Principal

Clinici

Herpes unguent: cel mai bun mijloc de a trata boala

Persoanele de toate vârstele se confruntă cu blistere estetice și fizice neplăcute pe buzele lor și pentru tratamentul lor este necesar să aibă un unguent eficace de herpes în cabinetul de medicină de origine, a cărui utilizare este recomandată deja la primele simptome ale bolii. Cu toate acestea, ce ar trebui să alegeți atunci când alegeți acest medicament și ce să faceți în cazul în care aciclovirul universal nu funcționează?

Ce este herpesul

Pentru majoritatea oamenilor, el este familiar cu bule mici pe buzele sale, dar orice membrană mucoasă poate fi locul localizării leziunilor. Herpesul aparține categoriei bolilor virale, din care este imposibil să se scape de totdeauna: agentul patogen poate cădea într-o stare de dormit înainte de apariția unor noi motive pentru activarea acestuia. Un factor provocator pentru recidiva herpesului este întotdeauna o situație de slăbire a apărării imune, care poate fi complicată de hipotermie. Simptomele depind de tulpina agentului cauzal:

 • Primul tip - herpes labial: pe buze, apare atunci când este rece. Începe cu apariția senzației de mâncărime, arsură, stare generală de rău.
 • Al doilea tip - genial: pe membrana mucoasă a organelor genitale.
 • Tipul 3 - zona zoster (la copii - varicela): însoțită de cefalee, ganglionii limfatici crescuți.
 • Tipul 4 - virusul Epstein-Barr: inflamația ganglionilor limfatici, modificări ale compoziției sângelui.

Beneficiile tratamentului local

Baza planului de control al virusului herpetic este consolidarea sistemului imunitar, care trebuie să apară din interior: dacă nu se produce o infecție suplimentară, acest lucru se poate face prin imunostimulante simple. Cu toate acestea, un important punct terapeutic complementar pentru orice afecțiune a pielii este utilizarea remediilor locale, în special în stadiile inițiale ale bolii. Herpes unguent are mai multe avantaje importante:

 • Ajută la tratamentul simptomatic - elimină senzațiile neplăcute: mâncărime, arsură, durere, umflare, înroșire.
 • Blochează virusul datorită formării unui strat izolator care nu permite ca agentul patogen să se disperseze în continuare.
 • Se aplică numai pe zona problemei, nu afectează țesuturile sănătoase.
 • În comparație cu pastilele, este mai sigur, deoarece nu este aproape absorbit în sânge, de aceea poate fi utilizat în timpul sarcinii și alăptării, cu sensibilitate crescută la medicamente.
 • Dacă la începutul tratamentului local pe bule există deja cruste, un unguent (sau smântână) îi va ajuta să le înmoaie ușor.
 • Folosirea unor medicamente antialergice locale stimulează vindecarea zonei afectate.

Ce să faci herpesul

Medicamentele care ajută la răni herpetice pot avea doar un efect antiseptic sau pot favoriza regenerarea țesuturilor, prevenirea aderenței infecțiilor bacteriene, afectarea sistemului imunitar. Lista oportunităților va fi determinată de un set de ingrediente active, iar alegerea compoziției medicamentului se face în funcție de tipul de agent patogen. Cel mai eficient și mai universal (pentru sindrila, virusul Epstein-Barr etc.) este considerat a fi Acyclovir obișnuit, dar nu este singurul unguent de herpes. Medicii recomandă și:

 • Viru-Mertz Serol - ingredientul activ este tromantadina, care afectează toate tipurile de herpes, nu provoacă dependență în timpul tratamentului prelungit.
 • Teofen unguent - este un agent antiviral, folosit în principal pentru labialisis herpes.
 • Bepantin - pentru a stimula procesele regenerative, doar un medicament auxiliar, deoarece are un efect asupra virusului.
 • Panavirul este un agent antiviral și imunomodulator, crește imunitatea locală și luptă împotriva agentului patogen, este utilizat pe orice parte a mucoasei afectate. Sigur datorită bazei vegetale.

Herpes unguent pe buze

Din lista generală de medicamente antialergice utilizate local, cele mai multe sunt permise să fie aplicate pe membrana mucoasă a buzelor și a zonei din jurul lor, astfel că sunteți aproape nelimitată în alegerea voastră. Cel mai eficient unguent împotriva herpesului pe buze este Acyclovir (inclusiv analogii pe componenta principală), dar unii oameni au imunitate la substanța activă, astfel încât ei pot fi repartizați pentru:

 • Bonafton - funcționează numai pe erupții labiale și genitale, deoarece bronmonautofinona nu acționează asupra altor tulpini ale virusului. Unguentul se aplică timp de 10 minute, apoi se îndepărtează, iar procedura se repetă de până la 4 ori pe zi.
 • Phenivil Phenivil - o cremă rece pe buze cu efect antiviral, afectează numai HSV-1 și HSV-2, blocând și împiedicând reproducerea agentului patogen.

Unguent de herpes genital

Un virus herpetic de tip 2 provoacă formarea de ulcerații la nivelul organelor genitale, care este deosebit de periculoasă în timpul sarcinii - este posibil ca bebelușul să fie infectat. Medicamentele de uz local sunt selectate în funcție de stadiul de dezvoltare a bolii, dar medicii recomandă de multe ori, în plus față de medicamentele care afectează erupția herpetică, să cumpere și medicamente care au un efect asupra sistemului imunitar. În leziunile genitale, în special recomandate:

 • Viferon - poate fi nu numai un unguent, ci și un gel pentru herpes, în care este prezent interferonul alfa-2b. Viferon unguent este utilizat cu un interval de 12 ore, după aplicare trebuie să așteptați 15 minute. pe stratul de îngheț. Durata tratamentului este de 3 zile.
 • Cicloferon - 5% liniment, care stimulează imunitatea și este utilizat timp de 5 zile dimineața și după-amiaza.

Herpes Antiviral Unguent

Majoritatea medicamentelor locale care ajută la stoparea activității agenților patogeni și la eliminarea principalelor simptome sunt compuse dintr-o singură componentă - au cea mai mare parte numai activitate antivirală și afectează minim simptomele. Cu toate acestea, există și unguente multicomponent, care, pe lângă influența activă asupra agentului infecțios, ajută la ameliorarea umflăturilor, au un efect imunomodulator sau imunostimulator și elimină durerea datorată influenței componentei anestezice.

Aciclovir și derivații săi

În funcție de gradul de eficacitate, siguranța și spectrul de acțiune (efectul asupra tuturor tulpinilor agentului patogen) printre agenții locali antiferici, unguente, geluri și creme de aciclovir câștigă. Efectul selectiv afectează sinteza ADN a agentului patogen, fără a afecta replicarea ADN-ului celulei gazdă. Doctorii menționează, de asemenea, efectul imunostimulator slab al medicamentului. Cel mai renumit unguent de herpes pe aciclovir este Zovirax, care are următoarele analogii structurale (unele sunt foarte ieftine):

 • Atsiklostad;
 • aciclovir;
 • Acyclovir Belupo;
 • Acre Aciclovir;
 • Atsigerpin;
 • Tsiklovir;
 • Tsikloviral;
 • Gerviraks;
 • Gerperaks.

