Principal

Ateromul

Cum să tratați papilele

O persoană este adesea încrezător că un veruc mic este inofensiv și nu necesită tratament medical. De fapt, poate fi un virus papillomavirus. Ce este? Virusul papilloma este răspândit în lume, astfel încât tumora pe corp, indiferent de cât de mică este, trebuie prezentată medicului. Cum se vindeca papillomavirusul? Aflați mai multe despre opțiunile de tratament.

Cum să tratați papilomavirusul

În lume, aproximativ 90% din oameni sunt purtători ai bolii, în care papilele și condiloamele apar pe corp. Virusul este transmis de la o persoană la alta, dar există modalități eficiente de a trata papilele. Este dificil să scapi complet de boală, dar neoplasmele pot fi îndepărtate rapid, combinând cu terapia generală a corpului (care primește imunomodulatori). Care sunt modalitățile de a trata papilele?

Îndepărtarea de papilome prin remedii folclorice

Medicina tradițională ajută la eliminarea manifestării bolii pe piele. Cum să tratăm papilomavirus uman folosind rețete simple de acasă:

 1. Sucul cu o tăietură de iarbă de țesut plutește pe piele până se usucă. Acest lucru trebuie făcut foarte atent, fără a intra în zone sănătoase ale pielii, pentru a nu provoca arsuri.
 2. Ștergeți zonele dureroase de 2-3 ori pe zi cu interiorul coajei de banane.
 3. Luați două cuișoare de usturoi, tăiați și amestecați cu o cremă cu conținut scăzut de grăsimi într-un raport de 1: 2. 1 dată pe zi, lubrifiați papiloamele, lipiți cu tencuială timp de 2-3 ore. După îndepărtarea plasturelui, spălați pielea cu săpun și apă.

Tratamentul medicamentos al papilomilor

Impactul medicamentelor chimice este foarte eficient pentru tratamentul neoplasmelor. Astfel de substanțe cauzează pielea bolnavă. Cum se trateaza papilomavirusul:

 1. Solkoderm.
 2. Cantaridina.
 3. Acid: salicilic și tricloroacetic.
 4. Medicamentele care afectează ADN-ul viral și opresc conexiunea (Cleomycin, Podofillin, Bleomycin)
 5. Imunomodulatori: Izoprinozin (Inosyplex), Imiquimod.
 6. Medicamente antivirale: Tsidofovir, Panavir.
 7. Mijloace de combatere a virusilor locali: soluție Betadine și altele.

Metode chirurgicale pentru îndepărtarea papiloamelor

Terapiile conservatoare nu sunt întotdeauna eficiente în formele acute ale bolii. Pentru a elimina tumorile folosind o metodă chirurgicală. Cum pot fi tratate papilele prin eliminarea leziunilor care au apărut? Medicul selectează un tip individual de tratament distructiv:

 • excizie cu instrumente chirurgicale;
 • electrocoagulare;
 • tratament cu laser;
 • metoda de criodestrucție;
 • soluția chimică de căuterizare.

Cum să tratați papilele

Există multe metode de terapie, dar eficacitatea fiecăruia depinde de gravitatea bolii. Etapele inițiale ale manifestării bolii necesită tratament conservator, forme acute - distructive. Cum să tratați virusul papilloma, dacă nu considerați că terapia medicamentoasă este adecvată? Pentru iubitorii de medicină tradițională din trusa de primăvară pentru acasă, există, de asemenea, unelte care vor ajuta la depășirea negi. Nu vă puteți implica în rețete populare și așteptați un miracol dacă există arsuri pe corp și nu există nici un rezultat al terapiei home.

Cum să scapi de metodele conservatoare de papilomă

Există mai multe modalități de a trata:

 • utilizarea medicamentelor citotoxice;
 • chimică de căuterizare.

Fără numirea unui specialist, astfel de metode nu sunt recomandate, există riscul de arsuri ale țesuturilor sănătoase sau de recădere. Utilizarea substanțelor chimice este eradicată din medicina modernă din cauza eficacității scăzute și a deteriorării grave a pielii pe care o provoacă. Medicamentele citotoxice distrug celulele bolnave, dar creează un risc crescut de efecte secundare.

Medicamente citotoxice

Substanțele sunt folosite pentru a imobiliza celulele bolnave, indiferent dacă o persoană este infectată cu HPV. Multe substanțe citotoxice prezintă riscuri pentru sănătate, efecte secundare în timpul tratamentului și contraindicații. Cum se tratează medicamentele pentru papilom care sunt utilizate în medicină:

 1. Podofilotoxina. Folosit sub formă de gel (rareori găsit în vânzare în Rusia), soluție sau cremă. Celulele bolnave sunt suprimate sub influența unei substanțe speciale a unei plante uscate. Utilizarea la femeile gravide este contraindicată.
 2. Acid tricloracetic. Nu este un agent toxic, dar poate provoca apariția ulcerelor, distrugerea membranelor mucoase, infecția secundară.
 3. 5-fluorouracil. Crema sa stabilit ca un remediu ineficient, prin urmare interzis în Statele Unite.

Soluție chimică de tip Moxibustion

Cum să tratați papilele prin tratarea cu substanțe chimice? Pacienții se concentrează cu soluții speciale, după care sunt acoperite cu o crustă tare. Suprafața este îndepărtată treptat împreună cu papilomul. Nu puteți să vă îndepărtați singur coaja, deoarece puteți aduce o infecție secundară prin pielea afectată. Moartea pielii are loc treptat, în mod natural. Pentru prelucrare sunt utilizate astfel de mijloace: Cantaridin, Podofilox, Podofillin. Această metodă de tratament nu este eficientă și provoacă cicatrici, cicatrici.

Cum se trateaza imunomodulatoarele HPV

Cel mai frecvent motiv pentru infecția cu HPV este scăderea imunității. Împreună cu alte metode de tratament, se folosesc medicamente care susțin și întăresc sistemul imunitar. Pentru a percepe medicamentele imunomodulatoare ca un tratament independent nu poate fi, trebuie să aplicați numai în combinație cu alte metode de terapie. Durata tratamentului și dozajul sunt, de asemenea, prescrise de către medic. Unii medici spun că utilizarea imunomodulatorilor nu este necesară, virusul nu poate fi vindecat, deci sunt acceptați doar ca suport pentru blocarea HPV.

Cum se vindeca papilele cu tehnici hardware

Tratamentul HPV cu această metodă are loc cu ajutorul unor dispozitive și substanțe speciale care distrug vergeturile din interior. Acestea sunt criodestrucția (utilizarea azotului lichid), electrocoagularea, chirurgia cu laser. Tratarea aparatelor este utilizată doar de către specialiști; la domiciliu, o astfel de procedură nu poate fi repetată: sunt necesare echipamente speciale și este necesară o garanție a siguranței tratamentului.

Lichid de azot lichid criodestruction

Cauterizarea cu azot lichid pentru papilom este distructivă din interior: lichidul din celulele bolnave este transformat în gheață prin acțiunea unei substanțe. La început, celulele tratate iau forma unei bule, după care devin treptat solide și mor. Procesul de tratament durează mult timp - de la un an și jumătate până la două luni. Eficiența criodestructării este ridicată - de la 80 la 100%.

Metoda de electrocoagulare

Expunerea la frecvențe ridicate de curent în zonele afectate sub anestezie locală. În timpul procedurii, un ac este găsit în piele, astfel încât procesul este foarte dureros fără anestezie. Proteinele din celulele papilloma încetează să sintetizeze și coagulează. Educația moare și este gata să fie eliminată. Metoda este avantajoasă din punct de vedere al histologiei, după eliminarea formării, este posibil prin analiză să se determine cauzele apariției focarelor bolii.

Cum să eliminați papilloma laser

Datorită acestei metode de tratament, puteți menține sănătatea pielii, cu îndepărtarea cu laser, fără cicatrici sau cicatrici. Anestezia locală este introdusă imediat, apoi se aplică un fascicul laser în zonele bolii. Această procedură ajută la eliminarea papilomului, a vaselor sigilate pentru a preveni reapariția leziunii. Pielea după un tratament cu laser se vindecă rapid, astfel încât procedura este ideală pentru a se ține pe față (pleoapa, fruntea, obrajii) și zonele deschise ale corpului (mâinile, gâtul).

