Principal

Herpes

Unguent eficient pentru cicatrici și cicatrici: o analiză a fondurilor

Cicatricile și cicatricile rămân în organism după operație, leziuni și tăieturi. Unii oameni le percep ca o problemă cosmetică, alții simt durere, mâncărime și arsură în zona afectată.

Poți scăpa de cicatrici și cicatrici cu ajutorul drogurilor și a remediilor populare. Alternativ, puteți elimina defectele prin măcinarea cu laser. În timp ce defectele sunt proaspete, acestea pot fi îndepărtate rapid prin utilizarea unui unguent special, cremă, gel sau plasture.

Ce cicatrici și cicatrici pot fi îndepărtate prin mijloace locale

Pe baza experienței medicilor și a cosmetologilor, cicatricile nou formate sunt mai bine supuse tratamentului extern. Prima dată după operație, procesele metabolice continuă în țesuturile lor. Cicatricile normotrofice sunt situate la nivelul pielii și datorită unei nuanțe palide sunt abia vizibile. Înlăturați cu ușurință prin mijloace locale.

Cicatricile atrofice au o structură înfricoșătoare. Pare căzute și au o nuanță roz. De exemplu, vergeturile postpartum pe corpul femeilor, cicatrici după căuterizarea tumorilor pielii. Cicaturile atrofice sunt bine îndepărtate prin intermediul produselor care conțin o componentă siliconică și sunt utilizate cu electroforeză.

Cheagurile cicloide și hipertrofice sunt cele mai pronunțate. Ele sunt o nuanță de culoare albăstrui-roșiatică și o structură bumpy. La atingere, aceste cicatrici sunt dense. Ele cauzează durere ușoară și mâncărime. Nici un unguent pentru resorbția cicatricilor și a cicatricilor nu va face față cheloidelor și cicatricilor hipertrofice. Corectia lor necesita o abordare integrata, care include resurfacing cu laser, chirurgie plastica si utilizarea de medicamente absorbabile.

Care sunt indicațiile pentru utilizarea mijloacelor externe de cicatrici și cicatrici:

 • Cheloide.
 • Contractul lui Dupuytren.
 • Cicatricile hipertrofice.
 • Cicatricile normotrofice.
 • Prevenirea țesutului cicatricei după incizia chirurgicală a pielii.
 • Cicatriile atrofice după furunculoză, varicela, acnee.
 • Contraindicatii tendoane ca o consecinta a prejudiciului.
 • Striae după sarcină sau pierdere drastică în greutate.
 • Anchiloză, limitând mobilitatea articulațiilor.

Unele preparate pentru corectarea cicatricilor și a cicatricilor nu pot fi utilizate pentru femeile însărcinate și care alăptează. Există, de asemenea, unelte care au restricții de vârstă asupra aplicației. Care unguent este mai bine de utilizat într-un caz particular, medicul va sfătui.

Revizuirea medicamentelor eficiente din cicatrici și cicatrici diferite

Ce fel de unguent este necesar pentru a vindeca cicatricile și cicatricile corporale va ajuta la înțelegerea listei. Am strâns toate fondurile pe care specialiștii le prescriu cel mai adesea pacienților cu defecte ale pielii.

Listează-le și descrie în detaliu:

 • Kontraktubeks.
 • Zeraderm și Zeraderm Ultra.
 • Dermatiks și Dermatiks Ultra.
 • Kelo pisică
 • Mederma.
 • Kelofibraza.
 • Fermenkol.
 • Skargard.
 • Estetica estetica.
 • Redzhivasil.

Kontraktubeks

Pregătirea companiei germane farmaceutice Merz Pharma conține extract de ceapă de Ceray, heparină de sodiu și alantoină. Gelul Kontraktubex este ambalat în tuburi mici de 10, 20 și 50 g. Culoarea este maro deschis, mirosul este neutru.

Proprietățile farmaceutice ale medicamentului sunt după cum urmează:

Pentru a preveni apariția cicatricilor și cicatricilor, medicii prescriu gelul Kontraktubeks după vindecarea completă a țesutului operat. Conform instrucțiunilor, remedierea se aplică locului deteriorat de până la 3 ori pe zi cu mișcări ușoare de masaj. Cursul de terapie este de o lună. Cicatricul vechi este eliminat aproximativ 6 luni. După procedura de seară, care este deja efectuată înainte de culcare, asigurați-vă că ați pus un bandaj etanș. Parcela poate fi sigilată cu polietilenă.

Atunci când utilizați Contractubex, este important să evitați expunerea directă la soare, expunerea la frig și frecarea intensă a cicatricilor. Gelul poate fi utilizat de copii, adulți, mame însărcinate și care alăptează.

Mijloacele de eficiență depind de regularitatea procedurii. Folosind zilnic, împreună cu aburirea pielii și efectuarea fizioterapiei, rezultatul dorit va fi obținut mai repede. Costul drogului începe de la 450 de ruble.

Zeraderm (Zeraderm Ultra)

Fiind cel mai bun remediu pentru cicatrici și cicatrici, luați în considerare linia Zeraderm (Zeraderm și Zeraderm Ultra). Tuburile cu un gel de 15 g fiecare sunt produse de producătorul olandez de medicamente Rofil Medical Aesthetics.

Contactul cu pielea, mijloacele vor fi transformate într-o peliculă de aer siliconic. "Efectul de seră" sub acesta contribuie la resorbția rapidă a cicatricilor.

Care sunt proprietățile gelurilor Zederm și Zeraderm Ultra:

 • Se înmoaie și se înclină țesutul cicatricial.
 • Eliminați pruritul, arsurile și inflamațiile.
 • Accelerați reînnoirea celulelor.
 • Protejați pielea de lumina UV.
 • Eliminați eritemul postoperator.

Preparatele de Zeraderm pot fi folosite imediat ce vindeca rana. Zona afectată este pre-curățată și tratată cu un strat subțire de 2 ori pe zi. Instrumentul este frecat cu mișcări netede. Cursul terapiei depinde de vârsta și structura cicatricilor. Minim - 2 - 3 săptămâni, maximum - câteva luni. Linia de pret Zeraderm - de la 700 de ruble.

Gelul Zeraderm se bazează pe substanța polisiloxan. Acesta este un compus siliconic cu greutate moleculară mare. Zeraderm Ultra conține suplimentar vitaminele E și K, coenzima Q10 și un filtru UV SPF-15.

Dermatiks și Dermatiks Ultra

Produsele din silicon Dermatix și Dermatix Ultra în tuburi de 6 și 15 g sunt fabricate de producătorul olandez ICN Pharmaceuticals Holland BV. Mazărea gelului transparent, pe măsură ce se usucă pe piele, se transformă într-un film de silicon, sub care se formează un spațiu fără aer. Agentul nu are miros. Costul este ridicat - de la 1500 de ruble.

Formula de gel Dermatics se bazează pe două substanțe - polisiloxan și dioxid de siliciu. Compoziția mijloacelor Dermatiks Ultra include suplimentar vitamina C. Efectul complex al substanțelor asigură eliminarea pruritului și a arsurilor în zona cicatricilor sau cicatricilor, înmuierea și resorbția țesuturilor compacte și reducerea pigmentării.

Unul dintre gelurile de pe cicatrice poate fi aplicat imediat după ce pielea se vindecă. Țesutul afectat este pre-curățat și uscat. Apoi aplicați un strat subțire de medicament și frecându-l ușor în câteva minute. Manipularea se face dimineața și seara timp de câteva luni până la eliminarea completă a defectului (cel puțin 2 luni).

Gelurile Dermatiks, Dermatiks Ultra, Zeraderm și Zeraderm Ultra sunt bine tolerate de către pacienți și sunt potrivite pentru copii și adulți. Acestea pot fi utilizate în timpul sarcinii și alăptării.

Kelo pisică

Medicamentul companiei americane Advanced Bio-Technologies are forma unui gel și a unui spray. Gelul este etanșat în tuburi 6 și 15 g. Sprayul se află într-o sticlă de aerosoli de 50 sau 100 ml.

Compoziția diferitelor forme este aceeași. În zona tratată, substanțele active formează un film etanș.

Atât gelul, cât și sprayul Kelo-cote conțin polisiloxan și dioxid de silicon. Cicatricile și cicatricile unei substanțe au un efect complet:

Pisica Kelo se aplică pe piele uscată 1 - 2 ori pe zi. Atunci când instrumentul este uscat, puteți aplica un agent de protecție solară sau machiaj pe partea de sus. Durata terapiei - 2 - 3 luni sau mai mult.

Efectele secundare la utilizarea produselor Kelo-cote sunt rare. Este permisă utilizarea gelului / sprayului în timpul sarcinii și alăptării. Este în valoare de Kelo-pisica scump - 3500 ruble.

Mederma

Gelul companiei germane Merz Pharma numit Mederma se vinde în tuburi de 20 g.

Este un medicament clar, cu un miros specific. Constă din alantoină și cepalină (extract de ceapă Ceray). Impactul complex al componentelor permite atingerea unor obiective cum ar fi:

 • Eliminarea procesului inflamator.
 • Stimularea colagenesisului, circulația sângelui și reînnoirea celulelor pielii.
 • Saturarea țesutului keratinos cu umiditate.
 • Se înmoaie și se dizolvă zona compactată.
 • Eliminarea cheagurilor de sânge.
 • Efect antibacterian.

