Principal

Dermatită

Cum sa scapi si cum sa tratezi un fiert pe fata?

Din punct de vedere științific, furunculul este un proces inflamator de natură purulent-necrotică, care se află în foliculul de păr și în țesutul conjunctiv din jur. În oamenii pe care îi numesc educații detaliate chiryami și sunt tratați cu mijloace dovedite, eficiența cărora a fost dovedită de secole. Aproape toate părțile corpului uman sunt predispuse la furunculoză, dar o asemenea inflamație este foarte neplăcută în regiunea maxilo-facială. În plus față de disconfortul estetic, o fierbere pe față poate provoca complicații grave care reprezintă o amenințare la adresa vieții pacientului. "Cum să tratăm o fierbere pe față?" Este o chestiune de primă importanță pentru cei care se confruntă cu o problemă similară.

Zona de risc - fața

Cel mai adesea fierberea are loc pe piele cu conținut ridicat de grăsime, precum și în acele zone care sunt expuse constant la stres mecanic (de exemplu, frecarea îmbrăcămintei). Adesea, elementul inflamator selectează locația feței. În acest domeniu există toate condițiile favorabile dezvoltării infecției - un număr mare de glande sebacee, un nivel scăzut de protecție față de poluarea atmosferei înconjurătoare (mai ales în metropolă).

Și în cele din urmă, cel mai obișnuit motiv este mâinile nespălate. Este dificil să numărați de câte ori ne atingem mâinile cu mâinile, fără a acorda o importanță deosebită acestui lucru, dar de fiecare dată când crește riscul de penetrare a microflorei patogene în porii pielii. Statisticile nesăbuite confirmă: cel mai adesea acnee, fierbe pe față apar în încălcarea standardelor de igienă personală și sunt situate pe nas, buza superioară, în frunte și ureche.

De ce este o fierbere pe fata?

Cauzele de fierbere pe față se află în penetrarea unui agent infecțios (stafilococ) pe zona afectată a epiteliului. Aceasta contribuie la:

 • Raciul inadecvat, însoțit de tăieturi;
 • Alte deteriorări mecanice ale pielii (zgârieturi, abraziuni etc.) care nu au fost tratate cu preparate antiseptice în timp pentru a preveni apariția diferitelor infecții;
 • Utilizarea prelungită a aceluiași aparat de ras, suprafața căruia își pierde claritatea în timp, dar devine un teren de reproducere pentru bacterii;
 • Nerespectarea regulilor de bază ale igienei;
 • Influența mediului extern: supraîncălzirea generală a corpului sau supraîncălzirea acestuia;
 • Imunitate scăzută din cauza bolilor cronice;
 • Tulburări metabolice și alte patologii ale sistemului endocrin;
 • Lipsa vitaminelor și microelementelor esențiale (deficit de vitamină);
 • Tulburări hormonale (diabet zaharat, creșterea activității glandelor suprarenale, creșterea nivelului de testosteron);
 • Disfuncția transpirației și a glandelor sebacee.

Un fapt interesant: apariția inflamațiilor purulente nu depinde de sex, dar, potrivit unor date, bărbații suferă mai des de furunculoză în zona feței decât femeile.

Pentru fiecare femeie care se confruntă cu această problemă, există aproximativ o duzină de oameni asemenea. Mulți oameni asociază acest lucru cu tăieturi frecvente în timpul bărbieritului, ceea ce promovează pătrunderea bacteriilor pyogenice în piele.

Semne și simptome distinctive - fotografie

În același mod ca și furunculoza în alte părți ale corpului, furunculul pe față trece prin trei etape în dezvoltarea sa:

 1. Infiltrarea scenei;
 2. Supurație de scenă;
 3. Stadiul vindecării.

Arderea pe fata începe cu un noduli mic, dureros și umflături ușoare. O trăsătură distinctivă a furunculozei este aceea că arborele de păr este întotdeauna localizat în centrul inflamației. În stadiul inițial de maturizare furuncul pare destul de inofensiv, fără a provoca un anumit inconvenient pentru purtătorul său. În prima zi, pacientul simte doar o ușoară furnicătură în zona de fierbere. După acest timp, se formează un sigiliu la gura foliculului de păr, apar roșeață și umflături.

Senzațiile dureroase cresc brusc și pulsația se simte la locul leziunii. Treptat, formarea are o formă conică, cu limite clar definite. Zona de umflare crește, un abces începe să se formeze în centrul elementului inflamator. Deci, maturarea fierbe pe fata - fotografii, care pot fi gasite pe Internet. Este necesar să se ia în considerare cu atenție toate etapele formării elementelor purulente, pentru a le recunoaște în viață.

După maturitate completă, fierberea este deschisă, cu eliberarea masei purulent-necrotice. În acest stadiu, este deosebit de important să se respecte standardele de salubritate și de igienă pentru a nu infecta rănile și a nu provoca complicații. Procesul de vindecare nu începe imediat, dar numai după ce tija necrotică este complet eliberată și rana adâncă este complet curățată de puroi.

După ce fierberea este deschisă, inflamația dispare repede, durerea dispare, umflarea și roșeața dispar. Treptat, pe locul abcesului începe procesele regenerative, rana vindecă, în locul său se formează țesutul conjunctiv și se formează o cicatrice.

Boilii de pe fața pot avea diferite dimensiuni, unele dintre ele ajungând la dimensiunea unui nuc, iar după rezolvarea unui astfel de element, o cicatrice urâtă și albică poate rămâne pe pielea feței. Pentru a corecta acest defect cosmetic în viitor, puteți utiliza metode moderne de medicină estetică. Pentru a elimina cicatricile de pe față, cosmeticienii recomandă resurfacarea pielii cu laser.

simptome

Din simptomele caracteristice de fier pe față se pot distinge următoarele:

 • Durerea din zona afectată crește de mai multe ori în timpul expresiilor faciale active, atingerii sau contactului mecanic cu ceva (spălare, ras, ștergere cu un prosop etc.).
 • Dezvoltarea procesului inflamator este adesea însoțită de o deteriorare generală a sănătății, slăbiciune, cefalee
 • Adesea în stadiul de supurație există o creștere a temperaturii corpului la 38 ° C, febră, frisoane.
 • După deschiderea abcesului și vindecarea țesuturilor, rămâne o cicatrice profundă și albică pe piele.

În mod corect, trebuie remarcat faptul că, în cazuri excepționale, fierberea poate trece pe cont propriu, fără a folosi medicamente. Durata ciclului său de viață este în medie între 7 și 10 zile, totul depinde de viteza de maturare a abcesului. Cu toate acestea, dacă detectați primele simptome alarmante, ar trebui să consultați un medic, deoarece formarea de fier pe față este un pericol grav.

Localizarea chiriei pe frunte, în regiunea triunghiului dintelui, a ochiului sau a urechii este periculoasă deoarece elementul purulent se dezvoltă în imediata vecinătate a celor mai importante vase de sânge. Cu un flux sanguin, infecția poate intra în creier și poate provoca complicații grave care amenință viața. De aceea, este important ca tratamentul să fie monitorizat de un specialist, el va selecta regimul optim de tratament și va explica cum să scape de fierbere pe față.