Tratamentul cu papilom cu remedii de la domiciliu

Scalarea este, în unele cazuri, periculoasă și poate degenera în neoplasme benigne sau chiar în tumori maligne. Este necesară combaterea bolii, este importantă nu numai pentru femei (HPV se manifestă adesea în sistemul reproductiv, afectează uterul, organele genitale, glandele mamare, stomacul), dar și pentru bărbați. La domiciliu, puteți utiliza tablete, unguente, uleiuri pentru a elimina leziunile. Schema de îndepărtare a manifestărilor virusului cu diferite medicamente din trusa de prim-ajutor de la domiciliu este individuală:

 1. Cauteriza negi poate fi iod, amoniac. Pielea prealabilă este curățată cu atenție (posibil peroxid de hidrogen). Apoi, pentru a proteja pielea sănătoasă, puteți să frotiți papilele cu ulei de ricin sau cu jeleu de petrol. După aceea, umeziți un tampon de bumbac cu iod pentru a trata zonele bolnave. Smear nevoie pentru a blând timp de două săptămâni, după care negi ar trebui să dispară. În termeni intimi, această procedură nu este recomandată.
 2. Uleiul din arbore de ceai ajută, de asemenea, în cazul în care acestea lubretează negii zilnic. Acest tip de tratament contribuie la eliminarea în siguranță a bolii, fără apariția cicatricilor.

Cât de periculos este papillomavirusul uman și cum să îl tratăm

Papilloma umană - formarea patologică a pielii, membranelor mucoase, care este declanșată de papilomavirus uman. Conform statisticilor, aproximativ 80% din populație este infectată cu agentul patogen.

Unii oameni au manifestări externe ale bolii (negi, condiloame) pe fundalul imunității reduse. A doua categorie este un purtător al virionului și este capabilă să infecteze oamenii din jurul lor prin actul familial sau sexual.

Timp de câteva decenii, oamenii de știință au luptat activ împotriva infecției cu papilomavirus uman. În timpul studiului, au fost identificate aproximativ 200 de tipuri diferite de agenți patogeni cu risc carcinogen ridicat și scăzut. Un vaccin a fost dezvoltat pentru a preveni cancerul de col uterin la femei.

Cum să tratăm o boală

Pentru a trata papilomavirusul uman, este necesar un diagnostic preliminar al serotipului agentului patogen. Abordările terapeutice pentru infecția cu virioni cu risc ridicat și scăzut de oncogenie sunt semnificativ diferite.

Genitalul veruci genital tract sunt adesea cauzate de HPV de tip 16 sau 18. Agenții patogeni provoacă mutații celulare, protejează membranele epiteliului deteriorat de distrugerea sistemului imunitar. În acest context, se formează celule atipice care sunt capabile de reproducere independentă și necontrolată. Când astfel de formări sunt îndepărtate, este necesară distrugerea întregului strat patologic. Dacă o celulă atipică rămâne, se poate dezvolta o tumoare.

Atunci când se decide cum să se vindece singur un virus al papilomului uman, este necesară diagnosticarea în lanț a polimerazei. Studiul va determina tipul de agent patogen, va indica numărul de tulpini ale agentului patogen din organism. Numai atunci poți decide cum să scapi de HPV.

Există trei categorii de tratament pentru papilomatoză:

 1. Îndepărtarea chirurgicală (criodestrucție, electrocoagulare, radiochirurgie, rezonanță moleculară). Atunci când se utilizează excizia clasică, este necesară anestezia. Alte metode sunt minim invazive, dar fiecare are avantaje și dezavantaje. Îndepărtarea cu laser a verucilor, papilomilor, negilor vă permite să accizați calitativ țesutul, opriți sângerarea fără cicatrici. Când se elimină condiloamele și negii declanșați de virionii cu risc oncogen ridicat, laserul este utilizat în combinație cu alte metode pentru a distruge complet focalizarea patologică. Criodestrucția (cauterizarea cu azot lichid) este utilizată cu creșteri mici pentru a preveni deteriorarea țesuturilor sănătoase;
 2. Conservator - există o listă de agenți necrotizanți și keratolitic pentru distrugerea creșterii papilomavirusului uman. Produsele chimice sunt utilizate în formațiunile cauzate de virionii HPV cu risc scăzut de cancerigenă;
 3. Folclor - cauterizarea negilor cu celandina, creionul lyapisny, comprese pe baza de plante necrotizante;
 4. Radiosurgical este un mod modern de a influența formarea cutanată a undelor radio de înaltă frecvență. Aplicarea metodei ajută la prevenirea reapariției bolii.

Indiferent de modul în care sa decis tratamentul papiloamelor, este necesară examinarea citologică sau histologică a materialului. Histologia studiază structura celulelor și identifică displazia.

Modificări intracelulare displazice - o încălcare a relației dintre nucleu, citoplasmă și componentele formate ale matricei celulare. O celulă sănătoasă este caracterizată de o relație proporțională a indicei citoplasmatice nucleare. Cu cancerul, nucleul crește, forma se schimbă și apar zâmbete cromatinei. Astfel de modificări sunt urmărite sub microscop.

Displazia - stadiul inițial al schimbărilor ulterioare. Când este detectat în materialul luat în timpul unei examinări ginecologice a unei femei, este necesar să se reia o biopsie după un timp. Pentru a evalua virulența bolii, este necesară excizia histologică a țesutului înainte și după procedură.

Modificările displazice sunt clasificate în 3 grade: ușoare, moderate, severe. În stadiul 2-3, probabilitatea de displazie pe fondul transformării celulelor canceroase crește. Într-o astfel de situație este necesară excizia imediată a țesuturilor deteriorate.

În stadiul uscat de displazie, oncogenitatea scăzută declanșată de HPV, pot fi utilizați agenți conservanți.

Cum de a vindeca virusul papilloma conservator, remedii populare

Pentru a vindeca virusul papilloma, pot conserva următoarele dispozitive medicale și medicamente:

 • Lampă creion;
 • izoprinozin;
 • Ferezol;
 • Super Cleaner

Mecanismul efectului inhibitor al creionului de liceu asupra HPV este de a neutraliza agentul patogen cu azotat de argint. Substanța are efecte bactericide și necrotizatoare. Când se aplică în timpul săptămânii, se observă eliminarea creșterii patologice, bacteriile sunt distruse.

Îmbunătățirea eficacității instrumentului poate fi utilizată împreună cu alte medicamente. Cu verucile mici, condilomul acțiunii de căușire a creionului este suficient pentru a distruge complet focalizarea.

Nu utilizați creionul lapis până când nufărul nu este îndepărtat pe față. Există riscul de cicatrizare și arsuri într-o zonă limitată a feței când se utilizează instrumentul. Defectele cosmetice pot fi reparate numai cu promptitudine.

Schema clasică a tratamentului cu creionul lyapischny include un curs lunar cu o durată de o dată în decurs de 10 zile.

Există studii științifice care confirmă eficacitatea creionului lyapisol atunci când sunt combinate cu alte mijloace conservatoare.

Pentru a vindeca HPV, există produse farmaceutice.

Cum să scapi de virusul papilloma uman: medicamente (unguente și tablete)

Scapa de virusul papilloma uman poate fi conservator. Există medicamente farmaceutice pentru a elimina verucile cutanate și verucile genitale. Pentru a combate neoplasmele, este suficient să aplicați fresol. Medicamentul este un lichid uleios constând din tricrezol (40%) și fenol (60%). Instrumentul are efecte bactericide și cauterizante. Medicamentul se aplică pe piele. Atunci când se utilizează pheresol, țesutul sănătos trebuie protejat. La deteriorarea lor este posibilă apariția unor hem-uri. Durata de aplicare este de aproximativ 45 de minute. În prezența educației pe un picior subțire, ar trebui să fii atent cu privire la introducerea de droguri. Suficient pentru a lubrifia partea superioară pentru dispariția completă a educației. Potrivit statisticilor, folosirea lunară a creionului lyapisny este suficientă pentru a elimina formarea de papilomavirus uman.

Procedura terapeutică cu utilizarea Faresol trebuie repetată de numai 5 ori. Dacă medicamentul nu a ajutat să facă față papilomului, trebuie să recurgeți la un alt medicament.

Super Cleaner

Acest produs medical garantează eliminarea virusului papilloma. Pentru aplicare pe piele folosind o cantitate mică de medicamente, ceea ce este suficient pentru o îndepărtare nedureroasă a tumorii.