Valaciclovir și penciclovir

Prin principiul de funcționare, valaciclovirul este aproape identic cu aciclovirul, pe care îl transformă în momentul ingerării (a doua substanță după transformare este L-valina). Este un inhibitor nucleozidic al ADN polimerazei agenților cauzali ai infecției cu herpes și este mai eficient în eliminarea HSV-1 și HSV-2: funcționează mai rău cu alte tulpini (agentul cauzal al sindrila, cytamegalovirus etc.). Principalul medicament bazat pe valaciclovir este Valtrex, care are analogi:

Peniciclovirul este, de asemenea, modificat cu aciclovir, recomandat celor care sunt imuni la acesta din urmă. Principiul de funcționare este același cu valaciclovirul: eficacitatea maximă se manifestă împotriva virusului herpes simplex (HSV), dar unguente complexe bazate pe această componentă pot fi utilizate împreună cu alte tulpini. Cel mai faimos remediu este crema de herpes Fenistil Penzivir și analogii săi:

Remedii pentru herpes pe baza altor ingrediente active

Medicii pot administra antibiotice (selectate în funcție de tipul de complicații) sau medicamente pe lidocaină în terapia complexă pentru combaterea unei infecții herpetice. Virusul nu va avea cele mai recente efecte, dar va ajuta la eliminarea mâncării și a arderii - Gerpferon este popular printre astfel de instrumente. În plus, ajută la îmbunătățirea imunității. Activitatea antivirală are câteva substanțe care stau la baza unguentelor antierpice:

 • Ribavirina (Devirs, Rebetol, Arviron) - eficace împotriva unui număr mare de viruși, stimulează regenerarea țesuturilor, poate fi utilizată în tratamentul herpesului cu unguente pe aciclovir.
 • Docozanol (numai Arazaban) este o alternativă la penciclovir, care împiedică intrarea virusului în celule. Printre efectele frecvente frecvente se numără pruritul.
 • Tromantadină (Serul Viru Merz) - de la HSV-1 și HSV-2, șindrile. Utilizat în stadii incipiente, poate provoca alergii.

Produse din plante locale

Medicamentele naturale sub formă de creme / unguente pot fi, de asemenea, eficiente pentru erupții cutanate herpetice, dar utilizarea acestora crește riscul de alergii. Printre avantajele acestor medicamente - siguranța lor pentru copii, chiar și pentru sugari și femeile însărcinate. Acestea pot fi, de asemenea, folosite pentru a preveni recidiva după un tratament mai grav. Acest grup include:

 • Alpizarin - pe extractul din iarbă de miere albă sau mangiferin tehnic, are activitate antivirală, ajută la eliminarea edemelor și a inflamației. Medicamentul este permis copiilor, tratamentul poate dura 4 săptămâni.
 • Hyporamine - pe extractul din frunzele de cătină albă (poate fi înlocuit cu ulei de cătină pură). Agent antiviral cu efect regenerativ.
 • Panavir - pe aceeași substanță, obținută din lăstari de cartofi. Disponibil nu numai sub formă de gel, dar și sub formă de supozitoare și spray. Durata tratamentului cu un astfel de agent antiviral variază între 5 și 10 zile.

Cele mai bune unguente de herpes

Numărul de medicamente antierpice locale pe piața farmaceutică din Rusia este cauza unei lungi și dureroase alegeri, astfel încât să puteți utiliza tabelul de mai jos pentru a facilita acest proces (cu prescripție independentă a unui remediu pentru herpes). Prețurile sunt pentru farmaciile din Moscova. Dacă decideți să utilizați serviciile unei farmacii online, luați în considerare costul livrării.

Eficacitate unguent de virus herpes

Unguentele antivirale pentru herpes sunt prezentate în farmacii de cea mai largă gamă, există și creme și geluri. Fiecare medicament are propriile avantaje care îl diferențiază de ceilalți. Pentru a înțelege ce fel de unguent pentru a trata herpesul la adulți și copii, trebuie să aveți o idee despre fiecare medicament.

Manifestări ale infecției cu herpes

Virusul herpesului se află într-o stare latentă în aproape fiecare persoană. Tipurile de virusuri herpezi astăzi sunt bine studiate 8. Virusul este activat după orice slăbire a sistemului imunitar - infecții respiratorii, stres, antibiotice. Ceea ce numim o răceală pe buze provoacă virusul de tip 1, se numește herpes simplex. Alte tipuri de virus infectați:

 • Ochii sau herpesul oftalmic - tip 1;
 • Genitalia - tip 2;
 • Pielea trunchiului și a extremităților provoacă versicolor - tip 7;
 • Populară "varicela" și herpes zoster - tip 4.

Fiecare tip de herpes are asemănări cu altele, prin urmare, medicamentele pentru fiecare dintre ele nu sunt dezvoltate separat. Care unguent să alegi depinde mai mult de locația și dimensiunea leziunii decât de tipul de agent patogen. Toate unguentele, gelurile și cremele pentru tratamentul herpesului conțin componente ale căror acțiuni vizează suprimarea reproducerii celulelor virale. Aceste substanțe pătrund în erupții direct în ADN-ul viral, îl infectează și astfel opresc reproducerea. Utilizarea unguentelor în primele minute ale bolii cât mai eficient posibil. Componentele de vindecare a rănilor ajuta la rezolvarea rapidă a înfrângerii pielii.

Leziunile cutanate în cazul herpesului specific. În primul rând, principalele simptome apar pe site-ul erupțiilor viitoare - arsură și mâncărime, apoi apar bule mici cu un lichid limpede, care se unește uneori. În timpul perioadei de ardere, virusul se înmulțește.

Atingerea erupției provoacă dureri acute. Ulterior, bulele izbucnesc, expunând straturile subiacente ale pielii. Mai mult, marginile ulcerațiilor sunt contractate și se formează cicatrici ne-grosiere, care, după peeling, lasă în urmă pielea sănătoasă și membranele mucoase. Întregul proces durează între 6 și 9 zile, în cazuri cronice - până la o lună. Herpesul unguente aplicate în stadiul de simptome cum ar fi mâncărime și arsuri, împiedică formarea de bule și recuperarea are loc mult mai rapid. Fondurile care ar elimina definitiv virusul sau ar da un efect profund profilactic nu există încă. Herpesul poate fi tratat numai simptomatic.

Cel mai popular instrument

Acesta este un unguent antiviral pentru herpesul pe buze bazat pe substanța Acyclovir, care a fost dezvoltat de un farmacist american G. Elyon, care a primit ulterior Premiul Nobel pentru invenția sa. În perioada de timp de la apariția substanței nu au fost găsite mijloace mai eficiente.

Multe țări produc unguente, creme și geluri pe baza acestei substanțe, acestea includ:

 • Atsik, Atsigerpine, Acyclovir, Atsiklostad;
 • Vivoraks, Virolex;
 • Gervirax, Gerperax;
 • Lizovir;
 • Medovir;
 • Supraviran;
 • Tsiklovax, Tsiklovir;
 • Zovirax.