Cu ajutorul unui astfel de unguent împotriva cicatricilor și cicatricilor, cum ar fi Mederma, va elimina rapid defectele proaspete. Vârsta lor nu trebuie să depășească 12 luni. Instrumentul perfect împletește cicatricele, elimină cicatricile postoperatorii, urme de post-acnee și îndepărtarea fără succes a tatuajelor, cicatrici după arsuri chimice și termice și cicatrici după colorații cosmetice.

Ca și alte medicamente, Mederm este aplicat pe o cicatrice curată și uscată (3-4 pg / zi) și se freacă în țesătură timp de 3-5 minute până se absorb complet. Mișcarea palmei - zigzag cu o ușoară presiune. Cursul de terapie poate fi scurt de 3 luni sau lung, până la șase luni sau mai mult. Preț - de la 500 de ruble.

În cazuri rare, gelul Mederma provoacă reacții adverse. Pacienții observă roșeață, erupții cutanate, mâncărime, furnicături și rupturi în zona tratată.

Kelofibraza

Aromă plăcută de prospețime, absorbție rapidă și hidratare excelentă a țesutului cicatricic - acesta este modul în care puteți caracteriza crema de Kelofibrase. Produsul concernului german Sandoz Pharmaceutical GMBH este vândut în tuburi de 25 și 50 g.

Compușii silici în compoziția kelofibrazei nu. Crema se bazează pe trei ingrediente active:

Aplicând unguentul pentru cicatrici și cicatrici după o intervenție chirurgicală în timp util, puteți obține următoarele rezultate:

 • Reducerea umflării țesuturilor.
 • Îmbunătățirea circulației și regenerării locale a sângelui.
 • Se înmoaie și hidratează țesătura grosieră.
 • Eliminarea cheagurilor de sânge.
 • Creșterea elasticității.
 • Resorbție rapidă a țesutului patologic.
 • Efectul anestezic și antiinflamator.

Principiul tratamentului cicatricei cicatrice cu Kelofibrase este simplu. Aplicați un strat subțire în zona afectată și masați cicatricea până când crema este complet absorbită. Frecvența procedurilor - 2 - 4 pe zi. Cicatrele proaspete sunt tratate de 2 ori pe zi, cicatrici vechi sau grosiere - de 3-4 ori pe zi. Ultima procedură se efectuează noaptea cu impunerea unei comprese. Costul cremei este de 2500 de ruble.

Categoria de vârstă a pacienților care pot utiliza Kelofibraz pentru a elimina cicatricile și cicatrizarea feței începe la 1 an. Nou-născuții sub vârsta de 12 luni, femeile însărcinate și care alăptează, nu pot utiliza acest instrument.

Fermenkol

Fermenolul din cicatrici și cicatrici este un gel într-un tub de 20 g și un set pentru electroforeză (2 fiole cu pulbere uscată într-un ambalaj). Produce droguri ruse JSC NPK "High Technologies".

Gelul clar constă din mai multe enzime provenite din nevertebrate marine. Proteazele collagenolitice utile descompun aminoacizii cheloidelor și cicatricilor hipertrofice, elimină mâncărimea și durerea și fac zona defectă mai puțin vizibilă.

Cum se utilizează Fermencol:

Prețul gelului Fermenkol începe de la 700 de ruble.

Fermenolul este contraindicat în caz de hipersensibilitate la componenta de colagenază. De asemenea, instrumentul nu va ajuta pacienții cu cicatrici atrofice și hipertrofice.

Skargard

Scarguard cremă lichid de corectare pentru cicatrici și cicatrici, judecând după revizuirea pacientului, promovează cea mai rapidă înmuiere posibilă și resorbția cicatricilor. Scarghard are trei ingrediente active - vitamina E, silicon și hidrocortizon. Acesta este instrumentul corectiv cel mai scump. Skargard crema de vânzare la un preț de 6 mii de ruble.

Aplicați un preparat lichid cu o perie specială 1-2 ori pe zi timp de 4 săptămâni. Zona afectată este pre-spălată și uscată cu un prosop moale. Este permisă acoperirea zonei tratate cu agent de protecție solară și aplicarea cosmeticelor decorative.

După uscare, crema Scarghard formează un film pe rumen, al cărui efect este similar cu efectul unui bandaj de stoarcere. Dacă este necesar, terapia poate fi extinsă la șase luni. Tratamentul lichid este potrivit pentru tratamentul și prevenirea tuturor tipurilor de cicatrici. Nu provoacă reacții adverse. Cu toate acestea, crema Scarguard este contraindicată pentru utilizare în timpul sarcinii și alăptării.

Estetica estetica

Scar Esthetique este o cremă de la compania americană ScarHeal, destinată să vindece cicatrici și cicatrici. Volumul tubului - 60 ml.

Compoziția cremei este destul de bogată. În plus față de silicon, conține 23 de ingrediente active, dintre care se găsesc:

 • Beta-caroten.
 • Arnica.
 • Unt de unt.
 • Bow Ceray.
 • Chitosan.
 • Coenzima Q-10.
 • Vitaminele A și C etc.

Ingredientele active ale cremei înmoaie și țesuturile netede compacte, stimulează producerea de colagen și îmbunătățesc estetica pielii. Instrumentul este prescris pentru a elimina vergeturile și cicatricile diferite, care rămân după intervenții chirurgicale, arsuri și leziuni.

Conform instrucțiunilor, crema Scar Esthetique este aplicată pe o cicatrice curată și uscată și frecată cu mișcări moi de masaj. Frecvența procesării defectelor este de 3-4 ori pe zi timp de 3-4 luni.

Efectele secundare ale esterii Scar sunt indicate de erupții și roșeață a pielii. Reacțiile negative au dispărut singure după întreruperea tratamentului cu medicamente.

Redzhivasil

Compania americană ScarHeal produce un alt medicament eficient pentru cicatrici și cicatrici - gel RejuvaSil în tuburi de 4, 10, 15 și 30 ml. Pe lângă silicon, conține și squalen, acid ascorbic și ulei Emu. Ca și alte medicamente corective, gelul Regivasil se utilizează de 2-3 ori pe zi.

O cantitate mică de fonduri a fost aplicată la cicatrice, a frecat și a așteptat să se usuce complet. Mai mult, dacă este necesar, pielea este tratată cu protecție solară. Dacă cicatricea este pe față, după procedura de tratament puteți aplica machiajul.

Gel Regivasil este prescris numai pentru pacienții adulți, inclusiv femeile însărcinate și care alăptează. După apariția unei erupții cutanate sau a unor pete roșii, tratamentul este oprit.

Mijloace ieftine de cicatrici și cicatrici

După cum știți, produsele străine pentru cicatrici și cicatrici sunt vândute la un preț ridicat, deci nu sunt disponibile pentru majoritatea consumatorilor. Cu toate acestea, pacienții săraci vor putea, de asemenea, să scape de defectul pielii.

Pentru ei, farmaciile au opțiuni bugetare:

 • Cream Klirvin - Medicamentul ayurvedic elimină urme de post-acnee, vergeturi postpartum și pete pigmentare. Elimină relieful pielii, îl luminează și prezintă proprietăți anti-bacteriene, antiinflamatorii și dezinfectante. Crema sporește elasticitatea dermei și accelerează resorbția cicatricilor. Merită Klirvin ieftine - 100 - 150 ruble.
 • Heparin unguent. Un heparin puternic anticoagulant previne formarea cheagurilor de sânge și rezolvă cicatricile și cicatricile existente. A doua componentă, benzocaina, funcționează ca anestezic. Substanța benzil nicotinat îmbunătățește absorbția heparinei și dilată vasele de sânge.
 • Unguent Sledotsid. Acest unguent pentru cicatrici și cicatrici - cel mai eficient și mai ieftin instrument care se ocupă cu cicatrici post-acnee și vechi. Îmbunătățește inflamația, restabilește celulele pielii din zona afectată și previne cicatrizarea țesuturilor. Utilizați Sledocide de două ori pe zi pe un curs individual. Tuba unguent de 15 g este vândut la un preț de 100 de ruble și ușor mai mare.
 • Balsam salvator. Medicamentul se descurcă cu cicatrici și cicatrici care rămân pe corp după arsuri și răniri. Componentele chimice nu conțin balsam. Formula sa se bazează pe uleiuri de ceară de albine, ulei de măsline și de cătină, extract de calendula și vitaminele A și E. Ingredientele naturale dizolvă rapid defecte proaspete și ameliorează inflamația. Aplicați un balsam pe zona problemei sub un bandaj cu strat gros. Un tub de 30 g este vândut pentru 120 - 150 de ruble.
 • Ulei de cătină. Saturate cu vitamine, acizi grași și oligoelemente, produsul îndepărtează cicatricile vechi cât mai mult posibil. Uleiul îmbunătățește alimentarea cu sânge local, hrănește pielea cu umiditate, provoacă creșterea celulelor sănătoase și prezintă proprietăți antibacteriene. Aplicați uleiul de cătină pe cicatrice este recomandat sub bandaj. Allergykam acest instrument nu este potrivit.
 • Ulei esențial de ceai. Medicamentul este diluat cu apă 1: 3. Dacă apare o senzație de arsură sau alt disconfort în timpul tratamentului, atunci remedia este percepută prost de organism.

Acidul salicilic se numără printre produsele necostisitoare împotriva cicatricilor. Este o substanță agresivă care poate fi utilizată în concentrații de până la 10%. Acidul poate crește iritarea pielii și poate cauza cicatrizări chiar mai mari. Poate fi folosit numai în consultare cu un dermatolog.

