Principal

Variola de vită

Cauze ale cicatricilor keloide, cum arata si tratamente

Arsurile, mușcăturile insectelor, abraziunile adânci și tăieturile după vindecarea pielii pot lăsa cicatrici. Dacă defectul are dimensiuni considerabile sau este într-un loc proeminent, este puțin probabil ca persoana să-i placă. Cicatricea keloidă este în special expresivă și vizibilă asupra corpului.

De ce se modelează, cum arată și poate să scape de o cicatrice dur? Toate întrebările vor fi acoperite în acest articol.

Chelie cicatrice: cauzele educației

Keloidul sau cicatricele cicatrice sunt cauzate de accruerea incorectă a marginilor rănilor. Dacă zona afectată este infectată cu microbi sau țesutul conjunctiv crește în zona sa, se formează cicatrici pe piele. Principalele motive pentru formarea cicatricelor coloidale - fuziunea margini a zonei afectate și realizarea de cusături fără griji în timpul intervențiilor chirurgicale.

Keloidul are o structură densă și nu se extinde deasupra suprafeței epidermei. În timp, defectele cresc în dimensiune. Observând dezvoltarea țesuturilor keloide, experții au făcut concluzii cu privire la originea lor. Există mulți factori care afectează cicatrizarea pielii. Listați principalele motive pentru care se formează keloidele:

 • Piercing.
 • Burns.
 • Supurație.
 • Infecții ale rănilor
 • Vaccinarea (vaccinarea cu BCG).
 • Tensiune puternică în pielea din jurul plăgii.
 • Intervenția chirurgicală (tratamentul apendicitei, operația cezariană, îndepărtarea moliilor).

Tendința la cicatrizare este observată la persoanele cu vârste cuprinse între 10 și 40 de ani. La copii mici, pielea se recuperează rapid, iar la pacienții de ani de respect, nu se formează keloide. La bătrânețe se formează cicatrici de tip atrofic.

Ce sunt cicatricile cicatrice?

Aspectul general al defectului depinde de amploarea zonei vătămate, localizarea acesteia, statutul limitărilor, vârsta pacienților și alți factori. De exemplu, o cicatrice keloidă după o operație cezariană sau epitelizarea suprafeței plăgii poate fi compactată.

Pacienții percep această schimbare ca pe un fenomen rezidual după inflamație, similar cu infiltrarea, și pierd momentul momentului tratamentului la un medic. Compactarea în acest moment modifică structura și se transformă într-o rolă cutanată cartilagină de culoare roșu albastru. Mărimea defectului poate fi semnificativă.

Contururile keloidelor pe pielea netedă pot diferi de forma unei focalizări inflamatorii sau a unui prejudiciu timpuriu. Ambiguitatea formelor se datorează răspândirii procesului keloid de-a lungul liniilor Langer (linii de întindere a pielii). În unele cazuri, cicatricea traversează dermul sănătos cu cordoane alungite, imitând picioarele crabului. Cicatricile extinse care au rămas din arsuri sunt transformate în contracții cicatrice.

În femelele largi, înalte și dense denumirea de "carne sălbatică". Culoarea lor variază de la roșu aprins la albăstrui. Creșterea cicatricilor cauzează durere, parestezii și mâncărime. Disconfortul este agravat de contactul cu îmbrăcămintea.

Ce zone ale corpului sunt predispuse la cicatrizare coloidală:

Keloidele rar apar sub coapsele. Acest lucru se datorează faptului că în partea superioară a corpului există un număr crescut de receptori pentru testosteron (hiperandrogenism) și TGF-beta pe celulele pielii și în plasma sanguină.

Cheloidele pe urechi sunt formate la punctele de puncție sub cercei și în punctul de suturare. Acestea se formează în 3 - 4 săptămâni după leziunea țesutului, pe măsură ce procesul inflamator dispare. Patologia este însoțită de separarea conținuturilor seroase-purulente, de durere și de eritem. Cicatricile de pe lobilele urechii pot apărea, de asemenea, la mai mulți ani după puncție sau operație.

Purtarea mai multor cercei într-o ureche crește riscul de cicatrizare a cheloidelor. Zonele compacte ajung la dimensiunea canalului de scurgere.

Cum apare cicatricea keloidă, pe care o puteți vedea în fotografie.

Metode de tratament și prevenire a cicatricilor keloide

Terapia pentru keloide se desfășoară în moduri diferite:

 • Medicament - pacientul este prescris imunomodulatori și corticosteroizi. Medicamentele afectează sinteza colagenului în țesutul cicatrician.
 • Radioterapia.
 • Ocluzie - impunerea de bandaje de presiune.
 • Chirurgia - țesutul exces este excizat cu laser, scalpel sau crioterapie.
 • Fizioterapie - terapie magnetică, electroforeză.

medicină

Utilizarea corticosteroizilor în tratamentul cheloidelor implică injecții intraperitoneale. Agenții hormonali ușurează inflamația și reduc sinteza colagenului. Pacienților li se administrează, de obicei, acetat de triamcinolonă. Cursul constă în 2 - 3 injecții cu un interval de 1 - 2 luni. De asemenea, a practicat folosirea unguentelor hormonale.

Tratamentul cicatricilor prin imunomodulatori se bazează și pe injecții. Interferonul este injectat în linia suturii. Medicamentul previne recurența procesului coloidal după excizia țesutului compactat.

Medicamentele enzimatice fac ca keloidul să fie mai puțin pronunțat datorită distrugerii acidului hialuronic și a colagenului în structura țesutului patologic. În acest scop, medicii folosesc droguri Lidaz, Longidaz, Ronidaz. Organismul primește preparate enzimatice prin fonoforă sau ultraphonoforeză.

Specialiștii prescriu de la unguent pentru cicatrici de keloid post-ars și diverse unguente pentru unghii Kontraktubeks, gel Lioton-100, cremă Kelofibraz, unguent Zeraderm Ultra, unguent hidrocortizon și plăci Spenko gel-silicon. Asemenea cicatrici și cicatrici, cum ar fi Fermencol și Scarguard, vor contribui și la resorbția țesuturilor gonate.

chirurgie

Excizia chirurgicală a cicatricii este cel mai bine combinată cu administrarea postoperatorie de agenți hormonali. Terapia va fi maxim eficientă, iar riscul de recurență este minim.

Dacă pacientul caută o modalitate de a scăpa de cicatrici de cheloid și doar acceptă excizia, eficacitatea terapiei este redusă cu 50%. Cea mai bună opțiune ar fi eliminarea țesutului defect și apoi aplicarea pansamentelor ocluzive. Timpul de îmbrăcăminte este de câteva zile, la discreția medicului.

Terapia cu laser, în timp ce îndepărtează cheloidul, reduce dimensiunea sa prin reducerea colagenului. În plus față de radiațiile laser, este posibilă o variantă cu cauterizarea cicatricilor.

Tratamentul chirurgical al cicatricilor keloide cu azot lichid este, de asemenea, o metodă chirurgicală. În acest caz, crioterapia este o înghețare pe termen scurt a țesutului cicatrician cu o substanță răcită. Eliminarea defectelor va ajuta la 2 - 3 cicluri de congelare. Durata fiecărei - 20 - 30 de secunde.

Radioterapia

Iradierea ionizantă a lui Bucca declanșează distrugerea fibrelor de colagen. Rezultatul procedurii este o reducere a zonei cicatricei coloidale. Pentru a obține efectul maxim, pacientul suferă 6 ședințe de iradiere cu intervalul dintre procedurile de 1,5 - 2 luni.