Ultimul unguent împotriva herpesului este susținut în mod activ de publicitate, care asigură o popularitate maximă. Zovirax este produs de compania farmaceutică britanică Glaxo Operations UK Ltd, are o calitate excelentă. Are mai multe forme de dozare: tablete, flacoane de 200 ml cu liofilizat pentru perfuzie, 3% unguent ocluziv și 5% unguent pentru utilizare externă. Producătorul avertizează că atunci când se utilizează crema poate fi durere acută de arsură, care trece rapid și nu este o contraindicație pentru aplicare.

Substanța este încorporată în procesul de replicare (copiere) a ADN-ului virusului, înlocuind enzima polimerază necesară. Virusul reproducerii ADN-ului încetează, celulele sănătoase rămân intacte. Substanța este suplimentată cu alcool etilic propilenglicol, ale cărui proprietăți excelente ale solventului accelerează penetrarea componentei active în particula de virus.

Recomandat pentru adulți și copii de peste 12 ani, care nu sunt permise femeilor însărcinate și care alăptează, precum și copiilor mici. Aplicați pe unguent pentru piele pentru herpes nevoie de la fiecare 4 ore la 5 ori pe zi, făcând o pauză pentru noapte.

Sub denumirea comercială, unguentul Acyclovir produce numeroase companii farmaceutice din diferite țări: Remedica-Minnex, Teva, Zdravle, Searle Pharma, Akrikhin rus, Bristol-Myers Skvibb, Hexal și altele.

Geluri și creme

Mulți oameni preferă gelul de herpes la unguente, deoarece textura lor este mult mai moale, acestea sunt absorbite mai repede și nu lasă urme pe piele. Cea mai bună substanță activă din ele sunt compușii chimici ai diferitelor grupuri chimice, în unele medicamente suplimenate cu interferon, alte componente chimice și de plante care sporesc eficacitatea întregii compoziții.

Printre aceste medicamente se pot distinge:

 • Thromantadina - previne penetrarea virusului herpes în celulă. Afișează cea mai bună activitate în ceea ce privește herpesul 1 și 2 tipuri - simple și herpesul zoster. Îndepărtează rapid mâncărimea și arderea, nu permite formarea de bule, reduce durata bolii. Este indicat tratamentul herpesului labial și genital. Îmbunătățirea durabilă vine în 2 zile, întregul curs durează 5 zile. Dacă după două zile nu a existat o îmbunătățire semnificativă, atunci nu este niciun sens să utilizați medicamentul. În timpul tratamentului herpesului genital ar trebui să se abțină de la sex, deoarece gelul nu oprește transmiterea virusului. Nu se poate utiliza în zona ochilor.
 • Viru-Mertz Serol - gel antiviral bazat pe tromantadină, produs în Germania. Se recomandă utilizarea în stadiul inițial înainte de apariția bulelor. Se recomandă utilizarea nu mai mult de 2 zile.
 • Acyclovir, Atsigerpin, Atsiklostad, Zovirax - forma gelului de eliberare îmbunătățește rapid starea de piele afectată de erupții herpetice.
 • Vivoraks - unguent, cremă și tablete, precum și compoziția pentru ochii din India, ingredientul activ aciclovir. Compoziția permite utilizarea medicamentului la persoanele predispuse la alergii sau au crescut sensibilitatea la alte creme cu aciclovir.
 • Panavir-gel este un remediu bazat pe lăstari de cartofi, are proprietăți antivirale și imunomodulatoare. Acțiunea se bazează pe efectul creșterii producției propriului interferon și a globulinelor gamma. Proiectat numai pentru uz extern, nu poate fi aplicat ochilor. Singurul medicament antiviral în aer liber, care este aprobat pentru femeile însărcinate. În timpul alăptării și copiii sub 18 ani este interzisă.
 • Penciclovir - cremă cu ingredient activ penciclovir trifosfat. Pătrunde exclusiv în celulele infectate și rămâne acolo timp de 12 ore, oprind copierea ADN-ului viral. Cel mai eficient medicament pentru herpesul recurent. Se recomandă aplicarea la fiecare 2 ore timp de 4 zile.
 • Alpizarin unguent - remediu pe bază de plante, conține un extract de frunze de mango, galben copeck și alte sumach. Suprima virușii și bacteriile, ameliorează perfect edemul. Nu se utilizează la femeile gravide, pentru copii peste 1 an.
 • Unguentele de la virusul herpesului sunt numite în mod diferit și sunt disponibile în multe țări, dar au același principiu de acțiune.

Medicamente cu alte ingrediente active

După herpes rămân suprafețe umede umede care necesită îngrijire și vindecare. De asemenea, uneori trebuie să utilizați unguente antivirale și creme pentru o lungă perioadă de timp, completându-le cu tablete și soluții.

 • Helepin D este un medicament antiviral pe bază de plante. Conține extract de plante canadian desmodiu, disponibil sub formă de unguent 1% pentru copii și 5% pentru adulți. Este destinat tratării locale a tuturor tipurilor de herpes simplex, inclusiv genital, sindrila, stomatită, varicela, eczema Kaposi. Oferă rezultate excelente în leziunile herpetice generalizate, pot fi folosite o perioadă lungă de timp - până la o lună. Planta de desmodiu nu numai că blochează ADN viral, ci inhibă activitatea bacteriilor, stimulează producerea propriului interferon, îmbunătățește imunitatea.
 • Hyporamine - conține extract de frunze de cătină, este disponibil sub formă de tablete, o formă liofilizată pentru prepararea unei soluții pentru inhalare, unguent, supozitoare rectale pentru copii și adulți, supozitoare vaginale. Este eficient nu numai pentru herpes, ci și pentru gripa, adenovirus, alți viruși și chiar și pentru HIV. Aprobat pentru utilizare la copiii cu vârsta peste 2 luni.
 • Silicea-gel - conține acid silicic, este utilizat pentru vindecarea și uscarea veziculelor herpetice. Permiterea însărcinării și a procesului de hrănire, precum și a copiilor.
 • Heparin unguent - utilizat pentru a ușura umflarea pielii în jurul erupțiilor datorită versatilității sale. Nu se utilizează niciodată pe pielea afectată. Benzocaina prezentă în compoziție ușurează durerea, iar nicotinatul de benzii accelerează fluxul sanguin. Heparin unguent este în aproape fiecare piept medicina de origine, este disponibil și în condiții de siguranță.
 • Viferon - este compus din interferon uman, îmbunătățește funcționarea limfocitelor, macrofagelor, crește răspunsul imun al organismului la orice microorganisme dăunătoare. Disponibil sub formă de unguent, gel și supozitoare. Permis pentru nou-nascuti.

Vindecarea Unguente

În stadiul de vindecare, sunt necesare fonduri care tratează rapid pielea și membranele mucoase. Este convenabil de utilizat dovedit de ani de zile, cum ar fi Bepanten, Dexpatenol, Pantenol. Acesta din urmă este disponibil sub formă de spray, unguent și cremă. Componentele principale și cele auxiliare accelerează vindecarea rănilor și arde suprafețele, cu ajutorul căruia puteți să vă vindecați rapid suprafețele care sunt umezite după formarea de blistere. Efectul principal se numește reparație sau regenerare. Instrumentul normalizează metabolismul în celule, ajută la "creșterea" fibrelor de colagen noi sau a scheletului pielii. Efectul excelent al remedierii se explică prin faptul că Panthenolul reumpluie acidul pantotenic sau vitamina B5, care se află în fiecare celulă a corpului uman.