Refacerea pielii se realizează prin peeling. După 6-8 zile, pielea este complet curată de creșteri. Utilizarea produsului Super Cleaner neutralizează orice manifestare a virusului. În plus, atractivitatea pielii în sine este îmbunătățită.

izoprinozin

Tabletele (500 mg) au o gamă largă de acțiuni. Principala acțiune farmacologică este stimularea imunității și a orientării antivirale. Când se administrează Isoprinozina crește gradul de rezistență la diferite infecții, precum și restabilește aproape toate funcțiile de protecție ale corpului uman.

Datorită medicamentului, toate funcțiile limfocitelor sunt restaurate. Și acest lucru, la rândul său, încetinește complet dezvoltarea de papilomi. Două tablete sunt administrate după mese de trei ori pe zi.

Creion pentru îndepărtarea negi și a papilomilor

Acest medicament este un tratament ieftin pentru papilomii din jurul gâtului. Aplicarea lapisului se face numai pe suprafața tumorii pielii. Pielea sănătoasă este interzisă. În procesul de utilizare a medicamentului, uneori există o ușoară senzație de arsură.

 • Printre avantajele utilizării unui creion de îndoire sunt următoarele:
 • Viteza tratamentului;
 • Proceduri de siguranță pentru sănătate.

Lipsa utilizării - procedură dureroasă.

Eliminarea formatiunilor HPV pe fata

Eliminarea formelor papilomavirusului uman pe piele efectuată rațional după controlul histologic. Pentru a stabili o transformare canceroasă a negi, negi, papiloame permite studierea formării frotiurilor sub microscop. Histologii au experiență practică și pot vizualiza malignitățile. Când celulele tumorale sunt detectate, papiloamele pe corp, față, gât și alte părți ale corpului nu pot fi îndepărtate prin remedii folclorice. Numai eliminarea chirurgicală va preveni creșterea ulterioară a cancerului, va elimina metastazele.

Combinația dintre chirurgie și diathermocoagulare vă permite să "curățați" leziunea. Cu ajutorul cauterizării, sângerarea este prevenită și timpul operației este accelerat.

Vaccinarea împotriva papilomavirusului uman - eficacitate în funcție de medici

Vaccinarea împotriva papilomului uman a fost dezvoltată acum 4 ani. Timpul a trecut, dar nu a fost posibil să se elimine complet cancerul de col uterin cauzat de HPV. Pentru a preveni malignitatea celulelor afectate de virusul papilomavirus, este necesar să se administreze vaccinul înainte de infectarea organismului. După ce agentul patogen intră în țesut, imunitatea activă nu poate fi asigurată.

Numele vaccinului este "Gardasil". După începerea producției, compania a câștigat resurse financiare imense pentru vânzările de medicamente. Succesul a fost umbrit de noi fapte revelate. Centrele americane pentru controlul și prevenirea bolilor au pus sub semnul întrebării siguranța vaccinului. Înregistrarea fondurilor a fost anulată după identificarea complicațiilor de vaccinare la 180 mii de pacienți. Rezultatul fatal după vaccinare, conform statisticilor, a fost detectat în 65 de cazuri.

Cercetarea științifică "Gardasil" a relevat următoarele fapte:

 1. Vaccinul nu poate fi considerat protecție împotriva transformărilor canceroase ale colului uterin. Instrumentul vizează prevenirea eliminării numai a 2 tipuri de virusuri cu oncogenicitate ridicată. Drogurile funcționează împotriva altor două tipuri de HPV, care nu au nicio legătură specială cu cancerul;
 2. Au fost identificate mai mult de 15 tulpini de HPV care nu duc la malignitatea epiteliului tractului genital. Chiar si femeile vaccinate au condiloame genitale in interiorul vaginului, provocate de oricare dintre cele 13 infectii;
 3. Vaccinul nu protejează dacă a apărut o infecție cu oricare dintre tulpinile de la care trebuie să se ajute remedierea.

Astfel, "Gardasil" nu este un medicament eficient care este publicat în mass-media. Costul ridicat al medicamentului nu este justificat de concentrarea îngustă a acțiunii în cazul în care există limitări grave. Cu toate acestea, statisticile spun că cancerul de col uterin este cauza mortalității la 10% dintre femei.

Vaccinarea copiilor este considerată mai eficientă. Participarea la grădinițe și școli crește probabilitatea răspândirii infecției HPV într-o manieră familială.

Trebuie să scot papilomii sau să vindec cancerul de col uterin

Pentru a determina dacă să se elimine papilele trebuie diferențiată între oncogenitatea ridicată și cea scăzută a educației. Cu o dimensiune mică de creștere și detectare a unui mic virus de carcinogenitate, papilomul poate fi ars cu mijloace folclorice sau chimice.

Detectarea agenților patogeni oncogeni necesită o excizare calitativă a creșterii. Nici nu puteți lăsa celule singulare. Acestea pot cauza malignitate ulterioară.

Descriindu-se modul de tratare a formelor de papilomavirus uman, trebuie să vă amintiți lipsa medicamentelor eficiente de la agentul patogen. Este stocat în țesuturi și este activat cu un sistem imunitar slab. Prevenirea vizează consolidarea forțelor de protecție.

Cum să scapi de papilome pe corp la domiciliu

Papilloma este un neoplasm pe corpul uman, cauzat de prezența virusului papillomavirus în organism. La etapa inițială, această educație nu are nimic de-a face cu oncologia. Dar există un risc real de renaștere într-o tumoare malignă sub influența unor factori, mai ales la femei. Din acest motiv, este necesar să se ia măsuri pentru a elimina chiar cauza care a cauzat papilomul și manifestările externe ale bolii. Foarte des, oamenii sunt interesați de cum să scapi de papilome acasă.

În primul rând, să vedem care sunt cauzele acestei patologii pe corp. Boala este cauzată de papilomavirus uman (HPV), care afectează femeile și bărbații. HPV are aproximativ o sută de specii diferite. Treizeci dintre ele provoacă boli ale sistemului reproductiv al femeilor. Cea mai gravă complicație a virusului papilomavirus este cancerul de col uterin. Infecția intră în corpul femeilor în cele mai multe cazuri prin contact sexual. Este important să se înțeleagă că HPV are tulpini la care numai femeile sunt sensibile și sunt direct legate de dezvoltarea patologiei cancerului.

La femei, HPV se manifestă adesea sub formă de veruci genitale, care poate fi detectată în cea mai mare parte doar atunci când este examinată de un ginecolog. Aceste neoplasme apar în locuri intime aproximativ o lună după ce o infecție intră în organism.

La bărbați, HPV nu se manifestă ca tulpini carcinogene. Infecția poate intra în corpul masculin prin mâinile tremurânde, un prosop comun, folosind vasele folosite de persoana bolnavă. S-au manifestat infecții virale la bărbați cu apariția unor papilomi negri pe locuri intime, sub brate, pe piept, pe față și pe pleoape.

Puteți lupta numai cu manifestările externe ale HPV. Înlăturarea completă a cauzei este imposibilă. Scoateți virusul din organism nu va reuși, îl puteți traduce doar într-o stare "dormit"

Tratamentul virusului papiloma cu medicamente

Pentru regretul meu mare, medicamentele care pot elimina complet virusul papilloma uman din organism astăzi nu există. Unele medicamente antivirale pot reduce efectele negative ale HPV. Virusul poate fi tratat în conformitate cu cele mai recente informații medicale cu Panavir și Groprinozin. Dar, în acest sens, cercetarea nu a fost încă finalizată și nu sa demonstrat dacă patologia poate fi complet vindecată.

Panavir se injectează intravenos după cum urmează:

 • prima săptămână de trei ori în 48 de ore;
 • a doua săptămână de două ori după 72 de ore.

Groprinozina (izoprinozina) este luată de la două până la patru săptămâni, apoi luați o pauză lunară și repetați cursul. Este, de obicei, o lungă perioadă de timp pentru a trata un virus cu acest medicament. Cursul poate dura mai mult de trei luni. Tratarea rapidă a virusului papilloma uman este imposibilă.

Medicamentele au un efect negativ pronunțat asupra ficatului, astfel încât utilizarea pe termen lung trebuie combinată cu hepatoprotectorii.

Tratamentul papilomului pe gât

Papilomavirusul uman poate fi manifestat prin apariția neoplasmelor în gât. Aceasta este mai degrabă inestetică și creează adesea probleme, deoarece papilloma se poate agăța de haine sau bijuterii și poate provoca dureri. În plus, după apariția pe gât, papiloamele încep să apară și în alte locuri, de exemplu sub brațe sau pe față. La bărbați, aceste locuri, în majoritatea cazurilor, principalele pentru apariția tumorilor.