Terapia prin radiații ca metodă de eliminare a cicatricilor keloide este contraindicată în bolile dermatologice, în patologiile renale și în prezența rănilor deschise sau prost rănite.

Bandaje de presiune

Pansamentele siliconice aplicate pe suprafața cicatricilor își reduc suprafața în 25% din cazuri. Se recomandă purtarea lor pentru o perioadă lungă de timp, timp de 6 - 8 luni. Terapia cu pansamente ocluzive cauzează disconfort.

profilaxie

Specialiștii în tratamentul keloidului se concentrează pe eliminarea defectului și prevenirea apariției acestuia. Dacă pielea pacientului este predispusă la cicatrizare, este mai bine să refuzați operațiile cosmetice. Dacă este planificată o intervenție chirurgicală din motive de sănătate, este necesară informarea chirurgului despre predispoziția la cheloid. Fiind informat, medicul nu va permite tensiuni excesive pe piele la închiderea rănilor postoperatorii.

Pentru a nu forma o cicatrice keloidă după îndepărtarea unui mol, este important să urmați toate recomandările pentru îngrijirea rănilor.

Crusta rezultată nu poate fi ruptă, umedă și expusă la radiații ultraviolete. Chiar și în timpul sezonului rece, zona de operare trebuie lubrifiată cu protecție solară.

Dacă rana devine umedă, supurativă sau crusta nu se desprinde mult timp, trebuie să vă consultați un medic și să vă întâlniți. La primele simptome ale unei cicatrici coloidale după îndepărtarea moliilor, puteți aplica Contractubex.

Rețete de medicină tradițională

În plus față de utilizarea medicamentelor, este permisă tratarea cheloidelor cu remedii folclorice. În consultare cu medicul, o persoană poate folosi formulări de plante medicinale, respectând cu strictețe proporțiile și dozajul rețetelor vindecătorilor. De asemenea, este necesar să se revizuiască dieta și să se includă în meniul zilnic alimente fortificate și alimente bogate în proteine, zinc și microelemente.

Ce puteți mânca pentru vindecarea rapidă a cicatricilor keloide:

Din alimente grase și prajite este mai bine să refuzați.

aplicații

Frunze de urzica, flori de calendula si musetel si coada bruta si sunătoare amestecate în părți egale, de exemplu, 15 g. Pentru această cantitate de colectare vor fi necesare 0,5 litri de apă clocotită. Compoziția este chinuită pe o baie de apă timp de 15 minute și se înfășoară într-o cârpă caldă timp de o oră.

Apoi, lichidul este filtrat, umezit cu o ștergere cu infuzie curată și fixat în zona de probleme. Polietilena este aplicată pe partea de sus și bandajul este fixat cu o eșarfă timp de 2 ore. Procedura se efectuează zilnic timp de 2 luni.

Unguent pe bază de plante

Producția de unguent pentru netezirea cicatricilor keloide la domiciliu începe cu prepararea tincturii.

Puteți utiliza plante cum ar fi:

La discreția sa, luați una sau mai multe plante. 30 g de materie primă se toarnă cu un pahar de vodcă. Tara închisă bine și efectuată timp de 2 săptămâni într-un loc răcoros.

În a 15-a zi, infuzia este filtrată și combinată cu grăsime topită - carne de porc sau bursuc. La 100 g de tinctură se iau 100 g de grăsime. Amestecul se fierbe în plus pe o baie de aburi timp de 10 minute, se răcește și se frece într-un țesut compactat de 3 ori pe zi. Cursul este conceput pentru o lună.

Uleiuri esențiale

Luați în considerare modul de eliminare a cicatricilor keloide cu uleiuri esențiale. În proporții egale, uleiul de mentă este amestecat alternativ cu uleiurile de neroli și de rozmarin. A doua variantă a amestecului terapeutic este ulei de trandafir + ulei de arbore de ceai + tămâie. Tratamentul cicatricilor se face dimineața și seara.

Peste aluat

Din laptele cald și făina de mazăre faceți un tort și aplicați cicatricei timp de o oră. Folosiți aluatul terapeutic zilnic.

varză

Pentru a restabili rădăcina de utilizare a pielii varză - o sursă naturală de vitamina E.

Cateva frunze curate sunt zdrobite si combinati gruelul cu miere. Cantitatea corectă de compoziție sa răspândit pe o bucată de tifon multistrat și fixată pe cicatrice timp de 3 ore. Între tifon și bandaj a fost așezat un strat de plastic. Manipularea se face de două ori pe zi.

Pepene și ouă

Porțiuni egale într-un singur recipient se amestecă ouăle cu semințe de pepene galben. Componentele sunt diluate cu ulei vegetal până la o masă kashysebny. La compoziția ready-made keloid se aplică doar o dată pe zi, dar timp de 2 luni.

ceară de albine

Uleiul de floarea-soarelui (sau porumb, catina de mare, rozmarin) este incalzit si combinat cu ceara de albine - 400 ml pe 100 g. Preparatul se cântărește 15 minute într-un incendiu liniștit, apoi răcit și smirnit cu cicatrici de 2 ori pe zi.

Sophora japoneză

Sophora va avea nevoie de 2 cești.

Sunt zdrobite și combinate cu grăsime de gâscă. Mijloacele se pun pe o baie de apă și se mențin încălzite timp de 1,5 ore. În următoarele 3 zile, medicamentul este din nou încălzit timp de o oră și jumătate, iar în a 4-a zi, compoziția este dată la fierbere. Apoi unguentul este răcit și țesuturile vindecate sunt procesate fără succes.

Althaea

Pentru a lupta cu keloidele va ajuta proprietățile absorbante, anti-inflamatorii și anti-edematoase ale Althea. 20 g de rădăcini uscate mărunțite ale unei plante se toarnă cu un pahar de apă rece și se lasă componentele să stea până dimineața (compoziția se face seara). Produsul finit este aplicat la cicatrice de cel puțin 5 ori pe zi. Altay a permis să înlocuiască menta.

Ulei de camfor

Mijloace umezesc abundent bandaje. Loțiunea este aplicată pe cicatrice și acoperă cu celofan. Fixați bandajul de bandaj.

Ce sunt cicatricile cicatrice și metodele lor de tratament?

O cicatrice cicloidă este un defect de piele care rezultă dintr-o acumulare incorectă a marginilor plăgii. Acest lucru se întâmplă din cauza proliferării țesutului conjunctiv sau a infecției pielii. Defectul considerat este foarte puternic deasupra nivelului pielii, prin urmare este considerat destul de vizibil. Dacă nu începeți tratamentul, cicatricea poate crește în mărime, ceea ce va duce la o creștere suplimentară a densității.

descriere

Defecțiunea avută în vedere este clasificată în două tipuri: primar și secundar. Primele se formează brusc, fără influența factorilor externi. Se concentrează pe gât, lobile urechii, bărbia și spatele. Secundar servesc ca o consecință a patologiilor și leziunilor pielii. Deoarece procesul de recuperare este lung, cu o scădere a rezistenței imunitare sau cu adăugarea unei infecții, există o încălcare a vindecării normale.

Formarea unui cheloid secundar poate să apară pe tot parcursul anului de la momentul rănirii. Dacă cicatricea a fost obținută în timpul arderii, atunci se va forma în 2 luni.

Procesul de patogeneză implică 3 etape:

 1. Procesul de epitelizare. În zona de deteriorare există un strat subțire de celule epiteliale, durata acestora fiind de 8-10 zile.
 2. Procesul de umflare. Există un țesut cicatricial, durata va fi de 20-30 de zile.
 3. Procesul de compactare. Dispariția vaselor de sânge se observă, țesutul conjunctiv se formează foarte repede, având ca rezultat creșterea densității defectului.

