Principal

Dermatită

Recomandat unguent antialergic pentru exfoliere a corpului

Unguentul provocat de o erupție pe corp trebuie cumpărat în funcție de diagnosticul stabilit de medic și nu de persoana în sine. Auto-medicamentul poate fi ineficient și uneori periculos pentru sănătate. În timpul tratamentului, medicul ia în considerare nu numai simptomele, ci cauzele bolii și, în consecință, selectează medicamentele. Uneori există acnee pe corp care nu trebuie lubrifiată.

Pielea sănătoasă este o piele curată. Se știe că erupțiile pe corp nu apar doar cu boli de piele. În cazul încălcării organelor interne, și anume a tractului digestiv (tractului gastro-intestinal), pe corp poate apărea o erupție cutanată. Dar, deseori, erupția asociată cu:

 • alergii;
 • dermatita de diverse etiologii;
 • reacția la frig sau la căldură;
 • eczeme;
 • boli infecțioase;
 • afecțiuni virale;
 • invazii helmintice;
 • tulburări de sânge;
 • boli autoimune.

Având în vedere că acnee pe corp poate avea originile foarte diferite, va fi dificil de a găsi unguent necesare fără un medic. În unele cazuri, este necesar să se combine mijloace externe cu administrarea de pilule. Unele erupții ale bolilor infecțioase pot fi însoțite de febră, deci va trebui să cumpărați medicamente antipiretice. Erupțiile cutanate au și tendința de a se schimba. Cu unele afecțiuni, acneea poate fi mică și, pe măsură ce progresează boala, devine roșie și se răspândește ca focuri sau se transformă în blistere.

Erupția poate fi împărțită în tipuri:

Acneea poate conține puroi în interior sau fluid curat. La izbucnire, astfel de erupții se transformă într-o crustă brună. Tratamentul este necesar în toate cazurile de mai sus. Dar este necesar să se aplice acele unguente care sunt destinate să amelioreze anumite simptome. De exemplu, cu varicelă, herpes, sunt necesare remedii care să ușureze mâncărimea și durerea. Cu dermatita de contact, nu exista durere, dar boala se manifesta prin scalare si umflare, asa ca unguentul trebuie sa aiba un astfel de efect terapeutic pentru a elimina aceste manifestari.

Toate unguentele de la erupțiile cutanate pot fi împărțite în:

 • hormonale;
 • hormonale;
 • combinate.

Există, de asemenea, un mijloc de utilizare externă, bazat pe plante. Preparatele hormonale includ unguente, creme, geluri, emulsii care conțin hormoni (corticosteroizi, glucocorticoizi). Astfel de medicamente sunt absorbite prin piele în sânge și împiedică producerea histaminei. Acestea pot fi utilizate pentru erupții cutanate alergice de diferite etiologii, deoarece substanțele hormonale eliberează efectiv simptomele acestei boli.

Unguentele non-hormonale au un efect mai lent asupra corpului uman. Compoziția acestor medicamente include componente care nu au un efect sistemic. Medicamentele combinate includ medicamente care conțin hormoni și substanțe de origine vegetală sau chimică. Există un alt grup de produse în aer liber care conțin antibiotice. Ele sunt utilizate pentru leziuni cutanate infecțioase sau bacteriene.

Este necesar să selectați un medicament în funcție de natura erupției cutanate. Cursul tratamentului este stabilit individual. Este important să rețineți că nu se recomandă aplicarea unui unguent pe bază de substanțe hormonale pentru o perioadă lungă de timp, deoarece acest lucru poate cauza complicații. Produsele hormonale în aer liber sunt împărțite în clase.

Pentru prima clasă apar unguent cu un efect slab pe termen scurt datorită penetrării lente a medicamentului în celulele pielii. La această clasă apar unguent numit Hydrocortisone și Deperzolone.

A doua clasă include medicamente care au un efect moderat. Aceste instrumente includ unguente numite:

 • Latikort;
 • Afloderm;
 • Lorinden;
 • prednisolon;
 • Tsinakort;
 • lokakortena;
 • Deoxymethasone;
 • prednicarbatui

Medicamentele hormonale de clasa a treia sunt concepute pentru a elimina rapid problema. Aceste creme ușurează inflamația, elimină iritarea, înroșirea și alte simptome neplăcute în câteva zile. La această clasă apar unguent:

Și la clasa a patra includ creme numite Galcinoid, Dermoveit, Haltsiderm. Aceste medicamente au un efect terapeutic puternic, dar au un număr de contraindicații.

Creme și unguente pentru acnee - primul ajutor pentru erupții singulare și acnee

În prezent, companiile farmaceutice și cosmetice oferă o listă destul de mare de creme pentru acnee, precum și alte forme de medicamente - unguent, emulsie, soluție, gel, cremă pentru acnee (crema bine comprimată) recomandată pentru prevenirea sau tratamentul acneei erupții cutanate.

Principii de utilizare a produselor de exterior

Exprimarea acneei cu un grad mai mare sau mai mic de severitate apare la aproape toți adolescenții cu vârste cuprinse între 15 și 17 ani și poate persista mult timp. Apariția lor se datorează în principal creșterii conținutului hormonilor sexuali masculini din organism, în principal testosteronului. Severitatea erupției cutanate este influențată nu numai de nivelul testosteronului din sânge, ci și de sensibilitatea individuală la acesta, precum și de numărul de receptori androgenici din glandele sebacee ale pielii.

Acești factori contribuie la piele gras, spori conductele de keratinizare și gurile glandelor sebacee și a foliculilor de par, creșterea grosimii și densitatea secreția și formarea comedoanelor, care sunt elementele primare de acnee. Acestea din urmă obturează conductele glandelor sebacee, ca urmare a condițiilor favorabile pentru creșterea și reproducerea rapidă a propionbacteriilor. Activitatea lor de viață cauzează o producție mai mare de glande sebacee, formarea de inflamație în acnee, reducerea funcțiilor de protecție a pielii și de a activa stafilococi și streptococi, provocând procese purulente.

Astfel, patogeneza acestei dermatoză constă în principal în următoarele procese interdependente:

 • retenția hiperkeratoză a gurii canalului excretor al foliculului pilos și al glandei sebacee;
 • reproducerea acneei propionbacteriene;
 • secreția excesivă de sebum;
 • dezvoltarea procesului inflamator în jurul foliculului;
 • activarea microorganismelor care provoacă supurație.

În terapia complexă, medicamentele sistemice sunt destinate în principal pentru normalizarea fundalului hormonal și imun în organism și pentru eliminarea cauzei care stă la baza acesteia. Mijloacele externe (soluție, emulsie, cremă, gel, unguent) pentru acnee și cosuri pe față și pe alte părți ale pielii conțin componente ale căror puncte de aplicare sunt legăturile menționate mai sus ale mecanismului de dezvoltare a dermatozelor și consecințele acestora.

În aceste scopuri se utilizează preparate externe antiinflamatorii și antibacteriene, iar cele mai bune creme de acnee au proprietăți antiinflamatorii și keratinolitice (comedolitic).

Medicamente de bază

Sulfur unguent pentru acnee

Se compune din sulf precipitat, vaselină și emulgator. Când este aplicat pe piele, sulful reacționează cu substanțe organice și formează împreună cu aceștia compușii sulfuri și acidul pentatonic.

Aceste substanțe au un efect absorbant, uscat, bacteriostatic, fungicid și keratolitic, datorită căruia celulele distruse sunt îndepărtate și inflamația este redusă. Unguentul sulfat contribuie, de asemenea, la reducerea secreției glandelor sebacee și la restabilirea celulelor straturilor dermice superioare.