Adezivi siliconici

În feedback-ul consumatorilor cu privire la o varietate de produse pentru cicatrici și cicatrici, comentariile privind eficacitatea plasturilor de silicon devin din ce în ce mai aprinse.

Aceste plăci mici sunt montate pe locul deteriorat și pentru o anumită perioadă de timp prezintă următoarele proprietăți utile:

 • Se hidratează și se înmoaie epiteliul compactat.
 • Îmbunătățește mobilitatea țesutului afectat.
 • Strângeți ușor pielea în timp ce întindeți cicatricea.
 • Întârzia creșterea fibroblastelor, care nu crește suprafața cicatricilor.

Plasturii de silicon sunt o alternativă demnă de unguente și geluri destinate corectării cicatricilor și cicatricilor. Îndepărtează și urme proaspete și vechi de răniri și operații.

P.S. Cu toate acestea, fără cunoștințele medicului de a aplica orice agent corector nu merită. Doar un specialist poate determina tipul de cicatrice.

Cunoscând tipul de defect, medicul va selecta cea mai potrivită opțiune de tratament. Cu cât începe tratamentul mai devreme, cu atât mai multă probabilitate este ca pacientul să obțină o rezolvare favorabilă a problemei.

Top 10 unguente pentru cicatrizarea cicatricilor și cicatricilor

Unguente din cicatrici și cicatrici pentru a face față doar modificărilor superficiale ale pielii. Cu deformări profunde, chirurgia estetică este indispensabilă. Dacă cicatricile au apărut recent, atunci preparatele regenerabile de utilizare externă vor fi utile. Cu ajutorul lor, este posibil să se elimine cicatricile postoperatorii, urmele reziduale de acnee, efectele arsurilor superficiale. Aceste medicamente acționează local, prevenind proliferarea țesutului conjunctiv și îmbunătățind metabolismul țesutului.

Indicații privind utilizarea unguentelor

Nu toate medicamentele sunt universale, așa că înainte de a utiliza unguentul trebuie să se consulte cu un dermatolog. Dacă unguentul este utilizat în mod incorect, pot apărea afecțiuni ale pielii. Indicațiile generale privind utilizarea unguentelor anti-unguente sunt:

 • vergeturi cauzate de creșterea în greutate sau pierderea bruscă în greutate;
 • contractura post-traumatică a tendonului;
 • prevenirea cicatrizării după intervenții chirurgicale;
 • keloid (cicloide) cicatrici;
 • atrofică și cicatrici normotrofice;
 • hiperpigmentare și postacne;
 • proaspete cicatrici hipertrofice.

Privire de ansamblu asupra medicamentelor anti-cicatrici

Este mai sigur să încredințezi medicului alegerea unui agent terapeutic, în special după apariția cicatricelor chirurgicale - pentru apendicită, hernie etc. Astfel, unguentul retinoic este eficient pentru acnee și post-acnee, dar în cazul cicatricelor traumatice este lipsit de putere. Preparatul "Strattaderm" pe bază de silicon se ocupă de cicatrici și cicatrici, elimină vergeturile, dar este costisitor. Un tub pentru cursul de tratament nu este suficient.

Luați în considerare lista de fonduri căutate după cicatrizări și cicatrici care sunt eficiente și nu atrag bugetul familiei.

Eficacitate cicatrică și cicatrizare

Unguent de înaltă calitate de la cicatrici și cicatrici trebuie să pătrundă adânc în piele, să-l înmoaie și să-l facă mai elastic. Un astfel de instrument poate fi achiziționat la o farmacie sau pentru a vă face.

Revizuirea unghiilor

Cele mai frecvente unguente pentru cicatrici și cicatrici, inclusiv cele vechi, au un efect de rezolvare. Astfel de mijloace se fac pe baza siliconului inert. Această substanță nu reacționează cu alte medicamente și nu are un efect negativ asupra organismului. Când cumpărați un unguent, ar trebui să studiați cu atenție compoziția sa, deoarece nu toate produsele sunt fabricate din ingrediente complet sigure.

Cremele de legume au adesea un efect foarte slab. Ei pot face față hematoamelor mici, dar cicatricile nu vor afecta. Prin urmare, persoanele cu leziuni grave ale pielii nu ar trebui să cumpere produse fabricate numai din ingrediente naturale.

Kelofibraza

Kelofibrase este o cremă de silicon produsă de o companie farmaceutică germană. Medicamentul poate fi utilizat pentru cicatrici coloidale, cicatrici postoperatorii și hematoame. Crema nu este contraindicată femeilor însărcinate și care alăptează. Cu aceasta, puteți elimina vergeturile care au apărut după naștere.

Instrucțiuni de utilizare: aplicați un strat dens de medicament în zona afectată de 2-3 ori pe zi. Cursul tratamentului durează de la câteva săptămâni la șase luni. Cele mai lungi suturi postoperatorii sunt rezolvate.

Instrumentul este disponibil în două variante: 25 g sau 50 g. Din motive de economii proprii, se recomandă să cumpărați ambalaje mari. Prețul mediu al medicamentului: 1500 de ruble. Poate fi comandat de la magazinele online.

Zeraderm ultra

Zeraderm Ultra (Zeraderm ultra) - unguent anti-sebacee pe bază de silicon. Conține oxigen activ, vitaminele A și E. Produsul protejează bine pielea de lumina directă a soarelui (SPF 15). Unguentul este potrivit pentru tratamentul cusăturilor după intervenție chirurgicală, incluzând defectele rămase de la o secțiune cezariană. Pătrunde adânc în piele, accelerează regenerarea.

Factorii externi afectează negativ leziunile cutanate: umiditate excesivă a aerului, lumină directă a soarelui. Drogurile pe bază de silicon formează un film care protejează epiderma de influența externă.

Instrumentul trebuie aplicat de 2 ori pe zi. Cursul de tratament durează 2-3 luni. Un pachet conține doar 15 g, dar datorită texturii sale dense, crema este destul de economică. Costul produsului: 2000 de ruble.

Ulei de lavanda din MeiYanQiong

Uleiurile naturale de lavandă din Meiyanqiong hrănesc și înmoaie pielea. Producătorul susține că instrumentul ajută la eliminarea diferitelor defecte, dar acest lucru nu este în întregime adevărat. Uleiul de lavandă poate fi utilizat ca supliment la medicamentul principal. Utilizarea acestui produs va accelera tratamentul.

Uleiul trebuie adăugat la cremă (2-3 picături) și aplicat în zona afectată. Se recomandă utilizarea de 1-2 ori pe zi. Este un mijloc ieftin: aproximativ 500 de ruble pentru 10 ml. Puteți cumpăra în magazinele online. Uleiul ajută, de asemenea, să scape de acnee și de pigmentare anormală.

ScarGuard MD

Scarguard (Skarsgård) este un fluid medicinal destinat tratării leziunilor vechi ale pielii și prevenirii altor boli. Este recomandată pentru utilizare profilactică după intervenție chirurgicală sau accidentare. Lichidul este absorbit repede, nu lasa urme pe haine. Instrumentul ajută la scăderea defectelor de pe față și corp.

Medicamentul conține vitamina E, silicon și hidrocortizon. Componenta din urmă are un efect pronunțat de vindecare. Medicamentul lichid trebuie aplicat de 2 ori pe zi timp de 2-3 luni. Produsul este absorbit în 1 minut, ușor simțit pe piele în decurs de 15 minute după aplicare.

Minusul medicamentului se află în costul său ridicat (6000 de ruble pentru 15 ml). Similar în compoziție înseamnă costuri de câteva ori mai puțin. Cumparati ScarGuard MD pe site-ul oficial al producatorului.

Fermenkol

Fermencol - gel împotriva cicatricilor, hematoamelor și cicatricilor. Analogul medicamentului este Countertubex. Enzima trebuie aplicată pe pielea deteriorată cu un strat gros. Nu puteți freca gelul, acesta este absorbit în 10-20 de minute. Este necesar să se aplice mijloace de 2-3 ori pe zi pe parcursul unei luni. Puteți repeta tratamentul la 2 săptămâni de la sfârșitul primului tratament.

Fermencolul este disponibil și sub forma unui kit de electroforeză. Vine cu pulbere uscată și lichid. Se prepară o soluție din aceste ingrediente. Acesta trebuie aplicat pe un șervețel și aplicat în zona afectată. Cursul tratamentului cu electroforeză durează 10-15 zile. Pentru punerea sa în aplicare, aveți nevoie de un dispozitiv special, al cărui cost este de 2500 de ruble (în medie).

Procedura permite substanțelor active să pătrundă mai adânc în piele. Electroforeza este cel mai eficient remediu pentru tratarea cicatricilor vechi.

Prețul drogului variază de la 500 la 900 de ruble. Puteți cumpăra în farmacii și magazine online.

Kontratubeks

Countertubex este un gel hidratat pentru a netezi și a înmuia epiderma. Folosit pentru tratarea rănilor mici, ineficient față de cicatricile adânci și vechi. Gelul conține mai multe substanțe active: ceapă, alantoină, heparină. Instrumentul ajută la scăderea rapidă a hematoamelor (vânătăi, vânătăi). Singura contraindicație este o intoleranță individuală la componentele compoziției.