Pe film - tratamentul cicatricelor coloidale:

Cauzele patologiei

Factorii care contribuie la apariția unei cicatrice cicloide continuă să studieze și să semene ziua. Până în prezent, există anumite motive, dar nu este încă posibil să le numim clar și precis. Ciclurile cicloide se formează fără influența anumitor condiții. Mai mult, nu pot exista răni pe piele deloc, sau s-au vindecat mult timp în urmă.

Factorii de risc includ următoarele:

 • leziuni care au apărut mai devreme și nu au conținut urme vizibile;
 • tulburări hormonale;
 • ereditare;
 • boli cronice;
 • sarcinii.

Pe fotografie - o cicatrice cicloidă după îndepărtarea molilor:

În plus, există motive care afectează dezvoltarea cicatricilor secundare:

 • răni, răni fizice, tot felul de abraziuni;
 • rezultatul acnee;
 • eliminarea molarilor, papiloame și negi este greșită.

Este necesar să se menționeze că astăzi mulți copii întâmpină probleme asociate cu modificările legate de vârstă ale pielii. Ca urmare, apar diverse leziuni, care cauzează dezvoltarea cicatricelor coloidale.

Aici puteți citi, electrocoagulare sau laser.

tratament

Astăzi, cosmetologia are o gamă largă de metode pentru eliminarea cicatricelor coloidale. Alegeți opțiunea corespunzătoare bazată pe vârsta defectului, tipul și dimensiunea acestuia. Dar desfășurarea independentă a activităților terapeutice este interzisă. Alegeți metoda potrivită, determinați durata tratamentului, numărul de proceduri poate fi doar un medic.

Pe filmul - cremă pentru cicatricele coloidale:

medicamente

Majoritatea oamenilor, care nu știu cum să elimine cicatricile coloidale, își cumpără propriile loțiuni și creme scumpe. Dar uneori utilizarea lor nu este întotdeauna justificată. Medicamentele moderne nu permit întotdeauna obținerea rezultatului dorit. Dar asta nu înseamnă că trebuie să le abandonezi complet. Există situații în care mijloacele externe au contribuit la resorbția cicatricilor, însă acest lucru a necesitat mult timp.

Pentru a face față cicatricelor cicatrice pot ajuta droguri, cum ar fi:

 • Lyoton 1000;
 • Hidrocortizon unguent;
 • Kontraktubeks;
 • Zeraderm ultra;
 • Kelofibrazu.

Evenimente conservatoare

Când tratamentul cu droguri nu a dat un rezultat pozitiv, merită să folosim metode conservatoare. Unele dintre ele provoacă anumite senzații dureroase, însă după prima procedură se poate obține un rezultat notabil.

Pentru metodele conservatoare includ:

 1. Utilizarea interferonilor. Astfel de manipulări sunt prescrise persoanelor care au apărut cicatrici după operație. Interferonii beta sau alfa sunt injectați în cicatrice. Ca urmare, fibrele de colagen, care formează țesut cicatricial, pot fi reduse. Prima manipulare trebuie efectuată imediat după prima intervenție chirurgicală. Apoi, trebuie să așteptați 2 săptămâni și apoi să efectuați în fiecare săptămână timp de 4 luni.
 2. Utilizarea corticosteroizilor. Hormonal înseamnă plumb sub formă de prick-uri în zona de cicatrizare. Această terapie ajută la prevenirea consolidării educației. După 4-5 săptămâni la majoritatea pacienților, pielea devine netedă. Recurența poate fi prevenită numai prin utilizarea regulată a corticosteroizilor.
 3. Tratamentul cu 5-fluorouracil. Combinația dintre un medicament modern și un corticosteroid are un efect pozitiv. Este necesar să se aplice sub formă de injecții. Aceste fotografii sunt dureroase, dar efectul după procedură merită. Cursul terapiei - o lună, în fiecare săptămână păstrează ușor 2-3 proceduri.

Impactul fizic

Dacă doriți să îndepărtați cu precizie și definitiv cicatricea coloidală, cea mai bună soluție ar fi să o eliminați. În aceste scopuri, medicii folosesc aceste tehnici:

 1. Șlefuirea laser, excizia cicatricilor. Țesutul coloidal este îndepărtat rapid, în timp ce pacientul nu simte durere și nu primește leziuni suplimentare. Îndepărtarea cicatricilor cu un laser este efectuată cu ajutorul unui laser pulsatoriu cu dioxid de carbon și argon. Ca urmare a acestei proceduri, cicatricile devin mai puțin vizibile, dar nu sunt complet eliminate. Fotografia prezintă rezultatele polizării cu laser a cicatricilor și cicatricilor:
 2. Intervenție chirurgicală. În îndepărtarea chirurgicală a țesuturilor deteriorate, este posibilă eliminarea eficientă și completă a formării nedorite. Dacă obiectele străine intră în rană, aceasta va duce la o recădere.
 3. Electroforeza, colagenaza, corticosteroizii. Cu această manipulare, educația poate fi eliminată chiar și în stadiul formării țesutului cicatrician.
 4. Expunerea cicatricilor prin raze X. Este necesar să se efectueze o astfel de procedură după ce defectul a fost excizat chirurgical. Recidiva apare foarte rar. Efectele secundare sunt prezentate sub forma hiperpigmentării zonei tratate, cu risc scăzut de formare a cancerului.
 5. Criochirurgia. Azotul lichid astăzi se luptă foarte eficient cu diferite defecte de pe piele. Esența manipulării este că țesuturile sunt expuse la temperaturi scăzute. 3 proceduri sunt suficiente pentru a uita de o cicatrice cicloidă. Dezavantaje ale terapiei - durere. Pentru a obține efectul maxim, este necesar să combinați procedura cu preparatele hormonale.

Metode populare de eliberare

Este imposibil să scapi complet de cicatrici coloidale prin astfel de metode, dar este destul de posibil să le facem mai puțin pronunțate. În acest caz, trebuie să aveți încredere în astfel de mijloace:

 1. Uleiuri de origine vegetală. Pentru a pregăti compoziția, aveți nevoie de 0,4 ulei vegetal de cătină, 100 g de ceară de albine. Se încălzește amestecul pe foc și se încălzește timp de 10 minute. Când compoziția este rece, umeziți-o cu un bandaj și atașați-o în zona cu o cicatrice. Efectuați procedura necesară de 2 ori pe zi timp de 2-3 săptămâni.
 2. Gadgeturi cu camfor. Umpleți bandajul în ulei de camfor și apoi aplicați în zona afectată. Comprimați timp de 4 săptămâni. După acest timp, veți observa un rezultat pozitiv.
 3. Instrumentul se bazează pe rădăcinile delfiniului. Pentru a pregăti tinctura, tăiați bine rădăcinile plantei, adăugați apă și alcool la acestea într-un raport de 1: 1. Setați recipientul pentru medicație într-un loc întunecat timp de 2 zile. Într-o tinctură pregătită, umeziți bandajul și aplicați zona de cicatrizare.
 4. Unguent pe baza stifnolobiya japoneză. Pentru a obține acest lucru, trebuie să luați 500 g de boabe de Sophora, să tăiați fin și să adăugați grăsime badger într-un raport 1: 1. Țineți timp de 2 ore într-o baie de apă. După aceea, se fierbe compoziția și se trece într-un recipient de sticlă. Aplicați de 2 ori pe zi.
 5. Leac terapie. Această metodă de terapie este, de asemenea, foarte eficientă împotriva defectelor cum ar fi cicatrice cicatrice. Ar trebui să fie aplicată sub îndrumarea strictă a unei persoane experimentate, altfel există o probabilitate de complicații.