Sulful precipitat este utilizat în tratamentul nu numai acne vulgaris, ci și rosacei (rozacee). Acest lucru se datorează combinației frecvente de rozacee cu demodicoză - prezența în foliculii de păr a microscopicului provocator de boală provocator de Demitex sau a acneei. Sulful are un efect paralizant asupra căpușelor. Prin urmare, după ameliorarea procesului inflamator acut, se diluează în zonele afectate o soluție concentrată de tiosulfat de sodiu, alcool din gudron sulfuric sau un unguent pentru rozacee, a cărui componentă principală este sulf.

Prezența vaselinei în compoziția unguentului ajută la înmuierea pielea și la o penetrare mai profundă a substanței active. În același timp, în unele cazuri, jeleul de petrol poate duce la acumularea de murdărie și blocarea porilor intercelulari. În acest sens, se recomandă mai des vorbitori cu sulf în combinație cu acid boric sau salicilic.

Ichthyol unguent

Preparatul care conține sulf este, de asemenea, Ichtiol, obținut din rășina șistului combustibil prin prelucrarea specială a acestuia. Prin amestecarea Ichthyol cu ​​petrolatum se produce unguent Ichthyol, uneori utilizat pentru tratarea comedoanelor închise și deschise individuale, complicații ale elementelor individuale de acnee cu inflamație purulente, în special în timpul formării fierbinților. Unguentul este aplicat pe o pânză de tifon sau disc de bumbac, care apoi este fixată cu bandă adezivă pe piele din zona afectată.

Ihtiolovaya unguent accelerează înmuierea și descompunerea maselor excitat (acțiune keratolitic), contribuind astfel la separarea tijei și scurgerea de puroi purulent, îmbunătăți circulația sângelui și metabolismul în inflamația, anti-inflamatorii, antiseptice și bactericide efecte pronunțate accelerează regenerarea celulelor, reduce durerea.

Cu toate acestea, se utilizează din ce în ce mai des datorită mirosului neplăcut specific, colorării și colorării întunecate a pielii, capacității de a provoca o reacție alergică sau iritație prin sensibilitatea crescută, în special atunci când este utilizată repetat.

Unguent de zinc pentru acnee

Este destul de eficient și ieftin și, de asemenea, nu provoacă reacții alergice la medicamente. Ingredientul său activ este oxidul de zinc, iar baza este petrolatum. Mecanismul de acțiune al unguentului se datorează proprietăților antiinflamatorii, antiseptice, absorbante, astringente și de uscare ale oxidului de zinc.

Efectul său antibacterian, în special asupra propionbacteriului, se manifestă prin suprimarea enzimelor lipidice ale membranelor bacteriene. În plus, oxidul de zinc nu este practic solubil în apă și, prin urmare, nu irită pielea și nu este absorbit în sânge. Efectul de uscare excesiv (în absența umezelii) este egalat cu jeleu de petrol, care ajută la înmuierea pielea.

Zincul, ca și sulful, are și un efect paralizant atunci când este expus la acarianul Demodex și, prin urmare, unguentul de zinc, împreună cu alte medicamente de terapie complexă, este prescris pentru a trata nu numai acnee vulgară, ci și roz.

Cu toate acestea, jeleul poate bloca porii pielii, astfel încât unguentul trebuie frecat sau aplicat cu un strat subțire de două ori pe zi pe pielea afectată după o curățare temeinică și evitând contactul cu produsele cosmetice în zonele de aplicare a unguentului.

Skinerin

Pentru acnee și rozacee se recomandă o cremă anti-acnee Skinoren de 20%, ingredientul activ al acesteia fiind acidul azelaic. Medicamentul are efectul de a normaliza procesul de keratinizare a epiteliului în foliculii de păr și în canalele glandelor sebacee (acțiunea keratoregulatoare), reduce conținutul de acizi grași liberi în componentele lipidice ale pielii.

Crema Skinoren pentru acnee suprimă reproducerea și dezvoltarea acneei propionbacteriene și a stafilococului epidermic atât în ​​glandele sebacee cât și pe suprafața pielii, are un efect antiinflamator. Este recomandat pentru utilizarea în forme ușoare și (mai puțin frecvent) moderate de acnee. Un rezultat notabil al tratamentului este semnalat într-o lună. Cursul terapiei este în medie de șase luni. Cu acid azelaic, diferite firme oferă de asemenea așa-numita "stop acnee smântână", sau Acne Stop cremă, Azelik.

Acidul azelaic, practic, nu pătrunde în fluxul sanguin sistemic și are un efect antiinflamator local. Nu sunt excluse efecte secundare sub formă de iritație locală, arsuri, fulgi și roșeață a pielii, precum și reacții alergice la medicament, dar acestea apar destul de rar.

Zinovit Acne Cream Gel

Este lipsit de proprietatile negative de mai sus. Principalul său ingredient activ este piritionul de zinc (carbonat de pirolidonă de zinc). Sunt incluse, de asemenea, în pregătirea preparării glicirizinatului dipotasic, tetranil-U și panthenol sunt componente eficiente care completează proprietățile zincului. Tsinovit este cea mai optimă cremă pentru acnee pentru adolescenți cu stadii ușoare și moderate de acnee.

Pirithionul de zinc este un compus complex complex care suprimă enzima 5-alfa reductază, ceea ce duce la o scădere a conținutului formei active de testosteron în foliculii de păr și în glandele sebacee. Ca rezultat, cantitatea de sebum produsă scade, viscozitatea acestuia scade, iar elasticitatea peretelui folicular de păr crește. Toate acestea contribuie la scurgerea ultimei glande secrete. Datorită efectului de reglaj keratos al piritionei de zinc, creșterea patologică a stratului de suprafață al epiteliului este încetinită, iar descuamarea excesivă este eliminată.

Această substanță are, de asemenea, proprietăți antiinflamatorii și un efect antibacterian împotriva acneei propionbacterium, programa Pus, stafilococ epidermic, Proteus, Staphylococcus aureus, Escherichia coli și ciuperci.

Dicoliy glicirizinatul are un efect pronunțat antiinflamator, comparabil cu efectul cortizolului. Tetranil-Y se caracterizează prin activitate antibacteriană și anti-fungică. Pantenolul se caracterizează printr-un efect stimulativ asupra proceselor de regenerare a celulelor, mărind astfel elasticitatea și netezimea pielii.

Preparatul conține, de asemenea, uleiuri naturale vegetale (ulei de măsline, ulei de avocado, ulei de jojoba, etc.), precum și de grăsime (linoleic și acidul linolenic), care promovează penetrarea mai adâncă a componentelor majore potențează efectul lor, hrănesc pielea și pentru a îmbunătăți protectoare sale funcție.

Antibiotice Droguri

Atunci când se combină elemente patologice cu fenomene inflamatorii, se recomandă un unguent antibiotic, gel, cremă sau emulsie care conține antibiotice. Astfel de medicamente includ eritromitsinovaya, levomitsetinovaya, polimiksinovaya, gentamicina, linkomitsinovaya, doksitsiklinovaya unguent levomikol, unguent sintomitsinovaja (lichid) sau geluri emulsie de clindamicină.

În special, dermatologii au desemnat geluri care se bazează pe acid fusidic (antibiotic natural), care are un efect bactericid sau peroxid de benzoil (gel "Baziron AC"). Proprietățile farmacologice ale acestora din urmă sunt efectele keratolitice și activitatea antibacteriană preferențială în ceea ce privește acneea propionbacter și stafilococul epidermic.

Aceste medicamente au un efect bacteriostatic, contribuie la prevenirea dezvoltării unui proces purulente și a tratamentului (în cazuri ușoare), suprimă activitatea secretoare a glandelor sebacee și contribuie la aprovizionarea cu oxigen a țesuturilor.

Zener Lotion

Lapta complexă de droguri Zenerite, care este o combinație a antibioticului de eritromicină cu acetat de zinc micronizat dihidrat, este foarte popular în tratamentul acneei. Loțiunea este aplicată pe piele înainte de aplicarea machiajului dimineața și seara - după spălare. Îmbunătățirea se produce uneori după 14 zile. Cursul de tratament este de 2,5-3 luni.