Tratamentul papilomelor la domiciliu poate fi efectuat cu ajutorul medicamentelor și medicamentelor. Preparatele pentru tratamentul neoplasmelor pe gât sunt în principal destinate arderii acestora. Unul dintre aceste instrumente este Super Celandine. Acesta este un lichid care trebuie folosit foarte atent. Contactul cu pielea poate provoca arsuri. Trebuie să utilizați un aplicator special care trebuie aplicat direct pe papilom. Pielea din jur poate fi murdară cu cremă sau jeleu de petrol. Cursul de tratament este în principiu o săptămână.

Un alt medicament care poate fi achiziționat la farmacie este Ferezol. Este, de asemenea, un lichid caustic, care trebuie manipulat cu grijă. Aplicați medicamentul timp de o oră în mod continuu. Trebuie să repetați procedura nu mai devreme de o săptămână după ce scabia a dispărut.

De asemenea, de multe ori utilizate medicamente de congelare. Este foarte simplu să tratați papilele cu acești agenți, să nu provoace senzații dureroase și să vă ajute să eliminați neoplasmele destul de repede. Modurile de înghețare sunt folosite nu numai pe gât, ci și în locuri greu accesibile și intime. Unul dintre aceste medicamente este Cryopharma.

Remediile populare pentru papilomile vizează atât îndepărtarea, cât și consolidarea sistemului imunitar, astfel încât organismul uman să poată face față mai eficient HPV. Astfel de mijloace sunt sucul de cartofi (din varietăți roz), tincturile sau tincturile de echinacee, preparatele pe bază de plante (urzică, coada-calului, balsam de lămâie, planta, rădăcină de păpădie).

Tratamentul papilomului cu remedii folclorice va ajuta la aducerea acestor tumori în corp sau în locuri intime. Îndepărtarea formărilor pe gât poate dura mult timp dacă utilizați numai metode populare. Dar dacă luați tratamentul în serios, papiloamele vor dispărea chiar în fața ochilor noștri.

Unul dintre mijloacele eficiente de îndepărtare a papiloamelor este un amestec de acid acetilsalicilic, iod, acid boric și alcool. Proporțiile sunt următoarele:

2,5 g: 2,5 g: 2 g: 100 ml. Cu acest instrument, umeziți un tampon de bumbac și aplicați pe papilom.

De asemenea, puteți umezi papilomul cu soluție de amoniac. Pentru a face acest lucru, ușor, fără a afecta zonele adiacente ale pielii, lubrifiați tumora.

De asemenea, un rezultat bun oferă lubrifiant de papion cu ulei de ricin. Este necesar să se impună o tencuială. Uneori sunt suficiente șase proceduri.

Tratamentul papilomului pe pleoapă

Neoplasmele de pe față nu reprezintă o amenințare specială pentru sănătate, dar arată foarte inestetic și, uneori, sunt foarte dureroase. Cel mai adesea localizat pe pleoape.

Aceasta crește riscul de a dezvolta patologii oftalmice. Faptul că papilomul este localizat pe pleoapă poate cauza o încălcare a clipirii și, ca o consecință, uscăciunea mucoasei ochiului. Infecția se produce exclusiv prin gospodărie prin mâini murdare.

Papilomii nu sunt secolul - acesta este probabil singurul tip de astfel de tumori care nu sunt recomandate pentru tratament pe cont propriu. Îndepărtarea papilelor la domiciliu pe pleoape poate duce la complicații. Practic, veți fi întotdeauna sfătuiți să solicitați ajutor de la o clinică oftalmologică sau saloane de specialitate. Pentru tratamentul acestei patologii se utilizează în general cauterizarea cu azot lichid. Se efectuează mai multe proceduri, după care este posibilă vindecarea completă a papilomului pe pleoape.

Dacă totuși doriți să recurgeți la mijloacele de medicină tradițională, atunci cel mai bun va fi aloe și suc de cartofi. Tratamentul va fi foarte lung, deci ar trebui să aveți răbdare imediat.

 1. Răzuiți cartofii și stoarceți bine. Aplicați un tampon înmuiat în suc timp de 20 de minute dimineața și seara.
 2. Frunzele de aloe se clătesc bine, îndepărtați pulpa și aplicați papilomul de trei ori pe zi timp de 10 minute.

Tratamentul papiloamelor cu săpun de uz casnic

Nu este ciudat, dar tratamentul manifestărilor externe ale săpunului HPV cu săpun dă rezultate destul de bune. Având în vedere că tratamentul în acest mod este destul de sigur, acesta poate fi folosit în locuri intime, sub brațe și chiar pe față. Bunica noastră știa cum să înlăture papilloma la domiciliu cu săpun de uz casnic.

Timp de patru zile la rând, frecati papilele pe corp cu săpun de uz casnic. Puteți face, de asemenea, aplicații de săpun puternic săpun pentru noapte. Cursul de tratament este de aproximativ o lună. Este recomandabil să nu se efectueze astfel de proceduri cu săpun pe față cu pielea sensibilă, dar este posibil chiar și sub arme sau în locuri intime.

Puteți, de asemenea, să pregătiți un remediu popular care să se descurce bine cu neoplasmele. Îndepărtați o jumătate de bară de săpun și turnați 500 ml de apă. Lasati stand timp de aproximativ 30 de minute. Apoi, deplasați-vă prin tifon și lubrifiați papiloamele înainte de culcare cu produsul rezultat.

Prevenirea papiloamelor

Măsurile preventive sunt destul de simple. Modalitățile de transmitere pentru femei și bărbați sunt aproape identice. În ceea ce privește căile interne, aici este în primul rând igiena personală, nu folosiți prosoape comune sau vase. Transmiterea sexuală poate fi evitată prin evitarea contactelor dubioase intime și a schimbărilor frecvente ale partenerilor.

Tratamentul papilomului: o revizuire a metodelor, o listă de medicamente

Tratamentul papilomului uman utilizează medicamente antivirale și stimulente pentru imunitate. Pentru bărbați și femei, terapia conservatoare este aceeași. Durata acestuia depinde de starea imunității și de răspândirea extensivă a infecției papilomatoase. Care este tratamentul medicilor cu papilome și negi și ce oferă medicina tradițională?

HPV: probabilitatea de infecție și imunitate

Virusul papilomatoză umană (HPV) se înmulțește în celulele membranelor mucoase sau ale pielii cu imunitate redusă. HPV este un parazit intracelular care necesită celule străine (gazdă) pentru reproducere. Astfel, virusul nu este o celulă completă sau un microorganism viu. Reprezintă ADN străin care este încorporat în interiorul unei celule umane vii, îi întrerupe activitatea (este încorporat în ADN-ul celulei gazdă și începe să reproducă noi virusuri în ea).

Introducerea virusului în celulă nu este de 100%. ADN-ul virusului este atașat de peretele celular. Aici este localizat de ceva timp, după care fie pătrunde în celulă, fie "cade" de pe suprafața sa (nu este capabil să pătrundă membrana în nucleul celulei). Incapacitatea de a pătrunde în celulă indică o imunitate celulară puternică, care nu permite infecția și nu necesită tratament suplimentar al papilomilor, negi, negi și alte leziuni ale pielii. Prin urmare, cea mai bună prevenire a papilomatoză este o imunitate bună. Tratamentul eficient este imposibil fără formarea imunității celulare și întreținerea acesteia la un nivel înalt.

Localizarea virusurilor

Procesele de dezvoltare și reproducere a ADN-ului viral sunt posibile în anumite celule ale corpului uman. Papilomavirusul uman se multiplică exclusiv pe membranele mucoase și pe piele. Mai mult decât atât, diferite tipuri de HPV aleg diferite zone ale pielii sau ale diferitelor organe mucoase (față, gât, axilă, axilă sau organe genitale, gură). Tratamentul papilomilor genitali localizați pe organele genitale este complicat de inaccesibilitatea și complexitatea diagnosticului. Deci, pentru a detecta un condilom sau papilom în interiorul vaginului sau pe colul uterin este posibil numai cu un examen medical (ginecologic). Prin urmare, o femeie nu poate ghici mult timp despre existența sa, nu ia măsuri pentru a trata și a preveni degenerarea țesuturilor.

Teoria tratamentului: ceea ce este necesar pentru recuperare

Introducerea și reproducerea virusului este posibilă cu imunitatea celulară insuficientă. În plus, dacă există o ușoară scădere a imunității, infecția apare neobservată, fără apariția simptomelor vizibile dureroase (negi, papilomi sau negii). Dacă există o scădere semnificativă a imunității, pe piele și organele mucoase vor apărea creșteri variate de diferite forme.