Medicamentul trebuie aplicat zonelor afectate de 1-2 ori pe zi. Cu aceasta, puteți face pansamente medicinale. Cursul tratamentului durează de la 1 la 3 luni.

Costul de fonduri: de la 400 la 800 de ruble (în funcție de cantitatea de ambalaj). Medicamentul este vândut în farmacii.

Klirvin

Klirvin - o cremă care ajută la scăderea petelor de vârstă, a acneei și a cicatricilor. Nu este utilizat pentru tratarea cicatricilor stagnante. Medicamentul este fabricat din ingrediente naturale: extracte din plante, vitamina E și antioxidanți. Instrumentul este folosit chiar și pentru a scăpa de pungi și de pete întunecate sub ochi.

Crema trebuie aplicată de 2-3 ori pe zi. Efectul se va observa după 5-6 săptămâni. Medicamentul nu interacționează cu alte medicamente. Costul fondurilor nu depășește 150 de ruble. Puteți să-l cumpărați în farmacii.

Dermatiks

Dermatiks - gel pe bază de silicon, destinat corectării diferitelor defecte ale pielii. Se recomandă utilizarea pentru arsuri și răniri, precum și după operații. Instrumentul este disponibil în două companii. Se recomandă să cumpărați medicamentul de la producătorul MEDA, deoarece conține vitamina C.

Gelul trebuie aplicat cu un strat subțire direct pe defectul pielii. Nu frecați. Mijloacele se usucă în 5-10 minute. Excesul de gel, caz în care puteți îndepărta pânza. Aplicați medicamentul trebuie să fie de 2 ori pe zi. Rezultatul tangibil se va manifesta in 5-7 saptamani de utilizare, dar ciclul complet de tratament va dura cel putin 2 luni.

Costul medicamentului: de la 1200 de ruble pentru 15 mg. Puteți cumpăra în farmacii și magazine online.

solkoseril

Instrumentul Solcoseryl este disponibil în mai multe forme de unguent și soluție injectabilă. Medicamentul se face din sângele vițeilor sănătoși. Medicamentul este destinat tratării leziunilor uscate și umede, inclusiv a ulcerului trofic. Solcoserilul are un efect direct asupra procesului de regenerare tisulară. Înainte de a utiliza instrumentul, este recomandat să consultați un medic.

Unguent poate provoca reacții alergice severe.

Medicamentul trebuie aplicat de 2-3 ori pe zi cu un strat subțire. Durata cursului: de la 1 la 4 luni. Costul de droguri: 300-400 ruble pentru 20 de grame. Solcoseril se vinde în farmacii, vândute fără prescripție medicală.

keratan

Keratan unguent este conceput pentru a netezi și a restabili epiderma. Produsul conține levometicin - o substanță antibacteriană. Exact același ingredient se află în compoziția lui Levomekol. Unguentul Keratan are un efect cosmetic mai degrabă decât unul terapeutic. Poate fi folosit pentru a înmuia și pentru a calma pielea.

Aplicați produsul ar trebui să fie de 3-4 ori pe zi. Cursul de tratament: de la 2 săptămâni la 2 luni. Costul de unguent: 890 de ruble pentru 15 ml. Puteți cumpăra în magazinele online.

Ichthyol unguent

Unguentul ihtiol universal și ieftin este utilizat pentru a trata cicatrici, cicatrici, ciuperci și dermatoză. Instrumentul are un efect pronunțat antiseptic. Medicamentul luptă activ împotriva microorganismelor patogene de pe suprafața pielii. Unguentul nu este recomandat ca agent terapeutic primar.

Medicamentul trebuie aplicat pe pielea curată de 2-3 ori pe zi. Cursul de tratament: de la 3 săptămâni la 2 luni. Costul unguentului: aproximativ 100 de ruble. Puteți cumpăra la orice farmacie.

Vițnevsky unguent

Vițnevsky unguent este utilizat pentru a combate diferite defecte ale pielii: acnee, acnee, cicatrici proaspete și abraziuni. Medicamentul are un efect antiseptic. Instrumentul activează microcirculația sângelui datorită efectului său iritant. Din acest motiv, procesul de regenerare tisulară este accelerat.

Unguentul trebuie aplicat de 2 ori pe zi. Acesta trebuie aplicat într-un strat subțire pe zona afectată a epidermei. Este recomandabil să nu frecați. Cursul tratamentului durează de la 3 săptămâni până la 2-3 luni. Costul drogului: nu mai mult de 100 de ruble. Vândute în fiecare farmacie, vândute fără prescripție medicală.

heparină

Heparin unguent este utilizat pentru a trata vânătăi, abraziuni și hematoame. Poate fi folosit și pentru tratarea cicatricilor mici și proaspete. Unguentul accelerează regenerarea țesuturilor și restabilește elasticitatea la pielea afectată. Produsul nu trebuie aplicat la rănile deschise sau rănile umede.

Medicamentul trebuie utilizat de 1-2 ori pe zi. Unguentul trebuie aplicat cu un strat subțire, fără frecare în piele. Cursul de tratament: de la 1 la 3 luni. Se recomandă utilizarea în simbioză a medicamentelor mai puternice. Costul de unguent Heparin: 70-80 ruble. Vândute în farmacii.

Madekassol

Unguentul Madekassol este fabricat în Turcia și Elveția. Se utilizează pentru a trata leziunile uscate superficiale ale epidermei. Medicamentul are un efect antimicrobian, stimulează regenerarea. Instrumentul este potrivit pentru a scăpa de arsuri, cicatrici postoperatorii.

Aplicați Madecassol nevoie de 2 ori pe zi. Înainte de a aplica unguentul trebuie tratat cu piele antiseptică. Cursul tratamentului durează aproximativ 1,5-2 luni.

Costul de droguri: de la 100 la 700 de ruble (în funcție de locul de cumpărare). Singurul dezavantaj: este foarte dificil să cumpere Madecassol, în farmacii nu există un astfel de remediu. Puteți căuta în magazinele online.

Epitoneks

Epitonex este un produs multifuncțional de îngrijire a pielii. Se utilizează pentru resorbția cicatricilor, pentru accelerarea vindecării rănilor și pentru eliminarea petelor de vârstă. Cel mai bun remediu pentru deteriorarea pielii minore (din punct de vedere al raportului preț / calitate).

Produsul cosmetic se aplică în zona afectată în decurs de 2-3 luni. Ar trebui să fie aplicată în fiecare zi de 2-3 ori. Costul cremei: de la 250 de ruble pentru 35 ml. Vândute în farmacii și magazine online.

cicatrice

Scar este un unguent bun pentru a înmuia cicatricele cicatrice. Medicamentul accelerează regenerarea țesuturilor, hrănește și netezește pielea. Instrumentul nu este eficient împotriva cicatricilor profunde. Acesta poate fi utilizat pentru a trata contracția (boala articulară).

Unguentul trebuie aplicat de 2-3 ori pe zi. Cursul tratamentului durează de la 1 la 3 luni. Costul medicamentului: aproximativ 400 de ruble pentru 15 g. Puteți cumpăra în farmacii mari.

Lidaza

Sub denumirea de Lidaz au fost eliberate preparate absorbante sub formă de unguent și soluție. Substanța activă din mijloace este acidul hialuronic, care restaurează țesutul pielii. Forma de gel Lidaza funcționează pe hematoame mici și cicatrici. Soluția medicinală este injectată intramuscular și este utilizată pentru deteriorări mai grave.

Gelul trebuie aplicat de 2-3 ori pe zi timp de 1,5-2 luni. Ar trebui să fie umezită cu un strat subțire și să se lase să se absoarbă complet. Costul drogului: de la 350 ruble. Vândute în farmacii.

Methyluracilum

Instrumentul Methyluracil este disponibil sub formă de lumânări, tablete și unguente. Medicamentul este un stimulator puternic al regenerării țesuturilor. Unguentul conține jeleu de petrol, care are un efect benefic asupra stării generale a pielii. Ea are un efect terapeutic pronunțat: înmuiere, vindecare și antibacteriene.

Tabletele pot fi luate numai pe bază de rețetă. Unguentul este recomandat să nu utilizeze mai mult de 2 ori pe zi. Aplicați pe piele tratată cu antiseptic. Cursul tratamentului durează de la 5 săptămâni la 3 luni.

Costul drogului: de la 300 de ruble. Vândute în farmacii și magazine online.

Remedii populare

La domiciliu, puteți obține un unguent eficient pentru cicatrici și cicatrici. Pentru efect mai mare, se recomandă administrarea vitaminelor din grupele A și E. Cu ajutorul lor, pielea se va recupera mult mai repede.

Mumiyo unguent

Pentru gătit veți avea nevoie de:

 • vaselină medicală (100 gr);
 • mumiyo (5 gr);
 • apă purificată (25 ml).

Mumiyo trebuie amestecat cu apă și lăsat timp de 10-15 minute. Vaselina trebuie topită într-o baie de apă și adăugată soluția cu mumiyo. Amestecul trebuie să se estompeze până când petrolatumul își schimbă culoarea. După aceasta, tava poate fi scoasă din sobă. Amestecul va trebui să se suie la temperatura camerei.

În loc de vaselină, puteți utiliza cremă pentru bebeluși fără aditivi. Vaselina este cunoscută pentru efectele sale de înmuiere și vindecare, deci este mai potrivită pentru această rețetă.