"Zener" are o acțiune pronunțată antiinflamatorie, antiseptică, comedolitică și astringentă. Inhibă creșterea și dezvoltarea, în principal, a acneei propionbacteriene și stafilococului epidermic, interferează cu formarea microflorei patogene bacteriene rezistente și, de asemenea, reduce activitatea secretoare a glandelor sebacee.

Cu utilizarea prelungită a antibioticelor, apare o complicație, cum ar fi o încălcare a biocenozelor în organism, inclusiv pe piele, și activarea unei infecții fungice. În acest sens, dermatoza este mai severă și este complicată de procesele inflamatorii pronunțate. Prin urmare, pentru a preveni candidoza la piele, Nystatin (unguent) este utilizat în tratamentul acneei cu antibiotice pentru o lungă perioadă de timp.

Retinoidele topice

Pentru cursul clinic moderat și sever, atât normal, cât și rosacee, se recomandă utilizarea unor forme de dozaj care conțin retinoizi.

Unul dintre aceste medicamente este un izotretinoin unguent de 0,05% sau un unguent retinoic pentru acnee, componenta activă a acestuia fiind acidul retinoic. Inhibă proliferarea celulelor epiteliale ale glandelor sebacee și a conductelor lor, ajută la reducerea producției de sebum, complică formarea de detritus și facilitează separarea acestora. În plus, normalizarea diferențierii celulelor terminale și a acțiunii antiinflamatorii sunt caracteristice pentru unguent retinoic. Se aplică la leziuni noaptea timp de 3-6 luni.

Isotretinoina este de asemenea disponibilă în combinație cu eritromicină sub forma unui gel numit "Isotrexin". Eritromicina completează în mod eficient acțiunea isotretinoinei.

Efectul utilizării "Gelului Skinin"

Un alt instrument din acest grup este Differin. Componenta sa activă adapalene este un metabolit retinoid. Contribuie la normalizarea diferențierii celulelor epidermale, a proceselor de keratinizare în foliculii, la glandele sebacee și la canalele de excreție și este, de asemenea, caracterizată de efecte active antiinflamatorii și comedolitice (distrugerea comedonilor).

Acesta din urmă este realizat datorită interacțiunii adapalenei cu receptorii Y ai celulelor epidermale, ca rezultat al căror "legătura" între ele scade. Această proprietate ajută de asemenea la prevenirea formării de microcadone noi. Differinul este produs sub formă de gel și cremă de 0,1%, care, ca și preparatul anterior, sunt aplicați pe pielea uscată în centrul leziunii de la 3 la 6 luni 1 dată pe zi. Ameliorarea clinic evidentă apare în 1-2 luni și efect de durată - de obicei după 3 luni.

Orice mijloc de acnee trebuie aplicat luând în considerare stadiul acneei, prevalența acesteia și prezența complicațiilor.

Revizuirea celor mai populare unguente pentru acnee facială

Yakubovskaya Xenia | Actualizat: 2017-03-21

Crema este un produs cosmetic ușor pentru îngrijirea pielii, care este folosit pentru a hidrata, a strânge sau a hrăni epiderma. Dar dacă există probleme serioase sub formă de comedoane sau anghilă, atunci o masă cremoasă nu va ajuta. Pentru tratamentul acestor deficiențe se aplică un unguent special pentru acnee pe față.

Cel mai popular facial acnee unguent

Unguent este un remediu pentru tratamentul leziunilor superficiale ale pielii. Acesta diferă de cremă prin densitatea și procentul de grăsimi, substanțe active și alte componente (agenți de îngroșare etc.). Datorită densității mari, aproape toate unguentele sunt permise să fie aplicate numai pe un punct. În caz contrar, problemele legate de acnee și acnee se pot înrăutăți.

De asemenea, există creme sau linimenturi medicinale. Ele aparțin cosmeceuticelor - o ramură a farmacologiei, care are obiective similare cu cele ale cosmetologiei. De exemplu, este o buna crema de acnee pe fata si gat de Baziron, Skinoren, Ornidazole si altele.

Vițnevsky unguent

Balsamic liniment creat de către chirurg Vishnevsky exclusiv folosind ingrediente naturale. Compoziția include gudron, xeroform și ulei de ricin. Ele au cel mai puternic efect antiseptic, favorizează regenerarea țesuturilor, normalizează echilibrul de umiditate din celule.

Puteți cumpăra drogul la orice farmacie, medicamentul este eliberat fără prescripție medicală, iar prețul mediu este de până la 1 USD. În ciuda disponibilității, unguentul Vishnevsky pentru acnee pe față poate fi utilizat numai după recomandarea unui specialist. Gura și castorul au proprietăți puternice de iritare și afectează negativ ulcerele și adezivii. În plus, ele pot declanșa acumularea de exudat în zonele inflamate ale pielii.

Zincul unguent

Un unguent eficient pentru acnee și cosuri pe față. Este un amestec de ceară de parafină, ulei mineral și pulbere de oxid de zinc. Datorită pulberii de zinc are un efect benefic asupra pielii. Ajută la reducerea inflamației, la uscarea cosurilor și acneei, "trage" puroiul de la răni. Vaselina înmoaie țesătura, ceea ce ajută la evitarea formării de cicatrici.

Acesta este unul dintre puținele medicamente aprobate pentru utilizare în timpul sarcinii. Studiile clinice au arătat că nu există contraindicații acute și efecte secundare după utilizarea amestecului de zinc. Deși proprietarii de uleioase și predispuse la erupție cutanată acnee, trebuie să fiți atenți. Parafinurile înfundă porii și sunt dependenți. Utilizați instrumentul poate fi doar punctual.

Tetraciclină unguent

Principalul element activ al medicamentului este tetraciclina. Acesta este un antibiotic antibacterian cu spectru larg. Ajută la eliminarea acneei purulente și a comedoanelor, a hipodermicelor și a altor deficiențe care apar sub influența microorganismelor agresive.

Instrumentul este strict interzis pentru utilizare în timpul sarcinii. Ar trebui, de asemenea, să fie utilizat cu mare grijă în ceea ce privește copiii. Numiți exclusiv de experți în prezența proceselor inflamatorii acute și a bolilor țesutului subcutanat.

Ichthyol unguent

Antiseptic natural. Acțiunea este cel mai apropiat analog al linimentului lui Vișnevski. Ichthyol unguent este utilizat pentru tratarea acneei subcutanate pe față, a porilor inflamați, fierbe. Compoziția include ihthammol și petrolatum.

Ichthamol sau acid Ichtiol - acid sulfonic din ulei de șisturi. Ei au un efect antiseptic, au un efect anestezic. Instrumentul este prescris pentru leziuni cutanate bacteriene, boli infecțioase și acumulări purulente (chiryah). Sub formă de comprese ajută la tratarea acneei subcutanate. Se utilizează chiar și în cazul nevralgiei. Nu există instrucțiuni speciale de utilizare.

Heparin unguent

Anticoagulant comun. Vindecarea heparinului unguent se aplică din urmele de acnee și comedoane, eliminarea hematoamelor, tratamentul hemoroizilor. Compoziția include acidul benzonicotinic, grăsimile, heparoidul.

Proprietățile heparinei:

 • Reducerea procesului inflamator;
 • Ameliorarea durerii;
 • Efectul antitrombotic.

O caracteristică importantă a medicamentului este incompatibilitatea cu tetraciclina. De asemenea, acest unguent nu este utilizat în timpul sarcinii de lactație.

sinaflana

Substanță foarte ieftină din cauza reacțiilor alergice și a diferitelor boli, care sunt însoțite de descuamare și uscăciune a epidermei. Conține propilenglicol, care este utilizat pentru a trata efectele alergice ale chimioterapiei, bolilor fungice, rozacee și arsurilor solare.

levomekol

Acesta este cel mai bun unguent pentru acnee pentru adolescenți. Considerat unic în felul său. Nu există componente suplimentare. Instrumentul constă în întregime din componente medicinale: cloramfenicol și metilluracil. El conduce ratingul de antimicrobieni, folosit pentru a accelera regenerarea țesuturilor și a trage puroi de la răni deschise.