În cicatricile foto-coloidale "înainte și după" tratamentul:

Indiferent de metoda de tratament pe care o alegeți, este important să vă amintiți că nu puteți face acest lucru fără ajutorul unui medic cu experiență. La urma urmei, el vă poate da tratament numai după ce a studiat cu atenție defectul. Uneori, pentru a obține efectul dorit, mai multe opțiuni sunt aplicate simultan într-o anumită ordine. Dacă vă luptați cu acnee, este posibil să aveți nevoie de o cremă pentru cicatrici de acnee, unguent pentru cicatrici pe față (vezi aici). De asemenea, citiți despre tratamentul cicatricelor atrofice pe față, cum să eliminați cicatricile keloide.

Cicloidă: cauze, tratament, prevenire

Trebuie să începeți cu ceea ce este o cicatrice cicloidă? De fapt, mulți interpretează definiția incorect din cauza lipsei de cunoștințe despre acest lucru. Datorită faptului că marginile plăgilor se topesc incorect din cauza infecției infecțioase sau a proliferării țesutului conjunctiv, apare o cicatrice coloidală. De asemenea, apariția sa poate fi rezultatul deteriorării auto-strânse a pielii sau după impunerea unor suturi chirurgicale de calitate slabă sau neprofesională.

Dacă căutați diferențe între hipertrofia plăgii vindecătoare și cicatricea ciclului în sine, aceasta din urmă predomină în densitatea sa și aceasta, în ciuda faptului că aproape nu se ridică deasupra suprafeței pielii, ci se află de fapt în același plan. Coloidal cicatrice, poate crește în dimensiune, progresând astfel pentru a crește densitatea.

Soiurile formelor coloidale

Bazându-se pe cauzele apariției educației, ele pot fi distinse ca formațiuni adevărate (primare) și secundare. Primarul poate apărea absolut neașteptat, fără condiții prealabile și fără factori externi. Există acelea, în principal, în spate, gât, bărbie, lobi de urechi și decolteu. Cele secundare apar din cauza unor leziuni sau a unor boli ale pielii.


În cursul formării sale, toate cicatricile secundare trec prin 3 etape:

 • epitelizarea - în acest moment, pielea din zona afectată este acoperită de un strat abia observat de epiteliu. În medie, acest lucru are loc (8-10 zile);
 • umflarea - se produce procesul de formare a cicatricilor (20-30 zile);
 • compactarea - care apare datorită proliferării țesutului conjunctiv.

Colită cicatrică: cauze

De fapt, cauzele apariției lor au fost studiate mult timp și, în momentul de față, nu pot fi încă chemați motive clare, susținute de fapte incontestabile. În ciuda acestui fapt, oamenii de știință medicali încă puteau identifica mai multe cauze și premise pentru apariția educației coloidale.

Factorii de apariție ai formațiunilor primare sunt după cum urmează:

 • Accidente care ar putea apărea mai devreme, fără urme vizibile.
 • Tulburări hormonale.
 • Ereditatea.
 • Bolile cronice.
 • Sarcina.

Factorii care contribuie la dezvoltarea cicatricelor secundare:

 • Răni, răniri fizice, diverse abraziuni și tăieturi.
 • Efectele acneei.
 • Îndepărtarea neregulilor și a moliciilor nu este corectă.

Ciclurile cicloide pe urechi apar adesea după ce lobul este perforat, pentru decorare.

Cicloidă: simptome

Câteva simptome care sunt specifice unei cicatrice coloidale:

 • creștere ușoară, dar constantă a dimensiunii;
 • locul dislocării în lamele de decolteu, urechi, piept, gât și umăr;
 • sentiment de pulsatie si mâncărime;
 • lipsa glandelor sudoripare și a foliculilor de păr;
 • durere în timpul unei presiuni puternice asupra cicatricilor;
 • uneori, pielea poate avea o nuanță albăstrui sau roșiatică.
Ciclurile cicloide pe urechi

Colită cicatrică: efecte

Toți pacienții, interesați de un specialist, există vreun pericol de cicatrice ciclodală și pot provoca cancer? Îndepărtarea cicatricelor coloidale este mai estetică, deoarece acestea nu prezintă niciun pericol pentru sănătate, cu atât mai puțin viața pacientului. Acestea pot provoca disconfort în timpul conducerii, dacă locația lor se află într-un loc care este supus la frecare de îmbrăcăminte.

Datorită faptului că cicatricea este susceptibilă de o creștere și poate fi aplicată pe piele, este adesea necesar să vă selectați garderoba pentru a ascunde această problemă.

Trebuie reamintit faptul că singura situație în care o cicatrice cicatrice poate fi renăscută într-un cancer atunci când radioterapia este utilizată ca metodă de tratament. După aproximativ 20 de ani, există o probabilitate de formare malignă și, chiar dacă o astfel de probabilitate este destul de mică, un număr mare de medici moderni nu sunt expuși riscului de a practica această metodă de tratament.

diagnosticarea

Nu există probleme pentru a diagnostica apariția acestei probleme. Orice expert în dermatologie sau chirurgie, cu o examinare primară standard, o poate face cu ochiul liber, pe baza istoriei externe și a observațiilor pacientului.

După aceasta, se selectează un curs eficient de terapie și, dacă nu aduce rezultate, este recomandată uneori una dintre metodele de eliberare.

Colită cicatrică după îndepărtarea molarelor

Cicloide cicatrice: tratament

Cum se elimină cicatricele coloidale? În cele din urmă, am trecut la această întrebare, dar înainte de aceasta trebuie să clarificăm ceva. Există trei zone terapeutice care pot împiedica creșterea cicatricilor, dar trebuie să înțelegeți că totul este individual și că nu pot ajuta pe toată lumea - efectele conservatoare (cele mai des folosite), fizice (mai eficiente) și locale (cu cicatrici mici) asupra educației.

Tratamentul conservativ al formatiunilor coloidale

Medicamentele hormonale, ele sunt, de asemenea, corticosteroizi, pot fi complet libere să utilizeze atât un curs independent de tratament separat, cât și în combinație cu alte dispozitive medicale. Aceste fonduri sunt introduse în zona țesutului cicatricial, împiedicând astfel dezvoltarea ulterioară a compactării. O astfel de terapie durează aproximativ 5 săptămâni, până când cicatricea este netezită. Recaderea cu acest tratament este de aproximativ 10-30%.

Coloidal cicatrice: fotografii înainte și după terapia hormonală

De asemenea, recent tratat cu interferon.

Există unele tratamente mai puțin eficiente care sunt utilizate în principal pentru cicatrici mici. Cursul include injecții de ciclosporină, bleomicină, verapamil și medicamente similare. Acesta poate fi, de asemenea, utilizat și banda flurandrenolidnaya, care este proiectat pentru a înmuia cicatrice.

Metoda fizică de expunere la cicatricele cicatrice

Una dintre metodele cele mai eficiente este excizia chirurgicală a cicatricii, în care se utilizează tehnica "mozaicului". Este foarte important să se monitorizeze starea rănirii, deoarece orice obiect străin provoacă imediat o recădere.

Fotografie înainte și după excizia unei cicatrice coloidale

Radiații cu raze X. Trebuie înțeles că această practică este relevantă numai după îndepărtarea fizică a cicatricilor. Acest lucru se datorează faptului că recidiva la monoterapie este de aproape 100%. Din efectele secundare ale acestei metode se poate observa un risc mic al unei tumori maligne.