Homogeni unguent ar trebui să fie folosit de 1-2 ori pe zi. Ar trebui să fie murdară cu un strat subțire, fără frecare în piele. Primirea cantității de amestec este suficientă pentru 1,5 luni de utilizare obișnuită.

Produs de argilă albastră

Lutul albastru înmoaie și regenerează pielea. Cu ajutorul acestuia, puteți face un unguent eficient și sigur. Va trebui să luați un sac de lut albastru și ulei de arbore de ceai. Se poate folosi și unt de unt.

Argila trebuie diluată cu apă (raportul 3: 1). Producția ar trebui să fie un amestec gros. Puteți adăuga câteva picături de uleiuri esențiale. Utilizați acest unguent trebuie să fie o dată pe zi timp de o lună.

Pentru cel mai bun efect, trebuie să aplicați produsul pe tencuială și să îl atașați pe zona afectată a pielii.

Ceara de ceară și untură

Pentru fabricarea instrumentelor vor fi necesare:

 • ceara de albine (50 g);
 • rășină de molid (50 g);
 • untură (30 gr);
 • unt (20 g).

Salo trebuie topit într-o baie de apă împreună cu ceara de albine. Apoi adăugați unt și brazi de mesteacăn la amestecul fierbinte. Se amestecă bine și se lasă timp de 20-30 minute.

Amestecul rezultat trebuie aplicat defectelor cutanate 1 dată pe zi timp de 1-2 luni. Cu acest unguent, puteți scăpa de cicatrici vechi și cicatrici.

Există o procedură specială - subcision, concepută pentru a elimina defectele mari, vechi și profunde ale pielii. De asemenea, unii oameni fac injecții de colagen în clinicile de cosmetică. Această metodă este potrivită pentru umplerea cicatricilor de mică adâncime. Ultima metodă radicală de tratament: resurfacarea cu laser.

Ce este mai bine să alegeți pentru tratamentul leziunilor cutanate? Este necesar să se utilizeze terapia complexă constând din mai multe medicamente (1 principal și 1-2 auxiliari). Cel mai bun remediu este ales individual pentru fiecare pacient de către un dermatolog.

Unguente farmaceutice pentru cicatrici și medicamente tradiționale

Cicatricile și cicatricile sunt adesea cauza unui defect cosmetic. Dacă sunt în mod constant iritați de hainele lor sau de lumina directă a soarelui, există o posibilitate de leziuni cronice ale țesutului cicatrician, care, în condiții adverse, poate chiar provoca o degenerare într-o tumoare malignă.

În unele cazuri, cicatricile brute împiedică mișcarea, de exemplu, în perie. Prin urmare, pacienții încearcă să găsească cel mai eficient remediu pentru cicatrici și cicatrici, ceea ce va întoarce pielea un aspect sănătos. Este posibil?

Doctorii împart cicatricile în normotrofe și atrofice, hipertrofice și cheloide. Diferențele dintre aceste specii sunt asociate cu severitatea proliferării țesutului conjunctiv, a "rugozității" acestuia, a rigidității și a stării de piele înconjurătoare. Cel mai bine, cosmeticele ajută la cicatricile normotrofice, dar cheloidele brute nu sunt supuse efectului terapeutic și pot fi îndepărtate numai cu ajutorul unei intervenții chirurgicale sau a unei cosmetologii hardware.

Cu cât mai puțin timp a trecut după ce rana sa vindecat, cu atât mai bine unguentul pentru cicatrizare ajută. Prin urmare, prevenirea apariției lor ar trebui să înceapă să se desfășoare imediat după ce pielea a început să se recupereze de la rănire.

Când vor ajuta produsele cosmetice?

Înainte de utilizarea independentă a oricăror mijloace, trebuie să vă consultați cu medicul dumneavoastră și să stabiliți un diagnostic precis privind felul de cicatrice pe care îl are pacientul. Un unguent, gel sau cremă poate fi administrat în următoarele situații:

 • după orice intervenție chirurgicală pentru a preveni formarea unei cicatrici dure;
 • defectul cosmetic cauzat de o cicatrice normotrofică;
 • cicatrice atrofică după varicela, furunculoză sau acnee profundă (postacne);
 • vergeturi pe abdomen sau piept, care apar după naștere sau o scădere accentuată a greutății corporale;
 • hipertrofie și cicatrice cheloidă;
 • obstrucționarea mobilității (contracției) tendonului după o leziune, cum ar fi o gleznă;
 • anchiloza articulației, adică rigiditatea acesteia ca urmare a leziunilor sau a artritei;
 • Contractura lui Dupuytren este o leziune a aparatului ligamentos al mâinii, adesea o boală profesională.

Când nu este necesar să se utilizeze preparate pentru cicatrici

Înainte de a utiliza orice remediu pentru cicatrici, este recomandabil să consultați un dermatolog sau cosmetolog. Structura lor include adesea componente chimice destul de agresive care pot avea contraindicații.

Aplicați tratamentul local cu unguente și creme pentru cicatrici este contraindicat în:

 • componentă de intoleranță, care este exprimată prin roșeață, mâncărime, erupție cutanată sau alte senzații neplăcute după utilizarea produsului;
 • răni deschise în zona afectată sau vindecare incompletă a țesuturilor după leziuni, intervenții chirurgicale;
 • tumori maligne ale pielii în zona cicatricilor;
 • proces purulent pe piele în aplicație;
 • reacție alergică la nivelul pielii, indiferent de cauza ei;
 • modificări cicatriciale în zona pleoapelor;
 • administrarea simultană simultană a altor medicamente, deoarece acestea pot interacționa cu componentele unguentului.

Când utilizați astfel de medicamente în timpul sarcinii sau în timpul alăptării, trebuie să studiați cu atenție instrucțiunile privind medicamentul - indiferent dacă este permisă utilizarea acestuia în această perioadă.

Multe medicamente nu penetrează sângele și nu acționează asupra organelor interne. De aceea, reacțiile adverse după utilizarea lor includ reacții cutanate la locul de aplicare:

 • senzație de arsură;
 • bulverse și bulverse (urticarie);
 • mâncărime;
 • roșeață, iritație.

Cel mai adesea, astfel de fenomene apar în cazul nerespectării instrucțiunilor de utilizare sau a intoleranței individuale. Dacă apar aceste simptome, trebuie să întrerupeți utilizarea produsului, consultați un dermatolog (este mai bine să luați pachetul cu dumneavoastră) și să înlocuiți medicamentul cu altul. Pentru auto-ajutorare, puteți încerca să luați un medicament antialergic cunoscut pacientului (de exemplu, Claritin). În caz de respirație dificilă, înghițire, umflarea gâtului, trebuie să apelați imediat o ambulanță. O astfel de reacție alergică poate amenința viața pacientului.

Ce ajută la cicatrici

În această secțiune, prezentăm o prezentare generală a celor mai populare medicamente utilizate în astfel de cazuri. O evaluare comparativă a eficacității lor nu a fost efectuată, totuși, mulți dermatologi prescriu aceste medicamente, pe baza experienței cu cererea.

Gel Kontraktubeks

Produs de compania germană "MerzPharma". Medicamentul ambalat în tuburi de 10, 20 și 50 de grame. Are o culoare maro deschis și un miros neutru. Acesta conține următoarele substanțe:

 • heparină sodică;
 • alantoină;
 • derivate vegetale - extract de ceapă Ceray.

Efectul terapeutic al Kontraktubeks:

 • înmuierea și îndepărtarea stratului cornificat al pielii;
 • creșterea creșterii celulelor normale ale pielii;
 • îmbunătățirea alimentării cu sânge și hidratarea țesuturilor;
 • înmuiere cicatricei;
 • inhibarea formării de noi celule cicatrice (fibroblaste);
 • suprimarea inflamației și a reacțiilor alergice în zona afectată.

Gel din cicatrici și cicatrici Kontraktubeks numiți după vindecarea completă a plăgii pentru a preveni formarea cicatricilor. Se aplică cu mișcări ușoare de masaj de până la trei ori pe zi timp de o lună. Dacă există o cicatrice veche, medicamentul este folosit până la șase luni. În acest caz, ultima aplicare este efectuată înainte de culcare și se impune un bandaj etanș (de exemplu, un strat de polietilenă). Pentru a îmbunătăți efectul tratamentului, este util să se completeze tratamentul cu aburi și fizioterapie.

În cursul tratamentului este necesar să se evite expunerea pielii afectate la razele solare, răcirea și frecarea intensă. Medicamente utilizate la copii și adulți, inclusiv în timpul sarcinii și alăptării. Contraindicații - numai intoleranță la medicament.

Utilizarea gelului Kontraktubex pentru prevenirea formării cicatricilor

Gel Mederma

Produs de compania "MerzPharma" în tuburi de 20 g. Se compune din alantoină și extract de ceapă Ceray. Gel de acțiune Mederma:

 • stimularea formării celulelor pielii normale;
 • resorbția țesutului cicatricial;
 • hidratarea tisulară;
 • îmbunătățirea circulației sanguine și dizolvarea cheagurilor de sânge;
 • lupta împotriva inflamației și infecției.

Indicatii pentru utilizare:

 • cicatrici formate mai puțin de un an în urmă (vergeturi, acnee, cicatrici după îndepărtarea tatuajelor și tumorile cutanate);
 • consecințele arsurilor și procedurile cosmetice nereușite (coaja).

