Principal

Clinici

Pimples pe picioare mâncărime

Acneea, care poate apărea la copii foarte mici și la adulți, este un semn că ceva nu este în regulă în organism.

Acesta este un fel de protecție a corpului nostru de impactul negativ sau o indicație că organele interne au anumite boli.

Erupțiile pot apărea pe diferite părți ale corpului, inclusiv pe scalp. Adesea apar pe picioare și din mai multe motive.

Cauzele de acnee pe picioare

Haine "greșite", precum și calde în timpul sezonului rece

Acest lucru se reflectă în special în cazul femeilor care poartă chilot de nylon.

Atunci când picioarele sunt în permanență în îmbrăcăminte caldă, transpirația crește, glandele sebacee se înfundă și apar erupții cutanate.

Acneea poate apărea, de asemenea, în locuri unde îmbrăcămintea împinge foarte mult pe piele. Acesta poate fi locul de contact al corpului cu benzi elastice de la șosete, jambiere, lenjerie de corp și așa mai departe.

Dezechilibru hormonal

Principala cauză a dezechilibrului este scăderea nivelurilor de progesteron care apar în corpul unei femei (în timpul sarcinii, cantitatea de hormon crește semnificativ și apoi scade).

Fiecare organism răspunde diferit la aceste picături. Cineva urmărește exfolierea excesivă a pielii picioarelor și cineva se confruntă cu problema erupțiilor cutanate.

beriberi

Deficiența generală a vitaminei poate afecta starea epidermului, care apare cel mai adesea în cazul unor cosuri albe.

Dar pentru a evita este destul de simplu, dacă luați complexe speciale de vitamine.

Reacție alergică

Această reacție are loc pe orice: de la alimente la caracteristicile îmbrăcămintei (de exemplu, unii sunt alergici la metal, astfel încât inserțiile metalice ale blugi provoacă o erupție cutanată).

Dacă la eliminarea factorilor suspezitivi alergia nu dispare de mult timp, este logic să se consulte un medic, deoarece numai ei vor putea stabili motivul real pentru o astfel de reacție a organismului.

Răceală obișnuită

Adesea, oamenii merg la muncă timp de câteva luni cu simptome catarrale, dar se simt mai mult sau mai puțin tolerabil: de exemplu, gâtul poate fi ușor inflamat.

Aceste simptome "ușoare" sunt periculoase deoarece sunt rareori tratate de toate regulile, dar slăbesc și sistemul imunitar. Dacă adăugați la acest supercooling, precum și neglijarea unor haine destul de calde, nu va trebui să așteptați o erupție lungă.

Este dificil să se trateze răcelile care au apărut deja, deoarece, în vreme rece, pielea de pe picioare abia respira, iar îmbrăcămintea agravează situația.

Incorect selectate cosmetice

Cauza erupțiilor poate fi un nou gel de duș, o cremă de corp sau chiar un șampon, spuma din care cade pe picioare în timpul spălării.

De regulă, după schimbarea produselor cosmetice nepotrivite, erupția dispare de la sine.

Epilarea (rasul)

Acneea poate apărea datorită deteriorării pielii de către mașină sau datorită unor mijloace necorespunzătoare (de exemplu, ceară). În cazul în care îndepărtarea părului se efectuează cu o mașină de ras, este mai bine să alegeți un aparat de bărbierit plutitor.

De asemenea, astăzi există multe modalități de a elimina vegetația nedorită: aceasta este îndepărtarea părului cu laser sau îndepărtarea ceară.

Deci, după astfel de proceduri nu au existat leziuni, ar trebui să aveți grijă de piele, după sfatul experților.

Ingerarea părului

În nici un caz nu puteți să le pieptești, deoarece o rană deschisă este periculoasă și poate provoca infecții.

Dacă există o astfel de problemă, trebuie să contactați un cosmetician care vă va oferi sfaturi despre cum să eliminați cel mai bine părul și cum să aveți grijă de piele. Adesea, în aceste cazuri, sfătuiți unguent "Hydrocortisone" (atenție: instrumentul trebuie utilizat numai după consultarea unui medic).

Tratamentul acneei

apos

Pur și simplu nu vor da niciun rezultat.

Printre mijloacele eficiente se poate numi permanganatul de potasiu obișnuit. Trebuie să faceți o soluție concentrată și această soluție să procesați direct acneea apoasă în sine.

Trebuie să aveți grijă ca compoziția să nu se aplice pe pielea sănătoasă, în caz contrar arsurile ar putea rămâne pe ea.