Met ocluracilul este aplicat în exterior și în interior. Pentru o acțiune eficientă, aceasta trebuie aplicată pe piele sub formă de comprese sau combinată cu alimentele obișnuite (în funcție de numirile experților).

Sintomicină unguent

Sintamycin liniment - un antibiotic unguent, este utilizat în mod activ pentru a trata arsuri, mușcături de insecte, acnee, ajută împotriva cicatrici și acnee subcutanată. Compoziția include emulsie de sintehomicină, ulei de ricin, apă și un conservant special.

Acesta este un medicament excelent și ieftin pentru tratarea pielii cu probleme în adolescență. Acesta diferă de alte produse similare în capacitatea de a folosi ca cremă. Medicii sunt permise să aplice produsul pe întreaga față, mai degrabă decât un punct, care este foarte convenabil atunci când tratarea acnee. Efectele secundare includ mâncărime și urticarie.

sulfuric

Produs accesibil care se referă la agenții farmacopei. Compoziția clasică include grăsime animală (cel mai adesea, carne de porc) și pulbere de sulf. Acum cea mai comună este așa-numita formulă Kutumova. Foloseste vaselina in loc de grasime. Medicamentul este utilizat pentru uscarea inflamației acneei, roșeața la rece, tratarea paraziților cutanate și a bolilor fungice.

Instrumentul poate fi folosit pe toate părțile corpului, cu excepția capului (datorită conținutului de grăsime densă, este destul de dificil de spălat). Unguentul sulfuric poate vindeca acneea cea mai dureroasă într-o săptămână.

Zinerit

O cremă eficientă pentru acnee pe față, care include unguent cu eritromicină și praf de zinc. Este un medicament combinat utilizat în cosmetologie, cosmeceutică și medicină pentru tratamentul diferitelor boli de piele. Are un puternic efect anti-acnee, reduce inflamația și reduce roșeața.

Este caracterizat printr-un efect bacteriostatic asupra stafilococilor, dar nu este recomandat pentru dezinfectarea rănilor și membranelor mucoase.

Proprietăți utile ale unguentului Zener:

 • Normalizarea glandelor sebacee;
 • Tratamentul acneei;
 • Îndepărtarea rapidă a puffiness și eliminarea durerii pielii în locurile în care se formează cosuri.

Baziron

Baziron este un gel bacteriostatic bazat pe peroxid de benzoil. Există diferite tipuri de acest medicament, clasificate de concentrația substanței active. La fel ca multe alte unguente antibiotice împotriva acneei pe față, Baziron AU asigură un efect anestezic local. În plus, instrumentul are un efect pronunțat de peeling, trage rapid puroi din folicul.

Principalul dezavantaj al gelului este o scădere a cantității de melanină din piele, care afectează sensibilitatea acestuia la lumina soarelui. În plus, nu poate fi utilizat la vârsta de 12 ani.

Baneotsin

Agent antibacterian complex. Acest unguent este inclus în lista celor mai cunoscute medicamente pentru acnee și foliculită pe față și pe corp. Se utilizează în mod activ în dermatologie pentru a ameliora inflamația și a vindeca bolile cauzate de agenții patogeni. În plus, este utilizat în obstetrică, pediatrie, otolaringologie.

Ce poate fi tratat cu Baneocin:

 • Mastita, diverse afectiuni ale foliculilor in timpul alaptarii;
 • Acnee, fierbe, arsuri. În unele cazuri, medicii prescriu un unguent pentru dezinfectarea rănilor deschise;
 • Substanțe subcutanate, fierbe, comedoane inflamate;
 • Ca și Bepanten, Baneocin este utilizat pentru dermatită și diateză pentru scutece.
 • Hidradenitis. Aceasta este o inflamație comună a glandelor sebacee.

Unguentul hormonal

Preparatele corticosteroide sunt utilizate pe scară largă în cosmetologia modernă. Ajută la acnee, gri, comedoane, acnee, infecții fungice și multe alte probleme. Este important să înțelegeți că acestea sunt produse farmaceutice serioase care pot fi prescrise numai de un specialist.

Utilizarea unguentelor hormonale pentru acnee este recomandată atunci când astfel de probleme sunt cauzate de tulpini complexe de microorganisme. Practic, aceste medicamente sunt folosite pentru a trata eczeme, vitiligo, herpes etc.

Agenți hormonali:

 • Elokim. Compoziția include furoat de mometazonă;
 • Advantan. Substanța activă este metilprednisolona aceponat;
 • Triakutan. Cremă concentrată care include betametazonă;
 • Aciclovirul. Conține 1 mg de aciclovir.
 • Clotrimazol. Crema este îmbogățită cu 1 mg clotrimazol.

Lista de unguente pentru acnee subcutanată

Acneea subcutanată provoacă cel mai disconfort. Principalul dezavantaj este dificultatea tratamentului. Mecanic pentru a scăpa de subcutis este aproape imposibil. Procesul inflamator începe în profunzimea foliculului, din cauza căruia este imposibil să stoarceți puroi. Pentru tratamentul acneei interne folosind unguent special.

 • Streptocidal. Medicament antimicrobian cu un spectru larg de activitate. Distruge toate microorganismele de tip streptococ. Îndepărtează rapid inflamația și reduce durerea, accelerează procesul de maturare a acneei. Pentru tratamentul subcutanelor, streptocidul poate fi utilizat chiar și sub formă de tablete. Capsula este zdrobită și, sub forma unei comprese, este punctată în zona afectată;
 • Heparina. Principiul acțiunii se bazează pe un ingredient activ puternic - heparoidul. Potrivit pentru tratarea foliculilor inflamați, înroșirea după bărbierit la barbati și îndepărtarea părului la femei. Are proprietăți pronunțate antiinflamatorii și antibacteriene;
 • Sintomitsina. Este o substanță de tragere puternică care elimină comedoanele, roșu acneea subcutanată și inflamațiile de acnee. Este posibil să se frământe medicamentul numai în mod punctual, deoarece, cu o utilizare extensivă, reduce imunitatea locală;
 • Calendula unguent. Un amestec medical simplu, care include un extract de calendula și jeleu de petrol. Acesta este un medicament natural antibacterian care are un efect reparator. Datorită proprietăților antimicrobiene ale plantei, scula îndepărtează roșeața și inflamația. Potrivit pentru uz local;
 • Kuriozin. Analog de unguent de zinc, dar ca un ingredient activ suplimentar în instrument include acid hialuronic. Se utilizează pentru a trata diferite tipuri de acnee, acnee internă, pentru a accelera regenerarea tisulară. Ajută la prevenirea formării cicatricilor după stoarcerea cosurilor și a viermilor de pui;
 • Tsinovit și Skinoren. Gel aproape identic pentru pielea cu probleme. Îmbogățit cu extracte din plante. Ca ajutor, ele ajută la neurodermatitele, bolile fungice, oferă proprietăți antiinflamatorii;
 • Unguent salicilic și zinc.

Cremă de pete, cicatrici și semne de acnee

Practic, orice medicament antibacterian (unguentul de sintehomicină, Klenzit, Trichopolum și alții) reduce riscul formării de pete și cicatrici după acneea facială. Dar unele medicamente se caracterizează printr-o acțiune anticoagulantă extinsă.