Ce și cum să tratezi un fiert pe față?

Tratamentul furunclelui pe față necesită prudență și o abordare competentă, profesională. Cu cât sunt luate mai devreme măsuri pentru a trata elementul inflamator, cu atât este mai mare probabilitatea de a evita posibilele complicații. Dacă apare o fierbere pe față, secvența de acțiuni este după cum urmează:

 1. Utilizarea antisepticelor. Centrul de inflamație trebuie tratat cu soluție de alcool 70%, alcool salicilic sau boric, peroxid de hidrogen. Acest lucru va avea un efect dezinfectant și va împiedica răspândirea infecției pe pielea înconjurătoare, sănătoasă. Dacă reușim să capturăm procesul inflamator într-o fază foarte timpurie, atunci o astfel de măsură poate și va opri complet formarea unui cap purulent.
 2. Tratamentul cu unguent. Pentru a accelera maturarea fierbei, puteți face comprese cu unguent Vishnevsky. Acest medicament nu are un miros foarte plăcut, specific, deci procedura este cel mai bine efectuată pe timp de noapte. Pentru a face acest lucru, țesătura sterilă de tifon îmbibată cu unguent și fixați-o pe față cu bandă adezivă. De obicei 1-2 proceduri sunt suficiente pentru a accelera deschiderea fierbei. Pentru a accelera maturarea elementului purulent și deschiderea sa, este permisă utilizarea "căldurii uscate", "lumină albastră", terapie ultravioletă.
 3. Prelucrarea ulterioară. După deschiderea abcesului și eliberarea masei necrotice, se recomandă tratarea plăgii cu soluții antiseptice sau comprimate cu unguent ihtiol, care va scoate resturile de conținut purulent și va accelera vindecarea. Rezultate bune sunt obținute prin tratamentul topic cu antibiotice cu spectru larg sub formă de unguente, cum ar fi Levomycetin, Gentamicin și Tetracycline.

Cu un număr mare de fierbe pe față, în cazuri severe și avansate, medicul va prescrie tratament cu antibiotice. Pentru tratamentul furunculozei, se folosesc trei grupe de medicamente:

 • Penicilinele (amoxiclav, ampicilina, amoxicilina) - cele mai vechi medicamente testate în timp, cu un spectru larg de activitate, care au un efect antibacterian.
 • Cefalosporinele (Cefotaximă, Ceftriaxonă, Cefazolin) sunt cele mai frecvent prescrise antibiotice în tratamentul boils. În comparație cu grupul de penicilină, ele sunt mai eficiente și mai accesibile.
 • Macrolide (eritromicină, azitromicină etc.). Ele diferă printr-o acțiune nu mai puțin eficientă, dar trebuie utilizate în concentrație ridicată pentru a obține un efect bactericid.

Care dintre ele să aleagă - medicul decide, după ce a luat un pacient o serie de teste pentru a determina tipul de agent infecțios. Alegerea medicamentelor se bazează pe sensibilitatea organismului la un anumit grup de antibiotice. Cu cât este mai mare nivelul, cu atât tratamentul este mai reușit. Antibioticele sunt instrumente puternice, dar cu utilizare prelungită pot cauza efecte secundare grave. Prin urmare, acestea trebuie aplicate în cursuri scurte, în conformitate cu dozele indicate.

Odată cu apariția complicațiilor, este necesară deschiderea chirurgicală a fierului în spital, urmată de instalarea drenajului, astfel încât rana să fie complet curățată de puroi. Sistemul de drenaj este o bandă subțire de cauciuc din cauciuc, introdusă de chirurg în canalul format după îndepărtarea fierbătorului. Pentru a accelera curățarea, rana este tratată suplimentar cu soluție de tripsină sau analogii acesteia, care au proprietăți antiinflamatorii și anti-edem și promovează vindecarea rapidă a țesuturilor. Adesea, în același scop, se utilizează unguentul Vișnevski.

Deoarece una dintre cele mai frecvente cauze de fierbere este de a reduce apararea organismului, agenții imunomodulatori sunt incluși în regimul de tratament. Cele mai populare dintre ele - Interferon, Viferon. Recent, Taktivin câștigă popularitate - un imunostimulant care activează organismul pentru a lupta împotriva infecțiilor.

Simultan cu tratamentul medicamentos, dieta pacienților este ajustată: meniul include drojdia de bere proaspătă, sulful sub formă de pulbere. Excludeți alimentele grase, prăjite, picante și subliniați dieta lapte-legume. În plus, utilizează vitaminurpia și prescriu complexe multivitamine și fortificarea preparatelor din plante (tinctură de ginseng, echinacea, eleutherococcus).

Tratarea boils pe fata de remedii populare

Puteți completa tratamentul medical tradițional cu remedii folclorice dovedite. Există multe dintre ele, iar altele par foarte neobișnuite. Iată câteva dintre cele mai populare și accesibile:

 • Comprese de conifere pentru față. Ace - un depozit de taninuri naturale, vitamina C, uleiuri esențiale. Concentrația de conifere poate fi achiziționată la farmacie sau puteți prepara conuri și ace naturale tăiate din copac. O astfel de soluție pentru spălare va ajuta la îmbunătățirea activității glandelor sebacee, la uscarea inflamațiilor existente și la prevenirea apariției posibile a acestora în viitor. Pentru bulion de gătit 2 lingurițe. l. acele au preparat 500 ml de apă clocotită și au insistat timp de 40 de minute. Bulionul este filtrat și utilizat pentru loțiuni, tratând focarele inflamatorii.
 • Miere de aluat. Într-un castron se combină gălbenușul de ou, o lingură de unt, aceeași cantitate de miere lichidă și puțină făină. Aluza rezultată este aplicată sub forma unei comprese pe locul inflamat și se schimbă dressingul de 2-3 ori pe zi.
 • Compresa de usturoi. Își îndeplinește perfect sarcina în stadiul incipient al apariției fierbei. Pregătirea specială nu necesită - cuișoarele de usturoi tăiate subțire trebuie aplicate la chirul de maturitate. Se recomandă să le schimbați cât mai des posibil, apoi în câteva zile nu va mai exista nici o urmă de inflamație.
 • Săpun terapie. Sapunul pentru rufe este frecat de un răzuitor, se toarnă 300 ml de apă și se fierbe la foc mic pentru câteva minute. De îndată ce boabele se răcesc, sunt impregnate cu un bandaj steril și, sub formă de compresă, se pun pe fierbere. Schimbați compresa de cel puțin 4 ori pe zi.
 • Pâine prăjită. Trebuie să alegeți o crudă dintr-o bucată de pâine neagră, să o sareți și să mestecați puțin. Aplicați masa de pâine la elementul de rupere timp de trei ore.
 • O rețetă rus vechi pentru a combate furuncule pe fața lui, în seara 100 grame de cartofi rasi amestecat cu o primă gălbenușuri de ou de pui, se adauga zeama de lamaie, o lingura de ulei vegetal și o lingură de sulfat de cupru. Lăsați-o să bea până dimineața. În zori, aplicați masa rezultată pe față, după 20 de minute, clătiți cu apă. Seara unguent inflamație grăsime: 4 bucăți de ceară de albine, 1 parte propolis, 2 părți colofoniu și unele ulei de ricin - toate pentru a amesteca, de căldură în foc, se toarnă în terebentină și găti încă 40 minute la foc mic. Apoi se răcește, ștergeți un șervețel în unguentul rezultat și aplicați timp de 10 minute pe zonele problematice ale feței până când apare o senzație de arsură. După clătire cu apă.