Tratamentul papilomului la femei și bărbați trebuie să ia în considerare cauza principală a infecției - imunitate redusă. Prin urmare, cu papilomatoză extensivă, sunt necesare imunostimulatoare și medicamente imunomodulatoare.

În plus față de stimulanții imunității naturale și a medicamentelor care furnizează imunitate "extraterestră" corpului, agenții antivirali sunt necesari pentru o luptă reușită împotriva HPV.

Industria farmaceutică nu are un medicament antiviral specific pentru papilomi. Există un remediu pentru herpes (pe bază de aciclovir și generice). Cu toate acestea, un agent anti-HPV nu a fost încă dezvoltat. Prin urmare, în tratamentul papilomatozelor se utilizează aceleași medicamente care tratează infecțiile cu herpes. În plus, pentru tratamentul multor tipuri de HPV, producătorul rus Panavir de droguri sa dovedit a fi bine.

Panavir este disponibil sub formă de injecții și supozitoare. El oprește dezvoltarea diferitelor infecții virale. În prezent, medicamentul este utilizat în mod activ pentru a trata herpesul și HPV. Cu toate acestea, studiile clinice și aprobările sale nu s-au terminat. Nu există date complete cu privire la posibilitatea utilizării Panavir în tratamentul sugarilor și femeilor însărcinate.

Eliminarea papiloamelor: când este necesar

În plus față de metodele conservatoare (pastile, unguente, injecții), tratamentul cu papilom pe corp utilizează măsuri extreme - îndepărtarea. În funcție de metoda de înlăturare a creșterii neplăcute, acest tratament se numește chirurgie, laser, chimică sau electrocoagulare, criodestructare.

Măsuri extreme sunt necesare în cazul în care negi sau papilomul a ajuns la o dimensiune mare, adesea rănit. Și, de asemenea, dacă se află într-un loc neconfortabil (pe scobitura cotului, pe gât, în armpits, în vintre, între fese), unde este frecvent frecat, strâns. În astfel de cazuri, îndepărtarea chirurgicală sau prin laser este necesară pentru a preveni rănirea permanentă a papiloma, negi.

De asemenea, îndepărtarea este prescrisă pentru tipurile oncologice de papilome (cele care cauzează degenerarea țesutului și formează cancerul - de regulă, acestea sunt tipuri de infecție sexuală). Tratamentul chirurgical al papiloamelor de tip 16 și tip 18 este necesar (aceste tipuri de HPV sunt considerate cele mai carcinogene din toate celelalte tipuri cunoscute, provoacă degenerarea tisulară la 90% din infecții).

Astfel, în tratamentul condiloamelor, papiloamelor și formărilor de viermi de orice tip, se folosește terapia complexă (imunitate + antivirus + eliminare). Și acum, să aruncăm o privire mai atentă asupra fiecărui grup de medicamente care lucrează pentru tratamentul papiloamelor genitale, a verucilor, a verucilor comune și a altor leziuni ale pielii care se formează în timpul infecției cu virusul papilomatoză umană.

Tratamentul papilomelor cutanate cu stimulente imunitare

Primul remediu pentru tratamentul papiloamelor este stimulentele și modulatorii de imunitate.

Acestea sunt diferite medicamente cu interferoni - celulele imune umane. Medicamentele moderne pe bază de interferon conțin interferon artificial sintetizat, care nu este un produs sanguin și nu prezintă o infecție potențială. Celulele sintetice sunt ambulanța, imunitatea extraterestră, care intră în luptă cu infecția, limitează răspândirea ei.

Industria farmaceutică produce un număr de medicamente pe bază de interferon alfa-2b. Acestea conțin același ingredient activ și se disting prin componente suplimentare care sporesc acțiunea sa. Acestea sunt utilizate în tratamentul papilomului la nivelul cervixului, penisului sau pe pielea deschisă:

 • Interferon - disponibil sub formă de lumânări și unguente.
 • Viferon - supozitoare rectale și unguente.
 • Genferon - lumânări.
 • Grippferon - picături.

În plus, sunt utilizate medicamente care stimulează producerea propriilor interferoni. Acestea sunt Immunal, Immudon, Arbidol, Anaferon, Amiksin, Tsikloferon.

Măsuri extreme: îndepărtarea papilomului

Tratamentul medical al papilomilor utilizează îndepărtarea chirurgicală (laser, chimică) (precum și distrugerea prin metoda criogenică - înghețarea cu azot lichid sau electrocoagulare - cauterizare).

Tratamentul cu papilom laser

Tratamentul papilomului cu laser este una dintre cele mai populare metode de a scăpa de creșterea rănilor. Metoda se caracterizează prin vindecarea rapidă și traumatismul scăzut al țesuturilor înconjurătoare. Folosit pentru a trata papilele genitale ale verucile comune (vulgare).

Tehnica de electrocoagulare

Tratamentul cu papilomul tip 18 și tipul 16 implică în mod necesar căuterizarea sau electrocoagularea. Această metodă utilizează curent electric electric de înaltă frecvență, care determină o încălzire puternică a țesuturilor. Ca urmare a expunerii la temperatură, țesutul papilloma este distrus. Se utilizează pentru a trata papilele și negi în interiorul vaginului și pe colul uterin.

îngheța

Tehnica înghețării verucilor cutanate utilizează azot lichefiat. Temperatura sa este de -183 ° C. Atunci când azotul lichid este expus la papilom sau negel, apar schimbări ireversibile în țesuturile sale. Înghețarea este utilizată pentru îndepărtarea externă (pe penis, buzele vulvare externe). Metoda nu este adecvată pentru îndepărtarea condiloamelor și a papilomilor în interiorul vaginului.

Chimia împotriva virusului

Diverse substanțe chimice sunt, de asemenea, utilizate pentru a elimina negi, papiloame și negi, care "arde" formarea existentă. De exemplu: acid salicilic și acid azotic, acid glicerizic.

Exemple de medicamente:

 • Solkoderm (ingredient activ - o soluție de azotat de cupru în acid azotic).
 • Feresol (conține otrăvire - fenol).
 • Verrukatsid (conține, de asemenea, fenol).
 • Podofillin (substanța activă este o otravă a plantei - podofilotoxină).

Tratamentul chirurgical

Chirurgie - îndepărtarea papilomilor cu ajutorul unui bisturiu. Metoda cea mai traumatică de îndepărtare. Se folosește pentru a scăpa de leziuni cutanate mari.

Tratamentul papilomului mamar

Papilomul glandei mamare se numește intraductal. Se formează pe celulele mucoase din interiorul conductelor lactifere. Aspectul său este diagnosticat numai după debutul secreției verzui-maronii de la mamelonul femeii. În același timp, un papilloma în creștere este simțită în piept (nod, mărită, îngroșată).

Adesea, papilomul intraductal se formează pe fondul perturbării hormonale (scăderea imunității, infecția apare cu un anumit tip de HPV, care formează niște negi în interiorul canalelor glandei mamare). Tratamentul papilomului intraductal depinde de nivelul imunității și de predispoziția ereditară a pacientului. Dacă nu există pacienți cu cancer în familie, imunitatea femeii este suficient de puternică (care este diagnosticată de frecvența infecțiilor la rece) - se poate face cu tratamentul conservator (imunomodulatori + antivirale). Dacă prognosticul evoluției bolii este redus la regenerarea țesutului, se efectuează o operație. În același timp, se elimină partea canalului în care sa format creșterea.

Papilome în gură și gât

Aceste tipuri de papilomi dau o mulțime de disconfort. Ca o regulă, cauza formării lor sunt viruși genitali care intră în mucoasa orală în timpul unui sex oral. Odata cu cresterea unui negru in gat, o persoana experimenteaza gâdilirea fara nici un motiv aparent, uneori - prezenta unui corp străin în gât.

De asemenea, cauza papilomatoză pe gâtul mucoasei este o scădere puternică a imunității prin utilizarea frecventă a alcoolului și a fumatului. Infectia cronica incalca starea de sanatate a celulelor si imunitatea celulara, deci sunt factori in aparitia HPV in cavitatea bucala. Acesta este motivul pentru tratamentul papilomului în gât necesită renunțarea la fumat și alcool.