Puteți utiliza, de asemenea, balsamuri pentru buze pe bază de ingrediente pe bază de plante pentru a accelera vindecarea. Astfel de mijloace aparțin cosmeticelor medicale, au proprietăți protectoare, medicale și de umezire.

Pentru a accelera vindecarea herpesului pe corp, puteți utiliza alte instrumente cunoscute.

Salvatorul - conține ghee, ulei de cătină, ceară de albine, ulei de brad, ulei de măsline, extracte de calendula, rhodiola rosea, eleutherococcus. Compoziția naturală ajută rapid la iritarea pielii.

Streptocidă unguent - conține sulfanilamidă și petrolatum, testat antimicrobian și efect de vindecare.

Zindol - suspensie pentru uz extern conține oxid de zinc, alcool, glicerină și apă purificată. Îndepărtează rapid inflamația, usucă și dezinfectează, reduce iritarea și înroșirea. Este folosit pe scară largă ca antiseptic extern.

Cu zona zoster

Aceasta este o leziune herpetică a unei zone mari a corpului, în care o persoană suferă de durere. Uneori durerea este atât de severă încât sunt necesare analgezice narcotice. Sunt necesare fonduri externe, cum ar fi:

 • Crema Mataren Plus - conține meloxicam, tinctură de ardei iute, cloroform și excipienți, nu poate fi aplicată pe zona integrată afectată, necesită tratament în jurul leziunilor, ameliorează rapid durerea și inflamația;
 • foci sunt tratați cu orice unguent antiviral cu aciclovir;
 • Eritromicina sau unguentul tetraciclinic este utilizat pentru prevenirea infecțiilor bacteriene.

Infecția herpetică se referă la recurente, care "ridică capul" cu orice slăbire a sistemului imunitar. Cea mai bună prevenire a recidivelor este un stil de viață sănătos și tratamentul în timp util a altor infecții latente. Preparatele antivirale externe trebuie folosite din primele ore de exacerbare pentru a preveni multiplicarea virusului.

Medicamente antivirale pentru herpes

Această boală virală se poate manifesta în toată lumea. Herpesul nu se simte, până când o persoană are imunitate bună. Dacă defectele sunt reduse, virusul este activat și începe să provoace multe probleme: o erupție pe piele, mâncărime, arsură, durere. Din păcate, medicina poate oferi numai medicamente care opresc manifestările externe ale bolii.

Tipuri de medicamente antivirale

Există medicamente care, atunci când sunt luate în mod regulat, suprimă eficient virusul, elimină simptomele infecției și îmbunătățesc calitatea vieții umane. Acestea sunt evacuate în funcție de forma bolii, localizarea, vârsta pacientului. Pentru tratamentul pot fi utilizate: creme, unguente, tablete, supozitoare, injecții. De exemplu, pentru a elimina simptomele unui tip simplu de boală, se recomandă remedii externe, pentru infecțiile genitale - lumanari. Injecțiile cu doze mici sunt potrivite doar pentru nou-născuți - alte medicamente antivirale sunt inacceptabile pentru aceștia. Deci, cum să tratăm herpesul?

Herpes unguent

Printre medicamentele antivirale pentru herpes cele mai populare sunt unguentele. Acestea trebuie să fie aplicate în exterior, ceea ce elimină practic impactul asupra întregului corp. Unguentele reduc activitatea virușilor, împiedică răspândirea lor și restaurează eficient pielea afectată. Majoritatea produselor conțin astfel de componente antivirale ca aciclovir, clorhidrat, bromftochinonă. Principalul avantaj al unguentelor - ușurința utilizării. Nu este nevoie să adere la un program strict, să reziste la dozare.

Pastile antiferice

Astfel de medicamente sunt prescrise pacienților în cazul în care erupția cutanată afectează o arie mare. Herpes pilulele sunt folosite pentru a trata herpes zoster, herpes genital. Medicamentele Acyclovir, Valtrex, Allomedin și Penciclovir s-au dovedit bine. Toți aceștia sunt absorbiți în sângele general, apoi se răspândesc prin corp și blochează replicarea virusului herpesului. După începerea administrării pastilelor, celulele sănătoase nu mai devin infectate. Principalul lucru este să începeți să beți la timp. Atenție! Medicamentele antiherpetice pot avea efecte secundare.

Lumanari antivirale

Aceste fonduri sunt utilizate pentru tratamentul formelor rectale, urogenitale ale bolii. Lumanarile au efecte antivirale, imunostimulatoare. Acestea sunt adesea prescrise copiilor mici sau femeilor în timpul sarcinii. Lumanari populare din herpes: Galavit, Panavir, Viferon. Dacă treceți printr-un curs complet de tratament, puteți reduce nu numai simptomele vizibile, dar și reducerea numărului de recidive.

Remedii pentru herpes

Când apar primele semne ale bolii, este important să luați măsuri fără întârziere - aplicați un agent extern (cremă, unguent). Astfel de medicamente ajută mai bine dacă utilizați simultan medicamente sub formă de comprimate. În plus, medicii pot recomanda un curs de terapie imunomodulatoare. Aflați care medicamente antivirale pentru herpes pot fi prescrise pentru tratament.

Pe buze

"Febra" pe buze este cauzată de virusul herpesului de tip 1, ceea ce înseamnă că poate fi tratat cu unguente și tablete. Unele dintre ele sunt:

 1. Unguent Aciclovir. Cel mai cunoscut remediu pentru herpes, dezvoltat în anii 1980. Când este administrat în mod regulat, unguentul își pierde eficacitatea antivirală. Cursul de tratament este de cel puțin 5 zile. Aplicați ușor cu un tampon de bumbac pe zonele afectate cu o frecvență de 3-4 ore.
 2. Fenistil Penciclovir. Are un mecanism similar de acțiune cu Acyclovir - infectează celulele infectate fără a afecta cele sănătoase. După ce a lovit crema de herpes pe buze, este reținută în organism timp de până la 12 ore și ameliorează rapid simptomele. Instrumentul este eficient în etapele inițiale și viitoare ale bolii. Acest medicament antiviral pentru herpes este folosit la fiecare 2 ore timp de 3-4 zile.
 3. Zovirax. Principalul ingredient activ al medicamentului este aciclovirul. Crema este absorbită la câteva secunde după aplicare și începe să distrugă în mod activ virușii. Utilizați-l la fiecare 4 ore timp de aproximativ 5 zile. Dacă începeți tratamentul cu Zovirax în primele 2 zile după apariția erupției cutanate, recuperarea este mai rapidă.