Ce unguente ajuta de la acnee pe fata si urme de ele:

 • Adapalen, Differin sau unguent retinoic. Caracteristica principală a acestui instrument este capacitatea de a înmuia particulele moarte ale pielii, împiedicându-le transformarea în țesut moale de piele;
 • Salvatorului. Unguent cunoscut cu proprietăți de înmuiere și regenerare. Ajută la prevenirea formării de cicatrici și gropi după acnee și varicela, accelerează vindecarea țesuturilor, ameliorează umflarea și ameliorează durerea;
 • Gelul Metrogil. Complex crem-gel cu acțiune antibacteriană. Aceasta afectează ADN-ul de microorganisme agresive, asigurând astfel un efect terapeutic rapid. Îndepărtează țesuturile și accelerează regenerarea acestora, ajută la tratarea cicatricilor keloide;
 • Tetraciclină unguent - revizuiri susțin că nu este doar un produs excelent de la acnee pe fata, dar, de asemenea, un mijloc de prevenire a cicatricilor. Împiedică întărirea epidermei, care ajută la evitarea apariției țesutului cheloid.

Trebuie să înțelegeți că nu este o cremă pentru pielea cu probleme a la Garnier sau L'Oreal. Acestea sunt medicamente serioase cu contraindicații și efecte secundare. Prin urmare, înainte de a utiliza oricare dintre medicamentele descrise, este important să citiți instrucțiunile și să consultați un specialist.

Clasificarea unguentelor de la alergii pe față: numele medicamentelor pentru copii și adulți, regulile și caracteristicile aplicației

Reacțiile alergice pot fi susceptibile la fiecare. Numarul de persoane cu aceste sau alte forme de alergie este in continua crestere. Hipersensibilitatea la anumite substanțe are, în cele mai multe cazuri, manifestări pe față.

Alergia pe față se manifestă printr-o reacție inflamatorie sub formă de înroșire, mâncărime, erupții cutanate, peeling. Aceste simptome vor să scape repede. Fondurile locale vin să ajute sub formă de unguente. Ele sunt non-hormonale și hormonale. Medicamentele ar trebui să fie selectate numai de către un medic, luând în considerare gradul de leziuni ale pielii, vârsta pacientului, cauza bolii.

Indicații pentru utilizare

Pentru a preveni pătrunderea alergenului în piele și ameliorarea simptomelor de alergie pe față, se aplică unguente speciale. Pielea feței este foarte sensibilă, alegerea remediilor locale trebuie abordată foarte responsabil.

Unguentele sunt folosite pentru simptomele alergiilor pe față:

Alergie unguent pentru copii

În copilărie, tratamentul bolilor alergice, inclusiv utilizarea de unguente, trebuie prescris și strict controlat de un specialist. Alegeți un instrument eficient numai după o examinare detaliată și identificați cauza alergiilor. Pielea copiilor este foarte sensibilă și subțire. Prin urmare, se recomandă utilizarea unguentului pe bază naturală.

Alveolele eficiente pentru alergii care pot fi folosite de copii:

 • Fenistil-gel este un agent antialergic bazat pe maleat dimetindena, care este prescris copiilor de la 1 lună. Îndepărtează mâncărimea, umflarea, are efect anestezic local. Bine dovedit în tratamentul diatezei și dermatitei. Gelul începe să acționeze în 20-40 de minute după aplicare. Costul mediu al medicamentului este de 390-420 ruble.
 • Psilo balsam Agent antialergic pe bază de difenhidramină (1%). Ea are un efect pronunțat antipruritic și anti-edem. Are un efect analgezic și răcoritor ușor. Un tub de 20 g costă aproximativ 270 de ruble.
 • Vondekhil - este alcătuită din mai multe componente naturale (cinquefoil, Sophora, șarpe, propolis). Are acțiune antiinflamatorie și bactericidă. Eficace cu eczemă umedă, dermatită atopică, urticarie. Cursul mediu de tratament Vondekhil 7-10 zile. Un tub de 15 g costă o medie de 80 de ruble.
 • Gistan este un remediu bazat pe substanțe hipoalergenice, cu adăugarea de betulin antihistaminic natural. Principala componentă activă este dimeticona. De asemenea, conține extracte din plante și crin de ulei esențial din vale. Folosit pentru manifestări alergice la nivelul feței la copiii cu vârsta mai mare de 2 ani. Costul mediu al cremei este de 180 de ruble.
 • Desitin - unguent cu oxid de zinc. Utilizare pentru copii, începând de la copilarie cu diateză, dermatită și alte leziuni ale pielii. Datorită amestecului vaselină-lanolină din compoziție, se formează o peliculă protectoare pe piele, care împiedică răspândirea inflamației în alte zone. Nu aplicați unguent pe pielea infectată. Un tub de 57 g costă 270-290 de ruble.
 • La Cree - un medicament cu extracte din plante și uleiuri naturale, precum și pantenol, care are proprietăți regeneratoare. Instrumentul îndepărtează ușor mâncărimea, umflarea, înroșirea. Costul este de 246 ruble.

Aflați cum adulții sunt alergici la gluten și cum se tratează patologia.

Citiți despre simptomele și tratamentul de keratită alergică la acest ochi.

În cazul manifestărilor de alergie pe față la nou-născuți, cel mai sigur este Bepanten Plus Unguent. Se compune din dexpanthenol și antiseptic de clorhexidină. Instrumentul promovează regenerarea pielii, îl protejează de infecție. Ușor de aplicat, nu se lipeste. Un tub de 30 costă o medie de 430 de ruble.

În cazurile severe de alergie, medicul poate prescrie un unguent hormonal. Dar pentru copii sub 6 luni, astfel de mijloace sunt strict contraindicate. Alegerea unguentului depinde de vârsta și starea copilului.

Medicamente pentru adulți

Unguentele non-hormonale și hormonale pot fi utilizate pentru a elimina efectiv alergiile pe față la adulți. Fiecare dintre ele are avantajele și dezavantajele sale. Alegerea mijloacelor este efectuată de medic după o inspecție atentă și o declarație a diagnosticului.

nehormonal

Utilizarea medicamentelor nu afectează funcționalitatea organelor și sistemelor, spre deosebire de medicamentele hormonale. Dar acțiunea lor nu este observată imediat, dar are loc un efect cumulativ. Aplicați unguent ne-hormonal numai în asociere cu antihistaminice sistemice și agenți de fortificare.

Avantajul unguentelor fără componenta hormonală este absența dependenței. Selectarea unguentului poartă un medic, pe baza caracteristicilor manifestărilor externe ale alergiilor pe față. Produsele non-hormonale sunt ideale pentru pielea sensibilă. Ele hidrateaza si inmoaie, amelioreaza pufarea si mancarimea pielii, contribuie la regenerarea celulelor epidermice.

Revizuirea unguentelor eficiente non-hormonale pentru alergii pentru pacienții adulți:

 • Actovegin - un mijloc cu sânge hemoderivat de viței. Utilizați de două ori pe zi pentru reacții alergice pe față timp de 7-10 zile. Uneori un unguent poate provoca o reacție suplimentară a pielii la ingrediente. Prin urmare, înainte de aplicare se recomandă efectuarea unui test pentru sensibilitatea pielii. Un tub de 20 g de 5% unguent Actovegin costă o medie de 111 ruble.
 • Soloserilul este un remediu natural bazat pe sângele vițeilor. Unguentul accelerează procesele de reparație și regenerare, îmbunătățește metabolismul tisular. Costul mediu al unui tub de unguent 20 g 240 ruble.
 • Radevit este un medicament antiinflamator și antipruritic cu vitaminele A, E, D2. Unguentul normalizează procesul de keratinizare a pielii, accelerează regenerarea. Eficace cu dermatită alergică, psoriazis, seboreică. Aplicați un strat subțire pe zonele inflamate de 2 ori pe zi. Un tub de 35 g costă aproximativ 380-430 ruble.
 • Protopic - unguent japonez cu tacrolimus ca substanță activă. Elimină eficient mâncărimea, înroșirea, înmoaie pielea în timpul dermatitei atopice. Tuba 30 g va costa o medie de 1600 de ruble.

Efectiv pentru a elimina apariția alergiilor pe față, utilizați unguente cu zinc. Într-un timp scurt, se îndepărtează pruritul, peelingul, înroșirea. În plus, zincul are un efect antibacterian și de uscare.