Pentru prevenirea fierbei, trebuie luate măsuri pentru întărirea sistemului imunitar, îmbunătățirea metabolismului și purificarea sângelui. Medicina tradițională recomandă acest lucru, luând în interiorul diferite decocții și tincturi:

 • 15 semințe de brustură se toarnă 300 ml de apă clocotită, se lasă să se fierbe timp de o jumătate de oră. Beți tinctura care rezultă la un moment dat.
 • 10 grame de iarbă fin tăiată și rădăcini păpădie se toarnă un pahar de apă fierbinte, se lasă timp de cel puțin trei ore. După timpul alocat, tulpina. Pentru a accepta în interiorul lingurii de masă de 5 ori pe zi.
 • 2 linguri de urzică într-un pahar de apă clocotită insistă o jumătate de oră și luați 3 linguri dimineața.

Dacă apare un furuncul pe față sau se produc fierte frecvente, mântuirea va fi folosirea regulată a ceaiului negru. Proprietățile utile ale acestei plante sunt utilizate pe scară largă în terapia folclorică: ceaiul aromat din spini se descurcă cu eliminarea toxinelor din organism, întărește sistemul imunitar, corectează activitatea glandelor sebacee.

Merită să strângeți fierberea pe față?

Boilele mici într-un stadiu incipient de dezvoltare sunt ușor confundate cu acnee și acnee comune. Simptomele procesului inflamator sunt similare în multe feluri, dar boala se caracterizează prin durere ascuțită, dimensiuni mai mari, senzație de tensiune cutanată și pulsație. Dar aceste simptome apar după câteva zile, iar în stadiul inițial, tuberculul dureros poate fi ușor confundat cu un cos.

După ce am observat un element inflamator în fața oglinzii, primul lucru pe care vreau să îl fac este să îl eliminăm imediat. Nu se poate face în niciun caz! Încercările de a stoarce fierberea sunt deosebit de periculoase dacă sunt localizate pe față.

Medicii avertizează: este strict interzis să stoarceți fierberea sau să încercați să o deschideți cu mijloace improvizate, fără a observa sterilitatea. Acest lucru nu numai că nu ajută, ci și exacerbează situația: există riscul ruperii barierei naturale dintre zona afectată a pielii feței și a țesuturilor sănătoase, cu răspândirea ulterioară a infecției.

Sistemul circulator din zona feței se distinge printr-o serie de trăsături: specificitatea conexiunii venelor intracraniene și absența supapelor în ele constituie un factor favorabil pentru răspândirea rapidă a infecției cu infecția ulterioară a țesuturilor sănătoase. Cu forma de alergare a bolii, stafilococii sunt capabili să pătrundă în cavitatea craniului și să ajungă la creier. Acest lucru poate declanșa dezvoltarea meningitei, iar penetrarea microorganismelor pyogenice în sistemul circulator va duce la sepsis.

Astfel de condiții sunt amenințătoare pentru viață și pot provoca moartea. Există o axiomă în chirurgie: fiertele situate în partea superioară și mijlocie a feței sunt deosebit de periculoase. În majoritatea cazurilor, pacienții cu boils situați deasupra liniei care leagă lobul urechii de colțul gurii trebuie observate în spital.

Prin urmare, aspectul de fier pe fata ar trebui luat in serios. Nu este necesar să se auto-medicheze, să încercați să vă deschideți singur abcesele, să aplicați calotele fierbinți sau încălzirea umedă. Astfel de metode provoacă doar răspândirea ulterioară a infecției. Pentru a face față problemei, trebuie să urmați recomandările medicului și să efectuați cu precizie toate întâlnirile.

Prevenirea și tratamentul fierbinților pe față

Un abces este deosebit de periculos pe față, deoarece nu numai că oferă un disconfort estetic, dar poate submina în mod semnificativ sănătatea.

Dacă o infecție din abces intră într-unul din vasele multiple de sânge, poate duce la inflamarea mucoasei creierului și la provocarea meningitei, meningoencefalitei.

Dacă stafilococul intră în vasele de sânge, infecția se va răspândi pe tot corpul și va provoca limfadenită - inflamația ganglionilor limfatici sau sepsis - infecția sângelui.

Ce este furunculoza?

Mulți amână o vizită la medic din cauza jena sau nu acordă o mare importanță inflamației. Nu toata lumea stie ca lipsa de atentie la suppuratie, in special pe fata, poate duce la complicatii grave, spitalizare si interventii chirurgicale.

Furunculoza este un proces patologic care se manifestă ca inflamație purulentă-necrotică a foliculilor de păr - foliculi. Agentul cauzal de furunculoză este Staphylococcus aureus.

Când intră în stratul gras subcutanat sau în glanda sebacee, provoacă inflamație și necroză tisulară ulterioară.

Uneori furunculurile apar periodic pe diferite părți ale corpului pentru o lungă perioadă de timp. În astfel de cazuri, ei vorbesc, de obicei, despre furunculoză cronică.

Cum sa distingi furunculul de cosul obisnuit

 • În primele câteva zile, la locul focalizării inflamației, există o roșeață pronunțată fără o limită clară și o ușoară condensare;
 • pielea din acest loc este mai caldă decât în ​​alte părți ale corpului - aceasta înseamnă că există un proces inflamator în interior.
 • mâncărime și ușoare furnicături;
 • spre deosebire de cosul obișnuit, furunculul este foarte dureros când este atins de la primele zile, în jurul sigiliului se formează un ușor edem.
 • apariția unui fierbere poate fi însoțită de creșterea temperaturii corporale, cefalee, ganglionii limfatici extinse;
 • Puful se maturizează destul de repede, iar fierberea se află în straturile mai profunde ale pielii, astfel încât simptomele se agravează zilnic, iar boala este mai dureroasă.