Aplicați medicamentul de mai multe ori pe zi și frecați ușor până se absoarbe complet. Cursul poate dura până la șase luni și mai mult. Produsul este sigur pentru femeile însărcinate, care alăptează. Pentru copii, există un gel mai moale, dar în Rusia nu este încă în vânzare.

Kelofibrase Cremă de cicatrice

Produs de firma germană Sandoz Pharmaceut în tuburi de 25 și 50 g. Este bine absorbit și hidratează țesutul cicatricial, are o aromă plăcută. Conține camfor, heparină sodică, uree. Acțiunea medicamentului este similară cu cea descrisă mai sus: înmuierea pielea, accelerarea formării celulelor normale, restabilirea circulației sângelui, resorbția cicatricilor. În plus, combate inflamația și are un efect analgezic. Puteți face comprese cu kelofibrazoy. Este utilizat pentru prevenirea cicatricilor, de exemplu, întinde pielea în timp ce reduce greutatea. Cu toate acestea, nu trebuie utilizat la copii sub un an, precum și în timpul sarcinii și alăptării.

Gel Fermencol

Gelul de fermencol este produs în Rusia, fiind de asemenea comercializat sub formă de pulbere pentru prepararea soluțiilor de electroforeză. O caracteristică a medicamentului este compoziția sa: este o combinație de enzime derivate din organele digestive ale crabirii și ale altor animale marine. Prin urmare, medicamentul este capabil să descompună aminoacizii care formează baza proteinică a rumenului. Este indicat pentru formațiuni keloide și hipertofice, are efecte antipruritice și analgezice și face cicatrici mai puțin vizibile. Gelul este aplicat pe piele de două ori pe zi timp de o lună, nu este frecat, dar produsul se usucă. Medicamentul nu poate fi utilizat pentru cicatrici atrofice.

Geluri de silicon și creme de cicatrice

Zeraderm și Zeraderm Ultra

Este produsă în Olanda de către compania Rofil Medical Esthetics, ambalată în tuburi de 15 g. După aplicarea gelului, se formează un strat impermeabil de silicon pe piele. Aceasta contribuie la dispariția rapidă a țesutului cicatrician. Gelul Zeraderm conține numai silicon, iar Zeraderm Ultra este completat cu coenzima Q10, un filtru SPF15 care protejează pielea de ultraviolete, cu vitaminele E, K.

Gama de acțiune pentru Zeraderm:

 • creând o peliculă care păstrează umiditatea, înmoaie cicatrici și crește metabolismul;
 • combaterea inflamației;
 • suprimarea arsurii, mâncărime în zona cicatricilor;
 • reînnoirea celulelor pielii;
 • eliminarea roșeaței;
 • protecția împotriva radiațiilor ultraviolete dăunătoare.

Gelurile Zieraderm pot fi aplicate imediat după vindecarea rănilor de două ori pe zi, cu un curs de până la câteva luni. Acestea sunt prezentate atât copiilor, cât și adulților, inclusiv mamelor însărcinate și care alăptează.

Detramix și Detramix Ultra

Producătorii olandezi produc, de asemenea, alte geluri de silicon, de exemplu, Detramix și Detramix Ultra. Ele au un efect similar. Avantajul acestor medicamente este o absorbție foarte rapidă în suprafața cicatricilor.

Kelo-Cote

Același efect îl are și medicamentele americane - gelul Kelo-Kot și spray-ul. Diferența acestei linii este exact forma de aerosol, care permite să nu se aplice substanța, ci să se pulverizeze pe zona cicatricilor.

Scargard Liquid Cream

Se compune din silicon, o componentă antiinflamatorie a hidrocortizonului și a vitaminei E. Se aplică în zona afectată cu o perie, după uscare, o formă de formare. Peste ea puteți aplica un agent de protecție solară sau chiar puteți folosi machiaj. Instrumentul nu este recomandat copiilor sub vârsta de 2 ani, gravide și care alăptează.

Cream Scar Esthetics

Poziționată de producătorul american ca mijloc de restabilire a pielii. Acesta conține silicon și un număr mare de substanțe naturale - extracte de ceapă și arnica, chitosan, beta-caroten, unt de shea și altele. Această cremă se aplică după arsuri, răniri, operații și în prezența vergeturilor la adulți.

Gel regivasil

Potrivit pentru îndepărtarea cicatricilor pe față și pe corp. În plus față de silicon, conține ulei emu, vitamina C, squalen. Se crede că acest instrument este mai eficient decât gelurile de silicon convenționale.

Ce proceduri cosmetologice vor ajuta la eliminarea cicatricilor, a mancat medicamentele nu sunt eficiente?

Medicină tradițională

Utilizarea de remedii folclorice pentru cicatrici și cicatrici pe față și pe corp nu este mai puțin populară ca o alternativă la preparatele farmaceutice costisitoare. Cu toate acestea, eficacitatea lor poate fi semnificativ mai mică.

Ulei de cătină

Ulei de cătină de mare este folosit pentru a înmuia pielea și a accelera formarea de țesuturi sănătoase. Extractul din semințele acestei plante include acizi grași, multe vitamine și oligoelemente. Destul de bine, ajută la scăderea cicatricilor vechi sau, cel puțin, la reducerea manifestărilor externe. Uleiul hidratează pielea, componentele sale biologic active îmbunătățesc alimentarea cu sânge și nutriția țesuturilor, determinând creșterea celulelor pielii noi. Instrumentul luptă împotriva microorganismelor care pot provoca inflamații. Uleiul de cătină se aplică, de obicei, sub un pansament care se schimbă zilnic. Trebuie reținut faptul că acest remediu poate provoca iritarea pielii și o reacție alergică.

Uleiuri esențiale

Uleiurile esențiale, obținute dintr-o varietate de plante bogate în acizi vegetali și oligoelemente, contribuie la reducerea severității cicatricilor. În special, utilizarea comprimatelor cu ulei de camfor pentru o lună ajută la îndepărtarea cicatricilor rămase după acnee și fierbe.

Uleiul din rozmarin accelerează regenerarea pielii sănătoase. Pentru o compresă, se adaugă la o mască de argilă și se aplică timp de 15 minute. Cursul variază de la 10 zile la o lună. Uleiul de cacao, migdale și ricin sunt utilizate cu succes. Trebuie reamintit faptul că aceste fonduri nu au trecut testele dermatologice, astfel încât acestea pot agrava situația. Pentru orice semne adverse, utilizarea lor trebuie întreruptă și consultați un dermatolog.

Ajută la reducerea formelor vechi și a uleiului din cicatrici și cicatrici obținute din arborele de ceai. Aceasta este o substanță concentrată, prin urmare este posibil să lubrifiați pielea cu ea doar după o diluție preliminară de 1 parte a substanței în 3 părți de apă. Chiar dacă o astfel de diluție provoacă arsuri și disconfort în zona cicatricilor, este mai bine să nu folosiți ulei de arbore de ceai.

Badyaga

Cum se utilizează badyaga pentru a corecta cicatricile și cicatricile? Având în vedere că este un burete mărunțit cu multe particule ascuțite, acțiunea sa se bazează pe îndepărtarea mecanică a stratului superior al pielii. De obicei este folosit ca o alternativă la domiciliu pentru peeling profund, diluarea cu apă și aplicarea pe față pentru câteva minute. Acest instrument este potrivit pentru combaterea petelor pigmentare lăsate după acnee, precum și pentru nivelarea normală a pielii și îmbunătățirea aspectului acesteia.

Apple Oțet

Oțetul de oțet are un efect similar cu peelingul acid. Cu aceasta, puteți reduce severitatea cicatricelor post-acnee de pe față. Se amestecă 1 parte oțet (note, nu oțet esență!) Și 3 părți apă, umezi un șervețel tifon curat sau o batistă în amestec și se aplică pe fata timp de 10 minute, o dată pe zi timp de 2 săptămâni. Este necesar să se evite obținerea soluției în ochi, este de dorit să lubrifiați pielea delicată din jurul ochilor cu o cremă protectoare. În cazul în care compoziția este în continuare ciupit, puteți să-l puneți pe un pad de bumbac obișnuit și ștergeți zona afectată de 2 ori pe zi.

Acid salicilic

Acidul salicilic produce un efect destul de agresiv. Se utilizează într-o concentrație de cel mult 10%, poate provoca iritarea pielii și agravarea cicatricilor. Prin urmare, fără o consultare prealabilă cu un medic care va evalua starea individuală a pielii, nu se recomandă utilizarea acesteia.

Toate remediile de la domiciliu sunt de obicei aplicate "pe propriul risc". Cea mai bună alegere ar fi toate aceleași medicamente farmaceutice, testate în mod repetat și având toate certificatele necesare. Cu ineficiența tratamentului conservator, procedurile cosmetice (de exemplu, "lustruirea" laserului) sau intervenția chirurgicală (pentru cicatrici și contracții cu cheloide grosiere) vor ajuta la eliminarea cicatricilor.

Ce cicatrici și cicatrici sunt mai bune și mai eficiente?

Unguent pentru cicatrici pe față astăzi poate fi găsit în orice farmacie. În plus, gama nu se limitează la 1-2 nume, dar oferă posibilitatea de a alege cea mai bună opțiune, ținând cont de complexitatea problemei cosmetice, deoarece cicatricile și cicatricile sunt diferite.

Cicatricile profunde lasate de la traume sau intervenții chirurgicale necesită un tratament pe termen lung și utilizarea celor mai eficiente medicamente, în timp ce un astfel de fenomen cum ar fi post-acneea poate fi înlăturat fără prea mult efort.