Criochirurgia este o metodă foarte eficientă, dar chiar dacă este destul de dureroasă, este folosită destul de des, în cantitate de trei sesiuni de aproximativ 30 de secunde.

Eliminarea ciclului cicatricular

Îndepărtarea prin laser a cicatricilor coloidale

Excizia unei cicatrice coloidale cu ajutorul unui laser poate fi efectuată nu mai devreme de 6,12 luni de la momentul formării. Este demn de remarcat faptul că această metodă nu reușește să elimine complet cicatricea, dar în același timp este capabilă să o facă complet invizibilă. Dintre principalele avantaje ale acestei metode, este posibil să se observe riscul minim de vătămare pentru țesuturile adiacente. Problema este că este un proces destul de lung. Realizați rezultatul poate fi de aproximativ un an, pentru o sesiune în 1-2 luni. Această metodă este perfect combinată cu alte tratamente: unguente, steroizi și pansamente.

Costul de îndepărtare cu laser a cicatricelor cicatrice

Prețul unei astfel de proceduri depinde în mod direct de dimensiunea reală a cicatricii. Costul mediu al unei sesiuni pentru o cicatrice de dimensiunea unui centimetru pătrat, aproximativ 10 dolari SUA, în timp ce mărimea cicatricii depinde direct de costul eliminării acesteia. O sesiune durează în medie 20 de minute până la 1 oră.

Colită cicatrică: fotografie înainte și după tratamentul cu laser

Coloidal Scar Unguent

Tratamentul topic cu unguente poate să nu aducă rezultatele așteptate, în ciuda faptului că produsul este scump. Dintre cele mai populare și cu adevărat eficiente, este demn de remarcat: Zeraderm ultra, contractubex, Lioton-1000, kelofibrază și hidrocortizon unguent. Apoi, ia în considerare câteva dintre ele.

Zeraderm Ultra, un produs bun și modern, care a reușit deja să-și dea seama de sine, este un avantaj incontestabil al faptului că poate fi aplicat fără probleme chiar și pentru produse cosmetice și pentru copii. Medicamentul are efect antiinflamator și protejează perfect de expunerea la lumina soarelui, sporind echilibrul energetic al celulelor.

Unguentul "Kontratubex" este disponibil pentru vânzare în orice farmacie. În ciuda faptului că acest medicament nu a exprimat clar contraindicații, este mai bine să se consulte cu un specialist înainte de utilizare.

În cazul în care o cicatrice cicloidă este una de lungă durată, atunci orice unguent sau un agent de tratament local similar, fie ea o loțiune, se aplică direct sub bandaj, care trebuie păstrat timp de cel puțin 6 ani și poate fi de 12 ore. Cursul tratamentului durează de la 15 zile, iar durata finală este prescrisă de un medic.

Pansamentele ocluzive sunt folosite pentru a activa fibrele de colagen din cicatrice, cauzate de silicon, care nu penetrează pielea și o protejează. Complet cicatricea nu dispare, dar mâncărimea și mărimea acesteia scade.

Printre mijloacele destul de eficiente se poate remarca și o placă de gel specială, numită "Spenko". Utilizarea sa nu se limitează doar la tratamentul cicatricelor coloidale deja existente, ci este adesea folosită ca mijloc de prevenire pentru a preveni formarea de noi. În acest caz, plăcuța trebuie purtată aproape în mod constant și îndepărtată doar de câteva ori pe zi, pentru ao spăla.

Ciclu cicloidal: remedii populare

Acum și atunci apare întrebarea cum să scapi de cicatricele cicolite cu ajutorul unor remedii folclorice? Este demn de remarcat faptul că, datorită unor mijloace de medicină tradițională, puteți face cicatricea în sine nu numai mai puțin vizibilă, ci și în același timp să o înmuiați. În plus, aceste metode vor deveni relevante și în scopuri profilactice, după efectuarea fizioterapiei sau măsurilor medicale.

Ciclurile cicloide: tratamentul remediilor populare

Există o întreagă listă de plante care vizează să vă ajute să scăpați de o cicatrice coloidală, cum ar fi sunătoare, mușețel, geranium, șarpe, mentă, safor japonez, lemn de lemn și fenicul. De cele mai multe ori se folosesc diverse comprese și frecări, de exemplu, dacă luați frunze de lemn, apoi frunzele acestei plante sunt strânse bine în recipiente de sticlă, apoi sunt adăugate cu același ulei de floarea soarelui și lăsate să stea timp de 15 zile. După ce această loțiune de origine este perfuzată, este necesar să o întindeți și să o aplicați sub un dressing de bumbac la un neoplasm coloidal timp de 30 de minute. În mod similar, loțiunile de ulei sunt fabricate din alte plante medicinale.

Ștergeți cicatricea și țesutul înconjurător, sunt utile uleiuri esențiale de lemn de trandafir, rozmarin, arbore de ceai, tămâie și menta.

Ciclu cicloidal: fotografie înainte și după remedii folclorice

Prevenirea bolilor

Pentru ca cicatricele cicatrice să se vindece cu succes, este necesar să se aplice o serie de măsuri.

 • Utilizarea obligatorie a bandajelor pentru presiunea constantă asupra zonei afectate.
 • În nici un caz nu se angajează în auto-tratament atunci când se utilizează agenți agresivi, cum ar fi oțet și alte lucruri.
 • Dacă pe neoplasm există mici pustule, acestea nu trebuie stoarse în vreun fel, dar este mai bine să solicitați imediat asistență de la un specialist.
 • Se exclud masajul independent al tumorii.
 • Nu este nevoie să abuzați de temperatura ridicată: paturi de bronzare, saune și peste tot unde cicatricea se poate supraîncălzi.
 • Nu aplicați imediat după vindecarea fondurilor care sunt compuse din heparină, de exemplu, Kontraktubeks.
 • Evitați infecția, rănile și tensiunea în jurul tumorii.

Ce este o cicatrice cicloidă?

O cicatrice ciclodală este un tip de cicatrice, care este o schimbare patologică în procesul de vindecare a rănilor. Se formează o formare asemănătoare tumorii, care poate ajunge uneori la dimensiuni impresionante.

Încercând să afle cu ce este periculos, medicii au ajuns la o opinie comună că nu reprezintă un pericol pentru viață și sănătate. Fiind în aer liber, cicatricele cicatrice reduc mult atracția vizuală a persoanei. Cu dimensiuni mari, devine o problemă cosmetică gravă.

Uneori, când apăsați pe cicatrice, există durere. Dacă se află pe locul în care intră în contact cu îmbrăcămintea, persoana se simte neplăcută și începe să pieptească cicatricea.

Cazurile în care cicatricile coloidale nu permit unei persoane să se miște în mod normal nu sunt rare. În toate aceste cazuri, tratamentul este recomandat.

Motivele producerii acestora

Cauzele apariției acestor formațiuni au fost studiate de știință de foarte mult timp, dar medicii nu au reușit încă să determine motivele exacte ale apariției lor. În acest stadiu, oamenii de știință au descoperit mai multe premise și condiții comune pentru apariția cicatricilor.

În acest sens, a fost desemnată repartizarea cheloidelor pe primar și secundar:

Primar sau spontan

Cicatricile secundare

Aceste keloide sunt o complicație după leziuni sau alte boli ale pielii.

Foto: cicatrix

În procesul de vindecare a rănilor, se pot produce inflamații, supurație, stres și atenuarea imunității. Toate acestea încalcă cursul natural al vindecării, procesul de regenerare merge prost. Medicii au observat că majoritatea cicatricelor apar în primele șase luni după leziuni.

Destul de des, cicatrici apar la locul arsurilor, se întâmplă în primele trei luni. Keloidele nu sunt neobișnuite la femeile care au probleme cosmetice.

