și degetele de la picioare, pe degete și, de asemenea, pe pleoape (rareori).

Este necesar să scapi de negi?

Adesea, "fundul de pui" merge singur fără tratament în stadiu incipient. Acest lucru se întâmplă dacă o persoană are un sistem imunitar bun, puternic. Apoi, organismul suprima virusul și, în același timp, pielea se vindecă. Auto-vindecarea poate dura de la 2 săptămâni până la 1,5 ani.

Totuși, nu este întotdeauna posibil ca un vârf să meargă singur. Dacă sistemul imunitar este slăbit, atunci virusul se poate simți grozav în corpul uman, iar apoi "fundul de pui" se poate manifesta. Tratați negii plantari în astfel de cazuri:

- dacă este rănită;

- interferă cu mersul pe jos;

- crescând rapid în mărime;

- dacă creșterile copilului încep să apară în apropiere.

Modalități de a scăpa de tumori

"Pui de fund", a cărui tratare este atât tradițională, cât și neconvențională, care trebuie eliminată prin utilizarea unor astfel de metode:

 • Lichidarea azotului lichid.
 • Eliminarea laserului negilor.
 • Metode chimice pentru eliminarea tumorilor.
 • Utilizarea electrocoagulării.
 • Intervenția chirurgicală (îndepărtarea rănilor cu bisturiu).
 • Metode netradiționale de tratament.

Metode de eliminare chimică la domiciliu

Cum să scapi de "fundul de pui", fără să te torturezi să mergi la spital? Pentru a face acest lucru, puteți utiliza metoda chimică de îndepărtare a negilor, prin care tumora este distrusă de substanțe caustice. Deoarece pielea modificată a fundului de pui este dură, poate fi supusă atacului agresiv. Pentru aceasta, sunt utilizate diferite unguente, de exemplu, alcool salicilic, oxolinic și camfor. Un bandaj este aplicat zonei afectate. Acest tratament este mai lung decât alte metode de eliminare a educației, dar este sigur și fără durere. După ceva timp, "fundul de pui" pe deget sau pe călcâi dispare.

Nu mai puțin eficace este soluția "Fresol" de la negi. Este remarcabil că cauzează neoplasmul și are, de asemenea, o proprietate bactericidă excelentă. Când se tratează cu o soluție de "Feresol", verucile de pe talpa piciorului sunt aburite cu atenție, apoi, fără oprire, se îngrămădește creșterea în decurs de o oră. Apoi nu este nevoie să puneți nimic pe picior, zona afectată ar trebui să fie uscată la aer. De obicei, tratamentul cu ajutorul "Fresol" înseamnă sfârșitul după a cincea procedură.

Îndepărtarea chirurgicală

"Fundul de pui" poate fi eliminat rapid prin intermediul unui bisturiu. Operația însăși nu este complicată, totuși, după aceasta este posibilă o recidivă, deoarece toate aceleași particule de țesut negelar rămân. De asemenea, un alt moment neplăcut după operație este formarea de cicatrici.

Îndepărtarea cu azot lichid

"Pui de fund" pe picior poate fi, de asemenea, eliminat prin criodestruction. Acest lucru înseamnă că negi este pre-înghețat, apoi devine alb, și după câteva zile dispare. Principalul avantaj al eliminării tumorilor cu azot lichid este că nu există cicatrici sau cicatrici după procedură. Cu toate acestea, această metodă, spre deosebire de altele, este mai bine să nu se folosească în cazul persoanelor cu imunitate slăbită. Faptul este că sub influența blisterelor reci se pot forma pe corp, iar în câteva zile pe care fundul de pui respinge, infecția poate pătrunde prin aceste bule de apă.

Eliminarea verucilor plantare prin electrocoagulare

În acest caz, tumora este căuterizată cu un dispozitiv electric special. Această procedură se efectuează sub anestezie locală. După o anumită perioadă de timp după electrocoagulare, locul inflamat devine negru, dar se vindecă destul de repede. În acest caz, negi plantare este îndepărtată împreună cu rădăcina, dar poate rămâne o cicatrice mică.

Eradicarea prin laser

Aceasta este cea mai tânără metodă de a scăpa de "fundul de pui". Laserul laser arde negii plantari în straturi și aceasta duce la vindecarea rapidă a piciorului. Această metodă are un avantaj: vă permite să controlați adâncimea de îndepărtare. Cu toate acestea, ca și în cazul altor metode de distrugere fizică a unei astfel de formări, aceasta poate lăsa cicatrici. Dar nu vă faceți griji, deoarece verucile plantare nu sunt în locuri proeminente.