După un tratament regulat în timpul săptămânii, numărul de acnee trebuie redus semnificativ. Dacă acest lucru nu se întâmplă și nu există îmbunătățiri vizibile, trebuie să consultați imediat un medic.

roșu

Acesta este motivul care trebuie eliminat în acest caz prin consultarea unui medic.

Până când nu vizitați medicul nu funcționează, puteți folosi "Bee celandine" - un gel natural de cremă, care va ajuta la reducerea ușoară a inflamației și la protejarea pielii de bacterii (atenție la compoziția și toleranța individuală a instrumentului).

uscat

Ele nu provoacă disconfort fizic, ci intervin psihologic cu persoana.

De regulă, absența inflamației creează iluzia că o astfel de acnee este ușor de îndepărtat: o persoană începe să stoarcă "sfaturile" erupțiilor uscate și după aceea se confruntă deja cu inflamația apărută.

Cresterea uscata poate fi indepartata in sala de cosmetologie si, pentru a le minimiza la domiciliu, ar trebui sa aveti grija cu grija de piele.

Proceduri regulate de apă, trebuie să fiți atenți la faptul că gelul de duș nu usucă prea mult pielea.

În plus, de fiecare dată când faceți o baie sau un duș, se recomandă utilizarea unui hidratant sau gel pentru corp. Pielea pre-aburită poate fi frecat cu un prosop dur (fără a afecta suprafața acesteia) pentru a elimina celulele moarte.

purulent

În cazul în care erupția cu puroi, în nici un caz nu ar trebui să încercați să strângeți acest puroi. Pentru tratamentul lor, este mai bine să se utilizeze agenți de uscare, de exemplu tinctură de calendula sau suc de celandină. Bucurați-vă și zonele problematice cu suc de aloe. În ceea ce privește diferitele unguente, apoi greutatea lor, dar niciuna dintre ele nu este recomandată pentru utilizare fără recomandarea unui medic. Un specialist în acest caz trebuie să fie vizitat.

Dacă apar acnee purulentă, ar trebui să examinați cu atenție hainele care sunt purtate zilnic. Femeile sunt încurajate să abandoneze cămăși din nailon, bărbații și femeile, de asemenea, nu ar trebui să poarte pantaloni din țesături grosiere și artificiale. Pielea trebuie să respire cât mai liber posibil și riscul transpirației ar trebui redus la minimum.

subcutanat

Acneea subcutanată, în special în număr mare pe picioare, poate fi chiar cauza unei boli ereditare grave. Prin urmare, atunci când apar (și se răspândesc prin corp), ar trebui să mergeți imediat la medic, nu să vă auto-medicamente.

Acneea pe picioare suferă, se mișcă și nu trece. Ce să faceți

Dacă acneea a apărut și nu dispare, și chiar mai mult devine mai mult și începe să provoace disconfort grav, ar trebui să consultați imediat un medic. Medicii vor prescrie testele necesare, vor efectua un examen și vor putea afla cauza leziunilor deranjante. Trebuie să înțelegeți că, în unele cazuri, numai tratamentul complex va contribui la rezolvarea problemei.

Acnee pe picioarele copiilor, bărbați și femei. Principalele diferențe și caracteristici

Acneea la adulți, așa cum am menționat deja, poate fi cauzată de diferite motive. Deci, la femei, acestea sunt mai frecvente datorită bărbieritului și utilizării chilotului de nylon, și a bărbaților datorită faptului că acestea nu acordă prea multă atenție sănătății pielii. La adulți, în unele cazuri, acneea nu provoacă îngrijorare și dispare imediat după eliminarea factorului enervant. Cu copiii, totul este mult mai complicat. Cel mai simplu și mai sigur lucru care poate provoca o erupție cutanată este căldura boltă - aceeași reacție la căldură și transpirație. Restul de cazuri pot fi mult mai grave: debutul de varicela, pojarul, o alergie la alimente sau materiale. Dacă un copil are acnee, acesta trebuie administrat unui pediatru. Numai medicul trebuie să prescrie un tratament și anumite medicamente și nu o puteți face niciodată singur.

profilaxie

În ceea ce privește prevenirea, este standard în acest caz: monitorizarea nutriției, calitatea hainei folosite și sănătatea corpului în ansamblul său. Dacă îndepliniți aceste cerințe simple, în multe cazuri, evitarea erupțiilor neplăcute pe picioare este destul de simplă.