Acestea pot apărea după rinoplastie, eliminarea necorespunzătoare a moliilor sau după machiaj permanent, care sunt efectuate incorect sau din cauza nerespectării normelor de precauție după proceduri.

În ultimii ani, din ce în ce mai mulți tineri și copii suferă de această boală, datorită leziunilor frecvente și a problemelor cutanate legate de vârstă. Din ce în ce mai mult, există o cicatrice cicloidă pe lobul urechii după perforare.

Cum să eliminați această educație?

Există mai multe metode de tratament. Totul depinde de vechea cicatrice coloidală.

Foto: educație pe lobul de supă de pește

 • Dacă nu se execută și a fost format recent, atunci puteți face cu medicamente și remedii folclorice. Medicamentele sunt fie pliate pe suprafața cicatricilor, fie injectate în țesut.
 • Dacă educația este foarte mare, se efectuează o intervenție chirurgicală.
 • Metoda chirurgicală include, de asemenea, excizia electrozilor (excizia folosind electrocautery) și excizia cu laser (excizia cu laser). Metodele chirurgicale sunt în mod necesar însoțite de tratamentul prealabil și ulterior cu medicamente.
 • Cu câțiva ani în urmă, formațiunile vechi au fost îndepărtate cu ajutorul radioterapiei, radioterapiei și a razei Bucca. Dar studii recente au arătat că pe locul keloidului se pot forma lungi ne-vindecare ulcere, care se transformă într-o tumoare malignă. Dacă există alte opțiuni de tratament pentru o cicatrice coloidală, este mai bine să refuzați astfel de proceduri.
 • Coloidal cicatrice după îndepărtarea de cariere poate fi netezit folosind electrocoagulare. Esența procedurii este de a expune țesutul cicatrizat la șoc. Uneori ajutați bandaje speciale cu inserții de silicon.
 • Procedura de criodestructură este destul de dureroasă, dar în combinație cu radiația Bucca sau terapia cu microunde oferă rezultate foarte bune.
 • Folosit pentru a combate problema și terapia hormonală.
De regulă, eliminarea are loc prin mai multe metode în același timp, pentru a consolida efectul procedurii și pentru a împiedica apariția unei noi formațiuni la locul plăgii.

De exemplu, în lobul urechii, acesta va fi mai întâi tratat cu injecții cu diprospan sau cu un canologist-40. Într-o lună, va fi programată o operație cu laser sau electro.

După ce rana sa vindecat, radiația se va efectua cu raze Bucca sau cu terapie cu microunde, iar pacientul va trebui să poarte o clipă de presiune pentru o anumită perioadă de timp. În plus, vor fi alocate alte proceduri pentru a evita recidivele: mezoterapie, fonoforă, electroforeză și altele.

Video: Îndepărtarea cicatricilor, îndepărtarea cicatricilor cu laser

Mă întreb de ce apar pete de pigment și care sunt opțiunile pentru îndepărtarea lor? Citiți articolul eliminând pete de pigment pe fața cu unitatea de bliț.

Vreți să vă familiarizați cu tehnologia de întinerire a feței și să învățați cum să strângeți neinvaziv forma feței? Urmați linkul.

Îndepărtarea cu laser

Această metodă de tratament poate fi aplicată nu mai devreme de 6-12 luni după formarea cicatricilor. Polizare laser a cicatricelor cu ajutorul unui laser CO2.

Keloidul nu poate fi îndepărtat complet, dar va deveni imperceptibil. Avantajul acestei metode este că țesutul înconjurător este rănit minim.

Acesta devine plat și mai puțin vizibil, dar va dura între 6 și 12 sesiuni ale procedurii. Între sesiuni s-au permis 1-2 luni.

Video: Îndepărtarea cu laser a cicatricilor și cicatricilor în "Lazerhauz"

Tratamentul cu laser este combinat cu alte metode:

 • introducerea de steroizi;
 • impunerea unei plăci de silicon;
 • folosind unguente.

Costul unei proceduri depinde de dimensiunea cicatricei cicloide. Preț de sesiune aproximativ pentru o cicatrice de 1 cm? va fi de aproximativ 10 dolari, cu atât mai mare cicatrici - cu atât mai mare costul procedurii. Timpul de sesiune este cuprins între 20 și 60 de minute.

Unguente și creme pentru cicatrici

Aceste medicamente în farmacii sunt puține, nu toate sunt eficiente. Medicamentul trebuie prescris de un medic, deoarece atât de multe mijloace diferă în perioada de utilizare după operație, au multe contraindicații.

Foto: cremă de kelofibrază

În această situație, din păcate, există o tendință clară: cu cât medicamentul este mai ieftin și mai accesibil, cu atât este mai puțin eficient. Cele bune sunt:

 • Gelul Lyoton-1000;
 • kelofibrază cremă cicatrici;
 • 1% hidrocortizon unguent.
Foto: gel Lioton-1000

O placă de gel foarte eficientă "Spenko", care este utilizată pentru a trata cicatricile existente și pentru a preveni formarea de noi. Plăcuța trebuie purtată în mod constant, îndepărtându-se doar pentru spălarea de 2 ori pe zi. Perioada totală de tratament, în funcție de situație, este între 2 și 4 luni.

Bandajele autoadezive cu silicon sunt mai convenabile și preferabile, Mepitel, Mepiform de producție suedeză, este deosebit de bun. Merită să căutați o cremă de la cicatricele Zeraderm Ultra, care pot fi aplicate în cosmetice dacă se află pe fața fetei. Acest instrument este aprobat pentru utilizare la copii.

Foto: cremă pentru cicatrici Zeraderm Ultra Medicamentul este produs folosind cele mai recente descoperiri ale medicamentelor, are efect antiinflamator, îmbunătățește potențialul energetic al celulelor, protejează împotriva efectelor nocive ale razelor ultraviolete. Aplicați crema de două ori pe zi, cursul tratamentului depinde de situație și poate dura câteva luni.

Tratamentul cicatricelor coloidale cu diprospan trebuie aplicat numai la recomandarea unui medic, contraindicațiile pentru această remediere fac o listă impresionantă.

Diprospanul este injectat în țesutul cicatrician prin injecție, are multe efecte secundare, este interzis pentru utilizare de către mamele însărcinate și care alăptează. ScarGuard este un lichid care se aplică pe cicatrice cu o perie și se usucă instantaneu. Rezultatul este o acoperire care protejează zona afectată a pielii și servește ca bandaj de compresie.

Foto: droguri ScarGuard

Vitamina E și hidrocortizona sunt prezente în cantități mari în preparatul ScarGuard, care contribuie la vindecarea rapidă a plăgii.

Acesta poate fi utilizat pentru tratamentul și profilaxia dacă pacientul are o predispoziție. Countertubex se vinde în farmacii fără prescripție medicală. Înainte de utilizare, este de asemenea recomandabil să consultați un medic, dar efectul acestui medicament este slab și nu are contraindicații specifice.

Vindecarea se datorează extractului de ceapă, heparinei și alantoinei, care fac parte din gel.

Foto: contratubă de droguri Acest instrument poate fi utilizat pentru femeile însărcinate și care alăptează, care au nevoie să îndepărteze cicatricele cicatrice după operația cezariană. Instrumentul poate fi utilizat atât pentru adulți cât și pentru copii care au dezvoltat o cicatrice după BCG.

Dacă formarea este veche, instrumentul este aplicat sub un bandaj care durează între 6 și 12 ore. în cazuri mai blânde, gelul este pur și simplu frecat în suprafața cicatricilor. Tratamentul poate dura de la două săptămâni până la câteva luni, în funcție de situație.