Cauzele lui

Pentru a vindeca mai repede si pentru a preveni aparitia unor noi inflamatii, este necesar sa gasiti cauza abcesului:

 • Igienă necorespunzătoare - cu o curățare necorespunzătoare a pielii, porii se înfundă, transpirația și sebumul creează un mediu favorabil dezvoltării microbilor.
 • Imunitatea afectată, răcelile și bolile infecțioase sunt cea mai frecventă cauză de fier. Un corp sanatos poate face față germenilor și bacteriilor, dar într-o parte slabă încep să distrugă țesutul, formând supurații.
 • Eșecul hormonal, procesele metabolice afectate - din cauza dezechilibrului, funcțiile de protecție ale corpului sunt reduse, iar bacteriile penetrează foliculul de păr fără obstrucție.
 • Infecțiile organismului - foarte des, cu un curs de întrerupere a tratamentului cu antibiotice în organism, o parte din microorganisme rămân, ceea ce provoacă apariția fierbinților.
 • Parul îngrozit și microtraumurile prin care infecția penetrează cu ușurință. O fierbere poate apărea, de asemenea, ca urmare a stoarcere cosuri cu infecție sub piele.
 • Îndepărtarea fizică și nervoasă prelungită, stresul.
 • Boli ale tractului intestinal, alcoolism.

simptome

Sigiliul are o formă conică, ușor înălțată deasupra pielii. Odată cu înfrângerea feței și a gâtului în jurul foliculului, se formează un edem extins, durerile pulsante sau dureroase cresc.

Durerea apare nu numai atunci când se apasă sau se mișcă mușchii faciali, ci și ca simptom independent. Când este apăsat, mișcarea elastică a puroiului din interiorul foliculului este simțită.

Etapa de infiltrare

Apare roșeața în zona leziunii, apare treptat o condensare și umflături, care crește rapid pe țesuturile moi ale feței.

Suppurația scenei

După ce pielea de pe abces este rupt, eliberarea puroiului începe și stema necrotică iese. Rana este curată și durerea este redusă.

Etapa vindecarii

Pentru a scăpa complet de cicatrice după vindecare este destul de problematică.

Metode de tratament

Localizarea boilii pe fata este deja baza pentru spitalizarea pacientului, asa ca tratamentul cu furunculoza trebuie sa fie sub supravegherea unui dermatolog, chirurg sau terapeut.

Uneori terapeutul oferă o consultație medicului dentist, în special în caz de furunculoză severă, deoarece, cu tratament greșit, nervii faciali pot fi afectați.

Pacientului i se arată o odihnă în pat, dacă fierberea este localizată pe urechi sau gât, atunci trebuie exclusă frecarea abcesului în jurul hainei. Este necesar să refuzați alimentele grase, prăjite și condimentate în timpul tratamentului, pentru a exclude alcoolul.

Tratament local antiseptic

Pentru procesare, puteți utiliza:

 • 70% alcool;
 • alcool salicilic;
 • peroxid de hidrogen (3%);
 • soluție de furasilină.

Îndepărtați pielea, nu frecați furunculul, dezinfectați centrul de inflamație de câteva ori pe zi, schimbați deseori perna și nu atingeți fierberea cu mâinile.

fizioterapie

Aceste proceduri sunt nedureroase, practica medicală a arătat că după mai multe proceduri durerea dispare și procesul inflamator se oprește în creștere.

Terapia fizică poate fi prescrisă în toate etapele furunculozei. Pentru a spori rezistența organismului, este prescrisă terapia cu ozon - saturarea țesutului cu oxigen pentru a stimula proprietățile imune și de barieră ale pielii.

Antibiotice pentru fierbere pe față

Antibioticele sunt, de asemenea, prescrise astfel încât furunculoza să nu se transforme într-o afecțiune cronică și să nu reapară. Medicamentul este selectat individual, în funcție de starea pacientului și de imaginea clinică a bolii.

Cel mai adesea se prescrie cefalexin, amoxiclav, fuzidină-sodiu. Dacă boala se produce pe fondul altor boli și starea generală a corpului este epuizată, antibioticele sunt prescrise ca injecții intramusculare.

Comprimate suprapuse la nivel local cu medicamente antiinflamatorii, unguente cu componente antibiotice care constau în: Tetraciclină unguent, Eritromicină, Bactroban, Baneotin.

Aplicați un strat subțire de unguent pe un tampon de bumbac și aplicați-l pe fierbere de două ori pe zi. După deschiderea abcesului, puteți aplica și comprese, dar deja în zona din jurul furunclei.

Tratamentul chirurgical

După îndepărtarea masei purulent-necrotice, rana este spălată și se aplică un bandaj antibiotic.

Adesea medicul pur și simplu străpunge fierberea în mai multe locuri, astfel încât nu există cicatrice după o astfel de procedură.

Menținerea în repaus a mușchilor faciali și a feței

Se recomandă să vorbiți cât mai puțin posibil și să mâncați numai alimente moi.

imunomodulatori

Pentru prevenirea și tratamentul se pot aplica Galavit, Estifan, Echinacea, Arbidol.

AHT

Autohemoterapia este o metodă comună de tratare a proceselor inflamatorii în care sângele luat dintr-o venă individuală este injectat subcutanat sau intramuscular într-un pacient.

Când reintroduceți sângele găsește sursa bolii și o distruge, procedeul stimulează sistemul imunitar și îmbunătățește procesele metabolice.

Absorbabil unguent

În farmacie există numeroase mărci de medicamente, în centrul tuturor gelurilor absorbabile sunt heparina și agenții de silicon care activează fluxul sanguin.

Cele mai populare remedii pentru cicatrici sunt: ​​Strataderm, Mederma, Contratubex, Heparin unguent, Bodyaga.

Ce să nu faci

Mai repede decât se aștepta, nu va trece, iar infecția și puroiul se vor răspândi în țesutul sănătos înconjurător.

Când încercați să stoarceți fierberea pe față, puteți dezvolta tromboza cerebrală a creierului.

Iata celelalte lucruri care nu pot fi facute cu furunculoza:

 • Nu periați și nu atingeți zona afectată a pielii cât mai puțin posibil: dacă o infecție suplimentară intră în fierbere, inflamația va crește și cu cât este mai mare abcesul, cu atât este mai mare probabilitatea complicațiilor și cu atât mai greu este să scapi de cicatricea urâtă de pe față.
 • Încercați să nu umezi zona afectată și să nu aplicați comprese umede, astfel încât infecția să nu ajungă în zonele cele mai apropiate ale pielii, iar o fierbere nu provoacă furunculoză.
 • Nu puteți încălzi fierberea și nu puneți încălzitorul. Unii cred în mod eronat că căldura contribuie la erupția rapidă a unui abces, dar deoarece fierul se formează adânc în stratul pielii, inflamația va crește doar, fluxul de sânge va crește, iar probabilitatea de puroi în sânge care o va duce direct la creier va crește.

concluzie

Chiar și un singur abces poate lăsa o infecție în organism și poate submina imunitatea.

Dacă vă simțiți simptome de fier, este mai bine să consultați imediat un medic pentru a începe tratamentul cât mai curând posibil și pentru a evita reapariția bolii.

Tratamentul obișnuit al furunculozei faciale include:

 • Utilizarea medicamentelor antebacteriale care reduc inflamația (Levomekol, Tetratsilin, Hyoxysone); și fizioterapie (UHF, UV), reducând timpul de maturare a ulcerelor.
 • Curățarea corpului prin transfuzii de sânge, o dietă specială și luarea de vitamine pentru întărirea imunității erodate.