Unguent eficient cu conținut de zinc:

 • zinc;
 • Capac pentru piele;
 • Paste salicil-zinc.

În cazul infecției cutanate, regimul de tratament trebuie suplimentat cu unguente cu antibiotice:

Poate exista o alergie la ceaiul negru și cum să scapi de boală? Avem răspunsul!

Citiți despre simptomele alergiei la arahide și despre regulile de tratare a bolii în acest articol.

Mergeți la http://allergiinet.com/articles/immunoglobulin-e.html și aflați ce înseamnă creșterea imunoglobulinei E în sânge și modul de ajustare a indicatorilor.

hormonale

Acestea sunt prescrise în caz de eșec al medicamentelor non-hormonale și în manifestări severe de alergie. Spre deosebire de unguentele non-hormonale, corticosteroizii acționează rapid, eliminând simptomele alergiilor. Este interzisă folosirea medicamentelor pentru o perioadă lungă de timp, deoarece acestea pot cauza subțierea pielii și agravarea procesului inflamator. De obicei, unguentele hormonale se aplică o dată pe zi. În cazuri rare, numărul de cereri crește la 2.

În funcție de gradul de activitate, corticosteroizii sunt împărțiți în mai multe grupuri:

 • Cu activitate scăzută - acestea sunt folosite pentru manifestări alergice minore, pot fi folosite și de copii sub 2 ani (Hydrocortisone, Prednisolone).
 • Cu activitate moderată - cu manifestări mai puternice de alergie (Afloderm, Tsinakort).
 • Acțiunile active - sunt utilizate dacă trebuie să opriți imediat simptomele bolii, precum și în cazul dermatozei alergice cronice (Apulein, Advantan, Elokom).
 • Unguent foarte activ - prescris numai în caz de ineficiență a medicamentelor cu activitate mai scăzută (Dermoveit).

Revizuirea unguentelor alergice hormonale eficiente:

 • Advantan este un unguent gras pe bază de metilprednisolonă aceponat. Poate fi utilizat pentru copii deoarece este considerat mai sigur comparativ cu alte unguente steroidice. Costul unui tub este de 15 g 530-540 ruble.
 • Elokom este componenta activă a mometazone fuoratului. Remediu eficient pentru dermatită alergică, psoriazis, eczemă. Costul de 360-370 de ruble.
 • Hidrocortizonul - ameliorează mâncărimea, iritarea, înroșirea. Aplicarea în oftalmologie (unguent ocular 3 g și 5 g) este permisă. Prețul unui tub de 10 g de unguent 1% este de aproximativ 30 de ruble.
 • Lokoid - cremă pe bază de hidrocortizon 17-butirat. Se utilizează pentru tratamentul neurodermotității pe față, dermatitei de contact. Instrumentul este ușor absorbit, ameliorează rapid simptomele bolii. Costul unui tub de 30 g este de aproximativ 330 de ruble.

Alergie unguent pe fata: îmbunătățirea sănătății și a frumuseții

Principalul simptom al alergiilor - cosuri mici mâncărime, pete care apar adesea pe partea cea mai proeminentă a corpului nostru, pe față.

Dacă acțiunile terapeutice nu sunt luate la timp, frumusețea și sănătatea pot suferi foarte mult.

Nu numai pilulele antihistaminice, ci și unguentele speciale pentru erupții ajută la combaterea acestui fenomen.

Alegerea lor este destul de largă, medicul face numiri, pe baza simptomelor, vârstei pacienților și a altor factori.

Nu reduceți la minimum importanța fondurilor locale.

Există o opinie greșită că orice unguent în timpul unei reacții alergice pe față nu are decât efecte temporare, adică după câteva ore simptomele se dezvoltă cu o forță nouă.

Unguentul sau crema de înaltă calitate și selectate în mod corespunzător pentru simptomele alergiilor pe față nu numai că pot oferi un efect terapeutic, ci servesc și ca măsură preventivă. Ajută la eliminarea rapidă a disconfortului pe piele, la eliminarea erupțiilor cutanate, la atenuarea stării generale și la eliminarea completă a tuturor semnelor dermatologice. Prin urmare, este important chiar și cu semne minore de alergie să se utilizeze unguente. Principalul lucru este să alegeți medicamentul potrivit, iar un alergolog-imunolog vă va ajuta să faceți acest lucru.

Înțelegem principalele tipuri

hormonale

Agenții hormonali sunt considerați nu numai versatili și eficienți în combaterea alergiilor, ci și cei mai grabi.

Au un număr mare de efecte secundare și contraindicații. Medicii interzic unghiul de hormoni pentru o lungă perioadă de timp, deoarece pot fi dependenți.

Adesea au folosit următoarele creme hormonale împotriva roșeaței și mâncărimea pe pielea feței cu alergii:

nehormonal

În compoziția lor nu există hormoni de origine vegetală sau animală. Substanța activă se bazează adesea pe o colecție homeopatică care are proprietăți ușoare de vindecare. Principalul avantaj - au un număr minim de contraindicații și efecte secundare. Cele mai multe unguente antialergice promovează regenerarea rapidă a celulelor pielii. Dintre dezavantaje se remarcă o acțiune lentă. În unele cazuri, ei înșiși pot provoca alergii sau dermatite.

Cremele și unguentele non-hormonale pentru simptomele alergiei sunt împărțite în trei grupe principale:

 1. Antihistaminicele topice sunt capabile să reducă rapid și eficient procesul de producere a histaminei. Ajută la combaterea durerii musculare, previne apariția edemelor și normalizează starea generală a pacientului. Mijloacele din a treia generație au puține efecte secundare și contraindicații. Cele mai bune medicamente sunt: ​​Actovegin, Bepanten.
 2. Unguentele antiinflamatoare în cel mai scurt timp suprimă producția de substanțe care dezvoltă inflamații. Aproape toate cremele din această categorie au un efect antiseptic, sunt folosite pentru a trata daunele pe suprafața epiteliului. Eficace sunt: ​​Dermoveit, Tsinakort, Afloderm.
 3. Vindecarea cremelor ajută la rezolvarea rapidă a diferitelor răni, zgârieturi, tăieturi și abraziuni. Acestea au proprietăți antibacteriene, din cauza cărora microorganismele patogene nu se dezvoltă. Exemple: unguent Ichthyol, Levomekol, Liniment.

Zincul de zinc sa dovedit a fi bine, deoarece impune o proprietate anti-inflamator luminos. Cu utilizare continuă ca tratament pentru dermatita alergică, tumefierea, înroșirea și mâncărimea pielii sunt reduse semnificativ. Folosit pentru a trata copiii și femeile în poziție. Mare pentru pielea delicată a bebelușului.

Exemple de creme pentru vârste diferite

Pentru adulți

Dacă un adult are simptome alergice pe față, medicii prescriu adesea medicamente din următoarea listă:

 1. Tselestoderm. Este utilizat pentru tratarea dermatitei alergice, indiferent de tipul acesteia. Eficace în tratamentul eczemelor, psoriazisului și neurodermatitei. Are o proprietate antiinflamatoare ușoară, previne procesul de inhibare a celulelor epidermice, ajută la eliminarea edemelor, compactează pereții vaselor mici de sânge.
 2. Advantan. Disponibil sub formă de cremă și unguent uleios. Acest agent hormonal este utilizat în tratamentul leziunilor grave ale pielii. Caracteristica principală a medicamentului este absența aproape completă a efectelor secundare.
 3. Flutsinar. Folosit pentru peeling alergic al epidermei. Este prescris pentru dermatită, lichen, psoriazis.
 4. Futsikort. Ca parte a fondurilor sunt hormoni de plante. Experții recomandă utilizarea acestuia pentru erupții alergice, umflare și roșeață a suprafeței pielii.
 5. Akriderm. Este folosit pentru erupții cutanate și peeling al pielii. Are o proprietate ușoară sedativă.
 6. Crema Eplan. Se folosește pentru a elimina edemele puternice și erupțiile cutanate. Eficace cu alergii la mușcături de insecte. Poate fi folosit pentru a elimina erupția cutanată, uscăciunea și fisurile din piele.