Aflați prețurile detaliate pentru îndepărtarea rănilor cu azot lichid.

Uitați-vă la fotografia terapiei cu ozon înainte și după procedură făcând clic pe acest link.

Vă interesează cum puteți elimina eficient o cicatrice pe fața dvs.? Ar trebui, bineînțeles, să vă amintiți că nu toate cicatricile pot fi îndepărtate fără urmă, dar în acest articol veți fi capabili să vă familiarizați cu metodele care pot face cicatricia dvs. mai puțin vizibilă.

Tratamentul remediilor populare

Strămoșii noștri de mult timp au știut cum să scape de astfel de formațiuni, au folosit loțiuni din decocții de plante în acest scop. Vindecatorii tradiționali recomandă folosirea uleiului de camfor pentru tratamentul lor. Trebuie să umple pânza și să o aplice pe cicatrice sub forma unei comprese.

Este necesar să fii tratat în așa fel într-o lună. Nu este rău coples cu o cicatrice ciclură și tinctură de rădăcină a zyukost, care este pregătită după cum urmează.

Rădăcinile plantei trebuie să fie spălate, tocate și turnate în apă și alcool în părți egale.

Infuzați medicamentul timp de o săptămână într-un loc întunecos. Cu ajutorul tincturii trebuie să faceți comprese și bandaje.

Tratarea poate fi cu ajutorul colecției, constând din mușețel, calendula și urzica. 2 linguri. l. amestecați este necesar să se umple cu un pahar de apă clocotită și lăsați-o să se fierbe timp de o oră. După aceasta, infuzia trebuie filtrată, umezită în bandaj și aplicată cicatricilor timp de 3 ore. Acest lucru ar trebui făcut de 2-3 ori pe zi timp de 3 luni.

Un excelent remediu pentru cicatricele cicatrice este ceara de albine naturală cu ulei de măsline.

Pentru a pregăti amestecul medicinal, trebuie să amestecați 50 g de ceară și 1 cești de ulei de măsline. Amestecul este încălzit într-o baie de apă, amestecat bine și gătit timp de încă 10 minute.

Amestecul trebuie să fie ușor răcit, înmuiat cu o lambă de pânză și pus pe cicatrice. Un astfel de bandaj se face de două ori pe zi timp de două luni.

Coloidal cicatrice


Cuprins:

O cicatrice cicloidă este o îmbinare anormală a marginilor rănilor ca urmare a proliferării țesutului conjunctiv sau a infecției. Poate apărea după suturi chirurgicale de calitate slabă sau auto-vindecare a leziunilor cutanate.

Diferența dintre cicatricele coloidale și hipertrofia plăgii vindecătoare este că practic nu se ridică deasupra suprafeței pielii, dar predomină în densitatea sa. Cicatricile pot progresa pentru a mări dimensiunea și pentru a spori densitatea consistenței.

Tipuri de cicatrici coloidale

În funcție de cauza aspectului, se disting cicatrici primare (reale) și secundare. Cicatricile adevărate pot apărea în mod spontan, fără participarea factorilor externi. Locul de localizare - în principal gâtul, decolteul, lobul urechii, bărbia, spatele. Cicatricile secundare sunt cauzate de boli de piele sau leziuni. Deoarece procesul de vindecare a rănilor este lung, în caz de slăbire a imunității sau de adăugare a infecției, aceasta poate duce la o încălcare a vindecării naturale.

În formarea sa, cicatricile secundare trec prin trei etape:

 • epitelizarea - pielea la locul leziunii este acoperită cu un strat subțire de celule epiteliale (8-10 zile);
 • umflarea - formarea țesutului cicatricial (20-30 zile);
 • compactarea - datorită dispariției vaselor de sânge și proliferării țesutului conjunctiv, cicatricea obține o textură densă.

Cauze ale cicorii cicatrice

Cauzele și factorii de formare a cicorii cicloide primare sunt după cum urmează:

 • Anterior rănit fără semne vizibile.
 • Tulburări hormonale (de exemplu, defecțiuni ale glandelor suprarenale sau ovarelor).
 • Sarcina.
 • Infecții cronice (în special tuberculoză).
 • Ereditatea.

Cicatricile secundare se dezvoltă din astfel de motive:

 • Accidentări, tăieturi, abraziuni, răni.
 • Îndepărtarea neprofesională a moliilor și a verucilor.
 • Efectele acneei.

Simptomele unei cicatrice coloidale

Deoarece ciclurile coloidale și hipertrofice diferă în semnele externe și zonele de localizare, este posibilă identificarea simptomelor caracteristice unei cicatrice coloidale:

 • creșterea treptată a dimensiunii;
 • senzație de senzație de mâncărime;
 • durere cu presiune puternică;
 • uneori pielea de pe cicatrice reddens sau se transformă în albastru;
 • absența foliculilor de păr și a glandelor sudoripare în rumen;
 • locația pe piept, decolteu, lame de umăr, gât, urechi.

Efectele cicatricelor cicloide

Pacienții la admiterea la un specialist sunt interesați de ce este o cicatrice periculoasă și dacă aceasta poate degenera în tumori maligne. Ciclurile coloidale nu prezintă nici un pericol și motivul principal pentru care au nevoie de tratament este estetic. Cicatricile pot provoca, de asemenea, disconfort atunci când se deplasează, dacă sunt situate pe îndoirea articulației sau într-un loc supus la frecare cu haine.

Singura posibilitate de transformare a unui coloid într-o formare malignă este utilizarea radioterapiei pentru tratamentul acesteia. În acest caz, după 18-20 de ani există o mică probabilitate de cancer, prin urmare, un astfel de tratament de către specialiștii moderni nu este aproape practicat.

Scar Diagnoza

Diagnosticarea cicatricelor cicluri nu este o problemă. Chirurgul sau dermatologul la numirea primară determină apariția cicatricilor pe baza semnelor și anamnezelor externe, în funcție de pacient.

Apoi, este selectat un curs de terapie; în caz de ineficiență, se recomandă îndepărtarea cicatricei sau alte metode de eliminare a cicatricilor.

Tratamentul cu cicatrice cicatrice

Principalele direcții de tratament sunt tratamentul general conservator, tratamentul local și metodele fizice de influență asupra cicatricilor.

Măsurile de prevenire a creșterii cicatricilor nu ajută toți pacienții, însă excluderea factorilor provocatori poate fi destul de eficientă:

Pansamente ocluzive. Acestea includ utilizarea de plasturi de silicon, care sunt purtați în jurul zonei de cicatrice în jurul ceasului pentru a preveni dermatita de contact. Deoarece siliconul nu are capacitatea de a penetra pielea, în timp ce îl protejează strâns, creșterea temperaturii crează în mod favorabil activitatea fibrelor de colagen ale măduvei. Nu se produce resorbția finală a educației, dar mărimea și mâncărimea acesteia în această zonă sunt reduse.

Benzi de compresie. Fabricat la comandă și uzat 24 de ore. Cele mai frecvent utilizate bandaje de susținere, tencuieli cu zinc, pansamente din poliuretan. Aplicarea se recomandă imediat după strângerea plăgii.

Tratamentul conservator al cicatricelor cicloide poate include:

Corticosteroizii. Drogurile sunt folosite ca tratament independent și combinate cu alte mijloace. Preparatele hormonale sunt injectate direct în țesutul cicatrician, ceea ce împiedică consolidarea structurii acestuia. Cursul tratamentului este de 4-5 săptămâni înainte de cicatrizarea cicatricilor. Recidiva după un astfel de tratament are loc în 10-30% din cazuri; Pentru a le preveni, se utilizează îndepărtarea cicatricilor chirurgicale sau cu laser, combinând cu un curs de corticosteroizi.