Papiloamele de pe buze pot fi negi sau genitale tipice ale virusului. În acest caz, negi obișnuit - bulging, rotunjite, fără picioare. Și sexul - au forma unei ciuperci pe picior, sau cocoșul, sau conopida.

Tipurile sexuale de infecție sunt oncologic periculoase și, prin urmare, sunt supuse îndepărtării chirurgicale. Verucile secundare ordinare nu sunt oncogene și pot fi vindecate prin metode conservatoare (medicamente pentru stimularea sistemului imunitar și a agenților antivirali externi - unguente, geluri). Astfel, tratamentul papilomului pe buze este ales pe baza tipului de agent patogen viral. Îndepărtarea obligatorie a verucilor în diagnosticul de HPV 16 și tip 18.

Papilomii din jurul gâtului: cauze și tratament

Gâtul și fața sunt zone deschise ale corpului, adesea atinse de mâini, palme și degete. Acesta este cel de-al doilea loc de localizare a condiloamei comune. După infecție cu contact, se formează degetele pe degete. Când degetele atinge fața, devine posibil să se răspândească pe pielea frunții, obrajilor, gâtului, decolteului și bărbie. Acest proces de răspândire a virusului se numește autoinfecție.

În tratamentul papiloamelor pe gâturile din decolteu (pe zonele deschise ale pielii), ele încearcă să facă fără îndepărtarea chirurgicală. Un astfel de tratament lasă adesea cicatrici mici. La începutul dezvoltării verucilor sau papiloamelor, este posibil să se facă fără intervenție chirurgicală, laser, congelare, electrocoagulare. Este suficient să se efectueze un curs de terapie antivirală și să se continue menținerea imunității generale la un nivel înalt. Adesea, astfel de măsuri sunt suficiente pentru a opri infecția. Dacă se formează condiloame mari, atunci vor trebui eliminate (folosind oricare dintre metodele de mai sus).

Tratamentul papilomului la nivelul organelor genitale

Formarea de negi și papiloame pe organele genitale la bărbați și femei este o manifestare a așa-numitelor virusuri genitale. Acestea sunt transmise exclusiv prin contact sexual și formează condiloame pe membranele mucoase ale organelor genitale. În unele cazuri, poate apărea pe mucoasa orală (ca urmare a infecției în timpul sexului oral). În acest caz, tratamentul cu papilom în gură și în jurul gurii (pe buze) este necesar. În toate celelalte cazuri, papilele genitale sunt situate exclusiv pe organele genitale și alături de ele.

Este important să se înțeleagă: printre numărul de papilomete genitale, numărul maxim de tipuri de virusuri oncologic periculoase. Prin urmare, ele sunt supuse unei îndepărtări chirurgicale obligatorii. Mai devreme sau mai târziu, tipurile oncogene provoacă degenerarea țesutului în cancer.

O abordare terapeutică integrată asigură tratamentul eficient al papilomului. Cu toate acestea, nu este suficient doar să eliminați negii. Adesea, după o perioadă de îndepărtare chirurgicală, creșterea reticulară va reapărea. Pentru a evita o astfel de recidivă, este necesar să se completeze tratamentul cu mijloace conservatoare (medicamente antivirale sau stimulenți ai imunității).

Tratamentul de papilomatoză la femei este complicat de lipsa unui diagnostic în timp util. Dacă nu există examinări ginecologice periodice, infecția care a apărut se poate dezvolta în zona greu accesibilă (în interiorul vaginului, pe colul uterin) și provoacă schimbări ireversibile acolo. Prin urmare, femeilor de orice vârstă li se recomandă să efectueze examene ginecologice preventive de două ori pe an.

Dacă pe cervix se găsește un condilom sau papilom, este prescris electrocoagularea (cauterizare).

Tratamentul papiloamelor la bărbați în zona genitală utilizează aceleași metode - cauterizarea, îndepărtarea cu laser pe fundalul terapiei conservatoare cu agenți antivirali și imunostimulatori.

În plus față de tratamentul medical, terapia conservatoare cu remedii naturale este posibilă. Luați în considerare ceea ce oferă medicina tradițională pentru tratamentul verucilor și papiloamelor.

Tratamentul folic remedii papillomas

Tratamentul remediilor populare nu pierde popularitate datorită disponibilității medicamentelor. Pentru terapie, ele folosesc ingrediente naturale ieftine, care sunt în fiecare casă sau sunt achiziționate la o farmacie la un preț ieftin (peroxid de hidrogen sau ulei de ricin, cartofi, usturoi, ceapă, oțet). Există și remedii mai costisitoare pentru tratament - de exemplu, ulei de arbore de ceai, ulei de conifere (cedru, brad - dar numai concentrate naturale).

Antivirale naturale

Folosirea virusului papilloma folk utilizează antivirale naturale - ceapă, usturoi, ulei de arbore de ceai (produs 100% natural de înaltă calitate este eficient). Ele sunt aplicate în exterior și consumate în interior.

Ceapa si usturoiul - puteti freca papiloma sau negii existenti. De asemenea, puteți stoarce sucul și îl puteți folosi pentru frecare. De asemenea, puteți freca un cățel de usturoi într-o ciupercă și se poate atașa la o creștere neplăcută.

Uleiul din arbore de ceai sau uleiul de cedru - sunt antiseptice puternice naturale, fără a crea o senzație de arsură pe țesuturile sănătoase.

Important: usturoi - destul de agresiv. Ei pot arde țesuturile sănătoase din apropiere. Prin urmare, în timpul tratamentului este necesar să lubrifiați pielea din jurul negii cu vaselină, cremă pentru copii.

Tratamentul de sifon: șapte probleme - un răspuns

Tratamentul papilomului la domiciliu utilizează sodă. Teoria dezvoltării virușilor sugerează că distribuția lor este posibilă dacă echilibrul acido-bazic este perturbat în direcția acidificării organismului (în terminologia medicală, acidificarea se numește "acidoză"). În același timp - cu cât este mai mare schimbarea acidității în raport cu acidoza, cu atât virusul se extinde mai mult în organismul uman. Prin urmare, se folosesc alcalinizanți naturali, care se găsesc în fiecare casă și care pot fi achiziționați de la orice magazin alimentar - bicarbonat de sodiu (la 13 lingurițe de 1-2 ori pe zi între mese).

Tratamentul sucului de cartofi

Sucul proaspăt stors de cartofi brute, precum și gruelul său (tuberculul măcinat pe grătar mic) sunt un agent puternic regenerant și antiseptic. Este utilizat pentru a trata arsuri extinse (previne infectarea plăgilor, stimulează dezvoltarea unei piele nouă). Și, de asemenea, utilizat în tratamentul papilomavirusului.

Este interesant să știți: un medicament antiviral rusesc numit Panavir a fost dezvoltat pe baza unui extract din cartofi.

Tratamentul papiloamelor cu peroxid de hidrogen

Peroxidul de hidrogen este apa cu un atom de oxigen activ suplimentar. Acest atom asigură proprietățile antiseptice ale peroxidului (hidroperit). Atunci când se aplică extern, soluția de peroxid arde o negi sau ciuperci, și, de asemenea, înălbitor de păr.

Dr. Castorca

Uleiul de ricin este o substanță cunoscută pentru regenerarea țesuturilor. În sine, nu vindecă formațiuni virale. Tratamentul papilomului cu ulei de ricin este necesar în stadiul de vindecare a rănilor (după îndepărtarea chirurgicală sau după arderea cu oțet).

Tratarea oțetului

Oțetul este o substanță agresivă care este folosită și pentru a arde negii. Este necesar să-l aplicați cu atenție pe papilom, pentru a nu afecta zonele adiacente ale pielii sănătoase.

Evaluarea tratamentelor

Igor G., Omsk: Panavir este un drog interesant. Dar nu toată lumea ajută. Cu toate acestea, când papilomul apare pe penis, luați orice pol de pescuit, încercați totul pentru a vindeca această infecție.

Alisa F., Krasnodar: Și au descoperit tipul HPV 16 în mine, dar doctorul a spus că acest virus este într-o formă de dormit, nu trebuie să-l tratez, nu am papilome. Este adevărat că nu trebuie să tratați un virus de dormit?

Svetlana D., Obluche: Este necesar să tratăm! Astăzi el doarme și mâine se trezește. Tratați în timp ce dormește - căutați un medic care vă va alege în mod adecvat un tratament.

Toate informațiile sunt furnizate doar în scop informativ. Și nu este o instrucțiune pentru auto-tratare. Dacă vă simțiți rău, adresați-vă medicului dumneavoastră.