Factor de fierbere: cauze și tratament

Apariția leziunilor pe față creează disconfort pentru ambele sexe, dar dacă acneea și acneea sunt percepute negativ din punct de vedere estetic, fiertele pot fi dăunătoare pentru sănătate. Doctorii raportează că furunculoza, care nu a primit tratament adecvat, curge în stadiul cronic și cauzează complicații periculoase. De ce necesită o acțiune urgentă și cum să se ocupe de ea?

Ce este furunculoza?

Inflamația purulentă-necrotică care apare în foliculul de păr, care afectează glanda sebacee și țesutul conjunctiv din apropiere - această definiție a fost dată la fierbe (în oameni - fierbe) în medicina oficială. Boala, care apare ca urmare a apariției unor astfel de focare de inflamație, a fost numită "furunculoză". Agentul cauzal al problemei este Staphylococcus aureus: o bacterie pyogenică gram-pozitivă. Potrivit medicilor, fierberea pe față nu este doar atrăgătoare din punct de vedere estetic, ci și periculoasă. Dacă nu este tratat, este posibil:

 • flegmon al buzei superioare;
 • sepsis;
 • meningita;
 • flegmon al părții nasului;
 • meningoencefalita;
 • limfadenita;
 • flebită a venelor orbitale sau faciale;
 • tromboza sinusurilor meningelor.

O astfel de listă de complicații grave care apar, dacă cineva ignoră fierberea care a apărut pe față, este cauzată de proximitatea sângelui și a vaselor limfatice, de-a lungul căreia infecția se răspândește în organele interne și în creier. După tratamentul complet (sau corect), furunculoza devine cronică, care se caracterizează prin apariția sistematică a furunculilor singuri sau multipli pe fața sau în alte părți ale corpului.

Simptomele unui fiert pe fata

Un adult și un copil sunt susceptibile de a pierde stadiul inițial de furunculoză, deoarece este caracterizat doar de o mâncărime slabă în zona afectată. Durerea ușoară poate fi observată, dar însoțește în principal furunculoza extensivă, mai degrabă decât o singură furunculă pe frunte sau pe obraz. Dacă încercați să strângeți pielea în această zonă, puteți simți o creștere locală a densității (etapa de infiltrare). Următoarele etape ale dezvoltării problemei:

 1. Educația crește, reddens, prin urmare, devine vizibil. Sub piele există un con cu puroi. Durerea crește, mai ales când este atinsă zona afectată.
 2. În conul puteți vedea tijă, care arată ca un punct negru și puroi în apropiere. Cu furunculoză extinsă în acest stadiu există o durere de cap, febră, slăbiciune. Simptome mai severe, dar rare, sunt umflarea generală a feței, vedere redusă.
 3. Se produce o descoperire, țesuturile dispar, tija iese cu sânge, puroiul este eliberat. Durerea dispare, durerea este inflamată.
 4. Țesuturile se vindecă, umflarea scade. În loc de fierbere, rămâne o cicatrice mică.

localizare

Furunculoza extensivă poate afecta orice zonă a feței, mai ales dacă încep să apară carbunclele (foci purulente care combină mai multe foliculi de păr). Acestea pot fi observate pe linia regională de creștere a părului, la bărbați și sub mustață sau barbă. Un singur furuncul pe față este mai probabil să apară în regiunea maxilo-facială, deoarece aici glandele sebacee sunt deosebit de active și murdăria se acumulează în cantități mari. Principalele puncte ale localizării pe față:

 • triunghiul nazolabial;
 • obraji;
 • lângă urechi;
 • frunte;
 • în apropierea aripilor nasului;
 • în interiorul pasajele nazale;
 • conturul buzelor;
 • pe bărbie.

Diferențele se fierb de la acnee

În stadiul inițial, cea mai mare parte a erupțiilor cutanate arată la fel - ușoară înroșire, mărime nesemnificativă, schimbare de relief, dar pe măsură ce maturarea furunculului pe față dobândește caracteristicile caracteristice. Confundați-l cu un cos simplu nu va reuși, deoarece este dens, înconjurat de edem, și se caracterizează prin:

 • creșterea durerii la tensiunea pieii afectate și la atingere;
 • capul purulent;
 • o creștere în primele zile de apariție;
 • maturizare lentă;
 • mâncărime, furnicături, febră în zona afectată;
 • umflarea ganglionilor limfatici (cu furunculoză extinsă).

Cauzele formării fierbinților pe fața unui adult

Înainte de a începe pregătirea unui curs terapeutic, este important să se stabilească condițiile prealabile pentru apariția problemei. O fierbere pe față poate provoca igienă necorespunzătoare sau inadecvată, mai ales la persoanele cu piele combinată sau grasă, și este mai ușor să se ocupe de alți factori. Educația se reduce și contribuie la:

 • metabolismul afectat;
 • stres sever;
 • subtratarea bolilor infecțioase;
 • scăderea imunității, frig;
 • erupție hormonală;
 • afectarea mecanică a pielii.

Cum să tratezi un fiert pe față

Puteți face față singurelor erupții pe cont propriu, dar când vine vorba de furunculoză cu o arie largă de afectare, tratamentul începe cu o vizită la un dermatolog. Atunci când apar simptome de intoxicație severă, este necesară internarea în spitalizare și terapia bolnavului. Tratamentul la domiciliu este de natură conservatoare și implică tratamentul local cu medicamente, medicamente (dacă este necesar) și vizite la biroul fizioterapeutului. În timpul luptei împotriva furunculozei, ar trebui respectate mai multe recomandări medicale:

 • Tratamentul pielii cu compuși antibacterieni este necesar zilnic, afectând nu numai locul inflamației, ci și zonele din jurul acesteia.
 • Când se formează o infiltrație densă, este interzisă utilizarea zeolitului verde sau a iodului, deoarece acest lucru va împiedica examinarea medicală adecvată (dacă este planificată).
 • Nicio auto-tratament cu antibiotice - toate medicamentele pentru terapie sistemică sunt prescrise de un medic.

Când apar mădularele, ar trebui să vezi un doctor: nu te poți descurca singur. O recomandare similară pentru persoanele ale căror erupții solitare nu se rup. Unele cazuri complexe necesită autohemoterapie - injecție subcutanată a sângelui venos al pacientului. Efectele treptate ale situațiilor mai puțin severe în termeni generali sunt următoarele:

 1. Aplicarea compușilor și substanțelor antiinflamatorii care contribuie la un progres.
 2. Impunerea pansamentelor ude cu compuși care ajută la eliminarea conținuturilor purulente după deschidere.
 3. După îndepărtarea țesutului puroi și necrotic, aplicați unguent antibacterian rănilor.