Herpes Medicamente genitale

Erupțiile pentru acest tip de boală au un caracter tipic - acestea sunt bule care apar pe organele genitale, coapse, pubic și în zona clitorisului. Ele sunt simple sau grupate. În general, ei nu dețin mai mult de 7-10 zile. Pentru a reduce simptomele, puteți utiliza medicamente antivirale pentru herpes:

 1. Gel Panavir. Medicamentul distruge ADN-ul virusului, îl ucide, ca urmare, boala intră în remisie. Pielea sănătoasă și membranele mucoase nu se infectează după ce au început să utilizeze gelul. Efectul terapeutic apare în 4-5 zile. Este recomandabil să începeți să o utilizați încă de la început, dar este posibilă în termeni tari.
 2. Famvir Tablete. Ele sunt o modificare a renumitului Penciclovir. După ce a luat medicamentul pe cale orală, acesta "funcționează" timp de aproximativ 12 ore. În același timp, apariția unor noi simptome ale bolii este blocată, iar cele existente sunt oprite. Medicamentul, pe cât posibil, pătrunde numai în particulele de virus. Pentru tratamentul unei simple infecții herpetice, se recomandă un curs de șapte zile - 500 mg de 2 ori pe zi.
 3. Ribavirina. Disponibil sub formă de tabletă, are o gamă largă de activități. Absorbit repede, începe să se activeze după o oră și jumătate după ingestie. Doza recomandată este de 0,8-1,2 g pe zi. Se administrează pe cale orală, fără a mesteca. Durata tratamentului este de 24-48 săptămâni.
 4. Valacyclovir. Acesta este un medicament nou, similar în acțiune cu Acyclovir și medicamente similare. Luând aceste pastile este garantat pentru a ajuta la reducerea pruritului, a durerii în zona genitală. În comparație cu produsele care conțin aciclovir, medicamentul are o doză mai mică - de 2 ori pe zi timp de 5-7 zile.

Herpes unguent pe corp

Următoarele medicamente antivirale pentru herpes sunt eficiente:

 1. Crema Arazaban. Ingredientul activ este docosanol. Spre deosebire de alte medicamente, agentul acționează asupra membranei celulare, protejându-l de efectele virusului. Când se utilizează Erazaban, mâncărimea, durerea sunt îndepărtate rapid, zona de leziune este redusă. Dacă începeți tratamentul într-un stadiu incipient, nu se formează cruste. Utilizați 3 ori pe zi timp de 5 zile.
 2. Serul viru-mertz. Gel cu substanță activă tromantadină. Caracteristica sa distinctivă este că virușii nu se obișnuiesc cu instrumentul. Medicamentul reduce semnificativ durata bolii, ameliorează simptomele principale. Aplicați în zonele deteriorate de până la 5 ori pe zi timp de 5 zile. Opriți utilizarea dacă nu puteți atenua situația după 2 zile.
 3. Alifizarin unguent. Stimulează sistemul imunitar, afectează virușii, are activitate antiinflamatoare. Foarte puternic influențată de virușii herpes simplex. Nu provoacă rezistență. În prezența herpesului genital, medicamentul se aplică local 4-6 ori pe zi, cursul este de 7-10 zile.

Cele mai bune remedii pentru herpes de către clienți

Odată ajuns în corpul uman, herpesul rămâne în el pentru totdeauna și nici un medicament nu te poate salva de la "viața" virusului. Din când în când, se va relua și se va manifesta sub forma simptomelor neplăcute. Cauza acestor focare este întotdeauna un sistem imunitar slăbit. Medicamentele imunomodulatoare sunt utilizate ca agenți profilactici, iar medicamentele antivirale sunt frecvent utilizate ca terapie simptomatică. Acestea din urmă, într-o perioadă scurtă de timp, ajută o persoană să facă față manifestărilor de herpes și să împiedice răspândirea ei. Veți afla mai multe despre cele mai bune medicamente pe bază de plante din acest articol.

Un remediu pentru herpes pe care compania să-l aleagă

În fiecare farmacie puteți găsi o gamă largă de medicamente pentru herpes. Multe remedii anti-herpes au același ingredient activ, dar efectul aportului poate varia. Este vorba despre concentrația acestei substanțe în medicament, despre prezența componentelor auxiliare și, bineînțeles, despre tehnologie. Fiecare companie farmaceutică are propriile sale medicamente cu prescripție unică și propriile caracteristici de producție.

Am pregătit un clasament al celor mai bune companii care produc remedii de înaltă calitate pentru herpes:

1. Novartis Pharmaceuticals

3. Arterium Corporation

4. Fleet Laboratories Limited

Aceste firme au câștigat mult timp piața farmaceutică, deoarece produce medicamente care sunt extrem de eficiente, sigure și au multe feedback pozitiv din partea medicilor și a pacienților.

Cele mai bune remedii pentru herpes

Unguent Aciclovir

Acest remediu este cel mai des utilizat în stadiul inițial al virusului herpes simplex (HSV de tip 1 și tip 2), care se manifestă ca iritație pe buze, apoi se dezvoltă în blistere cu fluid limfatic. Substanța activă, aciclovir, este inserată în lanțul ADN al virusului, termină și previne replicarea acestuia. Este necesar să se aplice de 4-6 ori pe zi până când simptomele dispar (de obicei nu mai mult de o săptămână).

avantaje:

 • medicamentul blochează răspândirea virusului;
 • împiedică apariția unei erupții noi;
 • are un efect imunomodulator;
 • accelerează apariția crustelor;
 • reduce probabilitatea complicațiilor cutanate;
 • previne complicațiile viscerale (la organele interne);
 • reduce durerea în timpul fazei acute a herpesului.

dezavantaje:

 • în cazul utilizării sistematice, substanța activă își pierde activitatea antivirală, prin urmare, este necesară utilizarea acesteia numai atunci când este necesar;
 • contraindicație: intoleranță individuală.

Crema erazaban

Acest agent antiviral este prescris într-un stadiu incipient al HSV recurente la pacienții imunocompromiși. Ingredientul activ, docosanol, împiedică fuzionarea virusului cu membrana celulară, după care apare absorbția intracelulară a HSV și se repetă replicarea acestuia. Pentru aplicare este necesară aplicarea unui strat subțire de cremă în zona afectată. Utilizați de până la 5 ori pe zi până când simptomele dispar.

avantaje:

 • interferează cu diseminarea pielii (limitează răspândirea virusului pe piele);
 • protejează celulele sănătoase;
 • ameliorează rapid astfel de simptome neplăcute cum ar fi arsură, mâncărime, durere;
 • reduce zonele afectate;
 • absorbție scăzută a pielii;
 • aplicarea timpurie împiedică apariția crustelor.

dezavantaje:

 • medicamentul este eficient numai într-un stadiu incipient de dezvoltare a herpesului;
 • propilen glicol, care face parte din medicament, poate provoca roșeața și iritarea pielii în aplicare;
 • contraindicații: vârsta de până la 12 ani, hipersensibilitate la substanța activă.

Famvir Tablete

Medicamentul este prescris în cazuri grave, inclusiv pentru tratamentul herpesului la pacienții cu imunodeficiență. Ingredientul activ, famciclovir, este metabolizat în interiorul celulelor penciclovir și inhibă răspândirea virusului. Indicații: virusul zoster, herpesul ocular, infecția primară sau recurența HSV, exacerbarea infecției, tratamentul herpesului cu starea de imunodeficiență, varicela. Eficacitatea tratamentului este vizibilă în primele zile de utilizare. Metoda de tratament: doza depinde de starea sistemului imunitar.

avantaje:

 • eficacitate clinică ridicată;
 • ameliorează rapid simptomele acute, reduce în mod semnificativ disconfortul și durerea în zona afectată;
 • efect antiviral pe termen lung;
 • reduce posibilitatea de recidivă cu 80%;
 • nu are un efect dăunător asupra celulelor sănătoase;
 • împiedică răspândirea virusului, blochează dezvoltarea de noi simptome;
 • reduce timpul de vindecare al erupțiilor;
 • Medicamentul este eficient împotriva tulpinilor rezistente ale virusului la aciclovir.

dezavantaje:

 • reacții adverse după utilizare: cefalee, greață, icter, somnolență, mâncărime, trombocitopenie, halucinații, vărsături;
 • contraindicații: vârstă minoră, hipersensibilitate, lactație, sarcină.