Papiloma. Consultat de un dermatolog.

Papilloma este denumirea comună a formărilor tumorale benigne ale pielii și ale membranelor mucoase ale naturii neplăcute. Motivul - papilomavirus uman (HPV). Se întâmplă la fel de des atât la bărbați, cât și la femei.

Examinarea și tratamentul sunt efectuate de către un dermatovenerolog și ginecolog.

Cuprins:

motive

Cauza principală și unică a tuturor papiloamelor este papilomavirusul uman sau abreviatul HPV (mai mult pe acest virus). Paraziții din intestine nu sunt cauza papilomilor. (vezi expoziția lui Elena Malysheva).

Permiteți-mi să vă reamintesc pentru scurt timp despre virusul HPV:

 • Infectia are loc prin contact.
 • Pielea infectată este infectată (vânătăi, zgârieturi, fisuri)
 • Infecția apare deja în copilărie (apare negi)
 • Tipurile de virus care produc verucile genitale sunt transmise sexual.
 • De obicei, virusul dormește în corpul uman și este activat cu o scădere a imunității.
 • Înlăturați complet virusul HPV din corpul uman este dificil - puteți să-l mușcați, consolidând sistemul imunitar

Tipuri de papilomi

Papiloamele sunt denumite în mod uzual negii (articol detaliat privind tipurile de negi).

Deoarece există mai multe tipuri de virus HPV, există și câteva tipuri de papilomi umane la om. Luați în considerare toate acestea.

Acestea sunt negi rotunzi sau ovale, ușor (1-2 mm), care se ridică deasupra suprafeței pielii. Apărut predominant la copii și tineri, sunt, prin urmare, numiți și negi minori. Îndepărtat de la dermatolog.

2) Cel de-al doilea tip - verucile vulgare, sau obișnuite (sau simple).
Articol detaliat despre această viziune.

O imagine caracteristică a negilor pe degete, pe palme, pe picioare. Creșteți deasupra pielii cu 2-3 mm. Suprafața este aspră datorită cântarelor excesive de pe ea.

Se întâmplă mai ales la copii pe mâini și picioare. Dacă apare acest tip de papilom pe talpă sau palmier, se numește veruci plantari sau spiniole. Coșurile sunt îndepărtate de la un dermatolog. Pentru mai multe informații despre spinners citiți aici.

3) Cel de-al treilea tip de papilom este negii genitali (articol detaliat despre ei)

Aceste creșteri pe piele și pe membranele mucoase au aspectul unui conopidă sau a unui cocoș. Situate în zona abdomenului și organelor genitale, precum și în interiorul lor - în vagin la femei, în uretra, în anus, în gură.

Calea de transmitere a verucilor genitale la om este predominant sexuală. Infecția are loc în timpul perioadei de activitate sexuală.

Cu toate acestea, astăzi dermatologi au început să recunoască un alt mod de transmitere a acestui tip de virus - contact. De exemplu, dacă o persoană se află pe o toaletă după un pacient care are veruci genitale, atunci riscul de infecție cu acest tip de virus este ridicat.

La fel, dacă o persoană vizitează o baie publică, o piscină și alte instituții publice similare. Riscul este prezent și atunci când vizitați saloane de tatuaj, saloane de coafură intime etc.

4) Cel de-al patrulea tip - verucilor filiforme sau acrochords (ilustrate mai jos).
Citiți mai multe aici.

Această specie apare în special la persoanele mai în vârstă de 35-40 de ani. Adesea, acest tip de veruci este numit cuvântul "papilom".

Acestea se găsesc cel mai adesea pe gât, pe față, mai ales pe pleoapă, în axilă, în vintre, în pliurile sub glandele mamare ale femeilor. Dimensiunea - nu mai mare de 3-5 mm, are adesea o formă asemănătoare firului sau rotunjită, pe un tulpină subțire. Îndepărtat în câteva secunde de un dermatolog.

5) Cel de-al cincilea tip - papiloame ale vezicii urinare și ale uretrei.

Boală severă, aparent nevăzută în nici un fel, dar simptome neplăcute enervante: dureri de coborâre în abdomenul inferior, urinare deteriorată, sânge în urină etc. În acest caz, chirurgia este necesară la urolog. Apare mai frecvent la bărbați. Frecvența apariției este scăzută. Uneori combinate cu verucile genitale ale penisului.

6) Al șaselea tip - papilomatoza laringelui, traheei și cavității bucale.

Pe membrana mucoasă a laringelui și a traheei se formează creșteri asemănătoare tumorilor papillare. Reduce treptat lumenul tractului respirator. Discursul este rupt (în cazul în care formațiunile sunt situate pe corzile vocale).

Astfel de formațiuni sunt îndepărtate de la medicul de la ORL.

Respirația liberă este afectată. Mai ales periculoase la copiii mici, în care lumenul traheei este deja foarte mic, iar copilul se poate sufoca. Infecția copilului apare de obicei în perioada de naștere de la mamă, pacientul cu condiloame genitale.

Un alt aranjament obișnuit de papilomi se află în gât: pe amigdalele (pe glande), pe cer și sub limbă.

Deci, la fel, papilomul este un cancer?

Nu, nu și nu din nou.

Aceasta este o supraaglomerare a pielii sau a celulelor mucoaselor ca răspuns la introducerea unui virus. Dar există anumite tipuri de viruși care provoacă leziuni ale colului uterin și, în câțiva ani, pot duce la cancer de col uterin. Citiți mai multe despre displazia cervicală.

diagnosticare

Nu este dificil de diagnosticat papilomul dermatologului modern.

Diagnosticul se face pe baza:

1) Imagine clinică viu a apariției unei creșteri pe piele - simptomele vorbesc de obicei pentru ele însele.

2) Când se întreabă: contact sexual, prezența unei infecții de la cineva din familie, vârstă etc.

3) Pentru confirmarea definitivă a diagnosticului de veruci genitali se efectuează o analiză a materialului pentru PCR sau testul Digene pentru HPV.

4) Analiza controlului se efectuează la 2 luni după terminarea tratamentului.

tratament

Amintiți-vă că niciuna dintre metodele de tratament de astăzi nu va elimina complet virusul din corp. Cel mai important lucru aici este imunitatea umană. Numai sistemul imunitar este capabil să suprime virusul și să îl împiedice să se dezvolte din nou. Și toate drogurile contribuie doar la acest lucru. Articol detaliat despre ceea ce este imunitatea.

Ce doctor să tratăm?

 • bărbați - la dermatovenerolog
 • femeile - la ginecolog sau la dermatovenerolog
 • la locul papilomilor în limba - la chirurgul dentar
 • când este plasat pe pleoape - de către un oftalmolog
 • la locul papilomului pe amigdale și gât - la medicul ENT

Există trei linii de tratament.

1. Terapia antivirală

Aceste medicamente și suprima virusul și măresc imunitatea:

 • Allinkin Alpha (mai multe informații aici)
 • groprinozină sau izoprinzină (mai multe detalii)
 • Panavir (citiți articolul complet)
 • epigenum sex (citiți mai multe aici).
 • Aldara cremă sau crema Keravort (articol detaliat - citiți),

2. Metode de imbunatatire a imunitatii (articol detaliat despre aceste metode aici)

1) Luarea de medicamente pentru imbunatatirea imunitatii - extracte din plante, medicamente (polioxidoniu)

2) Primirea complexelor de vitamine

3) Diverse metode de vindecare a corpului, un stil de viață sănătos, post, dietă,

3. Metode de îndepărtare a papilomilor

Metoda cea mai comună și accesibilă. Papilloma se evaporă literalmente sub influența unui laser. În film și în fotografie se poate vedea clar. Procedura se efectuează sub anestezie cu novocaină sau lidocaină, astfel încât să nu dureze. Timpul de procedură este de aproximativ 30 de secunde pentru fiecare formare.

După expunerea la laser, pe piele rămâne o crustă mică de sânge uscat, care nu poate fi îndepărtată. Ar trebui să cadă în câteva zile.

După ce această rană a fost vindecată, nimic nu va rămâne pe locul vechiului neg. Laserul este foarte bun pentru a îndepărta astfel de formațiuni pe pielea feței, pe gât și în armpite, unde pielea este lejeră sau rănită rapid.