Dacă există o fierbere pe față, să se comporte cu el ca și cu cosul obișnuit, nu puteți: puteți agrava grav situația. Asigurați-vă că ați citit lista interdicțiilor prezentate comportamentului unei persoane care se confruntă cu furunculoză, astfel încât problema să nu ajungă la masa de operare:

 • Nu încercați să stoarceți fierberea pe față - venele care trec prin această zonă sunt legate de creier, ceea ce poate provoca complicații grave: meningita, abces cerebral.
 • Nu deschideți erupțiile coapte cu obiecte ascuțite improvizate (lamă, ac), chiar dacă le-ați tratat cu un antiseptic: dezinfectarea fără expunere termică este considerată incompletă, prin urmare, infecția nu este exclusă.
 • Nu înmuiați furunculul deschis, nu abuzați de procedurile de apă - în acest stadiu al tratamentului sunt necesare pansamente permanente și uscare.
 • Nu atingeți fierberea pe față cu mâinile - numai cu bumbac steril, preferabil tratat cu un antiseptic.

Medicamente pentru uz extern

În timp ce abcesul persistă, inflamația este tratată cu antiseptice - ca atare, se utilizează o soluție de iod (câteva picături pe cană de apă rece) sau alcool boric, iar clorhexidina și Miramistina sunt mai puțin eficiente. După aplicarea următoarelor categorii de unguente:

 • Antibacteriene sau antimicrobiene - ajuta la supraviețuire, sunt folosite pentru arsuri și fierbe. Ei distrug infecția (ucid agentul patogen), stimulează recuperarea dermei. Aceste calități au unguent sub următoarele denumiri: Oflokain, tetraciclină, syntomycin.
 • Tragerea - ajuta la formarea de pustule, astfel încât după furuncle el a rupt prin el însuși și puroi a ieșit din ea. Unele dintre ele contribuie la reducerea edemelor, au proprietăți de vindecare slabe, ameliorează durerea. Dintre unguentele eficiente de acest tip sunt Levomekol, Dioxisol, Heparin.
 • Vindecare - au un efect mai pronunțat de stimulare a proceselor regenerative ale pielii decât antibacterienele enumerate mai sus, au proprietăți anti-inflamatorii, elimină roșeața și se usucă. Aplicați în ultima etapă sau pe o singură erupție cutanată. Această categorie include linimentul lui Vișnevski, ihtiol, unguent de zinc.

Medicamente orale

În orice stadiu al furunculozei, medicamente care întăresc sistemul imunitar, complexele de vitamine sunt utile. Potrivit mărturiei unui medic, se prescrie administrarea de antibiotice din diferite grupuri. Ele ajută la prevenirea complicațiilor, uciderea agentului patogen și oprirea procesului inflamator. Medicii recomandă în special:

 • Lincomicina - cu temperatură în creștere, inflamație severă, risc de sepsis. Ucide bacteriile patogene la 2-3 ore după ingestie, pot fi aplicate suplimentar local. Numit atunci când furunculul intern pe fața în faza de maturare.
 • Amoxiclav, Augmentin - fonduri combinate pentru amoxicilină și acid clavulanic, au un efect bactericid. Utilizat în prezența unui abces, cursul tratamentului nu depășește 5 zile.
 • Fuzidin sodiu - prezintă o activitate ridicată împotriva stafilococilor, are un efect bacteriostatic. Numit cu flegmon, abcese. Este nevoie de 7-10 zile.

fizioterapie

Atunci când un abces nu se poate rupe pentru o lungă perioadă de timp, unii medici trimit un pacient la un chirurg, dar majoritatea încearcă să facă ultimul cu metode conservatoare. Printre cele mai eficiente, dar care nu sunt deja disponibile la domiciliu, apar fizioterapia. Acestea pot fi prescrise după deschiderea fierbătorului, dacă zona leziunii a fost extensivă și chiar și după intervenția chirurgicală - cu ele derma se vindecă mai repede. Alegerea între tipurile de fizioterapie se face de către medic:

 • Radiația ultrasonică la frecvențe joase ajută la dizolvarea capului sau la deschidere după maturare.
 • Radiația ultravioletă pe zona afectată ajută la reducerea intensității durerii, pentru a elimina senzația de arsură. Adesea după ce medicul aplică unguent antibacterian de la fier pe față.
 • Utilizați căldură laser uscat împotriva unui abces de maturare pentru o deschidere rapidă.

Remedii populare

Dacă suprafața furunculozei pe față este mică (furuncule unice sau zone mici și rare de acumulare), puteți încerca să scăpați de acestea cu ajutorul medicinii tradiționale. Numărul de proceduri necesare pentru eliminarea fierbelor variază de la 5 la 20. În absența efectului sau a deteriorării, este nevoie urgentă de a contacta un specialist. Cele mai eficiente și mai sigure rețete pentru pielea feței:

 • Coaceți ceapa decojită în cuptor (gătiți la 180 de grade timp de 20-25 minute), lăsați-o la o temperatură confortabilă. Tăiați-l în jumătate sau în bucăți mai mici, atașați la fierbere cu un loc de tăiat, țineți o jumătate de oră. Pentru mai multă comoditate, puteți freca o ceapă caldă, se amestecă cu o picătură de ulei de camfor și se aplică ca un castravete: va fi mai ușor să se fixeze cu un bandaj sau tencuială. Instrumentul va accelera ieșirea tijei. Efectuați procedura de până la 2 ori pe zi.
 • Savurează mirosul de pâine neagră cu o linguriță de lapte cald, adăugați puțină sare, amestecați. Aplicați gruelul obținut în zonele de furunculoză, acoperiți-l cu pergament și tifon, fixați cu tencuială. Puteți păstra compresa 4-5 ore: scoate puroiul și îndepărtează tumora.
 • Îmbrăcați frunzele proaspete de mesteacăn, țineți-le de mai multe ori pe o bucată de săpun de rufe și aplicați la fierbe. Acoperiți cu tifon și fixați cu tencuială. Îndepărtați după 2-3 ore - acest instrument va stimula eliberarea de puroi.
 • Îndepărtați o bucată de propolis și combinați cu unt sau grăsime animală (raport 1: 4), încălziți timp de 1,5 ore într-o baie de apă, fără a lăsa să fiarbă. Lubrifiați rănile rămase în zonele afectate după eliberarea puroiului, până la 2 p / zi. Amestecul va promova vindecarea pielii.

Intervenție chirurgicală

În absența unor rezultate pozitive din terapia conservatoare sau dacă furunculoza pe față este extinse și supurația este puternică, este indicată o autopsie forțată. Nu are sens să tratăm formațiuni mature care nu s-au stricat, deoarece nucleul rămas va transforma problema într-una cronică. În medicina modernă, există două opțiuni pentru intervenția chirurgicală:

 • Clasic - folosind un bisturiu, chirurgul produce separarea țesuturilor, taie abcesul, îndepărtează masele purulent-necrotice, tratează rana cu un antiseptic, pune un turund cu un antibiotic. Operația se efectuează sub anestezie locală, astfel că îndepărtarea este nedureroasă, dar după ce trebuie făcută o ligare zilnică (în 1-2 săptămâni). Atribuiți o tehnică clasică pentru riscurile de celulită a pielii sau a abcesului.
 • Laser - există un punct de ars de fierbere, astfel încât nu există cicatrici. Perioada de reabilitare după operația în care sa folosit laserul este scurtă, nu este necesară ligarea.

video

Informațiile prezentate în articol sunt doar pentru scopuri informaționale. Materialele articolului nu necesită auto-tratare. Numai un medic calificat poate diagnostica și recomanda tratamentul pe baza caracteristicilor individuale ale unui anumit pacient.