Scar & Scar Unguent - Caracteristici

Compoziția medicamentelor destinate eliminării cicatricilor și cicatricilor este diferită, iar principiul acțiunii este, de asemenea, diferit. Cu toate acestea, toate sunt concepute pentru a reduce adâncimea și mărimea cicatricilor, pentru a elimina etanșeitatea pielii și pentru a-și alinia suprafața, pentru a face cicatricea mai ușoară și mai puțin vizibilă.

Baza unguentului eficient din cicatrice este alcătuită din substanțe active care accelerează circulația sângelui și sinteza fibrelor de colagen, a componentelor siliconice care se adaptează oricărui tip de cicatrici, precum și a unui complex de vitamine, oligoelemente sau uleiuri esențiale. Toate componentele care alcătuiesc unguentul pentru cicatrici și cicatrici pot fi împărțite în mai multe grupe principale:

 • anti-inflamator - au un efect bactericid și opresc rapid procesul inflamator în țesuturi;
 • keratolitic - conceput pentru a vindeca pielea deteriorată, pentru a accelera regenerarea acesteia, pentru a preveni formarea de țesut cicatricial;
 • fibrinolitic - acțiunea lor vizează activarea producției de colagen și elastină, responsabilă de formarea unei piele sănătoase;

Cel mai mare efect al medicamentelor antidrog poate fi obținut dacă acestea sunt utilizate pe rănile recent vindecate. Cicatricile vechi și adânci și eliminate numai prin mijloace locale este destul de dificilă. În acest caz, se folosesc în plus metode cosmetologice - polizare cu laser, electroforeză sau fonoforă.

Tipuri de cicatrici și cicatrici

Care cicatrici sunt mai bine tratate prin remedii locale (unguente și creme)? Cosmetologii spun că acestea sunt cicatrici proaspete, nou formate, în țesuturile în care procesele metabolice funcționează încă. Toți experții în defectele cosmetice sunt împărțiți în următoarele grupuri:

Cicatricile normotrofice sunt destul de ușor de tratat cu preparate locale, situate la nivelul pielii, au o nuanță palidă, de aceea aproape că nu sunt vizibile. Apare după leziuni minore sau leziuni superficiale ale pielii.

Cicatriile atrofice - au o structură neclară, o nuanță roz, sunt situate sub piele. Cele mai frecvente manifestări sunt striae și vergeturi la nivelul corpului după naștere, cicatrici rămase după îndepărtarea diferitelor neoplasme (papiloame, negi). Destul de îndepărtat cu ajutorul produselor care conțin umpluturi de silicon în combinație cu procedura de electroforeză.

Cicatricile hipertrofice și cheloide. Acest tip de formațiuni este exprimat cel mai distinct pe piele, deoarece se distinge printr-o structură încremenită și o nuanță albăstrui-roșiatică. Cicatrele la atingere sunt groase, ușor dureroase, pot să le reamintească prin mâncărime constante. Este dificil să scapi de astfel de defecte, unele unguente nu sunt suficiente aici, este nevoie de un set de măsuri - de la polizarea cu laser, înainte de intervenția chirurgicală plastică, urmată de utilizarea preparatelor anti-prick.

Când este recomandat un unguent pentru cicatrici?

Anti-contramăsurile sunt recomandate pentru utilizarea în următoarele cazuri:

 • prezența cicatricelor atrofice lasate după varicela, furunculoză sau acnee (post-acnee);
 • Mărirea tensiunii pe corp după o pierdere accentuată a greutății sau vergeturi formate după naștere;
 • defecte cosmetice sub formă de cicatrici normotrofice, cheloide sau hipertrofice;
 • contractura posttraumatică a tendoanelor cu mobilitate limitată (inclusiv contracția lui Dupuytren);
 • anchiloză articulară cauzată de artroză sau traumă.

Contraindicații și reacții adverse

Ca și alte medicamente, preparatele pentru eliminarea cicatricilor prezintă o serie de contraindicații. Acestea nu trebuie utilizate cu intoleranță individuală la componente, utilizate pentru tratarea rănilor care s-au vindecat doar parțial sau complicate de procesul inflamator și purulent. Este interzisă aplicarea unguentelor cu efect absorbabil în prezența unei tumori în cicatrice sau în cazul în care cicatricea se află în imediata vecinătate a membranei mucoase a ochilor.

Întrucât preparatele pentru cicatrici și acnee sunt destinate utilizării externe, ele practic nu au un efect negativ asupra organismului. Dar cu hipersensibilitate la componente poate provoca reacții alergice cutanate - mâncărime, înroșirea feței, erupție cutanată. Prin urmare, înainte de a cumpăra un unguent pentru cicatrizarea cicatricilor, consultați dermatologul sau cosmetologul și aflați eventualele contraindicații.

Scar & Unghiul Scar: Review

Specialiștii din domeniul dermatologiei recomandă cel mai adesea următoarele produse pacienților:

Gelul Kontraktubex

Un medicament eficient de la producătorul german, compania MerzPharma, este conceput pentru a elimina defectele minore ale pielii și post-acnee. Acesta este cel mai bun unguent după varicela de la cicatrici, deoarece regeneră și regeneră în mod activ celulele pielii sănătoase, înmoaie țesuturile dure ale cicatricelor prin prevenirea creșterii fibroblastelor (celule țesutului conjunctiv).

În plus, medicamentul îmbunătățește circulația sanguină și schimbul de aer, asigură efect antiseptic, antiinflamator și antialergic. Substanțele active din Kontraktubeks - extract (extract) din ceapă, seruri, alantoină și heparină.

Când se tratează cicatricile proaspete, gelul este frecat în zona afectată de 2 până la 3 ori pe zi timp de 4 săptămâni. Eliminarea cicatricilor vechi necesită o utilizare mai prelungită (de la 4 la 6 luni). Pentru a spori efectul, gelul poate fi combinat cu o procedură cu ultrasunete sau aplicat sub pansament (după aburirea pielii cu apă fierbinte).

Gelul poate fi utilizat aproape fără restricții, chiar și în timpul sarcinii și în copilărie, singura contraindicație este hipersensibilitatea la medicament. Prețul mediu al Kontraktubeksa este de 450 de ruble pentru un tub de 20 g.

Dermaticii (Dermatiks Ultra)

Cel mai bun gel de silicon de la compania farmaceutică olandeză. Este o masă transparentă, vâscoasă, fără culoare și miros, care, după aplicare, formează rapid un film de protecție etanș la suprafața cicatricilor. Ingredientele active ale preparatului sunt dioxidul de siliciu, polisiloxanii și vitamina C. Acest remediu este perfect potrivit pentru îndepărtarea cicatricilor cu dificultăți variate (atât proaspete, cât și vechi).

Principiul acțiunii Dermaticii se bazează pe eliminarea senzațiilor neplăcute - mâncărime, arsură în zona cicatricilor, pigmentare și roșeață. Pelicula, pe care gelul după uscare o frânge pe suprafața zonei afectate, ajută la menținerea umezelii, înmoaie țesutul cicatricial și accelerează resorbția cicatricilor.

Durata tratamentului cu tratament dublu zilnic durează în medie aproximativ 2 luni. Este un unguent complet sigur pentru cicatrizarea cicatricilor, care rareori cauzează reacții adverse și poate fi utilizată la copii și adulți, precum și în timpul sarcinii și alăptării. Prețul drogului - de la 1500 de ruble.

Kelo-Cote (Kelo-Cote)

Produsele producătorilor din SUA, care sunt disponibile sub formă de gel și spray. Este folosit pentru a vindeca și a preveni formarea aproape a tuturor tipurilor de cicatrici. Principalele ingrediente active, ca toate celelalte geluri de silicon, sunt polisiloxanii, precum și dioxidul de silicon.

Utilizarea medicamentului vă permite să scăpați de cicatrice datorită faptului că substanțele active creează o peliculă protectoare care vă permite să mențineți echilibrul de apă, să hidrități și să înmuiați suprafața cicatricilor, precum și să intensificați sinteza colagenului, să accelerați regenerarea celulelor și să eliberați mâncărimea și iritarea asociată.

Imediat după aplicare, se formează o peliculă pe suprafața farmecului care nu permite trecerea aerului, care protejează pielea de influențele externe în timpul zilei. Gelul de silicon poate fi utilizat în siguranță oriunde pe corp, este bine tolerat, nu provoacă iritații și alte reacții negative.

Medicamentul poate fi utilizat fără restricții pentru adulți și copii. În combinație cu microdermabraziunea și resurfacarea cu laser, acesta este cel mai bun unguent pentru cicatrici după intervenție chirurgicală, care se recomandă să fie utilizat după îndepărtarea suturilor. Cu toate acestea, costul acestui medicament este ridicat - un gel de 15 g costă de la 2.000 de ruble, un gel într-un tub de 60 g - de la 8.000 de ruble, un spray (100 ml) - de la 3.500 de ruble.

Zeraderm (Zeraderm Ultra)

Un alt reprezentant al grupului de geluri siliconice, al cărui principiu de acțiune este crearea pe peliculă a unui film de protecție a umezelii. Compoziția medicamentului, pe lângă compușii din silicon, este îmbogățită cu coenzima Q 10, un filtru de ecranare ușoară, oxigen activ și vitaminele K și E.