Vectavir Cream

Mecanismul de acțiune al ingredientului activ, penciclovir, este foarte similar cu aciclovirul. Primul pătrunde în celulele infectate și este reținut în ele timp de 12 ore, prevenind sinteza ADN-ului viral. Spre deosebire de Acyclovir, vectavirul este eficient în toate stadiile de infecție și este mai eficient împotriva tulpinilor rezistente la aciclovir ale virusului. Indicații: HSV recurentă cu localizare pe față, pe buze. Aplicați în zona afectată timp de 4 zile, de 5 ori pe zi.

avantaje:

 • împiedică apariția veziculelor dureroase;
 • spre deosebire de aciclovir, are un efect mai lung și o toxicitate mai redusă;
 • oprește repede multiplicarea virusului;
 • eficace la toate etapele dezvoltării herpesului;
 • reduce intensitatea durerii;
 • reduce timpul de îmbolnăvire, promovează recuperarea rapidă.

dezavantaje:

 • reacții nedorite: parestezii, amorțeală în zona de aplicare;
 • contraindicații: hipersensibilitate, vârsta de până la 16 ani;
 • utilizați cu prudență în timpul alăptării, în timpul sarcinii.

Cream Fenistil Pentsivir

Medicamentul se numără printre cele mai sigure și mai eficiente dintre medicamentele antiherpetice. Ingredientul activ, peniciclovir, inhibă și blochează răspândirea virusului. Indicații: tratamentul HSV al oricărui stadiu de dezvoltare cu localizare în zona buzelor. Este necesar să aplicați cu un strat subțire pe zona afectată de până la 8 ori pe zi timp de 4 zile.

avantaje:

 • ameliorează manifestările acute ale VHS;
 • excipienții medicamentului facilitează penetrarea ingredientului activ în piele;
 • eficientă împotriva unor tulpini de virus rezistente la aciclovir;
 • accelerează recuperarea clinică;
 • nu afectează celulele sănătoase;
 • cu succes se descurcă cu virusul chiar și cu un început târziu al tratamentului;
 • ușoară toxicitate.

dezavantaje:

 • reacții nedorite: disconfort și senzație de arsură în aplicație;
 • utilizați cu prudență în timpul sarcinii și alăptării;
 • contraindicație: intoleranță la peniciclovir sau la alte componente ale medicamentului.

Tablete Valtrex

Medicamentul este potrivit pentru terapia episodică (cu recădere) și supresivă (prevenirea recăderii) a HSV. Ingredientul activ, valaciclovir, care intră în organism, se transformă în L-valină și aciclovir, astfel încât mecanismul de acțiune este similar celui din urmă. Indicații: sindrila; infecțiile cauzate de HSV; labial herpes; prevenirea herpesului recurent.

avantaje:

 • accelerează procesul de vindecare;
 • împiedică răspândirea infecției;
 • reduce durerea, durata acesteia;
 • blochează rapid multiplicarea virușilor;
 • acțiune prelungită;
 • bine absorbit de pe tractul digestiv.

dezavantaje:

 • preț ridicat;
 • reacții adverse: cefalee, leucopenie, greață, dispnee, rareori tulburări gastro-intestinale;
 • utilizați cu prudență în starea de imunodeficiență;
 • contraindicație: hipersensibilitate.

Tabletele Minaker

Medicamentul este un analog al substanței antivirale penciclovir. Eficace în orice stadiu al dezvoltării herpesului. Ingredientul activ, famciclovir, este imediat transformat în penciclovir după ingestie. Substanța este reținută în celula afectată timp de 12 ore și inhibă replicarea ADN-ului viral. Indicații: herpes zoster, nevralgie postherpetică, HSV (tipurile 1 și 2), recurența herpesului genital.

avantaje:

 • eficient împotriva unor tulpini rezistente la aciclovi ale virusului;
 • rapid și aproape complet absorbit;
 • reduce timpul de vindecare cu 1-2 zile;
 • acțiune prelungită;
 • elimină în mod eficient simptomele neplăcute ale herpesului;
 • reduce durata și intensitatea nevralgiei postherpetice.

dezavantaje:

 • preț ridicat;
 • reacții adverse: încălcarea tractului gastrointestinal, la vârstnici - halucinații, confuzie;
 • contraindicații: insuficiență renală, alăptarea, hipersensibilitate, vârsta minoră, perioada de gestație a copilului.

Unguent Gerpevir

Acest medicament antiviral este recomandat pentru utilizare la debutul infecției. Ingredientul activ, aciclovirul, acționează ca un substrat și inhibitor al ADN polimerazei virale, în timp ce împiedică replicarea virală. Indicații: infecții ale buzelor cauzate de HSV, varicela. Este necesar să se aplice de 5 ori pe zi nu mai mult de 10 zile.

avantaje:

 • efect toxic minim asupra celulelor sănătoase;
 • reduce durerea;
 • împiedică formarea unei erupții noi;
 • pătrunde rapid în țesuturile corpului;
 • accelerează formarea crustelor;
 • are un efect imunostimulator.

dezavantaje:

 • lasă urme grase pe piele;
 • cu utilizare regulată, activitatea antivirală își pierde eficiența;
 • contraindicații: alergice la substanțele care fac parte din unguent; vârsta de până la 12 ani.

Care este tratamentul pentru cumpărarea herpesului

1. Dacă herpesul începe să se manifeste ca roșeață, durere, furnicături, unul sau mai multe bule mici cu lichid limfatic, atunci trebuie să cumpărați: Acyclovir, Valtrex sau Gerpevir. Aceste medicamente au același ingredient activ și sunt eficiente în stadiul inițial al infecției.

2. În timpul sarcinii și alăptării, Erabazan va economisi de pe urma herpesului recurent. Dar trebuie să ne amintim că medicamentul nu va ajuta în stadiul de vezicule de spargere și formarea de ulcere.

3. În stadiile avansate (scurgeri de lichid din bule, apariția crustelor, ulcerelor), cu simptome dureroase acute, este mai bine să utilizați comprimatele Famvir.

4. Medicamente care vor opri repede reproducerea HSV în orice stadiu clinic - cremă de vectavir, pilule Minaker.

5. Dacă virușii sunt rezistenți la Acyclovir, este necesar să cumpărați Fenistil Pentsivir. Acesta din urmă este mai eficient și mai sigur.

10 cel mai bun unguent pe buze

Roșeața, mâncărimea, senzația de arsură, formarea de blistere mici, formarea ulcerului pe buze este un herpes labial (frig sau boală provocată de virusul herpes simplex). În prezența unor simptome neplăcute, utilizați agenți antiherpetici pentru utilizare externă. Herpes unguent pe buzele de acțiune rapidă ajută la depășirea disconfort, accelera procesul de vindecare și a scăpa de durere.