Factor de fierbere: cauze și tratament

Boila pe zona maxilo-facială este un proces inflamator acut, care poate fi însoțit de înroșirea și umflarea țesuturilor, durere, prezența secrețiilor purulente și chiar o creștere a temperaturii corpului. Agentul cauzator aici este o infecție - Staphylococcus aureus.

Cum arată furunculul, chiar și copilul știe, dar ce să facă dacă un furuncul mare subcutanat a sărit și nu trece mult timp nu este cunoscut de toată lumea.

Fotografia 2 - Un fierbere poate conține puroi.

Prin urmare, o încercare de a lua orice acțiune, să cumpărați unguente sau soluții pentru tratarea chiriei - asigurați-vă că ați însușit sfatul unui specialist.

Foto 3 - bacterii Staphylococcus aureus

Afecțiunile inflamatorii frecvente ale pielii pot indica o încălcare a metabolismului, perturbări hormonale, scăderea funcțiilor protectoare ale corpului sau anomalii ale intestinului sau ale ficatului.

Photo 4 - Un fier seamănă cu un cos mare.

Prin urmare, cosul purulent pe față - aceasta este doar o manifestare a procesului intern care necesită o atenție deosebită. Orice tip de fierbere, fie un abces mic sau o furuncă internă, sau poate mai multe leziuni pe piele, ceea ce poate indica prezența unei afecțiuni numite furunculoză, necesită tratament medical în timp util sau chiar chirurgical.

Fotografia 5 - Înainte de tratarea unui fierbere, consultați un medic

Avertisment: dacă fierberea nu se maturizează mult timp și pielea din zona ei se roteste continuu, există roșeață și umflături - nu este nevoie să vă petreceți timpul cu auto-tratamentul. Este mai bine să solicitați imediat asistență unui dermatolog sau chirurg.

Fotografia 6 - Erupțiile cutanate pot vorbi despre o încălcare a corpului

Se fireste pe fata: cauzele

Ce cauzează boils? Întrebarea este îngrijorătoare, probabil, pentru toți cei care s-au confruntat cu probleme similare și au încercat să afle motivele apariției ulcerului neplăcut pe față. Este important să se determine de ce apar inflamațiile pielii pentru a vindeca nu numai ulcerul, care este doar un simptom, ci și pentru a elimina chiar cauza acestei afecțiuni.

Foto 7 - Furunculoză

Există mai multe motive pentru care apar fierbe.

  Foto 8 - Imunitatea slabă poate provoca o fierbere.

Care sunt semnele de dezvoltare a furunculozei și ce trebuie făcut în cazul în care starea progresează, vom analiza mai jos. În plus, este important să știți nu numai ce surse vin și de ce apar focare noi, dar și cum să scoateți corect lupta.

Cum să tratezi un fiert pe față?

Furunculul este un proces inflamator cauzat de o bacterie anaerobă numită Staphylococcus aureus.

Fotografie 11 - Lipsa de vitamine poate duce la fierbere

Pentru a înțelege cum să tratați abcesul și cum să scăpați de această problemă o dată pentru totdeauna, trebuie să depuneți eforturi maxime.

Fotografia 12 - O fierbere poate apărea din cauza unei friguri.

Tratamentul fierbere pe fata de la domiciliu este posibil numai dacă problema nu este în desfășurare.

Fotografie 13 - Tulburările hormonale pot provoca o fierbere.

Există mai multe modalități de a vindeca un fierbere. Cu toate acestea, toate sunt unite printr-o singură regulă - îndepărtarea obligatorie a conținuturilor purulente ale fierbei.

Imaginea 14 - Este important să se mențină igiena pentru a evita fierberea.

Înainte de a elimina puroiul, trebuie fie să deschideți abcesul, fie să așteptați până când pielea deasupra acestuia va izbucni singură.

Fotografia 15 - După bărbierire pot apărea fierbe.

Cum să remediați rapid boala - vă va spune medicul după o examinare internă.

Specialistul este probabil să prescrie un tratament chirurgical și, de asemenea, va oferi recomandări cu privire la modul de abordare a problemei în viitor. Doriți să știți cum să eliminați fierberea rapid - contactați un specialist cu experiență.

Fotografia 16 - Boilul poate fi fungic

Mulți oameni care au descoperit mai întâi simptomele bolii sunt interesați de o serie de întrebări despre cine să meargă, despre ce medic este tratat o fierbere, ce consecințe pot avea după o vindecare a abcesului și dacă va avea o cicatrice după fierbere.

De exemplu, dacă o fată, fără să știe cât de periculoasă este fierberea, a stors un abces sau a încercat să ia alte măsuri pentru a accelera maturarea fierbei, complicațiile pot fi foarte diferite:

 • răspândirea infecției în țesuturile din apropiere și dezvoltarea furunculozei; Fotografie 18 - Furunculoză
 • infectarea cu rani atunci când nu se respectă regulile de igienă cerute; Fotografie 19 - Infecție
 • penetrarea conținutului purulent în sânge, urmată de probleme grave de sănătate; Photo 20 - Pusul de la fierbere poate ajunge în sânge dacă nu este îndepărtat în timp.
 • eliminarea incompletă a conținuturilor purulente ale plăgii, care poate duce la o reluare ulterioară a inflamației. Fotografia 21 - Înlăturarea doar a unei părți din puroi va provoca reapariția problemei

Este important să găsiți soluția potrivită pentru boils, care va ajuta la rezolvarea problemei și la prevenirea recidivei.

Când se contactează spitalul, medicul poate prescrie medicamente care accelerează procesul de maturare a abcesului, explică cum să smulgă zona inflamării până la apariția unui "cap" alb al fierului, indicând că stratul subțire de piele deasupra lui se va sparge în curând și conținutul va fi îndepărtat de la sine.

Imaginea 22 - Există medicamente pentru maturarea rapidă a fierbei

De asemenea, un specialist va prescrie antibiotice. Tabletele și unguentele sunt necesare nu numai în stadiul de maturare a fierbei, ci și atunci când puroiul este deja îndepărtat de pe rană.

Acest lucru va ajuta la prevenirea reapariției bolii. Cea mai frecvent prescrisă cremă sau unguent antiseptic este levomekol.

Foto 24 - Levomekol acționează ca un antiseptic

Important: în nici un caz nu ar trebui să încercați să deschideți un abces pe cont propriu sau să apăsați zona de inflamație cu degetele. Acest lucru poate doar agrava situația și provoca consecințe negative.