Aceasta este una dintre cele mai bune preparate pentru cicatrici și cosuri pe față, deoarece asigură protecție împotriva luminii UV și permite utilizarea cosmeticelor decorative pe un film de protecție.

Restul principiului gelului nu se deosebește de alți agenți anti-frecare pe bază de silicon. Medicamentul este prescris la adulți și copii imediat după vindecarea rănilor. Gelul se aplică de două ori pe zi timp de 2 săptămâni și mai mult.

Durata tratamentului depinde de vârsta, starea și tipul pielii, structura cicatricilor și alte caracteristici individuale. Costul unui tub Zeraderm (20 g) este în medie între 500 și 700 de ruble.

Kelofibraza

Cremă cu un parfum revigorant pentru a elimina cicatricile de la compania germană Sandoz Pharmaceut. Se compune din heparină, uree și camfor, care asigură efecte absorbabile, analgezice și antiinflamatorii. Folosirea medicamentului vă permite să neteziți pielea în zona cicatricilor, să înmuiați și să hidratezi zonele gonate, să îmbunătățiți circulația sângelui și să accelerați procesele de regenerare din zona afectată.

Această cremă este utilizată cu succes pentru a preveni vergeturile formate după sarcină sau din cauza pierderii rapide în greutate. Dar în timpul purtării copilului, în perioada de lactație și în copilărie este imposibil să se utilizeze acest medicament.

Pentru a elimina defectele proaspete cosmetice, crema este aplicată de două ori pe zi, când se procesează cicatrici vechi, multiplicitatea aplicării este mărită, iar compresele cu crema se fac peste noapte. Kelofibraz este, de asemenea, destul de scump, pentru un tub de cremă de 50 g, va trebui să plătiți 2.500 de ruble.

Fermenkol

Gel de la producătorii interni, produs de compania "High Technologies" sub formă de gel în tuburi (20g) și flacoane cu pulbere uscată pentru procedura de electroforeză. Este destinat pentru tratamentul post-acnee, precum și cicatrici proaspete sau vechi cheloide și hipertrofice. Baza medicamentului este colagenaza de origine animala, izolata din apa dulce si din organismele marine.

Această bază inovatoare oferă distrugerea aminoacizilor care alcătuiesc baza proteinelor de cicatrici și cicatrici. În plus, medicamentul ajută la eliminarea disconfortului, mâncărimei, are efect antiseptic, analgezic și resorbție.

Utilizarea regulată a gelului ușurează și înmoaie cicatricea, reduce dimensiunea acesteia, crește elasticitatea pielii.

Gelul sa stabilit ca un remediu excelent pentru cicatricile de pe stânga după furunculoză sau acnee. Medicamentul poate fi utilizat practic fără restricții la adulți și copii, contraindicație la utilizarea cicatricilor atrofice și sensibilitate individuală la colagenază. Costul gelului (10g) este de 700 de ruble.

Mederma

Gelul de la compania germană Merz Pharma, compoziția sa este similară cu cea a Contractubex, cu excepția heparinei, care lipsește în acest preparat. Gelul se recomandă să se aplice pentru înlăturarea modificărilor cicatriciale în stare proaspătă, a căror "vârstă" nu depășește un an - vergeturi, cicatrici atrofice după arsuri, coaja sau proceduri cosmetice pentru îndepărtarea tumorilor. În tratamentul cicatricelor keloide și hipertrofice, eficacitatea medicamentului nu este prea mare.

Medicamentul încetinește formarea fibroblastelor, accelerează sinteza fibrelor de colagen și regenerarea celulelor pielii, îmbunătățește circulația sângelui, are un efect antibacterian, combate efectiv procesul inflamator pe piele.

Durata tratamentului este individuală, în medie, acest proces durează de la 3 la 6 luni, iar utilizarea zilnică a gelului durează de 3 ori pe zi. Medicamentul nu are restricții pentru utilizarea la femeile gravide și copii, dar în unele cazuri poate provoca reacții alergice. Prețul gelului într-un tub de 20g este de 500 de ruble.

Skagard (cremă lichidă)

Baza medicamentului este hidrocortizonul de hormon, siliconul și vitamina E. Crema trebuie aplicată pe cicatrice cu o perie specială, se usucă rapid și formează un film cum ar fi un pansament de stoarcere.

Sub film, componentele active ale medicamentului activează producția de colagen și accelerează resorbția cicatricilor. Un avantaj uriaș al medicamentului este că după uscarea filmului deasupra acestuia se pot aplica produse de protecție solară și cosmetice decorative.

Prin urmare, crema este recomandată pentru îndepărtarea cicatricilor pe fața și alte părți expuse ale corpului. Tratamentul lichid poate fi folosit împotriva diferitelor tipuri de cicatrici, atât pentru tratament cât și pentru prevenire.

Medicamentul este destul de sigur, poate fi utilizat la copiii cu vârsta mai mare de 2 ani, dar în timpul sarcinii și alăptării este mai bine să nu utilizați crema. Cursul de tratament poate dura între 1 și 6 luni, timp în care Skagard se utilizează de două ori pe zi. Prețurile pentru "muscatura" medicamentului - costul unui mic tub de cremă (15 ml) este de aproximativ 6000 de ruble.

Unguent ieftin pentru cicatrice și cicatrici

Majoritatea medicamentelor antidrog sunt scumpe, cu toate acestea, în farmacii este destul de posibil să se găsească bani la un preț destul de mare. Dintre acestea, cele mai populare sunt:

Cream Klirvin

Medicamentul elimină efectiv petele pigmentare lăsate pe față după acnee și împiedică formarea vergeturilor postpartum pe piele. Principalul avantaj al medicamentului - în compoziția sa naturală, care conține numai ingrediente naturale.

Crema indiana realizata pe baza celor mai vechi invataturi ale Ayurvedei, se bazeaza pe extrase din plante locale - aloe vera, vaci, calamus, busuioc, neem, lodkhra. Efectul lor terapeutic este sporit de componente suplimentare - turmeric, ceară de albine, vitamine și oligoelemente.

Crema netezește și luminează pielea, are efect antiinflamator, antibacterian și antiseptic, înmoaie perfect și hidratează structurile cicatricilor, îmbunătățește tonusul și elasticitatea epidermei, accelerează resorbția cicatricilor. Acesta este unul dintre cele mai ieftine medicamente - costul său este de peste 100 de ruble.

Unguent Sledotsid

Recomandat pentru îndepărtarea cicatricilor vechi, post-acnee. Medicamentul promovează regenerarea activă a pielii, asigură un efect antiinflamator și poate fi utilizat ca agent profilactic care previne formarea de cicatrici.

Unguentul trebuie aplicat pe zonele deteriorate de pe fața și corp de două ori pe zi. Durata tratamentului este individuală. Costul medicamentului - de la 100 de ruble pentru un tub de 15 g.

Balsam salvator

Este recomandat pentru utilizarea în tratamentul cicatricilor și cicatricilor formate după leziuni și arsuri. Acesta este un remediu natural, bazat pe uleiuri (ulei de măsline, terebentină, cătină de mare), extract de calendula, ceară de albine și vitaminele A și E. Complexul de ingrediente active oferă un efect pronunțat antiinflamator și de rezolvare și ajută la scăderea cicatricelor și cicatricelor proaspete.

Balsam trebuie aplicat pe zona afectată cu un strat gros, sub bandaj. Substanțele active pătrund în straturile adânci ale epidermei, ameliorează iritarea, mâncărime și umflături, accelerează procesele de regenerare și cicatricile netede. Costul mediu al medicamentului - de la 120 de ruble pe tub (30g).

Recenzii de aplicații

Examinați numărul 1

Acum câteva luni am scos papilele de pe piept. După ei, au existat cicatrici mici, care nu păreau prea plăcute din punct de vedere estetic.

Cosmetologul mi-a recomandat să folosesc gelul Kontraktubex. Am început să-l folosesc acum două luni, iar în acest timp au devenit vizibile rezultate pozitive. Pielea se ridică, cicatricile deveneau palide și devin aproape imperceptibile. Doctorul a spus că dacă folosiți acest instrument timp de încă două luni, nu va fi nici o urmă. Deci, voi continua tratamentul, mai ales că remediul este complet sigur pentru sănătate și nu provoacă reacții adverse.

După naștere, pe stomac mi-au apărut vergeturi urât. Aceasta a devenit o problemă reală, deoarece complexele au apărut și am început să refuz să merg la plajă sau la piscină. M-am hotărât să scap de striași prin orice mijloace și m-am întors la un cosmetician și mi-a sfătuit un medicament german, Kelofibrase, pe bază de silicon. Instrumentul este destul de scump, dar îl pot permite. Simultan cu folosirea gelului, m-am dus la sesiunile de fonoforaj la cosmetician. Ca urmare, într-o lună, vergeturile au devenit aproape invizibile. Acum nu merg la procedurile hardware și folosesc doar gel. Rezultatul este pur și simplu uimitor!

Examinați numărul 3

Anul trecut am avut un accident, mi-am rănit mâna. A fost o cicatrice urâtă. Desigur, cicatrici împodobesc un bărbat, dar am vrut să scap de el.

Un prieten a sfatuit spray-ul Kelokout, a fost creat special pentru a elimina cicatricile dupa o interventie chirurgicala. Medicamentul este scump, dar efectul utilizării sale este. Desigur, cicatricile au rămas, dar au devenit mult mai puțin vizibile, iar disconfortul - mâncărime, iritație și roșeață - au dispărut.