Pentru copii

Creme antiallergenice pentru copii:

 1. Fenistil gel. Ajută la rezolvarea oricăror manifestări ale alergiilor cutanate. Are proprietăți antiinflamatoare și calmante, elimină pruritul și iritarea. Caracteristica principală este o compoziție absolut naturală, permisă pentru tratamentul sugarilor, pornind de la o lună de viață.
 2. Gistan. Se aplică de la doi ani. Medicamentul de origine vegetală, într-un timp scurt, elimină inflamația, mâncărimea și roșeața pielii cauzate de alergii. Indicatii pentru utilizare sunt urticaria alergica, dermatita atopica, eczema, excelenta pentru alergii la muscaturi de insecte. Utilizarea pe termen lung previne apariția recidivelor.
 3. Bepanten. Compoziția are un efect ușor, astfel încât să poată fi utilizat pentru a trata leziunile din prima lună de viață. Bepantin unguent este folosit pentru alergii, nu numai pe față. Acesta este un medicament dintr-o gamă largă de acțiuni, vă permite să depășiți rapid erupția cutanată și roșeața pielii, erupții cutanate la copii.

Atenție: contraindicații și indicații

Principalele contraindicații pentru utilizarea de unguente împotriva diferitelor tipuri de alergii:

 • acnee;
 • restricții de vârstă;
 • boli parazitare;
 • înfrângerea epidermei de către o ciupercă;
 • perioada de gestație, dar nu în toate situațiile;
 • boli virale și bacteriene;
 • intoleranța individuală la componentele sculei;
 • deschideți răni sângerând, după leziuni mecanice sau după injectare.

Pentru a preveni reacțiile negative ale corpului, nu este necesar să se auto-medichezeze. Doar medicul vă va spune cum să murdăriți zonele afectate, în funcție de diagnostic și indicații.

Uneori nu există nici o modalitate de a vedea un medic. În acest caz, alegerea trebuie făcută independent. Următoarele sfaturi vă pot ajuta să evitați greșelile:

 1. Când cumpărați, uitați-vă la termenul de valabilitate.
 2. Pentru a studia compoziția unguentului, pentru a face o alegere în favoarea remediilor pe bază de plante.
 3. Încercați să cumpărați ultima generație de medicamente, deoarece aceste instrumente au puține reacții adverse și contraindicații.
 4. Atunci când alegeți un remediu, este necesar să știți exact cauza erupției pe piele a feței, care alergenul a devenit vinovatul.
 5. Dacă este posibil, pentru o primă utilizare, luați un tub mai mic pentru a vedea reacția pielii după mai multe utilizări. Înainte de prima utilizare, este mai bine să testați pe o zonă mică a pielii.
 6. Dacă este posibil, nu cumpărați unguentul în borcane de sticlă, deoarece, odată cu pătrunderea soarelui, efectul medicamentos al medicamentului poate să dispară. Dacă acest lucru nu este posibil, este important să consultați medicamentele într-un recipient întunecat.

Orice cremă împotriva erupțiilor cutanate și a altor manifestări de alergie trebuie utilizată corect, în conformitate cu instrucțiunile și prescripțiile medicului. Unele recomandări importante:

 1. Medicamentul trebuie aplicat nu mai mult de o dată pe zi, fără bandaj sau plasturi.
 2. Înainte de utilizare, clătiți tubul, aplicați un strat subțire pe zonele afectate.
 3. Înainte de aplicare, curățați cu atenție, dar cu atenție pielea afectată.

Medicamente anti-alergice moderne simplifică viața, având grijă de sănătatea noastră!

Care este cel mai eficient unguent pentru alergii cutanate pentru adulți?

Alergia este o reacție specială a imunității organismului la anumite substanțe (alergeni), care poate fi cauzată de orice.

Cele mai populare tipuri de alergii

Cel mai adesea această boală este cauzată de astfel de substanțe:

 • medicamente (umflare, urticarie, nas curbat)
 • polen de diferite plante (însoțite de strănut, congestie nazală, mâncărime)
 • mușcături de insecte (ochi prurit, erupții cutanate)
 • alergii alimentare (greață, erupție cutanată, dificultăți de respirație)

Unul dintre tipurile comune ale acestei boli este alergiile cutanate.

Ați putea fi, de asemenea, interesat de:

Tipuri de aluviuni pe piele

Boala este tratată cu unguente speciale pentru alergii cutanate. Ele sunt împărțite în:

Unguent unguent pentru alergii cutanate

Aceste medicamente includ:

 • Gistan
 • Lokoid
 • Advantan
 • sinaflana
 • Elokom și alții

Unguentul alergian hormonal în timpul sarcinii poate fi utilizat numai în cazuri rare și strict sub supravegherea unui medic.

Astfel de alifii au un efect negativ asupra fătului. Mai sigure în timpul sarcinii sunt "Elok", "Advantan". Fiți foarte atenți când utilizați crema Lokoid.

Unguentul de la alergii "Sinaflan" și "Gistan" este strict interzis. Unguentul hormonal pentru copii este, de asemenea, nedorit.

Puteți aplica de la această vârstă:

 • Alergie unguent Advantan - de la 4 luni
 • Sinaflan și Elokom - la doi ani
 • Lokoid - de la 6 luni
 • Gistan - la orice vârstă

Copiii pot folosi, dar în doze mici și nu mai mult de 5-7 zile.

Non-hormonale alergii cutanate

Astfel de alifii sunt mai puțin periculoase pentru copii și femeile însărcinate. Ele sunt împărțite în:

 • Vundehil
 • Protopic
 • Elidel
 • Bepanten
 • Zincul unguent și altele

Femeile în timpul sarcinii pot fi folosite "Bepanten", "Vundehil". Aveți grijă de unguentul "Elidel" și de zinc. Protopic este absolut contraindicat.

Copiii pot folosi toate unguentele de la orice vârstă, numai "Elidel" de la trei luni, iar "Protopic" este utilizat de la 2 ani.

Unguent pentru alergii cutanate la adulți utilizează oricare dintre cele de mai sus.

Alergia pielii Lista de unguente:

 • Flutsinar N
 • Oksikort
 • Levosin
 • Lorindeni A
 • Fucidin și altele asemenea

Există medicamente pentru tratamentul erupțiilor cutanate în anumite zone ale pielii.

Alergie Piele mâncărime Unguent

 • Beloderm (copii de la 6 luni)
 • Psilo-Balsam (pentru copii după 2 ani)
 • Iricar (peste 1 an)
 • Mesoderm (vârstă diferită, dar cu mare grijă)

Pentru mamele viitoare, Irikar și Psilo-Balsam nu trebuie utilizate, în cazuri extreme utilizați unguente Mezoderm și Beloderm.

Alergie unguent pe față

Aceste medicamente sunt cele mai eficiente împotriva erupțiilor pe față. Ele sunt diverse:

 • aktovegin
 • Fenestil (mai mare de 2 ani)
 • Miramistin (contraindicat pentru copii)
 • Afloderm (permis la vârste diferite)
 • Celederm (se utilizează în cazuri speciale)

În timpul sarcinii, este permisă utilizarea medicamentelor Actovegin, Miramistin și Fenistil. Nu este recomandat unguent "Celerm". Afloderm este contraindicat.

Alergie mâinilor unguent

Câteva instrumente eficiente:

 • Lorinden A (nu este recomandat)
 • Flucinar (numai în cantități mici)
 • Fluorocort (pentru copii după 6 luni)
 • Belosalik (pentru copii după doi ani)

Nici unul dintre unguente nu este potrivit pentru mamele viitoare. În situații disperate utilizați "Belosalik".