Se fierbe pe cap și tratamentul său

Orice inflamare a scalpului necesită o atenție deosebită. Tratamentul chiriei, localizat în păr, este îngreunat de disponibilitatea redusă și de incapacitatea de a efectua manipulările medicale necesare.

Poza 25 - Se fierbe pe cap

În plus, în stadiul inițial de formare, fierberea poate arăta ca o bucată mică și rănită când este presată. Este important să nu confundați furuncul maturând cu alte patologii.

Fotografie 26 - Fiul de fierbere

O sigilă dureroasă sub piele care se află într-o zonă inaccesibilă ochilor este un motiv bun pentru a contacta un specialist.

Arderea sub păr nu numai că provoacă multe inconveniente, dar reprezintă, de asemenea, un mare pericol pentru sănătatea pacientului. Folosirea unui pieptene sau a părului ascuțit poate deteriora abcesul, contribuind astfel la răspândirea infecției.

Fotografia 27 - Un fierbere la cap provoacă neplăceri.

Prin urmare, dacă aveți fiori, este mai bine să contactați imediat un specialist care știe cum să trateze această afecțiune și să ajute la identificarea cauzelor apariției acesteia.

În păr, tratamentul unui abces este efectuat în conformitate cu o schemă specială. Nu puteți avea încredere în acest proces unei persoane care nu are calificările, cunoștințele și abilitățile corespunzătoare.

Imaginea 28 - Pieptenele pot deteriora abcesul

Boilatul este îndepărtat numai în spital, de către un chirurg experimentat care are un arsenal complet de instrumente necesare și agenți antiseptici.

În majoritatea covârșitoare a cazurilor, sunt prescrise antibiotice cu spectru larg, precum și soluții antiseptice pentru a trata zona inflamării.

Photo 29 - Îndepărtarea unui fiert este mai bine să ai încredere în un specialist

Utilizarea unguentelor pe scalp este limitată din motive evidente. Prin urmare, cele mai frecvent utilizate medicamente și formulări antiseptice lichide.

Fotografie 30 - Îndepărtarea fierbătorului se realizează cu unelte speciale.

Procesele inflamatorii interne pot provoca ceea ce cauzează fierbe. Prin urmare, problema soluționării problemei trebuie abordată în mod exhaustiv.

Un furuncle mare purulent pe cap este deschis chirurgical. Dacă este necesar, instalați drenajul. De asemenea, medicul îi sfătuiește pe pacient să trateze rănile, să le trateze corespunzător și să prevină recurența bolii.

Important: furunculoza este o boală care poate fi transmisă de la o persoană la alta. Este important ca pe tot parcursul tratamentului și după finalizarea acestuia să se respecte normele de igienă necesare, să nu se facă schimb de obiecte personale care intră în contact direct cu scalpul (piepteni, păr de păr etc.) și să se dezinfecteze cu atenție.

Se fierbe pe frunte

O furunculă pe frunte, pe templu sau pe spatele capului poate apărea atât din cauza nerespectării normelor de igienă personală, cât și din mai multe motive enumerate mai sus.

Un astfel de abces poate apărea și la un copil, datorită microtraumelor urmate de infecție, de o răceală sau de slăbire a funcțiilor imunitare ale corpului.

Fotografie 34 - Se fierbe pe fruntea unui copil

Ce trebuie să faceți dacă un copil are un furuncul, cum să trateze un abces și care sunt motivele pentru apariția acestuia - pediatrul va răspunde.

Fotografia 35 - Dacă un copil are o furuncă, contactați pediatrul.

Specialistul poate prescrie tratament cu antibiotice, recomanda unguent ihthyol sau unguent Vishnevsky, precum și Levomekol pentru tratarea plăgii, în cazul în care fierberea a rupt independent.

Pe obraz

Obrajii aparțin zonei feței cu activitate crescută a glandelor sebacee. Prin urmare, fierbe pe obraji apar destul de des.

Este important să știți ce să faceți și cum să tratați un abces, precum și să preveniți eventualele complicații sub formă de infecție la nivelul plăgii sau îndepărtarea incompletă a conținutului purulente.

Fotografia 36 - Se fierbe pe obraz

Tratamentul timpuriu la fierbere se face cu ajutorul unguentelor care favorizează maturarea unui abces și a antibioticelor.

Fotografia 37 - Fierbatul pe obraz produce multe inconveniente

O educație dureroasă dureroasă în interiorul obrajilor nu numai că poate strica aspectul, ci și provoacă multe inconveniente și disconfort.

Fotografia 38 - Deteriorarea pielii poate duce la complicații.

Situația este complicată atunci când apare un fierbere la un copil, care nu poate fi explicat că abcesul nu poate fi atins, zgâriat sau deteriorat prin alte mijloace.

Orice încălcare a integrității pielii poate duce nu numai la răspândirea ulterioară a infecției, ci și la introducerea bacteriilor patogene în rana rezultată. Consecințele acestui lucru pot fi trist.

Fotografia 39 - Nu stoarceți fierberea în casă

O fierbere pe obraz decât un tratament va fi determinat de un medic după o examinare și proceduri de diagnosticare de bază.

Poză 40 - Se pare că se fierbe

Este important să nu strângeți un abces, în special să nu încercați să-l străpungeți sau să faceți o incizie în zona afectată. Acasă, pentru a face acest lucru eșuează calitativ.

Sterilitatea instrumentelor și materialelor, folosirea dispozitivelor speciale, precum și experiența și cunoștințele teoretice sunt necesare.

Fotografie 41 - Ardeți bărbia

Prin urmare, îndepărtarea chirurgicală a unui abces poate fi efectuată numai de un chirurg.

Pe bărbie

Un fierbere este un fierbere internă care poate apărea atât la adult, cât și la copil. Cauzele apariției lor nu sunt întotdeauna ușor de detectat fără examinare.

Locurile preferate de localizare a abceselor sunt zonele cu o separare crescută a sebumului: obrajii, fruntea și bărbia.

Fotografia 42 - Evitați igiena pentru a preveni fierberea.

În unele cazuri, pieptul și spatele sunt de asemenea afectate.

Furunculul poate fi localizat pe aproape orice zonă a feței și corpului. Principala condiție pentru apariția ei este prezența foliculilor de păr, în regiunea căreia provine procesul inflamator.

Foto 43 - Nu îndepărtați singur fierbătorul

Blocarea canalului glandei sebacee sau a microtraumelor sale, urmată de adaosul de infecție și poate provoca un proces inflamator acut. Procedeul de tratare a boilerului este complex și necesită o abordare integrată.

În cazul nerespectării regulilor elementare de igienă sau ignorării recomandărilor medicului, boala poate lua o nouă formă.

Fotografia 44 - Consultați un medic

De regulă, atunci când încearcă să se auto-extragă puroiul în casă, rana este rapid infectată, puroiul nu este îndepărtat complet, bacteriile se răspândesc în zonele din apropiere ale feței și se dezvoltă furunculoza.

Pentru a evita acest lucru, trebuie să urmați reguli simple și recomandări ale unui specialist și, de asemenea, să nu neglijezi ajutorul unui medic în timp util.