Preparatele de interferon. Astfel de tratamente coloide au fost practicate în ultimii ani; reduce semnificativ producția unui anumit tip de fibre de colagen care o formează. Terapia se efectuează imediat după intervenția chirurgicală; este introducerea interferonului alfa sau beta în zona cicatricilor, iar injecțiile sunt efectuate la fiecare centimetru din lungimea sa. Aceeași procedură se efectuează în două săptămâni, apoi săptămânal timp de cel puțin 4 luni.

5-fluorouracil. Similar altor medicamente, este injectat în țesutul unei cicatrice coloidale, uneori combinată cu corticosteroizi. Se aplică de 2-3 ori pe săptămână timp de 1 lună. Minusul este numai în durerea procedurii; efectul sesiunii este superior celorlalte medicamente de terapie conservatoare.

Mãsuri mai puțin eficiente pentru tratamentul cicatricilor pot fi aplicate în prezența formațiunilor mici și includ:

 • Injectarea de bleomicină, pentoxifilină, verapamil, relaxin, ciclosporină.
 • Flurandrenolid banda pentru a înmuia cicatrice și ameliorarea pruritului.

Măsuri fizice pentru cicatricele cicatrice, cele mai des folosite în practica medicală:

Excizia chirurgicală a cicatricilor. Pentru a nu înrăutăți starea de învățământ, aplicați îndepărtarea unei cantități minime de țesut moale cu ajutorul unor tehnici chirurgicale "marchite". Este necesar să se asigure că foliculii de păr, obiectele străine nu cad în rană - aceasta poate provoca o recidivă.

Radiația cicatricilor prin raze X. În prezent se practică numai după îndepărtarea chirurgicală a formațiunii, deoarece sub formă de monoterapie se produce aproape întotdeauna o recidivă. Folosit de un curs de 4 sesiuni în fiecare zi pentru primele două săptămâni după operație. Este preferabilă iradierea cu dispozitive cu focalizare apropiată, în 90% din cazuri nu provoacă o recidivă. Un efect secundar poate fi hiperpigmentarea pielii la locul cicatrizării anterioare, precum și un risc mic de cancer.

Criochirurgia. Înghețarea țesutului cicatricei se efectuează printr-un curs de 3 sesiuni de 20-30 de secunde. Aceasta este o metodă destul de eficientă, în special în combinație cu terapia hormonală, dar dureroasă.

Laser lustruire și excizie. Metoda implică utilizarea diferitelor tipuri de sisteme laser (argon, dioxid de carbon, lasere pulsatoare). Țesutul coloidal este tăiat cu precizie și cu un prejudiciu minim, ceea ce reprezintă un avantaj al acestei tehnici. Din păcate, riscul de recidivă la utilizarea unui laser este destul de ridicat. Atunci când se șlefuiește, fasciculul laser îndepărtează straturile de suprafață ale cicatricii, ceea ce îl poate face mai invizibil, dar nu elimină formarea completă.

În stadiul incipient al formării cicatricilor, procedurile de electroforeză cu colagenază, lidază sau corticosteroizi, precum și fonoforăza cu aceleași preparate, aduc rezultate bune.

Tratamentul topic al cicatricilor implică utilizarea de diverse creme, unguente, loțiuni; unele dintre ele sunt destul de scumpe și nu duc întotdeauna la rezultatele dorite. Cele mai frecvent utilizate medicamente sunt contractubex, hidrocortizon unguent, kelofibrază, Lioton-1000, Zeraderm ultra.

Tratamentul cicatricelor coloidale prin metode populare

Retetele de medicina traditionala vor ajuta nu numai sa faca cicatricea mai invizibila, ci si sa-i inmoaie bine tesuturile, sa aiba un efect de absorbtie si sunt indispensabile ca masuri preventive dupa abordarea medicala sau fizioterapia condusa.

 1. Printre plantele medicinale contribuie la scăderea formării coloidale a mușețelului, șarlatului, safor japonez, fenicul, păduchii de lemn, menta, geranium, sunătoare. Aplicată sub formă de aplicații, comprese, loțiuni. De exemplu, o compresă de păduchi este realizată după cum urmează: frunzele unei plante sunt bine împachetate într-un borcan, umplute cu ulei de floarea-soarelui. După ce a pus într-un loc întunecat pentru o perioadă de două săptămâni. Apoi instrumentul este filtrat și aplicat la cicatrice timp de 20-30 minute sub bandaj de bumbac. Aceeași rețetă poate fi utilizată pentru fabricarea lotiunii de ulei de la alte plante.
 2. Îmbunătățește microcirculația uleiului de cătină, precum și un amestec de ulei de măsline cu produsele de albine - miere, ceară.
 3. Este util să ștergeți țesutul cicatrician cu uleiuri esențiale de rozmarin, de menta, de tămâie, de ceai și de lemn de trandafir.
 4. Luați semințe de pepene galben și cochilii de ou în proporții egale, tăiați și amestecați bine. Adăugați ulei vegetal, amestecați pentru a obține o suspensie, aplicați pe cicatrice timp de 2 luni.
 5. Pâinea de mazare este diluată cu lapte până când aluatul este obținut și lăsat pe cicatrice sub film timp de 1 oră. Tratamentul se efectuează zilnic timp de 2 luni.
 6. Varza are un efect de regenerare marcat asupra țesutului coloidal. Pentru utilizare, trebuie să tăiați câteva frunze de varză în castraveți, să adăugați o lingură de miere, să lăsați pe rumen ca o mască timp de o oră.
 7. Absoarbe eficient cicatricile mici, cum ar fi: mușețelul, șarpele, alpinismul, urzica, sunătoare în părți egale, după care 2 linguri de materii prime se toarnă 200 de grame de apă clocotită. Apoi insistați 2 ore și faceți lotiuni pe cicatrice cu un șervețel de lenjerie.
 8. Lingura zdrobit rădăcină Althea toarna un pahar de apă, insista 9 ore. Infuzia rezultată este utilizată pentru loțiuni de pe cicatrice și are acțiune anti-edem și resorbție.
 9. Uleiul de camfor este de asemenea utilizat pentru tratarea și prevenirea recidivei cicatricilor. Bandajul sau pânza este umezită cu ulei, după care este aplicată pe cicatrice pentru câteva ore sub forma unei comprese.
 10. Rezultatele pozitive aduc aplicații de tinctură a plantelor sălbatice. Rădăcinile materialului viu sunt spălate bine, zdrobite și turnate cu alcool, jumătate diluate cu apă. După ce agentul infuzează 1-1,5 săptămâni, puteți face loțiuni sau puteți lubrifia cicatricea.

Prevenirea bolilor

Pentru a preveni formarea cicatricilor după vindecarea rănilor postoperatorii, prin strângerea abraziunii, este necesar:

- Aplicați bandaje care creează presiune asupra zonei afectate.

- Nu se auto-medicamente, inclusiv utilizarea de substanțe agresive (de exemplu, oțet).

- Nu puteți stoarce pustulele care apar pe cicatrice și contactați urgent un specialist.

- Nu ar trebui să maszi cicatricile.

- Nu este recomandat să se supraîncălzească educația, să se abuzeze de sauna, baie, solar, să se ia băi prea fierbinți.

- Imediat după vindecare, aplicați unguent Kontraktubex, care include heparină.

- Evitați abraziunea, precum și infecția.

- Minimizați tensiunea tisulară în jurul cicatricilor.