2) Eliminarea undelor radio pe aparatul "Surgitron" (mai multe despre această metodă)

Papiloamele pot fi îndepărtate eficient utilizând radiația cu unde radio cu ajutorul aparatului Surgitron. Această metodă este aproximativ aceeași ca metoda de îndepărtare prin laser. Dar principala diferență aici este un factor care influențează nu este atât de periculos pentru ochii oamenilor ca un laser. Orice altceva este același: procedura se desfășoară rapid, sub anestezie locală, rămâne și o crustă mică, după căderea căreia pielea sănătoasă crește.

În fotografie: un dispozitiv pentru terapia undelor radio

Un alt nume pentru această metodă este criodestrucția (crio-rece, distrugere - distrugere). Și iată de ce. Temperatura azotului lichid este minus 195 de grade. Prin urmare, atunci când un doctor foloseste un stick special cu o rană înfășurată, arde papilloma cu azot lichid într-o persoană, îngheață, este criodestructată și, după câteva zile, moare și se prăbușește.

Cel mai important lucru în această procedură nu este să exagerezi azotul, pentru a nu provoca degerături profunde ale țesuturilor. Dar dacă subexpunerea, atunci efectul nu va fi, de asemenea, - negi nu pur și simplu "îngheață" la adâncimea sa. În general, procedura este practic nedureroasă, nu necesită prezență medicală, este efectuată fără anestezie.

După tratamentul cu azot lichid, va exista o ușoară înroșire a pielii înconjurătoare, care dispare după câteva zile. Această metodă nu este recomandată pentru utilizare pe față, în special pe pleoape.

4) Eliminarea electrocoagulării papilomului (depășită)

Electrocoagularea este o electrocauteră. Principiul său de funcționare este un arzător cu un element de încălzire foarte subțire. Într-o operație de electrocauterare, chirurgul arde de fapt țesutul anormal la sol.

Această tehnică a fost utilizată pe scară largă înainte, când îndepărtarea cu laser a papiloamelor nu sa răspândit încă în clinici. În prezent, electrocoagularea este practic nefolosită (numai în spitalele mici, unde nu există lasere sau dispozitive cu unde radio).

În film: metoda de îndepărtare a papilomului prin electrocoagulare:

5) Excision cu un bisturiu (învechit)

Această operație chirurgicală nu este aproape niciodată efectuată în prezent. Chiar și în cazul localizării complexe a papiloamelor (laringe, uretra etc.) se utilizează echipamente moderne sub formă de endoscoape fibro-endoscopice cu vârfuri manipulatoare speciale, care ajută la efectuarea operațiilor de bijuterie pe organe interne fără incizii mari.

6) droguri de cauterizare.

Acestea sunt medicamente farmaceutice locale de necroză (acizi sau alcalii):

Atenție!
Deoarece aceste preparate sunt seturi de alcalii sau acizi, atunci când lubrifiază papilomul, ei își arde pur și simplu țesutul. Prin urmare, acestea trebuie utilizate foarte atent, în nici un caz să nu fie folosite pe pielea feței și a gâtului, în special la copii!

Remedii populare

Toate remediile populare sunt date doar ca referință. Acestea nu sunt recomandate de medicamente pentru îndepărtarea acasă.

Înainte de a oferi metode tradiționale, vom specifica condițiile pentru tratamentul la domiciliu:

 • Casele nu pot elimina condiloamele genitale la organele genitale
 • Casele nu pot fi îndepărtate de negi și creșteri pe față - va exista o cicatrice și o cicatrice pe față, pe care apoi medicul nu va putea să le îndepărteze
 • Locuințele nu trebuie înlăturate prin educație incomprehensibilă, cu semne de inflamație, sângerare, supraaglomerare (risc crescut de apariție a cancerului de piele sau mucoase)
 • Nu uitați că cauza oricărui papilom este un virus.

Recenzii ale vizitatorilor despre îndepărtarea papillomas la domiciliu

Suc de usturoi uleiul de educație - citiți revizuirea "a ajutat."

A doua opțiune este de a tăia plasticul de usturoi și de al aplica pe papilom. Deasupra - un tencuială. Repetați de două ori pe zi. În funcție de dimensiunea formării unei vindecări apare în 2-4 săptămâni.

2) săpun de rufe.

Îndepărtați pielea cu săpun de rufe de câteva ori pe zi (citiți recenzia detaliată)

Eficiența este scăzută, în special pentru papilomii vechi și multipli.

Tăiați tulpinile de celandină și lubrifiați formarea pielii. Frecvența tratamentului este, de asemenea, de 2 ori pe zi. Durata tratamentului este, de asemenea, de 2-4 săptămâni.

4) Metoda de vopsea și bandă.

Acesta este un remediu popular pentru spini (o revizuire detaliată aici)

Ajută, după opinii, nu pe toate, ci doar pe negi plantari.

Acesta este un alt remediu popular vechi. Nu este eficient pentru papilomatoză, dar ieftin. Metode de utilizare:

 • un amestec de glicerol și 70% oțet - frotiu de 3-4 ori pe zi (revedeți aici)
 • un amestec de oțet 9%, ulei vegetal și usturoi zdrobit sau ceapă se aplică pe papilom (revizuirea "nu a ajutat" și revizuirea "a ajutat")
 • doar ungeți cu 9% oțet (revizuire)
 • lipiți un plasture în jurul papilomului, aplicați 9% oțet amestecat cu făină, celofan pe partea de sus (revizuire)

Ajută, din nou, nu pe toate.

Utilizat permanganat de potasiu uscat - aplicat pe negi (o analiză detaliată aici)

Se folosește sucul unei nucuri nesăbuite - acestea sunt impurificate cu papilom. Fie faceți o tinctură de alcool și, de asemenea, ungeți cu ea - o revizuire detaliată aici.

Papilloma legată cu fir sau păr, puteți - păr de cal. Mai târziu, devine negru și se usucă (amintesc 1 și amintesc 2)

De fapt, baza de papilom rămâne, și după un timp poate să crească. Este posibil să apară și inflamarea pielii. Prin urmare, această metodă nu este recomandată la domiciliu.

9) Lubrifierea cu iod. NU recomandat peste tot!

Vechiul mod popular. Se presupune că apare și arderea papiloamelor. Dar efectul este minim. Dar efectul secundar este mare.

Nu numai că pielea arde din lubrifierea permanentă cu iod, dar și acest iod este absorbit, se acumulează în glanda tiroidă și duce la tulburări hormonale. Fiți milă de glanda tiroidă! Este mai ieftin să mergeți la o clinică cosmetică și să eliminați formarea unui laser - rapid și fără efecte secundare!

10) Ceaiul monastic, picăturile Intoxice, Baktefort, ceaiul din paraziți, ceaiul din papilom, etc. NU recomandat peste tot!

Zeci de site-uri oferă pentru a scăpa de papilomii și negii folosind aceste remedii miraculoase. Aproape toate site-urile spun că cauza papilomilor este paraziți și că vor trece când folosesc ceaiul monastic, picăturile de Intoxic sau Bactefort. Fiecare site are un interviu cu Elena Malysheva, unde laudă toate aceste medicamente.

Amintiți-vă: ACEASTEA ESTE TOATE ÎNCĂLCAREA ȘI FRAUDUL.

 • Elena Malysheva nu a spus niciodată că papilele pot fi vindecate cu ceai monastic sau picături Intoxic. Toate numele de medici pe astfel de site-uri sunt fictive.
 • Ceaiul monastic este o colecție de plante care se dezvoltă în spațiile deschise ale Rusiei. Pelin, Yarrow, Tansy, Monetărie, Cimbru, etc. Oamenii de afaceri care nu înțeleg nimic în medicină au reușit să promoveze acest subiect și să trimită ceai monahal oamenilor, chiar și cu credințele lui Elena Malysheva.
 • Ceaiul monastic nu va distruge niciodată virușii din corpul uman. Deși răul nu va aduce nici unul (dacă există într-adevăr iarbă). Este doar ceai pe bază de plante, pe care îl puteți cumpăra la farmacie pentru 30 de ruble.
 • Costul ceaiului monastic este de 1000 de ruble. Costul aceluiași set de plante medicinale în farmacie este de 100 de ruble. Tu le poți alege în pădure gratuit.
 • În nici un caz, nu întârzia călătoria la medic și tratamentul papiloamelor anogenite și a verucilor.
 • Amintiți-vă: mizerabilul plătește DOUĂ!

Vă recomandăm, de asemenea, să citiți aceste materiale aici:

Atenție: dacă medicul nu a răspuns la întrebarea dvs., atunci răspunsul se află deja pe paginile site-ului. Utilizați căutarea pe site.