Alergie ochi unguent

Acestea includ:

 • Fucidin - un unguent pentru alergii (copiii nu sunt contraindicați)
 • Celestoderm (utilizare interzisă)
 • Levomekol (cu vârsta de peste trei ani)
 • Lorinden C (după 10 ani)

"Celestoderm" în timpul sarcinii este interzisă. Medicamentele rămase pot fi utilizate în perioade scurte de timp și în doze mici.

Tratamentul alergiilor cutanate la adulți cu remedii folclorice

Nu cativa oameni se indreapta spre medicina traditionala, considerand-o mai eficienta.

Retete pentru tratamentul alergiilor cutanate la domiciliu

Mască de masă pentru masă

 1. 2 linguri. l. menta uscată
 2. 30 ml de apă rece
 3. Monetărie amestecată cu puțină apă. Se fierbe amestecul. Se lasă să se răcească. Aplicați în față. Nu spălați timp de 15 minute.

Alergie unguent de la gropi de piersici

 1. 100 de grame de unt moale
 2. 100 de grame de semințe de piersici
 3. Grind oase la o pulbere. Se amestecă masa rezultată cu unt. Aplicați pe piele. Nu spălați. Aplicați această cremă nu poate mai mult de 1 - 2 ori pe zi.

Plante medicinale

 1. mușețel, celandină, sunătoare, valerian, tren, urzică
 2. 10 art. l. apă fierbinte
 3. Luați o linguriță din toate ierburile combinate cu apă. Permiteți-i să dureze aproximativ o oră. Ștergeți zonele problematice ale pielii de trei ori pe zi cu un bulion gătit

Unguent antiallergic

 1. 200 grame de grăsimi animale
 2. 5 picături de ulei de cătină
 3. Aceste componente se amestecă bine. Lubrifiați petele dureroase cu o cantitate mică de unguent de câteva ori pe zi.

Tratamentul cu ochi allergic

 1. Bec cu bec de 1 buc
 2. 10 grame de miere
 3. Se fierbe ceapa. Adăugați miere la ea. Se fierbe câteva minute. Tulpină de bulion. Răcește-l. Clătiți pielea din jurul ochilor dimineața și seara.

Unguente eficiente și ieftine pentru alergii la nivelul pielii

Pentru a combate boala pe piele a celor mai ieftine, dar activ sunt unguentul "Sinaflan", "Levomikol", "Actovegin", "Gistan", "Fluorocort" și unguent de zinc.

La sfârșitul tratamentului, utilizați astfel de remedii:

 • Radevit
 • solkoseril
 • crema pentru copii cu musetel, serie

Tratamentul împotriva alergiilor cutanate este un proces lung. Înainte de a începe să utilizați orice medicament popular sau medicament, trebuie să vă adresați unui medic.

Dieta pentru dermatita seboreica

Ce medicamente antivirale sunt ieftine, dar eficiente?

Dermatita atopica la adulti, tratament in medicina moderna si la domiciliu

Sunt alergic la fața mea ca Actovegin. Unguent bun și la un preț frumos, îl recomand exact datorită erupțiilor, este într-adevăr foarte, foarte înalt de calitate, pe lângă faptul că ajută la rezolvarea tuturor problemelor cu fața, din cauza alergiilor, cel puțin nu am regret ce a fost folosit)

Unguentul lui Elok ajută la combaterea manifestărilor de mâncări alergice, este destul de dens în textură și uleios, este foarte dificil de a fi absorbit și, de pildă, învelește pielea. Sentimentele nu sunt plăcute, dar roșeața și mâncărimile îndepărtează repede.

Pentru tratamentul alergiilor, este necesară o bună alegere a unguentului, în lista furnizată am găsit cele mai bune și de înaltă calitate medicamente. Bepanten sa stabilit mult timp, se confruntă rapid cu alergiile. Și pentru ochi, aș recomanda Lorinden C, un instrument minunat, veți observa rezultatul în trei până la cinci zile.

În plus față de unguent, ar fi bine să luați Enterosgel, el încă îndepărtează foarte bine alergenii și substanțele nocive. Cu alergii, este prescrisă, chiar îmi amintesc dând copilului. Prin urmare, nu uitați de enterosorbent, lucrurile sunt foarte eficiente.

Pestera de sare este o bună alternativă la preparatele de gestație, datorită sarei naturale din Halocenter, respirația poate fi calmată prin respirație, provocând alergii, integritatea devenind, de asemenea, curată, indiferent de forma de alergie: 10 sesiuni sunt suficiente de 2 ori pe an.

A revenit împreună cu copilul în centrul de tratament din Europa. Copilul are bronșită cronică. Aerul curat este cea mai mare problema noastră. La casa noastră a fost un purificator de aer, destul de bun. Dar acolo, în centrul de tratament, am observat că IQAir Allergen 100 costă pretutindeni și simte că aerul este foarte curat, copilul nu a avut nici măcar o tuse în timp ce eram acolo. Firește, am înțeles imediat ce am cumpăra după ce ne întoarcem acasă. La sosire, literalmente patru zile mai târziu, stătea deja lângă noi. Vechiul curator sa dus cu încredere în cămară. Vreau să observ că am fost foarte mulțumit de filtrele mari, care sunt suficiente timp de doi ani. În plus, în comparație cu vechiul, nu există zgomot strălucitor, și așa mai departe. Funcționează perfect. Copilul a avut o scădere bruscă a tusei. În general, suntem foarte mulțumiți de cumpărare.

Am citit comentariile.. Sfaturi bune despre purificatoarele de aer - chiar ajută. Umidificarea și curățarea aerului, în special în timpul înfloririi. Și despre curățarea intestinelor sunt de acord. Intoxicarea se acumulează în organism și multe lucruri pot fi excretate prin intestine. Dar, cu privire la unguentele hormonale, pe care vă sfătuiesc să le utilizați în articolul dvs., am fost diluat direct (chiar și cele mai mici doze hormonale unguente ar trebui folosite cu prudență și numai în cazuri extreme, dar pentru a calma pielea uscată și iritată, aveți nevoie de o bună hidratare și protecție. Radev: Radevit, chiar dacă el este rusul nostru, mi-a plăcut mai mult ca un hidratant.

Larisa, radevit potrivit pentru alergii? Am citit despre el. Se pare că pretutindeni se scrie că este cel mai des folosit ca un unguent de vitamine, împiedicând apariția ridurilor. Și de la arsuri este de asemenea recomandat. Nu știam. că este folosit pentru alergii.

Olga, nu-i pasă atât de alergii, încât să înlăture uscăciunea iritantă. Nu știu cum, în cazul tău, și în pielea noastră devine uscat, subțire, ca hârtia, cu cosuri mici. Și orice atingere a acesteia este extrem de dureroasă, ca și cum receptorii s-au ascuțit de o sută de ori. Și chiar țesătura de haine atunci când se mișcă ca zgârieturi. Prin urmare, numai hidratare bun și salvează.

Și ce fel de unguent poate ajuta dacă alergiile merg de la medicamente? Am reușit deja să mă răcesc, am luat Amiksin atât de stropit. Medicatia sa oprit, dar petele nu trec.

Bine că mi-au stropit, de asemenea, am avut o erupție a erupției și am adăugat intestine după ce am luat Amiksin. Dacă știam că vor exista astfel de efecte secundare, nu aș lua-o niciodată. Medicul a asigurat că Amiksin este în siguranță... o altă înșelăciune.

Se pare că întrebările trec treptat la probleme cu Amiksin. Probabil un pic de subiect, dar aș dori să primesc sfaturi, am fost, de asemenea, stropit după ea, a existat, de asemenea, o mancarime. Este clar că atunci când am încetat să mai iau totul disparut, dar niciodată nu știți, dintr-o dată, altfel va veni peste altceva, aș vrea să știu ce să mănânc și ce să fac.