Tratamente netradiționale

Cum să retrageți fundul de pui fără a implica personalul medical? Puteți încerca să scăpați de el acasă. Există multe metode pentru a elimina această formare, dar cele mai frecvente sunt următoarele:

 1. Terapia cu usturoi.
 2. Tratamentul cu celandină.
 3. Rugăciuni și conspirații.
 4. Acid acetic.

Usturoi Plantar Tratamentul Wart

Toată lumea știe că această plantă ucide viruși, iar unii oameni chiar cred că poate elimina papilomavirusul din corpul uman. Reteta pentru a scapa de prick este urmatoarea:

 • Negi trebuie să fie aburit în apă caldă, fiartă, fierbinte. Apoi, ar trebui să tăiați parțial formarea foarfecelor de unghii, care trebuie mai întâi să fie procesate cu alcool. În același timp, este necesar să tăiați rola de piele și puțin din țesătura "pui de fund".
 • Coaceți usturoiul, separați 1 cățel, spălați-l, tăiați-l în jumătate și determinați-l pe vârful negii.
 • Cu ajutorul tencuielii adezive ar trebui să fie fixate de plante pe unghii. În această stare, lăsați-vă piciorul peste noapte. Dimineața, repetă. Durata tratamentului este de 2-4 săptămâni. Pentru un efect rapid, ar trebui să faceți astfel de tampoane de usturoi de 2 ori pe zi și să umblați așa tot timpul. Cu toate acestea, dacă nu există o astfel de posibilitate (o persoană lucrează, de exemplu, și nu dorește ca usturoiul să-l sufere), este posibil să se facă o astfel de procedură cel puțin de seară și toată noaptea.

Tratarea spikeletului celandinei

Sucul acestei plante, de asemenea, ucide virusul papilomului. Pentru un efect adecvat, trebuie să lubrifiați locul afectat pe picior cu sucul de celandină de două ori pe zi. Este posibil, apropo, să tăiați un vârf mic. Dacă nu există niciunandan, îl puteți înlocui cu euphorbia sau păpădie. Sucurile acestor plante promovează și vindecarea. Dacă totuși doriți să încercați să scăpați de creștere cu ajutorul celandinei și nu este găsit nicăieri, atunci o puteți cumpăra într-o farmacie.

Rugăciuni și conspirații

Unii oameni recurg la această metodă de a elimina verucile. Pacienții sunt chiar siguri că sunt petițiile lui Dumnezeu care ajută la scăpa de "fundul de pui". Există rugăciuni speciale de la negi plantari. Dar, în general, clerul spune că nu contează ce vor fi cuvintele din petiție. Cel mai important lucru este că rugăciunea ar trebui să provină din inimă și nu să fie doar o colecție de cuvinte, un recitativ. Deoarece numai o petiție sinceră față de Dumnezeu poate vindeca nu numai de negi plantari, ci și de orice altă boală.

Îndepărtarea coloanei cu acid acetic

Adesea oamenii folosesc un astfel de lichid cu un miros puternic. O dată pe zi trebuie să puneți o picătură pe unghii. Durata tratamentului este de obicei 5-7 zile. Dar cu acid acetic trebuie să fii extrem de atent, chiar dacă pielea este dură pe picior, dar poate suferi în continuare. Prin urmare, este mai bine să sigilați pielea din jurul negii cu un tencuială, lăsând doar fereastra cu creșterea. Pentru ușurința utilizării, acidul trebuie turnat peste un șervețel mic sau un burete de bumbac, care apoi trebuie aplicat pe unghii. Stickul întregul lucru necesită tencuială bactericidă.

profilaxie

Acum știți cum să vindecați un "fund de pui" sau un spanac științific, dar acum vom afla cum să împiedicăm această boală să apară. Deci, pentru ca negii plantarieni să nu vă tulbure viața, trebuie să urmați aceste reguli:

 1. Purtați pantofi pentru a se potrivi.
 2. În timp pentru a trata transpirația excesivă a picioarelor, deoarece un mediu umed pentru papilomavirus este ideal.
 3. Folosiți în timp util diferite tăieturi, leziuni, zgârieturi pe picioare și picioare.
 4. Conduceți un stil de viață sănătos: jucați sport, mâncați bine, dormiți cel puțin 8 ore pe zi, nu beți alcool și nu fumați. Toate aceste activități vor spori imunitatea și, dacă corpul este puternic, atunci va fi capabil să facă față oricărei boli. Și virusul papilloma nu va fi nimic pentru el.

Acum știi ce este "fundul de pui", de unde a venit acest nume și cum poți numi această afecțiune în mod diferit. Am identificat modalități de a scăpa de această creștere, precum și de când nu este necesar să o eliminăm. Metodele medicale pentru eliminarea verucilor plantare sunt chirurgia, terapia cu laser, electrocoagularea, utilizarea azotului lichid. De asemenea, unii oameni se întorc la metode neconvenționale de tratament: rugăciuni, utilizarea usturoiului, celandinei, acidului acetic. Cu toate acestea, rezultatul unui astfel de tratament nu a fost dovedit, deci dacă aveți o negi plantar pe picior, este mai bine să mergeți la medic mai întâi pentru a comanda terapia adecvată.