Beneficiile unguentelor

Medicamentele produse sub formă de unguente, creme sau geluri au avantaje:

 • cu ajutorul agenților topici, cea mai mare concentrație de substanțe active farmacologice penetrează direct în zona afectată;
 • prevenirea răspândirii virusului pe pielea sănătoasă;
 • Este posibil să se combine mai mulți agenți terapeutici care diferă în principiul acțiunii - terapia complexă va oferi un efect mai pronunțat;
 • unguent, gel sau preparate pe bază de cremă au un grad ridicat de tolerabilitate și un risc minim de a provoca efecte secundare;
 • utilizarea unguentelor antivirale pentru combaterea herpesului este posibilă chiar și în stadii avansate pentru a elimina și a atenua simptomele bolii;
 • usurinta in utilizare - nu este necesara respectarea dozei stricte.
Acțiune locală - principalul avantaj al formei de unguent de eliberare a medicamentului

Herpesul este incurabil până la capăt, toate medicamentele existente sunt concepute doar pentru a suprima manifestările sale și pentru a împiedica reproducerea virusului.

Revizuirea unguentului pe buze

Pentru a scăpa de herpesul enervant și dureros de pe buze, aplicați unguente, geluri și creme, care pot fi de fapt împărțite în două tipuri:

Chiar și herpesul "neglijat" poate fi vindecat acasă. Doar nu uitați să beți o dată pe zi.

 • curativ - această listă este completată cu agenți care au efecte antivirale, antiherpetice, imunomodulatoare, sunt concepute direct pentru a suprima HSV și a inhiba dezvoltarea acestuia;
 • (auxiliar) - cel mai adesea ele sunt medicamente pentru uz extern și un spectru larg de acțiune, cu efect antiseptic, antihistaminic, analgezic, uscat și antiviral, dar nu direcționate spre combaterea VHS.

Tratamentul cu unguente, creme și geluri se recomandă să înceapă la primele semne de herpes de pe buze.

Preparatele pentru uz extern sunt utilizate pentru tratarea și prevenirea herpesului

aciclovir

Mijloace de uz extern Acyclovir este cea mai bună opțiune care combină eficiența și accesibilitatea.

 • se aplică pe zona afectată de 5 ori pe zi;
 • durata tratamentului depinde de stadiul bolii (în medie, durează 5 zile).

Contraindicații: hipersensibilitate la compoziția medicamentului.

Preț în termen de 30 de ruble.

Substanță activă unguent - aciclovir

Terapia antivirală în timpul sarcinii și alăptării este posibilă pe bază de prescripție medicală, deoarece substanța activă penetrează prin placentă și laptele matern.

Zovirax

Zovirax cremă este un analog eficient al Acyclovir, cu același ingredient activ - aciclovir.

Instrucțiuni de utilizare:

 • o zonă afectată de un virus ar trebui să fie pătată cu un strat subțire de 3-5 ori pe zi;
 • Durata tratamentului este de la 5 la 10 zile.

Contraindicații: intoleranță la componentele care alcătuiesc medicamentul.

Costul mediu este de 215 de ruble.

Cremă Zovirax pentru tratamentul herpesului (5%)

În timpul sarcinii și alăptării, Zovirax este prescris dacă beneficiul preconizat pentru mamă depășește riscul posibil pentru făt sau copil.

Gerperaks

Unguent conținând 5,75 g din ingredientul activ aciclovir.

 • Aplicați unguent de 5 ori pe zi la herpesul labial;
 • Modul de tratament depinde de stadiul bolilor și imunitatea persoanei bolnave.

Contraindicații: în prezența intoleranței individuale care compune componentele, persoanele cu vârsta sub 18 ani.

Preț - 75 de ruble.

Unguentul Herperix - ajută la combaterea virusului herpes simplex

Tratamentul cu Gerperax în timpul sarcinii este posibil numai pe bază de rețetă. În timpul alăptării - este necesară suspendarea GW.

Oxigen unguent

În ciuda popularității pe scară largă, eficacitatea oxolinei nu este încă dovedită. Acest lucru poate sugera că remedierea ajută doar ca un placebo.

 • se pune de trei ori pe zi;
 • durata tratamentului este de la 4 la 10 zile.

Contraindicații: o reacție alergică la oxolinul principal.

Costul unguentului oxolinic variază de la 11 la 40 de ruble.

Unguentul oxolinic este sigur pentru tratamentul herpesului în timpul sarcinii

panavir

Gel transparent antiviral, utilizat în mod eficient pentru combaterea herpesului labial. Ingredientul activ este un extract polizaharidic de tuberculi de tuberculi de foioase.

 • gelul este aplicat în zona afectată de 2 până la 5 ori pe zi;
 • Cursul de tratament durează nu mai mult de 10 zile, dar nu mai puțin de 4 zile.

Contraindicații: toate formele de produse Panavir sunt strict interzise în cazul disfuncției renale și a hipersensibilității la compoziție, dar trebuie de asemenea să renunțăm la tratarea persoanelor sub 18 ani.

Prețul variază de la 1000 de ruble.

Panavir Gel - un medicament pe bază de plante

Efectul medicamentului asupra fătului în timpul sarcinii sau asupra copilului cu HB nu este cunoscut, deoarece nu au fost efectuate studii privind femeile din motive estetice.

Erabazan

Medicament antiviral cu substanța activă docosanol.

Cum se aplică pentru herpes labialisis:

 • crema lubrifiază zona afectată de 5 ori pe zi, cu același interval între utilizare;
 • un curs de terapie pentru cel puțin 5 zile până la dispariția completă a simptomelor bolii.

Este contraindicat să se aplice: în cazul unei reacții alergice la docosanol sau la alte componente ale substanței, categoria de interdicție include și persoanele sub 12 ani cu intoleranță la fructoză, disfuncție de glucoză, deficit de zaharoză.

Crema Erabazan costă aproximativ 380 de ruble.

Erabazan - eficace împotriva HSV

Femeile gravide și care alăptează sunt sfătuite să utilizeze medicamentul așa cum este prescris de un medic cu o prudență extremă.

Viru Merz

Medicamentul are proprietăți antiherpetice și antivirale. Ingredientul activ al Viru Merz este clorhidratul de tromantadină.

Cum se trateaza herpesul pe buze:

 • lubrifiați zona afectată de 3-5 ori pe zi;
 • Cursul tratamentului nu trebuie să depășească 5 zile.

Contraindicații: în prezența reacțiilor alergice la substanțele constitutive, forma avansată a virusului herpesului.

Prețul drogului - 412 ruble.

Viru Merz se utilizează ca terapie antivirală.

Merită să se refuze tratamentul medicamentos pentru mamele și femeile insarcinate ale căror copii sunt pe HB, deoarece Viru Merz nu a fost studiat pentru aceste grupuri.

Virosept

Un remediu bun pentru erupția pe buze cauzată de virusul herpesului.

Instrucțiuni de utilizare:

 • crema lubrifiază suprafața deteriorată a buzelor de 3-4 ori pe zi;
 • utilizați instrumentul ar trebui să fie până la dispariția completă a simptomelor și chiar și după 3 zile;
 • utilizarea regulată a cremei timp de 3 luni reduce probabilitatea de recidivă cu 50%.

Contraindicat: cu hipersensibilitate la componentele care alcătuiesc compoziția și la copiii sub 2 ani.

Costul medicamentului este de 110 ruble.

Wirocept cremă are efect antiherpetic și antiseptic.

viferon

Anticorpi antiferici și imunostimulatori pe bază de interferon alfa-2.

 • la primul semn al unui unguent rece se aplică cu un strat subțire de 3-5 ori pe zi;
 • Durata tratamentului cu Viferon este de 5-7 zile.

Contraindicații: emit numai o intoleranță individuală la substanțele incluse în compoziție.

Preț - 180 de ruble.

Gel Viferon elimină erupția pe buze

Pentru oprirea procesului folosind următoarele mijloace:

 1. Tsindol. Suspensie sau pastilă cu antiinflamator, uscare, adsorbție, astringent și antiseptic. Prețul unei sticle de 125 ml - 110 ruble.
 2. Heparin unguent. Se utilizează în mod obișnuit pentru tratarea membrelor pentru tromboză, tromboembolism și leziuni ale venei hemoroidale. Când herpesul pe buze ajută la reducerea coagulării sângelui și împiedică formarea de cheaguri de sânge și scapă de cele existente. Tub de preț 25 g - 74 ruble.
 3. Bepanten. Unguentul / crema eficientă împotriva erupțiilor cutanate ajută la combaterea erupțiilor herpetice. Cost - 758 de ruble.
 4. D-pantenol. Unul dintre cele mai bune produse de îngrijire a pielii ieftin. Utilizate pe scară largă în medicină pentru tratamentul arsurilor, abraziunilor, rănilor, alunecărilor, altoielor, dermatitelor, furunculilor, ulcerului trofic și a infecțiilor virale - inclusiv herpesul pe buze. Cost - 172 ruble.
 5. Hidrocortizon unguent. Medicament sintetic cu acțiune antiinflamatorie, anti-edem și antipruritică. Unguent ieftin, cu un preț de până la 30 de ruble.
 6. Tetraciclină. Unguent este un antibiotic cu spectru larg. Se utilizează în stadiul de stingere a inflamației, când virusul începe să scadă. Aplicați produsul într-un loc cu un strat gros sau faceți comprese. Costul mediu este de 50 de ruble.
 7. Levomekol. Tratamentul proceselor inflamatorii, răni purulente. Va avea un efect calmant, va accelera vindecarea. Poate fi utilizat pentru femeile însărcinate și pentru copii după ce sa consultat cu un medic. Prețul variază de la 120 la 140 de ruble.
 8. Zincul unguent. Oxidul de zinc se usucă, are proprietăți antivirale. Prețul mediu este de 20 de ruble.

Retete folk unguente

Preparatele medicale pot fi, de asemenea, înlocuite cu unguente de casă. Lista de rețete bazată pe ingrediente active eficiente.

 1. Unguent cu echinacee. Ca parte a acestui instrument este o substanță antimicrobiană și un bun antiseptic. Echinacea dezinfectează și vindecă rana. Pentru prepararea unguentelor, puteți folosi mierea și uleiul pe baza componentei vegetale. Ingredientele fierte sunt amestecate. Densitatea ar trebui să fie astfel încât unguentul să poată fi frecvent ușor în zona inflamată de câteva ori pe zi.
 2. Propolis. Suprimă efectul diferiților viruși, inclusiv herpesul, are efecte antiinflamatorii și analgezice. Pentru a pregăti unguentul, utilizați crema pentru copii. Se amestecă cu tinctura de propolis într-un raport convenabil.
 3. Calendula - are pronunțate proprietăți antibacteriene. Ameliorează inflamația, calmează ulcerele. Tinctura cu componenta poate fi amestecată cu orice umplutură convenabilă.
 4. Aloe vera este, de asemenea, un excelent antiseptic. Îndepărtează inflamația. Tăiați o mică parte din frunze din plantă. Strângeți degetele câteva picături. Se amestecă cu crema de față, se adaugă câteva picături de ulei de jojoba. Puneți-vă într-un loc de durere.
 5. Uleiuri esențiale de salvie, arbore de ceai, brad, cătină albă. Antisepticele naturale, ameliorează iritarea, au un efect bacteriostatic ușor, usucă rana. Poate fi amestecat și cu cremă pentru a fi ușor de utilizat. Unguentul pentru tratarea locului inflamat la fiecare 1-2 ore și după mese.
Rețetele populare ajută la depășirea virusului herpesului

Nu uitați că numai medicamentele antivirale cu eficacitate dovedită vor face față bolii mai eficient și mai rapid.

Utilizarea unguentelor pentru femeile însărcinate și nou-născuți

Boala în timpul sarcinii poate duce la scăderea fetală, poate provoca avort spontan, provoca nașterea prematură sau ruperea lichidului amniotic înainte de timp. Herpesul conduce, de asemenea, la nașterea unui copil cu anomalii congenitale sau naștere mortală.

Pentru a evita consecințele periculoase și uneori deplorabile - trebuie să consultați un consultant ginecolog sau medic generalist. Specialistul va selecta instrumentul adecvat care va reduce la minimum riscul de complicații.

Cel mai adesea femeile însărcinate sunt recomandate să utilizeze unguent Acyclovir, dar tratamentul cu acest medicament în timp ce poartă un copil nu este pe deplin înțeles. În al doilea și al treilea trimestru, medicii prescriu și Panavir sau aciclovir generic - Famvir.

Cu un tratament adecvat, boala virală nu va face rău

Scopul tratamentului la nou-născuți și copii până la un an este de a suprima activitatea virusului și de a preveni dezvoltarea acestuia.

Unguentul pentru combaterea herpesului pe buze este folosit mai rar decât alte forme. Acyclovir este de obicei utilizat în asociere cu alte medicamente. La primele semne, se folosesc agenți de uscare: pastă de zinc sau lichid Castellani.

Care unguent este mai bine să alegi pentru tratamentul herpesului pe buze depinde de vârstă, tipul de agent patogen și de caracteristicile individuale ale corpului uman. În această privință, opțiunea ideală este de a vă încredința soarta unui specialist și de a nu experimenta metode de tratament.

opinii

Sunt de la unguente adecvate Acyclovir. În perioada de toamnă și primăvară, rareori este posibilă evitarea bolii, nu veți cumpăra medicamente scumpe. Și este ieftin și eficient.

Sunt de acord că Acyclovir este un unguent bun. Pe baza aciclovirului, sunt eliberate și Gerpevir și Zovirax, care, de asemenea, nu dau naștere acțiunii lor. Am dat peste herpes, dar cred că aspectul ei poate fi împiedicat. Beau inevitabil si calciu in anotimpurile de agravare, incerc sa adere la regim si sa nu incetinesc stomacul cu prostii, sa nu abuzez de alcool si sa nu fumez deloc. Despre herpes acum si nu-ti amintesti

Da. Aciclovir este ceea ce medicul a prescris. Oskolinova unguent nu poți. Am încercat, de asemenea, Boro + atunci când durerea ma deranjat, de asemenea, ajută.